Rama Tours

Introductie

De onderstaande rondreis is een voorbeeld van een individuele reis naar de Kleine Sunda eilanden en kan naar wens worden aangepast.

Tijdens deze uitgebreide rondreis over de indrukwekkende Kleine Sunda eilanden maakt u kennis met de uiterst vriendelijke bevolking van de diverse eilanden met elk hun eigen cultuur, de overweldigende natuur en de meest verlaten prachtige stranden.

U begint uw rondreis over de Kleine Sunda eilanden op Bali, waar u enkele dagen verblijft aan het strand om vervolgens door te vliegen naar het bijzondere Sumba. Op het eiland Sumba maakt u kennis met de nog zeer oorspronkelijke cultuur. Zo zult u diverse traditionele dorpen bezoeken, waarbij het soms lijkt alsof de tijd is stil blijven staan! De authentieke dorpen zijn te vinden op de meest idyllische plekjes, prachtig verscholen tussen het groen of mooi bovenop de top van een berg gelegen.

Stel uw rondreis samen »

LANDKAART

Vervolgens vliegt u naar Flores, waar u allereerst heerlijk kunt bijkomen aan het strand van Maumere voordat u de binnenlanden van Flores zult bezoeken. Het eiland Flores is zeer afwisselend, u reist door een landschap van prachtig gekleurde vulkaanmeren, indrukwekkend stijlaflopende bergen, schitterende stranden en koraaleilandjes, bijzondere vulkanen en traditionele dorpjes. U sluit uw rondreis over Flores af met een bezoek aan het Komodo national park, waar u de bijzondere Komodo varaan kunt aanschouwen. De beste manier om dit park te bezoeken is per boot, waarmee u vervolgens kunt aanmeren op het eiland Sumbawa om overland verder te reizen.

Het eiland Sumbawa kenmerkt zich met name vanwege het droog, ruig en bergachtige landschap. De reis over Sumbawa voert langs authentieke dorpjes en verlaten stranden. Op het westelijke puntje van Sumbawa steekt u per veerboot over naar Lombok, waar u vervolgens heerlijk kunt bijkomen op een van de strandbestemmingen.

Deze rondreis aanpassen »

  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 : Vertrek uit Amsterdam

Vlucht Amsterdam – Bali (eventueel met stopover in o.a. Singapore, Jakarta, Kuala Lumpur, Doha of Dubai).

Dag 2 : Sanur

Bij aankomst op Bali privé transfer naar uw hotel in Sanur.

Dag 3 : Sanur

Dag ter vrije besteding. Het gemoedelijke Sanur is met name bekend vanwege het mooie goudgele strand en de vrij kalme zee. Verder vindt u er tal van gezellige restaurantjes, barretjes en leuke boetiekjes. Een bezoek aan de lokale avondmarkt mag u daarnaast ook niet missen!

Dag 4 : Sanur-Tambolaka

Privé transfer naar de luchthaven voor vlucht Bali – Sumba. Bij aankomst op west Sumba privé transfer naar uw hotel gelegen aan het prachtige strand ten noorden van de luchthaven Tambolaka.

Dag 5 : Tambolaka-Waikabubak

Transfer naar de binnenlanden van West Sumba waar u verblijft in Waikabubak, een ideaal uitgangspunt voor diverse excursies. Samen met chauffeur en gids kunt u de directe omgeving van Waikabubak verkennen met zijn talrijke authentieke dorpjes.

Dag 6 : Waikabubak

Vandaag rijdt u naar Marosi waar u een wandeling maakt naar het traditionele dorpje Kampung Tarung. Aangekomen in het dorpje lijkt het alsof de tijd is stil blijven staan. Terwijl u rustig rondloopt, krijgt u een goed beeld van het dagelijks leven. Vervolgens brengt u een bezoek aan de kleurrijke lokale markt van Waikabubak en kunt u desgewenst nog andere traditionele dorpen in de omgeving bezoeken.

Dag 7 : Waikabubak-Lamboya district

Vandaag reist u van Waikabubak naar het Lamboya district waar u zult overnachten in een prachtig hotel dichtbij de zuidkust gelegen. Allereerst bezoekt u het Kodi district, dat bekend staat vanwege de hoogste dakspitsen van Sumba. Vervolgens bezoekt u Paronabaroro, waar u stenen graven en traditionele huizen kunt bezichtigen. Bij het strand van Pero heeft u een magnifiek uitzicht over het parelwitte strand en de azuurblauwe zee.

Dag 8 : Lamboya district

Dag ter vrije besteding. Vandaag kunt u optioneel een bezoek brengen aan het hooggelegen dorpje Sodeng. U kunt dit dorp enkel te voet bereiken. U loopt door een prachtig terrasvormig landschap en maakt een pittige klim om uiteindelijk het traditionele dorp Sodeng te bereiken. Traditionele huizen met de authentieke met riet bedekte daken en tal van historische graven zijn verspreid door dit dorp.

Dag 9 : Lamboya district-Waingapu

Transfer naar Waingapu, gelegen op Oost Sumba. Deze rit duurt redelijk lang, maar voert door een prachtig landschap dat u zult zien veranderen van groen naar rotsachtig. Onderweg maakt u stops bij diverse authentieke dorpjes die bekend staan om hun graftombes in de vorm van megalieten en bewerkt zijn met mooie sculpturen. Oost Sumba staat voornamelijk bekend vanwege de bijzondere ikat weefkunst.

Dag 10 : Waingapu-Maumere

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht Sumba – Timor - Flores. Bij aankomst in Maumere transfer naar uw hotel direct aan het strand gelegen.

Dag 11 : Maumere

Vandaag maakt u een excursie naar het dorpje Wurung, met huizen die boven het water gebouwd zijn. Vervolgens kunt u een bezoek brengen aan de prachtige eilandjes gelegen voor de kust, waar u kunt genieten van de hagelwitte stranden en de mooie onderwaterwereld.

Dag 12 : Maumere-Moni

Transfer naar Moni, 95 km van Maumere. De 4 uur durende rit zal onderbroken worden door enkele tussenstops. In het dorpje Sikka ziet u de ikat-weverijen en een oude kerk uit de 16e eeuw. U kunt lunchen in een lokaal restaurant aan het strand van Paga. Vervolgens reist u verder en maakt u een stop bij een traditioneel huis.

Dag 13 : Moni-Ende

Zeer vroeg in de ochtend rijdt u naar de Kelimutu vulkaan om hier bij zonsopkomst de drie kratermeren te bewonderen, die ieder hun eigen kleur hebben. Na een wandeling en het beklimmen van 127 treden bereikt u de indrukwekkende Kelimutu vulkaan, met zijn turkooisblauwe en diepzwarte meren. Vervolgens transfer via een schitterende route langs stijloplopende bergen naar de havenplaats Ende. Hier is een bezoek aan de avondmarkt (Pasar Malam) de moeite waard.

Dag 14 : Ende-Riung

Transfer allereerst langs de zuidkust naar het aan de noordkust gelegen Riung. Aan de zuidkust ligt het strand bezaaid met bijzondere turkoois gekleurde stenen, die onder andere naar Japan worden geëxporteerd om er luxe tegels van te maken. De rit gaat verder naar Mbay, de grootste rijstvoorraadschuur van Nusa Tenggara Timur.

Dag 15 : Riung

Vandaag verkent u vanuit het vissersplaatsje Riung per boot de schitterende zeetuinen en de mangroven waar duizenden zogenaamde ‘Kalongs’ (vliegende honden) hun rustplaats hebben. Snorkelen rondom de eilandjes is een must; het koraal is hier nog in goede staat! Rond de middag wordt er voor u op één van de paradijselijke strandjes een heerlijke vismaaltijd bereidt, die u vervolgens met prachtig uitzicht over de oceaan kunt opsmikkelen.

Dag 16 : Riung-Bajawa

Na het ontbijt vertrekt u naar Bajawa. Eerst rijdt u via een steile weg de berg op, van waar u een prachtig uitzicht heeft over de baai met eilandjes die u gisteren per boot heeft bezocht. U rijdt verder via diverse dorpjes. Voordat u in Bajawa arriveert, kunt u in een mooie natuurlijke warmwaterbron heerlijk relaxen.

Dag 17 : Bajawa

Vandaag bezoekt u de traditionele dorpjes van de Bajawa stammen, zoals het dorp Bena, waar de mensen hun voorouders vereren en hun oorspronkelijke manier van leven hebben weten te behouden. Tevens is het de moeite waard een korte trekking te maken door het mooie landschap, waarmee u eveneens traditionele dorpjes bezoekt en kunt genieten van de mooie natuur en prachtige vergezichten.

Dag 18 : Bajawa-Ruteng

Transfer naar Ruteng, een koel en klein bergstadje. Onderweg wordt een stop gemaakt bij Aimere om het lokale jeneverproces (‘Arak’) te bekijken. Daarna rijdt u naar het Danau Ranamese, een mooi groenkleurig meer omgeven door dichtbegroeide bossen waar veel unieke tropische vogels te vinden zijn. In de middag rijdt u naar Ruteng Puu, waar u enkele authentieke cirkelvormige huizen kunt aanschouwen van de traditionele Manggarai bevolking. Vervolgens transfer naar Ruteng, waar u verblijft in een klooster!

Dag 19 : Ruteng-Labuan Bajo

Na het ontbijt kunt u een mooie wandeling maken door een mooi landschap van terrasvormige rijstvelden. Vervolgens transfer naar Labuan Bajo, de meest westelijke punt van Flores. Onderweg stopt u bij Cancar en Lembor, bekend vanwege de zogenaamde spinnenwebrijstvelden.

Dag 20 : Labuan Bajo-Komodo national park

Na het ontbijt in het hotel transfer naar de haven, waar u aan boord gaat van een omgebouwde vissersboot, waar u de komende dagen op verblijft en het indrukwekkende Komodo national park mee bezoekt. U vaart vandaag eerst naar een klein eilandje waar u fantastisch kunt snorkelen. In de middag overtocht naar het eiland Rinca. Uw boot gaat voor anker in een rustige baai nabij het eiland. Hier maakt de bemanning ’s avonds een heerlijke maaltijd voor u klaar!

Dag 21 : Komodo national park

Na een vroeg ontbijt wandelt u onder begeleiding van een ranger over het eiland Rinca en ziet u de indrukwekkende komodo-varanen. Daarnaast heeft u kans buffels, wilde paarden, wilde zwijnen en diverse vogels te kunnen aanschouwen tijdens uw wandeling. Op de boot worden lunch en diner geserveerd. In de middag heeft u de gelegenheid om te snorkelen, bijvoorbeeld bij Pantai Merah, waar de koraaltuinen en grote scholen tropische vissen een lust voor het oog zijn.

Dag 22 : Komodo national park-Bima

In de ochtend heeft u de gelegenheid om samen met een ranger wandelingen over het eiland Komodo te maken waar u wederom de komodo-varaan kunt bewonderen. Vervolgens gaat u weer aan boord van uw boot en wordt de tocht vervolgd naar Sape, gelegen op het eiland Sumbawa; bij aankomst transfer naar uw hotel in Bima.

Dag 23 : Bima-Sumbawa Besar

Na het ontbijt kunt u een bezoek brengen aan het voormalige sultanpaleis in Bima. Vervolgens maakt u een lange, maar fraaie tocht langs een rotsachtige kust, gedeeltelijk door het binnenland, naar Sumbawa Besar. Onderweg kunt u desgewenst stoppen in enkele traditionele dorpen.

Dag 24 : Sumbawa Besar

Vandaag kunt u optioneel fietsen huren of een snorkeltocht maken bij Moyo eiland, dat in een mooi natuurreservaat is gelegen. Ook is het de moeite waard een ritje te maken in het vervoermiddel bij uitstek in Sumbawa Besar, paard en wagen.

Dag 25 : Sumbawa Besar-Senggigi

Transfer in de vroege ochtend naar Poto Tano, de havenplaats aan de westkust gelegen van Sumbawa. Hier gaat u per lokale veerboot naar Labuan Lombok aan de oostkust van Lombok gelegen. Vervolgens transfer naar uw strandbestemming ten noorden van Senggigi.

Dag 26 : Senggigi

Dag ter vrije besteding. Vandaag kunt u heerlijk bijkomen op het prachtig strand van Senggigi.

Dag 27 : Senggigi

Dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u vandaag een leuke boottocht maken naar de Gili eilanden, waar u schitterend kunt snorkelen en duiken.

Dag 28 : Vertrek uit Lombok

Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts (eventueel met stopover in o.a. Singapore, Jakarta, Kuala Lumpur, Doha of Dubai).

Dag 29 : Aankomst in Amsterdam

aankomst op Schiphol.

Sanur, Inna Sindhu Beach hotel

Het Inna Sindhu Beach hotel ligt midden in Sanur, direct aan zee. Vanwege de gunstige...

Lees meer

Sumba, Tambolaka, Newa Sumba resort

Direct gelegen aan een schitterend wit strand heeft dit 3 sterren hotel een unieke ligging op ongeveer 20 minuten rijden van de luchthaven Tambolaka. U kunt hier uitstekend strandwandelingen maken over het verlaten strand, op zoek naar prachtig witte schelpen.

 

Kamers

De kamers zijn gelegen in een traditioneel Sumbanees huis, bestaande uit 2 kamers per huisje. De kamers zijn vrij ruim en beschikken over een mooi balkon met uitzicht over zee. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en een originele privé badkamer.

 

Faciliteiten

De tuin van het hotel oogt ietwat droog, doch beschikt het over tal van mooie bloemen en zult u hier eveneens vele prachtige schelpen aantreffen. Daarnaast heeft het hotel een mooi restaurant, iets hoger gelegen, waardoor het, naast uitzicht over zee, uitzicht heeft over de traditionele huisjes waarin de kamers zich bevinden. Het hotel heeft geen zwembad, het is echter heerlijk een frisse duik te nemen in de oceaan.

 

Meer informatie rondreis over de Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Sumba, Waikabubak, Manandang hotel

Het Manandang hotel is centraal gelegen in Waikabubak, de hoofdstad van west Sumba. Waikabubak is het cultureel centrum van Sumba vanwaar u tal van authentieke dorpen kunt bezoeken. Het Manadang hotel is hiervoor een goede uitvalsbasis. Het is het beste hotel van de stad, een goede middenklasse, en heeft 20 kamers.

 Kamers

De kamers zijn gelegen aan een soort binnenplaats, waarbinnen een tuintje is aangelegd. Alle kamers hebben en eigen buitenzitje met uitzicht op deze binnenplaats. De kamers zijn eenvoudig, doch schoon en van alle gemakken voorzien.  Uiteraard reserveren wij uitsluitend de betere kamers.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een restaurant waar voornamelijk Chinese en Indonesische gerechten worden geserveerd. Gezien Waikabubak vrijwel geen echte restaurants kent, is dit een van de betere plaatsen om te lunchen en dineren.

 

Meer informatie rondreis over de Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Sumba, Lamboya, Sumba Nautil resort

Het Sumba Natil resort is een 4 sterren resort en heeft slechts zeven kamers met 24 uur stroom en wifi (!). Op een uur rijden van Waikabubak, ligt dit resort zeer rustig op een heuvel in het zuidwesten van Sumba, dichtbij zee. Het heeft een prachtige tuin en een adembenemend uitzicht over de Indische oceaan en Marosi Beach. Diverse traditionele dorpen bevinden zich in de nabije omgeving die u te voet kunt bezoeken.

Kamers
Vanuit uw traditionele bungalow heeft u prachtig uitzicht over de zee. De bungalows zijn ruim en beschikken over een privé badkamer, eigen zitje in de kamer en riant balkon. Tevens beschikken de bungalows over airconditioning, minibar en koffie- en thee faciliteiten.

Faciliteiten
Het Sumba Nautil resort heeft een open restaurant, overdekt met een authentiek rieten dak, vanwaar u prachtig uitzicht heeft over de omringende natuur. Het restaurant maakt doorgaans gebruik van een dagmenu, waarbij u keuze heeft uit twee 3-gangenmenu’s. Er is ook een mooi zwembad waar u tegen de avond van een prachtige zonsondergang kunt genieten.

 

Meer informatie rondreis over de Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Sumba, Waingapu, Elvin hotel

Het Elvin hotel ligt in het centrum van het havenstadje Waingapu in het oosten van Sumba. Het is er vrij eenvoudig, maar wel het beste hotel van de stad. Ook is het een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving van Waingapu te verkennen, met zijn traditionele ikat weefkunst en authentieke dorpen.

Kamers

Het hotelletje heeft veel verschillende kamertypes waarvan de VIP 1, 2 en 3 zijn aan te raden. De kamers zijn relatief eenvoudig maar van alle gemakken voorzien, zoals airconditioning, tv en privé badkamer en soms een minibar. De kamers zijn schoon en hebben hoge plafonds waardoor het erg ruim aandoet. Tevens hebben alle kamers een eigen buitenzitje.

 Faciliteiten

Het ontbijt wordt geserveerd bij het buitenzitje, omdat het hotel geen eigen restaurant heeft. Voor het avondeten kunt u daarom niet in het hotel terecht, maar er is wel een goed restaurant aan de overzijde van het hotel waar u heerlijk Indonesisch kunt eten. Wilt u graag uw conditie op peil houden, dan kan dit in het fitness centrum direct voor het hotel gelegen.

 

Meer informatie rondreis over de Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Flores, Maumere, Seaworld Club resort

Prachtig gelegen direct aan zee kunt u in het Sea World Club Resort heerlijk tot rust komen voordat u aan uw rondreis over Flores begint. Het hotel ligt ongeveer12 kilometer ten oosten van de stad Maumere en is daardoor goed te bereiken vanaf de luchthaven.

 

Kamers

De beach house deluxe kamers en de nieuwe bungalows zijn de kamers die uitkijken over de oceaan. Wij adviseren u daarom in één van deze kamers te verblijven. Beiden kamers beschikken over airconditioning en een minibar. De bungalows zijn echter wat ruimer en luxer uitgerust. Beide kamers hebben een mooi buitenzitje vanwaar u bij helder weer kunt genieten van een schitterende zonsondergang.

 

Faciliteiten

Het hotel kent een goed restaurant, waar zowel Indonesische als Internationale gerechten geserveerd worden. Sea World Club heeft geen zwembad. De kalme zee leent zich echter uitstekend voor een frisse duik.

 

Meer informatie rondreis over de Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Flores, Moni, Kelimutu Eco Lodge

Het nieuwe boutique hotel Kelimutu Ecolodge is een verrassend mooi hotel net buiten het plaatsje Moni gelegen. Zodra u het hotel binnenrijdt waant u zich in een andere wereld. Dit in mooie stijl gebouwd hotel met uitzicht over de rijstterrassen en bergen gelegen aan een kabbelend riviertje is een ware verademing. Van hieruit zult u een bezoek brengen aan de indrukwekkende 3 verschillend gekleurde kratermeren van de Kelimutu vulkaan.

 

Kamers

Zowel de superior kamers als de villa’s kunnen we u aanbevelen. De superior kamers zijn in het hoofdgebouw gelegen en zijn mooi ingericht, voorzien van privé badkamer en bieden vanaf het balkon uitzicht over de prachtige natuur. De villa’s betreffen losstaande huisjes, eveneens mooi ingericht, voorzien van privé badkamer en met mooi uitzicht.

 

Faciliteiten

Het hotel heeft een prachtige ligging, waar u dan ook heerlijk van de natuur kunt genieten. Het restaurant van het hotel is eveneens mooi gelegen aan het riviertje. Hier worden voornamelijk Indonesische gerechten geserveerd en kunt u, na terugkomst van het bezoek aan de kratermeren, genieten van uw ontbijt.

 

Meer informatie rondreis over de Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Flores, Ende, Grand Wisata hotel

Het Grand Wisata hotel is centraal gelegen in het bedrijvige Ende en heeft mooi uitzicht over de groenbedekte bergen waartussen Ende is gelegen. Ende is een havenstad op zeeniveau gelegen. Na het koele Kelimutu national park kunt u hier weer genieten van de warmte.

 

Kamers

De kamers zijn netjes ingericht en beschikken over airconditioning, tv, minibar en koffie- en theefaciliteiten. Er zijn zowel kamers met als zonder buitenzitje.

 

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een mooi zwembad, heerlijk om een verfrissende duik in te nemen na een enerverende dag.  Tevens beschikt het hotel over een restaurant, waar het ontbijt geserveerd wordt en u kunt lunchen en/ of dineren.

 

Meer informatie rondreis over de Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Flores, Riung, Pondok Souverdi hotel

Het eenvoudige hotel Pondok Souverdi ligt in het vissersdorpje Riung enkele honderden meters van het strand, vanwaar u uitstekend het nationale park 17 Pulau kunt verkennen, met zijn schitterende koraaltuinen, eilandjes met hagelwitte stranden en mangrovebossen waar u vliegende honden kunt aanschouwen.

 

Kamers

Wij adviseren u te verblijven in de deluxe kamers, voorzien van airconditioning. Tevens beschikken deze kamers over een buitenzitje. Ook is het mogelijk te verblijven in de standard kamers, deze beschikken echter enkel over een ventilator.

 

Faciliteiten

Het ontbijt wordt dagelijks geserveerd in het restaurant van Pondok Souverdi. Houdt u er echter rekening mee dat het ontbijt eenvoudig kan zijn. ’s Avonds kunt u tevens dineren in het restaurant. Wij zullen voor u in Riung een boottocht organiseren naar de prachtige koraaltuinen. Snorkeluitrusting voor deze boottocht kunt u in het hotel, tegen een kleine vergoeding, lenen.

 

Meer informatie rondreis over de Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Bajawa, Bajawa Roo hotel

Bajawa Roo is eenvoudig, maar toch een van de betere hotels in Bajawa. De ligging buiten het centrum is perfect en heerlijk rustig. U heeft hier een prachtig uitzicht over het stadje.

 

Kamers

Alle kamers hebben een terras met zitje en een badkamer. Ook heeft u WiFi.

 

Faciliteiten

Het personeel is zeer vriendelijk en zult u bij alles willen helpen. Op de bovenste verdieping is het restaurant vanwaar u kunt genieten van het uitzicht en bovenal heerlijk eten.

Meer informatie rondreis Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Sanur, Inna Sindhu Beach hotel

Het Inna Sindhu Beach hotel ligt midden in Sanur, direct aan zee. Vanwege de gunstige...

Lees meer

Sumba, Tambolaka, Newa Sumba resort

Direct gelegen aan een schitterend wit strand heeft dit 3 sterren hotel een unieke ligging op ongeveer 20 minuten rijden van de luchthaven Tambolaka. U kunt hier uitstekend strandwandelingen maken over het verlaten strand, op zoek naar prachtig witte schelpen.

 

Kamers

De kamers zijn gelegen in een traditioneel Sumbanees huis, bestaande uit 2 kamers per huisje. De kamers zijn vrij ruim en beschikken over een mooi balkon met uitzicht over zee. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en een originele privé badkamer.

 

Faciliteiten

De tuin van het hotel oogt ietwat droog, doch beschikt het over tal van mooie bloemen en zult u hier eveneens vele prachtige schelpen aantreffen. Daarnaast heeft het hotel een mooi restaurant, iets hoger gelegen, waardoor het, naast uitzicht over zee, uitzicht heeft over de traditionele huisjes waarin de kamers zich bevinden. Het hotel heeft geen zwembad, het is echter heerlijk een frisse duik te nemen in de oceaan.

 

Meer informatie rondreis over de Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Sumba, Waikabubak, Manandang hotel

Het Manandang hotel is centraal gelegen in Waikabubak, de hoofdstad van west Sumba. Waikabubak is het cultureel centrum van Sumba vanwaar u tal van authentieke dorpen kunt bezoeken. Het Manadang hotel is hiervoor een goede uitvalsbasis. Het is het beste hotel van de stad, een goede middenklasse, en heeft 20 kamers.

 Kamers

De kamers zijn gelegen aan een soort binnenplaats, waarbinnen een tuintje is aangelegd. Alle kamers hebben en eigen buitenzitje met uitzicht op deze binnenplaats. De kamers zijn eenvoudig, doch schoon en van alle gemakken voorzien.  Uiteraard reserveren wij uitsluitend de betere kamers.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een restaurant waar voornamelijk Chinese en Indonesische gerechten worden geserveerd. Gezien Waikabubak vrijwel geen echte restaurants kent, is dit een van de betere plaatsen om te lunchen en dineren.

 

Meer informatie rondreis over de Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Sumba, Lamboya, Sumba Nautil resort

Het Sumba Natil resort is een 4 sterren resort en heeft slechts zeven kamers met 24 uur stroom en wifi (!). Op een uur rijden van Waikabubak, ligt dit resort zeer rustig op een heuvel in het zuidwesten van Sumba, dichtbij zee. Het heeft een prachtige tuin en een adembenemend uitzicht over de Indische oceaan en Marosi Beach. Diverse traditionele dorpen bevinden zich in de nabije omgeving die u te voet kunt bezoeken.

Kamers
Vanuit uw traditionele bungalow heeft u prachtig uitzicht over de zee. De bungalows zijn ruim en beschikken over een privé badkamer, eigen zitje in de kamer en riant balkon. Tevens beschikken de bungalows over airconditioning, minibar en koffie- en thee faciliteiten.

Faciliteiten
Het Sumba Nautil resort heeft een open restaurant, overdekt met een authentiek rieten dak, vanwaar u prachtig uitzicht heeft over de omringende natuur. Het restaurant maakt doorgaans gebruik van een dagmenu, waarbij u keuze heeft uit twee 3-gangenmenu’s. Er is ook een mooi zwembad waar u tegen de avond van een prachtige zonsondergang kunt genieten.

 

Meer informatie rondreis over de Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Sumba, Waingapu, Elvin hotel

Het Elvin hotel ligt in het centrum van het havenstadje Waingapu in het oosten van Sumba. Het is er vrij eenvoudig, maar wel het beste hotel van de stad. Ook is het een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving van Waingapu te verkennen, met zijn traditionele ikat weefkunst en authentieke dorpen.

Kamers

Het hotelletje heeft veel verschillende kamertypes waarvan de VIP 1, 2 en 3 zijn aan te raden. De kamers zijn relatief eenvoudig maar van alle gemakken voorzien, zoals airconditioning, tv en privé badkamer en soms een minibar. De kamers zijn schoon en hebben hoge plafonds waardoor het erg ruim aandoet. Tevens hebben alle kamers een eigen buitenzitje.

 Faciliteiten

Het ontbijt wordt geserveerd bij het buitenzitje, omdat het hotel geen eigen restaurant heeft. Voor het avondeten kunt u daarom niet in het hotel terecht, maar er is wel een goed restaurant aan de overzijde van het hotel waar u heerlijk Indonesisch kunt eten. Wilt u graag uw conditie op peil houden, dan kan dit in het fitness centrum direct voor het hotel gelegen.

 

Meer informatie rondreis over de Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Flores, Maumere, Seaworld Club resort

Prachtig gelegen direct aan zee kunt u in het Sea World Club Resort heerlijk tot rust komen voordat u aan uw rondreis over Flores begint. Het hotel ligt ongeveer12 kilometer ten oosten van de stad Maumere en is daardoor goed te bereiken vanaf de luchthaven.

 

Kamers

De beach house deluxe kamers en de nieuwe bungalows zijn de kamers die uitkijken over de oceaan. Wij adviseren u daarom in één van deze kamers te verblijven. Beiden kamers beschikken over airconditioning en een minibar. De bungalows zijn echter wat ruimer en luxer uitgerust. Beide kamers hebben een mooi buitenzitje vanwaar u bij helder weer kunt genieten van een schitterende zonsondergang.

 

Faciliteiten

Het hotel kent een goed restaurant, waar zowel Indonesische als Internationale gerechten geserveerd worden. Sea World Club heeft geen zwembad. De kalme zee leent zich echter uitstekend voor een frisse duik.

 

Meer informatie rondreis over de Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Flores, Moni, Kelimutu Eco Lodge

Het nieuwe boutique hotel Kelimutu Ecolodge is een verrassend mooi hotel net buiten het plaatsje Moni gelegen. Zodra u het hotel binnenrijdt waant u zich in een andere wereld. Dit in mooie stijl gebouwd hotel met uitzicht over de rijstterrassen en bergen gelegen aan een kabbelend riviertje is een ware verademing. Van hieruit zult u een bezoek brengen aan de indrukwekkende 3 verschillend gekleurde kratermeren van de Kelimutu vulkaan.

 

Kamers

Zowel de superior kamers als de villa’s kunnen we u aanbevelen. De superior kamers zijn in het hoofdgebouw gelegen en zijn mooi ingericht, voorzien van privé badkamer en bieden vanaf het balkon uitzicht over de prachtige natuur. De villa’s betreffen losstaande huisjes, eveneens mooi ingericht, voorzien van privé badkamer en met mooi uitzicht.

 

Faciliteiten

Het hotel heeft een prachtige ligging, waar u dan ook heerlijk van de natuur kunt genieten. Het restaurant van het hotel is eveneens mooi gelegen aan het riviertje. Hier worden voornamelijk Indonesische gerechten geserveerd en kunt u, na terugkomst van het bezoek aan de kratermeren, genieten van uw ontbijt.

 

Meer informatie rondreis over de Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Flores, Ende, Grand Wisata hotel

Het Grand Wisata hotel is centraal gelegen in het bedrijvige Ende en heeft mooi uitzicht over de groenbedekte bergen waartussen Ende is gelegen. Ende is een havenstad op zeeniveau gelegen. Na het koele Kelimutu national park kunt u hier weer genieten van de warmte.

 

Kamers

De kamers zijn netjes ingericht en beschikken over airconditioning, tv, minibar en koffie- en theefaciliteiten. Er zijn zowel kamers met als zonder buitenzitje.

 

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een mooi zwembad, heerlijk om een verfrissende duik in te nemen na een enerverende dag.  Tevens beschikt het hotel over een restaurant, waar het ontbijt geserveerd wordt en u kunt lunchen en/ of dineren.

 

Meer informatie rondreis over de Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Flores, Riung, Pondok Souverdi hotel

Het eenvoudige hotel Pondok Souverdi ligt in het vissersdorpje Riung enkele honderden meters van het strand, vanwaar u uitstekend het nationale park 17 Pulau kunt verkennen, met zijn schitterende koraaltuinen, eilandjes met hagelwitte stranden en mangrovebossen waar u vliegende honden kunt aanschouwen.

 

Kamers

Wij adviseren u te verblijven in de deluxe kamers, voorzien van airconditioning. Tevens beschikken deze kamers over een buitenzitje. Ook is het mogelijk te verblijven in de standard kamers, deze beschikken echter enkel over een ventilator.

 

Faciliteiten

Het ontbijt wordt dagelijks geserveerd in het restaurant van Pondok Souverdi. Houdt u er echter rekening mee dat het ontbijt eenvoudig kan zijn. ’s Avonds kunt u tevens dineren in het restaurant. Wij zullen voor u in Riung een boottocht organiseren naar de prachtige koraaltuinen. Snorkeluitrusting voor deze boottocht kunt u in het hotel, tegen een kleine vergoeding, lenen.

 

Meer informatie rondreis over de Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Bajawa, Bajawa Roo hotel

Bajawa Roo is eenvoudig, maar toch een van de betere hotels in Bajawa. De ligging buiten het centrum is perfect en heerlijk rustig. U heeft hier een prachtig uitzicht over het stadje.

 

Kamers

Alle kamers hebben een terras met zitje en een badkamer. Ook heeft u WiFi.

 

Faciliteiten

Het personeel is zeer vriendelijk en zult u bij alles willen helpen. Op de bovenste verdieping is het restaurant vanwaar u kunt genieten van het uitzicht en bovenal heerlijk eten.

Meer informatie rondreis Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Sanur

Sanur is een gezellige kustplaats met een prachtig wit strand en heeft haar Balinese karakter weten te behouden.

Lees meer

Sumba, Waikabubak

Waikabubak is een prima uitgangspunt om het westen van Sumba te verkennen. Het is er rustig en lekker koel. In dit heuvelachtige gebied liggen vele traditionele dorpen verscholen waar het soms lijkt alsof de tijd is stil blijven staan. De dorpen zijn meestal boven op een heuvel gebouwd en bieden een prachtig uitzicht over de groene vlaktes en uitgestrekte rijstvelden. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden. Een jaarlijks terugkerend spektakel plaatsvindt op de glooiende vlaktes rondom Waikabubak is het gevaarlijke Pasola-ritueel, waarbij honderden ruiters elkaar met speren bestoken.

TRADITIONELE DORPEN

Kampung Tarung is een prachtig inheems dorp midden in het stadje Waikabubak, gemakkelijk te bezoeken (lopend) vanaf uw hotel en zeker de moeite van een bezoek waard. De huizenbouw is heel anders dan op andere eilanden: de huizen zijn van hout en hebben een opvallend rieten puntdak dat spits omhoog steekt. Alle huizen staan als een groep bij elkaar, met de graftombes van de voorouders op de ‘binnenplaats’. De graftombes doen dagelijks dienst als tafels waarop rijst en de was worden gedroogd. De mensen zijn bijzonder vriendelijk, ze geloven in natuurverschijnselen en volgen nog steeds de traditionele godsdienst Marapu, een animistische religie die niet officieel erkend wordt door Indonesische overheid. De specialiteit van Tarung zijn de prachtige stoffen die door de vrouwen geweven worden. Ze kunnen er soms maanden mee bezig zijn. Een Sumba-weefdoek wordt ook wel ikat genoemd en heeft speciale motieven zoals dieren en tribunale onderwerpen. De dorpelingen zullen deze aan u proberen te verkopen, maar eerlijk is eerlijk: ze zijn uniek en een mooi Sumba-souvenir. Bovendien is de ikat in Tarung een stuk voordeliger dan elders op Sumba en in Indonesie. Op deze manier helpt u u de lokale bevolking en is iedereen blij. Tijden veranderen, ook in Tarung: tot 2017 was er nog geen elektriciteit, maar sinds 2018 wel, maar gelukkig heeft het dorpje zijn authenticiteit behouden.

Waikabubak is een goede uitvalsbasis om het Lamboya district te verkennen zoals onder andere de dorpjes als Praigoli en Waigali (zie fotogalerij).

Praigoli is een prachtige plek, idyllisch, puur en dus helemaal in traditionele stijl. Geen golfplaat te bekennen. Wellicht bent u er de enige toerist! Her dorpje heeft een heel bijzondere graftombe met een zogenaamde “fleur-de-lis” motief (een franse lelie). Volgens de lokalen is het de mooiste vanSumba (zie fotogalerij).  Ook in dit dorp wordt ikat geweven. Onderweg naar Waigapu is nog een aantal dorpen de moeite waard voor een stop zoals Liling en Prailjing. Ook in de deze dorpen is de ikat de ambachtelijke specialiteit.

PASOLA OP SUMBA

Elk jaar in februari en maart worden er op Sumba pasola’s gehouden. De pasola is een traditioneel ruitergevecht tussen ‘rivaliserende’ dorpen waarbij mannen te paard elkaar te lijf gaan met stokken, die ze als speren naar elkaar werpen. De rato (sjamaan) bepaalt aan de hand van zeewormen en de stand van de maan wanneer het spektakel precies kan plaatsvinden. Voor de bevolking is het een groot feest. Jong en oud komt er op af en de ruiters worden door de menigte en vooral door de vrouwen voortdurend luidkeels joelend aangemoedigd.

 

 

Meer informatie rondreis Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Sumba, Lamboya district

In het Lamboya district dient u zeker een bezoek te brengen aan de prachtige adat-dorpjes die dit gebied rijk is. Bezoek bijvoorbeeld Liling, een schattig dorp met prachtige atap daken en een magnifiek uitzicht over de omliggende groene rijstvelden. Het dorpje ligt op een rotsachtige heuvel en het vergt wat klimwerk om boven te komen, maar dat is zeker de moeite waard.  Verderop liggen de dorpjes Prai Ijing en het verstilde Waigalli met mooie grafstenen en oude huizen. U kunt deze dorpjes zowel per auto als te voet bereiken. Verder naar het zuiden ligt het het idyllische dorpje Waruwora verscholen op een heuvel. Dit mooie dorp biedt een ongeëvenaard uitzicht over de baaien van de zuidkust van Sumba. In de verte ziet u zelfs het zeer luxe Nihi Sumba liggen (voorheen Nihawati resort geheten), dat tot een van de beste hotels ter wereld wordt gerekend. Een mooie afsluiting van een heerlijk dagje cultuur snuiven in de adat-dorpen van Lamboya.

 

Meer informatie rondreis Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Sumba, Waingapu

Sumba staat bekend om zijn fraaie ikats, indrukwekkende graftombes, ongewone, spits toelopende huizen en bergachtige landschap. Het oostelijk gelegen Waingapu vormt met zijn haven en vliegveld de poort tot Sumba. Van hieruit kunt u de traditionele dorpen (Pau en Rende), graftombes bezoeken en het ambachtelijke weefproces van de beroemde ikat-doeken bewonderen. In de haven van Waingapu kunt u trouwens heerlijke verse vis eten die ze op barbecues vakkundig voor u bereiden! Een aanrader, we hebben er zelf ook een paar keer gegeten, zie ook onze blog!

 

Meer informatie rondreis Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Flores, Maumere

Het havenstadje Maumere is de belangrijkste stad in de droge oostelijke regio van het eiland Flores. Hier zal uw rondreis over Flores meestal beginnen. Voordat u aan uw rondreis over dit indrukwekkende eiland begint is het heerlijk toeven aan de baai waarin Maumere is gelegen. Het kalme water van de zee nodigt uit voor een frisse duik. Tevens is een bezoek aan het dorpje Wurung, met huizen die boven het water gebouwd zijn, de moeite waard en kunt u de paradijselijke eilandjes voor de kust gelegen verkennen.

 

Meer informatie rondreis Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Flores, Riung

Riung is met name bekend vanwege het nationale park 17 Pulau, met zijn schitterende koraaltuinen, eilandjes met hagelwitte stranden en mangrovebossen waar u vliegende honden kunt aanschouwen. Per boot verkent u de schitterende zeetuinen en de mangroven waar duizenden zogenaamde ‘Kalongs’ (vliegende honden) hun rustplaats hebben. Het is ronduit spectaculair om deze vliegende honden te zien opvliegen zodra u met de boot de mangroven nadert. Snorkelen rondom de eilandjes is eveneens een must; het koraal is hier nog in goede staat!

 

Meer informatie rondreis Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Flores, Bajawa

Bajawa is een bergdorp in de binnenlanden van Flores gelegen. Vanwege de hoge ligging heeft het een koel en aangenaam klimaat. In dit bergachtige gebied vindt u diverse traditionele dorpen vaak op de meest prachtige plekjes gelegen. Zo is het de moeite waard een bezoek te brengen aan het dorp Bena, een dorp waar de mensen hun voorouders vereren en hun oorspronkelijke manier van leven hebben weten te behouden. Dit kunt u terugzien aan hun “Ngadhu” en “Bhaga”, een soort van kleine heilige huisjes middenin het dorp gelegen. Deze huisjes met hun prachtige daken symboliseren de mannelijke en vrouwelijke geesten van hun voorouders. Tevens is het de moeite waard een korte trekking te maken in deze omgeving, waarmee u nog meerdere traditionele dorpjes kunt bezoeken en kunt genieten van de mooie natuur en prachtige vergezichten.

 

Meer informatie rondreis Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Flores, Ruteng

Ruteng is net als Bajawa een koel hoger gelegen stadje in de binnenlanden van Flores. U kunt hier overnachten in een nonnenklooster, een unieke ervaring! Dichtbij Ruteng kunt u een bezoek brengen aan Ruteng Puu, waar u enkele authentieke cirkelvormige huizen kunt aanschouwen van de traditionele Manggarai bevolking. Daarnaast leent de omgeving zich uitstekend voor mooie wandelingen door het prachtige landschap van terrasvormige rijstvelden.

 

Meer informatie rondreis Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Flores, Labuan Bajo

Het havenplaatsje Labuan Bajo is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Komodo national park. Middels een (meerdaagse) boottocht op een omgebouwde vissersboot kunt u een bezoek brengen aan Rinca en Komodo, waar u de bijzondere Komodo varanen kunt aanschouwen. Tevens kunt u de prachtige koraaltuinen rondom de kleine eilandjes voor de kust bezoeken. Labuan Bajo is mooi in een baai gelegen vanwaar u, als u geluk heeft, kunt genieten van schitterende zonsondergangen. Tevens treft u in het plaatsje diverse goede restaurantjes aan en is een bezoek aan de traditionele vismarkt de moeite waard.

 

Meer informatie rondreis Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Flores, Komodo eilanden

Op de kleine eilanden Komodo en Rinca, ten westen van Flores gelegen, leeft de indrukwekkende Komodovaraan. Van alle reptielen spreekt deze Komodovaraan waarschijnlijk het meest tot de verbeelding; het is de grootste hagedis ter wereld en het beest kan zo’n 3 meter lang en 150 kg zwaar worden. Het totale aantal van deze dieren wordt geschat tussen de 3.000 en 4.500 en zij leven op deze eilandjes. De beste manier om de varanen van dichtbij te bewonderen, de eilanden te verkennen en in verlaten baaien te zwemmen en snorkelen, is per boot. Tijdens deze bootreis val je van de ene verbazing in de andere. Een omgebouwde vissersboot  wordt privé voor je afgehuurd en samen met je kapitein, bemanning, kok en eventueel gids begin je aan een onvergetelijk meerdaags Komodo-avontuur!

Op Komodo en Rinca ga je samen met een ranger op zoek naar de Komodovaraan. De ranger vertelt je alles over dit prehistorische reptiel. Voor ieders veiligheid heeft de ranger altijd een stok mee om de varaan te kunnen afleiden, want de varanen zijn snel en kunnen gevaarlijk zijn. Het is dan ook belangrijk om afstand te houden en te allen tijde te luisteren naar de instructies van de ranger.

Vanaf het viewpoint op Padar eiland heb je een fantastisch uitzicht over de omringende eilandjes en zie je hoe bijzonder en grillig het landschap is. Het is een pittige wandeling van een half uurtje naar boven (wel via ongelijke treden), maar iedereen met een beetje conditie kan deze beklimming prima aan. In juni 2018 hebben wij de beklimming rond zonsopgang gedaan. Op dat tijdstip is het nog niet zo heet en dan zie je de mooiste kleurschakeringen in de lucht terwijl het langzaam aan lichter wordt.

Je privéboot meert ook aan bij eilandjes als Kelor en Pink Beach (Komodo). Aan deze tropische witte en roze strandjes is het heerlijk vertoeven en kun je van de rijke onderwaterwereld genieten. Hoogtepunt is ook het Karang Makassar rif, waar je met de manta roggen mee kunt zwemmen. Deze giganten zijn zo’n 2 tot 3 meter breed. De kans is heel groot dat je ze ziet. Een geweldige ervaring!

 

Meer informatie rondreis Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Recensies

85 mensen beoordelen Rama Tours Holland gemiddeld met een 9.1  / 10