Rama Tours

Introductie

De onderstaande rondreis is een voorbeeld van een individuele reis van midden naar zuid Vietnam en kan naar wens worden aangepast.

Het tropische midden en zuiden van Vietnam biedt de reiziger een groot scala aan schitterende landschappen en een boeiende geschiedenis. Uitgestrekte rijstvelden, beboste bergkammen en prachtige stranden worden afgewisseld door bedrijvige handelsstadjes, drijvende markten en intrigerende overblijfselen van de Vietnamees-Amerikaanse oorlog.

Stel uw rondreis samen »

Deze rondreis begint in Hué, de oude keizerlijke hoofdstad waar u zich zult verwonderen over de vele tempels en rijkversierde graftombes van Vietnam’s keizerlijke dynastieën. Deze stad kunt u uitstekend te voet of per fiets verkennen. Ook de volgende bestemming, Hoi An, is het beste per fiets te verkennen. Hoi An ligt op ongeveer 4 uur rijden van Hué en ligt zo’n 3 km landinwaarts, waardoor ook het strand goed bereikbaar is. Het is een klein dorpje met een lange geschiedenis van handel, waardoor u er nog veel eeuwenoude koopmanshuizen zult vinden. Dat ook vandaag de dag de handel nog bloeit, ziet u aan de vele kledingateliers en lampionnenwinkels. De omgeving van Hoi An is ook een uitstekende plek om het Vietnamese platteland te verkennen, te voet of per fiets.

U reist per vliegtuig verder naar Nha Trang, een stad aan zee met een schitterend strand en vele eilanden voor de kust die het ontdekken waard zijn. Zo kunt u naar Monkey Island om de grote groepen apen te zien, of naar Whale Island om te snorkelen. In het achterland van Nha Trang kunt u uitstapjes maken naar watervallen of naar de indrukwekkende Po Nagar ruines, overblijfselen uit het eeuwenoude Champa koninkrijk.

Vanaf Nha Trang reist u door naar Saigon, dat vroeger ook wel bekend stond als het “Parijs van Zuidoost- Azië” en tegenwoordig het economische hart is van Vietnam. In deze boeiende stad leert u over de geschiedenis van de Vietnam-oorlog, bijvoorbeeld in het War Remnants Museum of bij de Cu Chi tunnels van de Vietcong, op ongeveer een uur rijden van de stad zelf.

U sluit uw reis af in het tropische en warme zuiden van Vietnam, waar de waterrijke Mekong delta met zijn drijvende markten, rijstvelden en schilderachtige dorpjes garant staat voor het authentieke Azië gevoel. Op het nog weinig bezochte eiland Phu Quoc kunt u tenslotte nog een aantal dagen genieten van zon, zee en strand en terugkijken op een schitterende afwisselende vakantie door dit boeiende land!

Deze rondreis aanpassen »

Landkaart

  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 : Vertrek uit Amsterdam

vlucht Amsterdam - Danang (eventueel met stopover in o.a. Singapore of Hong Kong).

Dag 2-5 : Hoi An

bij aankomst in Danang wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van onze lokale agent en per privé transfer naar uw hotel in Hoi An gebracht. Deze dagen zijn vrij ter besteding. Hoi An is een prachtig authentiek stadje dat sinds 1999 onder bescherming staat van de Unesco en is een uniek voorbeeld van een Zuidoost Aziatische handelsstad uit de 15e tot 19e eeuw. Deze dagen heeft u ter vrije besteding. Hoi An heeft een pittoresk haventje, historische gebouwen en smalle straatjes. De Japanse overdekte brug, die de stad vroeger in tweeën splitste, is een van de weinige bewaard gebleven overdekte boogbruggen in Vietnam. De sfeer van vroeger wordt versterkt door het verbod op autoverkeer in de oude stad.

Dag 5 : Hoi An-Hué

transfer naar Hué via het charmante vissersdorpje Lang Co beach.

Dag 6-7 : Hué

dagen ter vrije besteding. Hué is de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam die bekend staat om zijn prachtige architectuur tijdens de heerschappij van de Nguyen Dynastie. Een aantal monumenten in Hué staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het centrum van Hué is niet zo groot en deze dagen heeft u de gelegenheid om deze historische stad per fiets of te voet te verkennen. Bezoek de beroemde Citadel, de verboden stad die deels door de Amerikanen is verwoest, de paleizen en graftombes van de keizerdynastie net buiten de stad zoals de Minh Mang tombe en de tombe van Thien Tri.

Dag 8 : Hué-Whale Island

privé transfer naar de luchthaven van Danang voor uw vlucht naar Nha Trang.
Vervolgens transfer per auto en boot naar Whale Island.

Dag 9-10 : Whale Island

dagen ter vrije besteding. het Whale Island wordt ook het Palmeneiland genoemd, maar staat beter bekend als het Whale Island of op zijn Frans: “ile de la baleine”, want met een beetje geluk kunt u hier walvissen zien. Het eiland heeft prachtige palmbomen, witte stranden en helder water. U kunt zo vanuit uw cottage het water in voor een frisse duik.

Dag 11 : Whale Island-Saigon

transfer naar de luchthaven van Nha Trang voor uw vlucht naar Saigon. Vervolgens transfer naar uw hotel. Ho Chi Minh stad is de huidige naam voor Saigon, dat voeger ook wel het Parijs van Zuidoost Azië werd genoemd. Het stadscentrum is vrij compact en goed te verkennen. In Ho Chi Minh kunt u bijna niet om de Vietnam oorlog heen, u kunt het oorlogsmuseum bezoeken en het presidentiële paleis met commandoposten en schuilkelders van de Vietcong. Verken het karakteristieke stadsleven in Chinatown en op de Cho Lon Binh Tay markt, één van de oudste markten, waar oosterse kruiden, groenten en fruit een feest voor de zintuigen zijn.

Dag 12 : Saigon

privé dagexcursie naar Tay Ninh en Cu Chi. In Tay Ninh bevindt zich de grootste Cao Dai tempel van Vietnam, waar u honderden en tijdens speciale feestdagen duizenden priesters gekleed in ceremoniële gewaden. Middags bezoekt u de Cu Chi tunnels, een groot ondergronds tunnelnetwerk, dat ingenieus werd geconstrueerd door Vietnamese strijders (Vietcong).

Dag 13 : Saigon-Mekong Delta

vandaag wordt u opgehaald door uw gids voor de 3-daagse tour door de Mekong-delta. U gaat op eerst weg naar Cai Be, waar u de levendige drijvende markt bezoekt. Het is een kleurrijk en boeiend schouwspel, met vele boten gevuld met koopwaar als mango, bananen, papaja’s en ananassen. U vaart vervolgens naar een lokaal huis waar u veel leert over de levenswijze van de bevolking in dit gebied, en waar u samen met de familie uw diner bereidt en overnacht.

Dag 14 : Mekong Delta

vandaag maakt u een boottocht door de smalle kanalen bij An Binh eiland. Daarna verkent u de dorpswegen per fiets of sampan (lokale houten boot), bezoekt u een authentiek Vietnamees huis, een boomgaard en een bonsai tuin. Tevens gaat u luisteren naar een traditionele muziekuitvoering. U gaat vervolgens naar Vinh Long, waar u een boottocht maakt naar de Tien Chau Pagoda en een bezoek brengt aan een steen- en pottenbak fabriek. In de middag wordt u naar de stad Can Tho gebracht.

Dag 15 : Mekong Delta-Phu Quoc

in de ochtend excursie naar de mooie ‘floating market’ van Cai Rang waar de lokale bevolking op authentieke wijze hun waren verkoopt in de zij-armen van de machtige Mekong rivier. Vervolgens privé transfer naar de luchthaven van Can Tho voor uw vlucht naar Phu Quoc. Bij aankomst op Phu Quoc transfer naar uw hotel. Phu Quoc is gelegen in het zuiden van Vietnam, in de golf van Thailand en wordt ook wel het smaragdeiland genoemd vanwege de natuurlijke schatten die op het eiland te vinden zijn. U vindt hier schitterende stranden. Ook het binnenland is ongerept.

Dag 16-18 : Phu Quoc

op het eiland kunt u heerlijk genieten van de blauwe zee en de mooie onderwaterwereld. Ook een bezoek aan de An Thoi eilandjes voor de kust is een aanrader. Op de houten boot waarmee u het gebied ontdekt, wordt er ‘s middags een verse vismaaltijd klaargemaakt. Of verken het groene en weelderige binnenland, dat bijna voor 70% uit nationaal park bestaat.

Dag 19 : Phu Quoc-Saigon

privé transfer naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Saigon. De rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 20 : Vertrek naar Amsterdam

transfer naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts (eventueel met stopover in o.a. Singapore of Hong Kong).

Dag 21 : Aankomst op Schiphol.

Hoi An, Hoi An Garden Palace

Het 4-sterren Hoi An Garden Palace is gebouwd in dezelfde stijl als het traditionele dorp.

Lees meer

Hué, Villa Hué

Villa Hué is gelegen in het centrum van de stad op korte afstand van de Perfume River en de andere bijzondere bezienswaardigheden.

Lees meer

Whale Island, Ile de la Baleine (Whale Island) Resort

Ile de la Baleine (Whale Island) Resort is omgeven door wuivende palmen, witte stranden en een prachtig blauwe zee.

Lees meer

Ho Chi Minh City, May hotel

Op een uitstekende locatie gelegen, is het May hotel een goede keus tijdens uw verblijf in Saigon.

Lees meer

Can Tho, Iris hotel

Iris Hotel Can Tho is een modern gebouw op slechts 3 km van de drijvende markt Cai Rang.

Lees meer

Phu Quoc, Mango Bay Resort

Het Mango Bay resort is naar onze mening een van de mooiste resorts op Phu Quoc. Dit unieke boutique resort ligt zo’n 15 kilometer ten noorden van het stadje Duong Dong, direct aan zee. De stijlvolle en van hout gebouwde bungalows en chalets liggen verspreid over het enorme terrein dat meerdere hectare beslaat. Ondanks het grote grondstuk betreft het toch een kleinschalige boutique accommodatie, want het aantal bungalows en geschakelde kamers is slechts beperkt ten opzicht van de ruimte.

De seafront van het resort is zo breed dat het resort aan twee baaien en stranden ligt. Vlakbij het resort ligt een aantal restaurantjes en met de taxi ben je in 20 minuten op de gezellige avondmarkt van Duong Dong.

 

Kamers

De bungalows en chalets liggen op duinachtig natuurlijk terrein, met kleine heuveltjes, enorme bomen, bosschages, kleine vijvertjes en wandelpaadjes. Het geheel doet erg gezellig en natuurlijk aan, echt een weldaad om te verblijven en met volle teugen te genieten van de natuur, het strand en de weldadige rust. U kunt kiezen uit de geschakelde bungalows of vrijstaande chalets. Tevens zijn er familiekamers aanwezig.

Faciliteiten

In het midden van het resort ligt het hippe en knusse restaurant, met een enorm terras op de rotsen direct boven zee. Hier kun je genieten van de heerlijkste en gezondste gerechten die in de propere keuken worden bereid en genieten van spectaculaire zonsondergangen.

Meer informatie rondreis Vietnam »

Lees meer

Hoi An

Hoi An is een prachtig authentiek stadje dat sinds 1999 onder bescherming staat van de Unesco.

Lees meer

Hué

Hué is de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam die bekend staat om zijn prachtige architectuur.

Lees meer

Whale Island

Het Whale Island wordt ook het Palmeneiland genoemd en heeft prachtige palmbomen, witte stranden en helder water.

Lees meer

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon, ligt in de schilderachtige Mekong delta in het zuiden van Vietnam.

Lees meer

Hoi An, Hoi An Garden Palace

Het 4-sterren Hoi An Garden Palace is gebouwd in dezelfde stijl als het traditionele dorp.

Lees meer

Hué, Villa Hué

Villa Hué is gelegen in het centrum van de stad op korte afstand van de Perfume River en de andere bijzondere bezienswaardigheden.

Lees meer

Whale Island, Ile de la Baleine (Whale Island) Resort

Ile de la Baleine (Whale Island) Resort is omgeven door wuivende palmen, witte stranden en een prachtig blauwe zee.

Lees meer

Ho Chi Minh City, May hotel

Op een uitstekende locatie gelegen, is het May hotel een goede keus tijdens uw verblijf in Saigon.

Lees meer

Can Tho, Iris hotel

Iris Hotel Can Tho is een modern gebouw op slechts 3 km van de drijvende markt Cai Rang.

Lees meer

Phu Quoc, Mango Bay Resort

Het Mango Bay resort is naar onze mening een van de mooiste resorts op Phu Quoc. Dit unieke boutique resort ligt zo’n 15 kilometer ten noorden van het stadje Duong Dong, direct aan zee. De stijlvolle en van hout gebouwde bungalows en chalets liggen verspreid over het enorme terrein dat meerdere hectare beslaat. Ondanks het grote grondstuk betreft het toch een kleinschalige boutique accommodatie, want het aantal bungalows en geschakelde kamers is slechts beperkt ten opzicht van de ruimte.

De seafront van het resort is zo breed dat het resort aan twee baaien en stranden ligt. Vlakbij het resort ligt een aantal restaurantjes en met de taxi ben je in 20 minuten op de gezellige avondmarkt van Duong Dong.

 

Kamers

De bungalows en chalets liggen op duinachtig natuurlijk terrein, met kleine heuveltjes, enorme bomen, bosschages, kleine vijvertjes en wandelpaadjes. Het geheel doet erg gezellig en natuurlijk aan, echt een weldaad om te verblijven en met volle teugen te genieten van de natuur, het strand en de weldadige rust. U kunt kiezen uit de geschakelde bungalows of vrijstaande chalets. Tevens zijn er familiekamers aanwezig.

Faciliteiten

In het midden van het resort ligt het hippe en knusse restaurant, met een enorm terras op de rotsen direct boven zee. Hier kun je genieten van de heerlijkste en gezondste gerechten die in de propere keuken worden bereid en genieten van spectaculaire zonsondergangen.

Meer informatie rondreis Vietnam »

Lees meer

Hoi An

Hoi An is een prachtig authentiek stadje dat sinds 1999 onder bescherming staat van de Unesco.

Lees meer

Hué

Hué is de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam die bekend staat om zijn prachtige architectuur.

Lees meer

Whale Island

Het Whale Island wordt ook het Palmeneiland genoemd en heeft prachtige palmbomen, witte stranden en helder water.

Lees meer

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon, ligt in de schilderachtige Mekong delta in het zuiden van Vietnam.

Lees meer

Mekong

De Mekong delta is een enorm uitgestrekt gebied in het zuiden van Vietnam waar de Mekong uitwaaiert in diverse grote zijtakken en uitmondt in de zuid Chinese zee. De Mekong is één van de belangrijkste rivieren in Azië, heeft een totale lengte van 4.909 kilometer lang en loopt door 5 verschillende landen, China, Laos, Thailand Cambodja en Vietnam. In het zuiden van Vietnam waaiert de machtige Mekong rivier uit over een enorm gebied met moerassen, rivieren en kleine kanaaltjes: de Mekong delta.

Cantho is de grootste en belangrijkste (handels)stad in de Mekong Delta en zelfs de op twee na grootste stad van Vietnam. Cantho ligt in het hart van de Mekong delta en hier kunt u unieke boottochtjes maken door nauwe waterwegen waarbij u langs paalwoningen, drijvende markten en eindeloze rijstvelden vaart. Wat u zeker niet moet missen is de mooie drijvende markt van Cai Rang waar de lokale bevolking op authentieke wijze hun waren verkoopt.

Behalve Cantho zijn ook andere plaatsen in de Mekong uitstekend geschikt als uitvalsbasis om deze delta te ontdekken, zoals Chau Doc, Cai Be en Ben Tre. Het voordeel van de twee laatstgenoemde steden is ook dat ze dichter bij Ho Chi Minh stad liggen dan Cantho en u vanuit Saigon ook in een dagtocht de Mekong delta kunt bezoeken.

Cai Be is een klein charmant stadje op slechts twee uur rijden van Saigon. Het stadje kent veel boomgaarden met allerlei soorten fruitbomen, vele ambachtswinkeltjes en een bedrijvige landmarkt. Vanaf de, helaas elk jaar kleiner wordende, drijvende markt heeft u een schitterend uitzicht op de Franse katholieke kathedraal die fotogeniek op de achtergrond prijkt. Het gebied rondom Cai Be wordt doorsneden door vele waterwegen en kleine kanaaltje die per sampan zijn te bevaren. Ook kunt u vanuit uw hotel en fietstocht maken door de landerijen en boomgaarden op de vele eilandjes die per pont zijn te bereiken.

Ben Tre is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in de Mekong delta, op ongeveer 2 uur rijden van Ho Chi Minh city. Ben Tre is nog niet zo bekend en daarom een uitstekende plek om van het authentieke leven van de Mekong Delta te genieten. Het is een relatief rustig stadje met vele waterwegen, fruitplantages, marktjes en ambachtslieden. Het is een prima plek om per fiets of boot het prachtige achterland te verkennen, dat wordt gekenmerkt door de vele waterwegen, boomgaarden en kokosplantages. Een lekkernij hier zijn de heerlijke snoepjes die van kokossuiker in de lokale fabriekjes worden gebrand en nog handmatig worden verpakt.

Chau Doc ligt aan het begin van de Mekong delta, bijna op de grens met Cambodja. Vanuit Chau Doc reizen de meeste mensen door naar de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. Het stadje zelf heeft niet zoveel bezienswaardigheden, maar het is wel interessant om te zien hoe de mensen hier op de rivier wonen en werken, vooral de drijvende visfarms zijn leuk om te zien. Ook kunt u het platteland verkennen en is een bezoek aan de Cham minderheden dorpjes zeker de moeite waard.

Ook de Mekong rivier zelf is zeer geschikt voor diverse bootexcursies. Zo kunt u vanuit, onder andere, Luang Prabang een Mekong river cruise maken waarbij u kennis maakt met het dagelijkse leven van Laotianen aan de Mekong rivier. Een andere mogelijkheid is om per boot van Thailand naar Laos (of vice versa) te reizen. Meer informatie over deze boottochten vindt u bij het hoogtepunt “Boottocht over de Mekong”.

Meer informatie rondreis Vietnam »

Lees meer

Phu Quoc

Phu Quoc, in het zuiden van Vietnam, wordt ook wel het smaragdeiland genoemd. U vindt hier schitterende stranden.

Lees meer

Recensies

87 mensen beoordelen Rama Tours Holland gemiddeld met een 9.1  / 10