Rama Tours

Vakantie West-Maleisië

Het westelijk gedeelte van Maleisië wordt in het noorden begrensd door Thailand en aan de zuidkant door de stadstaat Singapore. De meest bekende bezienswaardigheden zijn de hoofdstad Kuala Lumpur, de oude havenstad Malakka, het natuurpark Taman Negara en de theeplantages van de Cameron Highlands. In de straat van Malakka liggen de bekende eilanden Penang, Pangkor en Langkawi en aan de oostkant in de Zuid-Chinese zee de koraaleilanden Redang, Pulau Lang Tengah, Perhentian en Tioman.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

West Maleisië: afwisselend schiereiland

West-Maleisië is een zeer gevarieerde vakantiebestemming met een erg gastvrije bevolking, eeuwenoude cultuur, prachtige natuur en heerlijke keuken.

Bovendien is het schiereiland erg gemakkelijk per huurauto te verkennen. De bezienswaardigheden en overnachtingsplaatsen liggen vrij dicht bij elkaar en u kunt in een paar uur van de ene bestemming naar de andere rijden. Autorijden in Maleisië is erg veilig; de wegen zijn goed en rustig en de bewegwijzering is duidelijk.

Zelf een rondreis door West-Maleisië maken »

Landkaart West-Maleisië

Praktische informatie

Visuminformatie

U heeft voor Maleisië geen visum nodig bij een Nederlandse en Belgische nationaliteit en bij een verblijf korter dan 90 dagen.

Blijft u langer dan 90 dagen in Maleisië dan dient u voorafgaand aan uw reis in Nederland een visum aan te vragen. U kunt een visum aanvragen bij de VisumCentrale (mogelijk tegen voordeligere tarieven doordat Rama Tours Holland met deze organisatie samenwerkt. U kunt ons naar meer informatie vragen).

Vaccinaties

Voor Maleisië zijn geen inentingen verplicht. Wel wordt een aantal vaccinaties aangeraden, zoals DTP, hepatitis A en buiktyfus. Voor sommige gebieden kan er aangeraden worden malaria tabletten te slikken. Raadpleeg voor actuele informatie altijd tijdig uw huisarts, de lokale GGD of het vaccinatiebureau. Het is raadzaam 4 tot 6 weken voor vertrek bij één van bovengenoemde instanties te informeren. Tip: neem uw reisprogramma mee, zodat de instantie kan zien waar uw reis exact heengaat.

U kunt ook informatie inwinnen via de vaccinatielijn: 0900-9584 of via de website http://www.gezondopreis.nl/.

Kleding

Wij adviseren u met name dunne katoenen kleding mee te nemen vanwege het tropische klimaat in Maleisië. Een windjack of trui is nodig voor de hoger gelegen gebieden. Voor Maleisiërs is bedekte kleding de norm. U zult merken dat er deuren voor u opengaan die voor anderen gesloten blijven, als u zich aanpast aan kleding en gewoonten. Het is daarom verstandig t-shirts met kort mouwtje en shorts en rokjes tot op de knie mee te nemen, dan zit u altijd goed. Neem in ieder geval een set nette kleding mee voor bepaalde gelegenheden (een duurder restaurant, een uitnodiging om bij iemand te eten, officiële en religieuze bijeenkomst).

Daarnaast raden wij u aan niet al te veel kleding mee te nemen omdat u uw kleding doorgaans gemakkelijk kunt laten wassen in hotels waar u minimaal 2 nachten verblijft.

Bij het bezoeken van religieuze plaatsen zoals moskeeën en tempels moeten uw schouders en benen bedekt zijn.

Wat betreft de schoenen raden we aan naast goed zittende schoenen en slippers ook goede en stevige (wandel)schoenen met een goede profielzool mee te nemen wanneer u een trekking gaat maken.

Taal

De officiële taal van Maleisië is Bahasa. De meeste mensen spreken dit dan ook, waaronder ook de Indiaase en Chinese bevolking. Aangezien Maleisië in vroegere tijden een Britse kroonkolonie was, is de Engelse taal de tweede voortaal. De meeste Maleisische inwoners beheersen de Engelse taal redelijk goed. Engels wordt vooral goed gesproken door jongeren. De Chinese bevolkingsgroep spreekt onderling meestal Cantonees en soms Hakka. De Indiase mensen spreken onderling Tamil met elkaar.

 

Telefonie & internet

In Maleisië kunt u tegenwoordig vanuit de meeste hotels met een satelliettelefoon bellen met het thuisfront. Houdt er wel rekening mee het hotel hier vaak hoge kosten voor rekent. Het is ook mogelijk ter plaatse een simkaart aan te schaffen. De kosten voor het gebruik van je mobiele telefoon zijn in dit geval lager dan bij het gebruik van uw Nederlandse simkaart.

Tegenwoordig kunt u in grote, luxere hotels gebruik maken van het draadloos internet. Bij de receptie kunt u eventueel vragen naar de inloggegevens. In sommige gevallen vragen zij hiervoor een kleine vergoeding.

Verzekeringen

Wanneer u een mooie reis heeft geboekt of wilt gaan boeken is het natuurlijk verstandig om een goede verzekering af te sluiten. U wilt tenslotte onbezorgd op reis! Er zijn twee soorten verzekeringen: de reisverzekering en de annuleringsverzekering. Met de reisverzekering bent u goed verzekerd tegen bijvoorbeeld de kosten van opname in een (duur) ziekenhuis of kliniek in het buitenland of tegen repatriëring van u en uw reisgenoten na een ongeval of ziekte. De annuleringsverzekering vergoedt uw annuleringskosten in geval u de reis voor vertrek moet annuleren. Deze verzekering vergoedt ook de reeds door u voldane reissom, indien u plotseling naar huis moet terugkeren. Rama Tours Holland werkt samen met één van de beste reisverzekeraars van Nederland: De Europeesche Verzekeringen. Deze maatschappij hanteert gunstige voorwaarden en kent een uitstekende service!

Kortlopende- of doorlopende verzekering

De kortlopende verzekering geldt voor de duur van één vakantie, terwijl u de doorlopende verzekeringen voor minimaal 1 jaar afsluit waarmee elke vakantie tijdens dat jaar gelijk is verzekerd. Indien u vaker in een jaar op vakantie gaat of een duurdere reis onderneemt, is het vaak verstandig om een doorlopende reis- of annuleringsverzekering af te sluiten. Bovendien zijn kinderen bij een doorlopende reisverzekering tot 5 jaar GRATIS en blijvend tot 27 jaar (ook uitwonend) voor een geringe toeslag meeverzekerd! Bij de Europeesche kunt u een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten voor reissommen tot maximaal €1.500 of maximaal €3.000 per persoon. De doorlopende annuleringsverzekering tot maximaal €3.000 is alleen mogelijk in combinatie met een doorlopende reisverzekering. Bij hogere reissommen kunt u het verschil kortlopend bijverzekeren

Reisverzekering

Met een goede reisverzekering gaat u onbezorgd en goed voorbereid op vakantie. U kunt kiezen tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Zo kunt u zelf bepalen welke verzekering het best bij u past. Een reisverzekering bestaat standaard uit de basisdekking. Heeft u bijvoorbeeld onverwachte reiskosten, of maakt u iets stuk in de hotelkamer dan bent u hiervoor verzekerd. Daarnaast kunt u de basisdekking uitbreiden en onder meer rechtsbijstand, ongevallen en geneeskundige kosten meeverzekeren zodat u ten allen tijden goed verzekerd bent tegen bijvoorbeeld de kosten van opname in een (duur) ziekenhuis in het buitenland, of tegen repatriëring van u en uw reisgenoten na een ongeval of ziekte.

Annuleringsverzekering

Behalve een reisverzekering is ook een annuleringsverzekering erg belangrijk. Het zal u maar gebeuren dat de door u geboekte reis niet door kan gaan, of dat u de reis vroegtijdig dient te beëindigen. Met een annuleringsverzekering zijn zowel de kosten voor annulering als de eventuele ongebruikte reisdagen verzekerd. Daarbij kunt u de annuleringsverzekering uitbreiden met de allrisk-annulering en een verzekering voor de (zaak)waarnemer:

Allrisk-annuleringsverzekering
Bij de allrisk annuleringsverzekering kunt u zelf bepalen om welke reden u uw vakantie annuleert. In dit geval kunt u niet alleen beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag u zelf bepalen om welke reden u liever niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld als u toch die nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen, of wanneer uw beste vriend(in) ziek is. Voor deze extra annuleringsredenen krijgt u 75% van uw annuleringskosten vergoed. Voor uitzonderingen verwijzen wij u door naar de voorwaarden.

  • WAARNEMER

Indien u een waarnemer meeverzekert en hij of zij overkomt iets waardoor u de reis dient te annuleren of vroegtijdig dient af te breken, krijgt u de ongebruikte reisdagen en kosten voor annulering vergoed.

Verzekering voor afkoop eigen risico
Dit product verzekert het eigen risico in het geval van cascoschades bij huur van een auto, motor, camper of caravan en biedt daarnaast dekking voor door het verhuurbedrijf uitgesloten cascoschades.

NB: Indien u al in het bezit bent van een doorlopende annuleringsverzekering
Als u reeds een doorlopende annuleringsverzekering heeft, let u dan goed op de maximaal verzekerde reissom per persoon. Meestal bedraagt deze € 1.250 of € 1.500. Rama Tours Holland kan het verschil tussen de totale reissom en het maximaal verzekerd bedrag voor u bijverzekeren op een aflopende annuleringsverzekering. Uiteraard kan Rama Tours Holland ook een offerte voor u uitbrengen om uw verzekering op maat bij de Europeesche onder te brengen tegen een scherpe premie, of zelfs een topdekking voor u regelen waarmee u de meest complete reisverzekering heeft die u zich maar kan wensen!

Paspoort

Uw paspoort dient bij aankomst in Maleisië nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Belgische reizigers dienen te beschikken over een internationale reispas. Tevens adviseren wij u om een kopie van het paspoort mee te nemen of naar uzelf te mailen. Bij verlies of diefstal kan dit erg handig zijn. Indien uw paspoort is gestolen of zoekgeraakt, dient u een nieuw reisdocument aan te vragen bij de Nederlandse ambassade in Kuala Lumpur. Voor de resterende periode van uw verblijf kunt u gebruik maken van een noodpaspoort. Vergeet echter niet om ter plaatse een verklaring van vermissing in te vullen en/of aangifte van diefstal te doen.

Geldzaken

Munteenheid

De munteenheid van Maleisië is de Ringgit (MYR).. De waarde van deze munt fluctueert en ligt de laatste jaren tussen de 4 tot 5 MYR Ringgit voor 1 euro. Deze koers is aan verandering onderhevig, voor actuele koersinformatie verwijzen wij u naar: www.xe.com. Er zijn biljetten van 2, 5, 10, 50, 100, 200, 500 en 10000 Ringgit. Zorg dat u altijd wat kleinere coupures bij u heeft voor fooitjes of kleinere uitgaven.

Pinnen

U kunt prima geld uit de geldautomaten halen (zogenaamde ATM’s), waardoor het niet persé noodzakelijk is contant geld mee te nemen. U vindt de geldautomaten op de luchthaven en in de grote steden. Houdt u er wel rekening mee dat u vaak maar een beperkt bedrag per keer op kan nemen, dit verschilt per bank. In sommige plaatsen is het niet mogelijk om geld op te nemen. Wij raden u aan om voldoende geld op zak te hebben. Daarnaast adviseren wij u een kleine hoeveelheid contant geld in Euro’s of Dollars mee te nemen. (let op: biljetten zonder scheuren, zonder vouwen en volledig onbeschreven Dollars mogen niet ouder zijn dan seriejaar 1999). Deze kunt u gemakkelijk wisselen bij hotels, postkantoren en banken.

Houdt u er rekening mee dat u in de Taman Negara, Belum, Lake Kenyir, op de eilanden Perhentian, Redang, Tioman en Pangkor Laut (eventueel kunt u wel voor een klein half uurtje de boot nemen naar Pangkor Island, tegen toeslag, om daar te pinnen) in West-Maleisië niet kunt pinnen.

Credit Card

U kunt vaak in de grote hotels, restaurants en warenhuizen en bij veel duikscholen gebruik maken van uw creditcard. We adviseren u wel om het gebruik van uw credit card te vermijden omdat er namelijk nog weleens gefraudeerd wordt. In de internationale hotels kunt u uiteraard wel op een veilige manier uw credit card gebruiken. Wanneer u met uw credit card in Maleisië wenst te betalen wijzen wij u er op dat er veelal naar de pincode van uw credit card gevraagd wordt ter autorisatie in plaats van uw handtekening.

Fooi

In Maleisië is het gebruikelijk om fooien te geven. Vooral uw chauffeur en/of gids zullen het op prijs stellen een extraatje te ontvangen na hun inzet. Het bedrag dat u geeft aan fooi is volledig aan uzelf en afhankelijk van uw mate van tevredenheid. Ook porters en kamermeisjes kunnen een extraatje wel waarderen. Wij adviseren u wel om de fooien persoonlijk te overhandigen. Bij de restaurants en cafés zijn de service kosten al verwerkt in de rekening. U kunt uiteraard altijd naar eigen inzien een fooi geven als u dat wilt. Op de toeristische plaatsen komt dit steeds meer voor.

Afdingen

Het is in Maleisië de normaalste zaak om te onderhandelen over de prijs van producten en diensten. Voelt u zich dus niet bezwaard om een lagere prijs te vragen dan wat er wordt gevraagd. Ook bij het gebruik van lokaal vervoer, bijvoorbeeld taxi’s en tuk tuk’s, is het gebruikelijk te onderhandelen over de prijs. In supermarkten en restaurants wordt in de regel niet afgedongen. Hier worden in de meeste gevallen vaste prijzen gehanteerd. Voor het afdingen zijn geen echte richtlijnen. Neem vooraf een bedrag in gedachte wat u maximaal wilt uitgeven voor het product of de dienst. We adviseren altijd op respectvolle manier te onderhanden. Blijf te allen tijde lachen en probeer niet te schreeuwen of kwaad weg te lopen.

Tijd

In onze zomertijd is het in Maleisië 6 uur later dan in Nederland. Zodra bij ons de wintertijd ingaat, komt hier nog een uurtje bij.

Elektriciteit

Alle hotels beschikken over een netspanning van 220 volt. In sommige plaatsen in Maleisië maakt men nog gebruik van Engelse stopcontacten. Stroomstoringen treden in het verre oosten vaker op dan bij ons. Het is altijd handig een wereldstekker mee te nemen. Deze zijn te koop bij onder andere ANWB, Kijkshop en Hema.

Beste reistijd

Maleisië heeft een tropisch regenklimaat en is in principe het hele jaar door goed te bereizen. De temperatuur ligt tussen de 25 en de 35 graden. In de hogere gebieden kan de temperatuur soms iets lager liggen.

West-Maleisië is in principe het hele jaar door goed te bereizen, aangezien dit gedeelte geen echte regentijd kent. De oostkust van West-Maleisië heeft wel een regenseizoen. Het droge seizoen is meestal van april tot en met oktober. Deze periode wordt gezien als beste reistijd met veel zonuren en relatief weinig regen. Er kan af en toe wel een verfrissende bui vallen, maar deze zijn vaak van korte duur.

Het regenseizoen is meestal van november tot en met maart. Er kan in deze periode op sommige dagen behoorlijk wat regen vallen. Tevens heerst er een hoge(re) luchtvochtigheid. Desondanks kan er in deze periode goed gereisd worden. U geniet van aangename temperaturen en de natuur is, dankzij de regen, vaak erg mooi.

Heeft u vragen, of wilt u een van onze specialisten spreken? Neem dan gerust contact op via: 020 - 673 47 73

Belum, Belum Rainforest Hotel | Rama Tours

Belum, Belum Rainforest Hotel

Middenin de mooie jungle van Belum ligt het Belum Rainforest resort. Dit eco-vriendelijke resort is voornamelijk van hout gemaakt.

 

Kamers
Het Belum Rainforest resort beschikt over 70 kamers die allen eenvoudig, maar modern zijn ingericht. Doordat er op de kamers geen tv aanwezig is heeft u echt het gevoel middenin de jungle te verblijven. Enkele kamers hebben een balkon en/of uitzicht over het nabij gelegen meer.

 

Faciliteiten
In het restaurant worden zowel lokale als internationale gerechten geserveerd. Het resort heeft twee restaurants; Hornbill restaurant en Sidia restaurant. U kunt hier lunchen of een heerlijke kop thee of koffie drinken. In het Hornbill restaurant kunt u ontbijten en dineren. In het zwembad van het hotel kunt u een heerlijk verfrissende duik nemen. Vanuit het hotel worden jungle activiteiten georganiseerd en kunt u vissen en kajakken. Het personeel van de accommodatie is ontzettend vriendelijk, maar aan het Engels moet soms nog gewerkt worden. Toch zullen zij er alles aan doen om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Cameron Highlands, Cameron Highlands resort | Rama Tours

Cameron Highlands, Cameron Highlands resort

Dit luxe boutique hotel is gelegen tussen de theeplantages en op de heuvel in de Cameron Highlands. Het is de perfecte uitvalbasis om uitstapjes te maken.

 

Kamers
Het hotel beschikt over 56 kamers en suites die allemaal uitzicht hebben op de golfbanen en de prachtige natuur. De kamers hebben een nostaligische elegantie en zijn mooi en comfortabel ingericht in de koloniale stijl. Elke kamer heeft een zitgedeelte en een balkon.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft diverse eetgelegenheden. U kunt bijvoorbeeld een heerlijk kopje traditionele thee in de Jim Thompson Tea room drinken of een heerlijke maaltijd nuttigen in het Gonbei restaurant. Tevens is er een wellnesscentrum, een leesruimte, ballroom en een boutique waar prachtige kleding en accessoires worden verkocht. De service in dit hotel is prima!

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Cameron Highlands, Strawberry Park resort | Rama Tours

Cameron Highlands, Strawberry Park resort

Het Strawberry Park is het meest bekende resort in de Cameron Highlands en bevindt zich op een heuvel tussen de dorpjes Tanah Rata en Brinchan. Te midden van de prachtig groene heuvels, met z’n bijzondere theeplantages vindt u dit resort. Een bijzonder verblijf dat perfect in de landelijke omgeving past.

 

Kamers
De studio is geschikt voor twee personen. Wanneer u met meerdere personen bent zijn de Tioga en Fresno suite aan te bevelen. De kamers zijn ruim, comfortabel ingericht en beschikken over een warme inrichting. Vanaf uw balkon kijkt u uit over het prachtige groen van de highlands en geniet u van de rust van de natuur.

 

Faciliteiten
Qua faciliteiten ben u hier ook aan het juiste adres. Strawberry Park beschikt als enige over een binnen zwembad. Heerlijk om na een lange wandeling even tot rust te komen. Ook vindt u er een

sauna, een tennis- en squashbaan. De unieke omgeving biedt u de mogelijkheid tot het maken van bijzondere wandelingen en trekkingen.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kota Bharu, Renaissance hotel | Rama Tours

Kota Bharu, Renaissance hotel

Het Renaissance hotel is gelegen in de stad Kota Bharu, aan de unieke oostkust. Het valt direct op in de relatief kleine stad met weinig westerse invloeden. Vanuit uw hotel bent u in tien minuten op de centrale markt of in het kleine winkelcentrum dat u direct naast uw accommodatie vindt. Renaissance Kota Bharu biedt u de mogelijkheid om in alle comfort te verblijven aan de traditionele oostkust van Maleisië.

Kamers
De mooie 298 kamers zijn elegant en stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien en bieden u uitzicht op de stad of het zwembad.

Faciliteiten
U vindt hier verschillende faciliteiten, zo kunt u gebruik maken van de tennis- of squashbaan of u kunt ontspannen in het zwembad, de sauna of de jacuzzi. Ook is er de mogelijkheid om te sporten in het fitnesscentrum. Dineren kunt u in een van de  restaurants.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kuala Lumpur, Ancasa hotel | Rama Tours

Kuala Lumpur, Ancasa hotel

Het Ancasa hotel is in de historische wijk gelegen en is makkelijk bereikbaar vanaf het LRT-station Plaza Rakyat en het Urban Transformation Centre (UTC), voorheen bekend als het busstation Puduraya. Dichtbij het hotel vindt u Chinatown en het Onafhankelijkheidsplein.  

Kamers
De klassieke kamers zijn ingericht in aangename neutrale kleuren en beschikken over een tv, koelkast en een badkamer met een douche.

Faciliteiten
Na een dag Kuala Lumpur kunt u in de spa van het Ancasa genieten van ontspannende massages. Daarnaast zijn er fitnessfaciliteiten, een loungeruimte en een wasservice aanwezig. In de Saffron Brasserie kunt u genieten van buffetten met lokale en westerse gerechten. In de Casa RnB kunt u een heerlijk drankje drinken.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kuala Lumpur, Ritz Carlton hotel | Rama Tours

Kuala Lumpur, Ritz Carlton hotel

Ritz-Carlton is een begrip in de hotellerie in de wijde wereld. In Kuala Lumpur kunt u zich voor een interessante prijs laten onderdompelen in de genoegens van een tophotel. Deze accommodatie is het enige 5-sterren boutique hotel in Kuala Lumpur. Het hotel is heel centraal gelegen in de gouden driehoek, op de hoek van Jalan Bukit Bintang, zodat u vanuit uw hotel direct de bruisende stad in kunt. Ook bestaat er de mogelijkheid om binnendoor naar het chique winkelcentrum “Starhill Galery” te gaan op Jalan Bukit Bintang.

Kamers
De 251 kamers zijn zeer ruim en klassiek gedecoreerd met houten meubels en parket. De executive deluxe rooms hebben een aparte garderobekamer. De kamers hebben een prachtig uitzicht over de skyline van Kuala Lumpur. Op iedere etage zorgt een toegewijde butler ervoor dat het u aan niets ontbreekt. In de Club Lounge kunt u even bijkomen onder het genot van een gratis hapje en drankje. Het ontbijtbuffet wordt op de eerste etage geserveerd, maar het is ook mogelijk een uitgebreid ontbijt op de kamer te laten bezorgen.

Faciliteiten
Een absolute aanrader is een bezoek aan de spa waar u kunt genieten van de vele behandelingen, stoomruimte, sauna en whirlpools. U kunt natuurlijk ook lekker ontspannen bij het buitenzwembad. Uw diner kunt u nuttigen in een van de twee restaurants waar Chinese en internationale gerechten geserveerd worden

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kuala Lumpur, Royale Bintang hotel | Rama Tours

Kuala Lumpur, Royale Bintang hotel

Wanneer u op een comfortabele manier in het centrum van de stad wenst te verblijven is het Royale Bintang zeker een geschikte keus. U overnacht aan de Jalan Bukit Bintang, de populairste winkelstraat met verschillende winkelcentra zoals o.a. “Lot10”. Vanuit uw hotel kunt u lopend naar de bijzondere bezienswaardigheden van de stad. Wilt u lekker gaan shoppen in het bruisende centrum dan is de omgeving van dit hotel de place to be!

 

Kamers
Wij raden u de deluxe kamer aan in deze accommodatie. De kamers zijn modern en sfeervol ingericht, zodat u zich hier direct thuis voelt. Indien gewenst kunnen wij zelfs proberen een kamer met uitzicht op de Petronas Twin Towers voor u aan te vragen.

 

Faciliteiten
Wanneer u houdt van ontspanning kunt u terecht bij de Rimba spa en het mooie zwembad. In de koffiecorner kunt u gedurende de dag een lekker drankje nuttigen.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kuala Lumpur, Swiss Garden hotel | Rama Tours

Kuala Lumpur, Swiss Garden hotel

Dit comfortabele hotel ligt aan Jalan Pudu, in het hart van de gouden driehoek en heel dichtbij de populaire winkels aan Jalan Bukit Bintang. Het eigentijdse design zorgt ervoor dat u zich hier op uw gemakt voelt en u met volle teugen kunt genieten van de gastvrijheid van dit hotel en het bruisende leven om u heen. Vanuit uw hotel kunt u gezellig gaan shoppen of een hapje gaan eten in China Town bij de Petaling street. ’s Avonds kunt u de lokale lekkernijen proeven in een van de “hawker stalls”(eetstalletjes) aan de overkant van dit hotel.

 

Kamers
Een verblijf in de deluxe kamer is in dit hotel zeker aan te raden. U verblijft in een kamer die modern is ingericht en van alle gemakken voorzien.
Faciliteiten
Dit stadshotel heeft een klein zwembad om af te koelen na een dagje ronddwalen in het bruisende Kuala Lumpur. De sportievelingen kunnen terecht in het fitnesscentrum en ontspannen in de uitstekende spa.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kuala Lumpur, The Federal | Rama Tours

Kuala Lumpur, The Federal

The Federal is gelegen in Bukit Bintang, de winkel- restaurant- en uitgaanswijk en dichtbij verschillende monorailstations.

Kamers
De moderne kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, minibar, badkamer met douche en ligbad en koffie- en theefaciliteiten.

Faciliteiten
Het hotel beschikt over een buitenzwembad, diverse eetgelegenheden waar u kunt genieten van lokale en westerse gerechten. In het ronddraaiende restaurant worden gastronomische gerechten geserveerd.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kuala Terengganu, Duyong Marina & resort | Rama Tours

Kuala Terengganu, Duyong Marina & resort

Het Duyong Marina & resort bevindt zich op 10 minuten rijden van het centrum van Kuala Terengganu op het eiland Duyong.

 

Kamers
De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, dvd-speler, minibar, koffie- en theefaciliteiten.

 

Faciliteiten
Het hotel beschikt over een zwembad, fitnessruimte en een spa. In het Verandah restaurant kunt u regionale en westerse gerechten bestellen en kijkt u uit over de Zuid-Chinese zee. Snacks zijn verkrijgbaar in het Bytes Café en in de Oasis Karaoke Lounge kunt u genieten van een barbecue.

Lees meer
Belum, Belum Rainforest Hotel | Rama Tours

Belum, Belum Rainforest Hotel

Middenin de mooie jungle van Belum ligt het Belum Rainforest resort. Dit eco-vriendelijke resort is voornamelijk van hout gemaakt.

 

Kamers
Het Belum Rainforest resort beschikt over 70 kamers die allen eenvoudig, maar modern zijn ingericht. Doordat er op de kamers geen tv aanwezig is heeft u echt het gevoel middenin de jungle te verblijven. Enkele kamers hebben een balkon en/of uitzicht over het nabij gelegen meer.

 

Faciliteiten
In het restaurant worden zowel lokale als internationale gerechten geserveerd. Het resort heeft twee restaurants; Hornbill restaurant en Sidia restaurant. U kunt hier lunchen of een heerlijke kop thee of koffie drinken. In het Hornbill restaurant kunt u ontbijten en dineren. In het zwembad van het hotel kunt u een heerlijk verfrissende duik nemen. Vanuit het hotel worden jungle activiteiten georganiseerd en kunt u vissen en kajakken. Het personeel van de accommodatie is ontzettend vriendelijk, maar aan het Engels moet soms nog gewerkt worden. Toch zullen zij er alles aan doen om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Cameron Highlands, Cameron Highlands resort | Rama Tours

Cameron Highlands, Cameron Highlands resort

Dit luxe boutique hotel is gelegen tussen de theeplantages en op de heuvel in de Cameron Highlands. Het is de perfecte uitvalbasis om uitstapjes te maken.

 

Kamers
Het hotel beschikt over 56 kamers en suites die allemaal uitzicht hebben op de golfbanen en de prachtige natuur. De kamers hebben een nostaligische elegantie en zijn mooi en comfortabel ingericht in de koloniale stijl. Elke kamer heeft een zitgedeelte en een balkon.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft diverse eetgelegenheden. U kunt bijvoorbeeld een heerlijk kopje traditionele thee in de Jim Thompson Tea room drinken of een heerlijke maaltijd nuttigen in het Gonbei restaurant. Tevens is er een wellnesscentrum, een leesruimte, ballroom en een boutique waar prachtige kleding en accessoires worden verkocht. De service in dit hotel is prima!

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Cameron Highlands, Strawberry Park resort | Rama Tours

Cameron Highlands, Strawberry Park resort

Het Strawberry Park is het meest bekende resort in de Cameron Highlands en bevindt zich op een heuvel tussen de dorpjes Tanah Rata en Brinchan. Te midden van de prachtig groene heuvels, met z’n bijzondere theeplantages vindt u dit resort. Een bijzonder verblijf dat perfect in de landelijke omgeving past.

 

Kamers
De studio is geschikt voor twee personen. Wanneer u met meerdere personen bent zijn de Tioga en Fresno suite aan te bevelen. De kamers zijn ruim, comfortabel ingericht en beschikken over een warme inrichting. Vanaf uw balkon kijkt u uit over het prachtige groen van de highlands en geniet u van de rust van de natuur.

 

Faciliteiten
Qua faciliteiten ben u hier ook aan het juiste adres. Strawberry Park beschikt als enige over een binnen zwembad. Heerlijk om na een lange wandeling even tot rust te komen. Ook vindt u er een

sauna, een tennis- en squashbaan. De unieke omgeving biedt u de mogelijkheid tot het maken van bijzondere wandelingen en trekkingen.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kota Bharu, Renaissance hotel | Rama Tours

Kota Bharu, Renaissance hotel

Het Renaissance hotel is gelegen in de stad Kota Bharu, aan de unieke oostkust. Het valt direct op in de relatief kleine stad met weinig westerse invloeden. Vanuit uw hotel bent u in tien minuten op de centrale markt of in het kleine winkelcentrum dat u direct naast uw accommodatie vindt. Renaissance Kota Bharu biedt u de mogelijkheid om in alle comfort te verblijven aan de traditionele oostkust van Maleisië.

Kamers
De mooie 298 kamers zijn elegant en stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien en bieden u uitzicht op de stad of het zwembad.

Faciliteiten
U vindt hier verschillende faciliteiten, zo kunt u gebruik maken van de tennis- of squashbaan of u kunt ontspannen in het zwembad, de sauna of de jacuzzi. Ook is er de mogelijkheid om te sporten in het fitnesscentrum. Dineren kunt u in een van de  restaurants.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kuala Lumpur, Ancasa hotel | Rama Tours

Kuala Lumpur, Ancasa hotel

Het Ancasa hotel is in de historische wijk gelegen en is makkelijk bereikbaar vanaf het LRT-station Plaza Rakyat en het Urban Transformation Centre (UTC), voorheen bekend als het busstation Puduraya. Dichtbij het hotel vindt u Chinatown en het Onafhankelijkheidsplein.  

Kamers
De klassieke kamers zijn ingericht in aangename neutrale kleuren en beschikken over een tv, koelkast en een badkamer met een douche.

Faciliteiten
Na een dag Kuala Lumpur kunt u in de spa van het Ancasa genieten van ontspannende massages. Daarnaast zijn er fitnessfaciliteiten, een loungeruimte en een wasservice aanwezig. In de Saffron Brasserie kunt u genieten van buffetten met lokale en westerse gerechten. In de Casa RnB kunt u een heerlijk drankje drinken.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kuala Lumpur, Ritz Carlton hotel | Rama Tours

Kuala Lumpur, Ritz Carlton hotel

Ritz-Carlton is een begrip in de hotellerie in de wijde wereld. In Kuala Lumpur kunt u zich voor een interessante prijs laten onderdompelen in de genoegens van een tophotel. Deze accommodatie is het enige 5-sterren boutique hotel in Kuala Lumpur. Het hotel is heel centraal gelegen in de gouden driehoek, op de hoek van Jalan Bukit Bintang, zodat u vanuit uw hotel direct de bruisende stad in kunt. Ook bestaat er de mogelijkheid om binnendoor naar het chique winkelcentrum “Starhill Galery” te gaan op Jalan Bukit Bintang.

Kamers
De 251 kamers zijn zeer ruim en klassiek gedecoreerd met houten meubels en parket. De executive deluxe rooms hebben een aparte garderobekamer. De kamers hebben een prachtig uitzicht over de skyline van Kuala Lumpur. Op iedere etage zorgt een toegewijde butler ervoor dat het u aan niets ontbreekt. In de Club Lounge kunt u even bijkomen onder het genot van een gratis hapje en drankje. Het ontbijtbuffet wordt op de eerste etage geserveerd, maar het is ook mogelijk een uitgebreid ontbijt op de kamer te laten bezorgen.

Faciliteiten
Een absolute aanrader is een bezoek aan de spa waar u kunt genieten van de vele behandelingen, stoomruimte, sauna en whirlpools. U kunt natuurlijk ook lekker ontspannen bij het buitenzwembad. Uw diner kunt u nuttigen in een van de twee restaurants waar Chinese en internationale gerechten geserveerd worden

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kuala Lumpur, Royale Bintang hotel | Rama Tours

Kuala Lumpur, Royale Bintang hotel

Wanneer u op een comfortabele manier in het centrum van de stad wenst te verblijven is het Royale Bintang zeker een geschikte keus. U overnacht aan de Jalan Bukit Bintang, de populairste winkelstraat met verschillende winkelcentra zoals o.a. “Lot10”. Vanuit uw hotel kunt u lopend naar de bijzondere bezienswaardigheden van de stad. Wilt u lekker gaan shoppen in het bruisende centrum dan is de omgeving van dit hotel de place to be!

 

Kamers
Wij raden u de deluxe kamer aan in deze accommodatie. De kamers zijn modern en sfeervol ingericht, zodat u zich hier direct thuis voelt. Indien gewenst kunnen wij zelfs proberen een kamer met uitzicht op de Petronas Twin Towers voor u aan te vragen.

 

Faciliteiten
Wanneer u houdt van ontspanning kunt u terecht bij de Rimba spa en het mooie zwembad. In de koffiecorner kunt u gedurende de dag een lekker drankje nuttigen.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kuala Lumpur, Swiss Garden hotel | Rama Tours

Kuala Lumpur, Swiss Garden hotel

Dit comfortabele hotel ligt aan Jalan Pudu, in het hart van de gouden driehoek en heel dichtbij de populaire winkels aan Jalan Bukit Bintang. Het eigentijdse design zorgt ervoor dat u zich hier op uw gemakt voelt en u met volle teugen kunt genieten van de gastvrijheid van dit hotel en het bruisende leven om u heen. Vanuit uw hotel kunt u gezellig gaan shoppen of een hapje gaan eten in China Town bij de Petaling street. ’s Avonds kunt u de lokale lekkernijen proeven in een van de “hawker stalls”(eetstalletjes) aan de overkant van dit hotel.

 

Kamers
Een verblijf in de deluxe kamer is in dit hotel zeker aan te raden. U verblijft in een kamer die modern is ingericht en van alle gemakken voorzien.
Faciliteiten
Dit stadshotel heeft een klein zwembad om af te koelen na een dagje ronddwalen in het bruisende Kuala Lumpur. De sportievelingen kunnen terecht in het fitnesscentrum en ontspannen in de uitstekende spa.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kuala Lumpur, The Federal | Rama Tours

Kuala Lumpur, The Federal

The Federal is gelegen in Bukit Bintang, de winkel- restaurant- en uitgaanswijk en dichtbij verschillende monorailstations.

Kamers
De moderne kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, minibar, badkamer met douche en ligbad en koffie- en theefaciliteiten.

Faciliteiten
Het hotel beschikt over een buitenzwembad, diverse eetgelegenheden waar u kunt genieten van lokale en westerse gerechten. In het ronddraaiende restaurant worden gastronomische gerechten geserveerd.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kuala Terengganu, Duyong Marina & resort | Rama Tours

Kuala Terengganu, Duyong Marina & resort

Het Duyong Marina & resort bevindt zich op 10 minuten rijden van het centrum van Kuala Terengganu op het eiland Duyong.

 

Kamers
De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, dvd-speler, minibar, koffie- en theefaciliteiten.

 

Faciliteiten
Het hotel beschikt over een zwembad, fitnessruimte en een spa. In het Verandah restaurant kunt u regionale en westerse gerechten bestellen en kijkt u uit over de Zuid-Chinese zee. Snacks zijn verkrijgbaar in het Bytes Café en in de Oasis Karaoke Lounge kunt u genieten van een barbecue.

Lees meer
Belum | Rama Tours

Belum

De omgeving van Belum (Pulau Banding) is één van de best bewaarde geheimen van Maleisië. De prachtige jungle is meer dan 130 miljoen jaar oud. Het oerwoud biedt een grote diversiteit aan flora en fauna en is uitermate geschikt voor jungletochten. Voor de natuurliefhebbers en de mensen die op zoek zijn naar een bijzonder plekje op aarde is Pulau Banding zeker een aanrader.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Bounty eilandjes | Rama Tours

Bounty eilandjes

De bounty eilandjes Perhentian, Redang, Pulau Lang Tengah en Tioman voor de oostkust van Maleisië staan bekend om hun parelwitte stranden en prachtige koraalriffen. De binnenlanden zijn bedekt met dichte tropische vegetatie. Ook Pangkor Island en Pangkor Laut voor de westkust behoren tot de bijzondere eilanden van deze bestemming. Beide bestemmingen beschikken over prachtige stranden omgeven door een mooie groene natuur en een heuvelachtig binnenland. Niet voor niets zijn deze paradijsjes zeer populair voor de ultieme zon-, zee en strandvakantie.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Cameron Highlands | Rama Tours

Cameron Highlands

De Cameron Highlands is een oud Engels theeplantage gebied. Hier worden volop thee, aardbeien en bloemen verbouwd, die hier door het koelere klimaat uitstekend gedijen. De aangename temperatuur en de vele bossen, bergpaden en watervallen maken dit tot een heerlijk wandelgebied.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Homestays | Rama Tours

Homestays

Altijd al eens een keer bij de lokale mensen willen slapen! Dat is mogelijk in Maleisië! Zo zijn er mogelijkheden in Malacca, Selangor en Perak. De verblijfsmogelijkheden zijn vaak simpel maar het is een hele ervaring om kennis te maken met het dagelijkse leven van de lokale mensen Ook kunt u West-Maleisië combineren met Borneo waar ook nog verschillende mogelijkheden zijn om bij de bevolking te overnachten. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een bezoek aan de Iban stam in de omgeving van Kuching.

Lees meer
Kota Bharu | Rama Tours

Kota Bharu

Kota Bharu staat voor cultuur snuiven. In deze omgeving ontdekt u het verschil tussen de modernere westkust en de nog weinig bezochte oostkust. Het is een uniek gezicht om de voornamelijk vrouwelijke bevolking, zittend op een verhoging en gekleed in traditionele kledij met een kleurrijke “Tudung” en “Baju Kurung, hun waren te zien verhandelen. Een echte belevenis!

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kuala Lumpur | Rama Tours

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is de bruisende hoofdstad van Maleisië. Het is een stad vol contrasten. Luxe hotels, moderne winkelcentra en torenhoge gebouwen, zoals de beroemde Petronas Twin Towers, worden afgewisseld door bedrijvige marktjes en gezellige volksbuurten. Na zonsondergang maakt de Westerse sfeer plaats voor het echte Azië, waarbij de lokale bevolking overal op straat te vinden is, vooral in China Town, het kloppende hart van de stad.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kuantan | Rama Tours

Kuantan

Een combinatie van cultuur en strand vindt u in Kuantan. Het langgerekte strand biedt u de mogelijkheid om de zilte wind door uw haren te laten waaien en even alles om u heen te vergeten. Tijdens uw ontdekkingstocht langs de vissersplaatsjes maakt u kennis met de altijd vriendelijke lokale bevolking, die keer op keer uw hart zal stelen.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Lake Kenyir | Rama Tours

Lake Kenyir

Lake Kenyir is een stuwmeer omgeven door mysterieuze grotten, watervallen en mooie bebossing. Tijdens een tochtje over het meer of een ritje op de fiets beseft u hoe immens groot deze omgeving wel niet is. Een ongekende belevenis!

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Langkawi | Rama Tours

Langkawi

Het tropische eiland Langkawi is een heerlijke plek om uw vakantie af te sluiten. Uitgestrekte zandstranden en baaien worden afgewisseld door diepgroene oerwouden. Langkawi staat ook bekend om zijn golfbanen. Maar Langkawi heeft meer te bieden: tijdens uw verblijf kunt u verschillende uitstapjes over het eiland maken en een bezoek brengen aan de eeuwenoude kalksteengrotten, het gezellige stadje Kuah, het Pulau Payar National Marine Park, het Tasik Dayang Bunting (het meer van de zwangere maagd) en de zeven watervallen van Telaga Tujuh.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Malakka | Rama Tours

Malakka

Malakka bestaat al sinds 600 jaar en is daarmee de oudste stad van het land. In vroeger tijden was Malakka het regionale centrum van de specerijenhandel. De invloed van de Portugese, Nederlandse en Britse koloniale aanwezigheid is nog duidelijk te zien in een interessante mix van bouwstijlen.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer

ZELF ZOEKEN? DAT KAN!

Zoek hier tussen al onze bestemmingen.

Rama Tours Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.