Rama Tours

Vakantie Laos

Laos is één van de meest bijzondere landen van Zuid-Oost Azië en het enige land in Indochina dat niet aan zee grenst. Door deze ligging en het strenge politieke klimaat is het tevens één van de meest geïsoleerde landen van Azië. De laatste jaren is Laos toegankelijker geworden en steeds meer reizigers ontdekken dit fascinerende land. De ongerepte natuur, bijzondere boeddhistische tempels, oude Franskoloniale gebouwen, kleurrijke bergstammen en zeer vriendelijke en behulpzame bevolking staan garant voor een onvergetelijke ontdekkingsreis!

 

Bekijk onze voorbeeldreizen voor Laos »

Reisvoorstel aanvragen »

Laos: land van de Mekong

Qua landschap is Laos in drie regio’s onder te verdelen. Het noorden is bergachtig, met schilderachtige dorpjes en dichte bossen. Dit is het leefgebied van de Karen, Hmong en vele andere bergvolkeren. Het centrale gedeelte heeft een heuvelachtig landschap met schitterende valleien en in het zuiden vindt u bergplateaus, koffieplantages, watervallen en een delta van de Mekong rivier. De Mekong is de belangrijke levensader van Laos. Deze rivier doorkruist het hele land van noord naar zuid en heeft een lengte van maar liefst 1865 kilometer. Uit de vele mooie tempels en kloosters is af te leiden dat het Boeddhisme de belangrijkste godsdienst is. Ondanks de koloniale bezetting door de Fransen, de invloed van de Vietnam oorlog en het communisme is de aanhang voor deze levensbeschouwing nog altijd zeer groot.

 

Bekijk onze voorbeeldreizen voor Laos »

Reisvoorstel aanvragen »

Landkaart Laos

Praktische informatie

Visuminformatie

Voor een reis naar Laos is een visum noodzakelijk. Een visum kunt u bij aankomst aanvragen op de luchthavens van Vientiane Wattay, Pakse en Luang Prabang en op de International Friendschip Bridge in Nong Khai op de grens van Thailand met Laos. Dit visum is geldig voor een maximaal verblijf 30 dagen en kost ca. 30 USD per persoon. U dient hiervoor een aantal formulieren in te vullen en tevens te beschikken over een recente pasfoto. Bij de volgende grensposten kunt u dit visum ook aanvragen, Ban Houai Sai – Chiang Khong, Savannakhet – Mukdaharn, Vang Tao – Chong Mek, Denesavanh – Lao Bao (Vietnam), Nam Phao of Keo Neua – Cau Treo en Boten – Bohane (China). Bij Veun Kham (Cambodja) heeft u een toeristenvisum van een Laotiaanse ambassade nodig. Uw visum kunt u ook te allen tijde voor vertrek aanvragen bij de Laotiaanse ambassade in Brussel.

Sinds kort kunt u uw visum ook online aanvragen op https://laoevisa.gov.la/index. Let wel, het visum dat u online kunt aanvragen is alleen geldig bij aankomst op de luchthaven van Vientiane en als u het land binnenkomt via de Thai-Laos Friendship Bridge I (bij Vientiane) ook zijn er 15 USD extra administratiekosten bij een online aanvraag.

Vaccinaties

Voor Laos zijn geen inentingen verplicht. Wel wordt een aantal vaccinaties aangeraden, zoals DTP, hepatitis A en buiktyfus. Vaccinatie tegen gele koorts is voor Laos alleen verplicht als u in de zeven dagen voordat u Cambodja binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Raadpleeg voor actuele informatie altijd tijdig uw huisarts, de lokale GGD of het vaccinatiebureau. Het is raadzaam 4 tot 6 weken voor vertrek bij één van bovengenoemde instanties te informeren. Tip: neem uw reisprogramma mee, zodat de instantie kan zien waar uw reis exact heengaat.

Laos is een land waar de malariamug voorkomt. Het advies is dan ook om hiertegen malariatabletten te gebruiken. Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. De kans op malaria wordt verminderd door kleding te dragen met lange mouwen en broekspijpen. Ook een insectenwerend middel met DEET is aan te raden.

U kunt ook informatie inwinnen via de vaccinatielijn: 0900-9584 of via de website http://www.gezondopreis.nl/.

Kleding

Voor Laos adviseren wij u luchtige, katoenen kleding mee te nemen. In de bergen kan het ’s avonds en ’s nachts wat afkoelen, dan is het prettig om een vestje bij u te hebben. Ook shirts met lange mouwen en broeken zijn aan te raden voor de avond in verband met de aanwezigheid van muggen.

Voor Laotianen is bedekte kleding de norm. U zult merken dat er deuren voor u opengaan die voor anderen gesloten blijven, als u zich aanpast aan kleding en gewoonten. Het is daarom verstandig t-shirts met een kort mouwtje en shorts en rokjes tot op de knie mee te nemen, dan zit u meestal goed. In tempelcomplexen gelden vaak iets striktere kledingvoorschriften. Neem voor de zekerheid een set nette kleding mee voor bepaalde gelegenheden (een duurder restaurant, een uitnodiging om bij iemand te eten, een officiële of religieuze bijeenkomst). Daarnaast raden wij u aan niet al te veel kleding mee te nemen omdat u uw kleding doorgaans gemakkelijk kunt laten wassen in hotels waar u minimaal 2 nachten verblijft. En komt u kleding tekort, dan is Laos de beste plek om nieuwe kleding te kopen.

Taal

De officiële taal van Laos is het Lao. Het Lao is sterk verwant aan het Thai, wat ook in Laos goed begrepen wordt. Veel etnische groepen hebben ook hun eigen taal. In de toeristische gebieden is Engels vaak de voertaal en kunt u zich goed verstaanbaar maken. De oudere generatie in Laos spreekt dikwijls ook nog Frans, wat terugvoert naar de Frans-koloniale tijd.

Telefonie & internet

In Laos kunt u tegenwoordig vanuit de meeste hotels met een satelliettelefoon bellen met het thuisfront. Houdt er wel rekening mee het hotel hier vaak hoge kosten voor rekent. Het is ook mogelijk ter plaatse een simkaart aan te schaffen. De kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon zijn in dit geval lager dan bij het gebruik van uw Nederlandse simkaart.

Op de meeste (toeristische) plekken in Laos zijn internetcafés te vinden waar u spotgoedkoop gebruik kunt maken van het internet. Houdt u er wel rekening me dat het internet soms erg traag kan zijn. In de meer afgelegen gebieden is het vaak moeilijk om een internetcafé te vinden en als ze er zijn werkt het vaak heel traag of niet.

Verzekeringen

Wanneer u een mooie reis heeft geboekt of wilt gaan boeken is het natuurlijk verstandig om een goede verzekering af te sluiten. U wilt tenslotte onbezorgd op reis! Er zijn twee soorten verzekeringen: de reisverzekering en de annuleringsverzekering. Met de reisverzekering bent u goed verzekerd tegen bijvoorbeeld de kosten van opname in een (duur) ziekenhuis of kliniek in het buitenland of tegen repatriëring van u en uw reisgenoten na een ongeval of ziekte. De annuleringsverzekering vergoedt uw annuleringskosten in geval u de reis voor vertrek moet annuleren. Deze verzekering vergoedt ook de reeds door u voldane reissom, indien u plotseling naar huis moet terugkeren. Rama Tours Holland werkt samen met één van de beste reisverzekeraars van Nederland: De Europeesche Verzekeringen. Deze maatschappij hanteert gunstige voorwaarden en kent een uitstekende service!

Kortlopende- of doorlopende verzekering

De kortlopende verzekering geldt voor de duur van één vakantie, terwijl u de doorlopende verzekeringen voor minimaal 1 jaar afsluit waarmee elke vakantie tijdens dat jaar gelijk is verzekerd. Indien u vaker in een jaar op vakantie gaat of een duurdere reis onderneemt, is het vaak verstandig om een doorlopende reis- of annuleringsverzekering af te sluiten. Bovendien zijn kinderen bij een doorlopende reisverzekering tot 5 jaar GRATIS en blijvend tot 27 jaar (ook uitwonend) voor een geringe toeslag meeverzekerd! Bij de Europeesche kunt u een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten voor reissommen tot maximaal €1.500 of maximaal €3.000 per persoon. De doorlopende annuleringsverzekering tot maximaal €3.000 is alleen mogelijk in combinatie met een doorlopende reisverzekering. Bij hogere reissommen kunt u het verschil kortlopend bijverzekeren

Reisverzekering

Met een goede reisverzekering gaat u onbezorgd en goed voorbereid op vakantie. U kunt kiezen tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Zo kunt u zelf bepalen welke verzekering het best bij u past. Een reisverzekering bestaat standaard uit de basisdekking. Heeft u bijvoorbeeld onverwachte reiskosten, of maakt u iets stuk in de hotelkamer dan bent u hiervoor verzekerd. Daarnaast kunt u de basisdekking uitbreiden en onder meer rechtsbijstand, ongevallen en geneeskundige kosten meeverzekeren zodat u ten allen tijden goed verzekerd bent tegen bijvoorbeeld de kosten van opname in een (duur) ziekenhuis in het buitenland, of tegen repatriëring van u en uw reisgenoten na een ongeval of ziekte.

Annuleringsverzekering

Behalve een reisverzekering is ook een annuleringsverzekering erg belangrijk. Het zal u maar gebeuren dat de door u geboekte reis niet door kan gaan, of dat u de reis vroegtijdig dient te beëindigen. Met een annuleringsverzekering zijn zowel de kosten voor annulering als de eventuele ongebruikte reisdagen verzekerd. Daarbij kunt u de annuleringsverzekering uitbreiden met de allrisk-annulering en een verzekering voor de (zaak)waarnemer:

Allrisk-annuleringsverzekering
Bij de allrisk annuleringsverzekering kunt u zelf bepalen om welke reden u uw vakantie annuleert. In dit geval kunt u niet alleen beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag u zelf bepalen om welke reden u liever niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld als u toch die nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen, of wanneer uw beste vriend(in) ziek is. Voor deze extra annuleringsredenen krijgt u 75% van uw annuleringskosten vergoed. Voor uitzonderingen verwijzen wij u door naar de voorwaarden.

  • WAARNEMER

Indien u een waarnemer meeverzekert en hij of zij overkomt iets waardoor u de reis dient te annuleren of vroegtijdig dient af te breken, krijgt u de ongebruikte reisdagen en kosten voor annulering vergoed.

Verzekering voor afkoop eigen risico
Dit product verzekert het eigen risico in het geval van cascoschades bij huur van een auto, motor, camper of caravan en biedt daarnaast dekking voor door het verhuurbedrijf uitgesloten cascoschades.

NB: Indien u al in het bezit bent van een doorlopende annuleringsverzekering
Als u reeds een doorlopende annuleringsverzekering heeft, let u dan goed op de maximaal verzekerde reissom per persoon. Meestal bedraagt deze € 1.250 of € 1.500. Rama Tours Holland kan het verschil tussen de totale reissom en het maximaal verzekerd bedrag voor u bijverzekeren op een aflopende annuleringsverzekering. Uiteraard kan Rama Tours Holland ook een offerte voor u uitbrengen om uw verzekering op maat bij de Europeesche onder te brengen tegen een scherpe premie, of zelfs een topdekking voor u regelen waarmee u de meest complete reisverzekering heeft die u zich maar kan wensen!

Paspoort

Uw paspoort dient bij aankomst in Laos nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Belgische reizigers dienen te beschikken over een internationale reispas. Tevens adviseren wij u om een kopie van het paspoort mee te nemen of naar uzelf te mailen. Bij verlies of diefstal kan dit erg handig zijn. Indien uw paspoort is gestolen of zoek is geraakt, dient u een nieuw reisdocument aan te vragen bij de Nederlandse ambassade in Bangkok (de ambassade voor Laos wordt vertegenwoordigd door de Nederlandse ambassade in Thailand).  Voor de resterende periode van uw verblijf kunt u gebruik maken van een noodpaspoort. Vergeet echter niet om ter plaatse een verklaring van vermissing in te vullen en/of aangifte van diefstal te doen.

Geldzaken

Munteenheid

De munteenheid van Laos is de Kip (LAK). De waarde van deze munt fluctueert en ligt de laatste jaren tussen rond de 10.000 Kip voor 1 euro. Voor actuele informatie over wisselkoersen verwijzen wij u naar de website www.xe.com. Er zijn biljetten van 50.000, 20.000, 10.000, 5.000, 2.000, 1.000, en 500 Kip. Zorg dat u altijd wat kleinere coupures bij u heeft voor fooitjes of kleinere uitgaven.

De Kip die u overhoudt kunt u in het buitenland niet meer omwisselen. Wij adviseren u daarom de laatste dagen niet al te veel geld meer op te nemen of om te wisselen.

Pinnen

In de Luang Prabang en Vientiane is er een aantal pinautomaten. Het is verstandig om Amerikaanse Dollars mee te nemen, die op veel plaatsen inwisselbaar zijn.

Credit cards

Credit cards worden over het algemeen alleen in de luxere hotels en restaurants geaccepteerd. Bij enkele banken in Vientiane kunt u ook contant geld opnemen met een credit card. We adviseren u wel om het gebruik van uw credit card te vermijden omdat er namelijk nog weleens gefraudeerd wordt.

Fooien

Ook in Laos is het tegenwoordig steeds vaker gebruikelijk om fooien te geven. Vooral uw chauffeur en/of gids zullen het op prijs stellen een extraatje te ontvangen na hun inzet. Het bedrag dat u geeft aan fooi is volledig aan uzelf en afhankelijk van uw mate van tevredenheid. Ook porters en kamermeisjes kunnen een extraatje wel waarderen. Wij adviseren u wel om de fooien persoonlijk te overhandigen.

Afdingen

Het is in Laos de normaalste zaak om te onderhandelen over de prijs van producten en diensten, vooral op markten en in lokale winkels. Voelt u zich dus niet bezwaard om een lagere prijs te vragen dan wat er wordt gevraagd. Ook bij het gebruik van lokaal vervoer, bijvoorbeeld taxi’s en tuktuks (motortaxi), is het gebruikelijk te onderhandelen over de prijs. In supermarkten en restaurants wordt in de regel niet afgedongen. Hier worden in de meeste gevallen vaste prijzen gehanteerd. Voor het afdingen zijn geen echte richtlijnen. Neem vooraf een bedrag in gedachte wat u maximaal wilt uitgeven voor het product of de dienst. We adviseren altijd op respectvolle manier te onderhanden. Blijf te allen tijde lachen en probeer niet te schreeuwen of kwaad weg te lopen.

Tijd

In onze zomertijd is het in Laos vijf uur later dan in Nederland, in onze wintertijd zes uur. Laos bevindt zich in dezelfde tijdszone als de omliggende landen Vietnam, Cambodja en Thailand, maar in China en Maleisië is het een uur later.

Elektriciteit

Laos heeft een ruim elektriciteitsnetwerk, hoewel in veel (voornamelijk landelijke) gebieden stroomstoringen zeer regelmatig voorkomen. Het voltage is meestal 220 volt. Daarnaast is het handig om een wereldstekker mee te nemen. Deze zijn te koop bij onder andere ANWB, Kijkshop en Hema.

Beste reistijd

Klimatologisch is Laos in te delen in drie seizoenen, namelijk het droge seizoen, het hete seizoen en het regenseizoen. Het droge seizoen van oktober tot en met februari is wellicht de meest aangename periode om naar Laos te reizen. Het is over het algemeen droog en de temperaturen liggen rond de 26 tot 29 graden Celsius. Eind februari beginnen de temperaturen al fors op te lopen en maart, april en begin mei zijn over het algemeen zeer heet. Na deze hete periode brengt de moesson enigszins verkoeling, maar uiteraard ook veel regen met zich mee. De zwaarste regens vallen meestal in juli en augustus. Het betekent niet dat het de hele dag door regent. Vaak zijn het dagelijks hevige maar korte buien. En daar tegenover staat dat het landschap wel heel mooi en groen wordt en de rivieren (en watervallen!) voller en spectaculairder worden.

Heeft u vragen, of wilt u een van onze specialisten spreken? Neem dan gerust contact op via: 020 - 673 47 73

Bolavenplateau, Tad E-tu resort | Rama Tours

Bolavenplateau, Tad E-tu resort

Tad E-Tu resort is gebouwd op een voormalige koffie- en theeplantage in de prachtige natuur, ver weg van de bewoonde wereld. Een ideale plek om de omgeving te verkennen of om te genieten van de rust en de natuur.

 

Kamers
De bungalows in het E-Tu resort zijn eenvoudig maar schoon en de plek maakt alles meer dan goed. U heeft een prettige veranda met prachtige uitzicht. Een hele fijne plek om te ontspannen! De badkamer is sober maar functioneel. Doordat u op het Bolavenplateau verblijft, op ca. 1100 meter hoogte, heerst er een aangename temperatuur waardoor airconditioning niet nodig is.

 

Faciliteiten
Doordat het E-Tu resort zeer afgelegen is, bent u voor het avondeten gebonden aan uw hotel. Er worden heerlijk, doch eenvoudige, maaltijden voor u bereid. Vanuit het resort kunt u diverse trektochten ondernemen.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer
Bolavenplateau, Tad Fane Resort | Rama Tours

Bolavenplateau, Tad Fane Resort

Het Tad Fane resort ligt op het Bolavenplateau, één van de mooiste plekken in Zuid-Laos. Het eco-resort heeft een fenomenaal uitzicht over de watervallen van Tad Fane, welke in een 200 meterdiepte storten. Boven de waterval strekt zich de weelderige jungle van Dong Hua Sao uit. Het is een van de 18 ‘National Biodiversity Conservation Areas’ in Laos. Om het eco-toerisme te ondersteunen wordt vanuit dit resort de lokale bevolking gestimuleerd om hun handgemaakte waren en kunst te verkopen. Op die manier hebben zij een bron van inkomsten uit het toerisme in plaats van jagen en houtkap.

 

Kamers

De 14 comfortabele bungalows zijn in 2005 geheel gerenoveerd. Alle kamers hebben een privé badkamer met warme douche. In de winter kan het ’s avonds en ’s nachts aardig afkoelen. Het resort zorgt dan voor extra dekens. En vraagt u ook eens naar de ruime familiekamers!

 

Faciliteiten

De omgeving leent zich uitstekend voor prachtige wandelingen door de jungle. Het personeel van het resort of een dorpsbewoner zal u hier graag bij begeleiden!. In het restaurant kunt u genieten van allerhande gerechten uit de wereldkeuken en in de bar kunt u ’s avonds bij de open haard heerlijk bijkomen van een actieve dag.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer
Bolavenplateau, Tad Lo Lodge | Rama Tours

Bolavenplateau, Tad Lo Lodge

De lodge is omgeven door een beeldschone natuur, aan weerszijden van de Sextet rivier met daaronder de Tad Hang watervallen. U raakt hier direct in de juiste, relaxte stemming door de rustgevende omgeving goed in u op te nemen. Rond het dorpje Tad Lo kunt u uitstekend wandelen.

 

Kamers

Tad Lo Lodge heeft 25 mooie en moderne bungalows, gebouwd in Laotiaanse stijl op palen. Elke bungalow is ruim en heeft een privé balkon met buitenmeubilair. Om optimaal te genieten van de natuur is aan de bovenkant van de muur natuurlijk licht gecreëerd om de lodge te laten smelten met de omgeving. Alle bungalows zijn uniek en gedecoreerd met Franse, Laotiaanse en Cambodjaanse kunst. Ze zijn voorzien van warm water douches en elektrische ventilatoren.

 

Faciliteiten

In het restaurant kunt u kiezen voor een plekje in het restaurant zelf of aan de kant van de watervallen. Deze unieke plek biedt mooie uitzichten in een oosters decor met prachtige Khmer standbeelden en kunst. De lodge biedt een thuis aan twee geredde olifanten. U kunt verschillende activiteiten ondernemen als een trekking, fietsen, zwemmen en natuurlijk een ritje maken op een olifant.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer
Don Khong, Pon's Arena | Rama Tours

Don Khong, Pon's Arena

Door de ideale ligging aan de rivier en vlakbij restaurants en winkeltjes is Pon’s Arena een perfecte uitvalsbasis om Don Khong te verkennen. Bij diverse shops kunt u fietsen huren, een erg leuke manier om het eiland te ontdekken!

 

Kamers

Het hotel is nog vrij nieuw. Alle kamers zijn modern ingericht met simpele, maar stijlvolle decoratie en zijn voorzien van comfortabele bedden en badkamer.

 

Faciliteiten

Het restaurant ligt aan de rivier en biedt prachtige uitzichten over het water terwijl u een heerlijk diner nuttigt. Het hotel biedt verschillende services zoals draadloos internet, wasservice en  auto- en bootverhuur.

Lees meer
Don Khong, Sala Done Khone | Rama Tours

Don Khong, Sala Done Khone

Sala Done Khone is gevestigd in een Frans koloniaal gebouw met daarom heen cottages in Laotiaanse stijl. Dit alles omgeven door een weelderige tropische tuin direct aan de Mekong rivier, en tegenover het eilandje Don Det.

 

Kamers

Dit kleinschalige hotel telt slecht 11 kamers die zijn onderverdeeld in drie typen: ‘French residence’. ‘Lao residence’ en superior studio. De ligging van de kamer bepaalt het type. Alle voorzieningen in de kamers zijn gelijk.

 

Faciliteiten

In het drijvende restaurant worden gerechten geserveerd uit de internationale keuken. ’s Avonds geniet u hier van de magische zonsondergang!

Lees meer
Houay Xai, Houayxai Riverside hotel | Rama Tours

Houay Xai, Houayxai Riverside hotel

Het Houayxai Riverside Hotel in Houay Xai is een eenvoudige accommodatie aan de Mekong rivier die tussen Laos en Thailand loopt. Een prima accommodatie als technische stop na aankomst vanuit Thailand.

Kamers
Het hotel telt totaal 14 kamers,  zijn simpel, maar schoon en voorzien van airconditioning, Wifi en privé badkamer.


Faciliteiten
Vanuit het restaurant van het Riverside hotel heeft u een prachtig uitzicht over de Mekong rivier en kunt u een prima hapje eten.

Meer informatie rondreis door Laos »

Lees meer
Luang Namtha, The Boat Landing | Rama Tours

Luang Namtha, The Boat Landing

Aan de oevers van de Nam Tha rivier in het noordelijke deel van Luang Namtha bevindt zich de The Boat Landing guesthouse; een comfortabele en sfeervolle Eco Lodge. In de omgeving van Luang Namtha leven tal van verschillende etnische groepen. U krijgt hier een bijzonder stukje van Laos te zien. Vele tradities en gebruiken van de verschillende stammen zijn nog niet zijn aangetast door de moderne wereld.

Kamers
De bungalows zijn gemaakt van lokale materialen en gebouwd in de Lao stijl. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van moderne badkamers met zonnewarm water. Vanaf de  veranda heeft u een prachtig uitzicht op de Nam Tha rivier.

Faciliteiten
In het restaurant worden lokale gerechten geserveerd met een ruime keus aan vegetarische gerechten. Ook worden er verschillende eco-tours georganiseerd vanuit het hotel.

Meer informatie rondreis door Laos »

Lees meer
Luang Prabang, Indigo House | Rama Tours

Luang Prabang, Indigo House

De ligging van Indigo House is geweldig te noemen. U hoeft maar naar buiten te lopen en u bevindt zich in de alledaagse drukte van het stadje. De kleurrijke markten (ochtend en avond), fruitstalletjes, restaurants en de belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich allemaal in de directe nabijheid van het hotel.

 

Kamers

Het vier verdiepingen tellende hotel heeft 12 superior kamers, waarvan 8 met bad en 4 met douche. De kamers zijn in Laotiaanse stijl ingericht, met een moderne finishing touch en hebben allemaal een televisie, kaptafel, koelkastje, haardroger, kluis, telefoon en minibar. Ook wordt u verwend met een fruitmand of een snack.

 

Faciliteiten

Op de derde etage is het openlucht restaurant. Van hieruit heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over Luang Prabang. In het cafetaria kunt u altijd terecht voor een verfrissend drankje of een lekker kopje ‘Lao coffee’.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer
Luang Prabang, Luangprabang View hotel | Rama Tours

Luang Prabang, Luangprabang View hotel

het Luangprabang View hotel ligt net buiten de stad, op een heuvel, en dankt zijn naam aan de prachtige ligging. Vanuit het hotel heeft u namelijk panoramisch uitzicht over heel Luang Prabang.

Kamers 
Luangprabang View hotel bestaat uit twee delen: het oude en het nieuwe gedeelte. De standaard kamers bevinden zich in het aparte gebouw (oude gedeelte) van het hotel. Deze kamers zijn recentelijk gerenoveerd en doen qua comfort zeker niet onder voor de kamers in het nieuwe gedeelte. De overige kamers bevinden zich in het nieuwe gedeelte van het hotel en hebben uitzicht over de stad.

Faciliteiten
Het prachtige zwembad is absoluut ons favoriete onderdeel van dit hotel. Vanaf hier heeft u uitzicht over heel Luang Prabang, en kunt u genieten van een spectaculaire zonsondergang onder het genot van een heerlijke cocktail. In het Som View restaurant staat ‘s ochtends het gevarieerde ontbijtbuffet klaar, ‘s middags en ‘s avonds kunt u er terecht voor lunch en diner. Uiteraard mag ook een spa niet ontbreken in dit hotel. Het personeel is vriendelijk en helpt graag om een transfer naar de stad te regelen.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer
Luang Prabang, Mekong River View Resort | Rama Tours

Luang Prabang, Mekong River View Resort

Een kleinschalig en relatief nieuw boutique hotelletje, gelegen op een goede locatie op de punt van het schiereiland van Luang Prabang, dicht bij de Mekong rivier.

 

Kamers

Er zijn slechts 18 kamers in dit kleine hotelletje, deze zijn bijna allemaal gelegen aan de voorzijde van het pand en hebben, weliswaar tussen de palmbomen door, uitzicht op de Mekong. De superior river view kamer is het voordeligst. Dit kamertype heeft een heerlijke veranda en meet 32 m2. De superior suites zijn een flinke slag groter met 48 m2 en hebben een groot balkon aan de zijkant. De luxe junior suites zijn iets kleiner dan de superior suites, maar liggen aan de voorkant en bieden het beste uitzicht. Alle kamers zijn uitgerust met airconditioning, fan, kluisje en flatscreen tv. De inrichting is warm en luxe, met schitterende gelakte houten vloeren en meubilair.

 

Faciliteiten

De faciliteiten zijn beperkt, maar het hotel beschikt wel over een heerlijk restaurant en café (het Viewpoint Café) met terras date en prachtig uitzicht bidet over de rivier. Dit terras zit op korte loopafstand van het hotel zelf, aan de overkant van de straat. In het Mekong River view geniet u van gratis softdrinks en kunt u gratis gebruik maken van fietsen en transport naar het centrum met een golfkarretje.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer
Bolavenplateau, Tad E-tu resort | Rama Tours

Bolavenplateau, Tad E-tu resort

Tad E-Tu resort is gebouwd op een voormalige koffie- en theeplantage in de prachtige natuur, ver weg van de bewoonde wereld. Een ideale plek om de omgeving te verkennen of om te genieten van de rust en de natuur.

 

Kamers
De bungalows in het E-Tu resort zijn eenvoudig maar schoon en de plek maakt alles meer dan goed. U heeft een prettige veranda met prachtige uitzicht. Een hele fijne plek om te ontspannen! De badkamer is sober maar functioneel. Doordat u op het Bolavenplateau verblijft, op ca. 1100 meter hoogte, heerst er een aangename temperatuur waardoor airconditioning niet nodig is.

 

Faciliteiten
Doordat het E-Tu resort zeer afgelegen is, bent u voor het avondeten gebonden aan uw hotel. Er worden heerlijk, doch eenvoudige, maaltijden voor u bereid. Vanuit het resort kunt u diverse trektochten ondernemen.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer
Bolavenplateau, Tad Fane Resort | Rama Tours

Bolavenplateau, Tad Fane Resort

Het Tad Fane resort ligt op het Bolavenplateau, één van de mooiste plekken in Zuid-Laos. Het eco-resort heeft een fenomenaal uitzicht over de watervallen van Tad Fane, welke in een 200 meterdiepte storten. Boven de waterval strekt zich de weelderige jungle van Dong Hua Sao uit. Het is een van de 18 ‘National Biodiversity Conservation Areas’ in Laos. Om het eco-toerisme te ondersteunen wordt vanuit dit resort de lokale bevolking gestimuleerd om hun handgemaakte waren en kunst te verkopen. Op die manier hebben zij een bron van inkomsten uit het toerisme in plaats van jagen en houtkap.

 

Kamers

De 14 comfortabele bungalows zijn in 2005 geheel gerenoveerd. Alle kamers hebben een privé badkamer met warme douche. In de winter kan het ’s avonds en ’s nachts aardig afkoelen. Het resort zorgt dan voor extra dekens. En vraagt u ook eens naar de ruime familiekamers!

 

Faciliteiten

De omgeving leent zich uitstekend voor prachtige wandelingen door de jungle. Het personeel van het resort of een dorpsbewoner zal u hier graag bij begeleiden!. In het restaurant kunt u genieten van allerhande gerechten uit de wereldkeuken en in de bar kunt u ’s avonds bij de open haard heerlijk bijkomen van een actieve dag.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer
Bolavenplateau, Tad Lo Lodge | Rama Tours

Bolavenplateau, Tad Lo Lodge

De lodge is omgeven door een beeldschone natuur, aan weerszijden van de Sextet rivier met daaronder de Tad Hang watervallen. U raakt hier direct in de juiste, relaxte stemming door de rustgevende omgeving goed in u op te nemen. Rond het dorpje Tad Lo kunt u uitstekend wandelen.

 

Kamers

Tad Lo Lodge heeft 25 mooie en moderne bungalows, gebouwd in Laotiaanse stijl op palen. Elke bungalow is ruim en heeft een privé balkon met buitenmeubilair. Om optimaal te genieten van de natuur is aan de bovenkant van de muur natuurlijk licht gecreëerd om de lodge te laten smelten met de omgeving. Alle bungalows zijn uniek en gedecoreerd met Franse, Laotiaanse en Cambodjaanse kunst. Ze zijn voorzien van warm water douches en elektrische ventilatoren.

 

Faciliteiten

In het restaurant kunt u kiezen voor een plekje in het restaurant zelf of aan de kant van de watervallen. Deze unieke plek biedt mooie uitzichten in een oosters decor met prachtige Khmer standbeelden en kunst. De lodge biedt een thuis aan twee geredde olifanten. U kunt verschillende activiteiten ondernemen als een trekking, fietsen, zwemmen en natuurlijk een ritje maken op een olifant.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer
Don Khong, Pon's Arena | Rama Tours

Don Khong, Pon's Arena

Door de ideale ligging aan de rivier en vlakbij restaurants en winkeltjes is Pon’s Arena een perfecte uitvalsbasis om Don Khong te verkennen. Bij diverse shops kunt u fietsen huren, een erg leuke manier om het eiland te ontdekken!

 

Kamers

Het hotel is nog vrij nieuw. Alle kamers zijn modern ingericht met simpele, maar stijlvolle decoratie en zijn voorzien van comfortabele bedden en badkamer.

 

Faciliteiten

Het restaurant ligt aan de rivier en biedt prachtige uitzichten over het water terwijl u een heerlijk diner nuttigt. Het hotel biedt verschillende services zoals draadloos internet, wasservice en  auto- en bootverhuur.

Lees meer
Don Khong, Sala Done Khone | Rama Tours

Don Khong, Sala Done Khone

Sala Done Khone is gevestigd in een Frans koloniaal gebouw met daarom heen cottages in Laotiaanse stijl. Dit alles omgeven door een weelderige tropische tuin direct aan de Mekong rivier, en tegenover het eilandje Don Det.

 

Kamers

Dit kleinschalige hotel telt slecht 11 kamers die zijn onderverdeeld in drie typen: ‘French residence’. ‘Lao residence’ en superior studio. De ligging van de kamer bepaalt het type. Alle voorzieningen in de kamers zijn gelijk.

 

Faciliteiten

In het drijvende restaurant worden gerechten geserveerd uit de internationale keuken. ’s Avonds geniet u hier van de magische zonsondergang!

Lees meer
Houay Xai, Houayxai Riverside hotel | Rama Tours

Houay Xai, Houayxai Riverside hotel

Het Houayxai Riverside Hotel in Houay Xai is een eenvoudige accommodatie aan de Mekong rivier die tussen Laos en Thailand loopt. Een prima accommodatie als technische stop na aankomst vanuit Thailand.

Kamers
Het hotel telt totaal 14 kamers,  zijn simpel, maar schoon en voorzien van airconditioning, Wifi en privé badkamer.


Faciliteiten
Vanuit het restaurant van het Riverside hotel heeft u een prachtig uitzicht over de Mekong rivier en kunt u een prima hapje eten.

Meer informatie rondreis door Laos »

Lees meer
Luang Namtha, The Boat Landing | Rama Tours

Luang Namtha, The Boat Landing

Aan de oevers van de Nam Tha rivier in het noordelijke deel van Luang Namtha bevindt zich de The Boat Landing guesthouse; een comfortabele en sfeervolle Eco Lodge. In de omgeving van Luang Namtha leven tal van verschillende etnische groepen. U krijgt hier een bijzonder stukje van Laos te zien. Vele tradities en gebruiken van de verschillende stammen zijn nog niet zijn aangetast door de moderne wereld.

Kamers
De bungalows zijn gemaakt van lokale materialen en gebouwd in de Lao stijl. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van moderne badkamers met zonnewarm water. Vanaf de  veranda heeft u een prachtig uitzicht op de Nam Tha rivier.

Faciliteiten
In het restaurant worden lokale gerechten geserveerd met een ruime keus aan vegetarische gerechten. Ook worden er verschillende eco-tours georganiseerd vanuit het hotel.

Meer informatie rondreis door Laos »

Lees meer
Luang Prabang, Indigo House | Rama Tours

Luang Prabang, Indigo House

De ligging van Indigo House is geweldig te noemen. U hoeft maar naar buiten te lopen en u bevindt zich in de alledaagse drukte van het stadje. De kleurrijke markten (ochtend en avond), fruitstalletjes, restaurants en de belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich allemaal in de directe nabijheid van het hotel.

 

Kamers

Het vier verdiepingen tellende hotel heeft 12 superior kamers, waarvan 8 met bad en 4 met douche. De kamers zijn in Laotiaanse stijl ingericht, met een moderne finishing touch en hebben allemaal een televisie, kaptafel, koelkastje, haardroger, kluis, telefoon en minibar. Ook wordt u verwend met een fruitmand of een snack.

 

Faciliteiten

Op de derde etage is het openlucht restaurant. Van hieruit heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over Luang Prabang. In het cafetaria kunt u altijd terecht voor een verfrissend drankje of een lekker kopje ‘Lao coffee’.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer
Luang Prabang, Luangprabang View hotel | Rama Tours

Luang Prabang, Luangprabang View hotel

het Luangprabang View hotel ligt net buiten de stad, op een heuvel, en dankt zijn naam aan de prachtige ligging. Vanuit het hotel heeft u namelijk panoramisch uitzicht over heel Luang Prabang.

Kamers 
Luangprabang View hotel bestaat uit twee delen: het oude en het nieuwe gedeelte. De standaard kamers bevinden zich in het aparte gebouw (oude gedeelte) van het hotel. Deze kamers zijn recentelijk gerenoveerd en doen qua comfort zeker niet onder voor de kamers in het nieuwe gedeelte. De overige kamers bevinden zich in het nieuwe gedeelte van het hotel en hebben uitzicht over de stad.

Faciliteiten
Het prachtige zwembad is absoluut ons favoriete onderdeel van dit hotel. Vanaf hier heeft u uitzicht over heel Luang Prabang, en kunt u genieten van een spectaculaire zonsondergang onder het genot van een heerlijke cocktail. In het Som View restaurant staat ‘s ochtends het gevarieerde ontbijtbuffet klaar, ‘s middags en ‘s avonds kunt u er terecht voor lunch en diner. Uiteraard mag ook een spa niet ontbreken in dit hotel. Het personeel is vriendelijk en helpt graag om een transfer naar de stad te regelen.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer
Luang Prabang, Mekong River View Resort | Rama Tours

Luang Prabang, Mekong River View Resort

Een kleinschalig en relatief nieuw boutique hotelletje, gelegen op een goede locatie op de punt van het schiereiland van Luang Prabang, dicht bij de Mekong rivier.

 

Kamers

Er zijn slechts 18 kamers in dit kleine hotelletje, deze zijn bijna allemaal gelegen aan de voorzijde van het pand en hebben, weliswaar tussen de palmbomen door, uitzicht op de Mekong. De superior river view kamer is het voordeligst. Dit kamertype heeft een heerlijke veranda en meet 32 m2. De superior suites zijn een flinke slag groter met 48 m2 en hebben een groot balkon aan de zijkant. De luxe junior suites zijn iets kleiner dan de superior suites, maar liggen aan de voorkant en bieden het beste uitzicht. Alle kamers zijn uitgerust met airconditioning, fan, kluisje en flatscreen tv. De inrichting is warm en luxe, met schitterende gelakte houten vloeren en meubilair.

 

Faciliteiten

De faciliteiten zijn beperkt, maar het hotel beschikt wel over een heerlijk restaurant en café (het Viewpoint Café) met terras date en prachtig uitzicht bidet over de rivier. Dit terras zit op korte loopafstand van het hotel zelf, aan de overkant van de straat. In het Mekong River view geniet u van gratis softdrinks en kunt u gratis gebruik maken van fietsen en transport naar het centrum met een golfkarretje.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer
Bolavenplateau | Rama Tours

Bolavenplateau

Het hoger gelegen Bolavenplateau staat bekend om de koffie die er wordt verbouwd. De ‘Lao Coffee’ behoort tot de beste en duurste koffiesoorten ter wereld. De Fransen zijn aan het begin van de 20e eeuw begonnen met het aanleggen van koffie, rubber en bananen. Na de Franse tijd zijn de plantages verwaarloosd en pas de laatste tientallen jaren zijn de Laven (de grootste bevolkingsgroep op het plateau) weer begonnen met de verbouw van koffie. Ondanks de plantages is het Bolavenplateau nog steeds een ongerept gebied met schitterend natuurschoon en dichte jungle. Door de naaldboombossen met wilde orchideeën kunt u prachtige wandelingen maken naar spectaculaire watervallen Tad Lo, Tad Fane en Tad Yeuang en naar diverse dorpjes van inheemse stammen zoals de Katou, Katung en Khmu.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer
Boottocht over de Mekong | Rama Tours

Boottocht over de Mekong

Als u uit het noorden van Thailand komt, kunt u bij de plaats Chiang Khong de grens oversteken, waarna u in Laos bent

Lees meer
Luang Prabang | Rama Tours

Luang Prabang

Luang Prabang is de oude hoofdstad van het Lane Xang koninkrijk. De oude koningsstad werd eind 1995 door Unesco op de werelderfgoedlijst van belangrijkste cultuurgoederen van de wereld gezet. Deze erkenning onderstreept het unieke karakter van Luang Prabang. Tientallen prachtige boeddhistische tempels, huizen met Frans-koloniale architectuur, de ligging tussen twee rivieren en de omringende bergen maken Luang Prabang tot één van de mooiste en charmantste steden van het land. Luang Prabang kunt u uitstekend te voet ontdekken, de meeste bezienswaardigheden liggen in de oude stad. Bijzondere plekken om te heen te gaan, zijn de prachtige Wat Xieng Thong, de berg Phou Si met een schitterend uitzicht over Luang Prabang en omgeving en het interessante museum van het Royal Palace. ‘s Avonds is het heerlijk slenteren over de sfeervolle nachtmarkt.

Ook in de omgeving van Luang Prabang is veel te doen. Een bezoek aan de Kuang Si of Tat Sae watervallen is zeker aan te raden evenals een boottocht naar de grotten van Pak Ou. Op deze plek vloeien de Nam Ou rivier en de Mekong samen. In de ontelbare spelonken en nissen van de mysterieuze grotten langs deze route staan duizenden Boeddhabeelden. Het is leuk om deze tocht te combineren met een bezoekje aan een weversdorpje of een LaoLao-stokerij (de lokale sterke drank).

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer
Noord Laos | Rama Tours

Noord Laos

Het noorden van Laos wordt nog erg weinig bezocht. Onterecht, want het is het geweldig mooie en indrukwekkende regio met prachtig natuurschoon. De wegen zijn nu verbeterd waardoor het gebied nu goed toegankelijk is. De bergstammen die hier wonen zijn nog nauwelijks in contact geweest met toeristen en de westerse beschaving en hebben hun kleurrijke kledij en traditionele levenswijze  kunnen behouden. De vriendelijkheid en gastvrijheid van de stammen zullen u omarmen. Vanuit plaatsjes als Muang Singh, Muang La en Luang Nam Tha kunt u lange, meerdaagse wandelingen maken naar deze dorpen. De jungle biedt een grote verscheidenheid aan flora en fauna en met wat enige moeite zult u ook spectaculaire watervallen kunnen zien. Ook er zijn voldoende mogelijkheden tot raften op ondermeer de Nam Tha rivier.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer
Si Phan Don (4000 eilanden) | Rama Tours

Si Phan Don (4000 eilanden)

Si Phan Don, ofwel de ‘vierduizend eilanden’ liggen in het uiterste zuidelijke puntje van Laos in een verbreding van de Mekong. Het is een verzameling van bewoonde en onbewoonde eilandjes met rotsen, stroomversnellingen, watervallen en traditionele dorpjes. De bewoners leven voornamelijk van de verbouw van rijst, groente en suikerriet en de laatste jaren ook in steeds meerdere mate van het toerisme. De drie bekendste eilanden zijn Don Khong, Don Khone en Don Det. Don Khong is het grootste eiland en hier kunt u perfect het platteland op de fiets ontdekken. Don Khone staat met een oude spoorbrug in verbinding met Don Det. De Fransen hebben getracht een spoorlijn aan te leggen op de eilanden om de stroomversnellingen tijdens boottransport in de Mekong te vermijden. Een oude karkas van een Frans stoomlocomotiefje doet nog denken aan deze vervlogen tijden. De Lipi waterval is een van de mooiste watervallen van Si Phan Don en dus een bezoekje meer dan waard! Don Det is een kleine oase van rust die steeds meer verstoord wordt door de toenemende stroom backpackers aan de noordzijde. Niettemin heeft het eilandje nog steeds een serene uitstraling en kunt u er heerlijk wandelen langs rijstvelden, dorpjes en tempels.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer
Vang Vieng | Rama Tours

Vang Vieng

Tussen Luang Prabang en Vientiane ligt het plaatsje Vang Vieng. De ligging aan de Nam Ou rivier met aan weerszijde het rijzende karstgebergte is werkelijk magnifiek. Hier kunt u genieten van de sprookjesachtige omgeving en de fenomenale zonsondergangen. In de omgeving van Vang Vieng is genoeg te doen. U kunt een kayaktocht maken over de Nam Ou, in de omliggende grotten op onderzoek uitgaan of mountainbikes huren. Wat veel wordt gedaan is met een rubberen band de rivier af dobberen. Ondertussen kunt u genieten van de wonderschone natuur. Een heel ontspannende bezigheid!

 

Wat wij wel willen noemen is dat Vang Vieng een plek is waar veel backpackers komen, wat soms voor wat (geluids)overlast kan zorgen. Zelf vinden wij de omgeving dit ruimschoots goed maakt en de moeite waard is om toch een bezoek aan Vang Vieng te brengen.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer
Vientiane | Rama Tours

Vientiane

Vientiane ligt aan de Mekong rivier en is de hoofdstad van Laos. De stad is met 600.000 inwoners waarschijnlijk nog de

Lees meer
Vlakte der Kruiken (Phonsavan) | Rama Tours

Vlakte der Kruiken (Phonsavan)

Vanuit Luang Prabang is het een flinke rit door een fascinerend landschap van karstgebergten naar Phonsavan, hoofdstad van de provincie Xieng Khouang.. De naam van deze stad betekent letterlijk vertaald; de hemel op aarde, een naam die de Laotianen kennelijk hoop wilde geven nadat in de jaren zeventig het hele gebied plat gebombardeerd is geweest tijdens de Vietnamoorlog. Er zijn hier zoveel bommen gevallen dat de lokale bevolking nog steeds oorlogsmateriaal hergebruikt voor bouwmaterialen en ruilhandel.

 

Phonsavan is de uitvalsbasis voor de ‘Vlakte der Kruiken’. Op deze vlakte zijn ruim 400 kruiken gevonden met afmetingen tussen de40 cm. en ruim2 meter die tot wel 6 ton zwaar zijn. Als u een bezoek brengt aan de vlakte zijn de vindplaatsen site 1 en 3 het meest de moeite waard. Sommige zijn meer dan 2000 jaar oud! Niemand weet precies waar de kruiken vandaan komen en waarvoor deze dienden, maar volgens Franse archeologen zouden het urnen kunnen zijn, al is dit nooit bevestigd. Ook gaan er stemmen op dat het graven geweest zouden zijn, door de vondst van sieraden, ijzer en brons in de kruiken. Het zal waarschijnlijk altijd een bijzonder mysterie blijven.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer
Wat Phu | Rama Tours

Wat Phu

Vlakbij Champassak, op ongeveer acht kilometer afstand, ligt de Wat Phu. Deze Khmer tempel is één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Laos en na de Angkor Wat in Cambodja de meest interessante Khmer-ruïne. Wat Phou betekent in het Laotiaan ‘bergklooster’ en stamt uit de 10e eeuw. De verzameling tempels en heiligdommen liggen aan de voet van de berg Lingaparvata. De plek is nu verbonden met het boeddhisme maar er bestaan aanwijzingen dat de tempels ooit gewijd waren aan een aantal Hindoegoden. Dit is te zien aan enkele reliëfs op de ruïnes. Na de ondergang van Angkor is ook Wat Phou overwoekert door de jungle. Maar in 2003 is het complex door UNESCO uitgeroepen tot World Heritage Site. Door de steun van UNESCO kunnen er nu gelukkig restauratiewerkzaamheden plaatsvinden.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer

ZELF ZOEKEN? DAT KAN!

Zoek hier tussen al onze bestemmingen.

Rama Tours Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.