Rama Tours

Volg ons op:

Auteur
Mirjam Baakman
Reisspecialist
Stel een vraag
reisspecialist mirjam | rama tours holland hoofdfoto 1700x1000

  Mirjam Baakman

  Mijn persoonlijke verhaal

  Als kind ging ik altijd kamperen in Nederland, maar wat droomde ik van het buitenland. Bladerend door de atlas die we thuis hadden, fantaseerde ik over al die verre landen. Zodra ik mijn studie International Business and Languages afgerond had, ben ik op wereldreis gegaan. Ik vond het geweldig! Al die nieuwe culturen, de prachtige natuur, de interessante geschiedenis waar ik niets van wist, het onbekende eten, de vriendelijke mensen en het gevoel van complete vrijheid. Na bijna twee jaar reizen, wilde ik niets liever dan in de reisindustrie werken en dat lukte. Ik kwam in Londen terecht en heb daar jaren met veel plezier gewerkt, tot het reizen weer ging kriebelen. In 2016 ben ik opnieuw op reis gegaan, ditmaal samen met mijn partner en hebben we vooral Azië ontdekt. Mensen vragen vaak ‘wat is je favoriete land?’, maar die vraag kan ik onmogelijk beantwoorden. Elk land is zo uniek en heeft zoveel te bieden dat ik geen favoriet kan aanwijzen. De geuren en kleuren van India, tropische stranden in Thailand, bijzondere tempels en vriendelijke mensen in Myanmar, de ongereptheid van Laos, prachtige natuur in Nieuw-Zeeland en zo kan ik nog wel even doorgaan. In 2018 en 2019 was ik al werkzaam bij Rama Tours als reisspecialist, maar in september 2019 begon ik met de lerarenopleiding Engels om in de toekomst voor de klas te kunnen staan. Sinds kort combineer ik mijn studie met een parttime functie bij Rama Tours en ik vind het heel fijn dat ik weer een paar keer in de week met de mooiste bestemmingen in Azië bezig ben!

  Mijn favoriete foto’s

  Mijn favoriete hotel

  Door de jaren heen ben ik heel wat mooie hotels tegengekomen en het is niet makkelijk om een favoriet te kiezen. Ik ben dol op hotels in historische gebouwen en daarom is het Galle Fort hotel midden in het historische centrum van Galle in Sri Lanka mijn favoriete hotel. Zodra je hier binnenstapt, ga je terug in de tijd. De rijke geschiedenis van het pand gaat drie eeuwen terug. Oorspronkelijk was het pand een Nederlands herenhuis en pakhuis en door de jaren heen heeft het veel verschillende functies gehad. Op een gegeven moment werd het pand bijvoorbeeld gebruikt als onderkomen voor de militairen van de Britse Royal Air Force. Het hotel is met heel veel aandacht en liefde gerestaureerd en originele details zijn zoveel mogelijk bewaard gebleven. Met slechts 10 kamers, die allen ontzettend stijlvol en ruim zijn ingericht, is dit een echt boutique hotel. Het liefst zou ik hier iedere avond in een andere kamer slapen, omdat bijna alle suites in ander thema hebben. In het restaurant kun je tevens heerlijk eten en na en dagje in Galle is het heerlijk afkoelen in het zwembad.

  Mijn favoriete hoogtepunt van Azië

  rondreis-india-agra-hoogtepunt-8

  De Taj Mahal in Agra is mijn absolute hoogtepunt van Azië. Ik ben er nu meerdere keren geweest en nog steeds voelt het even speciaal als de eerste keer toen ik dit imposante, witte marmeren mausoleum zag. Vooral een bezoek tijdens zonsopkomst is heel bijzonder. Je komt als een van de eersten door de enorme oostpoort het complex binnen. Voor je strekken de tuinen zich uit en in de verte ligt majestueuze Taj Mahal vaak nog gehuld in een laag mist. Langzaam trekt de mist weg en breekt een magisch moment aan wanneer het hele gebouw oranje kleurt. Dat moment is gewoonweg onvergetelijk!

  Mijn favoriete gerecht

  Er zijn zoveel overheerlijke gerechten in Azië, maar ik houd eigenlijk vooral van gerechten waarbij je veel verschillende dingen kunt proeven. Daarom is mijn favoriete gerecht een traditionele Zuid-Indiase thali geserveerd op een bananenblad. Bij een thali krijg je verschillende kleine porties curries en linzen met rijst en mix je dit met je handen en peuzel je het lekker op. Normaal wordt een thali geserveerd op een grote ronde stalen schotel, maar in Zuid-India dus op een bananenblad. Dat maakt het net even iets specialer!

  Terug naar reisspecialisten

  Recente reisverslagen van Mirjam

  rondreis bali vijf bs blog header 2
  rondreis vietnam hai van pass 1
  reis India gouden driehoek qutab minar | blog rama tours holland