Rama Tours

Introductie

De onderstaande rondreis is een voorbeeld van een individuele reis van noord tot zuid Laos en kan naar wens worden aangepast.

Laos is één van de meest bijzondere en meest ongerepte landen van Zuidoost Azië. Deze rondreis neemt u mee naar de bergen en het prachtige koloniale stadje Luang Prabang in het noorden, de hoofdstad Vientiane, heuvels en valleien en rijstterrassen in het midden en de watervallen, koffieplantages en de delta van de Mekong in het zuiden. Kortom, een zeer complete rondreis!

Deze rondreis begint in Houai Xai waarvandaan u een 2-daagse boottocht over de spectaculaire Mekong rivier maakt. Het is een langzame, maar mooie boottocht, waarbij u prachtig uitzicht zult hebben over groene heuvels en bergen, plantages, kleine dorpjes en ongerepte jungle.

Luang Prabang is de oude koningsstad en staat op de Unesco werelderfgoedlijst van belangrijkste cultuurgoederen van de wereld. U vindt er een paleis (museum), tientallen tempels en schitterende natuur.

Stel uw rondreis samen »

Landkaart

De volgende stop is Nong Khiaw, een klein marktplaatsje gelegen aan de westelijke oever van de Nam Ou rivier. Per boot reist u verder naar Muang Ngoi en maakt u trekkings door de rijstvelden en prachtige landschappen.

Phonsavan is de uitvalsbasis voor een excursie naar de ‘Vlakte der Kruiken’. Op deze vlakte zijn ruim 400 kruiken gevonden met afmetingen tussen de 40 cm. en ruim2 meter die tot wel 6 ton zwaar zijn. Sommige zijn meer dan 2000 jaar oud. Men tast nog steeds in het duister naar de herkomst van deze kruiken.

De route gaat verder naar Vang Vieng, een klein dorp gelegen te midden van kalksteen karstgebergte, omgeven door groene (rijst)velden en kleine dorpjes. Ook brengt u een bezoek aan Vientiane, de hoofdstad van Laos. Door de koloniale geschiedenis doet de sfeer Frans aan. De stad heeft prachtige monumenten zoals de triomfboog Patuxai en het nationale symbool Pha That Luang stoepa. Deze stoepa is de meest heilige boeddhistische plek van Laos. Midden in de stad staan een aantal boeddhistische kloosters die rust en sereniteit uitstralen.

Deze rondreis aanpassen »

 

Vanuit Vientiane vliegt u naar Pakse en reist u verder naar het Bolavenplateau in het zuiden van Laos. Onderweg passeert u plantages waar onder andere durian, tamarinde, mango, papaya, agarwood maar vooral de befaamde Laotiaanse koffie wordt verbouwd. Ondanks de plantages is het Bolavenplateau nog steeds een ongerept gebied met schitterend natuurschoon en dichte jungle.

Si Phan Don, ofwel de ‘vierduizend eilanden’ liggen in het uiterste zuidelijke puntje van Laos in een verbreding van de Mekong. Het is een verzameling van bewoonde en onbewoonde eilandjes met rotsen, stroomversnellingen, watervallen en traditionele dorpjes. Een leuke manier om de eilanden te ontdekken is per fiets.

Deze rondreis als basis nemen »

  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 : Vertrek uit Amsterdam

Vlucht Amsterdam-Bangkok.

Dag 2 : Houai Xai

Vlucht Bangkok-Chiang Rai. Bij aankomst wordt u opgehaald door uw chauffeur en rijdt u vervolgens naar de grens met Laos. Na alle grensformaliteiten ontmoet u uw Laotiaanse gids. Hij zal u tot en met uw aankomst in Luang Prabang begeleiden.

Dag 3 : Houai Xai-Pakbeng

U verlaat Houai Xai met een 2-daagse boottocht over de spectaculaire Mekong rivier. Onderweg maakt u diverse stops. Een overheerlijke lunch wordt aan boord geserveerd. U arriveert uiteindelijk bij Pakbeng, waar u zult overnachten

Dag 4 : Luang Prabang

Vroeg opstaan om de lokale markt te bezoeken, waar verschillende bergstammen hun waren verkopen en ruilen. Vervolgens stapt u weer in de boot voor de resterende tocht over de Mekong, via de Pac Ou grotten, naar Luang Prabang. De oude koningsstad werd eind 1995 door Unesco op de werelderfgoedlijst van belangrijkste cultuurgoederen van de wereld gezet. Deze erkenning onderstreept het unieke karakter van Luang Prabang. U vindt er een paleis (museum), tientallen tempels en schitterende natuur. Het museum is het voormalige paleis van de koning van Laos die kort na de revolutie in 1975 werd verbannen. Het herbergt een unieke collectie Boeddha’s, waaronder de wereldberoemde Pha Bang.

Dag 5-6 : Luang Prabang

Dagen ter vrije besteding om Luang Prabang te ontdekken. Luang Prabang heeft een aantal prachtige tempels. Bijna elke tempel is nog in gebruik en heeft ook een residentie voor monniken (in opleiding). Ook liggen op ongeveer een uurtje rijden de mooie Kuang Si watervallen, waar turkois gekleurd water over de kalkrotsen valt. ‘s Avonds is het heerlijk slenteren over de sfeervolle nachtmarkt.

Dag 7 : Luang Prabang-Nong Khiaw

Met een privé auto rijdt u vandaag naar Nong Khiaw, een klein marktplaatsje gelegen aan de westelijke oever van de Nam Ou rivier.

Dag 8 : Nong Khiaw-Muang Ngoi

Met de boot gaat u verder stroomopwaarts naar Muang Ngoi. Bij aankomst ontmoet u de lokale gids en drager om u te helpen met uw bagage. Vervolgens begint de trekking van ongeveer 2 uur naar Ban Houay Boor (een Khmu en T’ai Deng dorp). Na de lunch bij een van de dorpelingen loopt u 1 uur verder naar Ban Na (T’ai Deng dorp) en Ban Houaisene. U verblijft hier 1 nacht in een bamboo guesthouse. Voor het diner kunt u genieten van een Baci ceremony (verwelkoming van gasten) en traditionele muziek, uitgevoerd door de lokale bevolking.

Dag 9 : Muang Ngoi-Luang Prabang

U maakt nog een trekking door de rijstvelden en prachtige landschap naar Muang Ngoi. Rond de middag arriveert u in Muang Ngoi vaart u de rivier af naar Nong Khiaw en verder per minibus naar Luang Prabang.

Dag 10 : Luang Prabang-Phonsavan

Vandaag reist u naar Phonsavan (6 uur rijden). De naam van deze stad betekent letterlijk vertaald; de hemel op aarde, een naam die de Laotianen kennelijk hoop wilde geven nadat in de jaren zeventig het hele gebied plat gebombardeerd is geweest tijdens de Vietnamoorlog.

Dag 11 : Phonsavan

Excursie naar de Vlakte der Kruiken. De provincie Xieng Khouan is niet alleen bekend geworden vanwege de beruchte bombardementen die hier plaats hebben gevonden. Maar ook vanwege de aanwezigheid van honderden velden die bezaaid zijn met grote zandstenen vazen waarvan men naar de herkomst nog steeds in het duister tast.

Dag 12 : Phonsavan-Vang Vieng

Transfer naar Vang Vieng. Vang Vieng is een klein dorp gelegen te midden van kalksteen karstgebergte, omgeven door groene (rijst)velden en minderheidsdorpjes.

Dag 13 : Vang Vieng

Dag ter vrije besteding. In Vang Vieng kunt u vele activiteiten ondernemen. Zoals: tubing op de rivier (ronddobberen op een binnen band van een vrachtwagen), mooie kayaktochten maken, fietsen en grotten bezoeken.

Dag 14 : Vang Vieng-Vientiane

In ongeveer 3 uur rijdt u vandaag naar Vientiane. De stad Vientiane is met 600.000 inwoners waarschijnlijk nog de meest ‘dorpse’ hoofdstad ter wereld. Door de koloniale geschiedenis doet de sfeer Frans aan. Bezoek de Patuxai Victorie Poort (een Aziatische uitvoering van de Arc de Triomphe), maar ook de Wat Si Saket, Wat Si Muang en Wat Phra Keo.

Dag 15 : Vientiane

Dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld het 25 km ten zuidoosten van Vientiane gelegen Boeddhapark bezoeken. Op dit terrein staat een verbazingwekkende verzameling aan sculpturen van cement en beton. U vindt er beelden van Boeddha, Shiva en andere goden en gedaantes uit de boeddhistische en Hindoe mythologie.

Dag 16 : Vientiane-Bolavenplateau

Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Pakse. U rijdt naar het Bolavenplateau in het zuiden van Laos. Onderweg passeert u plantages waar onder andere durian, tamarinde, mango, papaya, agarwood maar vooral de befaamde Laotiaanse koffie wordt verbouwd. U kunt stoppen in dorpjes van minderheden als de Pakoi en de Katu en bij de spectaculaire Tad Fane watervallen.

Dag 17 : Bolavenplateau

Dag ter vrije besteding. U kunt (samen met een lokale gids, facultatief) een wandeling maken naar het Dan Sin Say Plateau (koffieplantages) en de omliggende Alak en Suay dorpjes. ’s Middag kunt u ook de imposante watervallen bewonderen en/of een verfrissende duik nemen in een van de poelen.

Dag 18 : Bolavenplateau-Si Phan Don

Na het ontbijt wordt u opgehaald en u steekt met een ferry de rivier over naar Champasak. Hier bezoekt u een Khmer tempelcomplex uit de vierde eeuw, de Wat Phu (berg tempel). Vervolgens rijdt u verder naar het uiterste zuiden van Laos nabij de grens met Cambodja, waar u per boot naar het eiland Done Khone gaat, één van de kleinere bewoonde eilanden van SiPhan Don.

Dag 19 : Si Phan Don

Vandaag kunt u per boot (niet inbegrepen) SiPhan Don(de 4000 eilanden) ontdekken. Op dit punt is de Mekong op zijn breedst. Tijdens het regenseizoen (juni-oktober) kan dit wel oplopen tot12 kilometer. Hier is ook het leefgebied van de zeldzame zoetwater dolfijn. Afhankelijk van het jaargetijde en het tijdstip van de dag is de kans groot dat u ze ziet. U vaart ondermeer naar het eiland Don Det en u komt onderweg verscheidende plattelands dorpjes tegen. De bewoners leven hier voornamelijk van het maken van rijstpapier.

Dag 20 : Si Phan Don

Een leuke manier om de eilanden te ontdekken is per fiets. Onderweg komt u verscheidene watervallen tegen, waaronder de Li Phi watervallen.

Dag 21 : Si Phan Don-Champanssak

Vandaag vertrekt u naar Champassak. U kunt ook vandaag, in plaats van op dag 18, de Wat Phu bezoeken.

Dag 22 : Vertrek naar Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Pakse voor uw vertrek naar Nederland of naar uw volgende bestemming.

Dag 23 : Aankomst op Schiphol.

Luang Prabang, Indigo House

De ligging van Indigo House is geweldig te noemen. U hoeft maar naar buiten te lopen en u bevindt zich in de alledaagse drukte van het stadje. De kleurrijke markten (ochtend en avond), fruitstalletjes, restaurants en de belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich allemaal in de directe nabijheid van het hotel.

 

Kamers

Het vier verdiepingen tellende hotel heeft 12 superior kamers, waarvan 8 met bad en 4 met douche. De kamers zijn in Laotiaanse stijl ingericht, met een moderne finishing touch en hebben allemaal een televisie, kaptafel, koelkastje, haardroger, kluis, telefoon en minibar. Ook wordt u verwend met een fruitmand of een snack.

 

Faciliteiten

Op de derde etage is het openlucht restaurant. Van hieruit heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over Luang Prabang. In het cafetaria kunt u altijd terecht voor een verfrissend drankje of een lekker kopje ‘Lao coffee’.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer

Vang Vieng, Riverside Boutique Resort

Het Riverside Boutique Resort is pas open sinds juli 2012, maar is met afstand het beste hotel van Vang Vieng!  Eigenlijk is dit het enige hotel in Vang Vieng dat alles heeft; een fabuleus uitzicht over de rivier en de hoge karstgebergten, uitstekende kamers en een prachtig zwembad. De witte gebouwtjes staan gegroepeerd om een groot gazon en het grote, rechthoekige zwembad. Het kleine centrum van Vang Vieng ligt weliswaar op een goede 10 tot 15 minuten lopen, maar eerlijk gezegd kunt u veel beter op deze rustige locatie verblijven.

 

Kamers

Er zijn in totaal 34 kamers, verdeeld in deluxe kamers en suites. Alle kamers zijn ruim, beschikken over de modernste faciliteiten en hebben een fijn balkon met uitzicht over het zwembad en/of de rivier en het karstgebergte. De deluxe kamers meten 32 m2 en zijn ingericht met stoffen van de lokale etnische volkeren van Laos (bijv. Akha, Hmong, Katu, Lanten, Lao Lum). Uiteraard is de kamer uitgerust met airconditioning, een kluisje, minibar, thee- en koffiefaciliteiten en haardroger. Er zijn in dit resort slechts twee suites, en deze zijn geweldig mooi en groot (64 m2) en zijn pal aan de rivier gelegen. Het balkon van deze suites beslaat de hele breedte en is uitgerust met heerlijke ligbedden.

 

Faciliteiten

Het restaurant “du Crabe d’Or” heeft zowel een binnen- als buitengedeelte en is gespecialiseerd in Laotiaanse, Aziatische en Franse gerechten. De prachtig ingerichte “Nam Song bar”is de ideale plek om tot rust te komen, onder het genot van een cocktail of tijdens een van de voorhande zijnde bordspelen. Het grote zwembad wordt omringd door ligbedden. Er is een kleine en goed uitgeruste souvenirwinkel, met mooie maar iets te prijzige souvenirs uit alle streken van Laos.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer

Vientiane, Lao Orchid

Prima middenklasse hotelletje van 5 verdiepingen, gelegen in het centrum dicht bij de rivier en de boulevard met de avondmarkt. Tegenover het hotel zit een mooie tempel (Vat Chanh) waar ’s ochtends veel monniken komen. Op een steenworp afstand liggen de Mekong rivier, de Nam Phu fontein en vele fantastische restaurants, winkels, historische tempels en andere bezienswaardigheden. Het hotel is recentelijk gerenoveerd.

 

Kamers

De33 kamers zijn onderverdeeld in deluxe kamers en deluxe suites. De deluxe kamers zijn met 30 m2 prima en beschikken over airconditioning, een kluisje, een tv, en sommige hebben ook een balkonnetje aan de voorkant. De badkamer is ietwat eenvoudig en is niet uitgerust met ligbad maar alleen een douche. De deluxe suites zijn twee keer zo groot, bestaan uit een apart leef- en slaapgedeelte en beschikken bovendien over een ligbad.

 

Faciliteiten

De faciliteiten zijn beperkt en bestaan uit een internetruimte en een restaurant dat zich deels buiten en deels binnen bevindt. In het restaurant worden Laotiaanse en Westerse maaltijden geserveerd. Tevens beschikt het hotel over een bar, roomservice, internet en wasservice.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer

Bolavenplateau, Tad Fane Resort

Het Tad Fane resort ligt op het Bolavenplateau, één van de mooiste plekken in Zuid-Laos. Het eco-resort heeft een fenomenaal uitzicht over de watervallen van Tad Fane, welke in een 200 meterdiepte storten. Boven de waterval strekt zich de weelderige jungle van Dong Hua Sao uit. Het is een van de 18 ‘National Biodiversity Conservation Areas’ in Laos. Om het eco-toerisme te ondersteunen wordt vanuit dit resort de lokale bevolking gestimuleerd om hun handgemaakte waren en kunst te verkopen. Op die manier hebben zij een bron van inkomsten uit het toerisme in plaats van jagen en houtkap.

 

Kamers

De 14 comfortabele bungalows zijn in 2005 geheel gerenoveerd. Alle kamers hebben een privé badkamer met warme douche. In de winter kan het ’s avonds en ’s nachts aardig afkoelen. Het resort zorgt dan voor extra dekens. En vraagt u ook eens naar de ruime familiekamers!

 

Faciliteiten

De omgeving leent zich uitstekend voor prachtige wandelingen door de jungle. Het personeel van het resort of een dorpsbewoner zal u hier graag bij begeleiden!. In het restaurant kunt u genieten van allerhande gerechten uit de wereldkeuken en in de bar kunt u ’s avonds bij de open haard heerlijk bijkomen van een actieve dag.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer

Luang Prabang

Luang Prabang is de oude hoofdstad van het Lane Xang koninkrijk. De oude koningsstad werd eind 1995 door Unesco op de werelderfgoedlijst van belangrijkste cultuurgoederen van de wereld gezet. Deze erkenning onderstreept het unieke karakter van Luang Prabang. Tientallen prachtige boeddhistische tempels, huizen met Frans-koloniale architectuur, de ligging tussen twee rivieren en de omringende bergen maken Luang Prabang tot één van de mooiste en charmantste steden van het land. Luang Prabang kunt u uitstekend te voet ontdekken, de meeste bezienswaardigheden liggen in de oude stad. Bijzondere plekken om te heen te gaan, zijn de prachtige Wat Xieng Thong, de berg Phou Si met een schitterend uitzicht over Luang Prabang en omgeving en het interessante museum van het Royal Palace. ‘s Avonds is het heerlijk slenteren over de sfeervolle nachtmarkt.

Ook in de omgeving van Luang Prabang is veel te doen. Een bezoek aan de Kuang Si of Tat Sae watervallen is zeker aan te raden evenals een boottocht naar de grotten van Pak Ou. Op deze plek vloeien de Nam Ou rivier en de Mekong samen. In de ontelbare spelonken en nissen van de mysterieuze grotten langs deze route staan duizenden Boeddhabeelden. Het is leuk om deze tocht te combineren met een bezoekje aan een weversdorpje of een LaoLao-stokerij (de lokale sterke drank).

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer

Vlakte der Kruiken (Phonsavan)

Vanuit Luang Prabang is het een flinke rit door een fascinerend landschap van karstgebergten naar Phonsavan, hoofdstad van de provincie Xieng Khouang.. De naam van deze stad betekent letterlijk vertaald; de hemel op aarde, een naam die de Laotianen kennelijk hoop wilde geven nadat in de jaren zeventig het hele gebied plat gebombardeerd is geweest tijdens de Vietnamoorlog. Er zijn hier zoveel bommen gevallen dat de lokale bevolking nog steeds oorlogsmateriaal hergebruikt voor bouwmaterialen en ruilhandel.

 

Phonsavan is de uitvalsbasis voor de ‘Vlakte der Kruiken’. Op deze vlakte zijn ruim 400 kruiken gevonden met afmetingen tussen de40 cm. en ruim2 meter die tot wel 6 ton zwaar zijn. Als u een bezoek brengt aan de vlakte zijn de vindplaatsen site 1 en 3 het meest de moeite waard. Sommige zijn meer dan 2000 jaar oud! Niemand weet precies waar de kruiken vandaan komen en waarvoor deze dienden, maar volgens Franse archeologen zouden het urnen kunnen zijn, al is dit nooit bevestigd. Ook gaan er stemmen op dat het graven geweest zouden zijn, door de vondst van sieraden, ijzer en brons in de kruiken. Het zal waarschijnlijk altijd een bijzonder mysterie blijven.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer

Vang Vieng

Tussen Luang Prabang en Vientiane ligt het plaatsje Vang Vieng. De ligging aan de Nam Ou rivier met aan weerszijde het rijzende karstgebergte is werkelijk magnifiek. Hier kunt u genieten van de sprookjesachtige omgeving en de fenomenale zonsondergangen. In de omgeving van Vang Vieng is genoeg te doen. U kunt een kayaktocht maken over de Nam Ou, in de omliggende grotten op onderzoek uitgaan of mountainbikes huren. Wat veel wordt gedaan is met een rubberen band de rivier af dobberen. Ondertussen kunt u genieten van de wonderschone natuur. Een heel ontspannende bezigheid!

 

Wat wij wel willen noemen is dat Vang Vieng een plek is waar veel backpackers komen, wat soms voor wat (geluids)overlast kan zorgen. Zelf vinden wij de omgeving dit ruimschoots goed maakt en de moeite waard is om toch een bezoek aan Vang Vieng te brengen.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer

Vientiane

Vientiane ligt aan de Mekong rivier en is de hoofdstad van Laos. De stad is met 600.000 inwoners waarschijnlijk nog de

Lees meer

Bolavenplateau

Het hoger gelegen Bolavenplateau staat bekend om de koffie die er wordt verbouwd. De ‘Lao Coffee’ behoort tot de beste en duurste koffiesoorten ter wereld. De Fransen zijn aan het begin van de 20e eeuw begonnen met het aanleggen van koffie, rubber en bananen. Na de Franse tijd zijn de plantages verwaarloosd en pas de laatste tientallen jaren zijn de Laven (de grootste bevolkingsgroep op het plateau) weer begonnen met de verbouw van koffie. Ondanks de plantages is het Bolavenplateau nog steeds een ongerept gebied met schitterend natuurschoon en dichte jungle. Door de naaldboombossen met wilde orchideeën kunt u prachtige wandelingen maken naar spectaculaire watervallen Tad Lo, Tad Fane en Tad Yeuang en naar diverse dorpjes van inheemse stammen zoals de Katou, Katung en Khmu.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer

Si Phan Don (4000 eilanden)

Si Phan Don, ofwel de ‘vierduizend eilanden’ liggen in het uiterste zuidelijke puntje van Laos in een verbreding van de Mekong. Het is een verzameling van bewoonde en onbewoonde eilandjes met rotsen, stroomversnellingen, watervallen en traditionele dorpjes. De bewoners leven voornamelijk van de verbouw van rijst, groente en suikerriet en de laatste jaren ook in steeds meerdere mate van het toerisme. De drie bekendste eilanden zijn Don Khong, Don Khone en Don Det. Don Khong is het grootste eiland en hier kunt u perfect het platteland op de fiets ontdekken. Don Khone staat met een oude spoorbrug in verbinding met Don Det. De Fransen hebben getracht een spoorlijn aan te leggen op de eilanden om de stroomversnellingen tijdens boottransport in de Mekong te vermijden. Een oude karkas van een Frans stoomlocomotiefje doet nog denken aan deze vervlogen tijden. De Lipi waterval is een van de mooiste watervallen van Si Phan Don en dus een bezoekje meer dan waard! Don Det is een kleine oase van rust die steeds meer verstoord wordt door de toenemende stroom backpackers aan de noordzijde. Niettemin heeft het eilandje nog steeds een serene uitstraling en kunt u er heerlijk wandelen langs rijstvelden, dorpjes en tempels.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer

Luang Prabang, Indigo House

De ligging van Indigo House is geweldig te noemen. U hoeft maar naar buiten te lopen en u bevindt zich in de alledaagse drukte van het stadje. De kleurrijke markten (ochtend en avond), fruitstalletjes, restaurants en de belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich allemaal in de directe nabijheid van het hotel.

 

Kamers

Het vier verdiepingen tellende hotel heeft 12 superior kamers, waarvan 8 met bad en 4 met douche. De kamers zijn in Laotiaanse stijl ingericht, met een moderne finishing touch en hebben allemaal een televisie, kaptafel, koelkastje, haardroger, kluis, telefoon en minibar. Ook wordt u verwend met een fruitmand of een snack.

 

Faciliteiten

Op de derde etage is het openlucht restaurant. Van hieruit heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over Luang Prabang. In het cafetaria kunt u altijd terecht voor een verfrissend drankje of een lekker kopje ‘Lao coffee’.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer

Vang Vieng, Riverside Boutique Resort

Het Riverside Boutique Resort is pas open sinds juli 2012, maar is met afstand het beste hotel van Vang Vieng!  Eigenlijk is dit het enige hotel in Vang Vieng dat alles heeft; een fabuleus uitzicht over de rivier en de hoge karstgebergten, uitstekende kamers en een prachtig zwembad. De witte gebouwtjes staan gegroepeerd om een groot gazon en het grote, rechthoekige zwembad. Het kleine centrum van Vang Vieng ligt weliswaar op een goede 10 tot 15 minuten lopen, maar eerlijk gezegd kunt u veel beter op deze rustige locatie verblijven.

 

Kamers

Er zijn in totaal 34 kamers, verdeeld in deluxe kamers en suites. Alle kamers zijn ruim, beschikken over de modernste faciliteiten en hebben een fijn balkon met uitzicht over het zwembad en/of de rivier en het karstgebergte. De deluxe kamers meten 32 m2 en zijn ingericht met stoffen van de lokale etnische volkeren van Laos (bijv. Akha, Hmong, Katu, Lanten, Lao Lum). Uiteraard is de kamer uitgerust met airconditioning, een kluisje, minibar, thee- en koffiefaciliteiten en haardroger. Er zijn in dit resort slechts twee suites, en deze zijn geweldig mooi en groot (64 m2) en zijn pal aan de rivier gelegen. Het balkon van deze suites beslaat de hele breedte en is uitgerust met heerlijke ligbedden.

 

Faciliteiten

Het restaurant “du Crabe d’Or” heeft zowel een binnen- als buitengedeelte en is gespecialiseerd in Laotiaanse, Aziatische en Franse gerechten. De prachtig ingerichte “Nam Song bar”is de ideale plek om tot rust te komen, onder het genot van een cocktail of tijdens een van de voorhande zijnde bordspelen. Het grote zwembad wordt omringd door ligbedden. Er is een kleine en goed uitgeruste souvenirwinkel, met mooie maar iets te prijzige souvenirs uit alle streken van Laos.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer

Vientiane, Lao Orchid

Prima middenklasse hotelletje van 5 verdiepingen, gelegen in het centrum dicht bij de rivier en de boulevard met de avondmarkt. Tegenover het hotel zit een mooie tempel (Vat Chanh) waar ’s ochtends veel monniken komen. Op een steenworp afstand liggen de Mekong rivier, de Nam Phu fontein en vele fantastische restaurants, winkels, historische tempels en andere bezienswaardigheden. Het hotel is recentelijk gerenoveerd.

 

Kamers

De33 kamers zijn onderverdeeld in deluxe kamers en deluxe suites. De deluxe kamers zijn met 30 m2 prima en beschikken over airconditioning, een kluisje, een tv, en sommige hebben ook een balkonnetje aan de voorkant. De badkamer is ietwat eenvoudig en is niet uitgerust met ligbad maar alleen een douche. De deluxe suites zijn twee keer zo groot, bestaan uit een apart leef- en slaapgedeelte en beschikken bovendien over een ligbad.

 

Faciliteiten

De faciliteiten zijn beperkt en bestaan uit een internetruimte en een restaurant dat zich deels buiten en deels binnen bevindt. In het restaurant worden Laotiaanse en Westerse maaltijden geserveerd. Tevens beschikt het hotel over een bar, roomservice, internet en wasservice.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer

Bolavenplateau, Tad Fane Resort

Het Tad Fane resort ligt op het Bolavenplateau, één van de mooiste plekken in Zuid-Laos. Het eco-resort heeft een fenomenaal uitzicht over de watervallen van Tad Fane, welke in een 200 meterdiepte storten. Boven de waterval strekt zich de weelderige jungle van Dong Hua Sao uit. Het is een van de 18 ‘National Biodiversity Conservation Areas’ in Laos. Om het eco-toerisme te ondersteunen wordt vanuit dit resort de lokale bevolking gestimuleerd om hun handgemaakte waren en kunst te verkopen. Op die manier hebben zij een bron van inkomsten uit het toerisme in plaats van jagen en houtkap.

 

Kamers

De 14 comfortabele bungalows zijn in 2005 geheel gerenoveerd. Alle kamers hebben een privé badkamer met warme douche. In de winter kan het ’s avonds en ’s nachts aardig afkoelen. Het resort zorgt dan voor extra dekens. En vraagt u ook eens naar de ruime familiekamers!

 

Faciliteiten

De omgeving leent zich uitstekend voor prachtige wandelingen door de jungle. Het personeel van het resort of een dorpsbewoner zal u hier graag bij begeleiden!. In het restaurant kunt u genieten van allerhande gerechten uit de wereldkeuken en in de bar kunt u ’s avonds bij de open haard heerlijk bijkomen van een actieve dag.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer

Luang Prabang

Luang Prabang is de oude hoofdstad van het Lane Xang koninkrijk. De oude koningsstad werd eind 1995 door Unesco op de werelderfgoedlijst van belangrijkste cultuurgoederen van de wereld gezet. Deze erkenning onderstreept het unieke karakter van Luang Prabang. Tientallen prachtige boeddhistische tempels, huizen met Frans-koloniale architectuur, de ligging tussen twee rivieren en de omringende bergen maken Luang Prabang tot één van de mooiste en charmantste steden van het land. Luang Prabang kunt u uitstekend te voet ontdekken, de meeste bezienswaardigheden liggen in de oude stad. Bijzondere plekken om te heen te gaan, zijn de prachtige Wat Xieng Thong, de berg Phou Si met een schitterend uitzicht over Luang Prabang en omgeving en het interessante museum van het Royal Palace. ‘s Avonds is het heerlijk slenteren over de sfeervolle nachtmarkt.

Ook in de omgeving van Luang Prabang is veel te doen. Een bezoek aan de Kuang Si of Tat Sae watervallen is zeker aan te raden evenals een boottocht naar de grotten van Pak Ou. Op deze plek vloeien de Nam Ou rivier en de Mekong samen. In de ontelbare spelonken en nissen van de mysterieuze grotten langs deze route staan duizenden Boeddhabeelden. Het is leuk om deze tocht te combineren met een bezoekje aan een weversdorpje of een LaoLao-stokerij (de lokale sterke drank).

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer

Vlakte der Kruiken (Phonsavan)

Vanuit Luang Prabang is het een flinke rit door een fascinerend landschap van karstgebergten naar Phonsavan, hoofdstad van de provincie Xieng Khouang.. De naam van deze stad betekent letterlijk vertaald; de hemel op aarde, een naam die de Laotianen kennelijk hoop wilde geven nadat in de jaren zeventig het hele gebied plat gebombardeerd is geweest tijdens de Vietnamoorlog. Er zijn hier zoveel bommen gevallen dat de lokale bevolking nog steeds oorlogsmateriaal hergebruikt voor bouwmaterialen en ruilhandel.

 

Phonsavan is de uitvalsbasis voor de ‘Vlakte der Kruiken’. Op deze vlakte zijn ruim 400 kruiken gevonden met afmetingen tussen de40 cm. en ruim2 meter die tot wel 6 ton zwaar zijn. Als u een bezoek brengt aan de vlakte zijn de vindplaatsen site 1 en 3 het meest de moeite waard. Sommige zijn meer dan 2000 jaar oud! Niemand weet precies waar de kruiken vandaan komen en waarvoor deze dienden, maar volgens Franse archeologen zouden het urnen kunnen zijn, al is dit nooit bevestigd. Ook gaan er stemmen op dat het graven geweest zouden zijn, door de vondst van sieraden, ijzer en brons in de kruiken. Het zal waarschijnlijk altijd een bijzonder mysterie blijven.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer

Vang Vieng

Tussen Luang Prabang en Vientiane ligt het plaatsje Vang Vieng. De ligging aan de Nam Ou rivier met aan weerszijde het rijzende karstgebergte is werkelijk magnifiek. Hier kunt u genieten van de sprookjesachtige omgeving en de fenomenale zonsondergangen. In de omgeving van Vang Vieng is genoeg te doen. U kunt een kayaktocht maken over de Nam Ou, in de omliggende grotten op onderzoek uitgaan of mountainbikes huren. Wat veel wordt gedaan is met een rubberen band de rivier af dobberen. Ondertussen kunt u genieten van de wonderschone natuur. Een heel ontspannende bezigheid!

 

Wat wij wel willen noemen is dat Vang Vieng een plek is waar veel backpackers komen, wat soms voor wat (geluids)overlast kan zorgen. Zelf vinden wij de omgeving dit ruimschoots goed maakt en de moeite waard is om toch een bezoek aan Vang Vieng te brengen.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer

Vientiane

Vientiane ligt aan de Mekong rivier en is de hoofdstad van Laos. De stad is met 600.000 inwoners waarschijnlijk nog de

Lees meer

Bolavenplateau

Het hoger gelegen Bolavenplateau staat bekend om de koffie die er wordt verbouwd. De ‘Lao Coffee’ behoort tot de beste en duurste koffiesoorten ter wereld. De Fransen zijn aan het begin van de 20e eeuw begonnen met het aanleggen van koffie, rubber en bananen. Na de Franse tijd zijn de plantages verwaarloosd en pas de laatste tientallen jaren zijn de Laven (de grootste bevolkingsgroep op het plateau) weer begonnen met de verbouw van koffie. Ondanks de plantages is het Bolavenplateau nog steeds een ongerept gebied met schitterend natuurschoon en dichte jungle. Door de naaldboombossen met wilde orchideeën kunt u prachtige wandelingen maken naar spectaculaire watervallen Tad Lo, Tad Fane en Tad Yeuang en naar diverse dorpjes van inheemse stammen zoals de Katou, Katung en Khmu.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer

Si Phan Don (4000 eilanden)

Si Phan Don, ofwel de ‘vierduizend eilanden’ liggen in het uiterste zuidelijke puntje van Laos in een verbreding van de Mekong. Het is een verzameling van bewoonde en onbewoonde eilandjes met rotsen, stroomversnellingen, watervallen en traditionele dorpjes. De bewoners leven voornamelijk van de verbouw van rijst, groente en suikerriet en de laatste jaren ook in steeds meerdere mate van het toerisme. De drie bekendste eilanden zijn Don Khong, Don Khone en Don Det. Don Khong is het grootste eiland en hier kunt u perfect het platteland op de fiets ontdekken. Don Khone staat met een oude spoorbrug in verbinding met Don Det. De Fransen hebben getracht een spoorlijn aan te leggen op de eilanden om de stroomversnellingen tijdens boottransport in de Mekong te vermijden. Een oude karkas van een Frans stoomlocomotiefje doet nog denken aan deze vervlogen tijden. De Lipi waterval is een van de mooiste watervallen van Si Phan Don en dus een bezoekje meer dan waard! Don Det is een kleine oase van rust die steeds meer verstoord wordt door de toenemende stroom backpackers aan de noordzijde. Niettemin heeft het eilandje nog steeds een serene uitstraling en kunt u er heerlijk wandelen langs rijstvelden, dorpjes en tempels.

Meer informatie rondreis Laos »

Lees meer

Recensies

87 mensen beoordelen Rama Tours Holland gemiddeld met een 9.1  / 10