Rama Tours

Introductie

De onderstaande rondreis is een voorbeeld van een individuele reis naar Myanmar en kan naar wens worden aangepast.

Myanmar kan met recht de schone slaapster van Azië genoemd worden. Hier ervaart u nog het pure Azië, een land van eeuwenoude ruines en boeddhistische rituelen en waar het vervoer in veel gebieden nog per traditionele paardenkar gaat. Het toerisme heeft hier pas recentelijk zijn intrede gedaan en authenticiteit is daarom wat dit land kenmerkt.

Stel uw rondreis samen »

Tijdens deze 21-daagse rondreis ziet u het beste dat dit land te bieden heeft. In de boeiende en charmante stad Yangon maakt u kennis met het Birmese stadsleven en zult u uw ogen uitkijken bij de pracht en praal van100 meter hoge Shwedagon Pagode. In Kyaiktiyo, ten oosten van Yangon, bevindt zich de Gouden Rots, het grootste bedevaartsoord van het land. Het Boeddhisme is volledig verweven met de cultuur van Myanmar, en er is geen betere plek om dit te ervaren als hier. U rijdt via de oude hoofdstad Bago terug naar Yangon, om door te vliegen naar Pindaya, een klein plaatsje aan het rustieke Pindaya meer en bekend om de Shwe U Min grot, met zijn honderden Boeddhabeelden. Vervolgens bezoekt u het Inle Meer, waar de rustige en vredige omgeving van water, dorpjes en drijvende marktjes tevens genoeg mogelijkheden biedt voor een aantal prachtige dagtochtjes.

Ook in Mandalay, de tweede stad van het land en het centrum van de Birmese cultuur, zult u zich verbazen over de toewijding van de Birmese bevolking als het gaat om het eren van de Boeddha. In deze stad, en in de omliggende koningssteden Amarapura, Inwa en Sagaing, staat het vol met eeuwenoude kloosters, pagodes en tempels. Hierna trekt u het Birmese platteland in richting Monywa, een klein plaatsje dat weinig wordt aangedaan door internationale toeristen, maar desalniettemin een aantal van Myanmar’s meest unieke bezienswaardigheden herbergt. Hier bezoekt u bijvoorbeeld Mount Po Win Taung en Mount Shwe Ba waar een omvangrijk complex van 947 grotten, trappen en niches in de zandstenen heuvels zijn uitgegraven. Deze grotten bevatten een van de rijkste collecties muurschilderingen en Boeddha beelden van zuidoost Azië.

De volgende bestemming is Bagan, een enorme vlakte met meer dan 2000 ruines van pagodes die gebouwd zijn tussen de 11e en 13e eeuw. De zonsondergangen vanaf de hoogste tempels zijn fabelachtig! U sluit de rondreis af aan het strand van Ngapali, waar u behalve luieren en relaxen ook heerlijk kunt snorkelen of duiken.

Kortom, kiest u voor de rondreis “Magisch Myanmar”, dan ervaart u het beste dat dit land te bieden heeft gaat u naar huis met een schat aan unieke ervaringen!

Deze rondreis aanpassen »

LANDKAART

  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 : Vertrek uit Amsterdam

Vlucht Amsterdam – Yangon (eventueel met stopover in o.a. Singapore, Dubai of Bangkok).

Dag 2 : Yangon

Bij aankomst op de luchthaven van Yangon wordt u verwelkomd door een gids van onze lokale touroperator en naar uw hotel gebracht. De indrukwekkende koloniale geschiedenis van de stad maken Yangon één van de meest fascinerende en authentieke hoofdsteden van Zuidoost Azië. U bezoekt vandaag de liggende Chaukhtatgyi boeddha, de vervallen koloniale gebouwen in het centrum en uiteraard ook hét hoogtepunt van Yangon, de majestueuze 2,5 duizend jaar oude Shwedagon Pagode.

Dag 3 : Yangon

U begint de dag met een wandeling langs het Kandwagyi meer en het mooie groene park dat er omheen ligt. Bij Boyoke Market (vroeger Scott Market) kunt u vervolgens naar hartenlust shoppen bij de meer dan 2000 winkeltjes. Vervolgens bezoekt u de Giant Marble Buddha Image, de Sule Pagoda en het Maha Bandoola Park met het onafhankelijkheids-monument. In de avond neemt uw gids u mee op een culinaire wandeling door het kleurrijke China Town.

Dag 4 : Yangon - Kyaikhtiyo

Vandaag rijdt u naar de “Golden Rock” in Kyaikhtiyo. Dit is één van Myanmar’s grootste pelgrimsites. Het is een enorme rots bekleed met bladgoud en balancerend op de rand van een afgrond. Men zegt dat de tempel die bij de rots gebouwd is, een haar van boeddha bevat.

Dag 5 : Kyaikhtiyo - Bago - Yangon

Vandaag rijdt u via Bago terug naar Yangon. Bago is de vroegere hoofdstad van Myanmar en de vele pagodes, kloosters en paleizen maken een bezoek aan deze stad meer dan waard! Pas in de namiddag rijdt u terug naar Yangon.

Dag 6 : Yangon - Pindaya

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Heho. Bij aankomst rijdt u naar het kleine dorpje Pindaya voor een bezoek aan het rustieke Pindaya meer en de Shwe U Min grot, bekend om zijn honderden Boeddhabeelden. In Pindaya overnacht u in het Conqueror resort, aan de voet van de heuvel met de beroemde Pindaya grot. Meteen voor het hotel staan langs een fraai laantje tientallen enorme Banyan trees, een prachtige en zeldzame aanblik.

Dag 7 : Pindaya - Inle Meer

In de ochtend rijdt u door naar het Inle Meer. Langs en op het Inle meer leven de Intha, afstammelingen van de Mon-stam. U maakt vandaag een excursie per boot op het Inle meer, langs de prachtige drijvende tuinen, dorpjes en markten. Hoogtepunten tijdens deze tocht zijn de Phaungh Daw Oo Pagode en het sfeervolle houten Nga Phe Chaung klooster uit het jaar 1850.

Dag 8 : Inle Meer

Ook vandaag maakt u een schitterende boottocht, naar de verborgen schat van het Inle meer, het Shwe Indaing Pagoda complex. Onderweg kunt u heerlijk genieten van de prachtige omgeving van rijstvelden en beekjes met daarin badende waterbuffels en spelende kinderen. U vervolgt uw tocht langs de prachtige drijvende tuinen, dorpjes en markten. Bijzonder vandaag ook is een ontmoeting met de Palaung bevolking, ofwel de “longnecks”. De vrouwen van deze stam dragen vele ringen om hun nek, waardoor hun nek in de loop der jaren langer is geworden.In de dorpen rond het Inle Meer zijn er nog zeer veel lokale ambachten te vinden en worden er onder meer zilveren juwelen, zijden kleding, sigaren en parasollen op traditionele wijze geproduceerd.

Dag 9 : Inle Meer - Mandalay

Ochtend ter vrije besteding aan het meer. Vervolgens transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Mandalay. Bij aankomst in Mandalay transfer naar uw hotel. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding om alvast te voet kennis te maken met de stad Mandalay.

Dag 10 : Mandalay

na het ontbijt brengt u een bezoek aan de vroegere hoofdstad Amarapura, waar u ‘s ochtends aan de dagelijkse (indrukwekkende) maaltijd van meer dan duizend monniken in Myanmar’s grootste klooster Mahagandayon kunt bijwonen. Vervolgens maakt u een wandeling over de U Bein brug die in de achttiende eeuw op 1700 hoge pilaren van teakhout is gebouwd. Vervolgens naar de werkplaatsen waar marmer-, brons- en goudfolie gemaakt wordt (dat als offergave op boeddha beelden wordt aangebracht). In de middag verkent u Inwa, en u sluit de dag af in de pittoreske Sagaing heuvels, waar vele monniken verblijven.

Dag 11 : Mandalay

in de ochtend maakt u een boottocht naar Mingun. Mingun staat bekend om de Mingun Pagoda, een gigantische (onvoltooide) pagode, die ook wel de “biggest brick pile in the world” genoemd wordt. U kunt in Mingun heerlijk rondwandelen om de stad te ervaren. Na een bezoek aan de Thein Tan pagode, ookwel de Taj Mahal van Myanmar genoemd, keert u per boot terug naar Mandalay. ’s Middags gaat u naar het Mandalay Paleis, Shwenandaw klooster en naar de Kuthodaw Pagoda met zijn 729 marmeren tegels. U sluit de dag af op Mandalay Hill, waar u zult genieten van het mooiste uitzicht over de stad.

Dag 12 : Mandalay - Monywa

vandaag gaat u op weg naar Monywa, een rit van ongeveer 3 uur over het Birmese platteland. Bij aankomst bezoekt u Mount Po Win Taung en Mount Shwe Ba waar een omvangrijk complex van 947 grotten, trappen en niches in de zandstenen heuvels zijn uitgegraven. Deze grotten bevatten een van de rijkste collecties muurschilderingen en Boeddha beelden van zuidoost Azië. Vervolgens bezoekt u de indrukwekkende Than Buddhe Pagode waar meer dan 500.000(!!!) Boeddhabeelden de muren sieren. In de Bodi-Ta-Htaung Pagode vindt men de langste liggende Boeddha in Myanmar, 100 meter lang en 27 meter hoog.

Dag 13 : Monywa - Bagan

u rijdt naar de pier van Pakokku met onderweg een bezoek aan het houten klooster bij Pakkanyi. In Pakkoku gaat u aan boord van een boot en maakt u een tocht over de Ayeyarwaddy rivier richting Bagan. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid wellicht alvast enkele tempelruïnes van Bagan verkennen (bijv. per fiets of e-bike, ter plekke voor weinig te huren). Bezoek bijvoorbeeld de Kyansittha en Gubyaukkyi tempels, waar u de vele muurschilderingen en fresco’s uit de 13e en 14e eeuw kunt bewonderen.

Dag 14 : Bagan

in de uitgestrekte vlakte van Bagan liggen duizenden tempels, gebouwd in de 11de, 12de en 13de eeuw, toen Bagan de hoofdstad van Myanmar was. Vandaag zult u enkele van de mooiste en meest kenmerkende tempels van Bagan zien. Ter afwisseling van de vele tempelbezoeken bezoekt u ook enkele pittoreske dorpen, waar er nog traditioneel wordt geleefd en het lijkt alsof de tijd stil is blijven staan. Tegen zonsondergang beklimt u de hoge Shwesandaw pagode, voor een fabuleus uitzicht over de vlakte met zijn vele tempels en de slingerende Ayeyarwadyrivier.

Dag 15 : Bagan

na het ontbijt rijdt u naar Salay voor een bezoek aan het oudste houten Yokesone klooster, Payathonzu, een complex van 3 graven voor de heiligen uit de Oude Bagan periode. Vervolgens door naar de uitgedoofde vulkaan Mount Popa die wordt beschouwd als de zetel van de Nats (geesten). In de middag keert u terug naar Bagan en de rest van de dag zult u de omgeving en de vele tempels, ruïnes en paleizen van Bagan verkennen. U sluit de dag af met een beklimming van de Shwe Gukyi tempel voor een prachtige zonsondergang over de vlakte.

Dag 16 : Bagan - Ngapali

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Thandwe. Bij aankomst in Thandwe transfer naar uw hotel, gelegen aan het ongeveer 3 kilometerlange strand van Ngapali beach.

Dag 17-18 : Ngapali

Uw dagen aan het strand van Ngapali zijn geheel ter vrije besteding. Dit is de ideale plek om lekker te luieren, zwemmen, snorkelen, een boek te lezen en uit te rusten van uw fantastische Myanmar reis.

Dag 19 : Ngapali - Yangon

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Yangon. U heeft de rest van de dag nog vrij te besteden om eventueel de laatste inkopen te doen alvorens u (morgen) weer naar huis gaat.

Dag 20 : Vertrek naar Amsterdam

Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts (eventueel met stopover in o.a. Singapore, Dubai of Bangkok).

Dag 21 :

Aankomst op Schiphol.

Kyaiktiyo, Mountain Top hotel

Klein hotelletje op de top van de Kyaikhto berg, op 10 minuten lopen van de beroemde Gouden Rots pagode. Het is beste en best gelegen hotel in dit gebied

 

Kamers
De veertigtal kamers (standaard en deluxe) zijn eenvoudig, maar goed ingericht en hebben allemaal uitzicht over de vallei. Airco is niet aanwezig, maar ook absoluut niet nodig op een hoogte van 1200 meter.

 

Faciliteiten
Vanuit het restaurant overzie je zowel de vallei als de Gouden rots pagode.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Inle meer, GIC I

Golden Island Cottages 1, afgekort GIC 1, is het oudste hotel op het Inle meer, bouwjaar 1996. Behoort samen met GIC II, Paradise Inle lake resort, Ann Heritage resort en Paramount Inle resort tot de eenvoudigere hotels aan het meer.

 

Kamers
Dit resort telt 40 bungalows en ligt aan de zuidzijde van het meer, even ten noorden van het plaatsje Nanpan, een van grotere plaatsjes aan en op het meer, waar veel van de dagexcursies naar toe voeren. Dat betekent ook dat de bungalows aan de vaarweg last hebben van de geluidsoverlast van de vooral overdag voorbijvarende motorboten. De kamers zijn knus ingericht, hebben alle noodzakelijke voorzieningen en uiteraard een terras met zitje en uitzicht.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Mandalay, Ayarwaddy River View hotel

Populair hotel in Mandalay, vooral natuurlijk vanwege de prachtige ligging aan de Ayarwaddy rivier. Het hotel heeft superior, de luxe en grand luxe kamers, met stadszicht of rivierzicht.

 

Kamers
De kamers zijn eenvoudig, maar qua luxe ruim voldoende ingericht en voorzien van alle benodigde faciliteiten.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft een klein zwembad aan de voorzijde, tevens straatzijde en een klein fitness centrum. Het ontbijt is uitgebreid, met westerse gerechten en Birmese specialiteiten. Aan de overzijde van de straat daalt u zo af naar de oever van de rivier waar zich het dagelijkse leven en werk van de minder bedeelde Birmezen afspeelt.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Bagan, Bagan Thande hotel

Erg mooi hotel direct aan de Irrawaddy rivier in Old Bagan. Het hotel ligt op loopafstand van de Ananda tempel en is gebouwd in een soort Engelse cottage stijl, alles laagbouw, met frisse bungalows en witgeschilderde houten balkons. De eerste gebouwen van dit hotel dateren al van 1922 toen de Engelse koning Edward de V hier zou komen logeren. Than betekent overigens diplomaat in het Birmees en De: ‘blijf nog even’, dus Thande: onderkomen voor diplomaten en ambassadeurs

 

Kamers
Het hotel heeft 11 economy kamers aan de achterzijde van het resort. Deze kamers zijn klein maar maar schoon en van alle gemakken voorzien, ook met terrasje. Daarnaast zijn er 34 superior en 26 deluxe rooms met garden view en 18 deluxe rooms met rivierzicht, prachtig gesitueerd, direct aan de river, met mooie terrasjes en een super uitzicht..

 

Faciliteiten
Zeer smaakvol aangelegde tuin en gezellig terras onder een paraplu van enorme acacia bomen, direct aan de rivier met een panoramisch uitzicht over de rivier en de bergtempel aan de overzijde. Onder dit knusse bomendak wordt het ontbijt, de lunch en het diner geserveerd

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Ngapali beach, Sandoway Resort

Een van de beste hotels van Ngapali, pal aan het strand en ruim opgezet (6 hectaregrond) onder de palmbomen. De opzet en aankleding van het resort is elegant, met veel gebruik van hout, rotan en linnen. De uitlichting van de verschillende gebouwtjes, villa’s en paviljoens is met name ’s avonds erg sfeervol. Vanuit het grootste deel van het resort heeft u een prachtig uitzicht over de azuurblauwe zee.

 

Kamers

Het Sandoway Resort bestaat uit 57 villa’s en cottages, weid verspreid door een groene tuin van palmbomen en tropische planten en verbonden door houten looppaden over het spierwitte zand. Alle kamers bevinden zich in vrijstaande bungalows en zijn verdeeld over twee verdiepingen, waarbij er beneden een woonkamer is en boven de slaapkamer met mooi uitzicht. De cottages zijn onderverdeeld in de typen “village cottage”, “deluxe cottage”en “beachfront cottage”, waarbij alleen de laatste categorie zich helemaal aan de strandzijde bevindt. De kamers hebben een kleine patio voor de deur en zijn ingericht met natuurlijke materialen zoals hout en steen. Een leuk detail zijn de grote keien in de woonkamers. De villa’s hebben allemaal zeezicht en zijn met 120 m2 zeer ruim te noemen. Ze beschikken bovendien over een heerlijk ligbad en eigen tuin.

 

Faciliteiten

Het restaurant is een van de beste van Ngapali en op het terras pal aan het strand kunt u bij zonsondergang heerlijk dineren of genieten van een cocktail. Het grote zwembad is schitterend vormgegeven en is ideaal om het zout van u af te spoelen na een duik in zee (slechts 10 meterverderop!). In de grote bibliotheek van het resort kunt u in alle stilte genieten van een goed boek. Daarnaast beschikt het hotel over een goede spa, waar u terecht kunt voor diverse Aziatische massages en aroma-therapieëen.

 

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Yangon, Green Hill hotel

Comfortabel hotel gunstig gelegen, want op loopafstand van het Kandawgyi park en een goede uitvalsbasis om Yangon te verkennen.

 

Kamers
Het hotel heeft ruime kamers, die qua sfeer wellicht wat te wensen over laten, maar zeker geriefelijk zijn. Tv, minibar, goed geoutilleerde badkamer en aan de ene zijde een prachtig uitzicht op de Shwedagon pagode.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft gratis wifi in zowel lobby als op de kamers. Voor wie lijf en leden wil onderhouden is er op de zevende verdieping een met de nieuwste apparaten uitgeruste fitness ruimte. Het ontbijt is zeer goed verzorgd, met voldoende westerse gerechten, maar toch vooral heerlijke Birmese specialiteiten. Goede ligging en goede prijs/kwaliteit.

Lees meer

Pindaya, Conqueror resort

Het beste hotel van Pindaya, gelegen aan de voet van de heuvel met de beroemde Pindaya grot met meer dan 8000 goudgekleurde Boeddhabeelden. Meteen voor het hotel staan langs een fraai laantje tientallen enorme Banyan trees, een prachtige en zeldzame aanblik.

 

Kamers
48 luxe en zeer ruime geschakelde bungalows, alle met een ruim terras, in traditionele stijl. Warme inrichting met veel hout en zelfs schemerlampen, iets wat je niet zo vaak tegenkomt in Myanmar. Koffie en thee voorzieningen en met voldoende zeepjes, flesjes en bodylotions in de uitgeruste badkamer.

 

 

Faciliteiten
Mooi aangelegde tropische tuin, met uitnodigend zwembad.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Monywa, Win Unity resort

Het hotel ligt buiten het stadje Monywa, aan een meer en is het beste hotel van de stad! Een goede uitvalshaven om onder andere de uitgehouwen Boeddha’s uit de rotsen (Phowin pagoda’s) aan de overkant van de Chindwin rivier te bezoeken.

 

Kamers
Het hotel heeft 134 kamers waarvan de meeste in cottage stijl. De leukste kamers zijn de deluxe kamers met uitzicht op de rivier/het meer of uitzicht op de tuin. De goedkopere kamers zijn de iets kleinere junior-luxe kamers voorbij het zwembad. Alle kamers hebben thee & koffie faciliteiten, wifi, een haardroger en airconditioning. In oktober 2014 werd er hard gebouwd aan 2 torens waar nog eens 91 standaardkamers zullen komen.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft een zwembad (op het middenterrein van het hotel) en een kleine gym naast het zwembad. Het restaurant heeft een heerlijk klein ontbijtbuffet met lekkere lokale specialiteiten.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Yangon

Yangon is de lommerrijke en charmante hoofdstad van het land. De indrukwekkende koloniale en Birmese geschiedenis maken Yangon tot een van de meest fascinerende en authentieke steden van Zuidoost-Azië. Het grootste heiligdom van de stad is de 2500 jaar oude Shwedagon Pagode waar 11 ton goud en 4.350 diamanten in zijn verwerkt! De zonsondergang bij deze pagode staat garant voor een fantastisch schouwspel van kleuren, licht en schaduwen. Daarnaast is een bezoek aan de vele andere prachtige tempels zoals de Sule Pagode en de Giant Marble Buddha erg de moeite waard. Op de Bogyoke Aung San Market kunt u prachtige voorwerpen kopen en heerlijk eten bij een van de gezellige eettentjes.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

De Gouden Rots

De Gouden Rots bevindt zich in Kyaiktiyo op ongeveer 4 tot 6 uur rijden ten oosten van Yangon en is één van Myanmar’s grootste pelgrimsites. De gouden rots is een metershoog granieten rotsblok dat door gelovigen is volgeplakt met bladgoud. De rots balanceert op de rand van de top van de 1200 meter hoge Mount Kyaiktiyo. Boven op de rots is een 6 meter hoge, gouden pagode gebouwd. Volgens de overlevering blijft het geheel in evenwicht door een haar van Boeddha die door hem geschonken zou zijn. De rots zelf zou erg op de schedel van Boeddha lijken. De gouden rots is daarom een belangrijk Boeddhistisch bedevaartsoord. Vrouwen mogen niet te dichtbij de rots komen.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Kyaiktiyo, Mountain Top hotel

Klein hotelletje op de top van de Kyaikhto berg, op 10 minuten lopen van de beroemde Gouden Rots pagode. Het is beste en best gelegen hotel in dit gebied

 

Kamers
De veertigtal kamers (standaard en deluxe) zijn eenvoudig, maar goed ingericht en hebben allemaal uitzicht over de vallei. Airco is niet aanwezig, maar ook absoluut niet nodig op een hoogte van 1200 meter.

 

Faciliteiten
Vanuit het restaurant overzie je zowel de vallei als de Gouden rots pagode.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Inle meer, GIC I

Golden Island Cottages 1, afgekort GIC 1, is het oudste hotel op het Inle meer, bouwjaar 1996. Behoort samen met GIC II, Paradise Inle lake resort, Ann Heritage resort en Paramount Inle resort tot de eenvoudigere hotels aan het meer.

 

Kamers
Dit resort telt 40 bungalows en ligt aan de zuidzijde van het meer, even ten noorden van het plaatsje Nanpan, een van grotere plaatsjes aan en op het meer, waar veel van de dagexcursies naar toe voeren. Dat betekent ook dat de bungalows aan de vaarweg last hebben van de geluidsoverlast van de vooral overdag voorbijvarende motorboten. De kamers zijn knus ingericht, hebben alle noodzakelijke voorzieningen en uiteraard een terras met zitje en uitzicht.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Mandalay, Ayarwaddy River View hotel

Populair hotel in Mandalay, vooral natuurlijk vanwege de prachtige ligging aan de Ayarwaddy rivier. Het hotel heeft superior, de luxe en grand luxe kamers, met stadszicht of rivierzicht.

 

Kamers
De kamers zijn eenvoudig, maar qua luxe ruim voldoende ingericht en voorzien van alle benodigde faciliteiten.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft een klein zwembad aan de voorzijde, tevens straatzijde en een klein fitness centrum. Het ontbijt is uitgebreid, met westerse gerechten en Birmese specialiteiten. Aan de overzijde van de straat daalt u zo af naar de oever van de rivier waar zich het dagelijkse leven en werk van de minder bedeelde Birmezen afspeelt.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Bagan, Bagan Thande hotel

Erg mooi hotel direct aan de Irrawaddy rivier in Old Bagan. Het hotel ligt op loopafstand van de Ananda tempel en is gebouwd in een soort Engelse cottage stijl, alles laagbouw, met frisse bungalows en witgeschilderde houten balkons. De eerste gebouwen van dit hotel dateren al van 1922 toen de Engelse koning Edward de V hier zou komen logeren. Than betekent overigens diplomaat in het Birmees en De: ‘blijf nog even’, dus Thande: onderkomen voor diplomaten en ambassadeurs

 

Kamers
Het hotel heeft 11 economy kamers aan de achterzijde van het resort. Deze kamers zijn klein maar maar schoon en van alle gemakken voorzien, ook met terrasje. Daarnaast zijn er 34 superior en 26 deluxe rooms met garden view en 18 deluxe rooms met rivierzicht, prachtig gesitueerd, direct aan de river, met mooie terrasjes en een super uitzicht..

 

Faciliteiten
Zeer smaakvol aangelegde tuin en gezellig terras onder een paraplu van enorme acacia bomen, direct aan de rivier met een panoramisch uitzicht over de rivier en de bergtempel aan de overzijde. Onder dit knusse bomendak wordt het ontbijt, de lunch en het diner geserveerd

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Ngapali beach, Sandoway Resort

Een van de beste hotels van Ngapali, pal aan het strand en ruim opgezet (6 hectaregrond) onder de palmbomen. De opzet en aankleding van het resort is elegant, met veel gebruik van hout, rotan en linnen. De uitlichting van de verschillende gebouwtjes, villa’s en paviljoens is met name ’s avonds erg sfeervol. Vanuit het grootste deel van het resort heeft u een prachtig uitzicht over de azuurblauwe zee.

 

Kamers

Het Sandoway Resort bestaat uit 57 villa’s en cottages, weid verspreid door een groene tuin van palmbomen en tropische planten en verbonden door houten looppaden over het spierwitte zand. Alle kamers bevinden zich in vrijstaande bungalows en zijn verdeeld over twee verdiepingen, waarbij er beneden een woonkamer is en boven de slaapkamer met mooi uitzicht. De cottages zijn onderverdeeld in de typen “village cottage”, “deluxe cottage”en “beachfront cottage”, waarbij alleen de laatste categorie zich helemaal aan de strandzijde bevindt. De kamers hebben een kleine patio voor de deur en zijn ingericht met natuurlijke materialen zoals hout en steen. Een leuk detail zijn de grote keien in de woonkamers. De villa’s hebben allemaal zeezicht en zijn met 120 m2 zeer ruim te noemen. Ze beschikken bovendien over een heerlijk ligbad en eigen tuin.

 

Faciliteiten

Het restaurant is een van de beste van Ngapali en op het terras pal aan het strand kunt u bij zonsondergang heerlijk dineren of genieten van een cocktail. Het grote zwembad is schitterend vormgegeven en is ideaal om het zout van u af te spoelen na een duik in zee (slechts 10 meterverderop!). In de grote bibliotheek van het resort kunt u in alle stilte genieten van een goed boek. Daarnaast beschikt het hotel over een goede spa, waar u terecht kunt voor diverse Aziatische massages en aroma-therapieëen.

 

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Yangon, Green Hill hotel

Comfortabel hotel gunstig gelegen, want op loopafstand van het Kandawgyi park en een goede uitvalsbasis om Yangon te verkennen.

 

Kamers
Het hotel heeft ruime kamers, die qua sfeer wellicht wat te wensen over laten, maar zeker geriefelijk zijn. Tv, minibar, goed geoutilleerde badkamer en aan de ene zijde een prachtig uitzicht op de Shwedagon pagode.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft gratis wifi in zowel lobby als op de kamers. Voor wie lijf en leden wil onderhouden is er op de zevende verdieping een met de nieuwste apparaten uitgeruste fitness ruimte. Het ontbijt is zeer goed verzorgd, met voldoende westerse gerechten, maar toch vooral heerlijke Birmese specialiteiten. Goede ligging en goede prijs/kwaliteit.

Lees meer

Pindaya, Conqueror resort

Het beste hotel van Pindaya, gelegen aan de voet van de heuvel met de beroemde Pindaya grot met meer dan 8000 goudgekleurde Boeddhabeelden. Meteen voor het hotel staan langs een fraai laantje tientallen enorme Banyan trees, een prachtige en zeldzame aanblik.

 

Kamers
48 luxe en zeer ruime geschakelde bungalows, alle met een ruim terras, in traditionele stijl. Warme inrichting met veel hout en zelfs schemerlampen, iets wat je niet zo vaak tegenkomt in Myanmar. Koffie en thee voorzieningen en met voldoende zeepjes, flesjes en bodylotions in de uitgeruste badkamer.

 

 

Faciliteiten
Mooi aangelegde tropische tuin, met uitnodigend zwembad.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Monywa, Win Unity resort

Het hotel ligt buiten het stadje Monywa, aan een meer en is het beste hotel van de stad! Een goede uitvalshaven om onder andere de uitgehouwen Boeddha’s uit de rotsen (Phowin pagoda’s) aan de overkant van de Chindwin rivier te bezoeken.

 

Kamers
Het hotel heeft 134 kamers waarvan de meeste in cottage stijl. De leukste kamers zijn de deluxe kamers met uitzicht op de rivier/het meer of uitzicht op de tuin. De goedkopere kamers zijn de iets kleinere junior-luxe kamers voorbij het zwembad. Alle kamers hebben thee & koffie faciliteiten, wifi, een haardroger en airconditioning. In oktober 2014 werd er hard gebouwd aan 2 torens waar nog eens 91 standaardkamers zullen komen.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft een zwembad (op het middenterrein van het hotel) en een kleine gym naast het zwembad. Het restaurant heeft een heerlijk klein ontbijtbuffet met lekkere lokale specialiteiten.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Yangon

Yangon is de lommerrijke en charmante hoofdstad van het land. De indrukwekkende koloniale en Birmese geschiedenis maken Yangon tot een van de meest fascinerende en authentieke steden van Zuidoost-Azië. Het grootste heiligdom van de stad is de 2500 jaar oude Shwedagon Pagode waar 11 ton goud en 4.350 diamanten in zijn verwerkt! De zonsondergang bij deze pagode staat garant voor een fantastisch schouwspel van kleuren, licht en schaduwen. Daarnaast is een bezoek aan de vele andere prachtige tempels zoals de Sule Pagode en de Giant Marble Buddha erg de moeite waard. Op de Bogyoke Aung San Market kunt u prachtige voorwerpen kopen en heerlijk eten bij een van de gezellige eettentjes.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

De Gouden Rots

De Gouden Rots bevindt zich in Kyaiktiyo op ongeveer 4 tot 6 uur rijden ten oosten van Yangon en is één van Myanmar’s grootste pelgrimsites. De gouden rots is een metershoog granieten rotsblok dat door gelovigen is volgeplakt met bladgoud. De rots balanceert op de rand van de top van de 1200 meter hoge Mount Kyaiktiyo. Boven op de rots is een 6 meter hoge, gouden pagode gebouwd. Volgens de overlevering blijft het geheel in evenwicht door een haar van Boeddha die door hem geschonken zou zijn. De rots zelf zou erg op de schedel van Boeddha lijken. De gouden rots is daarom een belangrijk Boeddhistisch bedevaartsoord. Vrouwen mogen niet te dichtbij de rots komen.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Mandalay en omgeving

Mandalay is de tweede stad van het land en het centrum van de Birmese cultuur. Beroemde kloosters en tempels zijn het Shwenandaw klooster, de Kyauktawgyi pagode en de Mahamuni Pagode waar u één van de meest heilige Boeddha beelden van het land kunt bewonderen. De Kuthodaw Pagoda met 729 marmeren tegels, ook wel bekend als ’s werelds grootste boek, ligt aan de voet van Mandalay Hill vanwaar u het mooiste uitzicht heeft over de stad. Mandalay kent natuurlijk ook vele gezellige markten zoals de ochtendmarkt Kine Dan Zei. Een prachtig gezicht bieden de waterbuffels aan de oevers van de Ayeyarwady rivier.

 

Buiten Mandalay bevinden zich de oude koningssteden Amarapura, Inwa en Sagaing met hun prachtige kloosters en tempels. In Amarapura staat Myanmar’s grootste klooster Mahagandayon. Hier kunt u deelnemen aan de dagelijkse maaltijd van de duizenden monniken die in het klooster wonen. Bezoekt u vooral ook de Ubein-brug, die met1,2 kilometerde langste teakhouten brug ter wereld is.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Bagan

In Bagan, gelegen in een droge vlakte en grenzend aan de Irrawaddy rivier, lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. In deze uitgestrekte vlakte liggen duizenden indrukwekkende pagodes en tempels, gebouwd in de 11de, 12de en 13de eeuw, toen Bagan de hoofdstad van Myanmar was. U kunt deze het beste per paard en wagen bezichtigen. In de ochtend of avond kunt u een van de hogere tempels beklimmen, bijvoorbeeld de Ananda tempel, een architectonisch hoogtepunt in de vorm van een Grieks kruis. Vanaf boven heeft u dan een schitterend uitzicht over de vlakte en kijkt u in het zachtrode licht van de laagstaande zon neer op de vele ruïnes. Om bij te komen van de overweldigende schoonheid van deze bouwwerken, kunt u een bezoek brengen aan de Nyaung Oa markt of de vele ambachtelijke fabriekjes waar onder meer lakwerk op ambachtelijke wijze wordt geproduceerd.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Ngapali beach

Ngapali Beach vlakbij Thandwe is een charmant vissersdorpje aan de westkust dat dankzij het prachtige witte strand en de vele palmbomen de mooiste strandbestemming van Birma is. U kunt hier heerlijk ontspannen en nagenieten van de overweldigende indrukken die u tijdens uw reis door Myanmar heeft opgedaan. Het is de ideale plek om lekker te luieren, zwemmen of een boek te lezen. Voor de kust liggen een aantal kleine eilandjes waar u kunt snorkelen en even ten zuiden van Ngapali liggen een aantal pittoreske vissersplaatsjes, waar de vissers nog op traditionele wijze de vis binnen halen en verwerken.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Monywa

Monywa is een klein plaatsje dat weinig wordt aangedaan door internationale toeristen, maar desalniettemin een aantal van Myanmar’s meest unieke bezienswaardigheden herbergt. Hier bezoekt u bijvoorbeeld Mount Po Win Taung en Mount Shwe Ba waar een omvangrijk complex van 947 grotten, trappen en niches in de zandstenen heuvels zijn uitgegraven. Deze grotten bevatten een van de rijkste collecties muurschilderingen en Boeddha beelden van zuidoost Azië. Op een paar honderd meter van de grotten vindt u andere interessante archeologische plaats waar kloosters en tempels uit de rotsen zijn gehakt. Ook kunt u hier naar Mohnyin en de indrukwekkende Than Buddhe Pagode waar meer dan 500.000(!!!) Boeddhabeelden de muren sieren. In de Bodi-Ta-Htaung Pagode vindt men de langste liggende Boeddha in Myanmar, 100 meter lang en 27 meter hoog.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Pindaya

Het kleine dorpje Pindaya staat bekend om het rustieke Pindaya meer en de Shwe U Min grot, bekend om zijn honderden Boeddhabeelden. De rit ernaartoe is erg pittoresk, met een fascinerend landschap van plantages, groene heuvelruggen en kleine dorpjes. In Pindaya overnacht u aan de voet van de heuvel met de beroemde Pindaya grot. Meteen voor het hotel staan langs een fraai laantje tientallen enorme Banyan trees, een prachtige en zeldzame aanblik.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Inle Meer

Idyllisch, magisch, mysterieus en pittoresk zijn maar een paar van de trefwoorden waarmee het gebied van het Inle-meer wordt aangeduid. Dit meer is bekend vanwege de unieke “één benige” roeiers, pittoreske uitzichten, drijvende markten en op palen gebouwde huizen. Langs en op het Inle meer leven de Intha, afstammelingen van de Mon-stam. Onvergetelijk is het romantische beeld van de Intha-visser die op zijn kleine prauw staat en met één been roeit. U maakt schitterende excursies per boot op het Inle meer, langs de prachtige drijvende tuinen, dorpjes en markten. Onderweg kunt u heerlijk genieten van de prachtige omgeving van rijstvelden en beekjes met daarin badende waterbuffels en spelende kinderen. Hoogtepunten tijdens deze tochten zijn de Phaungh Daw Oo Pagode en het sfeervolle houten Nga Phe Chaung klooster uit het jaar 1850, ook wel bekend als het “springende kat”- klooster.  Of breng een bezoek aan de verborgen schat van het Inle meer, het Shwe Indaing Pagoda complex. Dit is een ruïne uit de 13e eeuw welke pas zeer recentelijk is opengesteld voor toeristen. Bijzonder ook is een ontmoeting met de Palaung bevolking, ofwel de “longnecks”. De vrouwen van deze stam dragen vele ringen om hun nek, waardoor hun nek in de loop der jaren langer is geworden. Het Inle Meer staat tevens bekend om enkele lokale nijverheidsindustrieën; in de dorpen rond het Inle Meer zijn er nog zeer veel lokale ambachten te vinden en worden er onder meer zilveren juwelen, zijden kleding, sigaren en parasollen op traditionele wijze geproduceerd.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Recensies

85 mensen beoordelen Rama Tours Holland gemiddeld met een 9.1  / 10