Rama Tours

Vakantie Maleisië

Maleisië is een heerlijk vakantieland en een van de gemakkelijkst te bereizen landen in Zuid-Oost Azië. Dit tropische paradijs heeft een fascinerende cultuur, eeuwenoude geschiedenis en weelderige natuur.

Meer informatie rondreis Maleisië »

Maleisië: smeltkroes van culturen

Maleisië ligt even ten noorden van de evenaar en bestaat uit twee door de Zuid-Chinese Zee gescheiden gebieden. Het schiereiland West-Maleisië grenst in het noorden aan Thailand en in het zuiden aan Singapore. De staten Sarawak en Sabah vormen samen Oost-Maleisië en maken deel uit van het grote eiland Borneo.

Maleisië ontwikkelt zich de laatste jaren in hoog tempo tot een moderne natie, maar doet dit gelukkig zonder haar natuurlijke rijkdommen aan te tasten. Het land is nog steeds rijk aan tropische regenwouden, verlaten koraaleilandjes en langgerekte spierwitte zandstranden. De bevolking is bijzonder gastvrij en het eten is er verrukkelijk en buitengewoon gevarieerd. Twijfel niet langer en boek bij ons een rondreis door Maleisië!

Zelf een rondreis door Maleisië maken »

Landkaart Maleisië

Maleisië is een prachtig en gevarieerd vakantieland. Nieuwsgierig? Lees hier dan meer over het schiereiland en de andere regio's van Maleisië.

ONTDEK MEER
Maleisië is een prachtig en gevarieerd vakantieland. Nieuwsgierig? Lees hier dan meer over het schiereiland en de andere regio's van Maleisië. | Rama Tours

Praktische informatie

Visuminformatie

U heeft voor Maleisië en Brunei geen visum nodig bij een Nederlandse en Belgische nationaliteit en bij een verblijf korter dan 90 dagen.

Blijft u langer dan 90 dagen in Maleisië of Brunei, dan dient u voorafgaand aan uw reis in Nederland een visum aan te vragen. U kunt een visum aanvragen bij de VisumCentrale (mogelijk tegen voordeligere tarieven doordat Rama Tours Holland met deze organisatie samenwerkt. U kunt ons naar meer informatie vragen).

Vaccinaties

Voor Maleisië en Brunei zijn geen inentingen verplicht. Wel wordt een aantal vaccinaties aangeraden, zoals DTP, hepatitis A en buiktyfus. Voor sommige gebieden kan er aangeraden worden malaria tabletten te slikken. Raadpleeg voor actuele informatie altijd tijdig uw huisarts, de lokale GGD of het vaccinatiebureau. Het is raadzaam 4 tot 6 weken voor vertrek bij één van bovengenoemde instanties te informeren. Tip: neem uw reisprogramma mee, zodat de instantie kan zien waar uw reis exact heengaat.

U kunt ook informatie inwinnen via de vaccinatielijn: 0900-9584 of via de website http://www.gezondopreis.nl/.

 

Kleding

Wij adviseren u met name dunne katoenen kleding mee te nemen vanwege het tropische klimaat in Maleisië en Brunei. Een windjack of trui is nodig voor de hoger gelegen gebieden. Voor Maleisiërs en mensen uit Brunei is bedekte kleding de norm. U zult merken dat er deuren voor u opengaan die voor anderen gesloten blijven, als u zich aanpast aan kleding en gewoonten.

Het is daarom verstandig t-shirts met kort mouwtje en shorts en rokjes tot op de knie mee te nemen, dan zit u altijd goed. Neem in ieder geval een set nette kleding mee voor bepaalde gelegenheden (een duurder restaurant, een uitnodiging om bij iemand te eten, officiële en religieuze bijeenkomst). Daarnaast raden wij u aan niet al te veel kleding mee te nemen omdat u uw kleding doorgaans gemakkelijk kunt laten wassen in hotels waar u minimaal 2 nachten verblijft.

Brunei is redelijk streng Islamitisch waardoor wij u adviseren om in deze omgeving niet te blote en te korte kleding te dragen.

Bij het bezoeken van religieuze plaatsen zoals moskeeën en tempels moeten uw schouders en benen bedekt zijn.

Wat betreft de schoenen raden we aan naast goed zittende schoenen en slippers ook goede en stevige (wandel)schoenen met een goede profielzool mee te nemen wanneer u een trekking gaat maken.

Taal

De officiële taal van Maleisië en Brunei is Bahasa. De meeste mensen spreken dit dan ook, waaronder ook de Indiaase en Chinese bevolking. Aangezien Maleisië en Brunei in vroegere tijden een Britse kroonkolonie waren, is de Engelse taal de tweede voortaal. De meeste Maleisische en Bruneise inwoners beheersen de Engelse taal redelijk goed. Engels wordt vooral goed gesproken door jongeren. De Chinese bevolkingsgroep spreekt onderling meestal Cantonees en soms Hakka. De Indiase mensen spreken onderling Tamil met elkaar.

Telefonie & internet

In Maleisië en Brunei kunt u tegenwoordig vanuit de meeste hotels met een satelliettelefoon bellen met het thuisfront. Houdt er wel rekening mee het hotel hier vaak hoge kosten voor rekent. Het is ook mogelijk ter plaatse een simkaart aan te schaffen. De kosten voor het gebruik van je mobiele telefoon zijn in dit geval lager dan bij het gebruik van uw Nederlandse simkaart.

Tegenwoordig kunt u in grote, luxere hotels gebruik maken van het draadloos internet. Bij de receptie kunt u eventueel vragen naar de inloggegevens. In sommige gevallen vragen zij hiervoor een kleine vergoeding.

Verzekeringen

Wanneer u een mooie reis heeft geboekt of wilt gaan boeken is het natuurlijk verstandig om een goede verzekering af te sluiten. U wilt tenslotte onbezorgd op reis! Er zijn twee soorten verzekeringen: de reisverzekering en de annuleringsverzekering. Met de reisverzekering bent u goed verzekerd tegen bijvoorbeeld de kosten van opname in een (duur) ziekenhuis of kliniek in het buitenland of tegen repatriëring van u en uw reisgenoten na een ongeval of ziekte. De annuleringsverzekering vergoedt uw annuleringskosten in geval u de reis voor vertrek moet annuleren. Deze verzekering vergoedt ook de reeds door u voldane reissom, indien u plotseling naar huis moet terugkeren. Rama Tours Holland werkt samen met één van de beste reisverzekeraars van Nederland: De Europeesche Verzekeringen. Deze maatschappij hanteert gunstige voorwaarden en kent een uitstekende service!

Kortlopende- of doorlopende verzekering

De kortlopende verzekering geldt voor de duur van één vakantie, terwijl u de doorlopende verzekeringen voor minimaal 1 jaar afsluit waarmee elke vakantie tijdens dat jaar gelijk is verzekerd. Indien u vaker in een jaar op vakantie gaat of een duurdere reis onderneemt, is het vaak verstandig om een doorlopende reis- of annuleringsverzekering af te sluiten. Bovendien zijn kinderen bij een doorlopende reisverzekering tot 5 jaar GRATIS en blijvend tot 27 jaar (ook uitwonend) voor een geringe toeslag meeverzekerd! Bij de Europeesche kunt u een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten voor reissommen tot maximaal €1.500 of maximaal €3.000 per persoon. De doorlopende annuleringsverzekering tot maximaal €3.000 is alleen mogelijk in combinatie met een doorlopende reisverzekering. Bij hogere reissommen kunt u het verschil kortlopend bijverzekeren

Reisverzekering

Met een goede reisverzekering gaat u onbezorgd en goed voorbereid op vakantie. U kunt kiezen tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Zo kunt u zelf bepalen welke verzekering het best bij u past. Een reisverzekering bestaat standaard uit de basisdekking. Heeft u bijvoorbeeld onverwachte reiskosten, of maakt u iets stuk in de hotelkamer dan bent u hiervoor verzekerd. Daarnaast kunt u de basisdekking uitbreiden en onder meer rechtsbijstand, ongevallen en geneeskundige kosten meeverzekeren zodat u ten allen tijden goed verzekerd bent tegen bijvoorbeeld de kosten van opname in een (duur) ziekenhuis in het buitenland, of tegen repatriëring van u en uw reisgenoten na een ongeval of ziekte.

Annuleringsverzekering

Behalve een reisverzekering is ook een annuleringsverzekering erg belangrijk. Het zal u maar gebeuren dat de door u geboekte reis niet door kan gaan, of dat u de reis vroegtijdig dient te beëindigen. Met een annuleringsverzekering zijn zowel de kosten voor annulering als de eventuele ongebruikte reisdagen verzekerd. Daarbij kunt u de annuleringsverzekering uitbreiden met de allrisk-annulering en een verzekering voor de (zaak)waarnemer:

Allrisk-annuleringsverzekering
Bij de allrisk annuleringsverzekering kunt u zelf bepalen om welke reden u uw vakantie annuleert. In dit geval kunt u niet alleen beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag u zelf bepalen om welke reden u liever niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld als u toch die nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen, of wanneer uw beste vriend(in) ziek is. Voor deze extra annuleringsredenen krijgt u 75% van uw annuleringskosten vergoed. Voor uitzonderingen verwijzen wij u door naar de voorwaarden.

  • WAARNEMER

Indien u een waarnemer meeverzekert en hij of zij overkomt iets waardoor u de reis dient te annuleren of vroegtijdig dient af te breken, krijgt u de ongebruikte reisdagen en kosten voor annulering vergoed.

Verzekering voor afkoop eigen risico
Dit product verzekert het eigen risico in het geval van cascoschades bij huur van een auto, motor, camper of caravan en biedt daarnaast dekking voor door het verhuurbedrijf uitgesloten cascoschades.

NB: Indien u al in het bezit bent van een doorlopende annuleringsverzekering
Als u reeds een doorlopende annuleringsverzekering heeft, let u dan goed op de maximaal verzekerde reissom per persoon. Meestal bedraagt deze € 1.250 of € 1.500. Rama Tours Holland kan het verschil tussen de totale reissom en het maximaal verzekerd bedrag voor u bijverzekeren op een aflopende annuleringsverzekering. Uiteraard kan Rama Tours Holland ook een offerte voor u uitbrengen om uw verzekering op maat bij de Europeesche onder te brengen tegen een scherpe premie, of zelfs een topdekking voor u regelen waarmee u de meest complete reisverzekering heeft die u zich maar kan wensen!

Paspoort

Uw paspoort dient bij aankomst in Maleisië of Brunei nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Belgische reizigers dienen te beschikken over een internationale reispas. Tevens adviseren wij u om een kopie van het paspoort mee te nemen of naar uzelf te mailen. Bij verlies of diefstal kan dit erg handig zijn. Indien uw paspoort is gestolen of zoekgeraakt, dient u een nieuw reisdocument aan te vragen bij de Nederlandse ambassade in Kuala Lumpur. Voor de resterende periode van uw verblijf kunt u gebruik maken van een noodpaspoort. Vergeet echter niet om ter plaatse een verklaring van vermissing in te vullen en/of aangifte van diefstal te doen.

Geldzaken

Munteenheid

De munteenheid van Maleisië is de Ringgit (MYR).. De waarde van deze munt fluctueert en ligt de laatste jaren tussen de 4 tot 5 MYR Ringgit voor 1 euro. Deze koers is aan verandering onderhevig, voor actuele koersinformatie verwijzen wij u naar: www.xe.com. Er zijn biljetten van 2, 5, 10, 50, 100, 200, 500 en 10000 Ringgit. Zorg dat u altijd wat kleinere coupures bij u heeft voor fooitjes of kleinere uitgaven.

De munteenheid van Brunei is de Bruneise Dollar (BND) en deze is gekoppeld aan de Singapore Dollar (SGD). De waarde van deze munt fluctueert en ligt de laatste jaren tussen de 1,45 tot 1,55 Brunei Dollar voor 1 euro. Deze koers is aan verandering onderhevig, voor actuele koersinformatie verwijzen wij u naar: www.xe.com. Er zijn briefjes in de waarde van 1, 5, 20, 50, 100, 1000 en 10000 Brunei Dollar. Zorg dat u altijd wat kleinere coupures bij u heeft voor fooitjes of kleinere uitgaven.

Pinnen

U kunt prima geld uit de geldautomaten halen (zogenaamde ATM’s), waardoor het niet persé noodzakelijk is contant geld mee te nemen. U vindt de geldautomaten op de luchthaven en in de grote steden. Houdt u er wel rekening mee dat u vaak maar een beperkt bedrag per keer op kan nemen, dit verschilt per bank. In sommige plaatsen is het niet mogelijk om geld op te nemen. Wij raden u aan om voldoende geld op zak te hebben. Daarnaast adviseren wij u een kleine hoeveelheid contant geld in Euro’s of Dollars mee te nemen. (let op: biljetten zonder scheuren, zonder vouwen en volledig onbeschreven Dollars mogen niet ouder zijn dan seriejaar 1999). Deze kunt u gemakkelijk wisselen bij hotels, postkantoren en banken.

 Credit Card

U kunt vaak in de grote hotels, restaurants en warenhuizen en bij veel duikscholen gebruik maken van uw creditcard. We adviseren u wel om het gebruik van uw credit card te vermijden omdat er namelijk nog weleens gefraudeerd wordt. In de internationale hotels kunt u uiteraard wel op een veilige manier uw credit card gebruiken. Wanneer u met uw credit card in Maleisië en Brunei wenst te betalen wijzen wij u er op dat er veelal naar de pincode van uw credit card gevraagd wordt ter autorisatie in plaats van uw handtekening.

Fooi

In Maleisië en Brunei is het gebruikelijk om fooien te geven. Vooral uw chauffeur en/of gids zullen het op prijs stellen een extraatje te ontvangen na hun inzet. Het bedrag dat u geeft aan fooi is volledig aan uzelf en afhankelijk van uw mate van tevredenheid. Ook porters en kamermeisjes kunnen een extraatje wel waarderen. Wij adviseren u wel om de fooien persoonlijk te overhandigen. Bij de restaurants en cafés zijn de service kosten al verwerkt in de rekening. U kunt uiteraard altijd naar eigen inzien een fooi geven als u dat wilt. Op de toeristische plaatsen komt dit steeds meer voor.

Afdingen

Het is in Maleisië en Brunei de normaalste zaak om te onderhandelen over de prijs van producten en diensten. Voelt u zich dus niet bezwaard om een lagere prijs te vragen dan wat er wordt gevraagd. Ook bij het gebruik van lokaal vervoer, bijvoorbeeld taxi’s en tuk tuk’s, is het gebruikelijk te onderhandelen over de prijs. In supermarkten en restaurants wordt in de regel niet afgedongen. Hier worden in de meeste gevallen vaste prijzen gehanteerd. Voor het afdingen zijn geen echte richtlijnen. Neem vooraf een bedrag in gedachte wat u maximaal wilt uitgeven voor het product of de dienst. We adviseren altijd op respectvolle manier te onderhanden. Blijf te allen tijde lachen en probeer niet te schreeuwen of kwaad weg te lopen.

 

Tijd

In onze zomertijd is het in Maleisië en Brunei 6 uur later dan in Nederland. Zodra bij ons de wintertijd ingaat, komt hier nog een uurtje bij.

Elektriciteit

Alle hotels in Maleisië beschikken over een netspanning van 220 volt. Alle hotels in Brunei beschikken over een netspanning van 220 volt. In sommige plaatsen in Maleisië en Brunei maakt men nog gebruik van Engelse stopcontacten. Stroomstoringen treden in het verre oosten vaker op dan bij ons. Het is altijd handig een wereldstekker mee te nemen. Deze zijn te koop bij onder andere ANWB, Kijkshop en Hema.

Beste reistijd

Maleisië en Brunei hebben een tropisch regenklimaat en zijn in principe het hele jaar door goed te bereizen. De temperatuur ligt tussen de 25 en de 35 graden. In de hogere gebieden kan de temperatuur soms iets lager liggen.

West-Maleisië is in principe het hele jaar door goed te bereizen, aangezien dit gedeelte geen echte regentijd kent. De oostkust van West-Maleisië, Borneo en Brunei hebben wel een regenseizoen.

Het droge seizoen is meestal van april tot en met oktober. Deze periode wordt gezien als beste reistijd met veel zonuren en relatief weinig regen. Er kan af en toe wel een verfrissende bui vallen, maar deze zijn vaak van korte duur. Hoe meer u naar het oosten en zuiden van Indonesië reist, des te langer het droge seizoen.

Het regenseizoen is meestal van november tot en met maart. Er kan in deze periode op sommige dagen behoorlijk wat regen vallen. Tevens heerst er een hoge(re) luchtvochtigheid. Desondanks kan er in deze periode goed gereisd worden. U geniet van aangename temperaturen en de natuur is, dankzij de regen, vaak erg mooi.

Heeft u vragen, of wilt u een van onze specialisten spreken? Neem dan gerust contact op via: 020 - 673 47 73

Belum, Belum Rainforest Hotel | Rama Tours

Belum, Belum Rainforest Hotel

Middenin de mooie jungle van Belum ligt het Belum Rainforest resort. Dit eco-vriendelijke resort is voornamelijk van hout gemaakt.

 

Kamers
Het Belum Rainforest resort beschikt over 70 kamers die allen eenvoudig, maar modern zijn ingericht. Doordat er op de kamers geen tv aanwezig is heeft u echt het gevoel middenin de jungle te verblijven. Enkele kamers hebben een balkon en/of uitzicht over het nabij gelegen meer.

 

Faciliteiten
In het restaurant worden zowel lokale als internationale gerechten geserveerd. Het resort heeft twee restaurants; Hornbill restaurant en Sidia restaurant. U kunt hier lunchen of een heerlijke kop thee of koffie drinken. In het Hornbill restaurant kunt u ontbijten en dineren. In het zwembad van het hotel kunt u een heerlijk verfrissende duik nemen. Vanuit het hotel worden jungle activiteiten georganiseerd en kunt u vissen en kajakken. Het personeel van de accommodatie is ontzettend vriendelijk, maar aan het Engels moet soms nog gewerkt worden. Toch zullen zij er alles aan doen om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Cameron Highlands, Cameron Highlands resort | Rama Tours

Cameron Highlands, Cameron Highlands resort

Dit luxe boutique hotel is gelegen tussen de theeplantages en op de heuvel in de Cameron Highlands. Het is de perfecte uitvalbasis om uitstapjes te maken.

 

Kamers
Het hotel beschikt over 56 kamers en suites die allemaal uitzicht hebben op de golfbanen en de prachtige natuur. De kamers hebben een nostaligische elegantie en zijn mooi en comfortabel ingericht in de koloniale stijl. Elke kamer heeft een zitgedeelte en een balkon.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft diverse eetgelegenheden. U kunt bijvoorbeeld een heerlijk kopje traditionele thee in de Jim Thompson Tea room drinken of een heerlijke maaltijd nuttigen in het Gonbei restaurant. Tevens is er een wellnesscentrum, een leesruimte, ballroom en een boutique waar prachtige kleding en accessoires worden verkocht. De service in dit hotel is prima!

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Cameron Highlands, Strawberry Park resort | Rama Tours

Cameron Highlands, Strawberry Park resort

Het Strawberry Park is het meest bekende resort in de Cameron Highlands en bevindt zich op een heuvel tussen de dorpjes Tanah Rata en Brinchan. Te midden van de prachtig groene heuvels, met z’n bijzondere theeplantages vindt u dit resort. Een bijzonder verblijf dat perfect in de landelijke omgeving past.

 

Kamers
De studio is geschikt voor twee personen. Wanneer u met meerdere personen bent zijn de Tioga en Fresno suite aan te bevelen. De kamers zijn ruim, comfortabel ingericht en beschikken over een warme inrichting. Vanaf uw balkon kijkt u uit over het prachtige groen van de highlands en geniet u van de rust van de natuur.

 

Faciliteiten
Qua faciliteiten ben u hier ook aan het juiste adres. Strawberry Park beschikt als enige over een binnen zwembad. Heerlijk om na een lange wandeling even tot rust te komen. Ook vindt u er een

sauna, een tennis- en squashbaan. De unieke omgeving biedt u de mogelijkheid tot het maken van bijzondere wandelingen en trekkingen.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kota Bharu, Renaissance hotel | Rama Tours

Kota Bharu, Renaissance hotel

Het Renaissance hotel is gelegen in de stad Kota Bharu, aan de unieke oostkust. Het valt direct op in de relatief kleine stad met weinig westerse invloeden. Vanuit uw hotel bent u in tien minuten op de centrale markt of in het kleine winkelcentrum dat u direct naast uw accommodatie vindt. Renaissance Kota Bharu biedt u de mogelijkheid om in alle comfort te verblijven aan de traditionele oostkust van Maleisië.

Kamers
De mooie 298 kamers zijn elegant en stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien en bieden u uitzicht op de stad of het zwembad.

Faciliteiten
U vindt hier verschillende faciliteiten, zo kunt u gebruik maken van de tennis- of squashbaan of u kunt ontspannen in het zwembad, de sauna of de jacuzzi. Ook is er de mogelijkheid om te sporten in het fitnesscentrum. Dineren kunt u in een van de  restaurants.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kuala Lumpur, Ancasa hotel | Rama Tours

Kuala Lumpur, Ancasa hotel

Het Ancasa hotel is in de historische wijk gelegen en is makkelijk bereikbaar vanaf het LRT-station Plaza Rakyat en het Urban Transformation Centre (UTC), voorheen bekend als het busstation Puduraya. Dichtbij het hotel vindt u Chinatown en het Onafhankelijkheidsplein.  

Kamers
De klassieke kamers zijn ingericht in aangename neutrale kleuren en beschikken over een tv, koelkast en een badkamer met een douche.

Faciliteiten
Na een dag Kuala Lumpur kunt u in de spa van het Ancasa genieten van ontspannende massages. Daarnaast zijn er fitnessfaciliteiten, een loungeruimte en een wasservice aanwezig. In de Saffron Brasserie kunt u genieten van buffetten met lokale en westerse gerechten. In de Casa RnB kunt u een heerlijk drankje drinken.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kuala Lumpur, Ritz Carlton hotel | Rama Tours

Kuala Lumpur, Ritz Carlton hotel

Ritz-Carlton is een begrip in de hotellerie in de wijde wereld. In Kuala Lumpur kunt u zich voor een interessante prijs laten onderdompelen in de genoegens van een tophotel. Deze accommodatie is het enige 5-sterren boutique hotel in Kuala Lumpur. Het hotel is heel centraal gelegen in de gouden driehoek, op de hoek van Jalan Bukit Bintang, zodat u vanuit uw hotel direct de bruisende stad in kunt. Ook bestaat er de mogelijkheid om binnendoor naar het chique winkelcentrum “Starhill Galery” te gaan op Jalan Bukit Bintang.

Kamers
De 251 kamers zijn zeer ruim en klassiek gedecoreerd met houten meubels en parket. De executive deluxe rooms hebben een aparte garderobekamer. De kamers hebben een prachtig uitzicht over de skyline van Kuala Lumpur. Op iedere etage zorgt een toegewijde butler ervoor dat het u aan niets ontbreekt. In de Club Lounge kunt u even bijkomen onder het genot van een gratis hapje en drankje. Het ontbijtbuffet wordt op de eerste etage geserveerd, maar het is ook mogelijk een uitgebreid ontbijt op de kamer te laten bezorgen.

Faciliteiten
Een absolute aanrader is een bezoek aan de spa waar u kunt genieten van de vele behandelingen, stoomruimte, sauna en whirlpools. U kunt natuurlijk ook lekker ontspannen bij het buitenzwembad. Uw diner kunt u nuttigen in een van de twee restaurants waar Chinese en internationale gerechten geserveerd worden

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kuala Lumpur, Royale Bintang hotel | Rama Tours

Kuala Lumpur, Royale Bintang hotel

Wanneer u op een comfortabele manier in het centrum van de stad wenst te verblijven is het Royale Bintang zeker een geschikte keus. U overnacht aan de Jalan Bukit Bintang, de populairste winkelstraat met verschillende winkelcentra zoals o.a. “Lot10”. Vanuit uw hotel kunt u lopend naar de bijzondere bezienswaardigheden van de stad. Wilt u lekker gaan shoppen in het bruisende centrum dan is de omgeving van dit hotel de place to be!

 

Kamers
Wij raden u de deluxe kamer aan in deze accommodatie. De kamers zijn modern en sfeervol ingericht, zodat u zich hier direct thuis voelt. Indien gewenst kunnen wij zelfs proberen een kamer met uitzicht op de Petronas Twin Towers voor u aan te vragen.

 

Faciliteiten
Wanneer u houdt van ontspanning kunt u terecht bij de Rimba spa en het mooie zwembad. In de koffiecorner kunt u gedurende de dag een lekker drankje nuttigen.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kuala Lumpur, Swiss Garden hotel | Rama Tours

Kuala Lumpur, Swiss Garden hotel

Dit comfortabele hotel ligt aan Jalan Pudu, in het hart van de gouden driehoek en heel dichtbij de populaire winkels aan Jalan Bukit Bintang. Het eigentijdse design zorgt ervoor dat u zich hier op uw gemakt voelt en u met volle teugen kunt genieten van de gastvrijheid van dit hotel en het bruisende leven om u heen. Vanuit uw hotel kunt u gezellig gaan shoppen of een hapje gaan eten in China Town bij de Petaling street. ’s Avonds kunt u de lokale lekkernijen proeven in een van de “hawker stalls”(eetstalletjes) aan de overkant van dit hotel.

 

Kamers
Een verblijf in de deluxe kamer is in dit hotel zeker aan te raden. U verblijft in een kamer die modern is ingericht en van alle gemakken voorzien.
Faciliteiten
Dit stadshotel heeft een klein zwembad om af te koelen na een dagje ronddwalen in het bruisende Kuala Lumpur. De sportievelingen kunnen terecht in het fitnesscentrum en ontspannen in de uitstekende spa.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kuala Lumpur, The Federal | Rama Tours

Kuala Lumpur, The Federal

The Federal is gelegen in Bukit Bintang, de winkel- restaurant- en uitgaanswijk en dichtbij verschillende monorailstations.

Kamers
De moderne kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, minibar, badkamer met douche en ligbad en koffie- en theefaciliteiten.

Faciliteiten
Het hotel beschikt over een buitenzwembad, diverse eetgelegenheden waar u kunt genieten van lokale en westerse gerechten. In het ronddraaiende restaurant worden gastronomische gerechten geserveerd.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kuala Terengganu, Duyong Marina & resort | Rama Tours

Kuala Terengganu, Duyong Marina & resort

Het Duyong Marina & resort bevindt zich op 10 minuten rijden van het centrum van Kuala Terengganu op het eiland Duyong.

 

Kamers
De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, dvd-speler, minibar, koffie- en theefaciliteiten.

 

Faciliteiten
Het hotel beschikt over een zwembad, fitnessruimte en een spa. In het Verandah restaurant kunt u regionale en westerse gerechten bestellen en kijkt u uit over de Zuid-Chinese zee. Snacks zijn verkrijgbaar in het Bytes Café en in de Oasis Karaoke Lounge kunt u genieten van een barbecue.

Lees meer
Belum, Belum Rainforest Hotel | Rama Tours

Belum, Belum Rainforest Hotel

Middenin de mooie jungle van Belum ligt het Belum Rainforest resort. Dit eco-vriendelijke resort is voornamelijk van hout gemaakt.

 

Kamers
Het Belum Rainforest resort beschikt over 70 kamers die allen eenvoudig, maar modern zijn ingericht. Doordat er op de kamers geen tv aanwezig is heeft u echt het gevoel middenin de jungle te verblijven. Enkele kamers hebben een balkon en/of uitzicht over het nabij gelegen meer.

 

Faciliteiten
In het restaurant worden zowel lokale als internationale gerechten geserveerd. Het resort heeft twee restaurants; Hornbill restaurant en Sidia restaurant. U kunt hier lunchen of een heerlijke kop thee of koffie drinken. In het Hornbill restaurant kunt u ontbijten en dineren. In het zwembad van het hotel kunt u een heerlijk verfrissende duik nemen. Vanuit het hotel worden jungle activiteiten georganiseerd en kunt u vissen en kajakken. Het personeel van de accommodatie is ontzettend vriendelijk, maar aan het Engels moet soms nog gewerkt worden. Toch zullen zij er alles aan doen om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Cameron Highlands, Cameron Highlands resort | Rama Tours

Cameron Highlands, Cameron Highlands resort

Dit luxe boutique hotel is gelegen tussen de theeplantages en op de heuvel in de Cameron Highlands. Het is de perfecte uitvalbasis om uitstapjes te maken.

 

Kamers
Het hotel beschikt over 56 kamers en suites die allemaal uitzicht hebben op de golfbanen en de prachtige natuur. De kamers hebben een nostaligische elegantie en zijn mooi en comfortabel ingericht in de koloniale stijl. Elke kamer heeft een zitgedeelte en een balkon.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft diverse eetgelegenheden. U kunt bijvoorbeeld een heerlijk kopje traditionele thee in de Jim Thompson Tea room drinken of een heerlijke maaltijd nuttigen in het Gonbei restaurant. Tevens is er een wellnesscentrum, een leesruimte, ballroom en een boutique waar prachtige kleding en accessoires worden verkocht. De service in dit hotel is prima!

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Cameron Highlands, Strawberry Park resort | Rama Tours

Cameron Highlands, Strawberry Park resort

Het Strawberry Park is het meest bekende resort in de Cameron Highlands en bevindt zich op een heuvel tussen de dorpjes Tanah Rata en Brinchan. Te midden van de prachtig groene heuvels, met z’n bijzondere theeplantages vindt u dit resort. Een bijzonder verblijf dat perfect in de landelijke omgeving past.

 

Kamers
De studio is geschikt voor twee personen. Wanneer u met meerdere personen bent zijn de Tioga en Fresno suite aan te bevelen. De kamers zijn ruim, comfortabel ingericht en beschikken over een warme inrichting. Vanaf uw balkon kijkt u uit over het prachtige groen van de highlands en geniet u van de rust van de natuur.

 

Faciliteiten
Qua faciliteiten ben u hier ook aan het juiste adres. Strawberry Park beschikt als enige over een binnen zwembad. Heerlijk om na een lange wandeling even tot rust te komen. Ook vindt u er een

sauna, een tennis- en squashbaan. De unieke omgeving biedt u de mogelijkheid tot het maken van bijzondere wandelingen en trekkingen.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kota Bharu, Renaissance hotel | Rama Tours

Kota Bharu, Renaissance hotel

Het Renaissance hotel is gelegen in de stad Kota Bharu, aan de unieke oostkust. Het valt direct op in de relatief kleine stad met weinig westerse invloeden. Vanuit uw hotel bent u in tien minuten op de centrale markt of in het kleine winkelcentrum dat u direct naast uw accommodatie vindt. Renaissance Kota Bharu biedt u de mogelijkheid om in alle comfort te verblijven aan de traditionele oostkust van Maleisië.

Kamers
De mooie 298 kamers zijn elegant en stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien en bieden u uitzicht op de stad of het zwembad.

Faciliteiten
U vindt hier verschillende faciliteiten, zo kunt u gebruik maken van de tennis- of squashbaan of u kunt ontspannen in het zwembad, de sauna of de jacuzzi. Ook is er de mogelijkheid om te sporten in het fitnesscentrum. Dineren kunt u in een van de  restaurants.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kuala Lumpur, Ancasa hotel | Rama Tours

Kuala Lumpur, Ancasa hotel

Het Ancasa hotel is in de historische wijk gelegen en is makkelijk bereikbaar vanaf het LRT-station Plaza Rakyat en het Urban Transformation Centre (UTC), voorheen bekend als het busstation Puduraya. Dichtbij het hotel vindt u Chinatown en het Onafhankelijkheidsplein.  

Kamers
De klassieke kamers zijn ingericht in aangename neutrale kleuren en beschikken over een tv, koelkast en een badkamer met een douche.

Faciliteiten
Na een dag Kuala Lumpur kunt u in de spa van het Ancasa genieten van ontspannende massages. Daarnaast zijn er fitnessfaciliteiten, een loungeruimte en een wasservice aanwezig. In de Saffron Brasserie kunt u genieten van buffetten met lokale en westerse gerechten. In de Casa RnB kunt u een heerlijk drankje drinken.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kuala Lumpur, Ritz Carlton hotel | Rama Tours

Kuala Lumpur, Ritz Carlton hotel

Ritz-Carlton is een begrip in de hotellerie in de wijde wereld. In Kuala Lumpur kunt u zich voor een interessante prijs laten onderdompelen in de genoegens van een tophotel. Deze accommodatie is het enige 5-sterren boutique hotel in Kuala Lumpur. Het hotel is heel centraal gelegen in de gouden driehoek, op de hoek van Jalan Bukit Bintang, zodat u vanuit uw hotel direct de bruisende stad in kunt. Ook bestaat er de mogelijkheid om binnendoor naar het chique winkelcentrum “Starhill Galery” te gaan op Jalan Bukit Bintang.

Kamers
De 251 kamers zijn zeer ruim en klassiek gedecoreerd met houten meubels en parket. De executive deluxe rooms hebben een aparte garderobekamer. De kamers hebben een prachtig uitzicht over de skyline van Kuala Lumpur. Op iedere etage zorgt een toegewijde butler ervoor dat het u aan niets ontbreekt. In de Club Lounge kunt u even bijkomen onder het genot van een gratis hapje en drankje. Het ontbijtbuffet wordt op de eerste etage geserveerd, maar het is ook mogelijk een uitgebreid ontbijt op de kamer te laten bezorgen.

Faciliteiten
Een absolute aanrader is een bezoek aan de spa waar u kunt genieten van de vele behandelingen, stoomruimte, sauna en whirlpools. U kunt natuurlijk ook lekker ontspannen bij het buitenzwembad. Uw diner kunt u nuttigen in een van de twee restaurants waar Chinese en internationale gerechten geserveerd worden

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kuala Lumpur, Royale Bintang hotel | Rama Tours

Kuala Lumpur, Royale Bintang hotel

Wanneer u op een comfortabele manier in het centrum van de stad wenst te verblijven is het Royale Bintang zeker een geschikte keus. U overnacht aan de Jalan Bukit Bintang, de populairste winkelstraat met verschillende winkelcentra zoals o.a. “Lot10”. Vanuit uw hotel kunt u lopend naar de bijzondere bezienswaardigheden van de stad. Wilt u lekker gaan shoppen in het bruisende centrum dan is de omgeving van dit hotel de place to be!

 

Kamers
Wij raden u de deluxe kamer aan in deze accommodatie. De kamers zijn modern en sfeervol ingericht, zodat u zich hier direct thuis voelt. Indien gewenst kunnen wij zelfs proberen een kamer met uitzicht op de Petronas Twin Towers voor u aan te vragen.

 

Faciliteiten
Wanneer u houdt van ontspanning kunt u terecht bij de Rimba spa en het mooie zwembad. In de koffiecorner kunt u gedurende de dag een lekker drankje nuttigen.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kuala Lumpur, Swiss Garden hotel | Rama Tours

Kuala Lumpur, Swiss Garden hotel

Dit comfortabele hotel ligt aan Jalan Pudu, in het hart van de gouden driehoek en heel dichtbij de populaire winkels aan Jalan Bukit Bintang. Het eigentijdse design zorgt ervoor dat u zich hier op uw gemakt voelt en u met volle teugen kunt genieten van de gastvrijheid van dit hotel en het bruisende leven om u heen. Vanuit uw hotel kunt u gezellig gaan shoppen of een hapje gaan eten in China Town bij de Petaling street. ’s Avonds kunt u de lokale lekkernijen proeven in een van de “hawker stalls”(eetstalletjes) aan de overkant van dit hotel.

 

Kamers
Een verblijf in de deluxe kamer is in dit hotel zeker aan te raden. U verblijft in een kamer die modern is ingericht en van alle gemakken voorzien.
Faciliteiten
Dit stadshotel heeft een klein zwembad om af te koelen na een dagje ronddwalen in het bruisende Kuala Lumpur. De sportievelingen kunnen terecht in het fitnesscentrum en ontspannen in de uitstekende spa.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kuala Lumpur, The Federal | Rama Tours

Kuala Lumpur, The Federal

The Federal is gelegen in Bukit Bintang, de winkel- restaurant- en uitgaanswijk en dichtbij verschillende monorailstations.

Kamers
De moderne kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, minibar, badkamer met douche en ligbad en koffie- en theefaciliteiten.

Faciliteiten
Het hotel beschikt over een buitenzwembad, diverse eetgelegenheden waar u kunt genieten van lokale en westerse gerechten. In het ronddraaiende restaurant worden gastronomische gerechten geserveerd.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Kuala Terengganu, Duyong Marina & resort | Rama Tours

Kuala Terengganu, Duyong Marina & resort

Het Duyong Marina & resort bevindt zich op 10 minuten rijden van het centrum van Kuala Terengganu op het eiland Duyong.

 

Kamers
De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, dvd-speler, minibar, koffie- en theefaciliteiten.

 

Faciliteiten
Het hotel beschikt over een zwembad, fitnessruimte en een spa. In het Verandah restaurant kunt u regionale en westerse gerechten bestellen en kijkt u uit over de Zuid-Chinese zee. Snacks zijn verkrijgbaar in het Bytes Café en in de Oasis Karaoke Lounge kunt u genieten van een barbecue.

Lees meer
Bako National Park | Rama Tours

Bako National Park

Het Bako National Park omvat maar liefst 41 km2 primair tropisch kust- en regenwoud. In het park zijn schitterende rotsformaties, steile kliffen en mooie baaien. Vleesetende planten, leguanen, kameleons, neusapen en wilde zwijnen zijn slechts enkele voorbeelden van de rijke flora en fauna.

Meer informatie rondreis Sarawak »

Lees meer
Belum | Rama Tours

Belum

De omgeving van Belum (Pulau Banding) is één van de best bewaarde geheimen van Maleisië. De prachtige jungle is meer dan 130 miljoen jaar oud. Het oerwoud biedt een grote diversiteit aan flora en fauna en is uitermate geschikt voor jungletochten. Voor de natuurliefhebbers en de mensen die op zoek zijn naar een bijzonder plekje op aarde is Pulau Banding zeker een aanrader.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Bounty eilandjes | Rama Tours

Bounty eilandjes

De bounty eilandjes Perhentian, Redang, Pulau Lang Tengah en Tioman voor de oostkust van Maleisië staan bekend om hun parelwitte stranden en prachtige koraalriffen. De binnenlanden zijn bedekt met dichte tropische vegetatie. Ook Pangkor Island en Pangkor Laut voor de westkust behoren tot de bijzondere eilanden van deze bestemming. Beide bestemmingen beschikken over prachtige stranden omgeven door een mooie groene natuur en een heuvelachtig binnenland. Niet voor niets zijn deze paradijsjes zeer populair voor de ultieme zon-, zee en strandvakantie.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Cameron Highlands | Rama Tours

Cameron Highlands

De Cameron Highlands is een oud Engels theeplantage gebied. Hier worden volop thee, aardbeien en bloemen verbouwd, die hier door het koelere klimaat uitstekend gedijen. De aangename temperatuur en de vele bossen, bergpaden en watervallen maken dit tot een heerlijk wandelgebied.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer
Damai Beach | Rama Tours

Damai Beach

Ten noorden van Kuching, aan een lange baai die uitmondt in de Zuid-Chinese Zee ligt Damai Beach, het mooiste strand van Sarawak. In de nabije omgeving kunt de heilige berg Santubong beklimmen, het Sarawak Cultural Village bezoeken en op ontdekkingstocht gaan in de nationale parken Bako en Gunung Gading.

Meer informatie rondreis Sarawak »

Lees meer
Danum Valley National Park | Rama Tours

Danum Valley National Park

Danum Valley ligt ongeveer 70 kilometer ten westen van de stad Lahad Datu. Het enorme reservaat met een oppervlakte van 440 vierkante kilometer heeft een unieke flora en fauna en is één van de meest complexe ecosystemen ter wereld. De vochtige, hete laagland jungle biedt een grote verscheidenheid aan tropische bomen, lianen, mossen en exotische orchideeën. Danum Valley is tevens het gebied waar nog neushoorns, olifanten, luipaarden, gibbons, orang-oetans en neusapen voorkomen. Dit unieke nationale park is heuvelachtig, met Gunung Danum als hoogste top (1100 meter), en wordt doorkruist door kristalheldere oerwoud riviertjes. In het park verblijft u in de Borneo Rainforest Lodge, een van de weinige eco-lodges in Sabah.

Meer informatie rondreis Sabah »

Lees meer
Gunung Mulu National Park | Rama Tours

Gunung Mulu National Park

Het Gunung Mulu National Park ligt op de grens van Sarawak en Brunei. Het park is beroemd vanwege z’n vele grotten zoals de Deer-, Lang-, Wind- en Clearwater cave. Bij het invallen van de nacht verlaten zo’n drie miljoen vleermuizen de Deer cave: een spectaculair en onvergetelijk gezicht. Door de Clearwater cave stroomt een mysterieuze ondergrondse rivier die midden in de jungle uitmondt in een kristalheldere poel met koel water: ideaal om een heerlijke, verkoelende duik te nemen!

Meer informatie rondreis Sarawak »

Lees meer
Homestays | Rama Tours

Homestays

Altijd al eens een keer bij de lokale mensen willen slapen! Dat is mogelijk in Maleisië! Zo zijn er mogelijkheden in Malacca, Selangor en Perak. De verblijfsmogelijkheden zijn vaak simpel maar het is een hele ervaring om kennis te maken met het dagelijkse leven van de lokale mensen Ook kunt u West-Maleisië combineren met Borneo waar ook nog verschillende mogelijkheden zijn om bij de bevolking te overnachten. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een bezoek aan de Iban stam in de omgeving van Kuching.

Lees meer
Inheemse Iban-stam | Rama Tours

Inheemse Iban-stam

De Iban, in vroegere tijden gevaarlijke koppensnellers, wonen in kleine nederzettingen aan de rivieren diep in de jungle van Sarawak. Een verblijf in een longhouse van de Iban is een echt avontuur en een onvergetelijke belevenis! Via het orang-oetan rehabilitatiecentrum te Semonggok, het marktdorp Serian, een peperfarm en het smokkelaardorp Lachau, voert de tocht naar de Skrang of Lemenak rivier waar de stamleden met hun houten kano’s op u wachten. De boottocht naar hun longhouse voert over snelstromende rivieren die aan beide zijden worden omzoomd door ondoordringbaar tropisch regenwoud. U overnacht in een van de eenvoudige slaapvertrekken van het dorp en eet en drinkt samen met de Iban. U wordt als het ware tijdelijk in hun gemeenschap opgenomen. Ze laten u zien hoe ze hun gewassen verbouwen, vallen zetten, doeken weven en met blaaspijpen op jacht gaan.

Meer informatie rondreis Sarawak »

Lees meer
Kinabalu National Park | Rama Tours

Kinabalu National Park

Midden in het Kinabalu National Park ligt de 4000 meter hoge Gunung Kinabalu, die u tijdens een tweedaagse tocht kunt beklimmen. De spectaculaire wandeling over de canopy walkway leidt u langs de toppen van de bomen en mooie bergtuinen. U kunt een heerlijk warm bad nemen in de geneeskrachtige bronnen van de poring hotsprings.

Meer informatie rondreis Sabah »

Lees meer

ZELF ZOEKEN? DAT KAN!

Zoek hier tussen al onze bestemmingen.

Rama Tours Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.