Rama Tours

Introductie

De onderstaande rondreis is een voorbeeld van een individuele reis door Sumatra, Java en Bali en kan naar wens worden aangepast.

Deze prachtige reis over het kleurrijke Sumatra, het indrukwekkende Java en het magische Bali is de perfecte kennismaking met het mooiste en meest afwisselende land ter wereld, Indonesië.

Ten westen van de hoofdstad Medan ligt het Gunung Leuser National Park, dat u absoluut niet mag missen bij een reis over Sumatra. Dit regenwoud beschikt over een grote diversiteit aan flora en fauna. Behalve verschillende soorten apen, zoals de bedreigde orang-oetans en gibbons, leven er vleermuizen, olifanten en zelfs Sumatraanse tijgers en neushoorns. In Tankahan komt u ook in oog met olifanten te staan, een bijzondere ervaring! Ook Samosir mag niet worden overgeslagen. Dit eiland in het prachtige Tobameer is de thuishaven van de ‘Toba Batak’. Deze bevolkingsgroep staat bekend om zijn zangkunst en bijzondere huizenbouw. Aanschouw één van de folkloristische dansvoorstellingen en laat u verrassen!

Stel uw rondreis samen »

LANDKAART

Na Sumatra volgt Java, met Bandung als eerste stop. Bandung, vroeger ook wel het “Parijs van Java” genoemd kunt u het beste per fietst of te voet verkennen met één van onze persoonlijke fietstexcursies of stadswandelingen. Vanwege de hoge ligging is de omgeving uitermate geschikt voor de theecultuur. Daarna maakt u een prachtige treinreis naar het midden van Java, waarna u doorreist naar de wereldberoemde Borobodur, een absolute ‘must’ om te bezoeken. Daarnaast mag ook het sultanaat Yogyakarta niet ontbreken. Slenter door de gezellige straatjes, maak een stadswandeling of ontdek de stad per becak-fiets. Per trein gaat u op weg naar de Bromo. Een bezoek aan deze vulkaan behoort ook zeker tot een van de hoogtepunten van de rondreis. Nog een indrukwekkende vulkaan in deze regio is de Ijen met een kleurrijk kratermeer. Tevens is dit de enige vulkaan ter wereld waar zwavel wordt gewonnen. Uw reis over Java sluit u af met een leuke plantagetour in de buurt van Kaliklatak.

Deze rondreis aanpassen »

Op Bali begint u de reis in Pemuteran, het noordwesten van Bali, waar u prima kunt duiken en snorkelen langs de prachtig met koraal bedekte steile wanden. In het kunstenaarsdorpje Ubud, gelegen in centraal Bali komen kunstliefhebbers aan hun trekken in de vele galeries en musea, maar ook natuurliefhebbers kunnen in de omgeving prachtig wandelen of fietsen door de weelderige Balinese natuur. Uw vakantie eindigt in Sanur, waar u nog een aantal dagen kunt genieten van het langgerekte strand, de gezellige winkeltjes en vele restaurants met verrukkelijke Indonesische maaltijden.

Een prachtige reis met veel variatie in natuur, cultuur en uiteraard de mooie stranden van Bali.

Ook voor families met kinderen is dit absoluut een leuke reis!

Deze rondreis als basis nemen »

  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 : Vertrek uit Amsterdam

Vlucht Amsterdam – Medan (evtentueel met stopover in o.a. Singapore, Kuala Lumpur, Jakarta, Doha, Dubai of Hong Kong).

Dag 2 : Medan-Bukit Lawang

Bij aankomst in Medan transfer naar uw hotel in Bukit Lawang met onderweg een stop bij palmolie- en rubberplantages.

Dag 3 : Bukit Lawang

Na het ontbijt maakt u samen met een lokale gids een junglewandeling van 2 a 3 uur door de prachtige jungle op zoek naar de prachtige dieren van deze omgeving zoals de mooie orang-oetans, diverse andere apen en eventueel gibbons. De dieren kunt u soms van heel dichtbij aanschouwen, een bijzondere ervaring. Daarna gaat u 20 minuten Tuben, al zitten in een grote opgeblazen band drijft u terug naar uw hotel.

Dag 4 : Bukit Lawang-Tangkahan

Alvorens u naar Tangkahan reist kunt u vandaag deelnemen aan een kookworkshop in Bukit Lawang. Per becak gaat u eerst naar de markt om ingrediënten te kopen waarmee u gaat koken bij lokale mensen thuis, een unieke ervaring. Vervolgens reist u verder naar Tangkahan. Om bij uw accommodatie te komen dient u een rivier over te steken.

Dag 5 : Tangkahan-Berastagi

Vandaag gaat u helpen bij het wassen van olifanten. Verder kunt u vandaag genieten van het prachtige jungle gebied of lekker zwemmen in de rivier tot dat u doorreist naar Berastagi.

Vervolgens privé transfer naar Berastagi, met onderweg een stop in een traditioneel dorp bij Peceren waar u nog de traditionele huizen van de Karo Batakstam en een kleurrijke fruitmarkt aantreft.

Dag 6 : Berastagi-Samosir (Tobameer)

Transfer naar het Tobameer via een schitterende route door hooglanden. Onderweg maakt u een stop bij de Sipisopiso waterval vanwaar u adembenemend uitzicht heeft over het Tobameer. Bij Prapat steekt u per boot over naar Samosir.

Dag 7 : Samosir (Tobameer)

Dag ter vrije besteding. Verken samen met een lokale gids het eiland Samosir, het land der Batakkers. Maak kennis met de zeden en gewoontes van de lokale bevolking, of maak een boottocht en vaar langs het eiland Samosir.

Dag 8 : Samosir (Tobameer)-Medan

Privé transfer naar Medan, een drukke, chaotische en intrigerende stad waar enkele bezienswaardigheden en gebouwen herinneren aan de koloniale tijd.

Dag 9 : Medan-Bandung

Privé transfer naar de luchthaven voor vlucht naar Bandung, Java. Bij aankomst privé transfer naar uw hotel.

Dag 10 : Bandung

Dag ter vrije besteding. Verken Bandung door middel van een stadswandeling. . Onderweg bezoekt u een aantal zeer fraaie koloniale gebouwen, zoals rond Jalan Braga, de straat met de grootste concentratie art-deco gebouwen ter wereld.

Dag 11 : Bandung-Borobudur

Na het ontbijt zeer vroeg in de ochtend transfer naar het treinstation van Bandung voor de reis per trein naar Yogyakarta. Bij aankomst op het station in Yogya wordt u afgehaald door de chauffeur en verder naar uw hotel bij de Borobudur gereden.

Dag 12 : Borobudur-Yogyakarta

‘s Ochtends vroeg wandelt u vanuit uw hotel naar de Borubudur. In alle stilte maakt u de zonsopgang mee bij dit duizend jaar oud tempelcomplex, dat het grootste Boeddhistische heiligdom ter wereld is. U kunt altijd met uw chauffeur overleggen of u nog andere tempels wilt bezichtigen zoals de minder bezochte Mendut en Pawon, in de buurt van de Borobudur. De chauffeur brengt u er naar toe! Vervolgens transfer naar Yogyakarta.

Dag 13 : Yogyakarta

Vandaag gaat u een fietstour door authentieke dorpjes in de omgeving van Yogyakarta maken. Hier proeft u de Javaanse sfeer en maakt u kennis met de lokale bevolking.

Dag 14 : Yogyakarta-Bromo

Na het ontbijt zeer vroeg in de ochtend transfer naar het treinstation van Yoyakarta voor de reis per trein naar Mojokerto. Bij aankomst op het station wordt u afgehaald door de chauffeur en verder naar uw hotel bij de Bromo gereden. U hoeft er pas tegen zonsondergang te zijn. Een bezoek aan het op 2700 m hoogte gelegen uitzichtpunt van de Bromo is één van de hoogtepunten van de reis door Java. De zonsopgang boven de vulkanen Bromo en Batok met op de achtergrond de Gunung Semeru is buitengewoon spectaculair.

Dag 15 : Bromo-Kaliklatak

U: wordt al om half vier ’s ochtends gewekt voor de tocht per jeep naar het hoogste gelegen uitkijkpunt. Hier wacht u op de spectaculaire zonsopkomst met uitzicht over de kraterbodem van de Bromo. Na uw bezoek aan de Bromo reist u naar Kaliklatak.

Dag 16 : Kaliklatak

Wederom vroeg uit de veren voor de 4-WD tocht naar het hooggelegen Paltuding door plantages en het regenwoud. Dit regenwoud is een van de weinige op Java waar nog enorme varens en reuzenbomen groeien! Vanaf Paltuding maakt u een 1½ tot 2 uur durende wandeling over een schaduwrijk pad met indrukwekkende vergezichten naar de Kawah Ijen, ofwel Ijen vulkaan. Dit is de enige vulkaan ter wereld waar zwavel wordt gewonnen!

Dag 17 : Kaliklatak-Pemuteran

Na het ontbijt krijgt u een uitgebreide rondleiding op de plantage waar gewassen zoals cacao, rubber, koffie, tabak en allerlei specerijen op traditionele wijze worden verbouwd. Vervolgens transfer naar Ketapang voor de oversteek naar Bali per boot (inbegrepen) en vervolgens transfer naar uw hotel op Bali.

Dag 18 : Pemuteran

Dag ter vrije besteding. Pemuteran is een klein vissersdorpje met een aantal hotels aan het strand. Het is de meest westelijke strandbestemming langs de noordkust van Bali. Voor de kust ligt op relatief korte afstand (ongeveer 45 minuten varen) het eilandje Menjangan waar u uitstekend kunt duiken en snorkelen langs de prachtig met koraal bedekte steile wanden.

Dag 19 : Pemuteran-Ubud

Privé dagexcursietransfer van Pemuteran naar Ubud. Onderweg maakt u een stop bij de watervallen bij het 700 meter hooggelegen dorpje Munduk, het tempelcomplex Pura Ulun Danu Bratan, een lokale markt in Bedugul en de apenjungle “Alas Kedaton”.

Dag 20 : Ubud

Dag ter vrije besteding. Ubud ligt in het heuvelachtige centrale Bali, ingebed tussen groene sawa’s en diepe valleien. In de directe omgeving kunt u prachtig wandelen of fietsen door de weelderige Balinese natuur. Eventueel kunt u ook een kookcursus volgen.

Dag 21 : Ubud-Sanur

Privé transfer naar het schildersdorpje Ubud.

Dag 22 : Sanur

Dag ter vrije besteding. In Sanur vindt u vele gezellige restaurantjes, barretjes en leuke boetiekjes.

Dag 23 : Vertrek naar Amsterdam

Privé transfer naar de luchthaven van Bali voor uw vlucht huiswaarts (eventueel met stopover in o.a. Singapore, Kuala Lumpur, Jakarta, Doha, Dubai of Hong Kong).

Dag 24 : Aankomst op Schiphol

Aankomst op Schiphol.

Bukit Lawang, Eco Lodge

Aan de rand van het Gunung Leuser National Park ligt de prachtige Eco Lodge in het dorpje Bukit Lawang.

Lees meer

Tangkahan, Jungle Lodge

Deze (zeer) eenvoudige lodge is gelegen in Tangkahan met uitzicht over de rivier en de jungle.

Lees meer

Berastagi, Grand Mutiara Hotel

Het Grand Mutiara ligt net buiten het centrum van Berastagi. Met uitzicht op de Sinabung vulkaan.

Lees meer

Samosir, Tabo Cottages

Dit zeer gemoedelijke hotel ligt direct aan het meer en tussen de rijstvelden en beschikt over een heerlijk zwembad.

Lees meer

Medan, Deli River hotel

Het prachtige Deli River hotel ligt aan de buitenrand van Medan en is omringd door een tropische tuin.

Lees meer

Bandung, Grand Preanger hotel

Het Grand Preanger hotel is wellicht het beste voorbeeld van Art-deco architectuur in Bandung.

Lees meer

Borobudur, Saraswati Boutique hotel

Door de ligging, de grandeur en unieke sfeer is Saraswati Boutique hotel een van onze favorieten!

Lees meer

Yogyakarta, The Phoenix hotel

Het monumentale vijfsterren hotel The Phoenix, vlakbij Jalan Malioboro, is een prachtig hotel.

Lees meer

Bromo, Lava View Lodge

Voor een overnachting nabij de Bromo is Lava View Lodge een geschikte keuze.

Lees meer

Kaliklatak, Wisata Irdjen

Wisata Irdjen is het gastenverblijf van een traditionele plantage, op de hellingen van het Ijen gebergte.

Lees meer

Bukit Lawang, Eco Lodge

Aan de rand van het Gunung Leuser National Park ligt de prachtige Eco Lodge in het dorpje Bukit Lawang.

Lees meer

Tangkahan, Jungle Lodge

Deze (zeer) eenvoudige lodge is gelegen in Tangkahan met uitzicht over de rivier en de jungle.

Lees meer

Berastagi, Grand Mutiara Hotel

Het Grand Mutiara ligt net buiten het centrum van Berastagi. Met uitzicht op de Sinabung vulkaan.

Lees meer

Samosir, Tabo Cottages

Dit zeer gemoedelijke hotel ligt direct aan het meer en tussen de rijstvelden en beschikt over een heerlijk zwembad.

Lees meer

Medan, Deli River hotel

Het prachtige Deli River hotel ligt aan de buitenrand van Medan en is omringd door een tropische tuin.

Lees meer

Bandung, Grand Preanger hotel

Het Grand Preanger hotel is wellicht het beste voorbeeld van Art-deco architectuur in Bandung.

Lees meer

Borobudur, Saraswati Boutique hotel

Door de ligging, de grandeur en unieke sfeer is Saraswati Boutique hotel een van onze favorieten!

Lees meer

Yogyakarta, The Phoenix hotel

Het monumentale vijfsterren hotel The Phoenix, vlakbij Jalan Malioboro, is een prachtig hotel.

Lees meer

Bromo, Lava View Lodge

Voor een overnachting nabij de Bromo is Lava View Lodge een geschikte keuze.

Lees meer

Kaliklatak, Wisata Irdjen

Wisata Irdjen is het gastenverblijf van een traditionele plantage, op de hellingen van het Ijen gebergte.

Lees meer

Bukit Lawang

Het dorpje Bukit Lawang ligt aan de Bohorok-rivier.

Lees meer

Tangkahan

Tangkahan is een dorp aan de rand van Gunung Leuser National park.

Lees meer

Berastagi

Berastagi is een bergdorpje en heeft een aangenaam fris klimaat.

Lees meer

Tobameer

Vanaf Berastagi naar Prapat voert de route langs de Sipisopiso waterval.

Lees meer

Medan

De hoofdstad van Sumatra is de poort naar dit prachtige eiland.

Lees meer

Bandung

Ten tijde van de Nederlandse overheersing had Bandung de bijnaam Parijs van Java, vanwege de statige lanen en prachtige art-deco gebouwen. Het Grand Preanger en het Savoy Homann Hotel, ontworpen door de Nederlandse architecten Wolff Schoemaker en Aalbers, behoren tot de mooiste voorbeelden van deze architectuur. In vroeger tijden flaneerden de Hollandse dames hier in haute couture, rookten de heren hun sigaar op het terras en waren de nieuwste snufjes uit Europa hier verkrijgbaar. Ook tegenwoordig is Bandung nog een geliefd koel bergoord waar bezoekers uit Jakarta en andere steden in West Java graag hun weekend doorbrengen. Een populaire bezigheid is het bezoek aan de vele moderne winkelcentra waar jeans, schoenen, tassen en parfums te koop worden aangeboden.

Bandung ligt op 600 meter hoogte en heeft een aangenaam koel klimaat. Vanwege de gematigde temperaturen en vruchtbare vulkaanhellingen is de omgeving van Bandung uitermate geschikt voor de thee- en kininecultuur. Daarom vindt u op de Bandung hoogvlakte, ook wel Preanger genoemd, veel theeplantages, o.a. Malabar, bekend uit de Heeren van de Thee. Ten noorden van de stad liggen het bergoord Lembang, de vulkaan Tangkuban Prahu en de warmwaterbronnen van Ciater. Verder mag u een bezoek aan de muziekschool van meneer Ujo zeker niet missen. Schoolkinderen spelen daar met enorm enthousiasme op hun angklungs, een muziekinstrument van bamboe. Hun leermeester pak Ujo dirigeert het kinderorkest. Het specifieke geluid van de angklung en het fanatieke spel van de kinderen zal u betoveren. Muziekplezier gegarandeerd!

Meer informatie rondreis Java »

Lees meer

Borobudur

De Borobudur is het beroemdste en meest indrukwekkende tempelcomplex in Indonesië en een bezoek aan deze tempel is één van de hoogtepunten tijdens uw reis door Java. Dit wereldwijd grootste boeddhistische heiligdom ligt in een uitgestrekte vallei vlakbij Yogyakarta, omringd door vulkanen en is meer dan duizend jaar oud. Borobudur betekent ‘het boeddhistische klooster op de heuvel’. De eerste vier rechthoekige terrassen laten ruim 1500 bas-reliëfs zien. Ze illustreren het leven van Boeddha. De negen verdiepingen zijn negen oefeningen in meditatie ter voorbereiding op het hoogste platform, het Nirwana of hiernamaals. We adviseren u de tempel in de zeer vroege ochtend te bezoeken. U bent dan één van de eerste gasten en kunt zich opmaken voor een prachtige zonsopkomst boven de Merapi vulkaan.

Meer informatie rondreis Java »

Lees meer

Yogyakarta

Het sultanaat Yogyakarta is het culturele centrum van Indonesië en tevens één van de belangrijkste universiteitssteden van Java. De stad is gezellig door de kleine straatjes, de grote rommelige bedrijvigheid en de vele studenten. Yogyakarta staat bekend om zijn typische Javaanse zilverwerk, de batikfabrieken, de moderne schilderkunst, het mysterieuze schaduwspel, het Ramayana ballet en de traditionele Javaanse muziek (gamelan). Om dit alles te zien en te beleven, moet u beslist meerdere dagen in deze stad logeren! Het leukst is om de stad per becak (fietstaxi) te verkennen en een bezoek te brengen aan de centrale winkelstraat Malioboro, het paleis van de sultan (de kraton), het waterpaleis Tamansari, de pasar burung (vogeltjesmarkt) en de zilverstad Kota Gede.

Even buiten de stad vindt u de wereldberoemde tempels Borobudur en Prambanan. De muren van de Borobudur zijn gebeeldhouwd in bas-reliëfs en hebben en totale lengte van wel zes kilometer. Op weg naar de Borobudur ziet u twee boeddhistische tempels, de Mendut en Pawon. Het hindoeïstische Prambanan-complex ligt ten oosten van Yogya dat door sommigen als mooier en imposanter dan de Borobudur wordt beschouwd.  ’s Avonds wordt bij de Prambanan tempel het klassieke Ramayana-verhaal als dans uitgevoerd door het Ramayana ballet.  Ten zuiden van Yogya liggen Imogiri, de begraafplaats van de sultans en Parangtritis, het strand aan de zuidkust met zwarte zandduinen.

Meer informatie rondreis Java »

Lees meer

Bromo

Voor een bezoek aan de Bromo wordt u al om half vier ’s ochtends gewekt voor een tocht per jeep naar het op 2700 m hoogte gelegen uitkijkpunt Penanjakan. De tocht naar de kraterrand is in het donker en duurt ongeveer een uur. Bij helder weer is de zonsopgang boven de vulkanen Bromo en Batok met op de achtergrond de Gunung Semeru, de hoogste vulkaan op Java, buitengewoon spectaculair. Houdt uw camera gereed, want zodra de zon opkomt, blijft u foto’s maken van het bijzondere maanlandschap.

Meer informatie rondreis Java »

Lees meer

Kaliklatak

De traditionele plantage van Kaliklatak ligt in het uiterste oosten van Java op de noordelijke hellingen van het Ijen-gebergte. Deze oude plantage, of ‘onderneming’ zoals ze het zelf ouderwets noemen, is nog volop in bedrijf en de 600 werknemers wonen ook op de plantage. Op een gebied van 1000 hectare worden cacao, rubber, koffie, tabak, nootmuskaat en allerlei specerijen verbouwd. Het is unieke belevenis om door de velden en groene valleien te worden rondgeleid en zelf te zien welke gewassen er worden verbouwd en hoe ze worden geoogst en verwerkt.

Meer informatie rondreis Java »

Lees meer

Recensies

72 mensen beoordelen Rama Tours Holland gemiddeld met een 9.1  / 10