Rama Tours

Vakantie Nieuw Zeeland

Nieuw-Zeeland kent een enorme en unieke variatie aan landschappen. Er zijn gletsjers die eindigen in groene regenwouden, actieve vulkanen, stomende geisers, prachtige bounty eilandjes en indrukwekkende fjorden. De ene dag geniet u in de baai van Kaikoura van het schouwspel van spelende walvissen, de volgende dag daalt u af in de grotten van Waitomo waar miljoenen gloeiwormpjes het duister verlichten.

 

Bekijk onze voorbeeldreizen voor Nieuw-Zeelend »

Reisvoorstel aanvragen »

Nieuw Zeeland: eilanden van uitersten

De oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland, de Maori’s, noemen het land ‘Aoteaora’, wat zoiets betekent als ‘land van de lange witte wolk’. Het land kent een enorme en unieke variatie aan landschappen. Er zijn gletsjers die eindigen in groene regenwouden, actieve vulkanen, stomende geisers, prachtige bounty eilandjes en indrukwekkende fjorden. De ene dag geniet u in de baai van Kaikoura van het schouwspel van spelende walvissen, de volgende dag daalt u af in de grotten van Waitomo waar miljoenen gloeiwormpjes het duister verlichten

Nieuw-Zeeland is bij uitstek een land om met een huurauto of motorhome te verkennen. Wij verzorgen voor u de vluchten, hotels, de huur van auto- of motorhome en stellen in overleg met u de gewenste reisroute samen.

Noordereiland
Nieuw-Zeeland bestaat uit twee hoofdeilanden: het Noorder- en het Zuidereiland. De moderne stad Auckland op het Noordereiland is het startpunt van de meeste reizen en heeft een relaxte sfeer. De bijnaam van deze stad is City of Sails vanwege de vele zeilboten in de havens.
Op het Noorderleiland wonen veel meer mensen dan op het Zuidereiland. Ook vindt je hier het zakencentrum en is de regering gezeteld in de hoofdstad Wellington, in het zuiden van het Noordereiland. Hier kunt u ook het nationale museum Te Papa bezoeken voordat u de oversteek naar het Zuidereiland maakt. Aan boord van de veerboot kunt u genieten van de zon en zee en het prachtige uitzicht. Bent u geïnteresseerd in de Maori cultuur, dan bent u hier aan het goede adres! De Maori cultuur is op dit deel van Nieuw-Zeeland nadrukkelijk aanwezig. Het Noordereiland staat ook bekend om de geisers en warmwaterbronnen in het midden van het eiland en de schitterende natuur, zoals bossen en reusachtige bomen in het Waipoua Forest. Ook vindt u hier mooie baaien, blauwe zee en prachtige zandstranden.

Zuidereiland
Het Zuidereiland is werkelijk schitterend, misschien nog wel mooier dan het Noordereiland. Het is veelzijdig, ruig, sprookjesachtig en vol prachtige natuur. In het zuiden ligt het mystieke Millford Sound, één van de hoogtepunten van Nieuw-Zeeland. Ook voor de avonturier is dit plek om te zijn! In het wijngebied rondom Nelson worden de verrukkelijke Sauvignon Blanc en Pinot Noir geproduceerd. Het nabijgelegen Abel Tasman Park is een absolute ‘must’. Dit kleine maar wonderschone nationale park, vernoemd naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger, heeft bijzonder veel te bieden: prachtige goudgele stranden, grotten, watervallen en schitterende wandelroutes door dichtbegroeide bossen waar de voor Nieuw-Zeeland zo bekende Fern Trees groeien. U kunt hier ook zeekajakken, dagtochten maken per voet of een trekking van meer dagen.

 

Bekijk onze voorbeeldreizen voor Nieuw-Zeelend »

Reisvoorstel aanvragen »

Landkaart Nieuw Zeeland

Praktische informatie

Visuminformatie

Bij aankomst vóór 1 oktober 2019:

Europeanen die korter dan drie maanden in Nieuw-Zeeland verblijven, hebben geen visum nodig voor een Nieuw Zeeland reis. Bij aankomst in Nieuw-Zeeland krijgt men een stempel in het paspoort. Dit visum kan met 3 maanden worden verlengd.

Bij aankomst na 1 oktober 2019:

Voor een toeristische verblijf van maximaal 3 maanden dient u een zogenaamd NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority) aan te vragen. Dit geldt ook voor transitpassagiers.

Wat en wanneer?

 • Voor een toeristische reis naar Nieuw Zeeland of bezoek aan familie/vrienden is het verplicht een NZeTA te kunnen tonen.
 • Dit is mogelijk voor een maximaal verblijf van 3 maanden (Britten max. 6 maanden)
 • De NZeTA is 2 jaar geldig vanaf aanvraag en kan voor meerdere inreizen worden gebruikt
 • Bij vertrek vanaf de luchthaven zal de airline hierop controleren en kan een reiziger die niet in bezit is van een NZeTA worden geweigerd op de vlucht.

Kosten?

 • Via App : NZD$ 9 (ong € 6)
 • Via online boekingssysteem : NZD$ 12 (ong. € 7,50)
 • Mogelijk moet ook een vorm van toeristenbelasting direct bij aanvraag NZeTA worden betaald (dit is op dit moment nog niet bekend). Dit is de IVL (International Visitors Conservation and Tourism Levy) : NZD$ 35 (ong. € 21)

Aanvraag?

 • Uiterlijk 72 uur voor vertrek
 • Als alles in orde is kan de aanvraag in 10 minuten worden afgerond

Meer informatie en aanvraag:

https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/apply-for-a-visa/about-visa/nzeta 

Vaccinaties

Voor Nieuw-Zeeland zijn geen vaccinaties vereist, zolang u direct naar Nieuw-Zeeland vliegt. Het is in alle opzichten een modern land, waar ook de medische voorzieningen goed geregeld zijn. Ondanks dat er voor Nieuw-Zeeland geen vaccinaties vereist zijn adviseren wij u echter uw huisarts of de GG & GD te raadplegen. U kunt ook meer informatie inwinnen via de vaccinatielijn: 0900-9584 of via de website http://www.gezondopreis.nl/.

Kleding

We adviseren u zowel luchtige kleding mee te nemen als wat dikkere/ warmere kleding en eveneens een windjack. In Nieuw-Zeeland is het namelijk niet snel heel warm of erg koud (tenzij u hoog in de bergen verblijft). Meerdere laagjes kleding is erg geschikt zodat u meerdere kledingstukken voor verschillende temperaturen kunt gebruiken.

Taal

In Nieuw-Zeeland wordt Engels gesproken, echter wel op geheel eigen wijze, ze hebben een duidelijk hoorbaar accent. De Maoritaal, welke lange tijd dreigde uit te sterven, is echter ook een officiële taal en maakt de laatste jaren een come-back.

Telefonie & internet

Het meest handige is om bij aankomst in Nieuw Zeeland een simkaart te kopen en/of een goedkope prepaid telefoon. Het is ook mogelijk om een telefoonkaart te kopen waarmee u tegen een laag tarief naar Nederland kunt bellen. Verder is er tegenwoordig in de meeste hotels draadloos internet aanwezig.

Verzekeringen

Wanneer u een mooie reis heeft geboekt of wilt gaan boeken is het natuurlijk verstandig om een goede verzekering af te sluiten. U wilt tenslotte onbezorgd op reis! Er zijn twee soorten verzekeringen: de reisverzekering en de annuleringsverzekering. Met de reisverzekering bent u goed verzekerd tegen bijvoorbeeld de kosten van opname in een (duur) ziekenhuis of kliniek in het buitenland of tegen repatriëring van u en uw reisgenoten na een ongeval of ziekte. De annuleringsverzekering vergoedt uw annuleringskosten in geval u de reis voor vertrek moet annuleren. Deze verzekering vergoedt ook de reeds door u voldane reissom, indien u plotseling naar huis moet terugkeren. Rama Tours Holland werkt samen met één van de beste reisverzekeraars van Nederland: De Europeesche Verzekeringen. Deze maatschappij hanteert gunstige voorwaarden en kent een uitstekende service!

Kortlopende- of doorlopende verzekering

De kortlopende verzekering geldt voor de duur van één vakantie, terwijl u de doorlopende verzekeringen voor minimaal 1 jaar afsluit waarmee elke vakantie tijdens dat jaar gelijk is verzekerd. Indien u vaker in een jaar op vakantie gaat of een duurdere reis onderneemt, is het vaak verstandig om een doorlopende reis- of annuleringsverzekering af te sluiten. Bovendien zijn kinderen bij een doorlopende reisverzekering tot 5 jaar GRATIS en blijvend tot 27 jaar (ook uitwonend) voor een geringe toeslag meeverzekerd! Bij de Europeesche kunt u een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten voor reissommen tot maximaal €1.500 of maximaal €3.000 per persoon. De doorlopende annuleringsverzekering tot maximaal €3.000 is alleen mogelijk in combinatie met een doorlopende reisverzekering. Bij hogere reissommen kunt u het verschil kortlopend bijverzekeren

Reisverzekering

Met een goede reisverzekering gaat u onbezorgd en goed voorbereid op vakantie. U kunt kiezen tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Zo kunt u zelf bepalen welke verzekering het best bij u past. Een reisverzekering bestaat standaard uit de basisdekking. Heeft u bijvoorbeeld onverwachte reiskosten, of maakt u iets stuk in de hotelkamer dan bent u hiervoor verzekerd. Daarnaast kunt u de basisdekking uitbreiden en onder meer rechtsbijstand, ongevallen en geneeskundige kosten meeverzekeren zodat u ten allen tijden goed verzekerd bent tegen bijvoorbeeld de kosten van opname in een (duur) ziekenhuis in het buitenland, of tegen repatriëring van u en uw reisgenoten na een ongeval of ziekte.

Annuleringsverzekering

Behalve een reisverzekering is ook een annuleringsverzekering erg belangrijk. Het zal u maar gebeuren dat de door u geboekte reis niet door kan gaan, of dat u de reis vroegtijdig dient te beëindigen. Met een annuleringsverzekering zijn zowel de kosten voor annulering als de eventuele ongebruikte reisdagen verzekerd. Daarbij kunt u de annuleringsverzekering uitbreiden met de allrisk-annulering en een verzekering voor de (zaak)waarnemer:

Allrisk-annuleringsverzekering
Bij de allrisk annuleringsverzekering kunt u zelf bepalen om welke reden u uw vakantie annuleert. In dit geval kunt u niet alleen beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag u zelf bepalen om welke reden u liever niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld als u toch die nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen, of wanneer uw beste vriend(in) ziek is. Voor deze extra annuleringsredenen krijgt u 75% van uw annuleringskosten vergoed. Voor uitzonderingen verwijzen wij u door naar de voorwaarden.

 • WAARNEMER

Indien u een waarnemer meeverzekert en hij of zij overkomt iets waardoor u de reis dient te annuleren of vroegtijdig dient af te breken, krijgt u de ongebruikte reisdagen en kosten voor annulering vergoed.

Verzekering voor afkoop eigen risico
Dit product verzekert het eigen risico in het geval van cascoschades bij huur van een auto, motor, camper of caravan en biedt daarnaast dekking voor door het verhuurbedrijf uitgesloten cascoschades.

NB: Indien u al in het bezit bent van een doorlopende annuleringsverzekering
Als u reeds een doorlopende annuleringsverzekering heeft, let u dan goed op de maximaal verzekerde reissom per persoon. Meestal bedraagt deze € 1.250 of € 1.500. Rama Tours Holland kan het verschil tussen de totale reissom en het maximaal verzekerd bedrag voor u bijverzekeren op een aflopende annuleringsverzekering. Uiteraard kan Rama Tours Holland ook een offerte voor u uitbrengen om uw verzekering op maat bij de Europeesche onder te brengen tegen een scherpe premie, of zelfs een topdekking voor u regelen waarmee u de meest complete reisverzekering heeft die u zich maar kan wensen!

e premie, of zelfs een topdekking voor u regelen waarmee u de meest complete reisverzekering heeft die u zich maar kan wensen!

Paspoort

Uw paspoort dient bij aankomst in Nieuw-Zeeland nog minimaal drie maanden geldig te zijn. Belgische reizigers dienen te beschikken over een internationale reispas. Tevens adviseren wij u om een kopie van het paspoort mee te nemen of naar uzelf te mailen. Bij verlies of diefstal kan dit erg handig zijn. Indien uw paspoort is gestolen of zoekgeraakt, dient u een nieuw reisdocument aan te vragen bij de Nederlandse ambassade in Wellington. Voor de resterende periode van uw verblijf kunt u gebruik maken van een noodpaspoort. Vergeet echter niet om ter plaatse een verklaring van vermissing in te vullen en/of aangifte van diefstal te doen. 

Geldzaken

Munteenheid

De nationale munteenheid in Nieuw-Zeeland is de Nieuw-Zeelandse Dollar. Voor 1 Euro krijgt u ongeveer 1,50 NZD.

Pinnen

U kunt prima geld uit de geldautomaten halen, waardoor het niet persé noodzakelijk is contant geld mee te nemen. U vindt de geldautomaten op de luchthavens en sowieso in de grotere plaatsen. Tevens vindt u regelmatig geldautomaten in supermarkten. Wij raden u echter aan om een kleine hoeveelheid contant geld in Euro’s of Dollars mee te nemen. (let op: biljetten zonder scheuren, zonder vouwen en volledig onbeschreven Dollars mogen niet ouder zijn dan seriejaar 1999). Deze kunt u makkelijk wisselen bij hotels, postkantoren en banken.

Credit Card

Overal in Nieuw Zeeland worden credit cards geaccepteerd. Hou er rekening mee dat u in afgelegen gebieden waarschijnlijk niet met een credit card kan betalen. In dat geval is het handig om contant geld op zak te hebben.

Fooi

Als het op fooien aan komt geldt in Nieuw Zeeland hetzelfde als bij ons in Nederland. Het is niet verplicht maar wordt wel gewaardeerd.

Tijd

Het tijdsverschil tussen Nederland en Nieuw Zeeland is in de maanden november t/m maart 12 uur. In de overige maanden is het tijdsverschil 10 uur.

Elektriciteit

Het voltage in Nieuw-Zeeland is 230/ 240 Volt en daarom geschikt voor Nederlandse apparatuur. De stopcontacten zijn echter geschikt voor 2 of 3-polige stekkers, neem dus een universele wereldstekker mee voor het gebruik van uw elektrische apparaten.

Beste reistijd

Nieuw Zeeland heeft voor een groot deel een aangenaam zeeklimaat, met milde winters en vrij warme zomers. Omdat Nieuw Zeeland op het zuidelijk halfrond ligt zijn de seizoenen precies tegenovergesteld van Nederland. Als het bij ons winter is, is het in Nieuw Zeeland zomer. Zodra het in Nieuw Zeeland herfst wordt, begint bij ons de lente. De temperaturen in de zomer schommelen doorgaans tussen de 20 en 23 graden en in de winter tussen de 12 en 15 graden. Het zuidereiland kent een iets koeler klimaat ten opzichte van het noordereiland gezien het verder weg van de evenaar is gelegen.

Heeft u vragen, of wilt u een van onze specialisten spreken? Neem dan gerust contact op via: 020 - 673 47 73

Arthur's Pass, Arthurs chalet | Rama Tours

Arthur's Pass, Arthurs chalet

Prachtig gelegen in de hooglanden van het zuidereiland kunt u hier uitmuntend genieten van het prachtige uitzicht en de koele berglucht. Het gebied leent zich uitstekend om mooie wandeltochten te maken door het berglandschap.

 

Kamers

De kamers zijn vrij eenvoudig doch knus ingericht en passen hierdoor prima in de bergachtige omgeving. Het voelt een beetje alsof u zich in een lodge in de Europeesche Alpen waant, maar dan aan de andere kant van de wereld en op een plek waar u slechts enkele uren van de zee vandaan bent.

 

Faciliteiten

Arthur’s chalet beschikt over een goed restaurant inclusief een gezellige open haard. Hier kunt u uitstekend terecht na een intensieve wandeling. Daarna kunt u door naar de gezellige bar waarover de chalet beschikt. Tevens heeft de chalet een mooie tuin.

 

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Auckland, Hotel De Brett | Rama Tours

Auckland, Hotel De Brett

Centraal gelegen midden in het centrum van Auckland heeft dit hippe hotel een uitstekende ligging. Op loopafstand bevinden zich tal van leuke winkeltjes, restaurantjes, musea, art galleries, maar ook de bekende Skytower.

 

Kamer:

De kamers zijn licht, kleurrijk, maar vooral eigentijds ingericht, waardoor een prettige sfeer wordt gecreëerd. U zult zich dan ook prima op uw gemak voelen en goed kunnen bijkomen van de drukte van de stad.

 

Faciliteiten:

Het hotel beschikt over diverse faciliteiten. Zo kent het hotel een stijlvol restaurant en een levendige bar, waar u prima terecht kunt voor een lekker drankje na een bezoek aan de stad. Daarnaast beschikt het hotel over een fitness ruimte, kunnen ze voorzien in oppas en kunt u gebruik maken van wireless internet.

 

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Bay of Islands, Decks of Paihia | Rama Tours

Bay of Islands, Decks of Paihia

Mooi gelegen op een heuvel uitkijkend op het plaatsje Paihia en de prachtige baai van Bay of Islands kunt u in dit bed and breakfast heerlijk genieten van de omgeving en de rust. Tevens kunt u vanuit hier uitstekende uitstapjes maken in de omgeving, zoals mooie zeiltochten langs de mooie eilandjes voor de kust gelegen.

 

Kamers:
De kamers zijn huiselijk ingericht, zoals u van een bed en breakfast kunt verwachten. Door deze knusse uitstraling zult u zich al snel op uw gemak voelen en optimaal van uw verblijf en de omgeving kunnen genieten. De kamers zijn verder van alle gemakken voorzien en beschikken allen van een eigen buitenzitje voor de kamer.

 

Faciliteiten:
Bij warm weer nodigt het mooi gelegen zwembad uit voor een verfrissende duik. Mocht het wat koeler zijn is het heerlijk toeven in de lounge, waar alle kamers aangrenzen en waar u heerlijk kunt uitrusten met een goed boek, leuk tijdschrift of een mooie film.

 

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Christchurch, The Classic Villa | Rama Tours

Christchurch, The Classic Villa

The Classic villa is een stijlvolle villa in een rustige straat gelegen dichtbij het centrum van Christchurch. Diverse bezienswaardigheden bevinden zich op loopafstand, zoals het Arts Centre and Market, de Art Gallery, de Botanische tuin en Cathedral Square, waardoor de villa een perfecte uitvalsbasis is de stad te bezoeken.

 

Kamers

De kamers zijn mooi ingericht, goed passend bij de Italiaanse stijl waarin deze villa is gebouwd. Ze hebben een knusse en ietwat chique uitstraling. Tevens zijn de kamers van alle gemakken voorzien, zoals uitstekende bedden, flat screen tv’s en gratis draadloos internet.

 

Faciliteiten

Naast de mooie kamers beschikt de villa over een aangename lounge, waar u heerlijk kunt bijkomen na een bezoek aan de stad. Tevens heeft de villa een ruime keuken, waar zich eveneens aangename zitjes bevinden waar u uw goed verzorgde ontbijt nuttigt. Bij mooi weer is het tevens goed toeven in de tuin, waar zich ook een behaaglijke open haard bevindt.

 

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Fox Glacier, Misty Peaks | Rama Tours

Fox Glacier, Misty Peaks

Dichtbij het prachtige Lake Matheson en de Fox glacier en met uitzicht op de bergtoppen van Mt. Cook en Mt. Tasman bevindt u zich hier in een unieke omgeving die ontzettend veel te bieden heeft qua natuurschoon. Een wandeling om het schitterend weerspiegelende meer (Lake Matheson) en een avontuurlijke tocht over de gletsjer (Fox glacier) zijn dan ook zeker de moeite waard wanneer u in Misty Peaks verblijft.

 

Kamers

De kamers zijn knus en aangenaam ingericht en beschikken allen over een fantastisch uitzicht, of u geniet van de spectaculaire bergtoppen van Mt. Cook en Mt. Tasman of u geniet van het mooie landelijke landschap met kans op prachtige zonsondergangen. Daarnaast hebben ze allen een eigen badkamer en worden ze dagelijks opgemaakt.

 

Faciliteiten

Misty Peaks beschikt over een goed restaurant en serveert een prima ontbijt. Daarnaast is het heerlijk toeven bij de open haard in de lounge. Op veranda kunt u genieten van het schitterende uitzicht over Mt. Cook en Mt. Tasman.

 

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Greymouth, Breakers boutique hotel | Rama Tours

Greymouth, Breakers boutique hotel

Het Breakers boutique hotel bevindt zich op een prachtige locatie direct aan zee. Genietend van het mooie uitzicht over de oceaan kunt u hier uitstekend tot rust komen. Op 30 minuten rijden bevinden zich de bekende pannenkoekrotsen van Punakaiki en op 15 minuten de plaats Greymouth.

 

Kamers

Alle kamers hebben fantastisch uitzicht over zee en beschikken over een privé balkon. Ze zijn sfeervol ingericht wat goed past bij het kleinschalige karakter van het verblijf, het hotel telt namelijk enkel 4 kamers.

 

Faciliteiten

Het Breakers boutique hotel serveert dagelijks een uitstekend ontbijt. Daarnaast heeft met name de omgeving van hotel veel te bieden. De omgeving leent zich uitstekend om bijvoorbeeld te fietsten, wandelen, raften, surfen, kanoën of vissen. Tal van buitensport mogelijkheden dus!

 

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Kaikoura, Lemon Tree Lodge | Rama Tours

Kaikoura, Lemon Tree Lodge

Mooi gelegen bovenop de kalksteenrotsen biedt deze kleinschalige lodge een prachtig uitzicht over zee. Hier kunt u volop genieten van de rust en de ruimte. Ondanks deze rustige omgeving loopt u binnen enkele minuten vanuit de lodge naar het centrum van Kaikoura, waar u leuke restaurantjes, barretjes en winkeltjes vindt.

 

Kamers

De kamers zijn aangenaam en sfeervol. Allen beschikken ze over een eigen buitenzitje of balkon, vanwaar u kunt genieten van het mooie uitzicht.

 

Faciliteiten

De lodge beschikt over een terras, vanwaar u kunt genieten van het prachtige uitzicht over zee. Wanneer het weer het toestaat kunt u hier uw ontbijt nuttigen. Daarnaast is het heerlijk toeven in de ‘hot tub’, vanwaar u eveneens kunt genieten van het uitzicht eventueel met een goed glas wijn. Beter kunt u de dag niet afsluiten!

 

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Lake Tekapo, Tekapo Heights | Rama Tours

Lake Tekapo, Tekapo Heights

Met schitterend uitzicht over het turkoois gekleurde Lake Tekapo kunt u hier uitstekend tot rust komen genietend van het oogverblindende uitzicht. Lake Tekapo wordt dan ook niet voor niets regelmatig genoemd als Nieuw-Zeelands mooiste meer. Het turkooise water, de omringende bergen en het idyllische kapelletje gelegen aan de rand van het meer maken het uitzicht van deze omgeving echt tot een prachtig plaatje.

 

Kamers

De kamers van Tekapo Heights zijn aangenaam en van alle gemakken voorzien. Dit kleinschalige verblijf beschikt over enkel 3 kamers, waar vanuit u uitzicht heeft over het meer en/ of de omringende bergen.

 

Faciliteiten

Het verblijf in Tekapo Height regelen we doorgaans inclusief ontbijt, wat u, bij mooi weer, kunt nuttigen op uw terrasje voor uw kamer uitkijkend op het meer. Vanuit Tekapo Heights kunt u verder tal van activiteiten ondernemen, zoals wandelen, fietsen of een bezoek brengen aan Mount Cook.

 

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Milford Sounds cruise | Rama Tours

Milford Sounds cruise

Een boottocht door de Milford Sounds zal onbetwist een onvergetelijke ervaring worden.

Genietend van al het natuurschoon wat deze omgeving te bieden heeft is deze boottocht een

prachtige manier dit indrukwekkende fjord te bezoeken. Vanaf de boot ziet u de rotsmuren

loodrecht oprijzen uit het water tot wel 1500 meter hoogte. Onderweg passeert u diverse

watervallen, waarvan de Bowen Falls en de Stirling Falls het meest spectaculair zijn. Het meest

indrukwekkend en markante herkenningspunt is de halverwege in de Milford Sound liggende

“Mitre Peak”, een piramide vormige berg die recht uit zee oprijst en 1832 meter hoog is. Een

schitterend gezicht!

 

Diverse boottochten kunnen we voor u organiseren, van 1 daagse tot meerdaagse tochten.

Wij raden u aan op zijn minst 2 dagen te verblijven op een boot gezien de omgeving ’s ochtends

vroeg op zijn mooist is. Wanneer u overnacht op de boot verzorgen wij normaliter een privé hut.

Desgewenst kunt u er ook voor kiezen de hut met anderen te delen.

 

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Napier, Cobden Garden Homestay | Rama Tours

Napier, Cobden Garden Homestay

Bovenop een heuvel gelegen, aan de rand van het stadje Napier, is dit homestay een aangenaam verblijf waar u zich al snel thuis zult voelen gezien het kleinschalige karakter. Vanuit het hotel loopt u binnen een kwartier naar het centrum van de stad, wat de moeite waard is vanwege de vele bouwwerken in art deco stijl.

 

Kamer

De kamers zijn sfeervol en van alle gemakken voorzien. Zo hebt u koffie- en theefaciliteiten en heeft elke kamer een ensuite badkamer.

 

Faciliteiten

De eigenaren van Cobden Garden homestay zullen er alles aan doen uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Dagelijks serveren ze een voortreffelijk ontbijt, wat, mocht het weer het toelaten, genuttigd kan worden op de mooie houten veranda.

 

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Arthur's Pass, Arthurs chalet | Rama Tours

Arthur's Pass, Arthurs chalet

Prachtig gelegen in de hooglanden van het zuidereiland kunt u hier uitmuntend genieten van het prachtige uitzicht en de koele berglucht. Het gebied leent zich uitstekend om mooie wandeltochten te maken door het berglandschap.

 

Kamers

De kamers zijn vrij eenvoudig doch knus ingericht en passen hierdoor prima in de bergachtige omgeving. Het voelt een beetje alsof u zich in een lodge in de Europeesche Alpen waant, maar dan aan de andere kant van de wereld en op een plek waar u slechts enkele uren van de zee vandaan bent.

 

Faciliteiten

Arthur’s chalet beschikt over een goed restaurant inclusief een gezellige open haard. Hier kunt u uitstekend terecht na een intensieve wandeling. Daarna kunt u door naar de gezellige bar waarover de chalet beschikt. Tevens heeft de chalet een mooie tuin.

 

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Auckland, Hotel De Brett | Rama Tours

Auckland, Hotel De Brett

Centraal gelegen midden in het centrum van Auckland heeft dit hippe hotel een uitstekende ligging. Op loopafstand bevinden zich tal van leuke winkeltjes, restaurantjes, musea, art galleries, maar ook de bekende Skytower.

 

Kamer:

De kamers zijn licht, kleurrijk, maar vooral eigentijds ingericht, waardoor een prettige sfeer wordt gecreëerd. U zult zich dan ook prima op uw gemak voelen en goed kunnen bijkomen van de drukte van de stad.

 

Faciliteiten:

Het hotel beschikt over diverse faciliteiten. Zo kent het hotel een stijlvol restaurant en een levendige bar, waar u prima terecht kunt voor een lekker drankje na een bezoek aan de stad. Daarnaast beschikt het hotel over een fitness ruimte, kunnen ze voorzien in oppas en kunt u gebruik maken van wireless internet.

 

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Bay of Islands, Decks of Paihia | Rama Tours

Bay of Islands, Decks of Paihia

Mooi gelegen op een heuvel uitkijkend op het plaatsje Paihia en de prachtige baai van Bay of Islands kunt u in dit bed and breakfast heerlijk genieten van de omgeving en de rust. Tevens kunt u vanuit hier uitstekende uitstapjes maken in de omgeving, zoals mooie zeiltochten langs de mooie eilandjes voor de kust gelegen.

 

Kamers:
De kamers zijn huiselijk ingericht, zoals u van een bed en breakfast kunt verwachten. Door deze knusse uitstraling zult u zich al snel op uw gemak voelen en optimaal van uw verblijf en de omgeving kunnen genieten. De kamers zijn verder van alle gemakken voorzien en beschikken allen van een eigen buitenzitje voor de kamer.

 

Faciliteiten:
Bij warm weer nodigt het mooi gelegen zwembad uit voor een verfrissende duik. Mocht het wat koeler zijn is het heerlijk toeven in de lounge, waar alle kamers aangrenzen en waar u heerlijk kunt uitrusten met een goed boek, leuk tijdschrift of een mooie film.

 

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Christchurch, The Classic Villa | Rama Tours

Christchurch, The Classic Villa

The Classic villa is een stijlvolle villa in een rustige straat gelegen dichtbij het centrum van Christchurch. Diverse bezienswaardigheden bevinden zich op loopafstand, zoals het Arts Centre and Market, de Art Gallery, de Botanische tuin en Cathedral Square, waardoor de villa een perfecte uitvalsbasis is de stad te bezoeken.

 

Kamers

De kamers zijn mooi ingericht, goed passend bij de Italiaanse stijl waarin deze villa is gebouwd. Ze hebben een knusse en ietwat chique uitstraling. Tevens zijn de kamers van alle gemakken voorzien, zoals uitstekende bedden, flat screen tv’s en gratis draadloos internet.

 

Faciliteiten

Naast de mooie kamers beschikt de villa over een aangename lounge, waar u heerlijk kunt bijkomen na een bezoek aan de stad. Tevens heeft de villa een ruime keuken, waar zich eveneens aangename zitjes bevinden waar u uw goed verzorgde ontbijt nuttigt. Bij mooi weer is het tevens goed toeven in de tuin, waar zich ook een behaaglijke open haard bevindt.

 

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Fox Glacier, Misty Peaks | Rama Tours

Fox Glacier, Misty Peaks

Dichtbij het prachtige Lake Matheson en de Fox glacier en met uitzicht op de bergtoppen van Mt. Cook en Mt. Tasman bevindt u zich hier in een unieke omgeving die ontzettend veel te bieden heeft qua natuurschoon. Een wandeling om het schitterend weerspiegelende meer (Lake Matheson) en een avontuurlijke tocht over de gletsjer (Fox glacier) zijn dan ook zeker de moeite waard wanneer u in Misty Peaks verblijft.

 

Kamers

De kamers zijn knus en aangenaam ingericht en beschikken allen over een fantastisch uitzicht, of u geniet van de spectaculaire bergtoppen van Mt. Cook en Mt. Tasman of u geniet van het mooie landelijke landschap met kans op prachtige zonsondergangen. Daarnaast hebben ze allen een eigen badkamer en worden ze dagelijks opgemaakt.

 

Faciliteiten

Misty Peaks beschikt over een goed restaurant en serveert een prima ontbijt. Daarnaast is het heerlijk toeven bij de open haard in de lounge. Op veranda kunt u genieten van het schitterende uitzicht over Mt. Cook en Mt. Tasman.

 

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Greymouth, Breakers boutique hotel | Rama Tours

Greymouth, Breakers boutique hotel

Het Breakers boutique hotel bevindt zich op een prachtige locatie direct aan zee. Genietend van het mooie uitzicht over de oceaan kunt u hier uitstekend tot rust komen. Op 30 minuten rijden bevinden zich de bekende pannenkoekrotsen van Punakaiki en op 15 minuten de plaats Greymouth.

 

Kamers

Alle kamers hebben fantastisch uitzicht over zee en beschikken over een privé balkon. Ze zijn sfeervol ingericht wat goed past bij het kleinschalige karakter van het verblijf, het hotel telt namelijk enkel 4 kamers.

 

Faciliteiten

Het Breakers boutique hotel serveert dagelijks een uitstekend ontbijt. Daarnaast heeft met name de omgeving van hotel veel te bieden. De omgeving leent zich uitstekend om bijvoorbeeld te fietsten, wandelen, raften, surfen, kanoën of vissen. Tal van buitensport mogelijkheden dus!

 

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Kaikoura, Lemon Tree Lodge | Rama Tours

Kaikoura, Lemon Tree Lodge

Mooi gelegen bovenop de kalksteenrotsen biedt deze kleinschalige lodge een prachtig uitzicht over zee. Hier kunt u volop genieten van de rust en de ruimte. Ondanks deze rustige omgeving loopt u binnen enkele minuten vanuit de lodge naar het centrum van Kaikoura, waar u leuke restaurantjes, barretjes en winkeltjes vindt.

 

Kamers

De kamers zijn aangenaam en sfeervol. Allen beschikken ze over een eigen buitenzitje of balkon, vanwaar u kunt genieten van het mooie uitzicht.

 

Faciliteiten

De lodge beschikt over een terras, vanwaar u kunt genieten van het prachtige uitzicht over zee. Wanneer het weer het toestaat kunt u hier uw ontbijt nuttigen. Daarnaast is het heerlijk toeven in de ‘hot tub’, vanwaar u eveneens kunt genieten van het uitzicht eventueel met een goed glas wijn. Beter kunt u de dag niet afsluiten!

 

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Lake Tekapo, Tekapo Heights | Rama Tours

Lake Tekapo, Tekapo Heights

Met schitterend uitzicht over het turkoois gekleurde Lake Tekapo kunt u hier uitstekend tot rust komen genietend van het oogverblindende uitzicht. Lake Tekapo wordt dan ook niet voor niets regelmatig genoemd als Nieuw-Zeelands mooiste meer. Het turkooise water, de omringende bergen en het idyllische kapelletje gelegen aan de rand van het meer maken het uitzicht van deze omgeving echt tot een prachtig plaatje.

 

Kamers

De kamers van Tekapo Heights zijn aangenaam en van alle gemakken voorzien. Dit kleinschalige verblijf beschikt over enkel 3 kamers, waar vanuit u uitzicht heeft over het meer en/ of de omringende bergen.

 

Faciliteiten

Het verblijf in Tekapo Height regelen we doorgaans inclusief ontbijt, wat u, bij mooi weer, kunt nuttigen op uw terrasje voor uw kamer uitkijkend op het meer. Vanuit Tekapo Heights kunt u verder tal van activiteiten ondernemen, zoals wandelen, fietsen of een bezoek brengen aan Mount Cook.

 

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Milford Sounds cruise | Rama Tours

Milford Sounds cruise

Een boottocht door de Milford Sounds zal onbetwist een onvergetelijke ervaring worden.

Genietend van al het natuurschoon wat deze omgeving te bieden heeft is deze boottocht een

prachtige manier dit indrukwekkende fjord te bezoeken. Vanaf de boot ziet u de rotsmuren

loodrecht oprijzen uit het water tot wel 1500 meter hoogte. Onderweg passeert u diverse

watervallen, waarvan de Bowen Falls en de Stirling Falls het meest spectaculair zijn. Het meest

indrukwekkend en markante herkenningspunt is de halverwege in de Milford Sound liggende

“Mitre Peak”, een piramide vormige berg die recht uit zee oprijst en 1832 meter hoog is. Een

schitterend gezicht!

 

Diverse boottochten kunnen we voor u organiseren, van 1 daagse tot meerdaagse tochten.

Wij raden u aan op zijn minst 2 dagen te verblijven op een boot gezien de omgeving ’s ochtends

vroeg op zijn mooist is. Wanneer u overnacht op de boot verzorgen wij normaliter een privé hut.

Desgewenst kunt u er ook voor kiezen de hut met anderen te delen.

 

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Napier, Cobden Garden Homestay | Rama Tours

Napier, Cobden Garden Homestay

Bovenop een heuvel gelegen, aan de rand van het stadje Napier, is dit homestay een aangenaam verblijf waar u zich al snel thuis zult voelen gezien het kleinschalige karakter. Vanuit het hotel loopt u binnen een kwartier naar het centrum van de stad, wat de moeite waard is vanwege de vele bouwwerken in art deco stijl.

 

Kamer

De kamers zijn sfeervol en van alle gemakken voorzien. Zo hebt u koffie- en theefaciliteiten en heeft elke kamer een ensuite badkamer.

 

Faciliteiten

De eigenaren van Cobden Garden homestay zullen er alles aan doen uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Dagelijks serveren ze een voortreffelijk ontbijt, wat, mocht het weer het toelaten, genuttigd kan worden op de mooie houten veranda.

 

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Akaroa | Rama Tours

Akaroa

Een uurtje ten oosten van Christchurch ligt het spectaculaire vulkanische schiereiland de Banks Peninsula. Midden in deze formatie van blauwe baaien en steile rosten ligt het liefelijke plaatsje Akaroa, misschien wel het mooiste stadje van Nieuw Zeeland.

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Auckland | Rama Tours

Auckland

Auckland is niet de hoofdstad van Nieuw-Zeeland maar wel de grootste stad van het land. Het is een heerlijk relaxte stad waar veel te zien en te doen is. Een leuke bezienswaardigheid is de Auckland Sky Tower (318 m), de hoogste toren van het zuidelijke halfrond. De Sky Tower maakt deel uit van Sky City, een groot complex met winkels, restaurants, etc. De twee uitzichtplatforms bieden mooie vergezichten over de stad en de Waitemata Harbour, waar het op vrije dagen krioelt van de zeilboten. Dat verklaart Auckland’s bijnaam: ‘City of Sails’. Mooi zijn ook de eilandjes die te bezichtigen zijn vanuit Auckland.

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Bay of Islands | Rama Tours

Bay of Islands

Ten noorden van de stad Auckland bevindt zich de mooie Bay of Islands waar u zeiltochten kunt maken over een azuurblauwe zee naar tropische eilandjes met mooie baaien en gele zandstranden, onderweg genietend van spelende dolfijnen. Volgens een legende zijn in dit gebied meer dan duizend jaar geleden de eerste Maori’s geland, die met grote houten kano’s de oversteek vanuit de Stille Zuidzee maakten.

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Christchurch | Rama Tours

Christchurch

Christchurch is, met zijn ruim 330.000 inwoners, de grootste stad op het Zuidereiland en ligt in de provincie Canterbury. De stad ademt een echt Engelse sfeer uit, mede door de Victoriaanse en neogotische bouwstijl en wordt dan ook wel de meest Engelse stad buiten Engeland genoemd. Een andere benaming die Christchurch heeft is ‘tuinstad van Nieuw Zeeland’, door de vele parken en de botanische tuin die deze stad rijk is. De stad is gemakkelijk te voet of op de fiets te verkennen.

 

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Doubtful en Milford Sound | Rama Tours

Doubtful en Milford Sound

De bijzondere groene en mysterieuze omgeving van de fjorden Doubtful Sound en Millford Sound kunt u het beste per boot verkennen. Onderweg kunt u genieten van het indrukwekkende landschap met stijl oplopende bergen en sprookjesachtige watervallen. Tevens kunt u onderweg pinguïns, kiwi’s (de nationale vogel), zeehonden en dolfijnen tegenkomen.

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Franz Josef en Fox Gletsjers | Rama Tours

Franz Josef en Fox Gletsjers

Bij de Franz Jozef Glacier en Fox Glacier kunt u gletsjerwandelingen maken waarbij u onder begeleiding van een gids en met ijzers onder de schoenen een stuk van de gletsjer verkend. Verder is het de moeite waard om het Lake Matheson te bezoeken. Het meer is beroemd om zijn schitterende reflecties van de omliggende bergen in het water. Dit komt het best tot zijn recht wanneer het rustig weer is (windstil) en het meer er als een spiegel bij ligt.

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Kaikoura | Rama Tours

Kaikoura

Kaikoura is een pittoresk plaatsje aan de noordoostkust van het Zuidereiland. Vroeger was het een erg rustig stadje, maar het is inmiddels uitgegroeid tot een bruisend toeristencentrum vanwege de vele walvissen die hier het gehele jaar voor de kust zijn te zien. Vrijwel nergens ter wereld zwemmen walvissen zo dicht langs de kust als bij Kaikoura, grote kans dus dat u hier dit grootste zoogdier ter wereld zult zien!

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Lake Tekapo | Rama Tours

Lake Tekapo

Bij Lake Tekapo kunt u uitstekend tot rust komen genietend van het oogverblindende uitzicht. Lake Tekapo wordt dan ook niet voor niets regelmatig genoemd als Nieuw-Zeelands mooiste meer. Het turkooise water, de omringende bergen en het idyllische kapelletje gelegen aan de rand van het meer maken het uitzicht van deze omgeving echt tot een prachtig plaatje.

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Mount Cook | Rama Tours

Mount Cook

Mount Cook National Park is een van de fraaiste parken van Nieuw Zeeland met spectaculaire vergezichten en 22 bergtoppen boven de 3000 meter. Het park beslaat een oppervlakte van 700 vierkante kilometer. Aan een van de22 bergen dankt het park ook haar naam, Mount Cook. De majestueuze berg waarvan de top 3,764 meter boven zeeniveau uittorent, is hiermee ook tevens de hoogste berg van Nieuw Zeeland.

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer
Queenstown | Rama Tours

Queenstown

De gezellige stad Queenstown staat bekend als ‘the adventure capital of the world’ vanwege de vele avontuurlijke sporten die hier worden beoefend, zoals raften, sky diven en bungy jumpen. Het toerisme is dan ook de belangrijkste bron van inkomsten en u vindt hier vele hotels, souvenirwinkels, clubs en barretjes, restaurants en touroperators. De stad ligt aan Lake Wakatipu en ademt een beetje de sfeer van een Zwitsers bergstadje uit.

Meer informatie rondreis Nieuw-Zeeland »

Lees meer

ZELF ZOEKEN? DAT KAN!

Zoek hier tussen al onze bestemmingen.

Rama Tours Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.