Rama Tours

Vakantie Singapore

Hoewel Singapore in oppervlaktes relatief klein is, is het land een reus in de economie. De stad Singapore is al ruim een eeuw een van de meest moderne steden van Zuidoost-Azië. Singapore is rijk aan cultuur: de Maleisische, Chinese, Indiase, Engelse en Arabische culturen en religies leven en werken allemaal samen. U kunt er heerlijk eten en voor volledige luxe kiezen in één van de vele hotels of natuurlijk gaan shoppen in één van de grote shopping malls! Bij aankomst in Singapore zult u verbaasd zijn over het weelderige, tropsich groen, de parken en de schitterende natuurreservaten.

Singapore kent vele gezellige etnische wijken zoals Little India, Little Arabische town en de Chinese wijk. Bij Boat Quay en Clarke Quay kunt u heerlijk flaneren langs de vele terrasjes, bars en restaurants waar u meteen kunt genieten van de overheerlijke lokale specialiteiten. Sentosa Island, direct onder Singapore is één groot attractiepark waar u zich uitstekend kunt vermaken. Daarnaast wordt Singapore geroemd om zijn uitstekende Aziatische en internationale cuisine. Aan de oostkust van Singapore vindt u heerlijke “Seafood” restaurants en lange (zand)stranden. Daarnaast zijn er meer dan vijftig eilandjes in de wateren van Singapore. U kunt er voor kiezen om een dagexcursie naar één van deze eilandjes te maken. Ook muziek, theater en nachtleven zijn volop aanwezig in deze bruisende stad.

 

Bekijk onze voorbeeldreizen voor Singapore »

Reisvoorstel aanvragen »

Singapore: het meest westerse stukje Azië

De ligging en faciliteiten van Singapore zorgt ervoor dat het land voor zowel toerisme als zakelijke reizen geschikt is. De bekroonde Changi luchthaven biedt vluchten naar grote steden over de hele wereld. Ook het openbare vervoer in Singapore is goed geregeld, de trein- en metro systemen zijn schoon, snel en efficiënt. Het is dan ook gemakkelijk om op eigen gelegenheid de stad te verkennen.

De stadsstaat Singapore is tevens het belangrijkste handelscentrum van Zuidoost Azië. Kortom, het is een prachtige stad met mooie parken en bossen. Thans is Singapore vooral bekend als “shopping paradijs”. Overal vindt u grote shopping malls, boutique winkels en markten. Het is niet voor niets één van de favoriete (stopover) steden van Azië.

 

Bekijk onze voorbeeldreizen voor Singapore »

Reisvoorstel aanvragen »

Praktische informatie

Visuminformatie

Vanaf heden hoeven reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit geen visum meer te kopen bij aankomst in Singapore. Dit geldt alleen voor reizen met een toeristisch verblijf van maximaal 3 maanden en bij binnenkomst op en vertrek van een groot aantal luchthavens.

Blijft u langer dan 3 maanden in Singapore, dan dient u voorafgaand aan uw reis in Nederland een visum aan te vragen. U kunt een visum aanvragen bij de VisumCentrale (mogelijk tegen voordeligere tarieven doordat Rama Tours Holland met deze organisatie samenwerkt. U kunt ons naar meer informatie vragen), of direct bij de ambassade van Singapore in Brussel. Singapore heeft geen ambassade in Nederland.

 

Vaccinaties

Voor Singapore zijn over het algemeen geen inentingen verplicht. Wel wordt een aantal vaccinaties aangeraden zoals hepatitis B en Gele Koorts, indien u vanuit een hoog risicogebied reist. Raadpleeg voor actuele informatie altijd tijdig uw huisarts, de lokale GGD of het vaccinatiebureau. Het is raadzaam 4 tot 6 weken voor vertrek bij één van bovengenoemde instanties te informeren. Tip: neem uw reisprogramma mee, zodat de instantie kan zien waar uw reis exact heengaat.

U kunt ook informatie inwinnen via de vaccinatielijn: 0900-9584 of via de website http://www.gezondopreis.nl/.

Kleding

Wij adviseren u met name dunne katoenen kleding mee te nemen vanwege het tropische klimaat in Indonesië. Over het algemeen is bedekte kleding de norm in Azië. U zult merken dat er deuren voor u opengaan die voor anderen gesloten blijven, als u zich aanpast aan kleding en gewoonten. Het is daarom verstandig T-shirts met een kort mouwtje en shorts en rokjes tot op de knie mee te nemen, dan zit u altijd goed. Neem in ieder geval ook een set nette kleding mee voor bepaalde gelegenheden (een duurder restaurant, een uitnodiging om bij iemand te eten, officiële en religieuze bijeenkomst). Daarnaast raden wij u aan niet al te veel kleding mee te nemen omdat u uw kleding doorgaans gemakkelijk kunt laten wassen in hotels waar u minimaal 2 nachten verblijft. Een paraplu tegen de regen of tegen de zon is ook geen overbodige luxe.

Sommige plaatsen kunnen redelijk streng Islamitisch zijn, waardoor wij u adviseren om in deze omgeving niet te blote en te korte kleding te dragen. Bij het bezoeken van religieuze plaatsen zoals moskeeën en tempels moeten uw schouders en benen bedekt zijn.

Wat betreft de schoenen raden we aan naast goed zittende schoenen en slippers ook goede en stevige (wandel)schoenen met een goede profielzool mee te nemen wanneer u een trekking gaat maken.

Taal

De officiële taal van Singapore is Maleis. Er worden echter vier verschillende talen gesproken: Engels, Tamil, Mandarijns en Maleis. Daarnaast wordt er ook Singlish gesproken, hoewel dit geen officiële taal is.

Telefonie & internet

In Singapore kunt u tegenwoordig vanuit de meeste hotels met een satelliettelefoon bellen met het thuisfront. Houdt er wel rekening mee het hotel hier vaak hoge kosten voor rekent. Het is ook mogelijk ter plaatse een simkaart aan te schaffen. De kosten voor het gebruik van je mobiele telefoon zijn in dit geval lager dan bij het gebruik van uw Nederlandse simkaart.

Tegenwoordig kunt u in de meeste hotels gebruik maken van het draadloos internet. Bij de receptie kunt u eventueel vragen naar de inloggegevens. In sommige gevallen vragen zij hiervoor een kleine vergoeding.

 

Verzekeringen

Wanneer u een mooie reis heeft geboekt of wilt gaan boeken is het natuurlijk verstandig om een goede verzekering af te sluiten. U wilt tenslotte onbezorgd op reis! Er zijn twee soorten verzekeringen: de reisverzekering en de annuleringsverzekering. Met de reisverzekering bent u goed verzekerd tegen bijvoorbeeld de kosten van opname in een (duur) ziekenhuis of kliniek in het buitenland of tegen repatriëring van u en uw reisgenoten na een ongeval of ziekte. De annuleringsverzekering vergoedt uw annuleringskosten in geval u de reis voor vertrek moet annuleren. Deze verzekering vergoedt ook de reeds door u voldane reissom, indien u plotseling naar huis moet terugkeren. Rama Tours Holland werkt samen met één van de beste reisverzekeraars van Nederland: De Europeesche Verzekeringen. Deze maatschappij hanteert gunstige voorwaarden en kent een uitstekende service!

Kortlopende- of doorlopende verzekering

De kortlopende verzekering geldt voor de duur van één vakantie, terwijl u de doorlopende verzekeringen voor minimaal 1 jaar afsluit waarmee elke vakantie tijdens dat jaar gelijk is verzekerd. Indien u vaker in een jaar op vakantie gaat of een duurdere reis onderneemt, is het vaak verstandig om een doorlopende reis- of annuleringsverzekering af te sluiten. Bovendien zijn kinderen bij een doorlopende reisverzekering tot 5 jaar GRATIS en blijvend tot 27 jaar (ook uitwonend) voor een geringe toeslag meeverzekerd! Bij de Europeesche kunt u een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten voor reissommen tot maximaal €1.500 of maximaal €3.000 per persoon. De doorlopende annuleringsverzekering tot maximaal €3.000 is alleen mogelijk in combinatie met een doorlopende reisverzekering. Bij hogere reissommen kunt u het verschil kortlopend bijverzekeren

Reisverzekering

Met een goede reisverzekering gaat u onbezorgd en goed voorbereid op vakantie. U kunt kiezen tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Zo kunt u zelf bepalen welke verzekering het best bij u past. Een reisverzekering bestaat standaard uit de basisdekking. Heeft u bijvoorbeeld onverwachte reiskosten, of maakt u iets stuk in de hotelkamer dan bent u hiervoor verzekerd. Daarnaast kunt u de basisdekking uitbreiden en onder meer rechtsbijstand, ongevallen en geneeskundige kosten meeverzekeren zodat u ten allen tijden goed verzekerd bent tegen bijvoorbeeld de kosten van opname in een (duur) ziekenhuis in het buitenland, of tegen repatriëring van u en uw reisgenoten na een ongeval of ziekte.

Annuleringsverzekering

Behalve een reisverzekering is ook een annuleringsverzekering erg belangrijk. Het zal u maar gebeuren dat de door u geboekte reis niet door kan gaan, of dat u de reis vroegtijdig dient te beëindigen. Met een annuleringsverzekering zijn zowel de kosten voor annulering als de eventuele ongebruikte reisdagen verzekerd. Daarbij kunt u de annuleringsverzekering uitbreiden met de allrisk-annulering en een verzekering voor de (zaak)waarnemer:

  • Allrisk-annuleringsverzekering

Bij de allrisk annuleringsverzekering kunt u zelf bepalen om welke reden u uw vakantie annuleert. In dit geval kunt u niet alleen beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag u zelf bepalen om welke reden u liever niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld als u toch die nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen, of wanneer uw beste vriend(in) ziek is. Voor deze extra annuleringsredenen krijgt u 75% van uw annuleringskosten vergoed. Voor uitzonderingen verwijzen wij u door naar de voorwaarden.

  • Waarnemer

Indien u een waarnemer meeverzekert en hij of zij overkomt iets waardoor u de reis dient te annuleren of vroegtijdig dient af te breken, krijgt u de ongebruikte reisdagen en kosten voor annulering vergoed.

Verzekering voor afkoop eigen risico

Dit product verzekert het eigen risico in het geval van cascoschades bij huur van een auto, motor, camper of caravan en biedt daarnaast dekking voor door het verhuurbedrijf uitgesloten cascoschades.

NB: Indien u al in het bezit bent van een doorlopende annuleringsverzekering

Als u reeds een doorlopende annuleringsverzekering heeft, let u dan goed op de maximaal verzekerde reissom per persoon. Meestal bedraagt deze € 1.250 of € 1.500. Rama Tours Holland kan het verschil tussen de totale reissom en het maximaal verzekerd bedrag voor u bijverzekeren op een aflopende annuleringsverzekering. Uiteraard kan Rama Tours Holland ook een offerte voor u uitbrengen om uw verzekering op maat bij de Europeesche onder te brengen tegen een scherpe premie, of zelfs een topdekking voor u regelen waarmee u de meest complete reisverzekering heeft die u zich maar kan wensen!

Paspoort

Uw paspoort dient bij aankomst in Singapore nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Belgische reizigers dienen te beschikken over een internationale reispas. Tevens adviseren wij u om een kopie van het paspoort mee te nemen of naar uzelf te mailen. Bij verlies of diefstal kan dit erg handig zijn. Indien uw paspoort is gestolen of zoekgeraakt, dient u een nieuw reisdocument aan te vragen bij de Nederlandse ambassade in Singapore. Voor de resterende periode van uw verblijf kunt u gebruik maken van een noodpaspoort. Vergeet echter niet om ter plaatse een verklaring van vermissing in te vullen en/of aangifte van diefstal te doen.

Geldzaken

Munteenheid

De munteenheid van Singapore is de Singapore Dollar (SGD). De waarde van deze munt fluctueert en ligt de laatste jaren tussen de 1.0 tot 1.10 SGD voor 1 euro. Deze koers is aan verandering onderhevig, voor actuele koersinformatie verwijzen wij u naar: www.xe.com. Er zijn biljetten van 2, 5, 10, 20, 50, 100, 1000 en 10.000 Singapore Dollar. Zorg dat u altijd wat kleinere coupures bij u heeft voor fooitjes of kleinere uitgaven.

Pinnen

U kunt prima geld uit de geldautomaten halen (zogenaamde ATM’s), waardoor het niet persé noodzakelijk is contant geld mee te nemen. U vindt de geldautomaten op de luchthaven vrijwel overal in de stad Singapore. Wij raden u aan om voldoende geld op zak te hebben in gevallen van nood. Daarnaast adviseren wij u een kleine hoeveelheid contant geld in Euro’s of Dollars mee te nemen. (let op: biljetten zonder scheuren, zonder vouwen en volledig onbeschreven Dollars mogen niet ouder zijn dan seriejaar 1999). Deze kunt u gemakkelijk wisselen bij hotels, postkantoren en banken.

Credit Card

U kunt vaak in de grote hotels, restaurants en warenhuizen gebruik maken van uw creditcard. We adviseren u wel om het gebruik van uw credit card te vermijden omdat er namelijk nog weleens gefraudeerd wordt. In de internationale hotels kunt u uiteraard wel op een veilige manier uw credit card gebruiken.

Fooi

In Singapore is het niet heel gebruikelijk om fooien te geven. Een uitzondering daarop zijn porters en kamermeisjes in de hotels, zij kunnen een extraatje wel gebruiken. Wij adviseren u wel om de fooien persoonlijk te overhandigen. In de restaurants is de service charge vaak al verwerkt in de rekening. Soms wordt er 15 of 21% tax en service kosten aan de rekening toegevoegd. Als dit niet het geval is kunt u een fooi geven. Het bedrag dat u geeft aan fooi is volledig aan uzelf en afhankelijk van uw mate van tevredenheid.

Afdingen

Het is in Azië de normaalste zaak om te onderhandelen over de prijs van producten en diensten (vooral op markten en pasar malams). Voelt u zich dus niet bezwaard om een lagere prijs te vragen dan wat er wordt gevraagd. Ook bij het gebruik van lokaal vervoer, bijvoorbeeld taxi’s is het gebruikelijk te onderhandelen over de prijs. In supermarkten, grote winkelcentra en restaurants wordt in de regel niet afgedongen. Hier worden in de meeste gevallen vaste prijzen gehanteerd. Voor het afdingen zijn geen echte richtlijnen. Neem vooraf een bedrag in gedachte wat u maximaal wilt uitgeven voor het product of de dienst. We adviseren altijd op respectvolle manier te onderhanden. Blijf te allen tijde lachen en probeer niet te schreeuwen of kwaad weg te lopen.

Tijd

In onze zomertijd is het in Singapore 6 uur later dan in Nederland. Zodra bij ons de wintertijd ingaat, komt hier nog een uurtje bij.

 

Elektriciteit

Alle hotels beschikken over een netspanning van 230 volt. De stopcontacten betreffen type G. Stroomstoringen treden in het verre oosten vaker op dan bij ons. Het is altijd handig een wereldstekker mee te nemen. Deze zijn te koop bij onder andere ANWB, Kijkshop en Hema.

Beste reistijd

Singapore heeft een tropisch klimaat en is in principe het hele jaar door goed te bereizen. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 30 graden.

Kort gezegd kent het land slechts twee seizoenen: het ‘droge’ en het ‘natte’ seizoen. De “droge” periode wordt gezien als beste reistijd met veel zonuren en relatief weinig regen. Er kan af en toe wel een verfrissende bui vallen, maar deze zijn vaak van korte duur.

De moessonperiode is meestal van eind oktober tot en met januari. In deze periode kan er op sommige dagen behoorlijk wat regen vallen. Tevens heerst er een hoge(re) luchtvochtigheid. Desondanks kan er in deze periode goed gereisd worden. U geniet van aangename temperaturen en de natuur is, dankzij de regen, vaak erg mooi.

Heeft u vragen, of wilt u een van onze specialisten spreken? Neem dan gerust contact op via: 020 - 673 47 73

Singapore, Peninsula Excelsior Hotel | Rama Tours

Singapore, Peninsula Excelsior Hotel

Het 4-sterren hotel Peninsula Excelsior, ook wel Penexcel hotel genoemd, is gevestigd in hartje Singapore en vormt een uitstekende uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door deze boeiende metropool. Dit comfortabele hotel, met een interieur dat perfect balanceert tussen klassiek en modern design, bevindt zich op korte loopafstand van Singapore’s bekendste bezienswaardigheden, waaronder Clark Quay, Marina Bay, Singapore Flyer, Universal Studios, het koloniale Raffles hotel en Orchard Road, hét winkel- en entertainment gebied van Singapore.

 

Kamers

De ruim opgezette kamers beschikken over alle faciliteiten die u van een 4-sterrenhotel mag verwachten, zoals airconditioning, tv, minibar en koffie- en theefaciliteiten. Veel kamers hebben spectaculair uitzicht over de stad, met de meanderende Singapore River en natuurlijk de, niet te missen, imposante skyline van het zakendistrict en het rustige groene park van Fort Canning Hill.

 

Faciliteiten

Dit hotel beschikt over 2 zwembaden waar u een na een dag op stap te zijn geweest in de tropische warmte van Singapore een heerlijk verfrissende duik kunt nemen. U kunt ook lekker ontspannen in de gym of de sauna. Het Peninsula Excelsior hotel beschikt tevens over een ruime keuze op culinair gebied, met vier verschillende eetgelegenheden en loungebars. U heeft hier de keuze tussen gerechten uit zowel de westerse als de traditionele Aziatische keuken. Uniek is ook de Sky Lounge, een mooi café dat gevestigd is op twee verdiepingen en dat beschikt over een balkon met een fantastisch uitzicht over de skyline van Singapore.

Lees meer
Singapore, The Fullerton Bay Hotel | Rama Tours

Singapore, The Fullerton Bay Hotel

Het Fullerton Bay hotel Singapore is een luxe 5-sterren hotel gelegen in het zakendistrict van Singapore,  bij het Marina Bay Waterfront, vlakbij de Singapore River. U heeft een prachtig uitzicht over de skyline en baai van Singapore. Het bekende Clarke Quay en Boat Quay, waar een groot aantal gezellige terrassen, bars en (authentieke) restaurants zijn, liggen op 5 minuten afstand van het hotel. Ook de belangrijkste winkelstraten Suntec City en Orchard Road bevinden zich op enkele minuten van het hotel.

 

Kamers

Dit stijlvolle hotel met elegante sfeer beschikt over 400 kamers en suites. Elke kamer is uitgerust met een flatscreen tv met internationale zenders, een minibar en een Nespresso apparaat met koffie cupjes. Daarnaast kunt u gratis gebruik maken van Wi-Fi of kabelinternet. De badkamers hebben aparte douches.

 

Faciliteiten

Het hotel biedt verschillende faciliteiten zoals een fitnesscentrum, jacuzzi en een luxe wellness centrum waar u heerlijk kunt ontspannen nadat u de stad heeft bezocht. Het hotel heeft 4 restaurants waar u heerlijk kunt lunchen en dineren en er is roomservice aanwezig. Aan de bar kunt u heerlijke cocktails drinken. Uiteraard heeft het Fullerton ook een zwembad op het dakterras met een zonneterras, parasols, ligbedden en een schitterend uitzicht over Singapore.

Lees meer
Singapore, The New Majestic | Rama Tours

Singapore, The New Majestic

The New Majestic is een luxe design hotel in het centrum van China Town. Dit hotel ligt op 20 minuten rijden van de luchthaven en is op loopafstand van diverse restaurantjes en barretjes. Op loopafstand bevinden zich de Sri Marjamman-tempel, De Thian Hock Keng-tempel en Masjid Jamae.

 

Kamers

Het hotel heeft 30 kamers en elk kamer type is ingericht in zijn eigen stijl. De kamers zijn modern en chique ingericht in de “New Asia” stijl en zijn voorzien van airconditioning, een cd speler, een Philips plasma/LCD TV en toegang tot gratis draadloos internet. De kamers hebben uitzicht op het zwembad of op de tuin. Daarnaast zijn er koffie-en thee voorzieningen en een minibar aanwezig en is er een afzonderlijke douche en toilet.

 

Faciliteiten

Dit hotel beschikt over verschillende faciliteiten zoals een buitenzwembad, fitnesscentrum, spa en een wasserij. In het Majestic Restaurant kunt u genieten van de heerlijke moderne Kantoneese keuken en hier wordt de beste wijn van Singapore geschonken. In de openbare ruimtes heeft u toegang tot gratis draadloos internet.

Lees meer
Singapore, Ann Siang House | Rama Tours

Singapore, Ann Siang House

Ann Siang House is een uniek 4-sterren boutique hotel in het hart van Chinatown, op loopafstand vele bezienswaardigheden, restaurants en winkels. Het hotel is gehuisvest in een statig voormalig koopmanshuis met kleine binnenplaats. Een aanrader!

 

Kamers

Voor Chinatown-begrippen zijn de kamers vrij ruim, met name de ‘wellbeing’ suites zijn groot en bieden veel comfort. De inrichting van zowel de kamer als badkamer is stijlvol en modern. Alle kamers beschikken over een zitje, koffie- en theefaciliteiten, televisie en minibar. Na de drukte van de stad is het in de kamer heerlijk ‘thuis’ komen.

 

Faciliteiten

Hoewel de omgeving van Ann Siang House al volop mogelijkheden biedt, kunt u zich in het hotel ook erg goed vermaken. Zo opende het hotel onlangs Blue Label Pizza & Wine: een zeer toegankelijk en gezellig restaurant waar u geniet van diverse kleine gerechten en, zoals de naam al prijsgeeft, een heerlijke verse pizza. Pandora’s Garden, gelegen in de binnentuin, biedt een selectie van rosé wijnen en gin. Last but not least heeft Ann Siang House een rooftop bar, de perfecte plek om de dag af te sluiten.

 

Meer informatie rondreis Singapore »

Lees meer
China Town Singapore | Rama Tours

China Town Singapore

Ten zuiden van de Singapore River ligt één van de bekendste wijken van de stad: China Town. Deze wijk ligt direct naast het Financial District en heeft bij vlagen zeker nog een authentiek Chinese sfeer. De wijk is erg in trek bij toeristen. Dit is te merken aan het grote aanbod van koopwaar en het grote aantal keren dat u zal worden aangesproken door kooplui. Naast de Chinese winkeltjes zijn er tegenwoordig ook veel kledingmakers uit India gevestigd. Zij bieden maatpakken tegen, voor Europese begrippen, scherpe prijzen aan.

 

Tevens is het één groot feest om uit eten te gaan in China Town! Dit is onder andere te danken aan de Hawker stalls in Smith street. Dit is een typische “eet-straat” waar u heerlijk kunt eten bij de zogenaamde Hawker stalls (eetstalletjes op straat). U kunt diverse lekkernijen uitproberen. Zeer populair bij de lokale bevolking en daarnaast ook erg lekker, gezellig en goedkoop!

Meer informatie rondreis Singapore »

Lees meer
Little India Singapore | Rama Tours

Little India Singapore

Niet alleen is de Chinese wijk een bezoekje waard, ook Little India is een must om doorheen te wandelen als u in Singapore bent. Deze etnische wijk ligt ten noorden van het centrum en is gemakkelijk te bereiken per openbaar vervoer. Afhankelijk van waar u verblijft kunt u ook te voet naar Little India. De kleurrijke huisjes, winkels en restaurantjes heten u welkom. Het doet u even vergeten dat u in Singapore bent. De Indiase cultuur komt hier duidelijk naar voren. Daarnaast zijn er ook Chinese en Arabische invloeden terug te vinden. Op elke hoek van de straat kunt u uzelf trakteren op een van de vele Indiase specialiteiten, maar ook voor Indiase kleding, sieraden en andere etenswaren kunt u hier terecht.

Meer informatie rondreis Singapore »

Lees meer
Orchard Road Singapore | Rama Tours

Orchard Road Singapore

Van oudsher is Singapore een Mekka voor mensen die van winkelen houden. U kunt naar hartenlust shoppen in moderne winkelcentra op Orchard Road. Deze straat is het walhalla voor de winkelliefhebber. Hier treft u de meest uiteenlopende winkelcentra aan; malls of plaza genoemd. Bekende voorbeelden zijn:  The Heeren, Lucky Plaza en Takashimaya. Het Takashimaya is het meest luxueuze winkelcentrum met winkels zoals Chanel, Givenchy, Louis Vutton en Yves Saint Laurent. De etenswarenafdeling op de eerste verdieping is een belevenis!

Vanaf Orchard Road kunt u overigens ook Scott Road inlopen, eveneens een leuke straat met diverse winkelcentra. Een hip winkelcentrum is Far East Plaza en een leuke winkel is “That CD shop”. Grote muziekkeuze met de mogelijkheid om op de bovenste verdieping te loungen en relaxed naar uw gekozen cd te luisteren.

Meer informatie rondreis Singapore »

Lees meer
Sentosa Island | Rama Tours

Sentosa Island

Sentosa, een eiland gelegen in het zuiden van Singapore, is het grootste recreatiegebied van het land. Het is het drie na grootste eiland van Singapore en wordt door velen gezien als een groot pretpark. De afgelopen jaren is Sentosa uitgegroeid tot één van de meest toeristische attracties van Singapore. Het is niet alleen populair bij toeristen, ook de lokale inwoners gaan hier graag een dagje uit. De kustlijn van Sentosa is ruim 2 kilometer lang en kent meerdere stranden waar men heerlijk kan vertoeven, zoals Palawan Beach, Siloso Beach en Tanjong Beach. Vanaf het strand heeft u zicht op veel grote, soms indrukwekkende, schepen. De haven van Singapore bevindt zich naast Sentosa en behoort tot een van de grootste en drukste havens ter wereld.

 

Op Sentosa is voor zowel jong als oud veel te zien en te doen. Bekende attracties zijn Universal Studios, Underwaterworld, Tiger Sky Tower en Songs of the Sea. Voor de sportliefhebbers is er een 18 holes golfbaan en worden er diverse strand- en watersportactiviteiten georganiseerd. Mocht je graag een hapje willen eten, dan zijn meerdere eettentjes en restaurants aanwezig.

 

Sentosa is zeer gemakkelijk te bereiken met de metro, bus of taxi, maar ook per kabelbaan. Vanuit de cabine heb je schitterend uitzicht over de stad. Daarnaast is sinds kort de overdekte promenade geopend waardoor men tegenwoordig ook naar Sentosa kan wandelen.

Meer informatie rondreis Singapore »

Lees meer
Singapore Zoo | Rama Tours

Singapore Zoo

In 1973 opende de deuren van Singapore Zoological Gardens, beter bekend als Singapore Zoo. Het is één van de populairste attracties van Singapore en zeker een bezoek waard als u langer dan een dag in Singapore bent. Het motto van de Singapore Zoo is de dieren zoveel mogelijk in hun natuurlijke omgeving te laten verblijven. Omheiningen bestaan bijvoorbeeld veelal uit rotsen, planten of water. Zeer bijzonder, want zodoende zijn er nauwelijks hekken met tralies in de dierentuin te vinden. In de dierentuin zullen uw ogen het druk hebben. Er zijn namelijk meer dan 300 verschillende diersoorten te vinden, waarvan overigens 20 procent behoort tot een bedreigde diersoort.

 

Singapore Zoo is verdeeld in een aantal leuke themagebieden. Zo treft u in Treetops Trail verschillende diersoorten uit het Maleisisch regenwoud, waaronder de Siamang aap en driekleureekhoorns. In Wild Africa kunt u uiteraard terecht voor de Afrikaanse witte neushoorn en leeuwen, en in Australian Outback ziet u wel drie verschillende soorten kangoeroes. Andere bijzondere dieren zijn de Komodovaraan, de grootste zoetwatervis ter wereld en mantel bavianen.

Meer informatie rondreis Singapore »

Lees meer
Botanische tuinen Singapore | Rama Tours

Botanische tuinen Singapore

De ‘Botanical Gardens’ zijn het oudste publieke park van Singapore. Het is de ideale plek om volledig tot rust te komen en te ontsnappen aan de drukte van de stad. U kunt er prachtige wandelingen maken, een boek lezen of muziek luisteren.

 

De botanische tuinen zijn circa 63 hectare groot en gebouwd om een origineel stuk tropisch regenwoud heen. De rubber industrie is tevens in deze streek ontstaan. In het park bevindt zich een prachtige orchideeën tuin: de National Orchid Garden. Houdt uw camera gereed, want hier groeien duizenden verschillende soorten orchideeën! Zeer bijzonder is de ‘Vanda Miss Joaquim’, welke is gekozen tot de nationale bloem van Singapore in 1981.

Meer informatie rondreis Singapore »

Lees meer
Singapore, Peninsula Excelsior Hotel | Rama Tours

Singapore, Peninsula Excelsior Hotel

Het 4-sterren hotel Peninsula Excelsior, ook wel Penexcel hotel genoemd, is gevestigd in hartje Singapore en vormt een uitstekende uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door deze boeiende metropool. Dit comfortabele hotel, met een interieur dat perfect balanceert tussen klassiek en modern design, bevindt zich op korte loopafstand van Singapore’s bekendste bezienswaardigheden, waaronder Clark Quay, Marina Bay, Singapore Flyer, Universal Studios, het koloniale Raffles hotel en Orchard Road, hét winkel- en entertainment gebied van Singapore.

 

Kamers

De ruim opgezette kamers beschikken over alle faciliteiten die u van een 4-sterrenhotel mag verwachten, zoals airconditioning, tv, minibar en koffie- en theefaciliteiten. Veel kamers hebben spectaculair uitzicht over de stad, met de meanderende Singapore River en natuurlijk de, niet te missen, imposante skyline van het zakendistrict en het rustige groene park van Fort Canning Hill.

 

Faciliteiten

Dit hotel beschikt over 2 zwembaden waar u een na een dag op stap te zijn geweest in de tropische warmte van Singapore een heerlijk verfrissende duik kunt nemen. U kunt ook lekker ontspannen in de gym of de sauna. Het Peninsula Excelsior hotel beschikt tevens over een ruime keuze op culinair gebied, met vier verschillende eetgelegenheden en loungebars. U heeft hier de keuze tussen gerechten uit zowel de westerse als de traditionele Aziatische keuken. Uniek is ook de Sky Lounge, een mooi café dat gevestigd is op twee verdiepingen en dat beschikt over een balkon met een fantastisch uitzicht over de skyline van Singapore.

hotel-meta Lees meer
Singapore, The Fullerton Bay Hotel | Rama Tours

Singapore, The Fullerton Bay Hotel

Het Fullerton Bay hotel Singapore is een luxe 5-sterren hotel gelegen in het zakendistrict van Singapore,  bij het Marina Bay Waterfront, vlakbij de Singapore River. U heeft een prachtig uitzicht over de skyline en baai van Singapore. Het bekende Clarke Quay en Boat Quay, waar een groot aantal gezellige terrassen, bars en (authentieke) restaurants zijn, liggen op 5 minuten afstand van het hotel. Ook de belangrijkste winkelstraten Suntec City en Orchard Road bevinden zich op enkele minuten van het hotel.

 

Kamers

Dit stijlvolle hotel met elegante sfeer beschikt over 400 kamers en suites. Elke kamer is uitgerust met een flatscreen tv met internationale zenders, een minibar en een Nespresso apparaat met koffie cupjes. Daarnaast kunt u gratis gebruik maken van Wi-Fi of kabelinternet. De badkamers hebben aparte douches.

 

Faciliteiten

Het hotel biedt verschillende faciliteiten zoals een fitnesscentrum, jacuzzi en een luxe wellness centrum waar u heerlijk kunt ontspannen nadat u de stad heeft bezocht. Het hotel heeft 4 restaurants waar u heerlijk kunt lunchen en dineren en er is roomservice aanwezig. Aan de bar kunt u heerlijke cocktails drinken. Uiteraard heeft het Fullerton ook een zwembad op het dakterras met een zonneterras, parasols, ligbedden en een schitterend uitzicht over Singapore.

hotel-meta Lees meer
Singapore, The New Majestic | Rama Tours

Singapore, The New Majestic

The New Majestic is een luxe design hotel in het centrum van China Town. Dit hotel ligt op 20 minuten rijden van de luchthaven en is op loopafstand van diverse restaurantjes en barretjes. Op loopafstand bevinden zich de Sri Marjamman-tempel, De Thian Hock Keng-tempel en Masjid Jamae.

 

Kamers

Het hotel heeft 30 kamers en elk kamer type is ingericht in zijn eigen stijl. De kamers zijn modern en chique ingericht in de “New Asia” stijl en zijn voorzien van airconditioning, een cd speler, een Philips plasma/LCD TV en toegang tot gratis draadloos internet. De kamers hebben uitzicht op het zwembad of op de tuin. Daarnaast zijn er koffie-en thee voorzieningen en een minibar aanwezig en is er een afzonderlijke douche en toilet.

 

Faciliteiten

Dit hotel beschikt over verschillende faciliteiten zoals een buitenzwembad, fitnesscentrum, spa en een wasserij. In het Majestic Restaurant kunt u genieten van de heerlijke moderne Kantoneese keuken en hier wordt de beste wijn van Singapore geschonken. In de openbare ruimtes heeft u toegang tot gratis draadloos internet.

hotel-meta Lees meer
Singapore, Ann Siang House | Rama Tours

Singapore, Ann Siang House

Ann Siang House is een uniek 4-sterren boutique hotel in het hart van Chinatown, op loopafstand vele bezienswaardigheden, restaurants en winkels. Het hotel is gehuisvest in een statig voormalig koopmanshuis met kleine binnenplaats. Een aanrader!

 

Kamers

Voor Chinatown-begrippen zijn de kamers vrij ruim, met name de ‘wellbeing’ suites zijn groot en bieden veel comfort. De inrichting van zowel de kamer als badkamer is stijlvol en modern. Alle kamers beschikken over een zitje, koffie- en theefaciliteiten, televisie en minibar. Na de drukte van de stad is het in de kamer heerlijk ‘thuis’ komen.

 

Faciliteiten

Hoewel de omgeving van Ann Siang House al volop mogelijkheden biedt, kunt u zich in het hotel ook erg goed vermaken. Zo opende het hotel onlangs Blue Label Pizza & Wine: een zeer toegankelijk en gezellig restaurant waar u geniet van diverse kleine gerechten en, zoals de naam al prijsgeeft, een heerlijke verse pizza. Pandora’s Garden, gelegen in de binnentuin, biedt een selectie van rosé wijnen en gin. Last but not least heeft Ann Siang House een rooftop bar, de perfecte plek om de dag af te sluiten.

 

Meer informatie rondreis Singapore »

hotel-meta Lees meer
China Town Singapore | Rama Tours

China Town Singapore

Ten zuiden van de Singapore River ligt één van de bekendste wijken van de stad: China Town. Deze wijk ligt direct naast het Financial District en heeft bij vlagen zeker nog een authentiek Chinese sfeer. De wijk is erg in trek bij toeristen. Dit is te merken aan het grote aanbod van koopwaar en het grote aantal keren dat u zal worden aangesproken door kooplui. Naast de Chinese winkeltjes zijn er tegenwoordig ook veel kledingmakers uit India gevestigd. Zij bieden maatpakken tegen, voor Europese begrippen, scherpe prijzen aan.

 

Tevens is het één groot feest om uit eten te gaan in China Town! Dit is onder andere te danken aan de Hawker stalls in Smith street. Dit is een typische “eet-straat” waar u heerlijk kunt eten bij de zogenaamde Hawker stalls (eetstalletjes op straat). U kunt diverse lekkernijen uitproberen. Zeer populair bij de lokale bevolking en daarnaast ook erg lekker, gezellig en goedkoop!

Meer informatie rondreis Singapore »

Lees meer
Little India Singapore | Rama Tours

Little India Singapore

Niet alleen is de Chinese wijk een bezoekje waard, ook Little India is een must om doorheen te wandelen als u in Singapore bent. Deze etnische wijk ligt ten noorden van het centrum en is gemakkelijk te bereiken per openbaar vervoer. Afhankelijk van waar u verblijft kunt u ook te voet naar Little India. De kleurrijke huisjes, winkels en restaurantjes heten u welkom. Het doet u even vergeten dat u in Singapore bent. De Indiase cultuur komt hier duidelijk naar voren. Daarnaast zijn er ook Chinese en Arabische invloeden terug te vinden. Op elke hoek van de straat kunt u uzelf trakteren op een van de vele Indiase specialiteiten, maar ook voor Indiase kleding, sieraden en andere etenswaren kunt u hier terecht.

Meer informatie rondreis Singapore »

Lees meer
Orchard Road Singapore | Rama Tours

Orchard Road Singapore

Van oudsher is Singapore een Mekka voor mensen die van winkelen houden. U kunt naar hartenlust shoppen in moderne winkelcentra op Orchard Road. Deze straat is het walhalla voor de winkelliefhebber. Hier treft u de meest uiteenlopende winkelcentra aan; malls of plaza genoemd. Bekende voorbeelden zijn:  The Heeren, Lucky Plaza en Takashimaya. Het Takashimaya is het meest luxueuze winkelcentrum met winkels zoals Chanel, Givenchy, Louis Vutton en Yves Saint Laurent. De etenswarenafdeling op de eerste verdieping is een belevenis!

Vanaf Orchard Road kunt u overigens ook Scott Road inlopen, eveneens een leuke straat met diverse winkelcentra. Een hip winkelcentrum is Far East Plaza en een leuke winkel is “That CD shop”. Grote muziekkeuze met de mogelijkheid om op de bovenste verdieping te loungen en relaxed naar uw gekozen cd te luisteren.

Meer informatie rondreis Singapore »

Lees meer
Sentosa Island | Rama Tours

Sentosa Island

Sentosa, een eiland gelegen in het zuiden van Singapore, is het grootste recreatiegebied van het land. Het is het drie na grootste eiland van Singapore en wordt door velen gezien als een groot pretpark. De afgelopen jaren is Sentosa uitgegroeid tot één van de meest toeristische attracties van Singapore. Het is niet alleen populair bij toeristen, ook de lokale inwoners gaan hier graag een dagje uit. De kustlijn van Sentosa is ruim 2 kilometer lang en kent meerdere stranden waar men heerlijk kan vertoeven, zoals Palawan Beach, Siloso Beach en Tanjong Beach. Vanaf het strand heeft u zicht op veel grote, soms indrukwekkende, schepen. De haven van Singapore bevindt zich naast Sentosa en behoort tot een van de grootste en drukste havens ter wereld.

 

Op Sentosa is voor zowel jong als oud veel te zien en te doen. Bekende attracties zijn Universal Studios, Underwaterworld, Tiger Sky Tower en Songs of the Sea. Voor de sportliefhebbers is er een 18 holes golfbaan en worden er diverse strand- en watersportactiviteiten georganiseerd. Mocht je graag een hapje willen eten, dan zijn meerdere eettentjes en restaurants aanwezig.

 

Sentosa is zeer gemakkelijk te bereiken met de metro, bus of taxi, maar ook per kabelbaan. Vanuit de cabine heb je schitterend uitzicht over de stad. Daarnaast is sinds kort de overdekte promenade geopend waardoor men tegenwoordig ook naar Sentosa kan wandelen.

Meer informatie rondreis Singapore »

Lees meer
Singapore Zoo | Rama Tours

Singapore Zoo

In 1973 opende de deuren van Singapore Zoological Gardens, beter bekend als Singapore Zoo. Het is één van de populairste attracties van Singapore en zeker een bezoek waard als u langer dan een dag in Singapore bent. Het motto van de Singapore Zoo is de dieren zoveel mogelijk in hun natuurlijke omgeving te laten verblijven. Omheiningen bestaan bijvoorbeeld veelal uit rotsen, planten of water. Zeer bijzonder, want zodoende zijn er nauwelijks hekken met tralies in de dierentuin te vinden. In de dierentuin zullen uw ogen het druk hebben. Er zijn namelijk meer dan 300 verschillende diersoorten te vinden, waarvan overigens 20 procent behoort tot een bedreigde diersoort.

 

Singapore Zoo is verdeeld in een aantal leuke themagebieden. Zo treft u in Treetops Trail verschillende diersoorten uit het Maleisisch regenwoud, waaronder de Siamang aap en driekleureekhoorns. In Wild Africa kunt u uiteraard terecht voor de Afrikaanse witte neushoorn en leeuwen, en in Australian Outback ziet u wel drie verschillende soorten kangoeroes. Andere bijzondere dieren zijn de Komodovaraan, de grootste zoetwatervis ter wereld en mantel bavianen.

Meer informatie rondreis Singapore »

Lees meer
Botanische tuinen Singapore | Rama Tours

Botanische tuinen Singapore

De ‘Botanical Gardens’ zijn het oudste publieke park van Singapore. Het is de ideale plek om volledig tot rust te komen en te ontsnappen aan de drukte van de stad. U kunt er prachtige wandelingen maken, een boek lezen of muziek luisteren.

 

De botanische tuinen zijn circa 63 hectare groot en gebouwd om een origineel stuk tropisch regenwoud heen. De rubber industrie is tevens in deze streek ontstaan. In het park bevindt zich een prachtige orchideeën tuin: de National Orchid Garden. Houdt uw camera gereed, want hier groeien duizenden verschillende soorten orchideeën! Zeer bijzonder is de ‘Vanda Miss Joaquim’, welke is gekozen tot de nationale bloem van Singapore in 1981.

Meer informatie rondreis Singapore »

Lees meer

ZELF ZOEKEN? DAT KAN!

Zoek hier tussen al onze bestemmingen.

Rama Tours Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.