Rama Tours

Introductie

De onderstaande rondreis is een voorbeeld van een individuele reis naar Myanmar en kan naar wens worden aangepast.

Tijdens deze 16-daagse rondreis bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van dit fascinerende land. De reis is kort, maar u reist absoluut niet met een gehaast gevoel.

Stel uw rondreis samen »

In de boeiende en charmante stad Yangon maakt u kennis met het Birmese stadsleven en zult u uw ogen uitkijken bij de pracht en praal van de 100 meter hoge Shwedagon Pagode.

U reist verder naar het kleine dorpje Pindaya, bekend om het mooie meer en een grot met duizenden Boeddha beelden. Vervolgens bezoekt u het Inle Meer, waar de rustige en vredige omgeving van water, dorpjes en drijvende marktjes genoeg mogelijkheden biedt voor een aantal prachtige dagtochtjes. Onderweg langs de drijvende tuinen en markten kunt u heerlijk genieten van de fascinerende omgeving van rijstvelden en beekjes met daarin badende waterbuffels en spelende kinderen.

De volgende bestemming is Bagan, een enorme vlakte met meer dan 2000 ruines van pagodes die gebouwd zijn tussen de 11e en 13e eeuw. De zonsondergangen vanaf de hoogste tempels zijn fabelachtig! Vanuit Bagan maakt u een dagtocht naar het 60 km verderop gelegen Mount Popa, een berg die wordt beschouwd als de zetel van de Nats (geesten). Op de top van de berg zijn veel kloosters, pagodes en stupa’s van verschillende stijlen te bezichtigen.

Via het nog weinig bezochte Monywa bereikt u uiteindelijk Mandalay. Het Boeddhisme is volledig verweven met de cultuur van Myanmar en ook in de tweede stad van het land Mandalay zult u zich verbazen over de toewijding van de Birmese bevolking als het gaat om het eren van de Boeddha. In deze stad, en in de omliggende koningssteden Amarapura, Inwa en Sagaing, staat het vol met eeuwenoude kloosters, pagodes en tempels. Hier trekt u het Birmese platteland in, waar het op sommige plekken lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.

Kortom, kiest u voor de rondreis “Myanmar Hoogtepunten”, dan ervaart u in korte tijd het beste dat dit land te bieden heeft en gaat u naar huis met een schat aan unieke ervaringen!

Deze rondreis aanpassen »

LANDKAART

  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 : Vertrek uit Amsterdam

Vlucht Amsterdam – Yangon (eventueel met stopover in o.a. Singapore, Dubai of Bangkok).

Dag 2 : Yangon

Bij aankomst op de luchthaven van Yangon wordt u opgehaald door een vertegenwoordiger van onze lokale agent en wordt u naar uw hotel gebracht. Tijdens uw reis door Myanmar zijn alle genoemde transfers met privé airconditioned auto met chauffeur. Alle maaltijden (en evt.) overnachtingen van de chauffeur en de benzine zijn inbegrepen. Onze ervaren en betrouwbare chauffeurs kennen uitstekend de weg, weten alle bezienswaardigheden en gezellige restaurants te vinden en kunnen u naar elke plek brengen. U moet van een chauffeur echter niet verwachten dat hij veel Engels spreekt, al hebben sommigen zichzelf toch aardig wat woordjes geleerd. Op deze aankomstdag in Yangon en de dagen bij Pindaya en het Inle Meer hebben wij tevens een Engelssprekende gids in het programma opgenomen, aangezien dat op deze plekken meer noodzakelijk is.

De indrukwekkende koloniale geschiedenis van de stad maken Yangon één van de meest fascinerende en authentieke hoofdsteden van Zuidoost Azië. Vandaag gaat u eerst een bezoek brengen aan het beroemde liggende boeddha beeld, Chaukhtatgyi, de op 3 na grootste van Myanmar. Onderweg passeert u de prachtige, soms vervallen koloniale gebouwen in het centrum van Yangon. Daarna bezoekt u hét hoogtepunt van Yangon, de heiligste pagode van de stad, de majestueuze 2,5 duizend jaar oude Shwedagon Pagode waar 11 ton goud en 4.350 diamanten in verwerkt zijn! De zonsondergang bij deze pagode staat garant voor een fantastisch schouwspel van kleuren, licht en schaduwen. In de avond neemt uw gids u mee op een culinaire wandeling langs de vele kleine straatstalletjes van China Town en leert u veel over de lokale lekkernijen zoals Shan soep, gebakken tilapia en curry’s.

Dag 3 : Yangon

dag ter vrije besteding, in overleg met uw chauffeur kunt u de plekken bezoeken die u interessant vindt. U kunt de dag beginnen met een wandeling langs het Kandwagyi meer en het mooie groene park dat er omheen ligt. Bij Boyoke Market (vroeger Scott Market) kunt u vervolgens naar hartenlust shoppen bij de meer dan 2000 winkeltjes en eventueel een bezoek brengen aan het Nationale Museum. Vervolgens kunt u de Giant Marble Buddha Image, de Sule Pagoda en het Maha Bandoola Park met het onafhankelijkheids-monument bezoeken.

Dag 4 : Yangon - Pindaya

na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Heho. Bij aankomst wordt u opgehaald door een auto met chauffeur en gids en rijdt u naar het kleine dorpje Pindaya voor een bezoek aan het rustieke Pindaya meer en de Shwe U Min grot, bekend om zijn honderden Boeddhabeelden. De rit ernaartoe is erg pittoresk, met een fascinerend landschap van plantages, groene heuvelruggen en kleine dorpjes. In Pindaya overnacht u in het Conqueror resort, aan de voet van de heuvel met de beroemde Pindaya grot. Meteen voor het hotel staan langs een fraai laantje tientallen enorme Banyan trees, een prachtige en zeldzame aanblik.

Dag 5 : Pindaya - Inle Meer

u begint met een bezoek aan de lokale markt van Pindaya en rijdt vervolgens naar Nyaung Shwe, gelegen aan het Inle meer. Onderweg maakt u een stop bij het oude Shwe Yan Pyay klooster. Het schitterende Inle meer is bekend vanwege de unieke “één benige” roeiers, pittoreske uitzichten, drijvende markten en op palen gebouwde huizen. Langs en op het Inle meer leven de Intha, afstammelingen van de Mon-stam. Bij aankomst in het dorpje Nyaung Shwe heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 6 : Inle Meer

U maakt vandaag met een gids een excursie per boot op het Inle meer, langs de prachtige drijvende tuinen, dorpjes en markten. Als u geluk heeft, valt uw bezoek aan het Inle Meer samen met een van de 5 kleurrijke markten die deze omgeving rijk is. Hoogtepunten tijdens de tocht vandaag zijn de Phaungh Daw Oo Pagode en het sfeervolle houten Nga Phe Chaung klooster uit het jaar 1850. Ook brengt u een bezoek aan enkele lokale nijverheidsindustrieën. In de dorpen rond het Inle Meer zijn er nog zeer veel lokale ambachten te vinden en worden er onder meer zilveren juwelen, zijden kleding, sigaren en parasollen op traditionele wijze geproduceerd.

Dag 7 : Inle Meer

u maakt vandaag een tweede excursie per boot met gids op het Inle meer langs de prachtige drijvende tuinen, dorpjes en markten. Onderweg kunt u vandaag heerlijk genieten van de prachtige omgeving van rijstvelden en beekjes met daarin badende waterbuffels en spelende kinderen. In de vroege middag bezoekt u de verborgen schat van het Inle meer, het Shwe Indaing Pagoda complex. Dit is een ruïne uit de 13e eeuw welke pas zeer recentelijk is opengesteld voor toeristen. Bijzonder vandaag ook is een ontmoeting met de Palaung bevolking, ofwel de “longnecks”. De vrouwen van deze stam dragen vele ringen om hun nek, waardoor hun nek in de loop der jaren langer is geworden.

Dag 8 : Inle Meer - Bagan

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Bagan. Bij aankomst in Bagan privé transfer naar uw hotel. In de uitgestrekte vlakte van Bagan liggen duizenden tempels, gebouwd in de 11de, 12de en 13de eeuw, toen Bagan de hoofdstad van Myanmar was. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 9 : Bagan - Mount Popa - Bagan

in de ochtend wordt u opgehaald door uw chauffeur en gids en rijdt u zo’n 60 km naar de uitgedoofde vulkaan Mount Popa die wordt beschouwd als de zetel van de Nats (geesten). Eenmaal op de top van Mount Popa heeft u alle tijd om de kloosters, pagodes en stupa’s van verschillende stijlen te bezichtigen en te genieten van het uitzicht over het uitgestrekte Birmese platteland. In de middag keert u terug naar Bagan en de rest van de dag zult u de omgeving en de vele tempels, ruïnes en paleizen van Bagan verkennen. Ter afwisseling van de vele tempelbezoeken bezoekt u ook enkele pittoreske dorpen, waar er nog traditioneel wordt geleefd en het lijkt alsof de tijd stil is blijven staan. U sluit de dag af met een beklimming van de Shwe Gukyi tempel voor een prachtige zonsondergang over de vlakte.

Dag 10 : Bagan

deze dag heeft u vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid (bijv. per fiets of paardekar) de overige tempelruïnes van Bagan verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de Kyansittha en Gubyaukkyi tempels, waar u de vele muurschilderingen en fresco’s uit de 13e en 14e eeuw kunt bewonderen. Sluit de dag af met een beklimming van de Shwe Gukyi tempel voor een prachtige zonsondergang over de vlakte!

Dag 11 : Bagan - Monywa

transfer naar de pier van Bagan waar u aan boord gaat van een boot en u een tocht maakt over de Ayeyarwaddy rivier, van Bagan naar Pakkoku. Bij aankomst in Pakokku wordt u opgehaald door een auto met chauffeur en rijdt u naar Monywa, zo’n 100 kilometer noordwestelijk van Mandalay. Vervolgens bezoekt u de indrukwekkende Than Buddhe Pagode waar meer dan 500.000(!!!) Boeddhabeelden de muren sieren. In de Bodi-Ta-Htaung Pagode vindt men de langste liggende Boeddha in Myanmar, 100 meter lang en 27 meter hoog.

Dag 12 : Monywa - Mandalay

in de ochtend bezoekt u Mount Po Win Taung en Mount Shwe Ba waar een omvangrijk complex van 947 grotten, trappen en niches in de zandstenen heuvels zijn uitgegraven. Deze grotten bevatten een van de rijkste collecties muurschilderingen en Boeddha beelden van zuidoost Azië. Op een paar honderd meter van de grotten vindt u andere interessante archeologische plaats waar kloosters en tempels uit de rotsen zijn gehakt. Vervolgens rijdt u naar Mandalay, waar u in de namiddag of vroege avond aankomt. Mandalay is de tweede stad van het land en het centrum van de Birmese cultuur.

Dag 13 : Mandalay

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de vroegere hoofdstad Amarapura, waar u ‘s ochtends aan de dagelijkse (indrukwekkende) maaltijd van meer dan duizend monniken in Myanmar’s grootste klooster Mahagandayon kunt bijwonen. Vervolgens maakt u een wandeling over de U Bein brug die in de achttiende eeuw op 1700 hoge pilaren van teakhout is gebouwd. Vervolgens naar de werkplaatsen waar marmer-, brons- en goudfolie gemaakt wordt (dat als offergave op boeddha beelden wordt aangebracht). ’s Middags gaat u naar het Mandalay Paleis, Shwenandaw klooster en naar de Kuthodaw Pagoda met zijn 729 marmeren tegels. U sluit de dag af op Mandalay Hill, waar u zult genieten van het mooiste uitzicht over de stad.

Dag 14 : Mandalay

In de ochtend maakt u een boottocht naar Mingun. Mingun staat bekend om de Mingun Pagoda, een gigantische (onvoltooide) pagode, die ook wel de “biggest brick pile in the world” genoemd wordt. U kunt in Mingun heerlijk rondwandelen om de stad te ervaren. Na een bezoek aan de Thein Tan pagode, ookwel de Taj Mahal van Myanmar genoemd, keert u per boot terug naar Mandalay. In de middag verkent u Inwa, en u sluit de dag af in de pittoreske Sagaing heuvels, waar vele monniken verblijven.

Dag 15 : Vertrek naar Amsterdam

Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts (eventueel met stopover in o.a. Singapore, Dubai of Bangkok).

Dag 16 :

Aankomst op Schiphol.

Yangon, East hotel

Kleinschalig stadshotel, direct tegenover het Shangri La, op loopafstand van de Sule pagode en het Maha Bandola park. Dit smalle, 10 verdiepingen hoge hotel, met een geheel oranje voorgevel, heeft een beetje een boutique uitstraling met frisse kamers in retro stijl.

 

Kamers
De 53 kamers zijn onderverdeeld in deluxe kamers en junior suites. De kamers zijn apart en gezellig ingericht, helder van kleur. Alle benodigde faciliteiten zijn aanwezig, airco, tv, koffie en thee, kluisje en föhn. Ook de badkamer is voldoende uitgerust en heeft een open douche.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft geen zwembad, maar wel een restaurant, spa en mini gym.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Pindaya, Conqueror resort

Het beste hotel van Pindaya, gelegen aan de voet van de heuvel met de beroemde Pindaya grot met meer dan 8000 goudgekleurde Boeddhabeelden. Meteen voor het hotel staan langs een fraai laantje tientallen enorme Banyan trees, een prachtige en zeldzame aanblik.

 

Kamers
48 luxe en zeer ruime geschakelde bungalows, alle met een ruim terras, in traditionele stijl. Warme inrichting met veel hout en zelfs schemerlampen, iets wat je niet zo vaak tegenkomt in Myanmar. Koffie en thee voorzieningen en met voldoende zeepjes, flesjes en bodylotions in de uitgeruste badkamer.

 

 

Faciliteiten
Mooi aangelegde tropische tuin, met uitnodigend zwembad.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Nyaung Shwe, Paradise Nyaung Shwe hotel

Prettig klein hotelletje in het centrum van Nyaung Shwe, de uitvalsbasis voor boottochten over het Inle meer.

 

Kamers
Het hotel telt 55 kamers, 27 deluxe kamers in een mooi nieuw gebouw en 28, eveneens deluxe kamers in charmante bungalow stijl van iets oudere datum, maar geheel gerenoveerd en zeer goed onderhouden. Alle kamers hebben een balkon en de bungalowkamers alle een zeer ruim terras.

 

Faciliteiten
Het hotel stelt gratis fietsen ter beschikking om het stadje en de omgeving te verkennen.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Bagan, Bagan Thande hotel

Erg mooi hotel direct aan de Irrawaddy rivier in Old Bagan. Het hotel ligt op loopafstand van de Ananda tempel en is gebouwd in een soort Engelse cottage stijl, alles laagbouw, met frisse bungalows en witgeschilderde houten balkons. De eerste gebouwen van dit hotel dateren al van 1922 toen de Engelse koning Edward de V hier zou komen logeren. Than betekent overigens diplomaat in het Birmees en De: ‘blijf nog even’, dus Thande: onderkomen voor diplomaten en ambassadeurs

 

Kamers
Het hotel heeft 11 economy kamers aan de achterzijde van het resort. Deze kamers zijn klein maar maar schoon en van alle gemakken voorzien, ook met terrasje. Daarnaast zijn er 34 superior en 26 deluxe rooms met garden view en 18 deluxe rooms met rivierzicht, prachtig gesitueerd, direct aan de river, met mooie terrasjes en een super uitzicht..

 

Faciliteiten
Zeer smaakvol aangelegde tuin en gezellig terras onder een paraplu van enorme acacia bomen, direct aan de rivier met een panoramisch uitzicht over de rivier en de bergtempel aan de overzijde. Onder dit knusse bomendak wordt het ontbijt, de lunch en het diner geserveerd

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Monywa, Win Unity resort

Het hotel ligt buiten het stadje Monywa, aan een meer en is het beste hotel van de stad! Een goede uitvalshaven om onder andere de uitgehouwen Boeddha’s uit de rotsen (Phowin pagoda’s) aan de overkant van de Chindwin rivier te bezoeken.

 

Kamers
Het hotel heeft 134 kamers waarvan de meeste in cottage stijl. De leukste kamers zijn de deluxe kamers met uitzicht op de rivier/het meer of uitzicht op de tuin. De goedkopere kamers zijn de iets kleinere junior-luxe kamers voorbij het zwembad. Alle kamers hebben thee & koffie faciliteiten, wifi, een haardroger en airconditioning. In oktober 2014 werd er hard gebouwd aan 2 torens waar nog eens 91 standaardkamers zullen komen.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft een zwembad (op het middenterrein van het hotel) en een kleine gym naast het zwembad. Het restaurant heeft een heerlijk klein ontbijtbuffet met lekkere lokale specialiteiten.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Mandalay, Amazing Mandalay hotel

Zeer kleinschalig hotel dat in de zomer van 2014 haar deuren opende. Het hotel ligt erg gunstig in het centrum van Mandalay, net ten zuiden van het paleis, en in de buurt van vele restaurants en straatstalletjes.

 

Kamers
Het hotels telt slechts 16 kamers die allen smaakvol zijn ingericht, een mooie houten vloer hebben en vooral opvallen door hun zeer hoge plafonds (4 meter!). De kamers zijn van alle gemakken voorzien, hebben tv, minibar, airco, haardroger, mogelijkheid om zelf koffie en thee te zetten en geriefelijke badkamers.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft geen zwembad of fitnesscentrum, maar wel een van de beste spa’s van de stad!

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Yangon

Yangon is de lommerrijke en charmante hoofdstad van het land. De indrukwekkende koloniale en Birmese geschiedenis maken Yangon tot een van de meest fascinerende en authentieke steden van Zuidoost-Azië. Het grootste heiligdom van de stad is de 2500 jaar oude Shwedagon Pagode waar 11 ton goud en 4.350 diamanten in zijn verwerkt! De zonsondergang bij deze pagode staat garant voor een fantastisch schouwspel van kleuren, licht en schaduwen. Daarnaast is een bezoek aan de vele andere prachtige tempels zoals de Sule Pagode en de Giant Marble Buddha erg de moeite waard. Op de Bogyoke Aung San Market kunt u prachtige voorwerpen kopen en heerlijk eten bij een van de gezellige eettentjes.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Inle Meer

Idyllisch, magisch, mysterieus en pittoresk zijn maar een paar van de trefwoorden waarmee het gebied van het Inle-meer wordt aangeduid. Dit meer is bekend vanwege de unieke “één benige” roeiers, pittoreske uitzichten, drijvende markten en op palen gebouwde huizen. Langs en op het Inle meer leven de Intha, afstammelingen van de Mon-stam. Onvergetelijk is het romantische beeld van de Intha-visser die op zijn kleine prauw staat en met één been roeit. U maakt schitterende excursies per boot op het Inle meer, langs de prachtige drijvende tuinen, dorpjes en markten. Onderweg kunt u heerlijk genieten van de prachtige omgeving van rijstvelden en beekjes met daarin badende waterbuffels en spelende kinderen. Hoogtepunten tijdens deze tochten zijn de Phaungh Daw Oo Pagode en het sfeervolle houten Nga Phe Chaung klooster uit het jaar 1850, ook wel bekend als het “springende kat”- klooster.  Of breng een bezoek aan de verborgen schat van het Inle meer, het Shwe Indaing Pagoda complex. Dit is een ruïne uit de 13e eeuw welke pas zeer recentelijk is opengesteld voor toeristen. Bijzonder ook is een ontmoeting met de Palaung bevolking, ofwel de “longnecks”. De vrouwen van deze stam dragen vele ringen om hun nek, waardoor hun nek in de loop der jaren langer is geworden. Het Inle Meer staat tevens bekend om enkele lokale nijverheidsindustrieën; in de dorpen rond het Inle Meer zijn er nog zeer veel lokale ambachten te vinden en worden er onder meer zilveren juwelen, zijden kleding, sigaren en parasollen op traditionele wijze geproduceerd.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Bagan

In Bagan, gelegen in een droge vlakte en grenzend aan de Irrawaddy rivier, lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. In deze uitgestrekte vlakte liggen duizenden indrukwekkende pagodes en tempels, gebouwd in de 11de, 12de en 13de eeuw, toen Bagan de hoofdstad van Myanmar was. U kunt deze het beste per paard en wagen bezichtigen. In de ochtend of avond kunt u een van de hogere tempels beklimmen, bijvoorbeeld de Ananda tempel, een architectonisch hoogtepunt in de vorm van een Grieks kruis. Vanaf boven heeft u dan een schitterend uitzicht over de vlakte en kijkt u in het zachtrode licht van de laagstaande zon neer op de vele ruïnes. Om bij te komen van de overweldigende schoonheid van deze bouwwerken, kunt u een bezoek brengen aan de Nyaung Oa markt of de vele ambachtelijke fabriekjes waar onder meer lakwerk op ambachtelijke wijze wordt geproduceerd.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Monywa

Monywa is een klein plaatsje dat weinig wordt aangedaan door internationale toeristen, maar desalniettemin een aantal van Myanmar’s meest unieke bezienswaardigheden herbergt. Hier bezoekt u bijvoorbeeld Mount Po Win Taung en Mount Shwe Ba waar een omvangrijk complex van 947 grotten, trappen en niches in de zandstenen heuvels zijn uitgegraven. Deze grotten bevatten een van de rijkste collecties muurschilderingen en Boeddha beelden van zuidoost Azië. Op een paar honderd meter van de grotten vindt u andere interessante archeologische plaats waar kloosters en tempels uit de rotsen zijn gehakt. Ook kunt u hier naar Mohnyin en de indrukwekkende Than Buddhe Pagode waar meer dan 500.000(!!!) Boeddhabeelden de muren sieren. In de Bodi-Ta-Htaung Pagode vindt men de langste liggende Boeddha in Myanmar, 100 meter lang en 27 meter hoog.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Yangon, East hotel

Kleinschalig stadshotel, direct tegenover het Shangri La, op loopafstand van de Sule pagode en het Maha Bandola park. Dit smalle, 10 verdiepingen hoge hotel, met een geheel oranje voorgevel, heeft een beetje een boutique uitstraling met frisse kamers in retro stijl.

 

Kamers
De 53 kamers zijn onderverdeeld in deluxe kamers en junior suites. De kamers zijn apart en gezellig ingericht, helder van kleur. Alle benodigde faciliteiten zijn aanwezig, airco, tv, koffie en thee, kluisje en föhn. Ook de badkamer is voldoende uitgerust en heeft een open douche.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft geen zwembad, maar wel een restaurant, spa en mini gym.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Pindaya, Conqueror resort

Het beste hotel van Pindaya, gelegen aan de voet van de heuvel met de beroemde Pindaya grot met meer dan 8000 goudgekleurde Boeddhabeelden. Meteen voor het hotel staan langs een fraai laantje tientallen enorme Banyan trees, een prachtige en zeldzame aanblik.

 

Kamers
48 luxe en zeer ruime geschakelde bungalows, alle met een ruim terras, in traditionele stijl. Warme inrichting met veel hout en zelfs schemerlampen, iets wat je niet zo vaak tegenkomt in Myanmar. Koffie en thee voorzieningen en met voldoende zeepjes, flesjes en bodylotions in de uitgeruste badkamer.

 

 

Faciliteiten
Mooi aangelegde tropische tuin, met uitnodigend zwembad.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Nyaung Shwe, Paradise Nyaung Shwe hotel

Prettig klein hotelletje in het centrum van Nyaung Shwe, de uitvalsbasis voor boottochten over het Inle meer.

 

Kamers
Het hotel telt 55 kamers, 27 deluxe kamers in een mooi nieuw gebouw en 28, eveneens deluxe kamers in charmante bungalow stijl van iets oudere datum, maar geheel gerenoveerd en zeer goed onderhouden. Alle kamers hebben een balkon en de bungalowkamers alle een zeer ruim terras.

 

Faciliteiten
Het hotel stelt gratis fietsen ter beschikking om het stadje en de omgeving te verkennen.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Bagan, Bagan Thande hotel

Erg mooi hotel direct aan de Irrawaddy rivier in Old Bagan. Het hotel ligt op loopafstand van de Ananda tempel en is gebouwd in een soort Engelse cottage stijl, alles laagbouw, met frisse bungalows en witgeschilderde houten balkons. De eerste gebouwen van dit hotel dateren al van 1922 toen de Engelse koning Edward de V hier zou komen logeren. Than betekent overigens diplomaat in het Birmees en De: ‘blijf nog even’, dus Thande: onderkomen voor diplomaten en ambassadeurs

 

Kamers
Het hotel heeft 11 economy kamers aan de achterzijde van het resort. Deze kamers zijn klein maar maar schoon en van alle gemakken voorzien, ook met terrasje. Daarnaast zijn er 34 superior en 26 deluxe rooms met garden view en 18 deluxe rooms met rivierzicht, prachtig gesitueerd, direct aan de river, met mooie terrasjes en een super uitzicht..

 

Faciliteiten
Zeer smaakvol aangelegde tuin en gezellig terras onder een paraplu van enorme acacia bomen, direct aan de rivier met een panoramisch uitzicht over de rivier en de bergtempel aan de overzijde. Onder dit knusse bomendak wordt het ontbijt, de lunch en het diner geserveerd

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Monywa, Win Unity resort

Het hotel ligt buiten het stadje Monywa, aan een meer en is het beste hotel van de stad! Een goede uitvalshaven om onder andere de uitgehouwen Boeddha’s uit de rotsen (Phowin pagoda’s) aan de overkant van de Chindwin rivier te bezoeken.

 

Kamers
Het hotel heeft 134 kamers waarvan de meeste in cottage stijl. De leukste kamers zijn de deluxe kamers met uitzicht op de rivier/het meer of uitzicht op de tuin. De goedkopere kamers zijn de iets kleinere junior-luxe kamers voorbij het zwembad. Alle kamers hebben thee & koffie faciliteiten, wifi, een haardroger en airconditioning. In oktober 2014 werd er hard gebouwd aan 2 torens waar nog eens 91 standaardkamers zullen komen.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft een zwembad (op het middenterrein van het hotel) en een kleine gym naast het zwembad. Het restaurant heeft een heerlijk klein ontbijtbuffet met lekkere lokale specialiteiten.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Mandalay, Amazing Mandalay hotel

Zeer kleinschalig hotel dat in de zomer van 2014 haar deuren opende. Het hotel ligt erg gunstig in het centrum van Mandalay, net ten zuiden van het paleis, en in de buurt van vele restaurants en straatstalletjes.

 

Kamers
Het hotels telt slechts 16 kamers die allen smaakvol zijn ingericht, een mooie houten vloer hebben en vooral opvallen door hun zeer hoge plafonds (4 meter!). De kamers zijn van alle gemakken voorzien, hebben tv, minibar, airco, haardroger, mogelijkheid om zelf koffie en thee te zetten en geriefelijke badkamers.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft geen zwembad of fitnesscentrum, maar wel een van de beste spa’s van de stad!

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Yangon

Yangon is de lommerrijke en charmante hoofdstad van het land. De indrukwekkende koloniale en Birmese geschiedenis maken Yangon tot een van de meest fascinerende en authentieke steden van Zuidoost-Azië. Het grootste heiligdom van de stad is de 2500 jaar oude Shwedagon Pagode waar 11 ton goud en 4.350 diamanten in zijn verwerkt! De zonsondergang bij deze pagode staat garant voor een fantastisch schouwspel van kleuren, licht en schaduwen. Daarnaast is een bezoek aan de vele andere prachtige tempels zoals de Sule Pagode en de Giant Marble Buddha erg de moeite waard. Op de Bogyoke Aung San Market kunt u prachtige voorwerpen kopen en heerlijk eten bij een van de gezellige eettentjes.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Inle Meer

Idyllisch, magisch, mysterieus en pittoresk zijn maar een paar van de trefwoorden waarmee het gebied van het Inle-meer wordt aangeduid. Dit meer is bekend vanwege de unieke “één benige” roeiers, pittoreske uitzichten, drijvende markten en op palen gebouwde huizen. Langs en op het Inle meer leven de Intha, afstammelingen van de Mon-stam. Onvergetelijk is het romantische beeld van de Intha-visser die op zijn kleine prauw staat en met één been roeit. U maakt schitterende excursies per boot op het Inle meer, langs de prachtige drijvende tuinen, dorpjes en markten. Onderweg kunt u heerlijk genieten van de prachtige omgeving van rijstvelden en beekjes met daarin badende waterbuffels en spelende kinderen. Hoogtepunten tijdens deze tochten zijn de Phaungh Daw Oo Pagode en het sfeervolle houten Nga Phe Chaung klooster uit het jaar 1850, ook wel bekend als het “springende kat”- klooster.  Of breng een bezoek aan de verborgen schat van het Inle meer, het Shwe Indaing Pagoda complex. Dit is een ruïne uit de 13e eeuw welke pas zeer recentelijk is opengesteld voor toeristen. Bijzonder ook is een ontmoeting met de Palaung bevolking, ofwel de “longnecks”. De vrouwen van deze stam dragen vele ringen om hun nek, waardoor hun nek in de loop der jaren langer is geworden. Het Inle Meer staat tevens bekend om enkele lokale nijverheidsindustrieën; in de dorpen rond het Inle Meer zijn er nog zeer veel lokale ambachten te vinden en worden er onder meer zilveren juwelen, zijden kleding, sigaren en parasollen op traditionele wijze geproduceerd.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Bagan

In Bagan, gelegen in een droge vlakte en grenzend aan de Irrawaddy rivier, lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. In deze uitgestrekte vlakte liggen duizenden indrukwekkende pagodes en tempels, gebouwd in de 11de, 12de en 13de eeuw, toen Bagan de hoofdstad van Myanmar was. U kunt deze het beste per paard en wagen bezichtigen. In de ochtend of avond kunt u een van de hogere tempels beklimmen, bijvoorbeeld de Ananda tempel, een architectonisch hoogtepunt in de vorm van een Grieks kruis. Vanaf boven heeft u dan een schitterend uitzicht over de vlakte en kijkt u in het zachtrode licht van de laagstaande zon neer op de vele ruïnes. Om bij te komen van de overweldigende schoonheid van deze bouwwerken, kunt u een bezoek brengen aan de Nyaung Oa markt of de vele ambachtelijke fabriekjes waar onder meer lakwerk op ambachtelijke wijze wordt geproduceerd.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Monywa

Monywa is een klein plaatsje dat weinig wordt aangedaan door internationale toeristen, maar desalniettemin een aantal van Myanmar’s meest unieke bezienswaardigheden herbergt. Hier bezoekt u bijvoorbeeld Mount Po Win Taung en Mount Shwe Ba waar een omvangrijk complex van 947 grotten, trappen en niches in de zandstenen heuvels zijn uitgegraven. Deze grotten bevatten een van de rijkste collecties muurschilderingen en Boeddha beelden van zuidoost Azië. Op een paar honderd meter van de grotten vindt u andere interessante archeologische plaats waar kloosters en tempels uit de rotsen zijn gehakt. Ook kunt u hier naar Mohnyin en de indrukwekkende Than Buddhe Pagode waar meer dan 500.000(!!!) Boeddhabeelden de muren sieren. In de Bodi-Ta-Htaung Pagode vindt men de langste liggende Boeddha in Myanmar, 100 meter lang en 27 meter hoog.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Mandalay en omgeving

Mandalay is de tweede stad van het land en het centrum van de Birmese cultuur. Beroemde kloosters en tempels zijn het Shwenandaw klooster, de Kyauktawgyi pagode en de Mahamuni Pagode waar u één van de meest heilige Boeddha beelden van het land kunt bewonderen. De Kuthodaw Pagoda met 729 marmeren tegels, ook wel bekend als ’s werelds grootste boek, ligt aan de voet van Mandalay Hill vanwaar u het mooiste uitzicht heeft over de stad. Mandalay kent natuurlijk ook vele gezellige markten zoals de ochtendmarkt Kine Dan Zei. Een prachtig gezicht bieden de waterbuffels aan de oevers van de Ayeyarwady rivier.

 

Buiten Mandalay bevinden zich de oude koningssteden Amarapura, Inwa en Sagaing met hun prachtige kloosters en tempels. In Amarapura staat Myanmar’s grootste klooster Mahagandayon. Hier kunt u deelnemen aan de dagelijkse maaltijd van de duizenden monniken die in het klooster wonen. Bezoekt u vooral ook de Ubein-brug, die met1,2 kilometerde langste teakhouten brug ter wereld is.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Pindaya

Het kleine dorpje Pindaya staat bekend om het rustieke Pindaya meer en de Shwe U Min grot, bekend om zijn honderden Boeddhabeelden. De rit ernaartoe is erg pittoresk, met een fascinerend landschap van plantages, groene heuvelruggen en kleine dorpjes. In Pindaya overnacht u aan de voet van de heuvel met de beroemde Pindaya grot. Meteen voor het hotel staan langs een fraai laantje tientallen enorme Banyan trees, een prachtige en zeldzame aanblik.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Recensies

82 mensen beoordelen Rama Tours Holland gemiddeld met een 9.1  / 10