Rama Tours

Vakantie Myanmar

Myanmar, het vroegere Birma, is nog immer een zeer mysterieus land met een rijk verleden en vele bijzondere tradities. Lange tijd hield Myanmar de grenzen gesloten voor de buitenwereld en daardoor is het nog voor een groot deel ongerept. Het land kent nog geen massatoerisme en de bevolking is buitengewoon vriendelijk, geïnteresseerd en behulpzaam. De indrukwekkende monumenten en de kennismaking met vele bevolkingsgroepen staan garant voor een onvergetelijke rondreis.

 

Bekijk onze voorbeeldreizen voor Myanmar »

Reisvoorstel aanvragen »

Myanmar: de schone slaapster van Azië

In de lommerrijke en charmante hoofdstad Yangon zult u zich verwonderen over de 2500 jaar oude Shwedagon Pagode waar 11 ton goud en 4.350 diamanten in zijn verwerkt! Ook Mandalay, het centrum van de Birmese cultuur, laat een onvergetelijke indruk achter. Buiten Mandalay bevinden zich de oude koningssteden Amarapura, Inwa en Sagaing met hun prachtige kloosters en tempels. Bagan, gelegen in een droge vlakte grenzend aan de Ayeyarwaddy rivier, is bezaaid met de meest indrukwekkende pagodes en tempels.

Idyllisch, magisch en mysterieus zijn maar een paar van de trefwoorden waarmee het gebied van het Inle-meer wordt aangeduid. Hier maakt u prachtige boottochten langs drijvende tuinen, markten en ambachtsdorpjes. Kalaw en de Kengtung regio bieden uitstekende mogelijkheden voor mooie wandeltochten. Ngapali vlakbij Sandoway is dankzij het prachtige witte strand de mooiste strandbestemming van Birma. U kunt hier heerlijk nagenieten van de vele indrukken van uw prachtige rondreis door Myanmar!

 

Bekijk onze voorbeeldreizen voor Myanmar »

Reisvoorstel aanvragen »

Landkaart Myanmar

Praktische informatie

Visuminformatie

Voor reizen naar Myanmar is een visum vereist. Gelukkig kunt u dat tegenwoordig heel eenvoudig, snel en relatief voordelig elektronisch worden aanvragen via de website http://evisa.moip.gov.mm. U dient daar een formulier in te vullen met uw gegevens en een recente pasfoto in te scannen. Binnen een aantal werkdagen ontvangt u dan uw visum!

Vaccinaties

Voor Myanmar zijn geen inentingen verplicht. Wel wordt een aantal vaccinaties aangeraden, zoals DTP, hepatitis A en buiktyfus. Raadpleeg voor actuele informatie altijd tijdig uw huisarts, de lokale GGD of het vaccinatiebureau. Het is raadzaam 4 tot 6 weken voor vertrek bij één van bovengenoemde instanties te informeren. Tip: neem uw reisprogramma mee, zodat de instantie kan zien waar uw reis exact heengaat.

U kunt ook informatie inwinnen via de vaccinatielijn: 0900-9584 of via de website http://www.gezondopreis.nl/.

Kleding

Over het algemeen is Myanmar tropisch (ook in het koele seizoen) en raden wij u aan om luchtige, katoenen kleding te dragen. In de laaggelegen regio’s komen de meeste muggen voor, dus ‘s avonds is het aan te raden een shirt en broek met lange mouwen dragen. Sandalen of lichte sportschoenen verdienen de voorkeur (en op de stranden kunt u uiteraard ook blootsvoets lopen!). Lichte bergschoenen zijn het beste voor een trekking. Doet u het bergachtige noorden en oosten aan (bijvoorbeeld Kalaw of de Kentung regio), dan is een wollen trui, vest of wellicht zelfs een jas onontbeerlijk, met name in het koele seizoen. Uiteraard komt een regenponcho of paraplu uitstekend van pas in het regenseizoen! Beschikt u niet over bergschoenen, zorgt u dan in ieder geval dat uw schoenen enig profiel hebben, de paden kunnen namelijk glibberig zijn.

Voor Birmezen is bedekte kleding de norm. U zult merken dat er deuren voor u opengaan die voor anderen gesloten blijven, als u zich aanpast aan kleding en gewoonten. Het is daarom verstandig t-shirts met een kort mouwtje en shorts en rokjes tot op de knie mee te nemen, dan zit u meestal goed. U zult in Myanmar veel Boeddhistische tempels en heiligdommen bezoeken, vergeet daar vooral niet uw schoeisel uit te doen!

Neem voor de zekerheid een set nette kleding mee voor bepaalde gelegenheden (een duurder restaurant, een uitnodiging om bij iemand te eten, een officiële of religieuze bijeenkomst). Daarnaast raden wij u aan niet al te veel kleding mee te nemen omdat u uw kleding doorgaans gemakkelijk kunt laten wassen in hotels waar u minimaal 2 nachten verblijft.

Taal

De officiële taal van Myanmar is het Birmees. De taal wordt door bjina 75 % van de bevolking gesproken. Daarnaast kent het land meer dan 200 overige talen en dialecten, die worden gesproken door de vele etnische minderheden. In bepaalde regio’s, zoals in de omgeving van het Inle Meer en de Kentung regio, zal uw gids u uitleggen dat iedere stam een andere taal spreekt, soms verschilt dat per dorp! Het Birmese schrift is niet gebaseerd op Latijnse letters, maar bestaat uit veel dichte en halfopen ronde tekens. Aangezien Myanmar een voormalig Britse kolonie is, wordt door veel oudere mensen ook nog wat Engels gesproken. Op scholen wordt Engelse les ook steeds meer onderwezen, dus ook de jongere generaties spreekt vaak een aardig woordje Engels.

Telefonie & internet

Tot zeer recentelijk beschikte Myanmar nauwelijks over een internet netwerk. Maar inmiddels schieten internetcafé’s als paddenstoelen uit de grond en kunt u op veel plekken in de grote steden voor relatief weinig gebruik maken van het internet. Houdt u er wel rekening mee dat de connectie soms nog langzaam is en soms ook uit kan vallen.

Uw mobiele telefoon kunt u niet gebruiken in Myanmar, althans er is geen telefoonverbinding (‘geen service’). Internationaal bellen is mogelijk vanuit hotels (dit is meestal vrij duur) of vanaf het postkantoor. Bijna alle hotels hebben gratis WIFI, soms ook op de kamer en soms alleen bij de lobby en het restaurant. De snelheid is niet overal hoog, maar Myanmar ontwikkelt zich in een rap tempo en internetverbindingen worden daarom steeds beter.

Verzekeringen

Wanneer u een mooie reis heeft geboekt of wilt gaan boeken is het natuurlijk verstandig om een goede verzekering af te sluiten. U wilt tenslotte onbezorgd op reis! Er zijn twee soorten verzekeringen: de reisverzekering en de annuleringsverzekering. Met de reisverzekering bent u goed verzekerd tegen bijvoorbeeld de kosten van opname in een (duur) ziekenhuis of kliniek in het buitenland of tegen repatriëring van u en uw reisgenoten na een ongeval of ziekte. De annuleringsverzekering vergoedt uw annuleringskosten in geval u de reis voor vertrek moet annuleren. Deze verzekering vergoedt ook de reeds door u voldane reissom, indien u plotseling naar huis moet terugkeren. Rama Tours Holland werkt samen met één van de beste reisverzekeraars van Nederland: De Europeesche Verzekeringen. Deze maatschappij hanteert gunstige voorwaarden en kent een uitstekende service!

Kortlopende- of doorlopende verzekering

De kortlopende verzekering geldt voor de duur van één vakantie, terwijl u de doorlopende verzekeringen voor minimaal 1 jaar afsluit waarmee elke vakantie tijdens dat jaar gelijk is verzekerd. Indien u vaker in een jaar op vakantie gaat of een duurdere reis onderneemt, is het vaak verstandig om een doorlopende reis- of annuleringsverzekering af te sluiten. Bovendien zijn kinderen bij een doorlopende reisverzekering tot 5 jaar GRATIS en blijvend tot 27 jaar (ook uitwonend) voor een geringe toeslag meeverzekerd! Bij de Europeesche kunt u een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten voor reissommen tot maximaal €1.500 of maximaal €3.000 per persoon. De doorlopende annuleringsverzekering tot maximaal €3.000 is alleen mogelijk in combinatie met een doorlopende reisverzekering. Bij hogere reissommen kunt u het verschil kortlopend bijverzekeren

Reisverzekering

Met een goede reisverzekering gaat u onbezorgd en goed voorbereid op vakantie. U kunt kiezen tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Zo kunt u zelf bepalen welke verzekering het best bij u past. Een reisverzekering bestaat standaard uit de basisdekking. Heeft u bijvoorbeeld onverwachte reiskosten, of maakt u iets stuk in de hotelkamer dan bent u hiervoor verzekerd. Daarnaast kunt u de basisdekking uitbreiden en onder meer rechtsbijstand, ongevallen en geneeskundige kosten meeverzekeren zodat u ten allen tijden goed verzekerd bent tegen bijvoorbeeld de kosten van opname in een (duur) ziekenhuis in het buitenland, of tegen repatriëring van u en uw reisgenoten na een ongeval of ziekte.

Annuleringsverzekering

Behalve een reisverzekering is ook een annuleringsverzekering erg belangrijk. Het zal u maar gebeuren dat de door u geboekte reis niet door kan gaan, of dat u de reis vroegtijdig dient te beëindigen. Met een annuleringsverzekering zijn zowel de kosten voor annulering als de eventuele ongebruikte reisdagen verzekerd. Daarbij kunt u de annuleringsverzekering uitbreiden met de allrisk-annulering en een verzekering voor de (zaak)waarnemer:

Allrisk-annuleringsverzekering
Bij de allrisk annuleringsverzekering kunt u zelf bepalen om welke reden u uw vakantie annuleert. In dit geval kunt u niet alleen beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag u zelf bepalen om welke reden u liever niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld als u toch die nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen, of wanneer uw beste vriend(in) ziek is. Voor deze extra annuleringsredenen krijgt u 75% van uw annuleringskosten vergoed. Voor uitzonderingen verwijzen wij u door naar de voorwaarden.

  • WAARNEMER

Indien u een waarnemer meeverzekert en hij of zij overkomt iets waardoor u de reis dient te annuleren of vroegtijdig dient af te breken, krijgt u de ongebruikte reisdagen en kosten voor annulering vergoed.

Verzekering voor afkoop eigen risico
Dit product verzekert het eigen risico in het geval van cascoschades bij huur van een auto, motor, camper of caravan en biedt daarnaast dekking voor door het verhuurbedrijf uitgesloten cascoschades.

NB: Indien u al in het bezit bent van een doorlopende annuleringsverzekering
Als u reeds een doorlopende annuleringsverzekering heeft, let u dan goed op de maximaal verzekerde reissom per persoon. Meestal bedraagt deze € 1.250 of € 1.500. Rama Tours Holland kan het verschil tussen de totale reissom en het maximaal verzekerd bedrag voor u bijverzekeren op een aflopende annuleringsverzekering. Uiteraard kan Rama Tours Holland ook een offerte voor u uitbrengen om uw verzekering op maat bij de Europeesche onder te brengen tegen een scherpe premie, of zelfs een topdekking voor u regelen waarmee u de meest complete reisverzekering heeft die u zich maar kan wensen!

Paspoort

Uw paspoort dient bij aankomst in Myanmar nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Belgische reizigers dienen te beschikken over een internationale reispas. Tevens adviseren wij u om een kopie van het paspoort mee te nemen of naar uzelf te mailen. Bij verlies of diefstal kan dit erg handig zijn. Indien uw paspoort is gestolen of zoek is geraakt, dient u een nieuw reisdocument aan te vragen bij de Nederlandse ambassade in Bangkok (de ambassade voor Myanmar wordt vertegenwoordigd door de Nederlandse ambassade in Thailand). Voor de resterende periode van uw verblijf kunt u gebruik maken van een noodpaspoort. Vergeet echter niet om ter plaatse een verklaring van vermissing in te vullen en/of aangifte van diefstal te doen.

Geldzaken

Munteenheid

De munteenheid van Myanmar is de Kyat (MMK), ook wel uitgesproken als ‘chat’. De waarde van deze munt fluctueert en ligt de laatste jaren tussen de 1000 tot 4.000 Kyat voor 1 euro. Voor actuele informatie over wisselkoersen verwijzen wij u naar de website www.xe.com. Er zijn biljetten van 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1.000, 2.000, 5.000 en 10.000 Kyat. Zorg dat u altijd wat kleinere coupures bij u heeft voor fooitjes of kleinere uitgaven.  Zorg ervoor dat de dollars brandschoon en onbeschreven zijn. U krijgt meer voor grote coupures dan voor kleine.

Pinnen

De ontwikkelingen in Myanmar op het gebied van infrastructuur gaan razendsnel. Dat geldt voor de wegen en de luchthavens, maar ook voor de pinautomaten die je nu op elke grotere plaats in Myanmar kunt vinden, zeker in de meer toeristische gebieden. Heel vaak is het tegenwoordig zelfs zo dat hotels een pinautomaat in de lobby of op het eigen terrein hebben staan. U pint dan Kyat, de Birmese munteenheid, waarmee u overal kunt betalen. De grootse coupures zijn 10.000 Kyat. Neem voor de zekerheid nog ongeveer 50 tot 100 euro in contacten voor noodgevallen. Zorg er wel voor dat de contante biljetten brandschoon en onbeschreven zijn, anders bestaat er de kans dat ze geweigerd worden. Als u geld wisselt, krijgt u meer voor grote coupures dan voor kleine, maar de grootste coupures (bijv. € 100,–) worden niet altijd overal geaccepteerd.

Credit Card

Steeds vaker is ook betaling met credit card mogelijk (vooral in de betere hotels en restaurants). Visa en American Express worden het meest geaccepteerd. Voor betaling met de creditkaart wordt wel vaak 4 of 5 % aan kosten in rekening gebracht. De munteenheid van Myanmar is de Kyat (MMK). Momenteel is 1 USD gelijk aan 1.000 Kyat, en 1 euro aan ongeveer 1.250 Kyat. Voor actuele informatie over wisselkoersen verwijzen wij u naar de website www.xe.com.

Fooi

In lokale restaurants of drinkgelegenheden is het niet echt gebruikelijk om fooien te geven. Drinkt of eet u in gelegenheden waar meer toeristen komen, dan is het vaak wel gebruikelijk om een fooitje achter te laten, en soms wordt er al 10% service charge berekend op de rekening. Uw chauffeur en/of gids zullen het wel erg op prijs stellen om een extraatje te ontvangen na hun inzet. Het bedrag dat u geeft aan fooi is volledig aan uzelf en afhankelijk van uw mate van tevredenheid. Ook porters en kamermeisjes kunnen een extraatje wel waarderen. Wij adviseren u wel om de fooien persoonlijk te overhandigen.

Afdingen

Het is in Myanmar de normaalste zaak om te onderhandelen over de prijs van producten en diensten op vooral op markten en in lokale winkels. Voelt u zich dus niet bezwaard om een lagere prijs te vragen dan wat er wordt gevraagd. Ook bij het gebruik van lokaal vervoer, bijvoorbeeld taxi’s en fietsriksja’s, is het gebruikelijk te onderhandelen over de prijs. In supermarkten en restaurants wordt in de regel niet afgedongen. Hier worden in de meeste gevallen vaste prijzen gehanteerd. Voor het afdingen zijn geen echte richtlijnen. Neem vooraf een bedrag in gedachte wat u maximaal wilt uitgeven voor het product of de dienst. We adviseren altijd op respectvolle manier te onderhanden. Blijf te allen tijde lachen en probeer niet te schreeuwen of kwaad weg te lopen.

Tijd

In onze zomertijd is het in Myanmar vier en half uur later dan in Nederland, in onze wintertijd vijf en half uur.

Elektriciteit

In de grote steden van Myanmar (bijv. Yangon, Mandalay) is het elektriciteitsnetwerk goed en betrouwbaar. In de meer rurale gebieden komen stroomstoringen regelmatig voor, vooral in het regenseizoen. De hotels die wij uitzoeken hebben over het algemeen echter vaak een noodaggregaat. Het voltage is meestal 220 of 230 volt (zeker in gebieden met meer toerisme), echter komt 110 volt ook nog steeds voor. Het kan daarom raadzaam zijn eerst het voltage te checken voordat u een elektrisch apparaat aansluit. Het is altijd handig een wereldstekker mee te nemen. Deze zijn te koop bij onder andere ANWB, Kijkshop en Hema.

Beste reistijd

Klimatologisch is Myanmar in te delen in drie seizoenen, namelijk het droge seizoen, het hete seizoen en het regenseizoen. Het droge seizoen van oktober tot en met februari is wellicht de meest aangename periode om naar Myanmar te reizen. Het is over het algemeen droog en de temperaturen in het centrale deel van Myanmar liggen tussen de 21 en 28 graden Celsius. Eind februari beginnen de temperaturen al fors op te lopen en maart, april en begin mei zijn over het algemeen zeer heet. Niet zelden komt de temperatuur in plaatsen als Bagan dan boven de 40 graden. In dit hete seizoen zult u ook veel mensen op straat zien lopen met paraplu’s tegen de zon. Na deze hete periode brengt de zuidwestelijke moesson enigszins verkoeling, maar uiteraard ook veel regen met zich mee. De zwaarste regens vallen meestal in juli en augustus. Als u een trekking wilt maken kunt u beter niet voor deze periode kiezen, omdat de paden erg glibberig en moeilijk bewandelbaar worden. Ook zijn de meeste strandresorts dan gesloten. Daar tegenover staat dat het landschap wel heel mooi en groen wordt en de rivieren (en watervallen!) voller en spectaculairder worden.

Heeft u vragen, of wilt u een van onze specialisten spreken? Neem dan gerust contact op via: 020 - 673 47 73

Bagan, Aureum Palace hotel | Rama Tours

Bagan, Aureum Palace hotel

Dit hotel is momenteel het meest luxe hotel van Bagan en telt 114 kamers, waarvan 42 deluxe, 51 grand deluxe, 18 lotus villa’s en 3 suites.

 

Kamers
De kamers zijn door het vele houtgebruik nogal donker en zeer luxe ingericht en voorzien van alle gemakken. Bijna alle badkamers hebben een jacuzzi bad, waarvan het nadeel is dat dit in de vloer is ingebouwd, zodat je voorzichtig moet zijn als je eruit klimt. De grand deluxe kamers (90 m2), lotus villa’s (150 m2) en suites bevinden zich in het hoofdgedeelte van het hotel, waar ook de lobby, de restaurants, de gym en het hoofdzwembad zich bevinden. De deluxe kamers hebben geen jacuzzi maar een bad en liggen aan de andere zijde van het hotel, in 2 twee verdiepingen tellende gebouwen, met daartussen een prachtig zwembad. Deze kamers zijn nog steeds erg ruim (60 m2) hebben alle gewenste voorzieningen, een ruim balkon en kijken uit over een mooie tuin.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft meerdere restaurants, een prachtige spa en een modern fitness centrum. Daarnaast zijn er 2 zeer grote en uitnodigende zwembaden, waarvan het hoofdzwembad absoluut een van de mooiste wereldwijd is, met een sprookjesachtig uitzicht over de tempels van Bagan!

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Bagan, Aye Yar River view hotel | Rama Tours

Bagan, Aye Yar River view hotel

Mooi resort, direct gelegen aan de Irrawaddy rivier. Het hotel herbergt 107 kamers, verdeeld in de categorieën deluxe, grand deluxe en premier. Daarnaast is er nog een aantal suites.

 

Kamers
De inrichting van de kamers is zeer verzorgd met houten vloeren en goed uitgeruste badkamers. Minibar, kluisje, tv en airco zijn in dit hotel standaard. De deluxe kamers kijken uit op de het mooie zwembad of een pagode. De grand deluxe kamers zijn qua oppervlakte het grootst en kijken uit op het zwembad of de rivier. De premier kamers zijn qua oppervlakte ongeveer gelijk aan de deluxe kamers, maar liggen meteen aan de rivier. Nadeel is dat er wel eens flinke boten voor de deur liggen van een van de cruise maatschappijen. Bovendien is meteen naast het resort de aanleghaven van de motorboten die toeristen en bewoners naar de overkant brengen, wat gepaard gaat met veel motorgeweld en de daarbij behorende geluidsoverlast. Je bent dus beter af met een van de andere kamertypes.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Bagan, Bagan Lodge | Rama Tours

Bagan, Bagan Lodge

Nieuw hotel met 87 deluxe kamers, net buiten het centrum van New Bagan.

 

Kamers
De zeer ruime kamers bevinden zich per twee in bungalows die verspreid liggen over een groot terrein. De bungalows zijn overtrokken door een groot tentzeil. Aan de voorzijde van elke kamer is een groot terras met ligstoelen en de kamers zelf zijn in Aziatische stijl ingericht met houten vloeren en Birmese decoraties. De kamers beschikken over tv, minibar, haardroger, airco en koffie- en theefaciliteiten.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft een spa, restaurant en een open lobby met pinautomaat.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Bagan, Bagan Thande hotel | Rama Tours

Bagan, Bagan Thande hotel

Erg mooi hotel direct aan de Irrawaddy rivier in Old Bagan. Het hotel ligt op loopafstand van de Ananda tempel en is gebouwd in een soort Engelse cottage stijl, alles laagbouw, met frisse bungalows en witgeschilderde houten balkons. De eerste gebouwen van dit hotel dateren al van 1922 toen de Engelse koning Edward de V hier zou komen logeren. Than betekent overigens diplomaat in het Birmees en De: ‘blijf nog even’, dus Thande: onderkomen voor diplomaten en ambassadeurs

 

Kamers
Het hotel heeft 11 economy kamers aan de achterzijde van het resort. Deze kamers zijn klein maar maar schoon en van alle gemakken voorzien, ook met terrasje. Daarnaast zijn er 34 superior en 26 deluxe rooms met garden view en 18 deluxe rooms met rivierzicht, prachtig gesitueerd, direct aan de river, met mooie terrasjes en een super uitzicht..

 

Faciliteiten
Zeer smaakvol aangelegde tuin en gezellig terras onder een paraplu van enorme acacia bomen, direct aan de rivier met een panoramisch uitzicht over de rivier en de bergtempel aan de overzijde. Onder dit knusse bomendak wordt het ontbijt, de lunch en het diner geserveerd

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Bagan, Bagan Thiripyitsaya Sanctuary resort | Rama Tours

Bagan, Bagan Thiripyitsaya Sanctuary resort

Een van de mooiste hotels in Bagan. Dit ruim opgezette resort ligt direct aan de Irrawaddy rivier in een weelderige tropische tuin, met vele grote bomen, graspartijen en kleurrijke bloemperken. Bij de ingang van het resort liggen nog de overblijfselen van een uit de 13e eeuw stammend klooster voor boeddhistische monniken. Via de open lobby beland je in de enorme tuin en met fantastisch zwembad en toegang tot de romantische rivieroever.

 

Kamers
Er zijn in totaal 126 kamers, verdeeld over 5 categorieën, van superior, via deluxe classic, deluxe garden en deluxe river view tot de prachtige river view villa’s. De superior en deluxe classic rooms liggen in een wat afgescheiden gedeelte van het hotel, wat bij de deluxe classic kamers wordt goedgemaakt door de ontzettend ruime kamers, met apart zitgedeelte, het mooie balkon en uitzicht over de prachtige tuin. De deluxe garden en river view kamers liggen in het hoofdgedeelte van het hotel, in mooie bungalows die elk 4 kamers huisvesten. De kamers zijn smaakvol ingericht, beschikken uiteraard over alle gewenste faciliteiten en hebben een overdekt en ruim terras, met uitzicht over de tuin of de rivier. De 8 river view villa’s bevinden zich in een apart gedeelte van het hotel, direct aan de rivier en in de schaduw van immense, honderden jaren oude bomen. De kamers hebben een apart zit- en slaapgedeelte, een zeer luxe en ruime badkamer met gescheiden toilet en douche en een veranda met uitzicht op de traag voorbij stromende, machtige Ayeyarwaddy rivier. Een echte aanrader!

 

Faciliteiten
Lobby, grote tuin en een mooi zwembad.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Bagan, Myanmar Treasure resort | Rama Tours

Bagan, Myanmar Treasure resort

Dit hotel is een zusje van het dure Aureum Palace hotel, maar de prijs is een stuk gunstiger en ook het hotel is eenvoudiger van opzet. Het is in 2004 geopend en het hotel wordt goed onderhouden.

 

Kamers
Het hotel heeft 94 kamers, waarvan 92 superieur kamers en 2 suites. De kamers bevinden zich in grote en rode bakstenen gebouwen, zijn groot en hebben een mooie houten vloer, een zitje, airconditioning, wifi en bieden thee en koffie & thee faciliteiten. De badkamer is klein maar schoon. Er zijn 16 kamers per gebouw.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft een mooi zwembad, spa, een poolbar, een tuin en ook een ATM waar u kunt pinnen

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Bagan, Shwe Yee Pwint hotel | Rama Tours

Bagan, Shwe Yee Pwint hotel

Kleinschalig hotel in New Bagan, gebouwd in 2013. Er zijn 35 kamers waarvan 13 superior kamers en 22 deluxe kamers.

 

Kamers
De deluxe kamers liggen links van de entree in twee rijen van geschakelde bungalows en bevinden zich op de begane grond. Ze zijn ruim, hebben een mooie houten vloer en beschikken over koffie en thee faciliteiten, een kluisje, haardroger, tv en minibar. De superior kamers liggen aan de andere zijde van de lobby, voorbij het kleine zwembad. Deze kamers zijn wat kleiner, hebben vloerbedekking, maar zijn knus ingericht. Ook deze kamers hebben alle benodigde faciliteiten, echter geen terras of balkon

 

Faciliteiten
Het hotel biedt gratis wifi, een klein zwembad, restaurant, spa en een poolbar.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Bagan, Tharabar Gate hotel | Rama Tours

Bagan, Tharabar Gate hotel

Prachtig, luxe en goed onderhouden resort in het centrum van Old Bagan, op loopafstand van een aantal belangrijke tempels en vlakbij de Irrawaddy rivier.

 

Kamers
Het resort telt 80 zeer ruime (36 m2), luxe en smaakvol gedecoreerde kamers, te midden van een tropisch aangelegde tuin. Er zijn vier suites, met een dubbele oppervlakte. Alle kamers hebben airconditioning, een sateliet-tv, gratis wifi, minibar en kluisje.

 

Faciliteiten
Het restaurant van het hotel is uitstekend en het ontbijt zeer uitgebreid, met heerlijk Hollandse en Franse kazen, verrukkelijke huisgemaakte rosbief en uiteraard alle andere Birmese en westerse specialiteiten. Het schitterend aangelegde zwembad met poolbar nodigt uit tot een verfrissende duik.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Bagan, Thazin Garden hotel | Rama Tours

Bagan, Thazin Garden hotel

Kamers
Tegenover de lobby bevindt een aantal van de 67 deluxe kamers zich in een twee verdiepingen tellend gebouw. Op beide verdiepingen hebben de kamers een ruim balkon met zitje. De andere deluxe kamers liggen wat verderop in de tuin in een reeks geschakelde bungalows met mooie terrassen. Alle kamers zijn zeer ruim, hebben een houten vloer en zijn sfeervol ingericht met vele houtaccenten en in typisch Birmese stijl. Er is een badkamer en een bergruimte voor koffers en andere bagage. De kamers beschikken over alle benodigde faciliteiten, zoals airco, televisie, föhn, en je kunt zelf koffie en thee zetten. Kluisjes zijn momenteel nog bij de lobby, maar daar wordt aan gewerkt.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft kleine lobby met daarboven 1 van de twee restaurants. Bij de receptie bevindt zich ook een pinautomaat, zoals je tegenwoordig steeds meer ziet in de betere hotels in Bagan. Ook biedt het hotel wifi, een zwembad en een spa.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Hsipaw, Mr. Charles Guesthouse | Rama Tours

Hsipaw, Mr. Charles Guesthouse

Kleinschalig en zeer geliefd verblijf in Hsipaw. Hier vind je zowel backpackers die in de gemeenschappelijk slaapzalen overnachten als de reizigers die wat meer op privacy en comfort prijstellen en verblijven in de zeer nette en goed geoutilleerde superior of de luxe kamers. Het hotel ligt in het centrum van Hsipaw op loopafstand van de markt en de Dotthawaddy rivier en ook op loopafstand van het oude woonhuis van een Shan vorst, het plaatselijke tempelcomplexje little Bagan, een kleine cheroot workshop en een klooster met een Boeddha gemaakt van bamboe.

 

Kamers
Het hotel heeft een veertigtal kamers, dus gemeenschappelijke slaapzalen als superior en de luxe kamers. Wij bevelen de laatste twee categorieën aan. Deze zijn zeer proper en schoon, hebben airco, tv, minibar, haardroger, en wifi, al werkt die niet altijd even goed. Het ontbijt is wel eenvoudig, noedelsoep of toast met jam en ei., melk en uiteraard koffie, thee en fruit.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Bagan, Aureum Palace hotel | Rama Tours

Bagan, Aureum Palace hotel

Dit hotel is momenteel het meest luxe hotel van Bagan en telt 114 kamers, waarvan 42 deluxe, 51 grand deluxe, 18 lotus villa’s en 3 suites.

 

Kamers
De kamers zijn door het vele houtgebruik nogal donker en zeer luxe ingericht en voorzien van alle gemakken. Bijna alle badkamers hebben een jacuzzi bad, waarvan het nadeel is dat dit in de vloer is ingebouwd, zodat je voorzichtig moet zijn als je eruit klimt. De grand deluxe kamers (90 m2), lotus villa’s (150 m2) en suites bevinden zich in het hoofdgedeelte van het hotel, waar ook de lobby, de restaurants, de gym en het hoofdzwembad zich bevinden. De deluxe kamers hebben geen jacuzzi maar een bad en liggen aan de andere zijde van het hotel, in 2 twee verdiepingen tellende gebouwen, met daartussen een prachtig zwembad. Deze kamers zijn nog steeds erg ruim (60 m2) hebben alle gewenste voorzieningen, een ruim balkon en kijken uit over een mooie tuin.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft meerdere restaurants, een prachtige spa en een modern fitness centrum. Daarnaast zijn er 2 zeer grote en uitnodigende zwembaden, waarvan het hoofdzwembad absoluut een van de mooiste wereldwijd is, met een sprookjesachtig uitzicht over de tempels van Bagan!

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Bagan, Aye Yar River view hotel | Rama Tours

Bagan, Aye Yar River view hotel

Mooi resort, direct gelegen aan de Irrawaddy rivier. Het hotel herbergt 107 kamers, verdeeld in de categorieën deluxe, grand deluxe en premier. Daarnaast is er nog een aantal suites.

 

Kamers
De inrichting van de kamers is zeer verzorgd met houten vloeren en goed uitgeruste badkamers. Minibar, kluisje, tv en airco zijn in dit hotel standaard. De deluxe kamers kijken uit op de het mooie zwembad of een pagode. De grand deluxe kamers zijn qua oppervlakte het grootst en kijken uit op het zwembad of de rivier. De premier kamers zijn qua oppervlakte ongeveer gelijk aan de deluxe kamers, maar liggen meteen aan de rivier. Nadeel is dat er wel eens flinke boten voor de deur liggen van een van de cruise maatschappijen. Bovendien is meteen naast het resort de aanleghaven van de motorboten die toeristen en bewoners naar de overkant brengen, wat gepaard gaat met veel motorgeweld en de daarbij behorende geluidsoverlast. Je bent dus beter af met een van de andere kamertypes.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Bagan, Bagan Lodge | Rama Tours

Bagan, Bagan Lodge

Nieuw hotel met 87 deluxe kamers, net buiten het centrum van New Bagan.

 

Kamers
De zeer ruime kamers bevinden zich per twee in bungalows die verspreid liggen over een groot terrein. De bungalows zijn overtrokken door een groot tentzeil. Aan de voorzijde van elke kamer is een groot terras met ligstoelen en de kamers zelf zijn in Aziatische stijl ingericht met houten vloeren en Birmese decoraties. De kamers beschikken over tv, minibar, haardroger, airco en koffie- en theefaciliteiten.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft een spa, restaurant en een open lobby met pinautomaat.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Bagan, Bagan Thande hotel | Rama Tours

Bagan, Bagan Thande hotel

Erg mooi hotel direct aan de Irrawaddy rivier in Old Bagan. Het hotel ligt op loopafstand van de Ananda tempel en is gebouwd in een soort Engelse cottage stijl, alles laagbouw, met frisse bungalows en witgeschilderde houten balkons. De eerste gebouwen van dit hotel dateren al van 1922 toen de Engelse koning Edward de V hier zou komen logeren. Than betekent overigens diplomaat in het Birmees en De: ‘blijf nog even’, dus Thande: onderkomen voor diplomaten en ambassadeurs

 

Kamers
Het hotel heeft 11 economy kamers aan de achterzijde van het resort. Deze kamers zijn klein maar maar schoon en van alle gemakken voorzien, ook met terrasje. Daarnaast zijn er 34 superior en 26 deluxe rooms met garden view en 18 deluxe rooms met rivierzicht, prachtig gesitueerd, direct aan de river, met mooie terrasjes en een super uitzicht..

 

Faciliteiten
Zeer smaakvol aangelegde tuin en gezellig terras onder een paraplu van enorme acacia bomen, direct aan de rivier met een panoramisch uitzicht over de rivier en de bergtempel aan de overzijde. Onder dit knusse bomendak wordt het ontbijt, de lunch en het diner geserveerd

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Bagan, Bagan Thiripyitsaya Sanctuary resort | Rama Tours

Bagan, Bagan Thiripyitsaya Sanctuary resort

Een van de mooiste hotels in Bagan. Dit ruim opgezette resort ligt direct aan de Irrawaddy rivier in een weelderige tropische tuin, met vele grote bomen, graspartijen en kleurrijke bloemperken. Bij de ingang van het resort liggen nog de overblijfselen van een uit de 13e eeuw stammend klooster voor boeddhistische monniken. Via de open lobby beland je in de enorme tuin en met fantastisch zwembad en toegang tot de romantische rivieroever.

 

Kamers
Er zijn in totaal 126 kamers, verdeeld over 5 categorieën, van superior, via deluxe classic, deluxe garden en deluxe river view tot de prachtige river view villa’s. De superior en deluxe classic rooms liggen in een wat afgescheiden gedeelte van het hotel, wat bij de deluxe classic kamers wordt goedgemaakt door de ontzettend ruime kamers, met apart zitgedeelte, het mooie balkon en uitzicht over de prachtige tuin. De deluxe garden en river view kamers liggen in het hoofdgedeelte van het hotel, in mooie bungalows die elk 4 kamers huisvesten. De kamers zijn smaakvol ingericht, beschikken uiteraard over alle gewenste faciliteiten en hebben een overdekt en ruim terras, met uitzicht over de tuin of de rivier. De 8 river view villa’s bevinden zich in een apart gedeelte van het hotel, direct aan de rivier en in de schaduw van immense, honderden jaren oude bomen. De kamers hebben een apart zit- en slaapgedeelte, een zeer luxe en ruime badkamer met gescheiden toilet en douche en een veranda met uitzicht op de traag voorbij stromende, machtige Ayeyarwaddy rivier. Een echte aanrader!

 

Faciliteiten
Lobby, grote tuin en een mooi zwembad.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Bagan, Myanmar Treasure resort | Rama Tours

Bagan, Myanmar Treasure resort

Dit hotel is een zusje van het dure Aureum Palace hotel, maar de prijs is een stuk gunstiger en ook het hotel is eenvoudiger van opzet. Het is in 2004 geopend en het hotel wordt goed onderhouden.

 

Kamers
Het hotel heeft 94 kamers, waarvan 92 superieur kamers en 2 suites. De kamers bevinden zich in grote en rode bakstenen gebouwen, zijn groot en hebben een mooie houten vloer, een zitje, airconditioning, wifi en bieden thee en koffie & thee faciliteiten. De badkamer is klein maar schoon. Er zijn 16 kamers per gebouw.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft een mooi zwembad, spa, een poolbar, een tuin en ook een ATM waar u kunt pinnen

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Bagan, Shwe Yee Pwint hotel | Rama Tours

Bagan, Shwe Yee Pwint hotel

Kleinschalig hotel in New Bagan, gebouwd in 2013. Er zijn 35 kamers waarvan 13 superior kamers en 22 deluxe kamers.

 

Kamers
De deluxe kamers liggen links van de entree in twee rijen van geschakelde bungalows en bevinden zich op de begane grond. Ze zijn ruim, hebben een mooie houten vloer en beschikken over koffie en thee faciliteiten, een kluisje, haardroger, tv en minibar. De superior kamers liggen aan de andere zijde van de lobby, voorbij het kleine zwembad. Deze kamers zijn wat kleiner, hebben vloerbedekking, maar zijn knus ingericht. Ook deze kamers hebben alle benodigde faciliteiten, echter geen terras of balkon

 

Faciliteiten
Het hotel biedt gratis wifi, een klein zwembad, restaurant, spa en een poolbar.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Bagan, Tharabar Gate hotel | Rama Tours

Bagan, Tharabar Gate hotel

Prachtig, luxe en goed onderhouden resort in het centrum van Old Bagan, op loopafstand van een aantal belangrijke tempels en vlakbij de Irrawaddy rivier.

 

Kamers
Het resort telt 80 zeer ruime (36 m2), luxe en smaakvol gedecoreerde kamers, te midden van een tropisch aangelegde tuin. Er zijn vier suites, met een dubbele oppervlakte. Alle kamers hebben airconditioning, een sateliet-tv, gratis wifi, minibar en kluisje.

 

Faciliteiten
Het restaurant van het hotel is uitstekend en het ontbijt zeer uitgebreid, met heerlijk Hollandse en Franse kazen, verrukkelijke huisgemaakte rosbief en uiteraard alle andere Birmese en westerse specialiteiten. Het schitterend aangelegde zwembad met poolbar nodigt uit tot een verfrissende duik.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Bagan, Thazin Garden hotel | Rama Tours

Bagan, Thazin Garden hotel

Kamers
Tegenover de lobby bevindt een aantal van de 67 deluxe kamers zich in een twee verdiepingen tellend gebouw. Op beide verdiepingen hebben de kamers een ruim balkon met zitje. De andere deluxe kamers liggen wat verderop in de tuin in een reeks geschakelde bungalows met mooie terrassen. Alle kamers zijn zeer ruim, hebben een houten vloer en zijn sfeervol ingericht met vele houtaccenten en in typisch Birmese stijl. Er is een badkamer en een bergruimte voor koffers en andere bagage. De kamers beschikken over alle benodigde faciliteiten, zoals airco, televisie, föhn, en je kunt zelf koffie en thee zetten. Kluisjes zijn momenteel nog bij de lobby, maar daar wordt aan gewerkt.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft kleine lobby met daarboven 1 van de twee restaurants. Bij de receptie bevindt zich ook een pinautomaat, zoals je tegenwoordig steeds meer ziet in de betere hotels in Bagan. Ook biedt het hotel wifi, een zwembad en een spa.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Hsipaw, Mr. Charles Guesthouse | Rama Tours

Hsipaw, Mr. Charles Guesthouse

Kleinschalig en zeer geliefd verblijf in Hsipaw. Hier vind je zowel backpackers die in de gemeenschappelijk slaapzalen overnachten als de reizigers die wat meer op privacy en comfort prijstellen en verblijven in de zeer nette en goed geoutilleerde superior of de luxe kamers. Het hotel ligt in het centrum van Hsipaw op loopafstand van de markt en de Dotthawaddy rivier en ook op loopafstand van het oude woonhuis van een Shan vorst, het plaatselijke tempelcomplexje little Bagan, een kleine cheroot workshop en een klooster met een Boeddha gemaakt van bamboe.

 

Kamers
Het hotel heeft een veertigtal kamers, dus gemeenschappelijke slaapzalen als superior en de luxe kamers. Wij bevelen de laatste twee categorieën aan. Deze zijn zeer proper en schoon, hebben airco, tv, minibar, haardroger, en wifi, al werkt die niet altijd even goed. Het ontbijt is wel eenvoudig, noedelsoep of toast met jam en ei., melk en uiteraard koffie, thee en fruit.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Bagan | Rama Tours

Bagan

In Bagan, gelegen in een droge vlakte en grenzend aan de Irrawaddy rivier, lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. In deze uitgestrekte vlakte liggen duizenden indrukwekkende pagodes en tempels, gebouwd in de 11de, 12de en 13de eeuw, toen Bagan de hoofdstad van Myanmar was. U kunt deze het beste per paard en wagen bezichtigen. In de ochtend of avond kunt u een van de hogere tempels beklimmen, bijvoorbeeld de Ananda tempel, een architectonisch hoogtepunt in de vorm van een Grieks kruis. Vanaf boven heeft u dan een schitterend uitzicht over de vlakte en kijkt u in het zachtrode licht van de laagstaande zon neer op de vele ruïnes. Om bij te komen van de overweldigende schoonheid van deze bouwwerken, kunt u een bezoek brengen aan de Nyaung Oa markt of de vele ambachtelijke fabriekjes waar onder meer lakwerk op ambachtelijke wijze wordt geproduceerd.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Bago | Rama Tours

Bago

De oude hoofdstad Bago uit het 16e eeuwse Mon-koninkrijk ligt 80 kilometer ten noordoosten van Yangon en werd al in het jaar 825 gesticht. Bago wordt meestal bezocht op de terugweg vanaf de Gouden Rots in Khaikhtyo, maar kan ook als dagtocht vanuit Yangon worden aangedaan. Onderweg maakt u dan eerst een stop bij het Htauk Kyant War Memorial, waar 27.000 soldaten uit de Tweede Wereldoorlog begraven liggen. Eénmaal aangekomen in Bago kunt u een bezoek aan de Shwemawdaw Pagoda brengen, de hoogste pagode van Myanmar die maar liefst 114 meter hoog meet. Tevens bezoekt u het Hanthawadi Paleis en het Kanbawza Thadi Paleis welke de thuishaven was van koning Bayinnaung (1551-1581) en helemaal gerestaureerd is in oorspronkelijke staat. Ook interessant is Shwethalyaung, de 55 meter lange liggende Buddha, gelegen bij een interessante markt waar u heerlijk rond kunt dolen. Op de terugweg naar Yangon kunt u nog een leuke stop maken bij een producent van traditionele medicijnen, die bijvoorbeeld worden gemaakt van schorpioen.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
De Gouden Rots | Rama Tours

De Gouden Rots

De Gouden Rots bevindt zich in Kyaiktiyo op ongeveer 4 tot 6 uur rijden ten oosten van Yangon en is één van Myanmar’s grootste pelgrimsites. De gouden rots is een metershoog granieten rotsblok dat door gelovigen is volgeplakt met bladgoud. De rots balanceert op de rand van de top van de 1200 meter hoge Mount Kyaiktiyo. Boven op de rots is een 6 meter hoge, gouden pagode gebouwd. Volgens de overlevering blijft het geheel in evenwicht door een haar van Boeddha die door hem geschonken zou zijn. De rots zelf zou erg op de schedel van Boeddha lijken. De gouden rots is daarom een belangrijk Boeddhistisch bedevaartsoord. Vrouwen mogen niet te dichtbij de rots komen.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Hsipaw | Rama Tours

Hsipaw

Hsipaw is een landelijk stadje op ongeveer 6 uur rijden ten oosten van Mandalay. De lokale markt is één van de bijzonderste markten in Myanmar. Diverse stammen, zoals de Shan en Kachins komen hier handel drijven. De koele Dauthtawaddy rivier ligt even ten oosten van de markt en is een fijne plek om even af te koelen. Aan de rand van de rivier krijgt u een uniek kijkje in het dagelijkse Birmese leven. Vanuit Hsipaw kunt u wandeltochten maken langs enkele dorpen van de Shan-stam en langs plantages waar het lijkt alsof de tijd stil is blijven staan. Dat hier nog nauwelijks toeristen komen merkt u aan de vriendelijke en verwonderde begroeting van de bevolking. U bezoekt dan onder meer de dorpen “Kun Kyaung”en “Naung Kon”, waar de inwoners zeer bedreven zijn in het maken van bamboe-meubelen en hand-waaiers.

 

Vanaf Hsipaw kunt u per trein naar Nyaung Cho afreizen. Deze treinrit is één van de mooiste ter wereld. U passeert het wereldberoemde Gokteik viaduct, dat 102 meter hoog is. Een bijzonder ervaring!

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Inle Meer | Rama Tours

Inle Meer

Idyllisch, magisch, mysterieus en pittoresk zijn maar een paar van de trefwoorden waarmee het gebied van het Inle-meer wordt aangeduid. Dit meer is bekend vanwege de unieke “één benige” roeiers, pittoreske uitzichten, drijvende markten en op palen gebouwde huizen. Langs en op het Inle meer leven de Intha, afstammelingen van de Mon-stam. Onvergetelijk is het romantische beeld van de Intha-visser die op zijn kleine prauw staat en met één been roeit. U maakt schitterende excursies per boot op het Inle meer, langs de prachtige drijvende tuinen, dorpjes en markten. Onderweg kunt u heerlijk genieten van de prachtige omgeving van rijstvelden en beekjes met daarin badende waterbuffels en spelende kinderen. Hoogtepunten tijdens deze tochten zijn de Phaungh Daw Oo Pagode en het sfeervolle houten Nga Phe Chaung klooster uit het jaar 1850, ook wel bekend als het “springende kat”- klooster.  Of breng een bezoek aan de verborgen schat van het Inle meer, het Shwe Indaing Pagoda complex. Dit is een ruïne uit de 13e eeuw welke pas zeer recentelijk is opengesteld voor toeristen. Bijzonder ook is een ontmoeting met de Palaung bevolking, ofwel de “longnecks”. De vrouwen van deze stam dragen vele ringen om hun nek, waardoor hun nek in de loop der jaren langer is geworden. Het Inle Meer staat tevens bekend om enkele lokale nijverheidsindustrieën; in de dorpen rond het Inle Meer zijn er nog zeer veel lokale ambachten te vinden en worden er onder meer zilveren juwelen, zijden kleding, sigaren en parasollen op traditionele wijze geproduceerd.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Kalaw | Rama Tours

Kalaw

Kalaw is een voormalig brits “hill station” op een hoogte van 1320 m, gelegen aan de rand van het Shan Plateau. Kalaw bereikt u via het kleine dorpje Pindaya, waar u kunt stoppen voor een bezoek aan het rustieke Pindaya meer en de Shwe U Min grot, bekend om zijn honderden Boeddhabeelden. De rit ernaartoe is erg pittoresk, met een fascinerend landschap van plantages, groene heuvelruggen en kleine dorpjes. Kalaw zelf was tijdens de Britse koloniale tijden een populair bergdorp en u kunt hier prachtige wandelingen maken in de bossen. Bezoek de kleurrijke lokale markt en de Thein Taung Pay pagode, gemaakt van bamboe, of verken de lokale dorpjes in de omgeving en geniet van de vergezichten over het mooie heuvellandschap. Vanuit Kalaw kunt u ook prachtige trekkings maken door de hooglanden richting het Inle Meer. Tijdens de tocht bezoekt u meerdere dorpen van lokale minderheden en maakt u van dichtbij kennis met hun authentieke en traditionele leefwijze.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Kengtung | Rama Tours

Kengtung

De Kengtung regio staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan lokale etnische stammen, allen met hun eigen gebruiken, klederdracht en rituelen. In Kengtung zelf kunt u een bezoek brengen aan Kyaing Tong Bazaar, waar u de kans krijgt verschillende “hilltribes” samen te zien, die hier naartoe komen om hun gewassen en producten te verhandelen. In de omgeving kunt u een trekking maken om onder meer dorpjes van de Shan-bevolking en de Wa-stam te bezoeken, maar ook van de “Khun”, de “Lahu” en de “Akha” stammen. Het dorp van de “Akha” bevolking bereikt u door middel van een korte wandeling door plantages en tropische begroeiing. Deze tocht is zeer de moeite waard, omdat de “Akha” vaak geïsoleerd leven en doorgaans prachtig zijn uitgedost met zilveren hoofdversieringen en kleurige klederdracht. In deze dorpen zijn nog een aantal traditionele weverijen en pottenbakkerijen, waar u veel kunt leren over het productieproces van de kleding, stoffen en potten. Wellicht krijgt u ook de kans om de “Ann” bevolking te ontmoeten, een zeer kleine bevolkingsgroep die vooral zwarte kledij draagt, en waarvan de vrouwen zich versieren met kleurige oorbellen.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Loikaw | Rama Tours

Loikaw

Loikaw is het bescheiden hoofdstadje van de Kayah provincie, één van Myanmar’s minst bezochte regio’s en te bereiken via een lange boottocht zuidwaarts vanaf het Inle Meer. In het plaatsje zelf is de Taung Kwe Pagode een echte blikvanger; gelegen op enkele karstheuvels steken de torentjes van deze pagode hoog boven het landschap uit. In de omgeving van Loikaw bevinden zich vele dorpjes met etnische stammen, waaronder de Kayan.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Mandalay en omgeving | Rama Tours

Mandalay en omgeving

Mandalay is de tweede stad van het land en het centrum van de Birmese cultuur. Beroemde kloosters en tempels zijn het Shwenandaw klooster, de Kyauktawgyi pagode en de Mahamuni Pagode waar u één van de meest heilige Boeddha beelden van het land kunt bewonderen. De Kuthodaw Pagoda met 729 marmeren tegels, ook wel bekend als ’s werelds grootste boek, ligt aan de voet van Mandalay Hill vanwaar u het mooiste uitzicht heeft over de stad. Mandalay kent natuurlijk ook vele gezellige markten zoals de ochtendmarkt Kine Dan Zei. Een prachtig gezicht bieden de waterbuffels aan de oevers van de Ayeyarwady rivier.

 

Buiten Mandalay bevinden zich de oude koningssteden Amarapura, Inwa en Sagaing met hun prachtige kloosters en tempels. In Amarapura staat Myanmar’s grootste klooster Mahagandayon. Hier kunt u deelnemen aan de dagelijkse maaltijd van de duizenden monniken die in het klooster wonen. Bezoekt u vooral ook de Ubein-brug, die met1,2 kilometerde langste teakhouten brug ter wereld is.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Monywa | Rama Tours

Monywa

Monywa is een klein plaatsje dat weinig wordt aangedaan door internationale toeristen, maar desalniettemin een aantal van Myanmar’s meest unieke bezienswaardigheden herbergt. Hier bezoekt u bijvoorbeeld Mount Po Win Taung en Mount Shwe Ba waar een omvangrijk complex van 947 grotten, trappen en niches in de zandstenen heuvels zijn uitgegraven. Deze grotten bevatten een van de rijkste collecties muurschilderingen en Boeddha beelden van zuidoost Azië. Op een paar honderd meter van de grotten vindt u andere interessante archeologische plaats waar kloosters en tempels uit de rotsen zijn gehakt. Ook kunt u hier naar Mohnyin en de indrukwekkende Than Buddhe Pagode waar meer dan 500.000(!!!) Boeddhabeelden de muren sieren. In de Bodi-Ta-Htaung Pagode vindt men de langste liggende Boeddha in Myanmar, 100 meter lang en 27 meter hoog.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

ZELF ZOEKEN? DAT KAN!

Zoek hier tussen al onze bestemmingen.

Rama Tours Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.