Rama Tours
Kalimantan

Rondreizen Kalimantan

Het eiland Borneo valt gedeeltelijk onder Indonesië en gedeeltelijk onder Maleisië. Kalimantan is de naam van het Indonesische deel van Borneo. Een rondreis door Kalimantan staat gelijk aan een overvloed van natuurschoon. Het gebied bestaat voor een groot gedeelte nog uit tropisch regenwoud en u kunt er bijvoorbeeld oog in oog komen te staan met orang-oetans en neusapen. Wilt u Kalimantan op geheel eigen wijze verkennen, dan is een individuele rondreis de beste optie. Onze reisspecialisten helpen u graag bij het samenstellen van uw droomreis.

Meer lezen
Ga naar voorbeeldreizen Reisvoorstel aanvragen

Voorbeeldreizen

Hoogtepunten rondreis Kalimantan

Wilt u de orang-oetans van Kalimantan zien, dan is een bezoek aan het Tanjung Puting nationaal park een must. Hier kunt u een meerdaagse boottocht op een zogenaamde klotok maken, waarbij u de orang-oetans in het wild kunt zien. Daarnaast is er ook een opvangcentrum voor orang-oetans in het park gevestigd, hier kunt u de dieren van zeer dichtbij meemaken.

Wanneer u de dichte jungle van Kalimantan wilt verkennen, dan kunt u bijvoorbeeld een trekking maken door de Apokayan Highlands. Hier komt u in contact met traditionele stammen die nog van de jacht leven en in longhouses wonen. Een van deze stammen zijn de Dayak, die vroeger bekend stonden als koppensnellers. Gelukkig voor u hebben de Dayak deze traditie inmiddels laten varen!

Een ander hoogtepunt is een reis over de majestueuze Mahakam rivier. In een meerdaagse tocht op uw eigen rivierboot vaart u steeds dieper de binnenlanden van Kalimantan in en gaat u op zoek naar inheemse stammen, orang-oetans en neusapen, zwarte orchideeën en de zeer zeldzame zoetwaterdolfijnen.

Een echte must-see zijn de Derawan eilanden. Deze eilanden worden gekenmerkt door witte stranden en een heldere zee. Hier kunt u dan ook uitstekend snorkelen en duiken. Een absolute highlight is het kwallenmeer op Kakaban, waar u tussen ongevaarlijke kwallen kunt zwemmen. Rond de eilanden Kakaban, Sangalaki en Maratua liggen bovendien kleurrijke koraalriffen waar u tussen de manta’s kunt zwemmen, een onvergetelijke ervaring. Ook komen op Sangalaki (bijna) elke avond zeeschildpadden aan land om hun eieren te leggen.

Na al het avontuur en natuurschoon zijn de steden Banjarmasin, ook wel het Venetië van Azië genoemd, en het moderne Balikpapan voor velen een welkome afwisseling. Hier kunt u voordelig winkelen, eten en uitgaan. Maar ook in Balikpapan kunt u nog van de natuur van Kalimantan genieten. Op een steenworp afstand van het centrum ligt namelijk Margomulyo Mangrove Forest, waar u de bijzondere neusapen kunt zien.

Rondreis Kalimantan van Rama Tours

Wilt u een optimale rondreis door Kalimantan en helemaal zelf bepalen hoe uw vakantie eruit gaat zien? Dan helpen onze reisspecialisten u graag bij het samenstellen van een individuele rondreis door Kalimantan. Vertel ons uw reisperiode, reisduur, budget en de hoogtepunten die u absoluut niet wilt missen en wij stellen voor u een haalbaar reisplan op. Rama Tours heeft meer dan 30 jaar ervaring met maatwerkreizen door Indonesië en wij garanderen u dat uw rondreis door Kalimantan een onvergetelijke ervaring wordt.

Reisvoorstel aanvragen

ZELF ZOEKEN? DAT KAN!

Zoek hier tussen al onze bestemmingen.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en wij adviseren u graag: 020-6734773 of info@ramatours.nl

Recensies

Rama Tours Holland wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.2 uit 10 op basis van 92 beoordelingen

Rama Tours Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.