Rama Tours

Introductie

De onderstaande rondreis is een voorbeeld van een individuele reis door West-Maleisië, Sarawak en Sabah en kan naar wens worden aangepast.

Geniet in deze veelzijdige rondreis van de hoogtepunten van West-Maleisië, Sarawak en Sabah.

Ontdek de bruisende hoofdstad Kuala Lumpur, de Engelse theeplantages in de Cameron Highlands en het schiereiland Penang. Penang mag vanwege het levendige stadsleven, het bosrijke achterland en de prachtige tempels niet op uw lijstje ontbreken. Dit mooie schiereiland heeft vanwege zijn strategische ligging in de Andaman zee sinds eeuwen een vrijhaven voor immigranten uit alle windstreken. En ook heel belangrijk: het eten wordt er alom geroemd als het lekkerste van Maleisië! In de bruisende hoofdstad Georgetown kunt u gezellig struinen door de nauwe straatjes van Little India en Chinatown of langs de beroemde zeeboulevard, Gurney Drive.

Stel uw rondreis samen »

Landkaart

Relaxen kunt u aan het strand van Damai. In de omgeving brengt u ook een bezoek aan het Bako National Park. Het Bako National Park omvat maar liefst 41 km2 primair tropisch kust- en regenwoud. In het park zijn schitterende rotsformaties, steile kliffen en mooie baaien. Vleesetende planten, leguanen, kameleons, neusapen en wilde zwijnen zijn slechts enkele voorbeelden van de rijke flora en fauna.

Tevens maakt u kennis met de leefwijze van de Ibans waar u ook op traditionele wijze overnacht, een unieke ervaring! Bij het Batang Ai meer geniet u van een overheerlijke Iban-BBQ aan de oever van een van de zijriviertjes in het oerwoud.

Ook verkent u de hoofdsteden Kuching en Kota Kinabalu.

Kuching ligt aan de machtige Sarawak rivier en heeft nog de ambiance van een typisch Aziatische stad. Dit provinciestadje is in tegenstelling tot veel andere steden op Maleisisch Borneo tijdens de Tweede Wereldoorlog niet gebombardeerd. Daardoor zijn de traditionele huizen in de oude Chinese wijk en de mooie oude gebouwen uit de Britskoloniale tijd gespaard gebleven.

Deze rondreis aanpassen »

De hoofdstad Kota Kinabalu is een gezellige en bedrijvige stad. Aan de strandboulevard liggen vele winkeltjes, restaurants en marktstalletjes. ‘s Avonds kunt u heerlijk eten op het Sedco-plein en bij de seafood restaurants aan de boulevard. Voor de kust liggen de koraaleilanden van het beschermde Tungku Abdul Rahman Marine National Park en de zogenaamde ‘watervillages’, dorpjes gebouwd op het water.

Tevens gaat u op ontdekkingstocht door de groene regenwouden van Borneo. Zo bezoekt u het Sepilok orang-oetan reservaat en maakt u diverse boottochten over de Kinabatangan rivier bij Sukau op zoek naar wilde dieren zoals de fascinerende neusaap en indrukwekkende neushoornvogel. In Sukau logeert u in een eenvoudige eco-lodge aan de oevers van deze fascinerende rivier.

U sluit uw vakantie af aan het strand van Kota Kinabalu waar u de laatste dagen kunt genieten van zon en zee of u kunt een excursie maken naar de omgeving van Kota Kinabalu.

Deze rondreis is uitermate geschikt voor reizigers die een goede indruk willen van heel Maleisië.

Deze rondreis aanpassen »

  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 : Vertrek uit Amsterdam

Vlucht Amsterdam – Kuala Lumpur (eventueel met stopover in o.a. Singapore, Jakarta, Doha, Dubai of Hong Kong).

Dag 2 : Kuala Lumpur

Bij aankomst in Kuala Lumpur transfer naar uw hotel.

Dag 3 : Kuala Lumpur

De dagen in Kuala Lumpur zijn ter vrije besteding en heeft u de tijd om deze indrukwekkende stad met haar bezienswaardigheden te verkennen. Kuala Lumpur is een mooie stad met veel tegenstellingen; u vindt er authentieke tempels maar ook hedendaagse winkelcentra en mooie parken. Deze twee dagen zijn ter vrije besteding en heeft u de tijd om deze indrukwekkende stad met haar bezienswaardigheden te verkennen. U kunt deze dagen bijvoorbeeld de beroemde Twin Tower en het gezellige China town bezoeken.

Dag 4 : Kuala Lumpur-Cameron Highlands

Vandaag per huurauto (of transfer met een chauffeur die tevens uw gids is) naar de Cameron Highlands.

Dag 5 : Cameron Highlands

Vandaag gaat u in de middag deelnemen aan een high tea in het Smokehouse, een prachtige locatie in de Cameron Highlands. De rest van de dag is ter vrije besteding om de Cameron Highlands te ontdekken. De Cameron Highlands is een typisch Oud-Engels theeplantagegebied waar u onder andere een bezoek kunt brengen aan de theeplantages/fabrieken en butterfly farm. Tevens kunt u heerlijke wandelingen maken.

Dag 6 : Cameron Highlands-Penang

Per huurauto (of transfer) via de derde langste brug ter wereld naar Penang.

Dag 7 : Penang

Deze dag kunt u het schiereiland gaan ontdekken en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het gezellige Little China en Little India of u kunt één van de vele tempels zoals de slangentempel bezoeken.

Dag 8 : Penang-Kuching-Damai

transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Kuching. Bij aankomst in Kuching heeft u een transfer naar uw hotel in Damai. U kunt in deze omgeving genieten aan het schitterende strand aan de Zuid Chinese zee met uitzicht over de heilige berg Santubong.

Dag 9 : Damai (Bako National Park)

Vandaag maakt u een dagexcursie naar het Bako National Park. Het Bako National Park beslaat 41 vierkante kilometer primair tropisch kust- en regenwoud en kenmerkt zich door schitterende rotsformaties, steile kliffen en mooie baaien.

Dag 10 : Damai

Dag ter vrije besteding. U kunt vandaag een bezoek brengen aan het Sarawak Cultural Village.

Dag 11 : Damai-Iban Longhouse

Transfer naar een traditioneel longhouse in de jungle van Sarawak. Onderweg brengt u eerst een bezoek aan het Semenggoh, orang-oetan rehabilitatie centrum. Vervolgens brengt u een bezoek aan het marktdorp Serian en het smokkelaardorp Lachau. Na de lunch maakt u een prachtige boottocht en wordt u hartelijk ontvangen door de Ibans. In de avond voeren de Ibans in hun traditionele kledij hun krijgsdansen op. Ervaar de traditionele leefwijze van deze Iban stam.

Dag 12 : Iban Longhouse-Batang Ai

Per longtail boot en auto transfer naar het Batang Ai meer. U heeft vandaag een traditionele Iban-BBQ aan de oever van een van de zijriviertjes diep in het oerwoud. Vervolgens steekt u per boot het meer over naar het Hilton Batang Ai Longhouse resort.

Dag 13 : Batang Ai

Een dagje om heerlijk te genieten aan het Batang Ai meer. U kunt hier heerlijk uitrusten, (wandel)tochtjes maken in de omgeving of vissen.

Dag 14 : Batang Ai-Kuching

Transfer naar uw hotel in Kuching. Kuching is een zeer bezienswaardige stad waarvan vele bezienswaardigheden prima te voet te bezoeken zijn. De stad Kuching is tijdens WO II niet gebombardeerd waardoor het nog de sfeer van een typisch Aziatische stad ademt. De naam Kuching betekent in het Maleis “kat”.

Dag 15 : Kuching

Dag ter vrije besteding. In Kuching kunt u lekker eten in één van de vele heerlijke restaurantjes. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Gambler Spice street, een grote markt met leuke kraampjes, het prachtige Sarawak Museum en de oudste Chinese tempel in Kuching.

Dag 16 : Kuching-Sandakan-Sepilok

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Sandakan. Bij aankomst transfer naar Sepilok.

Dag 17 : Sepilok

Dag ter vrije besteding om te genieten van deze omgeving. U kunt vandaag eventueel ook al een bezoek brengen aan het Sepilok orang-oetan reservaat.

Dag 18 : Sepilok-Sandakan-Sukau

Vandaag brengt u natuurlijk een bezoek aan het Sepilok orang-oetan reservaat. Vervolgens transfer naar Sukau aan de Kinabatangan rivier. U maakt een onvergetelijke boottocht op een van de zijrivieren van de Kinabatangan om de zeldzame neusapen en vele andere dieren in hun natuurlijke milieu te bewonderen.

Dag 19 : Sukau

U gaat opnieuw de Kinabatangan rivier op en gaat u op weg naar de Oxbow-meren. Hier gaat u op zoek naar verschillende vogels, zoals neushoorn- en ijsvogels en de vele andere dieren.

Dag 20 : sukau-Sandakan-Kota Kinabalu

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Kota Kinabalu. Bij aankomst transfer naar uw accommodatie in het noorden van Kota Kinabalu; Tuaran. Kota Kinabalu is de hoofdstad van Sabah. Het is een levendig centrum dat goed per voet te verkennen is. U vindt er onder ander winkelcentra, moskees en musea.

Dag 21-22 : Kota Kinabalu

In Kota Kinabalu kunt u de laatste dagen genieten van zon en zee of een excursie maken naar de omgeving van Kota Kinabalu.

Dag 23 : Vertrek naar Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Kota Kinabalu voor uw vlucht huiswaarts (eventueel met stopover in o.a. Singapore, Kuala Lumpur, Jakarta, Doha, Dubai of Hong Kong).

Dag 24 : Aankomst op Schiphol

Aankomst op Schiphol.

Kuala Lumpur, Swiss Garden hotel

Het comfortabele Swiss Garden hotel ligt aan Jalan Pudu, in het hart van de gouden driehoek.

Lees meer

Cameron Highlands, Strawberry Park resort

Het Strawberry Park is het meest bekende resort in de Cameron Highlands.

Lees meer

Penang, The Blue Mansion

The Blue Mansion is een uniek oud Chinees herenhuis.

Lees meer

Damai Beach, Damai Beach resort

Omringd door kustlandschap met weelderige tropische bossen, stranden en azuurblauwe zee ligt Damai Beach resort.

Lees meer

Batang Ai, Iban Longhouse

Tijdens een verblijf in een traditioneel longhouse maakt u kennis met de manier van leven van de Dayak.

Lees meer

Batang Ai, Aiman Batang Ai resort & retreat

Het Aiman Batang Ai resort & retreat biedt een combinatie van twee werelden; de ambiance van een longhouse en comfort.

Lees meer

Kuching, Hilton hotel Kuching

Het stijlvolle Hilton Kuching hotel ligt in het centrum, direct aan de Sarwak rivier en heeft een prachtig uitzicht.

Lees meer

Sepilok, Sepilok Nature resort

Te midden van de groene jungle en een prachtige orchideeëntuin ligt het kleinschalige Sepilok Nature resort.

Lees meer

Sukau, Kinabatangan Riverside lodge

De Kinabatangan Riverside lodge ligt direct aan de oever van de gelijknamige rivier.

Lees meer

Kota Kinabalu, Tuaran, Shangri-La's Rasa Ria resort

Het luxe Shangri-La's Rasa Ria resort ligt aan een drie kilometer lang poederstrand aan de Zuid-Chinese Zee.

Lees meer

Kuala Lumpur, Swiss Garden hotel

Het comfortabele Swiss Garden hotel ligt aan Jalan Pudu, in het hart van de gouden driehoek.

Lees meer

Cameron Highlands, Strawberry Park resort

Het Strawberry Park is het meest bekende resort in de Cameron Highlands.

Lees meer

Penang, The Blue Mansion

The Blue Mansion is een uniek oud Chinees herenhuis.

Lees meer

Damai Beach, Damai Beach resort

Omringd door kustlandschap met weelderige tropische bossen, stranden en azuurblauwe zee ligt Damai Beach resort.

Lees meer

Batang Ai, Iban Longhouse

Tijdens een verblijf in een traditioneel longhouse maakt u kennis met de manier van leven van de Dayak.

Lees meer

Batang Ai, Aiman Batang Ai resort & retreat

Het Aiman Batang Ai resort & retreat biedt een combinatie van twee werelden; de ambiance van een longhouse en comfort.

Lees meer

Kuching, Hilton hotel Kuching

Het stijlvolle Hilton Kuching hotel ligt in het centrum, direct aan de Sarwak rivier en heeft een prachtig uitzicht.

Lees meer

Sepilok, Sepilok Nature resort

Te midden van de groene jungle en een prachtige orchideeëntuin ligt het kleinschalige Sepilok Nature resort.

Lees meer

Sukau, Kinabatangan Riverside lodge

De Kinabatangan Riverside lodge ligt direct aan de oever van de gelijknamige rivier.

Lees meer

Kota Kinabalu, Tuaran, Shangri-La's Rasa Ria resort

Het luxe Shangri-La's Rasa Ria resort ligt aan een drie kilometer lang poederstrand aan de Zuid-Chinese Zee.

Lees meer

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is de bruisende hoofdstad van Maleisië. Het is een stad vol contrasten.

Lees meer

Cameron Highlands

De Cameron Highlands is een oud Engels theeplantage gebied.

Lees meer

Penang

Penang is bekend vanwege het levendige stadsleven, het bosrijke achterland en de prachtige tempels.

Lees meer

Damai Beach

Ten noorden van Kuching, aan een lange baai die uitmondt in de Zuid-Chinese Zee ligt Damai Beach.

Lees meer

Bako National Park

Het Bako National Park omvat maar liefst 41 km2 primair tropisch kust- en regenwoud.

Lees meer

Semenggoh orang-oetan opvangcentrum

Het Semenggoh orang-oetan opvangcentrum is gelegen in het midden van de jungle.

Lees meer

Inheemse Iban-stam

De Iban, in vroegere tijden gevaarlijke koppensnellers, wonen in kleine nederzettingen aan de rivieren diep in de jungle

Lees meer

Batang Ai

Batang Ai National Park beschikt over een zeer rijke flora en fauna.

Lees meer

Kuching

Kuching ligt aan de machtige Sarawak rivier en heeft nog de ambiance van een typisch Aziatische stad.

Lees meer

Sepilok orang-oetan opvangcentrum

In het bos reservaat Sepilok ligt het Sepilok orang-oetan rehabilitatie centrum. In dit natuurreservaat kunt u orang-oetans spotten. De hier levende orang-oetans zijn bevrijd uit gevangenschap of het zijn weesjes die hun moeder tijdens de houtkap hebben verloren. Hier wordt hun (opnieuw) geleerd om eten te zoeken, in bomen te klimmen of bijvoorbeeld een nest te bouwen. Op deze manier leren ze te overleven, zodat ze terug kunnen keren naar de natuur. Er zijn diverse voederplaatsen waar deze aandoenlijke primaten op vaste tijdstippen worden gevoederd, net zolang totdat ze volledig voor zichzelf kunnen zorgen. Het is mooi om te zien hoe dicht deze apen bij de mens staan en hoeveel menselijke trekjes ze vertonen.

Meer informatie rondreis Sabah »

Lees meer

Recensies

87 mensen beoordelen Rama Tours Holland gemiddeld met een 9.1  / 10