Rama Tours

Vakantie Sabah

De staat Sabah vormt samen met Sarawak het Maleisische deel van Borneo. Deze provincie staat bekend om zijn zeer uitbundige en gevarieerde flora en fauna. Vanwege de ondoordringbare primaire regenwouden, unieke en zeldzame diersoorten, machtige rivieren, mangrovebossen, koraaleilanden en paradijselijke stranden behoort Sabah tot één van de meest oorspronkelijke wildernissen ter wereld. Net als Sarawak kent ook Sabah een grote mengeling van etnische groepen, zoals de stammen van de Kadazan-Dusun, de Murut en de Rungus.

Meer informatie rondreis Sabah »

Sabah: land onder de wind

Uitvalsbasis voor een aantal belangrijke bezienswaardigheden is de hoofdstad Kota Kinabalu, het vroegere Jesselton. Van hieruit kunt u dagtochtjes ondernemen naar de koraaleilandjes voor de kust van het Tungku Abdul Marine national Park, zoals Sapi, Gaya en Manukan. Ook ligt vlakbij het Kinabalu national Park, met als letterlijk hoogtepunt de Gunung Kinabalu, met 4100 meter de hoogste berg van van zuidoost Azië, op de toppen in Papua na dan.

Een beklimming van deze prachtige berg is een waar avontuur dat wordt beloond met een gloedvolle zonsopkomst waarna zich weidse panorama’s ontvouwen over Brunei, Kalimantan, Sarawak, Sabah en de Sulu- en Zuid-Chinese zee. Op de hellingen van deze vulkaan groeien tropsiche planten, zeldzame orchideeënsoorten en rafflesias, de grootste bloemensoort ter wereld.

Op de rivieren die op de hellingen ontspringen, kunt u wildwatervaren en tijdens de avondschemering op zoek gaan naar de vuurvliegjes die een spectaculaire lichtshow voor u zullen opvoeren. Ook vindt u in het park de Poring Hotspring warmwaterbronnen en een canopy walk die u op een hoogte van 35 meter door de boomtoppen leidt.

Een andere uitvalsbasis voor tochtjes is het noordwestelijker gelegen havenstadje Sandakan. Van hieruit kunt u per boot naar het schildpaddeneiland Selingan en het tropische bounty eiland Lankayan. Vlakbij de historische stad Sandakan ligt het orang utan rehabilitatiecentrum Sepilok.

Vanuit Sandakan vertrekken per auto of boot meerdaagse tochtjes naar het stroomgebied van de Kinabatangan rivier, waar u de zeer vermakelijke kapriolen van de neusapen kunt bewonderen. Deze primaten worden door de Maleisers ook wel monyet Belanda (Nederlandse aap) genoemd vanwege de gelijkenis tussen hun neus en de enorme exemplaren van de vroegere Nederlandse missionarissen. In dit jungle gebied bevindt zich nog veel meer bijzonder wild. Zo leven hier olifanten, zeldzame neushoorns, civetkatten, krokodillen, orang utans, luipaarden, beren, makaken, gibbons, pythons, neushoornvogels enzovoort. Tijdens boottochten op de Kinabatangan, diens rijvieren en op de nabijgelegen Oxbow lakes kunt u al dit moois bewonderen.

Ten oosten van Sandakan liggen de unieke natuurparken Tabin en Danau Valley, die u beiden tijdens meerdaagse tochten kunt verkeen. U bevindt zich dan in de meest afgelegen en onaagetaste oerwoudgebieden van Maleisië, en een verblijf in deze parken is dan ook niet voordelig.

Tevens staat Sabah bekend om zijn unieke duik- en snorkelgebeiden die tot de top van de wereld behoren. Bekend zijn vooral Sipadan, Mabul, Mataking en Layang Layang.

Ten noorden van Kota Kinabalu liggen aan het 9 kilometer lange witte zandstrand van Tuaran twee van de mooiste en meest luxueuze strandhotels van dit gebied, waar u uw reis door Sabah heerlijk kunt beëindigen.

Zelf een rondreis door Sabah maken »

Landkaart Sabah

Praktische informatie

Visuminformatie

U heeft voor Maleisië geen visum nodig bij een Nederlandse en Belgische nationaliteit en bij een verblijf korter dan 90 dagen.

Blijft u langer dan 90 dagen in Maleisië, dan dient u voorafgaand aan uw reis in Nederland een visum aan te vragen. U kunt een visum aanvragen bij de VisumCentrale (mogelijk tegen voordeligere tarieven doordat Rama Tours Holland met deze organisatie samenwerkt. U kunt ons naar meer informatie vragen).

 

Vaccinaties

Voor Maleisië zijn geen inentingen verplicht. Wel wordt een aantal vaccinaties aangeraden, zoals DTP, hepatitis A en buiktyfus. Voor sommige gebieden kan er aangeraden worden malaria tabletten te slikken. Raadpleeg voor actuele informatie altijd tijdig uw huisarts, de lokale GGD of het vaccinatiebureau. Het is raadzaam 4 tot 6 weken voor vertrek bij één van bovengenoemde instanties te informeren. Tip: neem uw reisprogramma mee, zodat de instantie kan zien waar uw reis exact heengaat.

U kunt ook informatie inwinnen via de vaccinatielijn: 0900-9584 of via de website http://www.gezondopreis.nl/.

 

Kleding

Wij adviseren u met name dunne katoenen kleding mee te nemen vanwege het tropische klimaat in Maleisië. Een windjack of trui is nodig voor de hoger gelegen gebieden. Voor Maleisiërs is bedekte kleding de norm. U zult merken dat er deuren voor u opengaan die voor anderen gesloten blijven, als u zich aanpast aan kleding en gewoonten. Het is daarom verstandig t-shirts met kort mouwtje en shorts en rokjes tot op de knie mee te nemen, dan zit u altijd goed. Neem in ieder geval een set nette kleding mee voor bepaalde gelegenheden (een duurder restaurant, een uitnodiging om bij iemand te eten, officiële en religieuze bijeenkomst). Daarnaast raden wij u aan niet al te veel kleding mee te nemen omdat u uw kleding doorgaans gemakkelijk kunt laten wassen in hotels waar u minimaal 2 nachten verblijft.

Bij het bezoeken van religieuze plaatsen zoals moskeeën en tempels moeten uw schouders en benen bedekt zijn.

Wat betreft de schoenen raden we aan naast goed zittende schoenen en slippers ook goede en stevige (wandel)schoenen met een goede profielzool mee te nemen wanneer u een trekking gaat maken.

Taal

De officiële taal van Maleisië is Bahasa. De meeste mensen spreken dit dan ook, waaronder ook de Indiaase en Chinese bevolking. Aangezien Maleisië in vroegere tijden een Britse kroonkolonie was, is de Engelse taal de tweede voortaal. De meeste Maleisische inwoners beheersen de Engelse taal redelijk goed. Engels wordt vooral goed gesproken door jongeren. De Chinese bevolkingsgroep spreekt onderling meestal Cantonees en soms Hakka. De Indiase mensen spreken onderling Tamil met elkaar.

Telefonie & internet

In Maleisië kunt u tegenwoordig vanuit de meeste hotels met een satelliettelefoon bellen met het thuisfront. Houdt er wel rekening mee het hotel hier vaak hoge kosten voor rekent. Het is ook mogelijk ter plaatse een simkaart aan te schaffen. De kosten voor het gebruik van je mobiele telefoon zijn in dit geval lager dan bij het gebruik van uw Nederlandse simkaart.

Tegenwoordig kunt u in grote, luxere hotels gebruik maken van het draadloos internet. Bij de receptie kunt u eventueel vragen naar de inloggegevens. In sommige gevallen vragen zij hiervoor een kleine vergoeding.

 

Verzekeringen

Wanneer u een mooie reis heeft geboekt of wilt gaan boeken is het natuurlijk verstandig om een goede verzekering af te sluiten. U wilt tenslotte onbezorgd op reis! Er zijn twee soorten verzekeringen: de reisverzekering en de annuleringsverzekering. Met de reisverzekering bent u goed verzekerd tegen bijvoorbeeld de kosten van opname in een (duur) ziekenhuis of kliniek in het buitenland of tegen repatriëring van u en uw reisgenoten na een ongeval of ziekte. De annuleringsverzekering vergoedt uw annuleringskosten in geval u de reis voor vertrek moet annuleren. Deze verzekering vergoedt ook de reeds door u voldane reissom, indien u plotseling naar huis moet terugkeren. Rama Tours Holland werkt samen met één van de beste reisverzekeraars van Nederland: De Europeesche Verzekeringen. Deze maatschappij hanteert gunstige voorwaarden en kent een uitstekende service!

Kortlopende- of doorlopende verzekering

De kortlopende verzekering geldt voor de duur van één vakantie, terwijl u de doorlopende verzekeringen voor minimaal 1 jaar afsluit waarmee elke vakantie tijdens dat jaar gelijk is verzekerd. Indien u vaker in een jaar op vakantie gaat of een duurdere reis onderneemt, is het vaak verstandig om een doorlopende reis- of annuleringsverzekering af te sluiten. Bovendien zijn kinderen bij een doorlopende reisverzekering tot 5 jaar GRATIS en blijvend tot 27 jaar (ook uitwonend) voor een geringe toeslag meeverzekerd! Bij de Europeesche kunt u een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten voor reissommen tot maximaal €1.500 of maximaal €3.000 per persoon. De doorlopende annuleringsverzekering tot maximaal €3.000 is alleen mogelijk in combinatie met een doorlopende reisverzekering. Bij hogere reissommen kunt u het verschil kortlopend bijverzekeren

Reisverzekering

Met een goede reisverzekering gaat u onbezorgd en goed voorbereid op vakantie. U kunt kiezen tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Zo kunt u zelf bepalen welke verzekering het best bij u past. Een reisverzekering bestaat standaard uit de basisdekking. Heeft u bijvoorbeeld onverwachte reiskosten, of maakt u iets stuk in de hotelkamer dan bent u hiervoor verzekerd. Daarnaast kunt u de basisdekking uitbreiden en onder meer rechtsbijstand, ongevallen en geneeskundige kosten meeverzekeren zodat u ten allen tijden goed verzekerd bent tegen bijvoorbeeld de kosten van opname in een (duur) ziekenhuis in het buitenland, of tegen repatriëring van u en uw reisgenoten na een ongeval of ziekte.

Annuleringsverzekering

Behalve een reisverzekering is ook een annuleringsverzekering erg belangrijk. Het zal u maar gebeuren dat de door u geboekte reis niet door kan gaan, of dat u de reis vroegtijdig dient te beëindigen. Met een annuleringsverzekering zijn zowel de kosten voor annulering als de eventuele ongebruikte reisdagen verzekerd. Daarbij kunt u de annuleringsverzekering uitbreiden met de allrisk-annulering en een verzekering voor de (zaak)waarnemer:

Allrisk-annuleringsverzekering
Bij de allrisk annuleringsverzekering kunt u zelf bepalen om welke reden u uw vakantie annuleert. In dit geval kunt u niet alleen beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag u zelf bepalen om welke reden u liever niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld als u toch die nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen, of wanneer uw beste vriend(in) ziek is. Voor deze extra annuleringsredenen krijgt u 75% van uw annuleringskosten vergoed. Voor uitzonderingen verwijzen wij u door naar de voorwaarden.

  • WAARNEMER

Indien u een waarnemer meeverzekert en hij of zij overkomt iets waardoor u de reis dient te annuleren of vroegtijdig dient af te breken, krijgt u de ongebruikte reisdagen en kosten voor annulering vergoed.

Verzekering voor afkoop eigen risico
Dit product verzekert het eigen risico in het geval van cascoschades bij huur van een auto, motor, camper of caravan en biedt daarnaast dekking voor door het verhuurbedrijf uitgesloten cascoschades.

NB: Indien u al in het bezit bent van een doorlopende annuleringsverzekering
Als u reeds een doorlopende annuleringsverzekering heeft, let u dan goed op de maximaal verzekerde reissom per persoon. Meestal bedraagt deze € 1.250 of € 1.500. Rama Tours Holland kan het verschil tussen de totale reissom en het maximaal verzekerd bedrag voor u bijverzekeren op een aflopende annuleringsverzekering. Uiteraard kan Rama Tours Holland ook een offerte voor u uitbrengen om uw verzekering op maat bij de Europeesche onder te brengen tegen een scherpe premie, of zelfs een topdekking voor u regelen waarmee u de meest complete reisverzekering heeft die u zich maar kan wensen!

Paspoort

Uw paspoort dient bij aankomst in Maleisië nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Belgische reizigers dienen te beschikken over een internationale reispas. Tevens adviseren wij u om een kopie van het paspoort mee te nemen of naar uzelf te mailen. Bij verlies of diefstal kan dit erg handig zijn. Indien uw paspoort is gestolen of zoekgeraakt, dient u een nieuw reisdocument aan te vragen bij de Nederlandse ambassade in Kuala Lumpur. Voor de resterende periode van uw verblijf kunt u gebruik maken van een noodpaspoort. Vergeet echter niet om ter plaatse een verklaring van vermissing in te vullen en/of aangifte van diefstal te doen.

 

Geldzaken

Munteenheid

De munteenheid van Maleisië is de Ringgit (MYR).. De waarde van deze munt fluctueert en ligt de laatste jaren tussen de 4 tot 5 MYR Ringgit voor 1 euro. Deze koers is aan verandering onderhevig, voor actuele koersinformatie verwijzen wij u naar: www.xe.com. Er zijn biljetten van 2, 5, 10, 50, 100, 200, 500 en 10000 Ringgit. Zorg dat u altijd wat kleinere coupures bij u heeft voor fooitjes of kleinere uitgaven.

Pinnen

U kunt prima geld uit de geldautomaten halen (zogenaamde ATM’s), waardoor het niet persé noodzakelijk is contant geld mee te nemen. U vindt de geldautomaten op de luchthaven en in de grote steden. Houdt u er wel rekening mee dat u vaak maar een beperkt bedrag per keer op kan nemen, dit verschilt per bank. In sommige plaatsen is het niet mogelijk om geld op te nemen. Wij raden u aan om voldoende geld op zak te hebben. Daarnaast adviseren wij u een kleine hoeveelheid contant geld in Euro’s of Dollars mee te nemen. (let op: biljetten zonder scheuren, zonder vouwen en volledig onbeschreven Dollars mogen niet ouder zijn dan seriejaar 1999). Deze kunt u gemakkelijk wisselen bij hotels, postkantoren en banken.

Houdt u er rekening mee dat u in het oerwoud, kleine plaatsen en op de meeste eilandjes op Borneo niet kunt pinnen.

Credit Card

U kunt vaak in de grote hotels, restaurants en warenhuizen en bij veel duikscholen gebruik maken van uw creditcard. We adviseren u wel om het gebruik van uw credit card te vermijden omdat er namelijk nog weleens gefraudeerd wordt. In de internationale hotels kunt u uiteraard wel op een veilige manier uw credit card gebruiken. Wanneer u met uw credit card in Maleisië wenst te betalen wijzen wij u er op dat er veelal naar de pincode van uw credit card gevraagd wordt ter autorisatie in plaats van uw handtekening.

Fooi

In Maleisië is het gebruikelijk om fooien te geven. Vooral uw chauffeur en/of gids zullen het op prijs stellen een extraatje te ontvangen na hun inzet. Het bedrag dat u geeft aan fooi is volledig aan uzelf en afhankelijk van uw mate van tevredenheid. Ook porters en kamermeisjes kunnen een extraatje wel waarderen. Wij adviseren u wel om de fooien persoonlijk te overhandigen. Bij de restaurants en cafés zijn de service kosten al verwerkt in de rekening. U kunt uiteraard altijd naar eigen inzien een fooi geven als u dat wilt. Op de toeristische plaatsen komt dit steeds meer voor.

Afdingen

Het is in Maleisië de normaalste zaak om te onderhandelen over de prijs van producten en diensten. Voelt u zich dus niet bezwaard om een lagere prijs te vragen dan wat er wordt gevraagd. Ook bij het gebruik van lokaal vervoer, bijvoorbeeld taxi’s en tuk tuk’s, is het gebruikelijk te onderhandelen over de prijs. In supermarkten en restaurants wordt in de regel niet afgedongen. Hier worden in de meeste gevallen vaste prijzen gehanteerd. Voor het afdingen zijn geen echte richtlijnen. Neem vooraf een bedrag in gedachte wat u maximaal wilt uitgeven voor het product of de dienst. We adviseren altijd op respectvolle manier te onderhanden. Blijf te allen tijde lachen en probeer niet te schreeuwen of kwaad weg te lopen.

Tijd

In onze zomertijd is het in Maleisië 6 uur later dan in Nederland. Zodra bij ons de wintertijd ingaat, komt hier nog een uurtje bij.

Elektriciteit

Alle hotels beschikken over een netspanning van 220 volt en in sommige plaatsen maakt men nog gebruik van Engelse stopcontacten. Stroomstoringen treden in het verre oosten vaker op dan bij ons. Het is altijd handig een wereldstekker mee te nemen. Deze zijn te koop bij onder andere ANWB, Kijkshop en Hema.

Beste reistijd

Maleisië heeft een tropisch regenklimaat en is in principe het hele jaar door goed te bereizen. De temperatuur ligt tussen de 25 en de 35 graden. In de hogere gebieden kan de temperatuur soms iets lager liggen.

Borneo heeft wel een regenseizoen. Het droge seizoen is meestal van april tot en met oktober. Deze periode wordt gezien als beste reistijd met veel zonuren en relatief weinig regen. Er kan af en toe wel een verfrissende bui vallen, maar deze zijn vaak van korte duur.

Het regenseizoen is meestal van november tot en met maart. Er kan in deze periode op sommige dagen behoorlijk wat regen vallen. Tevens heerst er een hoge(re) luchtvochtigheid. Desondanks kan er in deze periode goed gereisd worden. U geniet van aangename temperaturen en de natuur is, dankzij de regen, vaak erg mooi.

Heeft u vragen, of wilt u een van onze specialisten spreken? Neem dan gerust contact op via: 020 - 673 47 73

Danum Valley, Borneo Rainforest lodge | Rama Tours

Danum Valley, Borneo Rainforest lodge

De Borneo Rainforest Lodge is de enige lodge in Danum Valley en ligt direct aan de snelstromende rivier die deze vallei haar naam heeft gegeven. De lodge is geheel opgetrokken uit lokale natuurlijke materialen en bevindt zich in een van de mooiste regenwouden ter wereld. De dichte jungle biedt een enorme rijkdom aan tropische flora en fauna. Tijdens uw verblijf maakt u wandelingen door de omringende natuur waarbij uw gids u zal attenderen op geneeskrachtige en giftige planten, mooie bloemen en de unieke diersoorten die hier nog volop voorkomen. U maakt ook avondwandelingen en een night safari per auto waarbij u kennis maakt met het leven van de dieren die alleen ‘s nachts actief zijn. Een andere onvergetelijke activiteit is een tocht stroomafwaarts per binnenband over de Danum rivier, waarbij u kunt genieten van de enorme woudreuzen waar u onderdoor vaart.

 

Kamers

De 24 kamers van de lodge zijn gebouwd in chalet stijl en voorzien van een eigen badkamer, fan en veranda met uitzicht over de rivier.  De deluxe kamers zijn nieuwer en groter dan de standaard kamers. Tevens beschikken sommige deluxe kamers over een privé buitenbad op het balkon. De kamers die hier niet over beschikken zijn voorzien van een “day bed” op het balkon.

 

Faciliteiten

Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen. In het restaurant worden zowel Aziatische als westerse gerechten geserveerd. In de bar kunt u genieten van drankjes en snacks. In het Danum Valley Field Centre kunt u zich verdiepen in de specifieke kenmerken van dit nationale park.  De locatie van deze accommodatie maakt een verblijf hier echter wel uniek omdat u bij een verblijf de mogelijkheid heeft om de ongelooflijke diversiteit van de jungle te leren kennen.

Meer informatie rondreis Sabah»

Lees meer
Gaya Island, Bunga Raya resort | Rama Tours

Gaya Island, Bunga Raya resort

Net voor de kust van Kota Kinabalu vindt u dit mooie resort dat is gelegen op een koraalrif. De ideale plek om op een bijzondere locatie volop te genieten van een prachtige omgeving.

 

Kamers
Het Bunga Raya resort beschikt over 47 houten huisjes die dichtbij het strand zijn gelegen en omgeven door de jungle van het eiland. De kamers passen bij de sfeer van het eiland maar zijn voorzien van alle luxe faciliteiten die u nodig heeft. Vanaf uw balkon kijkt u uit op het strand en de Zuid Chinese zee. De accommodatie beschikt over diverse kamertypes van huisjes in de boomtoppen, dichtbij het strand tot huisjes met een privé plunge pool. De villa’s zijn voorzien van onder andere airconditioning, minibar en een 24-uurs butler service.

 

Faciliteiten
Er zijn diverse restaurants aanwezig waarbij u kunt kiezen voor een licht diner of een diner met verschillende gangen. Er is veel te doen in deze omgeving zo kunt u duiken, kanoën maar ook prachtige jungletochten maken. Maar natuurlijk kunt u ook in luxe genieten van uw rust op deze bijzondere locatie.

Lees meer
Gaya Island, Gayana Eco resort | Rama Tours

Gaya Island, Gayana Eco resort

Vanaf Kota Kinabalu op zo’n kleine 15 minuten varen vindt u het paradijselijke eiland Gaya. Het eiland is voorzien van een prachtige groene natuur in combinatie met een helderblauwe zee waar je af en toe zelfs de roggen ziet zwemmen! Verscholen in een rustige baai vindt u het mooie Gayana Eco resort, dat bestaat uit houten huisjes waarvan sommige met palen boven het water.


Kamers

De accommodatie beschikt over mooie chalets met uitzicht op de natuur, de Zuid Chinese zee of het resort. De ocean view chalets beschikken over een trap die direct toegang biedt tot de zee. De Palm Villa’s van het hotel staan op palen boven zee en ook vanaf deze huisjes kunt u direct het water in. Het unieke aan deze huisjes is dat zich in de woonkamer een glazen vloer bevindt waardoor u uitzicht heeft op het onderwaterleven. Daarnaast heeft dit kamertype ook nog een plungepool op het terras.

 

Faciliteiten
In de a la carte restaurants kunt u ‘s avonds terecht voor uw diner. Er is een Chinees visrestaurant midden op zee of een restaurant met open keuken en uitzicht over de baai, waar internationale gerechten worden geserveerd. Uw ontbijt kan per gondel naar uw eigen dek worden gebracht waarna uw eigen butler de tafel voor u opmaakt. Voor een massage kunt u terecht in de spa van het resort. Qua activiteiten hoeft u zich ook niet te vervellen. U kunt hier namelijk duiken, kajakken, boottochten maken, de natuur verkennen middels jungletochten en onderwater vissen voeren. Bijzonder is het Marine Ecological Research Centre waar u schildpadden, haaien en andere bijzondere dieren kunt ontmoeten.

Lees meer
Kapalai, Kapalai Island Resort | Rama Tours

Kapalai, Kapalai Island Resort

Kapalai Island resort is een accommodatie die gebouwd is op houten palen in het water. Deze palen staan op de zandbanken van het Ligitan rif. De accommodatie is enkel en alleen omgeven door water en is op slechts een aantal minuten vaarafstand van Sipandan gelegen.

 

Kamers
De 40 bungalows worden aan elkaar verbonden door houten wandelpaden. Elke bungalow beschikt over een badkamer met een bad en douche, koffie- en thee faciliteiten en een eigen veranda met ligstoelen en zijschermen.

 

Faciliteiten
Het restaurant van deze accommodatie is net achter de duikschool gelegen. De maaltijden worden in buffetstijl geserveerd. Tevens bevindt zich bij het Kapalai Island resort een zandeiland waar u overdag lekker kunt relaxen aan het water en s’avonds is dit de perfecte locatie om te genieten van de ondergaande zon.

Lees meer
Kinabalu National Park, Lodge Kinabalu National Park | Rama Tours

Kinabalu National Park, Lodge Kinabalu National Park

Tijdens uw trekking overnacht u in bijvoorbeeld the Hill Lodge of the Liwagu Suite Lodge. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de accommodatie erg eenvoudig is en dat u met andere mensen op een kamer overnacht. De bedden kunnen uit stapelbedden bestaan.

Meer informatie rondreis Sabah»

Lees meer
Kota Kinabalu, Beringgis Beach resort | Rama Tours

Kota Kinabalu, Beringgis Beach resort

Het Beringgis Beach resort is gelegen aan het strand te midden van mooi aangelegde tuinen en op ongeveer 26 kilometer van het centrum van Kota Kinabalu. Bij het zwembad kunt u heerlijk genieten en een verfrissende duik nemen. Het resort ligt op 200 meter afstand van het Kota Kinabalu Adventure Park, en op minder dan 15 km van de internationale luchthaven van Kota Kinabalu. Het stadscentrum van Kota Kinabalu ligt op ongeveer 26 km afstand.

 

Kamers

De ruime kamers zijn voorzien van airconditioning en beschikken over een satelliet-tv, koffie- en theefaciliteiten en een balkon. De badkamers zijn voorzien van een bad, toiletartikelen en haardroger.

 

Faciliteiten
De accommodatie beschikt over een mooi buitenzwembad inclusief kinderbad en glijbaan. Ook is er een wellnesscentrum en een restaurant aanwezig.

Meer informatie rondreis Sabah »

Lees meer
Kota Kinabalu, Jesselton hotel | Rama Tours

Kota Kinabalu, Jesselton hotel

De enige boutique accommodatie in Kota Kinabalu. Gelegen in het hart van de stad, waar u rond om het hotel verschillende restaurantjes aantreft. Het hotel ademt een bijzondere sfeer uit doordat het een historisch pand, uit de koloniale Engelse tijd, is. Wanneer u houdt van sfeer en kleinschaligheid is dit hotel een goede keus.

 

Kamers

Het hotel beschikt over slechts 32 kamers. De kamers zijn niet al te ruim maar wel van
alle gemakken voorzien.

 

Faciliteiten

Er is een kleine lobby aanwezig en een restaurantje. Het is een vrij klein restaurant dat meer weg heeft van een coffeeshop. Er is geen zwembad aanwezig, maar de sfeer van het hotel en de omgeving is wel echt de moeite waard.

 

Meer informatie rondreis Sabah »

Lees meer
Kota Kinabalu, Nexus resort | Rama Tours

Kota Kinabalu, Nexus resort

Het luxe Nexus resort heeft een prachtige ligging tussen beeldschone stranden omringd door de groene natuur van deze omgeving. De accommodatie bevindt zich ten noorden van Kota Kinbalu nabij de plaats Tuaran, op ongeveer 30 minuten rijden van het centrum van Kota Kinabalu.


Kamers
De ruime en comfortabele kamers zijn uitgerust met airconditioning, tv en door het gebruik van klassiek houten meubilair voorzien van een warme uitstraling. Vanaf uw balkon heeft u een mooi uitzicht over de tropische tuinen, de golfbaan of de Zuid Chinese zee.


Faciliteiten
Bij de 3 verschillende zwembaden met kindergedeelte kunt u een heerlijke verfrissende duik nemen. Er zijn vier restaurants aanwezig waar Aziatische maar ook internationale gerechten geserveerd worden. Verder is er nog een fitnesscentrum, een mooie spa en een golfbaan waar u heerlijk een balletje kunt slaan. Voor de kleintjes is er onder andere een kids club. Jong en oud kunnen zich hier prima vermaken!

Meer informatie rondreis Sabah »

Lees meer
Kota Kinabalu, Tuaran, Shangri-La's Rasa Ria resort | Rama Tours

Kota Kinabalu, Tuaran, Shangri-La's Rasa Ria resort

Deze luxe 5-sterren accommodatie ligt aan een drie kilometer lang poederstrand aan de Zuid-Chinese Zee en is omgeven door prachtige bossen en subtropische tuinen. Het Shangri-La’s Rasa Ria ligt op ongeveer 45 minuten rijden van Kota Kinabalu.

 

Kamers

Uw kamer is in koloniale stijl ingericht en van alle gemakken voorzien. Een verblijf in de Garden Wing biedt u een kamer met een terras naar de prachtige tuinen of een privé balkon. Een echte aanrader is een verblijf in de Ocean Wing. Deze prachtige kamers van deze vleugel hebben hun check-in balie, eigen zwembad en een apart restaurant voor het ontbijt. Nog luxer zijn de zeer ruime ocean wing suites, die een prachtig terras of balkon compleet met jacuzzi hebben.

 

Faciliteiten

Het hotel heeft meerdere uitstekende restaurants die lokale en internationale gerechten serveren. In het stijlvolle Coast restaurant kunt u romantisch dineren op het strand en genieten van het uitzicht over zee en heerlijke cocktails. Het hotel heeft vele faciliteiten, zoals een 18-holes golfbaan en een mooi zwembad dat omgeven is door prachtige planten. In de luxe spa kunt u helemaal tot rust komen en genieten van een relaxte massage.

Meer informatie rondreis Sabah »

Lees meer
Kota Kinabalu, Tuaran, Shangri-La's Tanjung Aru resort | Rama Tours

Kota Kinabalu, Tuaran, Shangri-La's Tanjung Aru resort

Dit ruim opgezette resort is gelegen aan de Zuid-Chinese Zee en is opgedeeld in twee verschillende vleugels, de Tanjung Aru en de Kinabalu vleugel. Een resort dat wij u zeker aan kunnen raden en dat aan het strand en dichtbij het centrum is gelegen. Het hotel kan dienen als een ontspannend begin of juist einde van uw reis.


Kamers

De Tanjung vleugel is het meest intiem en is ruim opgezet. De kamers zijn ruim ingericht in een gecombineerde Maleisische en moderne stijl. De kamers in de Kinabalu vleugel zijn kleiner maar wel wat traditioneler. Alle kamers beschikken over airconditioning, tv, kluis, minibar, douche en toilet.

 

Faciliteiten
U komt in niets te kort in dit resort. Er is voor ieder wat wils. U kunt fietsen, tennissen, golfen, kajakken, duiken, parasailen en nog veel en veel meer. U kunt zowel vertoeven bij het mooie zwembad, maar ook het privé strand is heerlijk. Het watersportcentrum kan daarnaast nog allerlei tours boeken naar de voor de kust gelegen eilanden. ‘s Avonds kunt u kiezen uit diverse restaurants, maar wanneer u naar Kota Kinabalu zelf wilt is dat ook mogelijk. Met een taxi bent u in tien minuten in het centrum.

Meer informatie rondreis Sabah »

Lees meer
Danum Valley, Borneo Rainforest lodge | Rama Tours

Danum Valley, Borneo Rainforest lodge

De Borneo Rainforest Lodge is de enige lodge in Danum Valley en ligt direct aan de snelstromende rivier die deze vallei haar naam heeft gegeven. De lodge is geheel opgetrokken uit lokale natuurlijke materialen en bevindt zich in een van de mooiste regenwouden ter wereld. De dichte jungle biedt een enorme rijkdom aan tropische flora en fauna. Tijdens uw verblijf maakt u wandelingen door de omringende natuur waarbij uw gids u zal attenderen op geneeskrachtige en giftige planten, mooie bloemen en de unieke diersoorten die hier nog volop voorkomen. U maakt ook avondwandelingen en een night safari per auto waarbij u kennis maakt met het leven van de dieren die alleen ‘s nachts actief zijn. Een andere onvergetelijke activiteit is een tocht stroomafwaarts per binnenband over de Danum rivier, waarbij u kunt genieten van de enorme woudreuzen waar u onderdoor vaart.

 

Kamers

De 24 kamers van de lodge zijn gebouwd in chalet stijl en voorzien van een eigen badkamer, fan en veranda met uitzicht over de rivier.  De deluxe kamers zijn nieuwer en groter dan de standaard kamers. Tevens beschikken sommige deluxe kamers over een privé buitenbad op het balkon. De kamers die hier niet over beschikken zijn voorzien van een “day bed” op het balkon.

 

Faciliteiten

Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen. In het restaurant worden zowel Aziatische als westerse gerechten geserveerd. In de bar kunt u genieten van drankjes en snacks. In het Danum Valley Field Centre kunt u zich verdiepen in de specifieke kenmerken van dit nationale park.  De locatie van deze accommodatie maakt een verblijf hier echter wel uniek omdat u bij een verblijf de mogelijkheid heeft om de ongelooflijke diversiteit van de jungle te leren kennen.

Meer informatie rondreis Sabah»

Lees meer
Gaya Island, Bunga Raya resort | Rama Tours

Gaya Island, Bunga Raya resort

Net voor de kust van Kota Kinabalu vindt u dit mooie resort dat is gelegen op een koraalrif. De ideale plek om op een bijzondere locatie volop te genieten van een prachtige omgeving.

 

Kamers
Het Bunga Raya resort beschikt over 47 houten huisjes die dichtbij het strand zijn gelegen en omgeven door de jungle van het eiland. De kamers passen bij de sfeer van het eiland maar zijn voorzien van alle luxe faciliteiten die u nodig heeft. Vanaf uw balkon kijkt u uit op het strand en de Zuid Chinese zee. De accommodatie beschikt over diverse kamertypes van huisjes in de boomtoppen, dichtbij het strand tot huisjes met een privé plunge pool. De villa’s zijn voorzien van onder andere airconditioning, minibar en een 24-uurs butler service.

 

Faciliteiten
Er zijn diverse restaurants aanwezig waarbij u kunt kiezen voor een licht diner of een diner met verschillende gangen. Er is veel te doen in deze omgeving zo kunt u duiken, kanoën maar ook prachtige jungletochten maken. Maar natuurlijk kunt u ook in luxe genieten van uw rust op deze bijzondere locatie.

Lees meer
Gaya Island, Gayana Eco resort | Rama Tours

Gaya Island, Gayana Eco resort

Vanaf Kota Kinabalu op zo’n kleine 15 minuten varen vindt u het paradijselijke eiland Gaya. Het eiland is voorzien van een prachtige groene natuur in combinatie met een helderblauwe zee waar je af en toe zelfs de roggen ziet zwemmen! Verscholen in een rustige baai vindt u het mooie Gayana Eco resort, dat bestaat uit houten huisjes waarvan sommige met palen boven het water.


Kamers

De accommodatie beschikt over mooie chalets met uitzicht op de natuur, de Zuid Chinese zee of het resort. De ocean view chalets beschikken over een trap die direct toegang biedt tot de zee. De Palm Villa’s van het hotel staan op palen boven zee en ook vanaf deze huisjes kunt u direct het water in. Het unieke aan deze huisjes is dat zich in de woonkamer een glazen vloer bevindt waardoor u uitzicht heeft op het onderwaterleven. Daarnaast heeft dit kamertype ook nog een plungepool op het terras.

 

Faciliteiten
In de a la carte restaurants kunt u ‘s avonds terecht voor uw diner. Er is een Chinees visrestaurant midden op zee of een restaurant met open keuken en uitzicht over de baai, waar internationale gerechten worden geserveerd. Uw ontbijt kan per gondel naar uw eigen dek worden gebracht waarna uw eigen butler de tafel voor u opmaakt. Voor een massage kunt u terecht in de spa van het resort. Qua activiteiten hoeft u zich ook niet te vervellen. U kunt hier namelijk duiken, kajakken, boottochten maken, de natuur verkennen middels jungletochten en onderwater vissen voeren. Bijzonder is het Marine Ecological Research Centre waar u schildpadden, haaien en andere bijzondere dieren kunt ontmoeten.

Lees meer
Kapalai, Kapalai Island Resort | Rama Tours

Kapalai, Kapalai Island Resort

Kapalai Island resort is een accommodatie die gebouwd is op houten palen in het water. Deze palen staan op de zandbanken van het Ligitan rif. De accommodatie is enkel en alleen omgeven door water en is op slechts een aantal minuten vaarafstand van Sipandan gelegen.

 

Kamers
De 40 bungalows worden aan elkaar verbonden door houten wandelpaden. Elke bungalow beschikt over een badkamer met een bad en douche, koffie- en thee faciliteiten en een eigen veranda met ligstoelen en zijschermen.

 

Faciliteiten
Het restaurant van deze accommodatie is net achter de duikschool gelegen. De maaltijden worden in buffetstijl geserveerd. Tevens bevindt zich bij het Kapalai Island resort een zandeiland waar u overdag lekker kunt relaxen aan het water en s’avonds is dit de perfecte locatie om te genieten van de ondergaande zon.

Lees meer
Kinabalu National Park, Lodge Kinabalu National Park | Rama Tours

Kinabalu National Park, Lodge Kinabalu National Park

Tijdens uw trekking overnacht u in bijvoorbeeld the Hill Lodge of the Liwagu Suite Lodge. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de accommodatie erg eenvoudig is en dat u met andere mensen op een kamer overnacht. De bedden kunnen uit stapelbedden bestaan.

Meer informatie rondreis Sabah»

Lees meer
Kota Kinabalu, Beringgis Beach resort | Rama Tours

Kota Kinabalu, Beringgis Beach resort

Het Beringgis Beach resort is gelegen aan het strand te midden van mooi aangelegde tuinen en op ongeveer 26 kilometer van het centrum van Kota Kinabalu. Bij het zwembad kunt u heerlijk genieten en een verfrissende duik nemen. Het resort ligt op 200 meter afstand van het Kota Kinabalu Adventure Park, en op minder dan 15 km van de internationale luchthaven van Kota Kinabalu. Het stadscentrum van Kota Kinabalu ligt op ongeveer 26 km afstand.

 

Kamers

De ruime kamers zijn voorzien van airconditioning en beschikken over een satelliet-tv, koffie- en theefaciliteiten en een balkon. De badkamers zijn voorzien van een bad, toiletartikelen en haardroger.

 

Faciliteiten
De accommodatie beschikt over een mooi buitenzwembad inclusief kinderbad en glijbaan. Ook is er een wellnesscentrum en een restaurant aanwezig.

Meer informatie rondreis Sabah »

Lees meer
Kota Kinabalu, Jesselton hotel | Rama Tours

Kota Kinabalu, Jesselton hotel

De enige boutique accommodatie in Kota Kinabalu. Gelegen in het hart van de stad, waar u rond om het hotel verschillende restaurantjes aantreft. Het hotel ademt een bijzondere sfeer uit doordat het een historisch pand, uit de koloniale Engelse tijd, is. Wanneer u houdt van sfeer en kleinschaligheid is dit hotel een goede keus.

 

Kamers

Het hotel beschikt over slechts 32 kamers. De kamers zijn niet al te ruim maar wel van
alle gemakken voorzien.

 

Faciliteiten

Er is een kleine lobby aanwezig en een restaurantje. Het is een vrij klein restaurant dat meer weg heeft van een coffeeshop. Er is geen zwembad aanwezig, maar de sfeer van het hotel en de omgeving is wel echt de moeite waard.

 

Meer informatie rondreis Sabah »

Lees meer
Kota Kinabalu, Nexus resort | Rama Tours

Kota Kinabalu, Nexus resort

Het luxe Nexus resort heeft een prachtige ligging tussen beeldschone stranden omringd door de groene natuur van deze omgeving. De accommodatie bevindt zich ten noorden van Kota Kinbalu nabij de plaats Tuaran, op ongeveer 30 minuten rijden van het centrum van Kota Kinabalu.


Kamers
De ruime en comfortabele kamers zijn uitgerust met airconditioning, tv en door het gebruik van klassiek houten meubilair voorzien van een warme uitstraling. Vanaf uw balkon heeft u een mooi uitzicht over de tropische tuinen, de golfbaan of de Zuid Chinese zee.


Faciliteiten
Bij de 3 verschillende zwembaden met kindergedeelte kunt u een heerlijke verfrissende duik nemen. Er zijn vier restaurants aanwezig waar Aziatische maar ook internationale gerechten geserveerd worden. Verder is er nog een fitnesscentrum, een mooie spa en een golfbaan waar u heerlijk een balletje kunt slaan. Voor de kleintjes is er onder andere een kids club. Jong en oud kunnen zich hier prima vermaken!

Meer informatie rondreis Sabah »

Lees meer
Kota Kinabalu, Tuaran, Shangri-La's Rasa Ria resort | Rama Tours

Kota Kinabalu, Tuaran, Shangri-La's Rasa Ria resort

Deze luxe 5-sterren accommodatie ligt aan een drie kilometer lang poederstrand aan de Zuid-Chinese Zee en is omgeven door prachtige bossen en subtropische tuinen. Het Shangri-La’s Rasa Ria ligt op ongeveer 45 minuten rijden van Kota Kinabalu.

 

Kamers

Uw kamer is in koloniale stijl ingericht en van alle gemakken voorzien. Een verblijf in de Garden Wing biedt u een kamer met een terras naar de prachtige tuinen of een privé balkon. Een echte aanrader is een verblijf in de Ocean Wing. Deze prachtige kamers van deze vleugel hebben hun check-in balie, eigen zwembad en een apart restaurant voor het ontbijt. Nog luxer zijn de zeer ruime ocean wing suites, die een prachtig terras of balkon compleet met jacuzzi hebben.

 

Faciliteiten

Het hotel heeft meerdere uitstekende restaurants die lokale en internationale gerechten serveren. In het stijlvolle Coast restaurant kunt u romantisch dineren op het strand en genieten van het uitzicht over zee en heerlijke cocktails. Het hotel heeft vele faciliteiten, zoals een 18-holes golfbaan en een mooi zwembad dat omgeven is door prachtige planten. In de luxe spa kunt u helemaal tot rust komen en genieten van een relaxte massage.

Meer informatie rondreis Sabah »

Lees meer
Kota Kinabalu, Tuaran, Shangri-La's Tanjung Aru resort | Rama Tours

Kota Kinabalu, Tuaran, Shangri-La's Tanjung Aru resort

Dit ruim opgezette resort is gelegen aan de Zuid-Chinese Zee en is opgedeeld in twee verschillende vleugels, de Tanjung Aru en de Kinabalu vleugel. Een resort dat wij u zeker aan kunnen raden en dat aan het strand en dichtbij het centrum is gelegen. Het hotel kan dienen als een ontspannend begin of juist einde van uw reis.


Kamers

De Tanjung vleugel is het meest intiem en is ruim opgezet. De kamers zijn ruim ingericht in een gecombineerde Maleisische en moderne stijl. De kamers in de Kinabalu vleugel zijn kleiner maar wel wat traditioneler. Alle kamers beschikken over airconditioning, tv, kluis, minibar, douche en toilet.

 

Faciliteiten
U komt in niets te kort in dit resort. Er is voor ieder wat wils. U kunt fietsen, tennissen, golfen, kajakken, duiken, parasailen en nog veel en veel meer. U kunt zowel vertoeven bij het mooie zwembad, maar ook het privé strand is heerlijk. Het watersportcentrum kan daarnaast nog allerlei tours boeken naar de voor de kust gelegen eilanden. ‘s Avonds kunt u kiezen uit diverse restaurants, maar wanneer u naar Kota Kinabalu zelf wilt is dat ook mogelijk. Met een taxi bent u in tien minuten in het centrum.

Meer informatie rondreis Sabah »

Lees meer
Danum Valley National Park | Rama Tours

Danum Valley National Park

Danum Valley ligt ongeveer 70 kilometer ten westen van de stad Lahad Datu. Het enorme reservaat met een oppervlakte van 440 vierkante kilometer heeft een unieke flora en fauna en is één van de meest complexe ecosystemen ter wereld. De vochtige, hete laagland jungle biedt een grote verscheidenheid aan tropische bomen, lianen, mossen en exotische orchideeën. Danum Valley is tevens het gebied waar nog neushoorns, olifanten, luipaarden, gibbons, orang-oetans en neusapen voorkomen. Dit unieke nationale park is heuvelachtig, met Gunung Danum als hoogste top (1100 meter), en wordt doorkruist door kristalheldere oerwoud riviertjes. In het park verblijft u in de Borneo Rainforest Lodge, een van de weinige eco-lodges in Sabah.

Meer informatie rondreis Sabah »

Lees meer
Kinabalu National Park | Rama Tours

Kinabalu National Park

Midden in het Kinabalu National Park ligt de 4000 meter hoge Gunung Kinabalu, die u tijdens een tweedaagse tocht kunt beklimmen. De spectaculaire wandeling over de canopy walkway leidt u langs de toppen van de bomen en mooie bergtuinen. U kunt een heerlijk warm bad nemen in de geneeskrachtige bronnen van de poring hotsprings.

Meer informatie rondreis Sabah »

Lees meer
Kota Kinabalu | Rama Tours

Kota Kinabalu

De hoofdstad Kota Kinabalu is een gezellige en bedrijvige stad. Aan de strandboulevard liggen vele winkeltjes, restaurants en marktstalletjes. ‘s Avonds kunt u heerlijk eten op het Sedco-plein en bij de seafood restaurants aan de boulevard. Voor de kust liggen de koraaleilanden van het beschermde Tungku Abdul Rahman Marine National Park en de zogenaamde ‘watervillages’, dorpjes gebouwd op het water.

Meer informatie rondreis Sabah »

Lees meer
Koraaleilanden | Rama Tours

Koraaleilanden

De koraaleilanden Lankayan, Sipadan, Kapalai en Mabul behoren tot de meest spectaculaire duiklocaties ter wereld. De eilanden worden van elkaar gescheiden door 1000 meter diepe geulen met unieke koraalwanden. Onder water ontdekt u enorme scholen barracuda’s, hamerhaaien, schildpadden en prachtig koraal. Een waar paradijs voor wie van duiken houdt!

Meer informatie rondreis Sabah »

Lees meer
Sandakan | Rama Tours

Sandakan

Sandakan was ooit een zeer kosmopolitische plaats waar handelaren van over de hele wereld zaken deden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is Sandakan gebombardeerd. Op de puinhopen verrees een moderne stad. Thans heeft Sandakan de tweede grote haven na Kota Kinabalu. Een bijzondere bezienswaardigheid is het Agnes Keith house. Agnes Keith was een Amerikaanse journaliste die ten tijden van de Britse overheersing van 1930 tot 1942 in Sandakan woonde. Agnes Keith heeft drie boeken geschreven waaronder het bekende boek ‘Land Below The Wind’, dat over Sabah gaat. U kunt een bezoekje brengen aan haar huis om te ervaren hoe zij geleefd heeft. Een bijzonder gezicht! Een andere aanrader in Sandakan is het waterdorp. Tijdens uw wandeling door dit dorp op palen boven het water ontmoet u de leuke en vriendelijke lokale bevolking. Een unieke kans om kennis te maken met de lokale mensen.

Meer informatie rondreis Sabah »

Lees meer
Selingan | Rama Tours

Selingan

Selingan is een klein en bijzonder eiland dat is omgeven door witte stranden en bekend is vanwege de reuzenschildpadden die hier voorkomen. Het eiland bevindt zich op ongeveer 40 kilometer van Sandakan en elke ochtend vaart er een boot die u naar het eiland of terug kan brengen. Selingan maakt deel uit van het Nationaal Park Pulau Penyu en is een beschermd natuurgebied. Op het eiland komen de karetschildpad (hawksbill turtle) en soepschildpad (green turtle) voor. Ze komen het gehele jaar door ‘s avonds aan land om eieren te leggen. De kans is dan ook erg groot dat u deze dieren ziet tijdens uw verblijf, met name van juli tot oktober. De rangers van het eiland zullen u waarschuwen wanneer er een schildpad is gesignaleerd en u wijzen waar u naartoe moet. Met een beetje geluk bent u op tijd om in het licht van zaklantaarns en de maan te zien hoe de schildpadden hun eieren in een kuil leggen. Wanneer de schildpadden naar zee terugkeren, worden de eieren opgegraven en naar een kraamkamer (nursery) gebracht. Dit is een afgeschermd stuk strand, waar de eieren opnieuw worden begraven in het zand, omgeven door gaas zodat de eieren veilig zijn voor ratten, roofvogels en varanen. Als u gelukt heeft dan mag u zelf enkele pasgeboren schildpadjes vrijlaten in zee. Verder kunt u in deze omgeving heerlijk tot rust komen en genieten van al het moois om u heen.

Meer informatie rondreis Sabah »

Lees meer
Sepilok orang-oetan opvangcentrum | Rama Tours

Sepilok orang-oetan opvangcentrum

In het bos reservaat Sepilok ligt het Sepilok orang-oetan rehabilitatie centrum. In dit natuurreservaat kunt u orang-oetans spotten. De hier levende orang-oetans zijn bevrijd uit gevangenschap of het zijn weesjes die hun moeder tijdens de houtkap hebben verloren. Hier wordt hun (opnieuw) geleerd om eten te zoeken, in bomen te klimmen of bijvoorbeeld een nest te bouwen. Op deze manier leren ze te overleven, zodat ze terug kunnen keren naar de natuur. Er zijn diverse voederplaatsen waar deze aandoenlijke primaten op vaste tijdstippen worden gevoederd, net zolang totdat ze volledig voor zichzelf kunnen zorgen. Het is mooi om te zien hoe dicht deze apen bij de mens staan en hoeveel menselijke trekjes ze vertonen.

Meer informatie rondreis Sabah »

Lees meer
Sukau | Rama Tours

Sukau

Sukau is gelegen aan de brede Kinabatangan rivier. In Sukau logeert u in een eenvoudige eco-lodge aan de oevers van deze fascinerende rivier. Tijdens een boottocht kunt de rijke natuur van dit gebied en de kapriolen van de Proboscis Monkeys ofwel neusapen bewonderen. Deze macho’s en acrobaten worden ook wel ‘Monjet Belanda’ genoemd, vanwege hun grote neus die volgens de plaatselijke bewoners erg veel overeenkomst vertoonde met die van de Nederlandse missionarissen.

Meer informatie rondreis Sabah »

Lees meer

ZELF ZOEKEN? DAT KAN!

Zoek hier tussen al onze bestemmingen.

Rama Tours Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.