Rama Tours

Introductie

De onderstaande rondreis is een voorbeeld van een individuele avontuurlijke reis door Sulawesi en kan naar wens worden aangepast.

Dit bijzondere eiland is een paradijs voor de avontuurlijke reiziger.

Tijdens deze rondreis zult u plaatsen bezoeken, waar buitenlanders nog echte buitenstaanders zijn. Niet alleen maakt u indrukwekkende wandelingen door de wonderschone natuur, u overnacht zelfs in een tent omringt door exotische planten en dieren. Maar ook cultuur zal in deze rondreis niet onaangeroerd blijven.

Plaatsen als Mamasa en Tana Toraja zijn aanraders indien u in aanraking wilt komen met inheemse culturen. In een afgelegen berglandschap te midden van bossen en sawa’s lig het koele bergdorp Mamasa. Wandelingen in dit dunbevolkte gebied brengen u naar de authentieke dorpjes Banua Sura, Orobua en Buntu Kasisi. Vanuit Mamasa kunt u een trekking naar Tanah Toraja maken: dit is één van de mooiste meerdaagse wandeltochten in Sulawesi. U overnacht bij de plaatselijke bevolking en wordt door een gids begeleid die het gebied op zijn duimpje kent.

Bij Tentena verkent u het Posomeer waar u onder andere mooie wandelingen kunt maken.

Stel uw rondreis samen »

LANDKAART

Per avontuurlijke trekking verkent u het Lore Lindu National Park. In Centraal-Sulawesi bevindt zich het prachtige, geïsoleerde Lore Lindu National Park. Dit 230.000 hectare grote park is omgeven door prachtige natuur, zoals bergen, valleien, bossen, een warmwaterbron en staat bekend om zijn zeldzame bloemen, planten, en dieren. Zo zijn er ruim 200 kleurrijke vogelsoorten te vinden, vliegen er reusachtige vlinders rond en vindt u er dieren zoals babiroessa’s, spookdiertjes, berganoa’s en de verwante dwergbuffel. Een andere trekpleisters in het gebied zijn de grote mysterieuze beelden en vaten die verspreid liggen in de verschillende valleien die het park rijk is. Deze indrukwekkende, uit één steen gehakte beelden zijn overblijfselen uit een al lang verdwenen cultuur.

De vakantie eindigt in Tanjung Karang waar u aan het strand verblijft en heerlijk kunt relaxen maar ook kunt snorkelen en duiken.

Deze rondreis is een perfecte mix van natuur, avontuur en cultuur.

Deze rondreis als basis nemen »

  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 : Vertrek uit Amsterdam

Vlucht Amsterdam – Makassar (eventueel met stopover in o.a. Singapore, Kuala Lumpur, Jakarta, Doha, Dubai of Hong Kong).

Dag 2 : Makassar

Bij aankomst in Makassar (Ujung Pandang) transfer naar uw hotel.

Dag 3 : Makassar

Dag ter vrije besteding om deze stad of omgeving te ontdekken. Het is de moeite waard om het op ongeveer 1 uur rijden ten noorden van Makassar gelegen natuurgebied Rammang Rammang te bezoeken.

Dag 4 : Makassar-Sengkang

Transfer naar Sengkang. Sengkang is een voormalig Buginees koninkrijk gelegen aan het Tempemeer. U maakt een boottochtje over het Tempemeer met een lange prauw om het dagelijkse leven van de bevolking te aanschouwen.

Dag 5 : Sengkang-Mamasa

Transfer naar Mamasa. Een lange reis via Polewali door een prachtige omgeving. Dit gebied wordt door weinig toeristen bezocht, vanaf Polewali reist u door de bergen via kronkelende paadjes met prachtige vergezichten.

Dag 6 : Trekking omgeving Mamasa

Vandaag begint u aan een 3-daagse trekking onder begeleiding van een lokale Engels sprekende gids in de omgeving van Mamasa.

Na het ontbijt wordt u door uw gids opgehaald en per auto naar het Tawallan dorp gebracht waar uw trekking start.

Dag 7 : Trekking omgeving Mamasa

Na een vroeg ontbijt maakt u een trekking van 6 tot 7 uur. Onderweg komt u langs oude dorpjes in Kalawa en ziet u de traditionele huizen van de lokale bewoners en leert u meer over de manier van leven van deze mensen.

Dag 8 : Trekking omgeving Mamasa-Tana Toraja

Deze laatste dag start u rond 08.00 uur met een trekking langs de Masupi rivier naar het Ponding dorpje. Deze trekking duurt ongeveer 3 tot 4 uur. Aangekomen in Ponding wordt u in ongeveer 3 uur naar Tana Toraja gebracht.

Dag 9 : Tana Toraja

Vandaag behoort een bezoek aan Lemo tot de mogelijkheden om tau-tau poppen te zien, die als evenbeeld van een overledene worden gemaakt. Daarna is een stop bij Kambira aan te raden. Deze plaats staat bekend om zijn babybomen.

Dag 10 : Tana Toraja

Deze dag staat een bezoek aan Pallawa op het programma. Hier treft u menhirs en traditionele rijstschuren. Vervolgens een bezoek aan Sanggala waar u onder andere traditionele Tongkonan huizen vindt. Of u kunt vandaag Batutomongga verkennen. Ook in Batutomongga is een cirkel te zien van (56) menhir stenen. In Batutomongga werden de doden begraven in een gesloten familiegraf in de rotsen. U heeft hier één van de mooiste uitzichten over uitgestrekte rijstvelden en kleine dorpjes van Tanah Toraja.

Dag 11 : Tana Toraja

Vandaag gaat u raften op de Maulu rivier.

Dag 12 : Tana Toraja-Pendolo

Transfers naar Pendolo (7 tot 9 uur). U rijdt via Palo¬po gelegen aan de Bone-baai naar Masamba.

Dag 13 : Pendolo-Tentena (Posomeer)

Na het ontbijt transfer door de bergen naar Tentena (of per boot naar Tande Bone). Het laatste stukje is per boot! De route is afwisselend door hoge bebossing en vlaktes met gras en lage struiken. Vanaf Tentena vaart u in ca. 10 minuten naar het Tando Bone resort.

Dag 14 : Tentena (Posomeer)

De omgeving van het bijzonder heldere Posomeer leent zich uitstekend om wandelingen te maken en te genieten van de omgeving.

Dag 15 : Tentena (Posomeer)-Trekking omgeving Lore Lindu National park

Vandaag begint u aan de 5-daagse trekking onder begeleiding van een lokale Engels sprekende gids naar de Bada vallei, het Lore Lindu National Park en de Besoa vallei.

U wordt rond 08.00 uur bij uw hotel opgehaald en gaat bergopwaarts door het regenwoud op weg naar de Bada vallei (ongeveer 3 uur).

Dag 16 : Trekking omgeving Lore Lindu National Park

Na het ontbijt start u vroeg in de morgen met een wandeling naar het Kolori dorpje naar de ingang van het Lore Lindu nationaal park. U wandelt door ruig terrein via kronkelige paden en prachtige natuur. Vanaf een hoog gelegen uitzichtpunt heeft u een prachtig uitzicht over de lager gelegen vallei.

Dag 17 : Trekking omgeving Lore Lindu National Park

Vroeg in de ochtend ontwaakt u door de jungle geluiden om u heen. Na het ontbijt trekt u verder door het dikke primaire regenwoud van dit gebied. Met een beetje geluk komt u wilde dieren tegen zoals de makaak apen, neushoornvogels en wilde zwijnen.

Dag 18 : Trekking omgeving Lore Lindu National Park-Tanjung Karang

U wordt gewekt door de zang van diverse vogels om nog dieper de jungle in te trekken. Als u geluk heeft ontmoet u de Sulawese makaak, neushoornvogels of wilde varkens. Op ongeveer het einde van uw trekking kunt u genieten van het uitzicht over de mooie en grote Besoa vallei. U overnacht in een jungle hut in het Lore Lindu National Park.

Dag 19 : Tanjung Karang

Na het ontbijt wordt u overland naar Palu gebracht. Onderweg maakt u nog een aantal mooie stops. Vanuit Palu reist u per auto verder naar Tanjung Karang. U bent vandaag ongeveer 6 uur onderweg.

Dag 20-22 : Tanjung Karang

U verblijft hier aan het strand en kunt hier heerlijk snorkelen en duiken.

Dag 23 : Vertrek naar Amsterdam

Privé transfer naar de luchthaven van Palu voor uw vlucht huiswaarts (eventueel met stopover in o.a. Singapore, Kuala Lumpur, Jakarta, Doha, Dubai of Hong Kong).

Dag 24 : Aankomst op Schiphol

Aankomst op Schiphol.

Makassar, Pantai Gapura hotel

In hartje Makassar, direct aan de boulevard en de kust van Losari, ligt het mooie Pantai Gapura hotel.

Lees meer

Sengkang, BBC hotel

Het BBC hotel is een prima keuze voor een overnachting in Sengkang.

Lees meer

Mamasa, Matana 2 Lodge

De Matana 2 lodge ligt te midden van prachtige natuur in een ongerepte omgeving.

Lees meer

Tana Toraja, Luta hotel

Het Luta hotel ligt in het centrum van Rantepao op ruim 700 meter boven zeeniveau.

Lees meer

Pendolo, National Cottage

National Cottage is een zeer eenvoudige accommodatie die gelegen is aan de zuidkant van het Posomeer.

Lees meer

Posomeer, Tando Bone resort

Aan de oostkant van het Posomeer bevindt zich het Tando Bone resort.

Lees meer

Tanjung Karang, Prince John Dive resort

Het Prince John Dive resort is prachtig gelegen in een omgeving die door weelderige natuur.

Lees meer

Makassar

De hoofdstad van Sulawesi (het vroegere Ujung Pandang) is uitgegroeid tot één van de belangrijkste zeehavens.

Lees meer

Rammang Rammang

Het is de moeite waard om het op ongeveer 1 uur rijden ten noorden van Makassar gelegen natuurgebied Rammang Rammang te bezoeken. Hier kunt u een mooie boottocht maken. U vaart door een prachtig groen natuurgebied met uitzicht op het Karstgebergte. Tevens kunt u hier diverse wandelingen maken tussen rijstvelden en rotsen door naar verschillende grotten waar oude handafdrukken te zien zijn. Rammang Rammang is nog niet zo bekend en hierdoor nog erg authentiek. Zo kunt u hier ook kennis maken met de vriendelijk lokale bevolking die u wellicht uitnodigen voor een lekker kopje koffie. De lokale bevolking woont in traditionele huizen op palen tussen de rijstvelden en het water in gelegen. Tevens is het mogelijk Rammang Rammang te bezoeken tijdens de rit naar Tana Toraja, gezien het op de route gelegen is.

Meer informatie rondreis Sulawesi »

Lees meer

Sengkang

Waar de Walanae- en de Tampanganrivier samenstromen, ligt het plaatsje Sengkang.

Lees meer

Makassar, Pantai Gapura hotel

In hartje Makassar, direct aan de boulevard en de kust van Losari, ligt het mooie Pantai Gapura hotel.

Lees meer

Sengkang, BBC hotel

Het BBC hotel is een prima keuze voor een overnachting in Sengkang.

Lees meer

Mamasa, Matana 2 Lodge

De Matana 2 lodge ligt te midden van prachtige natuur in een ongerepte omgeving.

Lees meer

Tana Toraja, Luta hotel

Het Luta hotel ligt in het centrum van Rantepao op ruim 700 meter boven zeeniveau.

Lees meer

Pendolo, National Cottage

National Cottage is een zeer eenvoudige accommodatie die gelegen is aan de zuidkant van het Posomeer.

Lees meer

Posomeer, Tando Bone resort

Aan de oostkant van het Posomeer bevindt zich het Tando Bone resort.

Lees meer

Tanjung Karang, Prince John Dive resort

Het Prince John Dive resort is prachtig gelegen in een omgeving die door weelderige natuur.

Lees meer

Makassar

De hoofdstad van Sulawesi (het vroegere Ujung Pandang) is uitgegroeid tot één van de belangrijkste zeehavens.

Lees meer

Rammang Rammang

Het is de moeite waard om het op ongeveer 1 uur rijden ten noorden van Makassar gelegen natuurgebied Rammang Rammang te bezoeken. Hier kunt u een mooie boottocht maken. U vaart door een prachtig groen natuurgebied met uitzicht op het Karstgebergte. Tevens kunt u hier diverse wandelingen maken tussen rijstvelden en rotsen door naar verschillende grotten waar oude handafdrukken te zien zijn. Rammang Rammang is nog niet zo bekend en hierdoor nog erg authentiek. Zo kunt u hier ook kennis maken met de vriendelijk lokale bevolking die u wellicht uitnodigen voor een lekker kopje koffie. De lokale bevolking woont in traditionele huizen op palen tussen de rijstvelden en het water in gelegen. Tevens is het mogelijk Rammang Rammang te bezoeken tijdens de rit naar Tana Toraja, gezien het op de route gelegen is.

Meer informatie rondreis Sulawesi »

Lees meer

Sengkang

Waar de Walanae- en de Tampanganrivier samenstromen, ligt het plaatsje Sengkang.

Lees meer

Mamasa

In een afgelegen berglandschap te midden van bossen en sawa’s lig het koele bergdorp Mamasa.

Lees meer

Tana Toraja

Qua natuurschoon en cultuur is Tana Toraja één van de mooiste en meest indrukwekkende streken van Indonesië.

Lees meer

Lore Lindu National Park

In Centraal-Sulawesi bevindt zich het prachtige, geïsoleerde Lore Lindu National Park. 

Lees meer

Tentena, Posomeer

Aan de oevers van het Posomeer ligt het christelijke dorpje Tentena.

Lees meer

Tanjung Karang

Tanjung Karang ligt even ten noorden van Palu en het Lore Lindu National Park.

Lees meer

Recensies

85 mensen beoordelen Rama Tours Holland gemiddeld met een 9.1  / 10