Rama Tours

Volg ons op:

Jesper de Groot | Reisspecialist
Auteur
Jesper de Groot
Reisspecialist
Stel een vraag

  Jesper de Groot

  Mijn persoonlijke verhaal

  Mijn oma vertelde me hoe ze zich vroeger in het dorp Cimahi (Bandung, Java) tussen de krokodillen door een weg moest banen naar haar school. Knabbelend aan een stuk kroepoek of lemper kreeg ik dit soort spannende verhalen met de paplepel ingegoten. Hierdoor ontstond een enorme nieuwsgierigheid naar het Indië waar mijn oma was geboren en getogen. Na één bezoek was ik verkocht! Ver weg van huis voelde ik me meteen thuis.
  Na deze eerste verre tocht was ik al snel verslaafd aan het reizen. Na het afronden van mijn studie was het tijd om wat bestemmingen van mijn bucketlist af te strepen. Na een wereldreis van bijna 2,5 jaar waarin ik vele landen in Zuidoost-Azië, maar ook in andere continenten had bezocht, wilde ik het reisvirus graag aan anderen overbrengen, vooral de voorliefde voor Azië. Want zeg nou zelf, wat is het toch een prachtig stukje van de wereld met een enorme variatie aan cultuur, natuur, vriendelijke mensen en heerlijk eten. Wat wordt jouw volgende bestemming in Azië? Ik help je graag met het uitwerken van een onvergetelijke reis.

  Mijn favoriete foto’s

  Mijn favoriete hotel

  rondreis java borobudur saraswati hotel 10

  Het is lastig om een keuze te maken uit zoveel prachtige hotels die we aanbieden. Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op het Sarasvati hotel, gelegen vlakbij de beroemde Borobudur tempel in het midden van Java. De sfeer van de Borobudur ervaar je al in het hotel. Het zijn de kleine dingen zoals live Gamelan muziek tijdens het diner, het oud-Javaanse interieur in combinatie met de moderne faciliteiten en het heerlijke eten die ertoe bijdragen dat dit mijn favoriete hotel is. Het hotel ligt op een steenworp afstand van de Borobudur waardoor je er als een van de eersten bij bent om te kunnen genieten van de zonsopkomst bij dit magische tempelcomplex

  Mijn hoogtepunt in Azië

  rondreis sumatra ketambe trekking gunung leuser 9

  Mijn favoriete hoogtepunt is de trekking in het nationale park Gunung Leuser, in het noorden van Sumatra. Deze jungle ervaring blijft mij altijd bij. Je baant je een weg door het dichte oer-woud, loopt heuveltje op, heuveltje af, waadt door beekjes en slingert af en toe aan een liaan, terwijl je ondertussen om je heen kijkt om dieren te spotten. Het is onvergetelijk om tussen de oerwoudreuzen te lopen en je te verbazen over junglegeluiden die je niet thuis kan brengen. Op-eens gaat je hart sneller kloppen als de gids het woord “orang-oetan” laat vallen. Is het dan echt mogelijk om oog in oog komen te staan met deze mensaap? Bij mij naderde een moeder orang-oetan met baby tot op slechts enkele meters. Dit gids vertelde me: “blijf rustig, ze doet je niets”. En dat was ook zo, het was een onvergetelijke ervaring, wat zijn deze mensapen toch majestueuze en fascinerende dieren!

  Mijn favoriete gerecht in Azië

  reisspecialist jesper de groot favoriete eten soto ayam

  Soto ayam, de Indonesische kippensoep. Een rijk gevulde kippensoep met aardappelen, ei, kip, taugé, ui, gebakken ui, noodles en uiteraard verschillende kruiden en specerijen met als finishing touch een beetje sambal tjabe rawit!

  Terug naar reisspecialisten

  Recente reisverslagen van Jesper

  top 5 sulawesi blog hoofdfoto jesper