Rama Tours

Vakantie Thailand

Het koninkrijk Thailand, het vroegere Siam, is een zeer geliefde vakantiebestemming met een ideale mix van cultuur, natuur, prachtige stranden en mooie boutique hotelletjes en resorts. Thailand ligt aan de azuurblauwe wateren van de Golf van Siam en de Andaman zee en wordt begrensd door de buurlanden Myanmar, Laos, Cambodja en Maleisië. De grootste rivier, de Maenam Chao Praya vormt met haar zijrivieren het hart van Thailand.

Landkaart Thailand

Thailand: land van de glimlach

Het land staat bekend om de kleurrijke boeddhistische tempels en oude koningssteden. Het landschap varieert van vruchtbare groene vlaktes tot bergachtige oerwoudgebieden en aan de kusten liggen paradijselijke stranden en tropische koraaleilandjes. In de heuvels in het noorden leven inheemse bergstammen en dit gebied leent zich uitstekend voor meerdaagse jungle trekkings, maar ook in het zuiden, in Khao Sok National Park kunt u prachtige (meer)daagse trekkings maken. In Thailand kunt u heerlijk eten. Een heel bekend en verrukkelijk gerecht is Pad Thai, dit is een gerecht met rijstnoedels, omelet, garnalen, vlees of tofu, taugé, bosui, limoen, chili en pinda’s. Andere gerechten waar Thailand bekend om staat zijn de vele curry’s, zoals de groene curry, rode curry en Massaman curry. Overal op straat kunt u vers fruit kopen en voor weinig geld koopt u heerlijke versgeperste vruchtensappen. In de hotels kunt u bij het ontbijt meestal kiezen voor een westers ontbijt, maar er is vaak ook een Thais ontbijt te krijgen. Hierbij kunt u denken aan ‘Thai fried rice’, noedelsoep, of Khao Tom: een soort rijstsoep met varkensvlees en knoflook. Ook vers fruit kunt u veelal bij het ontbijt krijgen. Rondreizen is de meest voorkomende manier van een vakantie naar Thailand. Een rondreis bestaat vaak uit een bezoek aan de bruisende hoofdstad Bangkok, de ruïnes van het koninklijke stadje Ayutthaya, de brug over de River Kwai bij Kanchanaburi, de natuurparken van Khao Yai of Khao Sok in het zuiden van Thailand, de noordelijke steden Chiang Mai en Chiang Rai en één van de strandbestemmingen, bijvoorbeeld Hua Hin. In de Andaman Zee kunt u naar Krabi, Khao Lak of naar onder andere de eilanden Phuket, Phi Phi Islands, Koh Lanta en de Similan Islands. Aan de andere kant, in de Golf van Thailand, liggen de eilanden Koh Samui, Koh Tao en Koh Phangan. In het oosten van de Golf van Thailand kunt u onder andere naar Pattaya Beach, Jomtien en de eilanden Koh Samet en Koh Chang.

  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Praktische informatie

Visuminformatie

Vaccinaties

Kleding

Taal

Telefonie & internet

Verzekeringen

Paspoort

Geldzaken

Tijd

Elektriciteit

Beste reistijd

Visuminformatie

Reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit hoeven geen visum meer te kopen bij aankomst in Thailand. Bij aankomst op de luchthaven ontvangt u een gratis “visa on arrival”. Dit geldt alleen voor reizen met een toeristisch verblijf van maximaal 30 dagen en bij binnenkomst op en vertrek van een groot aantal luchthavens. Het visum verloopt wanneer u Thailand weer verlaat. Gaat u daarna weer terug naar Thailand, bijvoorbeeld na uw bezoek aan Laos of Cambodja,  dan krijgt u een nieuw visum, die dan 15 dagen geldig is. Blijft u langer dan 30 dagen in Thailand, dan dient u voorafgaand aan uw reis in Nederland een visum aan te vragen. U kunt een visum aanvragen bij de VisumCentrale (mogelijk tegen voordeligere tarieven doordat Rama Tours Holland met deze organisatie samenwerkt. U kunt ons naar meer informatie vragen), of direct bij de Thaise ambassade in Den Haag.

Vaccinaties

Voor Thailand zijn geen inentingen verplicht, tenzij u zeven dagen voordat u Thailand binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. In dat geval is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht. Wel wordt een aantal vaccinaties aangeraden, zoals DTP, hepatitis A en buiktyfus. Voor sommige gebieden kan er aangeraden worden malaria tabletten te slikken. Raadpleeg voor actuele informatie altijd tijdig uw huisarts, de lokale GGD of het vaccinatiebureau. Het is raadzaam 4 tot 6 weken voor vertrek bij één van bovengenoemde instanties te informeren. Tip: neem uw reisprogramma mee, zodat de instantie kan zien waar uw reis exact heengaat. U kunt ook informatie inwinnen via de vaccinatielijn: 0900-9584 of via de website http://www.gezondopreis.nl/.

Kleding

Wij adviseren u met name dunne katoenen kleding mee te nemen vanwege het tropische klimaat in Thailand. Voor de Thai is bedekte kleding de norm. U zult merken dat er deuren voor u opengaan die voor anderen gesloten blijven, als u zich aanpast aan kleding en gewoonten. Het is daarom verstandig t-shirts met een kort mouwtje en shorts en rokjes tot op de knie mee te nemen, dan zit u altijd goed. Neem in ieder geval ook een set nette kleding mee voor bepaalde gelegenheden (een duurder restaurant, een uitnodiging om bij iemand te eten, officiële en religieuze bijeenkomst). Een windjack of trui is nodig voor de hoger gelegen gebieden. Daarnaast raden wij u aan niet al te veel kleding mee te nemen omdat u uw kleding doorgaans gemakkelijk kunt laten wassen in hotels waar u minimaal 2 nachten verblijft. Een paraplu tegen de regen of tegen de zon is ook geen overbodige luxe. Bij het bezoeken van religieuze plaatsen zoals tempels moeten uw schouders en benen bedekt zijn. Wat betreft de schoenen raden we aan naast goed zittende schoenen en slippers ook goede en stevige (wandel)schoenen met een goede profielzool mee te nemen wanneer u een trekking gaat maken.

Taal

De officiële taal van Thailand is Thai. Het is een taal die voor westerlingen erg lastig te leren (en te lezen) is, maar gelukkig kunt u in de meeste hotels en winkels met Engels terecht. Daarnaast De jongere generatie spreekt overigens steeds meer Engels. Op scholen wordt Engelse les steeds meer gehandhaafd. Daarnaast zijn bezienswaardigheden op toeristische plaatsen in het Engels aangegeven.

Telefonie & internet

In Thailand is het mogelijk ter plaatse een simkaart aan te schaffen. De kosten voor het gebruik van je mobiele telefoon zijn in dit geval lager dan bij het gebruik van uw Nederlandse simkaart. Tegenwoordig kunt u in grote, luxere hotels gebruik maken van het draadloos internet. Bij de receptie kunt u eventueel vragen naar de inloggegevens. In sommige gevallen vragen zij hiervoor een kleine vergoeding.

Verzekeringen

Wanneer u een mooie reis heeft geboekt of wilt gaan boeken is het natuurlijk verstandig om een goede verzekering af te sluiten. U wilt tenslotte onbezorgd op reis! Er zijn twee soorten verzekeringen: de reisverzekering en de annuleringsverzekering. Met de reisverzekering bent u goed verzekerd tegen bijvoorbeeld de kosten van opname in een (duur) ziekenhuis of kliniek in het buitenland of tegen repatriëring van u en uw reisgenoten na een ongeval of ziekte. De annuleringsverzekering vergoedt uw annuleringskosten in geval u de reis voor vertrek moet annuleren. Deze verzekering vergoedt ook de reeds door u voldane reissom, indien u plotseling naar huis moet terugkeren. Rama Tours Holland werkt samen met één van de beste reisverzekeraars van Nederland: De Europeesche Verzekeringen. Deze maatschappij hanteert gunstige voorwaarden en kent een uitstekende service! Kortlopende- of doorlopende verzekering De kortlopende verzekering geldt voor de duur van één vakantie, terwijl u de doorlopende verzekeringen voor minimaal 1 jaar afsluit waarmee elke vakantie tijdens dat jaar gelijk is verzekerd. Indien u vaker in een jaar op vakantie gaat of een duurdere reis onderneemt, is het vaak verstandig om een doorlopende reis- of annuleringsverzekering af te sluiten. Bovendien zijn kinderen bij een doorlopende reisverzekering tot 5 jaar GRATIS en blijvend tot 27 jaar (ook uitwonend) voor een geringe toeslag meeverzekerd! Bij de Europeesche kunt u een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten voor reissommen tot maximaal €1.500 of maximaal €3.000 per persoon. De doorlopende annuleringsverzekering tot maximaal €3.000 is alleen mogelijk in combinatie met een doorlopende reisverzekering. Bij hogere reissommen kunt u het verschil kortlopend bijverzekeren Reisverzekering Met een goede reisverzekering gaat u onbezorgd en goed voorbereid op vakantie. U kunt kiezen tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Zo kunt u zelf bepalen welke verzekering het best bij u past. Een reisverzekering bestaat standaard uit de basisdekking. Heeft u bijvoorbeeld onverwachte reiskosten, of maakt u iets stuk in de hotelkamer dan bent u hiervoor verzekerd. Daarnaast kunt u de basisdekking uitbreiden en onder meer rechtsbijstand, ongevallen en geneeskundige kosten meeverzekeren zodat u ten allen tijden goed verzekerd bent tegen bijvoorbeeld de kosten van opname in een (duur) ziekenhuis in het buitenland, of tegen repatriëring van u en uw reisgenoten na een ongeval of ziekte. Annuleringsverzekering Behalve een reisverzekering is ook een annuleringsverzekering erg belangrijk. Het zal u maar gebeuren dat de door u geboekte reis niet door kan gaan, of dat u de reis vroegtijdig dient te beëindigen. Met een annuleringsverzekering zijn zowel de kosten voor annulering als de eventuele ongebruikte reisdagen verzekerd. Daarbij kunt u de annuleringsverzekering uitbreiden met de allrisk-annulering en een verzekering voor de (zaak)waarnemer:

  • Allrisk-annuleringsverzekering

Bij de allrisk annuleringsverzekering kunt u zelf bepalen om welke reden u uw vakantie annuleert. In dit geval kunt u niet alleen beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag u zelf bepalen om welke reden u liever niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld als u toch die nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen, of wanneer uw beste vriend(in) ziek is. Voor deze extra annuleringsredenen krijgt u 75% van uw annuleringskosten vergoed. Voor uitzonderingen verwijzen wij u door naar de voorwaarden.

  • Waarnemer

Indien u een waarnemer meeverzekert en hij of zij overkomt iets waardoor u de reis dient te annuleren of vroegtijdig dient af te breken, krijgt u de ongebruikte reisdagen en kosten voor annulering vergoed. Verzekering voor afkoop eigen risico Dit product verzekert het eigen risico in het geval van cascoschades bij huur van een auto, motor, camper of caravan en biedt daarnaast dekking voor door het verhuurbedrijf uitgesloten cascoschades. NB: Indien u al in het bezit bent van een doorlopende annuleringsverzekering Als u reeds een doorlopende annuleringsverzekering heeft, let u dan goed op de maximaal verzekerde reissom per persoon. Meestal bedraagt deze € 1.250 of € 1.500. Rama Tours Holland kan het verschil tussen de totale reissom en het maximaal verzekerd bedrag voor u bijverzekeren op een aflopende annuleringsverzekering. Uiteraard kan Rama Tours Holland ook een offerte voor u uitbrengen om uw verzekering op maat bij de Europeesche onder te brengen tegen een scherpe premie, of zelfs een topdekking voor u regelen waarmee u de meest complete reisverzekering heeft die u zich maar kan wensen!

Paspoort

Uw paspoort dient bij aankomst in Thailand nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Belgische reizigers dienen te beschikken over een internationale reispas. Tevens adviseren wij u om een kopie van het paspoort mee te nemen of naar uzelf te mailen. Bij verlies of diefstal kan dit erg handig zijn. Indien uw paspoort is gestolen of zoekgeraakt, dient u een nieuw reisdocument aan te vragen bij de Nederlandse ambassade in Bangkok. Voor de resterende periode van uw verblijf kunt u gebruik maken van een noodpaspoort. Vergeet echter niet om ter plaatse een verklaring van vermissing in te vullen en/of aangifte van diefstal te doen.

Geldzaken

Munteenheid
De munteenheid van Thailand is de Thaise Baht (TBH). De waarde van deze munt fluctueert en ligt de laatste jaren tussen de 30 tot 40 Baht voor 1 euro. Deze koers is aan verandering onderhevig, voor actuele koersinformatie verwijzen wij u naar: www.xe.com. Er zijn biljetten van 10, 20, 50, 100, 500 en 1000 Thaise Baht.  Zorg dat u altijd wat kleinere coupures bij u heeft voor fooitjes of kleine uitgaven.

Pinnen
U kunt prima geld uit de geldautomaten halen (zogenaamde ATM’s), waardoor het in de meeste bestemmingen binnen Thailand niet persé noodzakelijk is contant geld mee te nemen. U vindt de geldautomaten op de luchthaven en in de grote steden. In sommige plaatsen is het niet mogelijk om geld op te nemen. Wij raden u aan om voldoende geld op zak te hebben. Daarnaast adviseren wij u een kleine hoeveelheid contant geld in Euro’s of Dollars mee te nemen. (let op: biljetten zonder scheuren, zonder vouwen en volledig onbeschreven Dollars mogen niet ouder zijn dan seriejaar 1999). Deze kunt u gemakkelijk wisselen bij hotels, postkantoren en banken.   Houdt u er wel rekening mee dat een fee wordt berekend voor het opnemen van geld. Deze fee verschilt per pinautomaat.  

Credit Card
U kunt vaak in de grote hotels, restaurants en warenhuizen en bij veel duikscholen gebruik maken van uw creditcard. We adviseren u wel om het gebruik van uw credit card te vermijden omdat er namelijk nog weleens gefraudeerd wordt. In de internationale hotels kunt u uiteraard wel op een veilige manier uw credit card gebruiken.

Fooi
In Thailand is het over het algemeen niet gebruikelijk om fooien te geven. Toch zien we dat men, op de meer toeristische plekken, steeds meer gewend raakt dit wel te krijgen. Vooral uw chauffeur en/of gids zullen het op prijs stellen een extraatje te ontvangen na hun inzet. Het bedrag dat u geeft aan fooi is volledig aan uzelf en afhankelijk van uw mate van tevredenheid. Ook porters en kamermeisjes kunnen een extraatje wel waarderen. Wij adviseren u wel om de fooien persoonlijk te overhandigen. In de restaurants is de service charge soms al verwerkt in de rekening. Soms wordt er 15 of 21% tax en service kosten aan de rekening toegevoegd.

Afdingen
Het is in Thailand de normaalste zaak om te onderhandelen over de prijs van producten en diensten (vooral op markten en in lokale winkels). Voelt u zich dus niet bezwaard om een lagere prijs te vragen dan wat er wordt gevraagd. Ook bij het gebruik van lokaal vervoer, bijvoorbeeld taxi’s en tuk tuk’s, is het gebruikelijk te onderhandelen over de prijs. In supermarkten en restaurants wordt in de regel niet afgedongen. Hier worden in de meeste gevallen vaste prijzen gehanteerd. Voor het afdingen zijn geen echte richtlijnen. Neem vooraf een bedrag in gedachte wat u maximaal wilt uitgeven voor het product of de dienst. We adviseren altijd op respectvolle manier te onderhanden. Blijf te allen tijde lachen en probeer niet te schreeuwen of kwaad weg te lopen.

Tijd

In onze zomertijd is het in Thailand 5 uur later dan in Nederland. Zodra bij ons de wintertijd ingaat, komt hier nog een uurtje bij.

Elektriciteit

Alle hotels beschikken over een netspanning van 110 of 220 volt. Stroomstoringen treden in het verre oosten vaker op dan bij ons. Het is altijd handig een wereldstekker mee te nemen. Deze zijn te koop bij onder andere ANWB en Hema.

Beste reistijd

Thailand heeft een tropisch regenklimaat en is in principe het hele jaar door goed te bereizen. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 25 en de 35 graden. In de hogere gebieden kan de temperatuur soms iets lager liggen. Kort gezegd kent het land slechts drie seizoenen: het ‘droge’, het ‘natte’ en het ‘warme’ seizoen. Het droge seizoen is meestal van november tot en met februari. Deze periode wordt gezien als beste reistijd met veel zonuren en relatief weinig regen. Er kan af en toe wel een verfrissende bui vallen, maar deze zijn vaak van korte duur. Hoe meer u naar het oosten en zuiden van Indonesië reist, des te langer het droge seizoen. Het warme seizoen loopt van maart tot en met juni, met april, mei en juni als de heetste maanden. De temperaturen kunnen tijdens deze periode flink oplopen, tot wel 40 graden. Ook de luchtvochtigheid is zeer hoog in deze maanden. De regenbuien, vooral in het zuiden, die tijdens deze periode vallen kunnen daardoor wel als heerlijk verfrissend worden ervaren. Het regenseizoen is meestal van juli tot en met oktober. Op verschillende eilanden kan er in deze periode op sommige dagen behoorlijk wat regen vallen. Tevens heerst er een hoge(re) luchtvochtigheid. Desondanks kan er in deze periode goed gereisd worden. U geniet van aangename temperaturen en de natuur is, dankzij de regen, vaak erg mooi.

ZELF ZOEKEN? DAT KAN!

Zoek hier tussen al onze bestemmingen.

Rama Tours Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.