Rama Tours
Back to Nature in Maleisië | Rama Tours

Back to Nature in Maleisië

11 april 2019

‘Back to Nature’ is ontspannend, gezond en erg leuk! En het wordt nog leuker als je verblijft in unieke accommodaties midden in de jungle of aan de rand van een prachtig natuurgebied. Dit kan een eenvoudige lodge zijn, gemaakt van natuurlijke materialen, of juist een luxe hotel met zwembad vanwaar je de apen tussen de bomen heen en weer ziet slingeren. De geuren van de planten en bomen, het gefluit van de vogels en de relaxte sfeer zorgen dat een ‘natuurervaring’ een gezond effect heeft op de mens. Voor ons reden genoeg om hieronder een aantal speciale ‘hideaways’ in de ongerepte natuur van Maleisië op een rij te zetten.

Sabah Gaya Island Bunga Raya Resort

Borneo Rainforest Lodge

Voor de ultieme back to nature beleving moet je bij Borneo Rainforest Lodge zijn. Deze lodge ligt verscholen in de jungle van Danum Valley, op zo’n twee uur rijden van de bewoonde wereld. Het is misschien wel de beste en mooiste plek van Sabah om de rijke biodiversiteit te observeren. Je ziet hier bijvoorbeeld neushoorns, olifanten, orang-oetans en neusapen te midden van een grote verscheidenheid aan tropische planten en bomen. Je verblijft in een houten chalet op palen dat volledig is gemaakt van natuurlijke materialen en met veel oog voor detail is ingericht. De deluxe chalets hebben zelfs een bad op het balkon, zodat je vanuit het bad uitkijkt over het groene woud. Dat is pas genieten! Een leuk feitje om te benoemen is dat de chalets door middel van houten loopbruggen met elkaar verbonden zijn. Zo voelt het aan als een klein dorp. Tijdens je verblijf worden er natuurlijk wandelingen gemaakt, ook in de late avond, zodat je kennismaakt met de dieren die ’s nachts actief zijn. Een onvergetelijke ervaring!

rondreis maleisie danum valley borneo rainforest lodge 7

rondreis maleisie danum valley borneo rainforest lodge 19

Belum Rainforest Resort

Belum Rainforest is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Taman Negara, een vrij onontdekt natuurgebied op West-Maleisië. Het park strekt zich uit over een enorme oppervlakte en grenst aan de noordkant aan Thailand. Wist je dat dit gebied zelfs al 130 miljoen jaar oud is? Je kunt hier prachtige wandelingen en trekkingen maken en op zoek gaan naar neushoornvogels, olifanten, of de grootste bloem ter wereld: de Rafflesia.

Het Belum Rainforest Resort ligt aan de rand van het park en is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van dit natuurgebied. Dit eco-vriendelijke hotel is voornamelijk gemaakt van hout en telt 106 kamers die van alle gemakken zijn voorzien. En ook niet onbelangrijk: je wordt wakker met waanzinnig uitzicht over de jungle of het meer. Wie wil dat nu niet?

rondreis west-maleisie belum belum rainforest resort 3

The Datai

The Datai op Langkawi is één woord geweldig! Het resort is namelijk de ultieme combinatie van natuurbeleving en luxe, midden in een regenwoud van ruim 10 miljoen jaar oud. Het privé wandelpad van het resort leidt je naar het idyllische witte zandstrand van Datai, één van de mooiste stranden ter wereld! Het is goed te zien dat de prachtige omgeving de inspiratiebron is geweest voor de inrichting. Er is veel gebruikgemaakt van natuurlijke materialen, en sfeer, comfort en luxe gaan hier hand in hand. Vanuit het resort loop je direct het regenwoud in waar je kunt wandelen en mountainbiken, of je loopt richting zee waar je kunt snorkelen. Ontspanning of juist actie, je zult zich hier geen moment vervelen.

rondreis maleisie langkawi the datai 1

rondreis maleisie langkawi the datai 3

Mulu Marriot resort

Bij het Gunung Mulu National Park denken wij meteen aan de indrukwekkende grottenstelsels en de tropische jungle, maar ook aan het Mulu Marriot Resort, dat prachtig ligt ingebed in deze unieke natuurlijke omgeving. Het resort is ook eigenlijk de enige plek waar je in dit nationale park kunt verblijven en dat is geen straf! Het mooie uitzicht vanuit het hotel is namelijk niet het enige om verliefd op te worden, want je vindt hier ook sfeervolle en luxe kamers, een zwembad met zicht op de boomtoppen waar je apen doorheen ziet zweven en zwieren, en een zeer goed restaurant. De wandeling naar je hotelkamer is overigens ook al een feestje, dankzij de houten loopbruggen. Al met al een stijlvolle ‘back to nature’ ervaring om nooit meer te vergeten.

rondreis maleisie sarawak mulu marriott hotel 1

Kinabatangan Riverside Lodge

Voor het spotten van wilde dieren ben je in Sukau aan het juiste adres. Neusapen, vogels, orang-oetans, olifanten, je kunt het hier allemaal zien. De lodge ligt aan de Kinabatangan rivier, waarnaar de lodge is vernoemd. Het is een vrij eenvoudige lodge, maar met zo’n omgeving pal voor de deur is dat helemaal niet erg. Vanuit de lodge kun je de indrukwekkende flora en fauna verkennen via één van de wandelpaden. Samen met een ranger ga je letterlijk terug de natuur in. Een andere bijzondere beleving is een boottocht over de Kinabatangan rivier, haar smalle donkere zijrivieren en de oxbow-meren. Geniet van de vele oerwoudgeluiden, en wees wel alert, want met een beetje geluk zie je makaken, neusapen en silver leaf monkeys van héél dichtbij.

De Kinabatangan Riverside Lodge

Bunga Raya resort

Op het paradijselijke Gaya Island, voor de kust van Kota Kinabalu, ligt het Bunga Raya resort. Het is een van de fijnste plekken om je reis in Maleisië te eindigen. Je komt hier volledig tot rust op het prachtige witte strand of op je eigen balkon, terwijl je geniet van het uitzicht over zee. Je verblijft in een luxe houten huisje en bent omgeven door groen. Hoe leuk is dat! Het eiland leent zich uitstekend voor wandelingen door de natuur. Het bestaat namelijk voor een groot deel uit regenwoud en daarom mag dit resort natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Vergeet je verrekijker niet mee te nemen, want naast de vele soorten vogels die je kunt spotten, kom je misschien wel reptielen en apen tegen.

Voorbeeldreizen Maleisie »

rondreis maleisie sabah gaya island bunga raya resort 1

rondreis maleisie sabah gaya island bunga raya resort 9

Volg ons op:

Rama Tours Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.