Rama Tours

Introductie

De onderstaande rondreis is een voorbeeld van een individuele reis van noord naar zuid Vietnam en kan naar wens worden aangepast.

Vietnam is een van de meest diverse en gevarieerde landen van Zuidoost Azië. Bergen, strand, cultuur, historie, etnische volkeren, Vietnam heeft het allemaal! Tijdens deze 24-daagse rondreis van het noorden naar het zuiden krijgt u een zeer complete indruk van wat Vietnam allemaal te bieden heeft. U zult zien dat het noorden zowel qua cultuur, natuur en landschap erg verschilt van het centrale en zuidelijke deel van Vietnam. In het noorden ervaart u de hectiek van Hanoi, ontmoet u de kleurrijke bergvolkeren van Sapa, en maakt u een schitterende boottocht door misschien wel het meest fabelachtige kustlandschap van Zuidoost Azië, de Halong Bay.

In Centraal-Vietnam bezoekt u de historische steden Hué en Hoi An, waar u zich zult verbazen over de pracht en praal van tempels, koopmanshuizen en ruïnes, vele eeuwen geleden gebouwd door de keizerlijke dynastieën en de fascinerende Cham-bevolking.

U sluit uw reis af in het tropische zuiden van Vietnam, waar de waterrijke Mekong delta met zijn drijvende markten, rijstvelden en schilderachtige dorpjes garant staat voor het authentieke Azië gevoel. U bezoekt ook Saigon, dat vroeger ook wel bekend stond als het “Parijs van Zuidoost Azië”. In deze boeiende stad leert u over de geschiedenis van de Vietnam-oorlog en kunt u uitstekend shoppen op een van de vele markten. Na deze vele indrukken kunt u heerlijk tot rust komen aan het strand van Mui Né, een plaats die met recht een van de beste strandbestemmingen van Vietnam wordt genoemd.

Kortom, kiest u voor de rondreis “Vietnam Veelzijdig”, dan ervaart u het hele scala aan geuren, kleuren en bezienswaardigheden van Vietnam. U gaat naar huis met het gevoel dit fascinerende land als geen ander te kennen! Een vakantie om nooit te vergeten.

Stel uw rondreis samen »

Landkaart

  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 : Vertrek uit Amsterdam

vlucht Amsterdam - Hanoi (eventueel met stopover in o.a. Singapore, Kuala Lumpur of Hong Kong).

Dag 2-3 : Hanoi

bij aankomst in Hanoi wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van onze lokale touroperator en naar uw hotel gebracht. Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en is een unieke stad met een mix van Oriëntaalse sferen en oude Franse nostalgie. U heeft deze twee dagen ter vrije besteding om te voet of per cyclo (fietstaxi) deze boeiende stad te ontdekken en bezienswaardigheden zoals de eenzuilige Pagode, de Temple of Literature en het Ho Hoan Kiem meer te verkennen.

Dag 4 : Hanoi-Sapa

vandaag heeft u nog vrij te besteden tot dat u rond 21.00 uur per privé transfer naar het treinstation van Hanoi wordt gebracht voor de nachttrein van Hanoi naar Lao Cai (vertrek rond 22:00 uur).

Dag 5 : Sapa

bij aankomst vroeg in de ochtend te Lao Cai wordt u opgehaald door uw gids en reist u per auto bergopwaarts naar Sapa. Sapa is een klein bergstadje op ongeveer 1500 meter hoogte, vlakbij de Chinese grens. Na het ontbijt maakt u een kleine trekking en bezoekt u het bergdorp Cat Cat met de daarbij gelegen Cat Cat watervallen Onderweg ziet u de zwarte Hmong bevolking, één van de vele etnische minderheden in deze omgeving. In de middag bezoekt u de Zilverwaterval en de schitterende Tram Ton pas, de hoogste bergpas van IndoChina (2000 m). In de namiddag wordt u naar uw accommodatie gebracht.

Dag 6 : Sapa

na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids voor de transfer naar de interessante zondagsmarkt van Bac Ha, de allerbelangrijkste markt van de omgeving. Deze enorme markt is een kleurrijk geheel waar de bergstammen, zoals de Flower, H’Mong, Tay, Thai, Dzao en Xapho hun handelswaar verkopen. Buffels, paarden, kippen, groenten, rijst en ambachtelijk gemaakte artikelen worden hier aan de man/vrouw gebracht. Lunch in een plaatselijk restaurant in Bac Ha voordat u uw tocht met gids gaat maken naar Trung Do Village waar de Tay wonen. Geniet van de prachtige wandeling door de rijstvelden.

Dag 7 : Sapa-Hanoi

vandaag maakt u een prachtige wandeling in de omgeving van Sapa. Onderweg ontmoet u verschillende etnische bergstammen zoals de H’mong, Zay en Red Dao. Via de MuongHoa Vallei, die het mooiste uitzicht heeft over de rijstvelden, wandelt u nog meer bergafwaarts en maakt kennis met het authentieke dorpsleven. U brengt een bezoek aan drie dorpen zoals Lao Chai en Ta Van, waar de Zay bevolking woont. Hierna reist u per bus weer terug naar Hanoi.

Dag 8 : Hanoi-Halong Bay

transfer per bus naar Halong Bay waar u aan boord gaat van een traditioneel houten boot. De naam Halong Bay staat voor ‘baai van de neerdalende draak’. Bij aankomst wordt u hartelijk ontvangen door de crew met een welkomstdrankje en daarna begint uw vaartocht door het uitgestrekte eilandengebied van Halong Bay. Het is een uniek landschap en terecht door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed. ‘s Avonds hangt er een mysterieuze mist rondom de duizenden rotsachtige eilandjes wat een erg bijzonder gezicht is.

Dag 9 : Halong Bay - Hué

vroeg in de ochtend, voor het ontbijt, kunt u deelnemen aan een optionele Tai-Chi sessie. Daarna bezoekt u het drijvende vissersdorpje Vung Vieng per roeiboot. Hier maakt u kennis met de lokale bevolking bij het passeren van een drijvende school en een viskwekerij. Aan boord geniet u vervolgens van een heerlijke brunch tot dat u de haven bereikt en u van boord gaat. Daarna wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Hué. In Hué wordt u naar uw accommodatie gebracht.

Dag 10 : Hué

ochtendexcursie per boot met een Engels sprekende gids naar de Thien Mu Pagoda, het symbool van Hué gelegen aan de Parfum rivier. De Thien Mu Pagoda is een historische pagoda, gelegen op de Ha Khe heuvel, ongeveer 3 kilometer van de oude citadel van Hué. De stupa heeft 7 verdiepingen, is daarmee de grootste in Vietnam en wordt beschouwd als het officieuze symbool van het voormalige keizerrijk. De tempel komt regelmatig voor in volksvertellingen over de stad Hué. Vervolgens per auto met chauffeur en Engels sprekende gids naar de Tu Duc tomb. De Tu Duc tomb is gelegen in het kleine dorpje Duong Xuan Thuong. Het is een van de meest bijzondere werken van Koninklijke architectuur van de Nguyen dynastie. Na de excursie wordt u terug gebracht naar uw hotel.

Dag 11 : Hué

dag ter vrije besteding. U kunt deze historische stad zelf per huurfiets of brommer verkennen. Bezoek de beroemde citadel, de verboden stad die deels door de Amerikanen is verwoest, of de paleizen en graftombes van de keizerdynastie net buiten de stad.

Dag 12 : Hué-Hoi An

transfer naar Hoi An via het charmante vissersdorpje Lang Co Beach (duurt ongeveer 3 tot 4 uur). De rest van de dag is ter vrije besteding. Hoi An is een prachtig authentiek stadje dat sinds 1999 onder bescherming staat van de Unesco en is een uniek voorbeeld van een Zuidoost Aziatische handelsstad uit de 15e tot 19e eeuw. Hoi An heeft een pittoresk haventje, historische gebouwen en smalle straatjes. De Japanse overdekte brug, die de stad vroeger in tweeën splitste, is een van de weinige bewaard gebleven overdekte boogbruggen in Vietnam. De sfeer van vroeger wordt versterkt door het verbod op autoverkeer in de oude stad.

Dag 13-14 : Hoi An

deze dagen heeft u ter vrije besteding. Hoi An is ook een winkelparadijs bij uitstek. Niet alleen worden hier prachtige handgemaakte ambachtelijke souvenirs aangeboden, maar u kunt hier ook de mooiste (zijden) kleding op maat laten maken in een van de vele kleermakersateliers. U kunt desgewenst ook een mooie boottocht maken over de Thu Bon rivier om de kleine dorpjes in de omgeving te bezoeken, of zelf op pad gaan met de fiets. Bovendien ligt er een mooi strand vlakbij. Tevens kunt u vanaf Hoi An een privé-excursie naar de tempels van My Son, 60 km ten zuiden van Danang maken. My Son is de voornaamste tempelstad van de Cham en genoemd naar de heuvel My Son, wat mooie berg betekent. Tijdens de Vietnam oorlog is dit tempelcomplex zwaar beschadigd en zijn er slechts 20 van de 70 bouwwerken gespaard gebleven.

Dag 15 : Hoi An-Mekong delta

transfer naar de luchthaven van Danang voor uw vlucht naar Saigon. Bij aankomst wordt u opgehaald door uw gids voor de 3-daagse tour door de Mekong-delta. U gaat op eerst weg naar Cai Be, waar u de levendige drijvende markt bezoekt. Het is een kleurrijk en boeiend schouwspel, met vele boten gevuld met koopwaar als mango, bananen, papaja’s en ananassen. U vaart vervolgens naar een lokaal huis waar u veel leert over de levenswijze van de bevolking in dit gebied, en waar u samen met de familie uw diner bereidt en overnacht.

Dag 16 : Mekong Delta

vandaag maakt u een boottocht door de smalle kanalen bij An Binh eiland. Daarna verkent u de dorpswegen per fiets of sampan (lokale houten boot), bezoekt u een authentiek Vietnamees huis, een boomgaard en een bonsai tuin. Tevens gaat u luisteren naar een traditionele muziekuitvoering. U gaat vervolgens naar Vinh Long, waar u een boottocht maakt naar de Tien Chau Pagoda en een bezoek brengt aan een steen- en pottenbak fabriek. In de middag wordt u naar de stad Can Tho gebracht.

Dag 17 : Mekong Delta-Saigon

in de ochtend excursie naar de mooie ‘floating market’ van Cai Rang waar de lokale bevolking op authentieke wijze hun waren verkoopt in de zij-armen van de machtige Mekong rivier. Vervolgens wordt u naar Saigon gebracht. Ho Chi Minh stad is de huidige naam voor Saigon, dat voeger ook wel het Parijs van Zuidoost Azië werd genoemd. Het stadscentrum is vrij compact en goed te verkennen. In Ho Chi Minh kunt u bijna niet om de Vietnam oorlog heen, u kunt het oorlogsmuseum bezoeken en het presidentiële paleis met commandoposten en schuilkelders van de Vietcong. Verken het karakteristieke stadsleven in Chinatown en op de Cho Lon Binh Tay markt, één van de oudste markten, waar oosterse kruiden, groenten en fruit een feest voor de zintuigen zijn.

Dag 18 : Saigon

privé dagexcursie naar Tay Ninh en Cu Chi. In Tay Ninh bevindt zich de grootste Cao Dai tempel van Vietnam, waar u honderden en tijdens speciale feestdagen duizenden priesters gekleed ziet in ceremoniële gewaden. 's Middags bezoekt u de Cu Chi tunnels, een groot ondergronds tunnelnetwerk, dat ingenieus werd geconstrueerd door Vietnamese strijders (Vietcong).

Dag 19 : Saigon-Mui Né

transfer naar Mui Né.

Dag 20-22 : Mui Né

U kunt hier heerlijk uitrusten aan het strand en/of zwembad. Dichtbij Mui Ne en Phanh Thiet vindt u de bijzondere zandduinen. Voor degene die niet alleen op het strand willen liggen zijn er ook tal van mogelijkheden. Neem een kijkje bij de vissershaven of ga per brommer of fiets de nabije omgeving verkennen. Een aanrader is een excursie per vissersboot met een lokale visser. Ook een bezoek aan de lokale markt met z’n heerlijke tropische fruit mag niet ontbreken.

Dag 23 : Vertrek naar Amsterdam

transfer naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts (eventueel met stopover in o.a. Singapore, Kuala Lumpur of Hong Kong).

Dag 24 : Aankomst op Schiphol.

Hanoi, Hanoi Boutique hotel

Midden in de old quarter zit het Hanoi Boutique hotel; een pareltje.

Lees meer

Sapa, Orient Train

Vanuit Hanoi kunt u per trein naar het natuurgebied Sapa reizen.

Lees meer

Sapa, Chaulong Sapa

Te midden van het authentieke centrum van Sapa vindt u het 4-sterren Chaulong Sapa hotel.

Lees meer

Halong Bay, Bai Tho cruise

Dit antieke en traditionele houten schip laat u de betoverende wereld van Halong Bay zien. Vanaf uw boot geniet u van de rotsen die uit het water oprijzen en het groene water waar u door wordt omringd. De stilte om u heen en de sterrenhemel die ’s avonds boven u staat, geven een sprookjesachtig gevoel. Vaart u door Halong Bay dan heeft u een ruime keus van boten waar u op kunt verblijven van eenvoudig tot zeer luxe. De Bai Tho Cruise is een prima optie voor middenklasse boot en zal bijdragen aan een onvergetelijke ervaring!

Kamers
De cabines zijn voorzien van een raam vanwaar u uitkijkt op de prachtige omgeving die aan u voorbij trekt, tevens is er airconditioning aan boord. De hut beschikt over een kleine badkamer met een toilet, een douche met warm water en een wastafel.

Faciliteiten
In het restaurant aan boord worden heerlijke maaltijden geserveerd. De verse vis smaakt ontzettend lekker en vers! Wanneer u Halong Bay per kano wilt verkennen is dit ook mogelijk. Het personeel is zeer behulpzaam en helpt u graag. Op het dek van de boot is het in de ligstoelen lekker ontspannen terwijl het uitzicht over de baai aan u voorbij trekt. Tevens kunt u deelnemen aan gratis tai chi-lessen en een gratis kookdemonstratie. 

Meer informatie rondreis Vietnam »

Lees meer

Hué, Villa Hué

Villa Hué is gelegen in het centrum van de stad op korte afstand van de Perfume River en de andere bijzondere bezienswaardigheden.

Lees meer

Hoi An, Hoi An Garden Palace

Het 4-sterren Hoi An Garden Palace is gebouwd in dezelfde stijl als het traditionele dorp.

Lees meer

Can Tho, Iris hotel

Iris Hotel Can Tho is een modern gebouw op slechts 3 km van de drijvende markt Cai Rang.

Lees meer

Ho Chi Minh City, May hotel

Op een uitstekende locatie gelegen, is het May hotel een goede keus tijdens uw verblijf in Saigon.

Lees meer

Mui Né, Amaryllis Resort

Helemaal aan de zuidkant van Mui Né, aan een afgezonderd mooi stuk strand, bevindt zich het Amaryllis Resort.

Lees meer

Hanoi

Hanoi is de charmante hoofdstad van Vietnam. De oude binnenstad lijkt wel een groot openluchtmuseum.

Lees meer

Hanoi, Hanoi Boutique hotel

Midden in de old quarter zit het Hanoi Boutique hotel; een pareltje.

Lees meer

Sapa, Orient Train

Vanuit Hanoi kunt u per trein naar het natuurgebied Sapa reizen.

Lees meer

Sapa, Chaulong Sapa

Te midden van het authentieke centrum van Sapa vindt u het 4-sterren Chaulong Sapa hotel.

Lees meer

Halong Bay, Bai Tho cruise

Dit antieke en traditionele houten schip laat u de betoverende wereld van Halong Bay zien. Vanaf uw boot geniet u van de rotsen die uit het water oprijzen en het groene water waar u door wordt omringd. De stilte om u heen en de sterrenhemel die ’s avonds boven u staat, geven een sprookjesachtig gevoel. Vaart u door Halong Bay dan heeft u een ruime keus van boten waar u op kunt verblijven van eenvoudig tot zeer luxe. De Bai Tho Cruise is een prima optie voor middenklasse boot en zal bijdragen aan een onvergetelijke ervaring!

Kamers
De cabines zijn voorzien van een raam vanwaar u uitkijkt op de prachtige omgeving die aan u voorbij trekt, tevens is er airconditioning aan boord. De hut beschikt over een kleine badkamer met een toilet, een douche met warm water en een wastafel.

Faciliteiten
In het restaurant aan boord worden heerlijke maaltijden geserveerd. De verse vis smaakt ontzettend lekker en vers! Wanneer u Halong Bay per kano wilt verkennen is dit ook mogelijk. Het personeel is zeer behulpzaam en helpt u graag. Op het dek van de boot is het in de ligstoelen lekker ontspannen terwijl het uitzicht over de baai aan u voorbij trekt. Tevens kunt u deelnemen aan gratis tai chi-lessen en een gratis kookdemonstratie. 

Meer informatie rondreis Vietnam »

Lees meer

Hué, Villa Hué

Villa Hué is gelegen in het centrum van de stad op korte afstand van de Perfume River en de andere bijzondere bezienswaardigheden.

Lees meer

Hoi An, Hoi An Garden Palace

Het 4-sterren Hoi An Garden Palace is gebouwd in dezelfde stijl als het traditionele dorp.

Lees meer

Can Tho, Iris hotel

Iris Hotel Can Tho is een modern gebouw op slechts 3 km van de drijvende markt Cai Rang.

Lees meer

Ho Chi Minh City, May hotel

Op een uitstekende locatie gelegen, is het May hotel een goede keus tijdens uw verblijf in Saigon.

Lees meer

Mui Né, Amaryllis Resort

Helemaal aan de zuidkant van Mui Né, aan een afgezonderd mooi stuk strand, bevindt zich het Amaryllis Resort.

Lees meer

Hanoi

Hanoi is de charmante hoofdstad van Vietnam. De oude binnenstad lijkt wel een groot openluchtmuseum.

Lees meer

Sapa

Sapa is een klein bergstadje op ongeveer 1500 meter hoogte, vlakbij de Chinese grens.

Lees meer

Halong Bay

De betoverende turkooizen Halong Bay is een natuurwonder dat u niet mag missen.

Lees meer

Hué

Hué is de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam die bekend staat om zijn prachtige architectuur.

Lees meer

Hoi An

Hoi An is een prachtig authentiek stadje dat sinds 1999 onder bescherming staat van de Unesco.

Lees meer

Mekong

De Mekong delta is een enorm uitgestrekt gebied in het zuiden van Vietnam waar de Mekong uitwaaiert in diverse grote zijtakken en uitmondt in de zuid Chinese zee. De Mekong is één van de belangrijkste rivieren in Azië, heeft een totale lengte van 4.909 kilometer lang en loopt door 5 verschillende landen, China, Laos, Thailand Cambodja en Vietnam. In het zuiden van Vietnam waaiert de machtige Mekong rivier uit over een enorm gebied met moerassen, rivieren en kleine kanaaltjes: de Mekong delta.

Cantho is de grootste en belangrijkste (handels)stad in de Mekong Delta en zelfs de op twee na grootste stad van Vietnam. Cantho ligt in het hart van de Mekong delta en hier kunt u unieke boottochtjes maken door nauwe waterwegen waarbij u langs paalwoningen, drijvende markten en eindeloze rijstvelden vaart. Wat u zeker niet moet missen is de mooie drijvende markt van Cai Rang waar de lokale bevolking op authentieke wijze hun waren verkoopt.

Behalve Cantho zijn ook andere plaatsen in de Mekong uitstekend geschikt als uitvalsbasis om deze delta te ontdekken, zoals Chau Doc, Cai Be en Ben Tre. Het voordeel van de twee laatstgenoemde steden is ook dat ze dichter bij Ho Chi Minh stad liggen dan Cantho en u vanuit Saigon ook in een dagtocht de Mekong delta kunt bezoeken.

Cai Be is een klein charmant stadje op slechts twee uur rijden van Saigon. Het stadje kent veel boomgaarden met allerlei soorten fruitbomen, vele ambachtswinkeltjes en een bedrijvige landmarkt. Vanaf de, helaas elk jaar kleiner wordende, drijvende markt heeft u een schitterend uitzicht op de Franse katholieke kathedraal die fotogeniek op de achtergrond prijkt. Het gebied rondom Cai Be wordt doorsneden door vele waterwegen en kleine kanaaltje die per sampan zijn te bevaren. Ook kunt u vanuit uw hotel en fietstocht maken door de landerijen en boomgaarden op de vele eilandjes die per pont zijn te bereiken.

Ben Tre is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in de Mekong delta, op ongeveer 2 uur rijden van Ho Chi Minh city. Ben Tre is nog niet zo bekend en daarom een uitstekende plek om van het authentieke leven van de Mekong Delta te genieten. Het is een relatief rustig stadje met vele waterwegen, fruitplantages, marktjes en ambachtslieden. Het is een prima plek om per fiets of boot het prachtige achterland te verkennen, dat wordt gekenmerkt door de vele waterwegen, boomgaarden en kokosplantages. Een lekkernij hier zijn de heerlijke snoepjes die van kokossuiker in de lokale fabriekjes worden gebrand en nog handmatig worden verpakt.

Chau Doc ligt aan het begin van de Mekong delta, bijna op de grens met Cambodja. Vanuit Chau Doc reizen de meeste mensen door naar de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. Het stadje zelf heeft niet zoveel bezienswaardigheden, maar het is wel interessant om te zien hoe de mensen hier op de rivier wonen en werken, vooral de drijvende visfarms zijn leuk om te zien. Ook kunt u het platteland verkennen en is een bezoek aan de Cham minderheden dorpjes zeker de moeite waard.

Ook de Mekong rivier zelf is zeer geschikt voor diverse bootexcursies. Zo kunt u vanuit, onder andere, Luang Prabang een Mekong river cruise maken waarbij u kennis maakt met het dagelijkse leven van Laotianen aan de Mekong rivier. Een andere mogelijkheid is om per boot van Thailand naar Laos (of vice versa) te reizen. Meer informatie over deze boottochten vindt u bij het hoogtepunt “Boottocht over de Mekong”.

Meer informatie rondreis Vietnam »

Lees meer

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon, ligt in de schilderachtige Mekong delta in het zuiden van Vietnam.

Lees meer

Mui Né

Mui Né bestaat uit een lange strandweg van zo’n 10 km en is één van Vietnam’s beste strandbestemmingen.

Lees meer

Recensies

89 mensen beoordelen Rama Tours Holland gemiddeld met een 9.2  / 10