Rama Tours

Vakantie Sarawak

Sarawak is qua oppervlak de grootste staat van Maleisië en één van de indrukwekkendste en meest oorspronkelijke provincies van het land. Langs de kust liggen mooie stranden en uitgestrekte mangrovebossen terwijl in het bergachtige binnenland dicht oerwoud en kristalheldere riviertjes het landschap bepalen. De bewoners van Sarawak zijn net zo divers als de vegetatie en veel inheemse stammen, zoals de Iban, Bidayuh, Kayan, Orang Ulu en Penan, leven nog volgens de oude tradities. De meeste Maleiers en Melanau wonen in de kustgebieden en de Chinezen leven voornamelijk in de gezellige en levendige steden zoals Kuching, Sibu, Kapit en Miri.

Meer informatie rondreis Sarawak »

Sarawak: land van de neushoornvogel

De provinciehoofdstad Kuching heeft een prachtige boulevard, een aantal goed bewaarde koloniale gebouwen en een gezellige Chinese wijk. Aan de overkant van de Sarawak rivier liggen het oude Fort Margarita. Vlakbij Kuching ligt het mooie strand van Damai, het orang utan rehabilitatiecentrum Semonggoh, het Sarawak cultural village en de nationale parken Bako en Gunung Gading.

Ten zuiden van Brunei en Sabah liggen het Niah en Gunung Mulu National park, waarvan vooral de laatste een bezoek meer dan waard is. Het Gunung Mulu park is vooral bekend om zijn gigantische grottenstelsels en ondergrondse rivieren, de vreemde rotsformaties, ook wel pinnacles genoemd en de Deer Cave, waar elke avond een adembenemend schouwspel plaatsvindt wanneer miljoenen vleermuizen de grot verlaten om op zoek te gaan naar voedsel. Een ervaring die u nooit meer zult vergeten!

Zelf een rondreis door Sarawak maken »

Landkaart Sarawak

Praktische informatie

Visuminformatie

U heeft voor Maleisië geen visum nodig bij een Nederlandse en Belgische nationaliteit en bij een verblijf korter dan 90 dagen.

Blijft u langer dan 90 dagen in Maleisië, dan dient u voorafgaand aan uw reis in Nederland een visum aan te vragen. U kunt een visum aanvragen bij de VisumCentrale (mogelijk tegen voordeligere tarieven doordat Rama Tours Holland met deze organisatie samenwerkt. U kunt ons naar meer informatie vragen).

Vaccinaties

Voor Maleisië zijn geen inentingen verplicht. Wel wordt een aantal vaccinaties aangeraden, zoals DTP, hepatitis A en buiktyfus. Voor sommige gebieden kan er aangeraden worden malaria tabletten te slikken. Raadpleeg voor actuele informatie altijd tijdig uw huisarts, de lokale GGD of het vaccinatiebureau. Het is raadzaam 4 tot 6 weken voor vertrek bij één van bovengenoemde instanties te informeren. Tip: neem uw reisprogramma mee, zodat de instantie kan zien waar uw reis exact heengaat.

U kunt ook informatie inwinnen via de vaccinatielijn: 0900-9584 of via de website http://www.gezondopreis.nl/.

Kleding

Wij adviseren u met name dunne katoenen kleding mee te nemen vanwege het tropische klimaat in Maleisië. Een windjack of trui is nodig voor de hoger gelegen gebieden. Voor Maleisiërs is bedekte kleding de norm. U zult merken dat er deuren voor u opengaan die voor anderen gesloten blijven, als u zich aanpast aan kleding en gewoonten. Het is daarom verstandig t-shirts met kort mouwtje en shorts en rokjes tot op de knie mee te nemen, dan zit u altijd goed. Neem in ieder geval een set nette kleding mee voor bepaalde gelegenheden (een duurder restaurant, een uitnodiging om bij iemand te eten, officiële en religieuze bijeenkomst). Daarnaast raden wij u aan niet al te veel kleding mee te nemen omdat u uw kleding doorgaans gemakkelijk kunt laten wassen in hotels waar u minimaal 2 nachten verblijft.

Bij het bezoeken van religieuze plaatsen zoals moskeeën en tempels moeten uw schouders en benen bedekt zijn.

Wat betreft de schoenen raden we aan naast goed zittende schoenen en slippers ook goede en stevige (wandel)schoenen met een goede profielzool mee te nemen wanneer u een trekking gaat maken.

Taal

De officiële taal van Maleisië is Bahasa. De meeste mensen spreken dit dan ook, waaronder ook de Indiaase en Chinese bevolking. Aangezien Maleisië in vroegere tijden een Britse kroonkolonie was, is de Engelse taal de tweede voortaal. De meeste Maleisische inwoners beheersen de Engelse taal redelijk goed. Engels wordt vooral goed gesproken door jongeren. De Chinese bevolkingsgroep spreekt onderling meestal Cantonees en soms Hakka. De Indiase mensen spreken onderling Tamil met elkaar.

Telefonie & internet

In Maleisië kunt u tegenwoordig vanuit de meeste hotels met een satelliettelefoon bellen met het thuisfront. Houdt er wel rekening mee het hotel hier vaak hoge kosten voor rekent. Het is ook mogelijk ter plaatse een simkaart aan te schaffen. De kosten voor het gebruik van je mobiele telefoon zijn in dit geval lager dan bij het gebruik van uw Nederlandse simkaart.

Tegenwoordig kunt u in grote, luxere hotels gebruik maken van het draadloos internet. Bij de receptie kunt u eventueel vragen naar de inloggegevens. In sommige gevallen vragen zij hiervoor een kleine vergoeding.

Verzekeringen

Wanneer u een mooie reis heeft geboekt of wilt gaan boeken is het natuurlijk verstandig om een goede verzekering af te sluiten. U wilt tenslotte onbezorgd op reis! Er zijn twee soorten verzekeringen: de reisverzekering en de annuleringsverzekering. Met de reisverzekering bent u goed verzekerd tegen bijvoorbeeld de kosten van opname in een (duur) ziekenhuis of kliniek in het buitenland of tegen repatriëring van u en uw reisgenoten na een ongeval of ziekte. De annuleringsverzekering vergoedt uw annuleringskosten in geval u de reis voor vertrek moet annuleren. Deze verzekering vergoedt ook de reeds door u voldane reissom, indien u plotseling naar huis moet terugkeren. Rama Tours Holland werkt samen met één van de beste reisverzekeraars van Nederland: De Europeesche Verzekeringen. Deze maatschappij hanteert gunstige voorwaarden en kent een uitstekende service!

Kortlopende- of doorlopende verzekering

De kortlopende verzekering geldt voor de duur van één vakantie, terwijl u de doorlopende verzekeringen voor minimaal 1 jaar afsluit waarmee elke vakantie tijdens dat jaar gelijk is verzekerd. Indien u vaker in een jaar op vakantie gaat of een duurdere reis onderneemt, is het vaak verstandig om een doorlopende reis- of annuleringsverzekering af te sluiten. Bovendien zijn kinderen bij een doorlopende reisverzekering tot 5 jaar GRATIS en blijvend tot 27 jaar (ook uitwonend) voor een geringe toeslag meeverzekerd! Bij de Europeesche kunt u een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten voor reissommen tot maximaal €1.500 of maximaal €3.000 per persoon. De doorlopende annuleringsverzekering tot maximaal €3.000 is alleen mogelijk in combinatie met een doorlopende reisverzekering. Bij hogere reissommen kunt u het verschil kortlopend bijverzekeren

Reisverzekering

Met een goede reisverzekering gaat u onbezorgd en goed voorbereid op vakantie. U kunt kiezen tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Zo kunt u zelf bepalen welke verzekering het best bij u past. Een reisverzekering bestaat standaard uit de basisdekking. Heeft u bijvoorbeeld onverwachte reiskosten, of maakt u iets stuk in de hotelkamer dan bent u hiervoor verzekerd. Daarnaast kunt u de basisdekking uitbreiden en onder meer rechtsbijstand, ongevallen en geneeskundige kosten meeverzekeren zodat u ten allen tijden goed verzekerd bent tegen bijvoorbeeld de kosten van opname in een (duur) ziekenhuis in het buitenland, of tegen repatriëring van u en uw reisgenoten na een ongeval of ziekte.

Annuleringsverzekering

Behalve een reisverzekering is ook een annuleringsverzekering erg belangrijk. Het zal u maar gebeuren dat de door u geboekte reis niet door kan gaan, of dat u de reis vroegtijdig dient te beëindigen. Met een annuleringsverzekering zijn zowel de kosten voor annulering als de eventuele ongebruikte reisdagen verzekerd. Daarbij kunt u de annuleringsverzekering uitbreiden met de allrisk-annulering en een verzekering voor de (zaak)waarnemer:

Allrisk-annuleringsverzekering
Bij de allrisk annuleringsverzekering kunt u zelf bepalen om welke reden u uw vakantie annuleert. In dit geval kunt u niet alleen beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag u zelf bepalen om welke reden u liever niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld als u toch die nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen, of wanneer uw beste vriend(in) ziek is. Voor deze extra annuleringsredenen krijgt u 75% van uw annuleringskosten vergoed. Voor uitzonderingen verwijzen wij u door naar de voorwaarden.

  • WAARNEMER

Indien u een waarnemer meeverzekert en hij of zij overkomt iets waardoor u de reis dient te annuleren of vroegtijdig dient af te breken, krijgt u de ongebruikte reisdagen en kosten voor annulering vergoed.

Verzekering voor afkoop eigen risico
Dit product verzekert het eigen risico in het geval van cascoschades bij huur van een auto, motor, camper of caravan en biedt daarnaast dekking voor door het verhuurbedrijf uitgesloten cascoschades.

NB: Indien u al in het bezit bent van een doorlopende annuleringsverzekering
Als u reeds een doorlopende annuleringsverzekering heeft, let u dan goed op de maximaal verzekerde reissom per persoon. Meestal bedraagt deze € 1.250 of € 1.500. Rama Tours Holland kan het verschil tussen de totale reissom en het maximaal verzekerd bedrag voor u bijverzekeren op een aflopende annuleringsverzekering. Uiteraard kan Rama Tours Holland ook een offerte voor u uitbrengen om uw verzekering op maat bij de Europeesche onder te brengen tegen een scherpe premie, of zelfs een topdekking voor u regelen waarmee u de meest complete reisverzekering heeft die u zich maar kan wensen!

Paspoort

Uw paspoort dient bij aankomst in Maleisië nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Belgische reizigers dienen te beschikken over een internationale reispas. Tevens adviseren wij u om een kopie van het paspoort mee te nemen of naar uzelf te mailen. Bij verlies of diefstal kan dit erg handig zijn. Indien uw paspoort is gestolen of zoekgeraakt, dient u een nieuw reisdocument aan te vragen bij de Nederlandse ambassade in Kuala Lumpur. Voor de resterende periode van uw verblijf kunt u gebruik maken van een noodpaspoort. Vergeet echter niet om ter plaatse een verklaring van vermissing in te vullen en/of aangifte van diefstal te doen.

Geldzaken

Munteenheid

De munteenheid van Maleisië is de Ringgit (MYR).. De waarde van deze munt fluctueert en ligt de laatste jaren tussen de 4 tot 5 MYR Ringgit voor 1 euro. Deze koers is aan verandering onderhevig, voor actuele koersinformatie verwijzen wij u naar: www.xe.com. Er zijn biljetten van 2, 5, 10, 50, 100, 200, 500 en 10000 Ringgit. Zorg dat u altijd wat kleinere coupures bij u heeft voor fooitjes of kleinere uitgaven.

Pinnen

U kunt prima geld uit de geldautomaten halen (zogenaamde ATM’s), waardoor het niet persé noodzakelijk is contant geld mee te nemen. U vindt de geldautomaten op de luchthaven en in de grote steden. Houdt u er wel rekening mee dat u vaak maar een beperkt bedrag per keer op kan nemen, dit verschilt per bank. In sommige plaatsen is het niet mogelijk om geld op te nemen. Wij raden u aan om voldoende geld op zak te hebben. Daarnaast adviseren wij u een kleine hoeveelheid contant geld in Euro’s of Dollars mee te nemen. (let op: biljetten zonder scheuren, zonder vouwen en volledig onbeschreven Dollars mogen niet ouder zijn dan seriejaar 1999). Deze kunt u gemakkelijk wisselen bij hotels, postkantoren en banken.

Houdt u er rekening mee dat u in het oerwoud, kleine plaatsen en op de meeste eilandjes op Borneo niet kunt pinnen.

Credit Card

U kunt vaak in de grote hotels, restaurants en warenhuizen en bij veel duikscholen gebruik maken van uw creditcard. We adviseren u wel om het gebruik van uw credit card te vermijden omdat er namelijk nog weleens gefraudeerd wordt. In de internationale hotels kunt u uiteraard wel op een veilige manier uw credit card gebruiken. Wanneer u met uw credit card in Maleisië wenst te betalen wijzen wij u er op dat er veelal naar de pincode van uw credit card gevraagd wordt ter autorisatie in plaats van uw handtekening.

Fooi

In Maleisië is het gebruikelijk om fooien te geven. Vooral uw chauffeur en/of gids zullen het op prijs stellen een extraatje te ontvangen na hun inzet. Het bedrag dat u geeft aan fooi is volledig aan uzelf en afhankelijk van uw mate van tevredenheid. Ook porters en kamermeisjes kunnen een extraatje wel waarderen. Wij adviseren u wel om de fooien persoonlijk te overhandigen. Bij de restaurants en cafés zijn de service kosten al verwerkt in de rekening. U kunt uiteraard altijd naar eigen inzien een fooi geven als u dat wilt. Op de toeristische plaatsen komt dit steeds meer voor.

Afdingen

Het is in Maleisië de normaalste zaak om te onderhandelen over de prijs van producten en diensten. Voelt u zich dus niet bezwaard om een lagere prijs te vragen dan wat er wordt gevraagd. Ook bij het gebruik van lokaal vervoer, bijvoorbeeld taxi’s en tuk tuk’s, is het gebruikelijk te onderhandelen over de prijs. In supermarkten en restaurants wordt in de regel niet afgedongen. Hier worden in de meeste gevallen vaste prijzen gehanteerd. Voor het afdingen zijn geen echte richtlijnen. Neem vooraf een bedrag in gedachte wat u maximaal wilt uitgeven voor het product of de dienst. We adviseren altijd op respectvolle manier te onderhanden. Blijf te allen tijde lachen en probeer niet te schreeuwen of kwaad weg te lopen.

 

Tijd

In onze zomertijd is het in Maleisië 6 uur later dan in Nederland. Zodra bij ons de wintertijd ingaat, komt hier nog een uurtje bij.

Elektriciteit

Alle hotels beschikken over een netspanning van 220 volt en in sommige plaatsen maakt men nog gebruik van Engelse stopcontacten. Stroomstoringen treden in het verre oosten vaker op dan bij ons. Het is altijd handig een wereldstekker mee te nemen. Deze zijn te koop bij onder andere ANWB, Kijkshop en Hema.

Beste reistijd

Maleisië heeft een tropisch regenklimaat en is in principe het hele jaar door goed te bereizen. De temperatuur ligt tussen de 25 en de 35 graden. In de hogere gebieden kan de temperatuur soms iets lager liggen.

Borneo heeft wel een regenseizoen. Het droge seizoen is meestal van april tot en met oktober. Deze periode wordt gezien als beste reistijd met veel zonuren en relatief weinig regen. Er kan af en toe wel een verfrissende bui vallen, maar deze zijn vaak van korte duur.

Het regenseizoen is meestal van november tot en met maart. Er kan in deze periode op sommige dagen behoorlijk wat regen vallen. Tevens heerst er een hoge(re) luchtvochtigheid. Desondanks kan er in deze periode goed gereisd worden. U geniet van aangename temperaturen en de natuur is, dankzij de regen, vaak erg mooi.

Heeft u vragen, of wilt u een van onze specialisten spreken? Neem dan gerust contact op via: 020 - 673 47 73

Batang Ai, Aiman Batang Ai resort & retreat | Rama Tours

Batang Ai, Aiman Batang Ai resort & retreat

Voor wie graag de ambiance van een longhouse wil ervaren, maar ook voor comfort kiest, biedt het Aiman Batang Ai resort & retreat het beste van beide werelden. Dit geheel uit tropisch hardhout opgetrokken jungle resort ligt op een terrein van ruim 20 hectare aan de oevers van een schitterend meer, in het hart van het tropische regenwoud. Het Aiman Batang Ai resort & retreat is gebouwd in traditionele longhouse stijl. De oorspronkelijke bevolking, de Iban, leven nog gedeeltelijk in deze langgerekte houten huizen.

 

Kamers
Het hotel telt 100 kamers die zijn verdeeld over 11 op palen gebouwde longhouses. De kamers zijn modern en stijlvol ingericht en zijn voorzien van airconditioning en een tv. Op uw balkon geniet u van de rust om u heen, maar ook van onbekende oerwoudgeluiden of de tropische regens die heerlijk op de daken kletteren.

 

Faciliteiten
Omgeven door een tropische tuin ligt midden in het resort het prachtige zwembad. Vanuit het zwembad kunt u genieten van de groene natuur om u heen. Het hotel organiseert elke namiddag om een uur of 4 een boswandeling onder begeleiding van een lokale gids. Ook kunt u bijvoorbeeld uw hengeltje uitwerpen bij het meer.

Meer informatie rondreis Sarawak »

Lees meer
Batang Ai, Iban Longhouse | Rama Tours

Batang Ai, Iban Longhouse

Tijdens een verblijf in een traditioneel longhouse maakt u kennis met de manier van leven van de Dayak, de oorspronkelijke bewoners van de oerwouden van Borneo. Er zijn veel verschillende etnische Dayak stammen, maar de Iban is een van de bekendste. Hun longhouses staan altijd aan de oevers van een rivier, diep in het tropische regenwoud. Per traditionele longtail boot vaart u naar het Iban dorp. In het longhouse eet, drinkt en slaapt u samen met de zeer gastvrije dorpelingen. De volgende ochtend gaat u samen met de mannelijke krijgers op pad voor een wandeling door het omringede woud. Zij laten u zien hoe zij in leven, jagen, welke planten giftig of juist geneeskrachtig zijn en hoe zij hun gewassen verbouwen.

 

Kamers

U slaapt in een gezamenlijke ruimte samen met eventuele andere gasten, afgezonderd van de Iban families. U slaapt op eenvoudige matrasjes met schone lakens en een onmisbare klamboe. Maar na een avondje eten en drinken met de Iban zult u van een gezonde nachtrust genieten.

 

Faciliteiten

Er is een gezamenlijke ruimte met douchehokjes en toiletten. Ook kunt u ‘s ochtends of ‘s avonds een frisse duik nemen in de rivier. De faciliteiten zijn simpel, maar de ervaring van deze overnachting is er een die u nooit meer vergeet.

Meer informatie rondreis Sarawak »

Lees meer
Damai Beach, Damai Beach resort | Rama Tours

Damai Beach, Damai Beach resort

Omringd door 90 hectare kustlandschap met weelderige tropische bossen, stranden en azuurblauwe zee ligt het Damai Beach Resort. Dit idyllische resort ligt aan een breed strand, direct aan zee en biedt een overvloed aan ontspanningselementen in combinatie met culturele bezienswaardigheden en het dagelijks leven van de lokale bevolking. Het resort ligt op 45 minuten rijden van Kuching.

 

Kamers
Het hotel beschikt over circa 320 kamers, chalets en suites, die verdeeld zijn over meerdere verdiepingen. De kamers zijn in typische Borneo stijl ingericht en voorzien van een balkon met uizicht over zee.

 

Faciliteiten
Het resort biedt veel faciliteiten waaronder een fitnessruimte, sauna, fitnesscentrum en meerdere restaurants en bars. Aan het grote buitenzwembad kunt u lekker ontspannen of een balletje slaan op de 18-hole golfbaan die op circa drie kilometer afstand ligt. Het Damai Beach resort is een prima plek om een bezoek aan de stad Kuching en het Bako National park met een strandverblijf te combineren!

Meer informatie rondreis Sarawak »

Lees meer
Gunung Mulu National Park, Mulu Marriott resort | Rama Tours

Gunung Mulu National Park, Mulu Marriott resort

Het Mulu Marriott resort is de beste accommodatie van het Gunung Mulu National park. Dit prachtige hotel ligt te midden van de tropische natuur en biedt zowel comfort als ultieme rust. Het resort ligt aan de Melinau rivier en is is gebouwd in de stijl van de Ulu longhouses. Vanuit het zwembad ziet u de apen tussen de bomen op en neer springen. ’s Nachts valt u in slaap met alle jungle geluiden om u heen, een bijzondere ervaring. Het Mulu Marriott resort is de perfecte uitvalbasis om de mooie grottenstelsels in deze omgeving te bezichtigen, zoals de Deer, Wind, Lang en Clearwater cave.

 

Kamers
De 188 kamers zijn traditioneel ingericht en beschikken over een minibar, airconditioning en warm en koud stromend water. Ook een grote veranda maakt deel uit van uw kamer, zodat u ook ‘s avonds van de natuur om u heen kunt genieten.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft een restaurant, riverside lounge, een splash bar en een heerlijk zwembad. In de spa kunt u zich laten masseren en verwennen.

Meer informatie rondreis Sarawak»

Lees meer
Kuching, Hilton hotel Kuching | Rama Tours

Kuching, Hilton hotel Kuching

Dit stijlvolle 4-sterren hotel ligt in het centrum van Kuching, direct aan de Sarwak rivier met een prachtig uitzicht over de rivier, Fort Margarita, de boulevard en China town. Het hotel ligt direct aan de promenade waar u heerlijk kunt slenteren langs de Sarawak rivier en waar tijdens de schemering en ‘s avonds de lokale bevolking elkaar ontmoet. Op loopafstand zijn leuke restaurantjes en winkeltjes. Vanuit uw hotel kunt u het karakteristieke plaatsje gemakkelijk te voet verkennen.

 

Kamers

Het hotel beschikt over 315 mooi gedecoreerde kamers en suites. De kamers zijn modieus, zeer ruim ingericht en voorzien van airconditioning en een tv. De kamers hebben uitzicht over de stad of over de rivier.

 

Faciliteiten

Het hotel beschikt over verschillende restaurants zoals het waterfont café, steakhouse en Japanse restaurant. Daarnaast beschikt het hotel over een fitnessruimte, een zwembad en een tennisbaan. Na een drukke dag kunt u nog even wat drinken in de chique Senseo loungebar alvorens u weer een heerlijke nacht tegemoet gaat.

Meer informatie rondreis Sarawak »

Lees meer
Kuching, Village House | Rama Tours

Kuching, Village House

Een unieke boutique accommodatie in de omgeving van Damai, op 31 km afstand van Kuching. U verblijft in het dorpje Santubong. De traditionele accommodatie is op palen gebouwd. U vindt hier rust in de prachtige natuurlijke omgeving en bij de zee die op loopafstand is gelegen. Daarnaast vindt u het Sarawak Cultural Village nabij het hotel. Het personeel laat u de hartelijkheid van de lokale bevolking ervaren. Een echte aanrader.

 

Kamers
Er zijn verschillende kamertypes aanwezig die allen zijn ingericht in typisch Maleisische stijl en beschikken over airconditioning en een badkamer. De ruime Rajah kamers hebben een zitgedeelte, minibar, tv en een privé veranda. De Village kamers beschikken over een prachtig uitzicht over het zwembad en een mooie inrichting waarbij kunst van de lokale artiest Ramsay Ong is gebruikt.


Faciliteiten
De bar Flying Frog biedt u de mogelijkheid om bij te komen van een heerlijk dagje verkenning van de omgeving. Boven de bar vindt u Lallang, een restaurant van waar u uitkijkt over het zwembad en de Mount Santubong. Het ontbijt nuttigt u in het Kaki Tangga restaurant, naast het zwembad. Tijdens de maaltijden geniet u van lokale gerechten zoals; Beef Rendang, Spicy Chicken Curry en gegrilde vis. Natuurlijk zijn er ook internationale gerechten aanwezig.  In het zwembad van de accommodatie kunt u lekker afkoelen en genieten.

Meer informatie rondreis Sarawak »

Lees meer
Bako National Park | Rama Tours

Bako National Park

Het Bako National Park omvat maar liefst 41 km2 primair tropisch kust- en regenwoud. In het park zijn schitterende rotsformaties, steile kliffen en mooie baaien. Vleesetende planten, leguanen, kameleons, neusapen en wilde zwijnen zijn slechts enkele voorbeelden van de rijke flora en fauna.

Meer informatie rondreis Sarawak »

Lees meer
Batang Ai | Rama Tours

Batang Ai

Batang Ai National Park beschikt over een zeer rijke flora en fauna. Zo vindt u hier onder andere gibbons, neushoornvogels, wilde zwijnen, herten en diverse apensoorten. Ook vindt u in deze omgeving het prachtige Batang Ai stuwmeer. In dit gebied kunt u heerlijk uitrusten of (wandel)tochtjes maken, de “canopy walk” bezoeken (een lange loopbrug hoog boven de grond waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over de natuur) of vissen. De wandelroutes staan goed aangeven en kunt u gemakkelijk op eigen gelegenheid bewandelen.

Meer informatie rondreis Sarawak »

Lees meer
Damai Beach | Rama Tours

Damai Beach

Ten noorden van Kuching, aan een lange baai die uitmondt in de Zuid-Chinese Zee ligt Damai Beach, het mooiste strand van Sarawak. In de nabije omgeving kunt de heilige berg Santubong beklimmen, het Sarawak Cultural Village bezoeken en op ontdekkingstocht gaan in de nationale parken Bako en Gunung Gading.

Meer informatie rondreis Sarawak »

Lees meer
Gunung Mulu National Park | Rama Tours

Gunung Mulu National Park

Het Gunung Mulu National Park ligt op de grens van Sarawak en Brunei. Het park is beroemd vanwege z’n vele grotten zoals de Deer-, Lang-, Wind- en Clearwater cave. Bij het invallen van de nacht verlaten zo’n drie miljoen vleermuizen de Deer cave: een spectaculair en onvergetelijk gezicht. Door de Clearwater cave stroomt een mysterieuze ondergrondse rivier die midden in de jungle uitmondt in een kristalheldere poel met koel water: ideaal om een heerlijke, verkoelende duik te nemen!

Meer informatie rondreis Sarawak »

Lees meer
Batang Ai, Aiman Batang Ai resort & retreat | Rama Tours

Batang Ai, Aiman Batang Ai resort & retreat

Voor wie graag de ambiance van een longhouse wil ervaren, maar ook voor comfort kiest, biedt het Aiman Batang Ai resort & retreat het beste van beide werelden. Dit geheel uit tropisch hardhout opgetrokken jungle resort ligt op een terrein van ruim 20 hectare aan de oevers van een schitterend meer, in het hart van het tropische regenwoud. Het Aiman Batang Ai resort & retreat is gebouwd in traditionele longhouse stijl. De oorspronkelijke bevolking, de Iban, leven nog gedeeltelijk in deze langgerekte houten huizen.

 

Kamers
Het hotel telt 100 kamers die zijn verdeeld over 11 op palen gebouwde longhouses. De kamers zijn modern en stijlvol ingericht en zijn voorzien van airconditioning en een tv. Op uw balkon geniet u van de rust om u heen, maar ook van onbekende oerwoudgeluiden of de tropische regens die heerlijk op de daken kletteren.

 

Faciliteiten
Omgeven door een tropische tuin ligt midden in het resort het prachtige zwembad. Vanuit het zwembad kunt u genieten van de groene natuur om u heen. Het hotel organiseert elke namiddag om een uur of 4 een boswandeling onder begeleiding van een lokale gids. Ook kunt u bijvoorbeeld uw hengeltje uitwerpen bij het meer.

Meer informatie rondreis Sarawak »

Lees meer
Batang Ai, Iban Longhouse | Rama Tours

Batang Ai, Iban Longhouse

Tijdens een verblijf in een traditioneel longhouse maakt u kennis met de manier van leven van de Dayak, de oorspronkelijke bewoners van de oerwouden van Borneo. Er zijn veel verschillende etnische Dayak stammen, maar de Iban is een van de bekendste. Hun longhouses staan altijd aan de oevers van een rivier, diep in het tropische regenwoud. Per traditionele longtail boot vaart u naar het Iban dorp. In het longhouse eet, drinkt en slaapt u samen met de zeer gastvrije dorpelingen. De volgende ochtend gaat u samen met de mannelijke krijgers op pad voor een wandeling door het omringede woud. Zij laten u zien hoe zij in leven, jagen, welke planten giftig of juist geneeskrachtig zijn en hoe zij hun gewassen verbouwen.

 

Kamers

U slaapt in een gezamenlijke ruimte samen met eventuele andere gasten, afgezonderd van de Iban families. U slaapt op eenvoudige matrasjes met schone lakens en een onmisbare klamboe. Maar na een avondje eten en drinken met de Iban zult u van een gezonde nachtrust genieten.

 

Faciliteiten

Er is een gezamenlijke ruimte met douchehokjes en toiletten. Ook kunt u ‘s ochtends of ‘s avonds een frisse duik nemen in de rivier. De faciliteiten zijn simpel, maar de ervaring van deze overnachting is er een die u nooit meer vergeet.

Meer informatie rondreis Sarawak »

Lees meer
Damai Beach, Damai Beach resort | Rama Tours

Damai Beach, Damai Beach resort

Omringd door 90 hectare kustlandschap met weelderige tropische bossen, stranden en azuurblauwe zee ligt het Damai Beach Resort. Dit idyllische resort ligt aan een breed strand, direct aan zee en biedt een overvloed aan ontspanningselementen in combinatie met culturele bezienswaardigheden en het dagelijks leven van de lokale bevolking. Het resort ligt op 45 minuten rijden van Kuching.

 

Kamers
Het hotel beschikt over circa 320 kamers, chalets en suites, die verdeeld zijn over meerdere verdiepingen. De kamers zijn in typische Borneo stijl ingericht en voorzien van een balkon met uizicht over zee.

 

Faciliteiten
Het resort biedt veel faciliteiten waaronder een fitnessruimte, sauna, fitnesscentrum en meerdere restaurants en bars. Aan het grote buitenzwembad kunt u lekker ontspannen of een balletje slaan op de 18-hole golfbaan die op circa drie kilometer afstand ligt. Het Damai Beach resort is een prima plek om een bezoek aan de stad Kuching en het Bako National park met een strandverblijf te combineren!

Meer informatie rondreis Sarawak »

Lees meer
Gunung Mulu National Park, Mulu Marriott resort | Rama Tours

Gunung Mulu National Park, Mulu Marriott resort

Het Mulu Marriott resort is de beste accommodatie van het Gunung Mulu National park. Dit prachtige hotel ligt te midden van de tropische natuur en biedt zowel comfort als ultieme rust. Het resort ligt aan de Melinau rivier en is is gebouwd in de stijl van de Ulu longhouses. Vanuit het zwembad ziet u de apen tussen de bomen op en neer springen. ’s Nachts valt u in slaap met alle jungle geluiden om u heen, een bijzondere ervaring. Het Mulu Marriott resort is de perfecte uitvalbasis om de mooie grottenstelsels in deze omgeving te bezichtigen, zoals de Deer, Wind, Lang en Clearwater cave.

 

Kamers
De 188 kamers zijn traditioneel ingericht en beschikken over een minibar, airconditioning en warm en koud stromend water. Ook een grote veranda maakt deel uit van uw kamer, zodat u ook ‘s avonds van de natuur om u heen kunt genieten.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft een restaurant, riverside lounge, een splash bar en een heerlijk zwembad. In de spa kunt u zich laten masseren en verwennen.

Meer informatie rondreis Sarawak»

Lees meer
Kuching, Hilton hotel Kuching | Rama Tours

Kuching, Hilton hotel Kuching

Dit stijlvolle 4-sterren hotel ligt in het centrum van Kuching, direct aan de Sarwak rivier met een prachtig uitzicht over de rivier, Fort Margarita, de boulevard en China town. Het hotel ligt direct aan de promenade waar u heerlijk kunt slenteren langs de Sarawak rivier en waar tijdens de schemering en ‘s avonds de lokale bevolking elkaar ontmoet. Op loopafstand zijn leuke restaurantjes en winkeltjes. Vanuit uw hotel kunt u het karakteristieke plaatsje gemakkelijk te voet verkennen.

 

Kamers

Het hotel beschikt over 315 mooi gedecoreerde kamers en suites. De kamers zijn modieus, zeer ruim ingericht en voorzien van airconditioning en een tv. De kamers hebben uitzicht over de stad of over de rivier.

 

Faciliteiten

Het hotel beschikt over verschillende restaurants zoals het waterfont café, steakhouse en Japanse restaurant. Daarnaast beschikt het hotel over een fitnessruimte, een zwembad en een tennisbaan. Na een drukke dag kunt u nog even wat drinken in de chique Senseo loungebar alvorens u weer een heerlijke nacht tegemoet gaat.

Meer informatie rondreis Sarawak »

Lees meer
Kuching, Village House | Rama Tours

Kuching, Village House

Een unieke boutique accommodatie in de omgeving van Damai, op 31 km afstand van Kuching. U verblijft in het dorpje Santubong. De traditionele accommodatie is op palen gebouwd. U vindt hier rust in de prachtige natuurlijke omgeving en bij de zee die op loopafstand is gelegen. Daarnaast vindt u het Sarawak Cultural Village nabij het hotel. Het personeel laat u de hartelijkheid van de lokale bevolking ervaren. Een echte aanrader.

 

Kamers
Er zijn verschillende kamertypes aanwezig die allen zijn ingericht in typisch Maleisische stijl en beschikken over airconditioning en een badkamer. De ruime Rajah kamers hebben een zitgedeelte, minibar, tv en een privé veranda. De Village kamers beschikken over een prachtig uitzicht over het zwembad en een mooie inrichting waarbij kunst van de lokale artiest Ramsay Ong is gebruikt.


Faciliteiten
De bar Flying Frog biedt u de mogelijkheid om bij te komen van een heerlijk dagje verkenning van de omgeving. Boven de bar vindt u Lallang, een restaurant van waar u uitkijkt over het zwembad en de Mount Santubong. Het ontbijt nuttigt u in het Kaki Tangga restaurant, naast het zwembad. Tijdens de maaltijden geniet u van lokale gerechten zoals; Beef Rendang, Spicy Chicken Curry en gegrilde vis. Natuurlijk zijn er ook internationale gerechten aanwezig.  In het zwembad van de accommodatie kunt u lekker afkoelen en genieten.

Meer informatie rondreis Sarawak »

Lees meer
Bako National Park | Rama Tours

Bako National Park

Het Bako National Park omvat maar liefst 41 km2 primair tropisch kust- en regenwoud. In het park zijn schitterende rotsformaties, steile kliffen en mooie baaien. Vleesetende planten, leguanen, kameleons, neusapen en wilde zwijnen zijn slechts enkele voorbeelden van de rijke flora en fauna.

Meer informatie rondreis Sarawak »

Lees meer
Batang Ai | Rama Tours

Batang Ai

Batang Ai National Park beschikt over een zeer rijke flora en fauna. Zo vindt u hier onder andere gibbons, neushoornvogels, wilde zwijnen, herten en diverse apensoorten. Ook vindt u in deze omgeving het prachtige Batang Ai stuwmeer. In dit gebied kunt u heerlijk uitrusten of (wandel)tochtjes maken, de “canopy walk” bezoeken (een lange loopbrug hoog boven de grond waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over de natuur) of vissen. De wandelroutes staan goed aangeven en kunt u gemakkelijk op eigen gelegenheid bewandelen.

Meer informatie rondreis Sarawak »

Lees meer
Damai Beach | Rama Tours

Damai Beach

Ten noorden van Kuching, aan een lange baai die uitmondt in de Zuid-Chinese Zee ligt Damai Beach, het mooiste strand van Sarawak. In de nabije omgeving kunt de heilige berg Santubong beklimmen, het Sarawak Cultural Village bezoeken en op ontdekkingstocht gaan in de nationale parken Bako en Gunung Gading.

Meer informatie rondreis Sarawak »

Lees meer
Gunung Mulu National Park | Rama Tours

Gunung Mulu National Park

Het Gunung Mulu National Park ligt op de grens van Sarawak en Brunei. Het park is beroemd vanwege z’n vele grotten zoals de Deer-, Lang-, Wind- en Clearwater cave. Bij het invallen van de nacht verlaten zo’n drie miljoen vleermuizen de Deer cave: een spectaculair en onvergetelijk gezicht. Door de Clearwater cave stroomt een mysterieuze ondergrondse rivier die midden in de jungle uitmondt in een kristalheldere poel met koel water: ideaal om een heerlijke, verkoelende duik te nemen!

Meer informatie rondreis Sarawak »

Lees meer
Inheemse Iban-stam | Rama Tours

Inheemse Iban-stam

De Iban, in vroegere tijden gevaarlijke koppensnellers, wonen in kleine nederzettingen aan de rivieren diep in de jungle van Sarawak. Een verblijf in een longhouse van de Iban is een echt avontuur en een onvergetelijke belevenis! Via het orang-oetan rehabilitatiecentrum te Semonggok, het marktdorp Serian, een peperfarm en het smokkelaardorp Lachau, voert de tocht naar de Skrang of Lemenak rivier waar de stamleden met hun houten kano’s op u wachten. De boottocht naar hun longhouse voert over snelstromende rivieren die aan beide zijden worden omzoomd door ondoordringbaar tropisch regenwoud. U overnacht in een van de eenvoudige slaapvertrekken van het dorp en eet en drinkt samen met de Iban. U wordt als het ware tijdelijk in hun gemeenschap opgenomen. Ze laten u zien hoe ze hun gewassen verbouwen, vallen zetten, doeken weven en met blaaspijpen op jacht gaan.

Meer informatie rondreis Sarawak »

Lees meer
Kuching | Rama Tours

Kuching

Kuching ligt aan de machtige Sarawak rivier en heeft nog de ambiance van een typisch Aziatische stad. Dit provinciestadje is in tegenstelling tot veel andere steden op Maleisisch Borneo tijdens de Tweede Wereldoorlog niet gebombardeerd. Daardoor zijn de traditionele huizen in de oude Chinese wijk en de mooie oude gebouwen uit de Britskoloniale tijd gespaard gebleven. De meeste hotels liggen aan de rivier en bieden een fantastisch uitzicht over de gezellige boulevard, het beroemde fort Margarita en China Town. De stad heeft verschillende interessante musea, mooie antiekwinkels en heerlijke restaurants.

Meer informatie rondreis Sarawak »

Lees meer
Semenggoh orang-oetan opvangcentrum | Rama Tours

Semenggoh orang-oetan opvangcentrum

Het Semenggoh orang-oetan opvangcentrum is gelegen in het midden van de jungle. In dit natuurreservaat kunt u orang-oetans spotten. De hier levende orang-oetans zijn bevrijd uit gevangenschap of het zijn weesjes die hun moeder tijdens de houtkap hebben verloren. Hier wordt hun (opnieuw) geleerd om eten te zoeken, in bomen te klimmen of bijvoorbeeld een nest te bouwen. Op deze manier leren ze te overleven, zodat ze terug kunnen keren naar de natuur. Er zijn diverse voederplaatsen waar deze aandoenlijke primaten op vaste tijdstippen worden gevoederd, net zolang totdat ze volledig voor zichzelf kunnen zorgen. Het is mooi om te zien hoe dicht deze apen bij de mens staan en hoeveel menselijke trekjes ze vertonen.

Meer informatie rondreis Sarawak »

Lees meer

ZELF ZOEKEN? DAT KAN!

Zoek hier tussen al onze bestemmingen.

Rama Tours Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.