Rama Tours

Introductie

De onderstaande rondreis is een voorbeeld van een individuele reis door verrassend Sulawesi en kan naar wens worden aangepast.

Deze reis laat u kennis maken met de diversiteit van Sulawesi. Dit grote eiland in de Indonesische archipel is bekend om zijn indrukwekkende culturen, maar zeker ook om de unieke flora en fauna.

U verkent de bruisende hoofdstad Makassar, het vroegere Ujung Pandang, gelegen op het zuidelijke deel van Sulawesi. Het is de hoofdstad van dit eiland en een belangrijke havenstad. In deze traditionele Indonesische stad vindt u de restanten van Benteng Rotterdam, een oud VOC-Fort, de pasar ikan en de oude haven Po­ar­te­re, waar de laat­ste vloot tra­diti­onele zeilschepen ligt en waar u kunt kijken naar het schouwspel van het met de hand laden en lossen van de grote houten Boeginese schoeners.

Daarna reist u verder naar het witte strand van Bira waar u heerlijk tot rust kunt komen alvorens u verder op verkenningstocht gaat door het ongerepte Sulawesi. In Sengkang maakt u een bijzondere boottocht over het Tempemeer.

Stel uw rondreis samen »

Landkaart

U vervolgt uw reis naar Tana Toraja. Qua natuurschoon en cultuur is Tana Toraja één van de mooiste en meest indrukwekkende streken van Indonesië. De meeste Toraja zijn christen; in afgelegen gebieden houdt men echter nog vast aan de traditionele voorouderverering, de ‘aluk todolo’. De overledenen worden bijgezet in dodenkamers in de rotswanden, waar houten Tau Tau poppen over hun ziel waken. Uniek in deze bergstreek zijn de tongkonans, de traditionele huizen van de Tana Toraja waarvan het dak de vorm van een zadel heeft en de gevels versierd zijn met buffelhoorns.

In Tentena bij het Posomeer kunt u de indrukken van de reis alvast een beetje op u in laten werken.

De reis voert u verder naar de onbekende en nog bijna onbewoonde Togian eilanden, waar u prachtige zandstranden en een kleurrijke onderwaterwereld vindt. Om er te komen dient u een redelijk lange reis te maken maar het is absoluut de moeite waard!

Reisvoorstel aanvragen »

De onderwaterwereld met het turkooizen water bij de eilanden zijn uitstekend geschikt om snorkelend en duikend te ontdekken. Ook kunt u op deze bounty eilandjes even helemaal tot rust komen.

Mocht u een culinaire lekkerbek zijn dan is het aan te raden rond Tomohon en Manado de traditionele keuken te proeven.

Met name op het gebied van fauna is Sulawesi uniek, er komen hier diersoorten voor die nergens anders ter wereld leven, zoals de beroemde Tarsier (Celebes spookdier). In het Tangkoko National Park heeft u kans op het zien van deze bijzondere diertjes, maar ook kunt u hier onder andere de Macaca Nigra (Sulawesi Black Monkeys, ook wel kuifmakaak genoemd), neushoornvogels, prachtig gekleurde Kingfisher vogels, Tarantulas (vogelspinnen) en couscous beren, vernoemd naar een beer vanwege zijn dikke, donkere beerachtige vacht maar toch echt een buideldier, tegenkomen. Het Tangkoko National Park is een beschermd regenwoud met een grote diversiteit aan flora en fauna in een bergachtig gebied. In de late namiddag en de volgende ochtend kunt u prachtige wandelingen maken door dit natuurgebied.

U sluit uw vakantie af bij Bunaken waar voor de liefhebbers van de onderwaterwereld een heel breed scala aan koraal en kleurrijke vissen te vinden zijn.

Deze rondreis als basis nemen »

  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 : Vertrek uit Amsterdam

Vlucht Amsterdam – Makassar (eventueel met stopover in o.a. Singapore, Kuala Lumpur, Jakarta, Doha, Dubai of Hong Kong).

Dag 2 : Makassar

Bij aankomst op de luchthaven van Makassar transfer naar uw hotel.

Dag 3 : Makassar

Makassar is de hoofdstad van Sulawesi en een belangrijke havenstad. In deze traditionele Indonesische plaats vindt u de restanten van Benteng Rotterdam, een oud VOC-Fort, de pasar ikan en de oude haven Poartere.

Dag 4 : Makassar-Bira

Transfer naar Bira.

Dag 5 : Bira

Vandaag maakt u een excursie per privé boot naar een van de koraaleilandjes voor de kust. Hier zal voor u een beach BBQ georganiseerd worden.

Dag 6 : Bira-Sengkang

Transfer naar Sengkang (6 tot 8 uur), een prachtige route met schitterende uitzichten over sawa's en rivieren.

Dag 7 : Sengkang-Tana Toraja

Transfer naar naar Tana Toraja. Deze reis zal ongeveer 7 uur duren en leidt u door een prachtig landschap van meren en dorpjes.

Dag 8 : Tana Toraja

Na het ontbijt vertrekt u voor een bezoek aan Lemo. Vervolgens bezoekt u Tampangallo waar de doden in ondergrondse grotten worden begraven. Daarna loopt u naar Suaya waar u graven van notabelen kunt zien die in de rotsen zijn uitgehouwen. Uw volgende stop is bij Kambira, dat bekend staat om haar babybomen.

Dag 9 : Tana Toraja

Deze dag staat een bezoek aan Pallawa op het programma. Hier treft u menhirs en traditionele rijstschuren. Vervolgens een bezoek aan Sanggala waar u onder andere traditionele Tongkonan huizen vindt. Of u kunt vandaag Batutomongga verkennen. Ook in Batutomongga is een cirkel te zien van (56) menhir stenen.

Dag 10 : Tana Toraja-Pendolo

Transfer naar Pendolo (7 tot 9 uur). U rijdt via Palo¬po gelegen aan de Bone-baai naar Masamba.

Dag 11 : Pendolo-Tentena (Posomeer)

Na het ontbijt transfer door de bergen naar Tentena (of per boot naar Tande Bone). Het laatste stukje is per boot! De route is afwisselend door hoge bebossing en vlaktes met gras en lage struiken. Vanaf Tentena vaart u in ca. 10 minuten naar het Tando Bone resort.

Dag 12 : Tentena (Posomeer)

De omgeving van het bijzonder heldere Posomeer leent zich uitstekend om wandeling maken en te genieten van de omgeving.

Dag 13 : Tentena (Posomeer)-Ampana

U gaat vandaag in ongeveer 6 uur op weg naar Ampana. Onderweg komt u genieten van de mooie uitzichten en komt u door diverse lokale dorpjes.

Dag 14 : Ampana-Togian eilanden

Vanaf Ampana neemt u de snelle boot naar de haven Wakai. Vervolgens wordt u door een boot van het hotel opgehaald en in ongeveer een half uurtje naar het hotel gevaren.

Dag 15-16 : Togian eilanden

Dagen ter vrije besteding om heerlijk tot rust te komen en te genieten van de indrukwekkende onderwater wereld.

Dag 17 : Togian eilanden-Gorontalo

U wordt door een boot van het hotel naar de haven van Wakai gebracht. Vanaf Wakai gaat u aan boord van de overnachtingsferry die u naar Gorontalo vaart.

Dag 18 : Gorontalo

Bij aankomst in Gorontalo wordt u naar uw hotel gebracht waar u zich even op kunt frissen en eventueel nog een paar uurtjes kunt slapen. Vervolgens verkent u deze dag Gorontalo waarbij u onder andere een wandeling maakt door het oude gedeelte van de stad, het Fort Otanaha bezoekt en langs het Lomboto-meer rijdt.

Dag 19 : Gorontalo-Manado-Tomohon

Transfer naar de luchthaven van Gorontalo voor uw binnenlandse vlucht naar Manado. Daarna transfer naar Tomohon. Tomohon wordt ook wel “Kota Kembang” genoemd, de bloemenstad.

Dag 20 : Tomohon

Vandaag kunt u een mooie tocht maken in de heuvelachtige omgeving van Tomohon. Deze tocht voert door het land der Minahasa met een bezoek aan zwavelbronnen en een traditioneel pottenbakkersdorp.

Dag 21 : Tomohon-Tangkoko National Park

Transfer naar Tangkoko National Park. Het Tangkoko National Park is een beschermd regenwoud met een grote diversiteit aan flora en fauna in een bergachtig gebied. In de late namiddag wordt u door uw chauffeur naar de ingang van het park gebracht. Vanaf hier kunt u met een ranger mee gaan voor een wandeling op zoek naar onder andere de spookdiertjes.

Dag 22 : Tangkoko National Park

In de ochtend en namiddag kunt u desgewenst nog extra wandelingen maken om op zoek te gaan naar de verschillende unieke dieren van dit gebied.

Dag 23 : Tangkoko National Park-Manado

In de ochtend kunt u desgewenst nog een tweede wandeling maken om op zoek te gaan naar de verschillende unieke dieren van dit gebied. Vervolgens reist u naar Manado.

Dag 24 : Manado-Bunaken

Transfer naar de haven van Manado voor uw bootovertocht naar het eiland Bunaken.

Dag 25-26 : Bunaken

Deze dagen kunt u optimaal genieten van zon, zee en strand en de unieke onderwaterwereld.

Dag 27 : Vertrek naar Amsterdam

Privé transfer naar de luchthaven van Manado voor uw vlucht huiswaarts (eventueel met stopover in o.a. Singapore, Kuala Lumpur, Jakarta, Doha, Dubai of Hong Kong).

Dag 28 : Aankomst op Schiphol

Aankomst op Schiphol.

Makassar, Pantai Gapura hotel

In hartje Makassar, direct aan de boulevard en de kust van Losari, ligt het mooie Pantai Gapura hotel.

Lees meer

Bira, Bara Beach hotel

In het Bara Beach hotel worden het gemak van een eenvoudig en verzorgd hotel en de rust van de omgeving verenigd.

Lees meer

Sengkang, BBC hotel

Het BBC hotel is een prima keuze voor een overnachting in Sengkang.

Lees meer

Pendolo, National Cottage

National Cottage is een zeer eenvoudige accommodatie die gelegen is aan de zuidkant van het Posomeer.

Lees meer

Tana Toraja, Luta hotel

Het Luta hotel ligt in het centrum van Rantepao op ruim 700 meter boven zeeniveau.

Lees meer

Posomeer, Tando Bone resort

Aan de oostkant van het Posomeer bevindt zich het Tando Bone resort.

Lees meer

Ampana, Marina cottages

Marina cottages is een eenvoudige accommodatie net buiten het centrum van Ampana gelegen en direct aan een kiezelstrand.

Lees meer

Togian eilanden, Kadidiri Paradise resort

Kadidiri Paradise resort is prachtig gelegen op de Togian eilanden.

Lees meer

Gorontalo, Grand Q hotel

In hartje Gorontalo is dit comfortabele 4 sterren Grand Q hotel gelegen.

Lees meer

Tomohon, Gardenia Country Inn hotel

Gardenia Country Inn heeft alles wat u wenst en combineert traditioneel met modern.

Lees meer

Makassar, Pantai Gapura hotel

In hartje Makassar, direct aan de boulevard en de kust van Losari, ligt het mooie Pantai Gapura hotel.

Lees meer

Bira, Bara Beach hotel

In het Bara Beach hotel worden het gemak van een eenvoudig en verzorgd hotel en de rust van de omgeving verenigd.

Lees meer

Sengkang, BBC hotel

Het BBC hotel is een prima keuze voor een overnachting in Sengkang.

Lees meer

Pendolo, National Cottage

National Cottage is een zeer eenvoudige accommodatie die gelegen is aan de zuidkant van het Posomeer.

Lees meer

Tana Toraja, Luta hotel

Het Luta hotel ligt in het centrum van Rantepao op ruim 700 meter boven zeeniveau.

Lees meer

Posomeer, Tando Bone resort

Aan de oostkant van het Posomeer bevindt zich het Tando Bone resort.

Lees meer

Ampana, Marina cottages

Marina cottages is een eenvoudige accommodatie net buiten het centrum van Ampana gelegen en direct aan een kiezelstrand.

Lees meer

Togian eilanden, Kadidiri Paradise resort

Kadidiri Paradise resort is prachtig gelegen op de Togian eilanden.

Lees meer

Gorontalo, Grand Q hotel

In hartje Gorontalo is dit comfortabele 4 sterren Grand Q hotel gelegen.

Lees meer

Tomohon, Gardenia Country Inn hotel

Gardenia Country Inn heeft alles wat u wenst en combineert traditioneel met modern.

Lees meer

Makassar

De hoofdstad van Sulawesi (het vroegere Ujung Pandang) is uitgegroeid tot één van de belangrijkste zeehavens.

Lees meer

Rammang Rammang

Het is de moeite waard om het op ongeveer 1 uur rijden ten noorden van Makassar gelegen natuurgebied Rammang Rammang te bezoeken. Hier kunt u een mooie boottocht maken. U vaart door een prachtig groen natuurgebied met uitzicht op het Karstgebergte. Tevens kunt u hier diverse wandelingen maken tussen rijstvelden en rotsen door naar verschillende grotten waar oude handafdrukken te zien zijn. Rammang Rammang is nog niet zo bekend en hierdoor nog erg authentiek. Zo kunt u hier ook kennis maken met de vriendelijk lokale bevolking die u wellicht uitnodigen voor een lekker kopje koffie. De lokale bevolking woont in traditionele huizen op palen tussen de rijstvelden en het water in gelegen. Tevens is het mogelijk Rammang Rammang te bezoeken tijdens de rit naar Tana Toraja, gezien het op de route gelegen is.

Meer informatie rondreis Sulawesi »

Lees meer

Bira

Bira staat bekend als de plaats waar van oudsher de bekende Boeginese schoeners worden gebouwd.

Lees meer

Sengkang

Waar de Walanae- en de Tampanganrivier samenstromen, ligt het plaatsje Sengkang.

Lees meer

Pendolo

Pendolo ligt aan de zuidkant van het Posomeer, en is niet veel meer dan een rustig dorp met één straat, die gedeeltelijk langs de oevers van het meer loopt. Toeristische faciliteiten beperken zich tot één hotel en verschillende goedkope losmen. Het meer nodigt uit tot zwemmen.

Als u vanaf Pendolo naar het Posomeer reist kunt u vanaf Pendolo eventueel ook de boot nemen naar het Posomeer. Deze boottocht duurt 3 à 4 uur.

Meer informatie rondreis Sulawesi »

Lees meer

Tana Toraja

Qua natuurschoon en cultuur is Tana Toraja één van de mooiste en meest indrukwekkende streken van Indonesië.

Lees meer

Tentena, Posomeer

Aan de oevers van het Posomeer ligt het christelijke dorpje Tentena.

Lees meer

Ampana

Het kleine plaatsje Ampana wordt aangedaan als technische stop op weg naar de Togian eilanden.

Lees meer

Togian eilanden

Onbekend en bijna onbewoond, prachtige zandstranden en een kleurrijke onderwaterwereld: dat zijn de Togian-eilanden!

Lees meer

Gorontalo

Gorontalo is een rustig en vriendelijk, islamitisch stadje met paardenkarretjes en tientallen goed onderhouden.

Lees meer

Recensies

87 mensen beoordelen Rama Tours Holland gemiddeld met een 9.1  / 10