Rama Tours

Volg ons op:

Auteur
Rosselle van der Hoek
Reisspecialist
Stel een vraag
reisspecialist rosselle | rama tours holland hoofdfoto

  Rosselle van der Hoek

  Mijn persoonlijke verhaal

  Dankzij mijn Filipijnse moeder kwam ik al op jonge leeftijd op Schiphol voor onze (lange) vakanties naar onze familie op de Filipijnen. Elke twee/drie jaar stond ik, samen met mijn ouders en broertje, te popelen om weer te gaan. Ik vond het allemaal prachtig: de drukte en chaos van Schiphol, de lange vliegreis waarbij je als kind werd verwend aan boord met snoep en ijs, en uiteindelijk terecht komen in een compleet andere wereld dat altijd meteen aanvoelt als m’n tweede thuis. Elke vakantie genoot ik enorm van de ritten in de jeepney, de verse vis en de gezelligheid op straat. Na de middelbare school was het voor mij dan ook een logische stap om te kiezen voor een opleiding in het toerisme. Tijdens mijn studie stonden er veel (korte) reisjes op de agenda, evenals een lange stage in het buitenland. Ik kan me eindeloos verdiepen in andere culturen, leefgewoontes en landschappen waar ook ter wereld, maar door mijn achtergrond blijft Azië de grootste favoriet. Bij Rama Tours combineer ik mijn grote interesse en liefde voor Azië met werk, hoe leuk is dát! Inmiddels heb ik mooie reizen mogen maken naar Java, Bali, het onbekende Bangka en Belitung, en West-Maleisië en Sabah. Met name Sabah heeft een enorme indruk op me gemaakt. Singapore is mijn nummer één stopover bestemming, maar er is nog zoveel meer te ontdekken. Staat een reis naar Zuidoost-Azië ook op uw bucketlist, dan ik help u graag met het samenstellen van uw droomreis.

  Mijn favoriete foto’s

  Mijn favoriete hotel

  reisspecialist zuidoost-azie rosselle van der hoek favoriete hotel

  Een favoriet hotel kiezen is moeilijk, want Zuidoost-Azië kent tal van bijzondere hotels. Tijdens mijn laatste reis door Maleisië heeft het Kinabatangan Wetlands resort echter de grootste indruk op mij gemaakt. Deze accommodatie met slechts 15 bungalows (en 5 nieuwe bungalows in aanbouw) is gelegen midden in de jungle van Abai aan de Kinabatangan rivier. Alles aan deze accommodatie vind ik fantastisch: de prachtige ligging, de ruime en zeer verzorgde kamers, het uitzicht vanaf je balkon, het lekkere eten dat drie keer per dag voor je klaar staat (en de verse gefrituurde bananen als middagsnack!), en de onwijs lieve medewerkers die ’s avonds met gitaar en microfoon de sfeer er goed in weten te brengen. Voor mij was het een accommodatie waar je na 2 nachten het liefst nog 2 nachten blijft (of meer).

  Mijn hoogtepunt van Zuidoost-Azië

  reisspecialist zuidoost-azie rosselle van der hoek favoriete foto| rondreis sabah 3

  Mijn favoriete hoogtepunt is het Sepilok orang-oetan rehabilitatiecentrum. Afgelopen september bracht ik een bezoek aan dit rehabilitatiecentrum dat zich inzet voor (jonge) orang-oetans die zijn bevrijd na gevangenschap of wees zijn geworden als gevolg van houtkap of omdat de moeder hem of haar heeft verlaten. In dit centrum zetten tientallen mensen zich dag en nacht in om deze orang-oetans groot te brengen, en sterk en wijs genoeg te maken zodat zij weer zelfstandig kunnen overleven in de jungle. Tussen de ongeveer 70 orang-oetans leven er momenteel ook 5 (zeer) jonge orang-oetans die om verschillende redenen in het centrum terecht zijn gekomen. Zo verzwakt als ze waren, zo sterk en vrolijk zijn ze nu. Ze eten, spelen en slingeren rond. Werkelijk prachtig om te zien!

  Mijn favoriete gerecht

  reisspecialist zuidoost-azie rosselle van der hoek favoriete eten

  Als echte soepliefhebber kun je mij met (bijna) elke soep blij maken, van Hollandse erwtensoep tot de hete Thaise Tom Yum. Maar de soep waar je mij voor kunt wakker maken is Singapore Curry Laksa. De combinatie van currypasta met kokosmelk, garnalen en noedels vind ik heerlijk, en het eitje, de koriander en de taugé maken het wat mij betreft helemaal af. Het is een beetje pittig, dus je moet ervan houden, maar als je besluit het zelf te maken dan kun je het zo pittig maken als je zelf wilt.

  Terug naar reisspecialisten

  Recente reisverslagen van Rosselle

  rondreis bali familiereis bali 3
  Back to Nature in Maleisië | Rama Tours Holland