Rama Tours
China Town Singapore | Rama Tours

China Town Singapore

Ten zuiden van de Singapore River ligt één van de bekendste wijken van de stad: China Town. Deze wijk ligt direct naast het Financial District en heeft bij vlagen zeker nog een authentiek Chinese sfeer. De wijk is erg in trek bij toeristen. Dit is te merken aan het grote aanbod van koopwaar en het grote aantal keren dat u zal worden aangesproken door kooplui. Naast de Chinese winkeltjes zijn er tegenwoordig ook veel kledingmakers uit India gevestigd. Zij bieden maatpakken tegen, voor Europese begrippen, scherpe prijzen aan.

 

Tevens is het één groot feest om uit eten te gaan in China Town! Dit is onder andere te danken aan de Hawker stalls in Smith street. Dit is een typische “eet-straat” waar u heerlijk kunt eten bij de zogenaamde Hawker stalls (eetstalletjes op straat). U kunt diverse lekkernijen uitproberen. Zeer populair bij de lokale bevolking en daarnaast ook erg lekker, gezellig en goedkoop!

Meer informatie rondreis Singapore »

Lees meer
Little India Singapore | Rama Tours

Little India Singapore

Niet alleen is de Chinese wijk een bezoekje waard, ook Little India is een must om doorheen te wandelen als u in Singapore bent. Deze etnische wijk ligt ten noorden van het centrum en is gemakkelijk te bereiken per openbaar vervoer. Afhankelijk van waar u verblijft kunt u ook te voet naar Little India. De kleurrijke huisjes, winkels en restaurantjes heten u welkom. Het doet u even vergeten dat u in Singapore bent. De Indiase cultuur komt hier duidelijk naar voren. Daarnaast zijn er ook Chinese en Arabische invloeden terug te vinden. Op elke hoek van de straat kunt u uzelf trakteren op een van de vele Indiase specialiteiten, maar ook voor Indiase kleding, sieraden en andere etenswaren kunt u hier terecht.

Meer informatie rondreis Singapore »

Lees meer
Orchard Road Singapore | Rama Tours

Orchard Road Singapore

Van oudsher is Singapore een Mekka voor mensen die van winkelen houden. U kunt naar hartenlust shoppen in moderne winkelcentra op Orchard Road. Deze straat is het walhalla voor de winkelliefhebber. Hier treft u de meest uiteenlopende winkelcentra aan; malls of plaza genoemd. Bekende voorbeelden zijn:  The Heeren, Lucky Plaza en Takashimaya. Het Takashimaya is het meest luxueuze winkelcentrum met winkels zoals Chanel, Givenchy, Louis Vutton en Yves Saint Laurent. De etenswarenafdeling op de eerste verdieping is een belevenis!

Vanaf Orchard Road kunt u overigens ook Scott Road inlopen, eveneens een leuke straat met diverse winkelcentra. Een hip winkelcentrum is Far East Plaza en een leuke winkel is “That CD shop”. Grote muziekkeuze met de mogelijkheid om op de bovenste verdieping te loungen en relaxed naar uw gekozen cd te luisteren.

Meer informatie rondreis Singapore »

Lees meer
Sentosa Island | Rama Tours

Sentosa Island

Sentosa, een eiland gelegen in het zuiden van Singapore, is het grootste recreatiegebied van het land. Het is het drie na grootste eiland van Singapore en wordt door velen gezien als een groot pretpark. De afgelopen jaren is Sentosa uitgegroeid tot één van de meest toeristische attracties van Singapore. Het is niet alleen populair bij toeristen, ook de lokale inwoners gaan hier graag een dagje uit. De kustlijn van Sentosa is ruim 2 kilometer lang en kent meerdere stranden waar men heerlijk kan vertoeven, zoals Palawan Beach, Siloso Beach en Tanjong Beach. Vanaf het strand heeft u zicht op veel grote, soms indrukwekkende, schepen. De haven van Singapore bevindt zich naast Sentosa en behoort tot een van de grootste en drukste havens ter wereld.

 

Op Sentosa is voor zowel jong als oud veel te zien en te doen. Bekende attracties zijn Universal Studios, Underwaterworld, Tiger Sky Tower en Songs of the Sea. Voor de sportliefhebbers is er een 18 holes golfbaan en worden er diverse strand- en watersportactiviteiten georganiseerd. Mocht je graag een hapje willen eten, dan zijn meerdere eettentjes en restaurants aanwezig.

 

Sentosa is zeer gemakkelijk te bereiken met de metro, bus of taxi, maar ook per kabelbaan. Vanuit de cabine heb je schitterend uitzicht over de stad. Daarnaast is sinds kort de overdekte promenade geopend waardoor men tegenwoordig ook naar Sentosa kan wandelen.

Meer informatie rondreis Singapore »

Lees meer
Singapore Zoo | Rama Tours

Singapore Zoo

In 1973 opende de deuren van Singapore Zoological Gardens, beter bekend als Singapore Zoo. Het is één van de populairste attracties van Singapore en zeker een bezoek waard als u langer dan een dag in Singapore bent. Het motto van de Singapore Zoo is de dieren zoveel mogelijk in hun natuurlijke omgeving te laten verblijven. Omheiningen bestaan bijvoorbeeld veelal uit rotsen, planten of water. Zeer bijzonder, want zodoende zijn er nauwelijks hekken met tralies in de dierentuin te vinden. In de dierentuin zullen uw ogen het druk hebben. Er zijn namelijk meer dan 300 verschillende diersoorten te vinden, waarvan overigens 20 procent behoort tot een bedreigde diersoort.

 

Singapore Zoo is verdeeld in een aantal leuke themagebieden. Zo treft u in Treetops Trail verschillende diersoorten uit het Maleisisch regenwoud, waaronder de Siamang aap en driekleureekhoorns. In Wild Africa kunt u uiteraard terecht voor de Afrikaanse witte neushoorn en leeuwen, en in Australian Outback ziet u wel drie verschillende soorten kangoeroes. Andere bijzondere dieren zijn de Komodovaraan, de grootste zoetwatervis ter wereld en mantel bavianen.

Meer informatie rondreis Singapore »

Lees meer
Botanische tuinen Singapore | Rama Tours

Botanische tuinen Singapore

De ‘Botanical Gardens’ zijn het oudste publieke park van Singapore. Het is de ideale plek om volledig tot rust te komen en te ontsnappen aan de drukte van de stad. U kunt er prachtige wandelingen maken, een boek lezen of muziek luisteren.

 

De botanische tuinen zijn circa 63 hectare groot en gebouwd om een origineel stuk tropisch regenwoud heen. De rubber industrie is tevens in deze streek ontstaan. In het park bevindt zich een prachtige orchideeën tuin: de National Orchid Garden. Houdt uw camera gereed, want hier groeien duizenden verschillende soorten orchideeën! Zeer bijzonder is de ‘Vanda Miss Joaquim’, welke is gekozen tot de nationale bloem van Singapore in 1981.

Meer informatie rondreis Singapore »

Lees meer