Rama Tours

Introductie

De onderstaande rondreis is een voorbeeld van een individuele reis naar Myanmar en kan naar wens worden aangepast.

Myanmar kan met recht de schone slaapster van Azië genoemd worden. Hier ervaart u nog het pure Azië, een land van eeuwenoude ruines en boeddhistische rituelen en waar het vervoer in veel gebieden nog per traditionele paardenkar gaat. Het toerisme heeft hier pas recentelijk zijn intrede gedaan en authenticiteit is daarom wat dit land kenmerkt.

Stel uw rondreis samen »

Tijdens deze 21-daagse rondreis ziet u het beste dat dit land te bieden heeft. In de boeiende en charmante stad Yangon maakt u kennis met het Birmese stadsleven en zult u uw ogen uitkijken bij de pracht en praal van100 meter hoge Shwedagon Pagode. In Kyaiktiyo, ten oosten van Yangon, bevindt zich de Gouden Rots, het grootste bedevaartsoord van het land. Het Boeddhisme is volledig verweven met de cultuur van Myanmar, en er is geen betere plek om dit te ervaren als hier. U rijdt via de oude hoofdstad Bago terug naar Yangon, om door te vliegen naar het Inle Meer, waar de rustige en vredige omgeving van water, dorpjes en drijvende marktjes tevens genoeg mogelijkheden biedt voor een aantal prachtige dagtochtjes.

Ook in Mandalay, de tweede stad van het land en het centrum van de Birmese cultuur, zult u zich verbazen over de toewijding van de Birmese bevolking als het gaat om het eren van de Boeddha. In deze stad, en in de omliggende koningssteden Amarapura, Inwa en Sagaing, staat het vol met eeuwenoude kloosters, pagodes en tempels. Hier trekt u het Birmese platteland in, waar het op sommige plekken lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.

De volgende bestemming is Bagan, een enorme vlakte met meer dan 2000 ruines van pagodes die gebouwd zijn tussen de 11e en 13e eeuw. De zonsondergangen vanaf de hoogste tempels zijn fabelachtig! U sluit de rondreis af aan het strand van Ngapali, waar u behalve luieren en relaxen ook heerlijk kunt snorkelen of duiken.

Kortom, kiest u voor de rondreis “Magisch Myanmar”, dan ervaart u het beste dat dit land te bieden heeft gaat u naar huis met een schat aan unieke ervaringen!

Deze rondreis aanpassen »

  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 : Vertrek uit Amsterdam

Vlucht Amsterdam – Yangon (eventueel met stopover in o.a. Singapore, Kuala Lumpur of Bangkok).

Dag 2-3 : Yangon

Bij aankomst op de luchthaven van Yangon wordt u verwelkomd door een gids van onze lokale touroperator en naar uw hotel gebracht. De indrukwekkende koloniale geschiedenis van de stad maken Yangon één van de meest fascinerende en authentieke hoofdsteden van Zuidoost Azië. U bezoekt deze dagen de mooiste pagodes, markten en bezienswaardigheden en uiteraard ook hét hoogtepunt van Yangon, de majestueuze 2,5 duizend jaar oude Shwedagon Pagode.

Dag 4 : Kyaikhtiyo

Vandaag rijdt u naar de “Golden Rock” in Kyaikhtiyo. Dit is één van Myanmar’s grootste pelgrimsites. Men zegt dat de tempel die bij de rots gebouwd is, een haar van boeddha bevat.

Dag 5 : Yangon

Vandaag rijdt u via Bago terug naar Yangon. Bago is de vroegere hoofdstad van Myanmar en de vele pagodes, kloosters en paleizen maken een bezoek aan deze stad meer dan waard! Pas in de namiddag rijdt u terug naar Yangon.

Dag 6 : Inle Meer

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Heho. Bij aankomst transfer per boot naar uw accommodatie, direct gelegen aan het Inle Meer. Langs en op het Inle meer leven de Intha, afstammelingen van de Mon-stam. U maakt vandaag een excursie per boot op het Inle meer, langs de prachtige drijvende tuinen, dorpjes en markten. Hoogtepunten tijdens deze tocht zijn de Phaungh Daw Oo Pagode en het sfeervolle houten Nga Phe Chaung klooster uit het jaar 1850.

Dag 7 :

In de ochtend bezoekt u per boot de verborgen schat van het Inle meer, het Shwe Indaing Pagoda complex. Onderweg kunt u heerlijk genieten van de prachtige omgeving van rijstvelden en beekjes met daarin badende waterbuffels en spelende kinderen. U vervolgt uw tocht langs de prachtige drijvende tuinen, dorpjes en markten. Bijzonder vandaag ook is een ontmoeting met de Palaung bevolking, ofwel de “longnecks”. De vrouwen van deze stam dragen vele ringen om hun nek, waardoor hun nek in de loop der jaren langer is geworden.

Dag 8 :

Ook vandaag maakt u een schitterende boottocht. Als u geluk heeft, valt uw bezoek aan het Inle Meer samen met een van de 5 kleurrijke markten die deze omgeving rijk is. Ook brengt u een bezoek aan enkele lokale nijverheidsindustrieën. In de dorpen rond het Inle Meer zijn er nog zeer veel lokale ambachten te vinden en worden er onder meer zilveren juwelen, zijden kleding, sigaren en parasollen op traditionele wijze geproduceerd.

Dag 9 : Mandalay

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Mandalay. Bij aankomst in Mandalay transfer naar uw hotel. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding om alvast te voet kennis te maken met de stad Mandalay.

Dag 10 :

in de ochtend maakt u een boottocht naar Mingun. Mingun staat bekend om de Mingun Pagoda, een gigantische (onvoltooide) pagode, die ook wel de “biggest brick pile in the world” genoemd wordt. U kunt in Mingun heerlijk rondwandelen om de stad te ervaren. Na een bezoek aan de Thein Tan pagode, ookwel de Taj Mahal van Myanmar genoemd, keert u per boot terug naar Mandalay. ’s Middags gaat u naar het Mandalay Paleis, Shwenandaw klooster en naar de Kuthodaw Pagoda met zijn 729 marmeren tegels. U sluit de dag af op Mandalay Hill, waar u zult genieten van het mooiste uitzicht over de stad.

Dag 11 :

na het ontbijt brengt u een bezoek aan de vroegere hoofdstad Amarapura, waar u ‘s ochtends aan de dagelijkse (indrukwekkende) maaltijd van meer dan duizend monniken in Myanmar’s grootste klooster Mahagandayon kunt bijwonen. Vervolgens maakt u een wandeling over de U Bein brug die in de achttiende eeuw op 1700 hoge pilaren van teakhout is gebouwd. Vervolgens naar de werkplaatsen waar marmer-, brons- en goudfolie gemaakt wordt (dat als offergave op boeddha beelden wordt aangebracht). In de middag verkent u Inwa, en u sluit de dag af in de pittoreske Sagaing heuvels, waar vele monniken verblijven.

Dag 12 : Bagan

Transfer naar de luchthaven van Mandalay voor de vlucht naar Bagan. Bij aankomst in Bagan privé transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 13 :

In de uitgestrekte vlakte van Bagan liggen duizenden tempels, gebouwd in de 11de, 12de en 13de eeuw, toen Bagan de hoofdstad van Myanmar was. Vandaag zult u per paard en wagen enkele van de mooiste en meest kenmerkende zien. In de avond wordt u naar de beroemde Ananda tempel gebracht, vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft over de vlakte van Bagan.

Dag 14 :

Ook vandaag verkent u de omgeving en de vele tempels van Bagan, dit keer per fiets. U heeft alle vrijheid om op uw eigen tempo de mooiste en meest indrukwekkende ruïnes te bezoeken. U kunt aan het eind van de dag nog eenmaal genieten van een fabelachtige zonsondergang vanaf een van de hoogste pagodes.

Dag 15 : Ngapali

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Thandwe. Bij aankomst in Thandwe transfer naar uw hotel, gelegen aan het ongeveer 3 kilometerlange strand van Ngapali beach.

Dag 16-18 :

Uw dagen aan het strand van Ngapali zijn geheel ter vrije besteding. Dit is de ideale plek om lekker te luieren, zwemmen, snorkelen, een boek te lezen en uit te rusten van uw fantastische Myanmar reis.

Dag 19 : Yangon

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Yangon. U heeft de rest van de dag nog vrij te besteden om eventueel de laatste inkopen te doen alvorens u (morgen) weer naar huis gaat.

Dag 20 : Vertrek naar Amsterdam

Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts (eventueel met stopover in o.a. Singapore, Kuala Lumpur of Bangkok).

Dag 21 :

Aankomst op Schiphol.

Yangon, Kandawgyi palace hotel

The golden teak hotel on the Royal lake, zoals de ondertitel van het hotel luidt. Een van de mooiste hotels van Yangon, werkelijk schitterend gelegen direct aan het Koninklijke Kandawgyi meer en het gelijknamige park.

 

Faciliteiten
Het hotel telt 195 kamers, waarvan 8 standaard kamers, 24 superior, 126 deluxe en 10 lakefront de luxe en daarnaast nog verschillende soorten suites. De lobby van het hotel is enorm ruim en heeft een klassiek Aziatische uitstraling. Het hotel heeft een spa en prachtig zwembad. Er zijn drie restaurants, met Chinese, Franse en internationale keuken. De lakefront kamers liggen allen op de begane grond en hebben een terras en zitje bijna direct aan het meer. Alle kamers zijn zeer comfortabel ingericht, met veel hout en een warme uitstraling, en uiteraard van alle benodigde gemakken voorzien.. De tuin is zeer verzorgd en tropisch, met veel grote planten en bloemen. Alle kamers hebben wifi en zelfs hun eigen router, dus goede en snelle verbindingen!

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Kyaiktiyo, Mountain Top hotel

Klein hotelletje op de top van de Kyaikhto berg, op 10 minuten lopen van de beroemde Gouden Rots pagode. Het is beste en best gelegen hotel in dit gebied

 

Kamers
De veertigtal kamers (standaard en deluxe) zijn eenvoudig, maar goed ingericht en hebben allemaal uitzicht over de vallei. Airco is niet aanwezig, maar ook absoluut niet nodig op een hoogte van 1200 meter.

 

Faciliteiten
Vanuit het restaurant overzie je zowel de vallei als de Gouden rots pagode.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Inle meer, GIC I

Golden Island Cottages 1, afgekort GIC 1, is het oudste hotel op het Inle meer, bouwjaar 1996. Behoort samen met GIC II, Paradise Inle lake resort, Ann Heritage resort en Paramount Inle resort tot de eenvoudigere hotels aan het meer.

 

Kamers
Dit resort telt 40 bungalows en ligt aan de zuidzijde van het meer, even ten noorden van het plaatsje Nanpan, een van grotere plaatsjes aan en op het meer, waar veel van de dagexcursies naar toe voeren. Dat betekent ook dat de bungalows aan de vaarweg last hebben van de geluidsoverlast van de vooral overdag voorbijvarende motorboten. De kamers zijn knus ingericht, hebben alle noodzakelijke voorzieningen en uiteraard een terras met zitje en uitzicht.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Mandalay, Ayarwaddy River View hotel

Populair hotel in Mandalay, vooral natuurlijk vanwege de prachtige ligging aan de Ayarwaddy rivier. Het hotel heeft superior, de luxe en grand luxe kamers, met stadszicht of rivierzicht.

 

Kamers
De kamers zijn eenvoudig, maar qua luxe ruim voldoende ingericht en voorzien van alle benodigde faciliteiten.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft een klein zwembad aan de voorzijde, tevens straatzijde en een klein fitness centrum. Het ontbijt is uitgebreid, met westerse gerechten en Birmese specialiteiten. Aan de overzijde van de straat daalt u zo af naar de oever van de rivier waar zich het dagelijkse leven en werk van de minder bedeelde Birmezen afspeelt.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Bagan, Bagan Thande hotel

Erg mooi hotel direct aan de Irrawaddy rivier in Old Bagan. Het hotel ligt op loopafstand van de Ananda tempel en is gebouwd in een soort Engelse cottage stijl, alles laagbouw, met frisse bungalows en witgeschilderde houten balkons. De eerste gebouwen van dit hotel dateren al van 1922 toen de Engelse koning Edward de V hier zou komen logeren. Than betekent overigens diplomaat in het Birmees en De: ‘blijf nog even’, dus Thande: onderkomen voor diplomaten en ambassadeurs

 

Kamers
Het hotel heeft 11 economy kamers aan de achterzijde van het resort. Deze kamers zijn klein maar maar schoon en van alle gemakken voorzien, ook met terrasje. Daarnaast zijn er 34 superior en 26 deluxe rooms met garden view en 18 deluxe rooms met rivierzicht, prachtig gesitueerd, direct aan de river, met mooie terrasjes en een super uitzicht..

 

Faciliteiten
Zeer smaakvol aangelegde tuin en gezellig terras onder een paraplu van enorme acacia bomen, direct aan de rivier met een panoramisch uitzicht over de rivier en de bergtempel aan de overzijde. Onder dit knusse bomendak wordt het ontbijt, de lunch en het diner geserveerd

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Ngapali beach, Sandoway Resort

Een van de beste hotels van Ngapali, pal aan het strand en ruim opgezet (6 hectaregrond) onder de palmbomen. De opzet en aankleding van het resort is elegant, met veel gebruik van hout, rotan en linnen. De uitlichting van de verschillende gebouwtjes, villa’s en paviljoens is met name ’s avonds erg sfeervol. Vanuit het grootste deel van het resort heeft u een prachtig uitzicht over de azuurblauwe zee.

 

Kamers

Het Sandoway Resort bestaat uit 57 villa’s en cottages, weid verspreid door een groene tuin van palmbomen en tropische planten en verbonden door houten looppaden over het spierwitte zand. Alle kamers bevinden zich in vrijstaande bungalows en zijn verdeeld over twee verdiepingen, waarbij er beneden een woonkamer is en boven de slaapkamer met mooi uitzicht. De cottages zijn onderverdeeld in de typen “village cottage”, “deluxe cottage”en “beachfront cottage”, waarbij alleen de laatste categorie zich helemaal aan de strandzijde bevindt. De kamers hebben een kleine patio voor de deur en zijn ingericht met natuurlijke materialen zoals hout en steen. Een leuk detail zijn de grote keien in de woonkamers. De villa’s hebben allemaal zeezicht en zijn met 120 m2 zeer ruim te noemen. Ze beschikken bovendien over een heerlijk ligbad en eigen tuin.

 

Faciliteiten

Het restaurant is een van de beste van Ngapali en op het terras pal aan het strand kunt u bij zonsondergang heerlijk dineren of genieten van een cocktail. Het grote zwembad is schitterend vormgegeven en is ideaal om het zout van u af te spoelen na een duik in zee (slechts 10 meterverderop!). In de grote bibliotheek van het resort kunt u in alle stilte genieten van een goed boek. Daarnaast beschikt het hotel over een goede spa, waar u terecht kunt voor diverse Aziatische massages en aroma-therapieëen.

 

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Yangon

Yangon is de lommerrijke en charmante hoofdstad van het land. De indrukwekkende koloniale en Birmese geschiedenis maken Yangon tot een van de meest fascinerende en authentieke steden van Zuidoost-Azië. Het grootste heiligdom van de stad is de 2500 jaar oude Shwedagon Pagode waar 11 ton goud en 4.350 diamanten in zijn verwerkt! De zonsondergang bij deze pagode staat garant voor een fantastisch schouwspel van kleuren, licht en schaduwen. Daarnaast is een bezoek aan de vele andere prachtige tempels zoals de Sule Pagode en de Giant Marble Buddha erg de moeite waard. Op de Bogyoke Aung San Market kunt u prachtige voorwerpen kopen en heerlijk eten bij een van de gezellige eettentjes.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

De Gouden Rots

De Gouden Rots bevindt zich in Kyaiktiyo op ongeveer 4 tot 6 uur rijden ten oosten van Yangon en is één van Myanmar’s grootste pelgrimsites. De gouden rots is een metershoog granieten rotsblok dat door gelovigen is volgeplakt met bladgoud. De rots balanceert op de rand van de top van de 1200 meter hoge Mount Kyaiktiyo. Boven op de rots is een 6 meter hoge, gouden pagode gebouwd. Volgens de overlevering blijft het geheel in evenwicht door een haar van Boeddha die door hem geschonken zou zijn. De rots zelf zou erg op de schedel van Boeddha lijken. De gouden rots is daarom een belangrijk Boeddhistisch bedevaartsoord. Vrouwen mogen niet te dichtbij de rots komen.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Mandalay en omgeving

Mandalay is de tweede stad van het land en het centrum van de Birmese cultuur. Beroemde kloosters en tempels zijn het Shwenandaw klooster, de Kyauktawgyi pagode en de Mahamuni Pagode waar u één van de meest heilige Boeddha beelden van het land kunt bewonderen. De Kuthodaw Pagoda met 729 marmeren tegels, ook wel bekend als ’s werelds grootste boek, ligt aan de voet van Mandalay Hill vanwaar u het mooiste uitzicht heeft over de stad. Mandalay kent natuurlijk ook vele gezellige markten zoals de ochtendmarkt Kine Dan Zei. Een prachtig gezicht bieden de waterbuffels aan de oevers van de Ayeyarwady rivier.

 

Buiten Mandalay bevinden zich de oude koningssteden Amarapura, Inwa en Sagaing met hun prachtige kloosters en tempels. In Amarapura staat Myanmar’s grootste klooster Mahagandayon. Hier kunt u deelnemen aan de dagelijkse maaltijd van de duizenden monniken die in het klooster wonen. Bezoekt u vooral ook de Ubein-brug, die met1,2 kilometerde langste teakhouten brug ter wereld is.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Bagan

In Bagan, gelegen in een droge vlakte en grenzend aan de Irrawaddy rivier, lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. In deze uitgestrekte vlakte liggen duizenden indrukwekkende pagodes en tempels, gebouwd in de 11de, 12de en 13de eeuw, toen Bagan de hoofdstad van Myanmar was. U kunt deze het beste per paard en wagen bezichtigen. In de ochtend of avond kunt u een van de hogere tempels beklimmen, bijvoorbeeld de Ananda tempel, een architectonisch hoogtepunt in de vorm van een Grieks kruis. Vanaf boven heeft u dan een schitterend uitzicht over de vlakte en kijkt u in het zachtrode licht van de laagstaande zon neer op de vele ruïnes. Om bij te komen van de overweldigende schoonheid van deze bouwwerken, kunt u een bezoek brengen aan de Nyaung Oa markt of de vele ambachtelijke fabriekjes waar onder meer lakwerk op ambachtelijke wijze wordt geproduceerd.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Yangon, Kandawgyi palace hotel

The golden teak hotel on the Royal lake, zoals de ondertitel van het hotel luidt. Een van de mooiste hotels van Yangon, werkelijk schitterend gelegen direct aan het Koninklijke Kandawgyi meer en het gelijknamige park.

 

Faciliteiten
Het hotel telt 195 kamers, waarvan 8 standaard kamers, 24 superior, 126 deluxe en 10 lakefront de luxe en daarnaast nog verschillende soorten suites. De lobby van het hotel is enorm ruim en heeft een klassiek Aziatische uitstraling. Het hotel heeft een spa en prachtig zwembad. Er zijn drie restaurants, met Chinese, Franse en internationale keuken. De lakefront kamers liggen allen op de begane grond en hebben een terras en zitje bijna direct aan het meer. Alle kamers zijn zeer comfortabel ingericht, met veel hout en een warme uitstraling, en uiteraard van alle benodigde gemakken voorzien.. De tuin is zeer verzorgd en tropisch, met veel grote planten en bloemen. Alle kamers hebben wifi en zelfs hun eigen router, dus goede en snelle verbindingen!

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Kyaiktiyo, Mountain Top hotel

Klein hotelletje op de top van de Kyaikhto berg, op 10 minuten lopen van de beroemde Gouden Rots pagode. Het is beste en best gelegen hotel in dit gebied

 

Kamers
De veertigtal kamers (standaard en deluxe) zijn eenvoudig, maar goed ingericht en hebben allemaal uitzicht over de vallei. Airco is niet aanwezig, maar ook absoluut niet nodig op een hoogte van 1200 meter.

 

Faciliteiten
Vanuit het restaurant overzie je zowel de vallei als de Gouden rots pagode.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Inle meer, GIC I

Golden Island Cottages 1, afgekort GIC 1, is het oudste hotel op het Inle meer, bouwjaar 1996. Behoort samen met GIC II, Paradise Inle lake resort, Ann Heritage resort en Paramount Inle resort tot de eenvoudigere hotels aan het meer.

 

Kamers
Dit resort telt 40 bungalows en ligt aan de zuidzijde van het meer, even ten noorden van het plaatsje Nanpan, een van grotere plaatsjes aan en op het meer, waar veel van de dagexcursies naar toe voeren. Dat betekent ook dat de bungalows aan de vaarweg last hebben van de geluidsoverlast van de vooral overdag voorbijvarende motorboten. De kamers zijn knus ingericht, hebben alle noodzakelijke voorzieningen en uiteraard een terras met zitje en uitzicht.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Mandalay, Ayarwaddy River View hotel

Populair hotel in Mandalay, vooral natuurlijk vanwege de prachtige ligging aan de Ayarwaddy rivier. Het hotel heeft superior, de luxe en grand luxe kamers, met stadszicht of rivierzicht.

 

Kamers
De kamers zijn eenvoudig, maar qua luxe ruim voldoende ingericht en voorzien van alle benodigde faciliteiten.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft een klein zwembad aan de voorzijde, tevens straatzijde en een klein fitness centrum. Het ontbijt is uitgebreid, met westerse gerechten en Birmese specialiteiten. Aan de overzijde van de straat daalt u zo af naar de oever van de rivier waar zich het dagelijkse leven en werk van de minder bedeelde Birmezen afspeelt.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Bagan, Bagan Thande hotel

Erg mooi hotel direct aan de Irrawaddy rivier in Old Bagan. Het hotel ligt op loopafstand van de Ananda tempel en is gebouwd in een soort Engelse cottage stijl, alles laagbouw, met frisse bungalows en witgeschilderde houten balkons. De eerste gebouwen van dit hotel dateren al van 1922 toen de Engelse koning Edward de V hier zou komen logeren. Than betekent overigens diplomaat in het Birmees en De: ‘blijf nog even’, dus Thande: onderkomen voor diplomaten en ambassadeurs

 

Kamers
Het hotel heeft 11 economy kamers aan de achterzijde van het resort. Deze kamers zijn klein maar maar schoon en van alle gemakken voorzien, ook met terrasje. Daarnaast zijn er 34 superior en 26 deluxe rooms met garden view en 18 deluxe rooms met rivierzicht, prachtig gesitueerd, direct aan de river, met mooie terrasjes en een super uitzicht..

 

Faciliteiten
Zeer smaakvol aangelegde tuin en gezellig terras onder een paraplu van enorme acacia bomen, direct aan de rivier met een panoramisch uitzicht over de rivier en de bergtempel aan de overzijde. Onder dit knusse bomendak wordt het ontbijt, de lunch en het diner geserveerd

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Ngapali beach, Sandoway Resort

Een van de beste hotels van Ngapali, pal aan het strand en ruim opgezet (6 hectaregrond) onder de palmbomen. De opzet en aankleding van het resort is elegant, met veel gebruik van hout, rotan en linnen. De uitlichting van de verschillende gebouwtjes, villa’s en paviljoens is met name ’s avonds erg sfeervol. Vanuit het grootste deel van het resort heeft u een prachtig uitzicht over de azuurblauwe zee.

 

Kamers

Het Sandoway Resort bestaat uit 57 villa’s en cottages, weid verspreid door een groene tuin van palmbomen en tropische planten en verbonden door houten looppaden over het spierwitte zand. Alle kamers bevinden zich in vrijstaande bungalows en zijn verdeeld over twee verdiepingen, waarbij er beneden een woonkamer is en boven de slaapkamer met mooi uitzicht. De cottages zijn onderverdeeld in de typen “village cottage”, “deluxe cottage”en “beachfront cottage”, waarbij alleen de laatste categorie zich helemaal aan de strandzijde bevindt. De kamers hebben een kleine patio voor de deur en zijn ingericht met natuurlijke materialen zoals hout en steen. Een leuk detail zijn de grote keien in de woonkamers. De villa’s hebben allemaal zeezicht en zijn met 120 m2 zeer ruim te noemen. Ze beschikken bovendien over een heerlijk ligbad en eigen tuin.

 

Faciliteiten

Het restaurant is een van de beste van Ngapali en op het terras pal aan het strand kunt u bij zonsondergang heerlijk dineren of genieten van een cocktail. Het grote zwembad is schitterend vormgegeven en is ideaal om het zout van u af te spoelen na een duik in zee (slechts 10 meterverderop!). In de grote bibliotheek van het resort kunt u in alle stilte genieten van een goed boek. Daarnaast beschikt het hotel over een goede spa, waar u terecht kunt voor diverse Aziatische massages en aroma-therapieëen.

 

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Yangon

Yangon is de lommerrijke en charmante hoofdstad van het land. De indrukwekkende koloniale en Birmese geschiedenis maken Yangon tot een van de meest fascinerende en authentieke steden van Zuidoost-Azië. Het grootste heiligdom van de stad is de 2500 jaar oude Shwedagon Pagode waar 11 ton goud en 4.350 diamanten in zijn verwerkt! De zonsondergang bij deze pagode staat garant voor een fantastisch schouwspel van kleuren, licht en schaduwen. Daarnaast is een bezoek aan de vele andere prachtige tempels zoals de Sule Pagode en de Giant Marble Buddha erg de moeite waard. Op de Bogyoke Aung San Market kunt u prachtige voorwerpen kopen en heerlijk eten bij een van de gezellige eettentjes.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

De Gouden Rots

De Gouden Rots bevindt zich in Kyaiktiyo op ongeveer 4 tot 6 uur rijden ten oosten van Yangon en is één van Myanmar’s grootste pelgrimsites. De gouden rots is een metershoog granieten rotsblok dat door gelovigen is volgeplakt met bladgoud. De rots balanceert op de rand van de top van de 1200 meter hoge Mount Kyaiktiyo. Boven op de rots is een 6 meter hoge, gouden pagode gebouwd. Volgens de overlevering blijft het geheel in evenwicht door een haar van Boeddha die door hem geschonken zou zijn. De rots zelf zou erg op de schedel van Boeddha lijken. De gouden rots is daarom een belangrijk Boeddhistisch bedevaartsoord. Vrouwen mogen niet te dichtbij de rots komen.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Mandalay en omgeving

Mandalay is de tweede stad van het land en het centrum van de Birmese cultuur. Beroemde kloosters en tempels zijn het Shwenandaw klooster, de Kyauktawgyi pagode en de Mahamuni Pagode waar u één van de meest heilige Boeddha beelden van het land kunt bewonderen. De Kuthodaw Pagoda met 729 marmeren tegels, ook wel bekend als ’s werelds grootste boek, ligt aan de voet van Mandalay Hill vanwaar u het mooiste uitzicht heeft over de stad. Mandalay kent natuurlijk ook vele gezellige markten zoals de ochtendmarkt Kine Dan Zei. Een prachtig gezicht bieden de waterbuffels aan de oevers van de Ayeyarwady rivier.

 

Buiten Mandalay bevinden zich de oude koningssteden Amarapura, Inwa en Sagaing met hun prachtige kloosters en tempels. In Amarapura staat Myanmar’s grootste klooster Mahagandayon. Hier kunt u deelnemen aan de dagelijkse maaltijd van de duizenden monniken die in het klooster wonen. Bezoekt u vooral ook de Ubein-brug, die met1,2 kilometerde langste teakhouten brug ter wereld is.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Bagan

In Bagan, gelegen in een droge vlakte en grenzend aan de Irrawaddy rivier, lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. In deze uitgestrekte vlakte liggen duizenden indrukwekkende pagodes en tempels, gebouwd in de 11de, 12de en 13de eeuw, toen Bagan de hoofdstad van Myanmar was. U kunt deze het beste per paard en wagen bezichtigen. In de ochtend of avond kunt u een van de hogere tempels beklimmen, bijvoorbeeld de Ananda tempel, een architectonisch hoogtepunt in de vorm van een Grieks kruis. Vanaf boven heeft u dan een schitterend uitzicht over de vlakte en kijkt u in het zachtrode licht van de laagstaande zon neer op de vele ruïnes. Om bij te komen van de overweldigende schoonheid van deze bouwwerken, kunt u een bezoek brengen aan de Nyaung Oa markt of de vele ambachtelijke fabriekjes waar onder meer lakwerk op ambachtelijke wijze wordt geproduceerd.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Ngapali beach

Ngapali Beach vlakbij Thandwe is een charmant vissersdorpje aan de westkust dat dankzij het prachtige witte strand en de vele palmbomen de mooiste strandbestemming van Birma is. U kunt hier heerlijk ontspannen en nagenieten van de overweldigende indrukken die u tijdens uw reis door Myanmar heeft opgedaan. Het is de ideale plek om lekker te luieren, zwemmen of een boek te lezen. Voor de kust liggen een aantal kleine eilandjes waar u kunt snorkelen en even ten zuiden van Ngapali liggen een aantal pittoreske vissersplaatsjes, waar de vissers nog op traditionele wijze de vis binnen halen en verwerken.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer

Recensies

54 mensen beoordelen Rama Tours Holland gemiddeld met een 9  / 10