Rama Tours

Introductie

De onderstaande rondreis is een voorbeeld van een individuele familiereis door West- en Oost-Maleisië en kan naar wens worden aangepast.

Deze 25-daagse familiereis naar West- en Oost-Maleisie is zo samengesteld dat iedereen het naar de zin heeft, allereerst pa en ma, maar zeker ook de kinderen, voor ieder wat wils! Tijdens deze familiereis verkent u de west- en oostkust van het schiereiland West-Maleisië, maar ook Sarawak en Sabah (het Maleisisch Borneo). Er is volop avontuur met mooie boottochten door de jungle, slapen bij de Iban-stammen en aapjes spotten. Wie wil er niet oog in oog komen te staand met de neusapen, orang utans, krokodillen en misschien zelfs wilde olifanten?

 

 

Stel uw rondreis samen »

LANDKAART

U maakt kennis met het bruisende Kuala Lumpur, de prachtige theeplantages van de Cameron Highlands, het mooie eiland Penang en de cultuurrijke oostkust van West-Maleisië met Kota Bharu, Kuala Terengganu en Kuantan. Aan de oostkust zijn er mooie moskeeën te bezoeken en ook gezellige marktjes waar de lokale bevolking hun waren verhandelt. Ook verkent u de groene jungle van Sarawak en Sabah, waarbij u met een beetje geluk orang-oetans en neusapen in het wild tegen komt! Hiervoor vliegt u naar Kuching op Sarawak, het Maleisisch Borneo, waar u een bezoek brengt aan de de traditionele Iban stam, in vroegere tijden gevaarlijke koppensnellers.

Een verblijf in een longhouse van de Iban is een echt avontuur en een onvergetelijke belevenis! Via het orang-oetan rehabilitatiecentrum te Semenggoh, het marktdorp Serian, een peperfarm en het smokkelaardorp Lachau, voert de tocht naar de Skrang of Lemenak rivier waar de stamleden met hun houten kano’s op u wachten. De boottocht naar hun longhouse voert over snelstromende rivieren die aan beide zijden worden omzoomd door ondoordringbaar tropisch regenwoud. U overnacht in een van de eenvoudige slaapvertrekken van het dorp en eet en drinkt samen met de Iban. U wordt als het ware tijdelijk in hun gemeenschap opgenomen. Ze laten u zien hoe ze hun gewassen verbouwen, vallen zetten, doeken weven en met blaaspijpen op jacht gaan. De reis wordt afgesloten in het prachtige Sabah, waar u tijdens een fascinerende tocht over de Kinabatangan rivier oog in oog komt te staand met de neusapen, orang utans, krokodillen en misschien zelfs wilde olifanten! De reis wordt afgesloten op een van de mooie stranden bij Kota Kinabalu. Hier kunt u lekker relaxen aan het strand of nog een excursie maken in de omgeving van Kota Kinabalu.

  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 : Vertrek uit Amsterdam

Vlucht Amsterdam – Kuala Lumpur (eventueel met stopover in o.a. Singapore, Jakarta, Doha, Dubai of Hong Kong).

Dag 2 : Kuala Lumpur

Bij aankomst in Kuala Lumpur transfer naar uw hotel.

Dag 3 : Kuala Lumpur

U wordt vandaag bij uw hotel opgehaald en gaat een bezoek brengen aan een lokaal dorp om meer te leren over de cultuur en tradities van de mensen die hier leven. Vervolgens gaat u naar het Kuala Gandah Elephant Sanctuary park. Hier kunt u de olifanten voeden en helpen bij het wassen van deze prachtige dieren. Een leuke excursie voor u maar ook zeker voor de kinderen!

Dag 4 : Kuala Lumpur

In de namiddag wordt u samen met uw kinderen opgehaald bij uw hotel om deel te nemen aan een vuurvliegjes tour inclusief seafood diner.

Dag 5 : Kuala Lumpur-Cameron Highlands

Vandaag per huurauto (of transfer met een chauffeur die tevens uw gids is) naar de Cameron Highlands.

Dag 6 : Cameron Highlands

Vandaag gaat u in de middag deelnemen aan een high tea in het Smokehouse, een prachtige locatie in de Cameron Highlands. De rest van de dag is ter vrije besteding om de Cameron Highlands te ontdekken. De Cameron Highlands is een typisch Oud-Engels theeplantagegebied waar u onder andere een bezoek kunt brengen aan de theeplantages/fabrieken en butterfly farm. Tevens kunt u heerlijke wandelingen maken.

Dag 7 : Cameron Highlands-Penang

Per huurauto (of transfer) via de derde langste brug ter wereld naar Penang.

Dag 8 : Penang

Vandaag gaat u met de gehele familie deelnemen aan een kookworkshop op Penang. De kookworkshop vindt plaats in het Tropical Spice Garden restaurant. Tijdens deze drie uur durende workshop gaat u traditionele gerechten bereiden.

Dag 9 : Penang-Kota Bharu

Vandaag rijdt u vanaf Penang naar Kota Bharu. Houdt u er rekening mee dat het een lange afstand betreft. U rijdt echter langs een prachtig stukje natuur, door mooie lokale dorpjes en plantages.

Dag 10 : Kota Bharu-Kuala Terengganu

Alvorens u naar Kuala Terengganu rijdt heeft u nog de gelegenheid om rond te kijken in Kota Bharu.

Dag 11 : Kuala Terengganu

Dag ter vrije besteding om deze interessante plaats op eigen gelegenheid te verkennen. Kuala Terengganu is gelegen op een schiereiland aan de monding van de gelijknamige rivier aan de oostkust van West-Maleisië. Kuala Terengganu is de hoofdstad van de deelstaat Terengganu en is een Islamitische plaats. Het was tot voor kort meer een dorp dan een stad.

Dag 12 : Kuala Terengganu-Kuantan

Vandaag rijdt u langs de prachtige oostkust naar Kuantan.

Dag 13 : Kuantan

Dag ter vrije besteding. Wij raden u aan vandaag deze mooie plaats te verkennen. Kuantan is een goede uitvalsbasis om het binnenland te verkennen, zoals de Gua Charah, grotten die op zo'n 25 kilometer ten noordwesten van Kuantan zijn gelegen. Andere bezienswaardigheden zijn de tinmijnen van Sungai Lembing.

Dag 14 : Kuantan-Kuching

Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht via Kuala Lumpur naar Kuching. Bij aankomst in Kuching transfer naar uw hotel in het centrum. Kuching is een zeer bezienswaardige stad waarvan vele bezienswaardigheden prima te voet te bezoeken zijn. De stad Kuching is tijdens WO II niet gebombardeerd waardoor het nog de sfeer van een typisch Aziatische stad ademt. De naam Kuching betekent in het Maleis “kat”.

Dag 15 : Kuching

Dag ter vrije besteding. In Kuching kunt u lekker eten in één van de vele heerlijke restaurantjes. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Gambler Spice street, een grote markt met leuke kraampjes, het prachtige Sarawak Museum en de oudste Chinese tempel in Kuching.

Dag 16 : Kuching-Iban Longhouse

Transfer naar een traditioneel longhouse in de jungle van Sarawak. Onderweg brengt u eerst een bezoek aan het Semenggoh, orang-oetan rehabilitatie centrum. Vervolgens brengt u een bezoek aan het marktdorp Serian en het smokkelaardorp Lachau. Na de lunch maakt u een prachtige boottocht en wordt u hartelijk ontvangen door de Ibans. In de avond voeren de Ibans in hun traditionele kledij hun krijgsdansen op. Ervaar de traditionele leefwijze van deze Iban stam.

Dag 17 : Iban Longhouse-Damai

Per longtail boot vaart u terug door de jungle en onderweg wordt er als lunch een traditionele Iban-BBQ voor u georganiseerd. Aangekomen bij uw auto wordt u terug gereden naar Kuching en vanaf daar naar Damai gereden. U kunt in deze omgeving genieten aan het schitterende strand aan de Zuid Chinese zee met uitzicht over de heilige berg Santubong.

Dag 18 : Damai (Bako National Park)

Vandaag maakt u een dagexcursie maken naar het Bako National Park. Het Bako National Park beslaat 41 vierkante kilometer primair tropisch kust- en regenwoud en kenmerkt zich door schitterende rotsformaties, steile kliffen en mooie baaien.

Dag 19 : Damai-Sandakan-Sepilok

Transfer naar de luchthaven van Kuching voor uw vlucht via Kota Kinabalu naar Sandakan. Bij aankomst transfer naar Sepilok. Tijdens uw verblijf brengt u natuurlijk een bezoek aan het Sepilok orang-oetan reservaat.

Dag 20 : Sepilok-Sandakan-Sukau

Transfer naar Sukau aan de Kinabatangan rivier. U maakt een onvergetelijke boottocht op een van de zijrivieren van de Kinabatangan om de zeldzame neusapen en vele andere dieren in hun natuurlijke milieu te bewonderen.

Dag 21 : Sukau

U gaat opnieuw de Kinabatangan rivier op en gaat u op weg naar de Oxbow-meren. Hier gaat u op zoek naar verschillende vogels, zoals neushoorn- en ijsvogels en de vele andere dieren.

Dag 22 : Sukau-Sandakan-Kota Kinabalu

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Kota Kinabalu. Bij aankomst transfer naar uw accommodatie in het noorden van Kota Kinabalu; Tuaran. Kota Kinabalu is de hoofdstad van Sabah. Het is een levendig centrum dat goed per voet te verkennen is. U vindt er onder ander winkelcentra, moskees en musea.

Dag 23 : Kota Kinabalu

In Kota Kinabalu kunt u de laatste dagen genieten van zon en zee of een excursie maken naar de omgeving van Kota Kinabalu.

Dag 24 : Vertrek naar Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Kota Kinabalu voor uw vlucht huiswaarts (eventueel met stopover in o.a. Singapore, Kuala Lumpur, Jakarta, Doha, Dubai of Hong Kong).

Dag 25 : Aankomst op Schiphol

Aankomst op Schiphol.

Kuala Lumpur, Swiss Garden hotel

Het comfortabele Swiss Garden hotel ligt aan Jalan Pudu, in het hart van de gouden driehoek.

Lees meer

Cameron Highlands, Strawberry Park resort

Het Strawberry Park is het meest bekende resort in de Cameron Highlands.

Lees meer

Penang, Bayview hotel Georgetown

Het Bayview hotel is gelegen in de hoofdstad van Penang; Georgetown.

Lees meer

Kota Bharu, The Grand Renai hotel

The Grand Renai hotel (voorheen Renaissance hotel) is gelegen in de stad Kota Bharu, aan de unieke oostkust. Het valt direct op in de relatief kleine stad met weinig westerse invloeden. Vanuit uw hotel bent u in tien minuten op de centrale markt of in het kleine winkelcentrum dat u direct naast uw accommodatie vindt. The Grand Renai hotel in Kota Bharu biedt u de mogelijkheid om in alle comfort te verblijven aan de traditionele oostkust van Maleisië.

Kamers
De mooie 298 kamers zijn elegant en stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien en bieden u uitzicht op de stad of het zwembad.

Faciliteiten
U vindt hier verschillende faciliteiten, zo kunt u gebruik maken van de tennis- of squashbaan of u kunt ontspannen in het zwembad, de sauna of de jacuzzi. Ook is er de mogelijkheid om te sporten in het fitnesscentrum. Dineren kunt u in een van de  restaurants.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer

Kuantan, Swiss Garden Beach resort

Het Swiss Garden Beach resort is gelegen aan Balok Beach, de beroemde oostkust van Maleisië bij het plaatsje Kuantan.

Lees meer

Kuching, Hilton hotel Kuching

Het stijlvolle Hilton Kuching hotel ligt in het centrum, direct aan de Sarwak rivier en heeft een prachtig uitzicht.

Lees meer

Batang Ai, Iban Longhouse

Tijdens een verblijf in een traditioneel longhouse maakt u kennis met de manier van leven van de Dayak.

Lees meer

Damai Beach, Damai Beach resort

Omringd door kustlandschap met weelderige tropische bossen, stranden en azuurblauwe zee ligt Damai Beach resort.

Lees meer

Sepilok, Sepilok Nature resort

Te midden van de groene jungle en een prachtige orchideeëntuin ligt het kleinschalige Sepilok Nature resort.

Lees meer

Sukau, Kinabatangan Riverside lodge

De Kinabatangan Riverside lodge ligt direct aan de oever van de gelijknamige rivier.

Lees meer

Kuala Lumpur, Swiss Garden hotel

Het comfortabele Swiss Garden hotel ligt aan Jalan Pudu, in het hart van de gouden driehoek.

Lees meer

Cameron Highlands, Strawberry Park resort

Het Strawberry Park is het meest bekende resort in de Cameron Highlands.

Lees meer

Penang, Bayview hotel Georgetown

Het Bayview hotel is gelegen in de hoofdstad van Penang; Georgetown.

Lees meer

Kota Bharu, The Grand Renai hotel

The Grand Renai hotel (voorheen Renaissance hotel) is gelegen in de stad Kota Bharu, aan de unieke oostkust. Het valt direct op in de relatief kleine stad met weinig westerse invloeden. Vanuit uw hotel bent u in tien minuten op de centrale markt of in het kleine winkelcentrum dat u direct naast uw accommodatie vindt. The Grand Renai hotel in Kota Bharu biedt u de mogelijkheid om in alle comfort te verblijven aan de traditionele oostkust van Maleisië.

Kamers
De mooie 298 kamers zijn elegant en stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien en bieden u uitzicht op de stad of het zwembad.

Faciliteiten
U vindt hier verschillende faciliteiten, zo kunt u gebruik maken van de tennis- of squashbaan of u kunt ontspannen in het zwembad, de sauna of de jacuzzi. Ook is er de mogelijkheid om te sporten in het fitnesscentrum. Dineren kunt u in een van de  restaurants.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer

Kuantan, Swiss Garden Beach resort

Het Swiss Garden Beach resort is gelegen aan Balok Beach, de beroemde oostkust van Maleisië bij het plaatsje Kuantan.

Lees meer

Kuching, Hilton hotel Kuching

Het stijlvolle Hilton Kuching hotel ligt in het centrum, direct aan de Sarwak rivier en heeft een prachtig uitzicht.

Lees meer

Batang Ai, Iban Longhouse

Tijdens een verblijf in een traditioneel longhouse maakt u kennis met de manier van leven van de Dayak.

Lees meer

Damai Beach, Damai Beach resort

Omringd door kustlandschap met weelderige tropische bossen, stranden en azuurblauwe zee ligt Damai Beach resort.

Lees meer

Sepilok, Sepilok Nature resort

Te midden van de groene jungle en een prachtige orchideeëntuin ligt het kleinschalige Sepilok Nature resort.

Lees meer

Sukau, Kinabatangan Riverside lodge

De Kinabatangan Riverside lodge ligt direct aan de oever van de gelijknamige rivier.

Lees meer

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is de bruisende hoofdstad van Maleisië. Het is een stad vol contrasten.

Lees meer

Cameron Highlands

De Cameron Highlands is een oud Engels theeplantage gebied.

Lees meer

Penang

Penang is bekend vanwege het levendige stadsleven, het bosrijke achterland en de prachtige tempels.

Lees meer

Kota Bharu

Kota Bharu staat voor cultuur snuiven. In deze omgeving ontdekt u het verschil tussen de modernere westkust en de nog weinig bezochte oostkust. Het is een uniek gezicht om de voornamelijk vrouwelijke bevolking, zittend op een verhoging en gekleed in traditionele kledij met een kleurrijke “Tudung” en “Baju Kurung, hun waren te zien verhandelen. Een echte belevenis!

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

Lees meer

Kuantan

Een combinatie van cultuur en strand vindt u in Kuantan.

Lees meer

Kuching

Kuching ligt aan de machtige Sarawak rivier en heeft nog de ambiance van een typisch Aziatische stad.

Lees meer

Semenggoh orang-oetan opvangcentrum

Het Semenggoh orang-oetan opvangcentrum is gelegen in het midden van de jungle.

Lees meer

Inheemse Iban-stam

De Iban, in vroegere tijden gevaarlijke koppensnellers, wonen in kleine nederzettingen aan de rivieren diep in de jungle

Lees meer

Damai Beach

Ten noorden van Kuching, aan een lange baai die uitmondt in de Zuid-Chinese Zee ligt Damai Beach.

Lees meer

Bako National Park

Het Bako National Park omvat maar liefst 41 km2 primair tropisch kust- en regenwoud.

Lees meer

Recensies

72 mensen beoordelen Rama Tours Holland gemiddeld met een 9.1  / 10