Rama Tours

Introductie

De onderstaande rondreis is een voorbeeld van een individuele reis door Sumatra, Java en Bali en kan naar wens worden aangepast.

Deze complete reis laat u kennis maken met de belangrijkste hoogtepunten van Sumatra, Java en Bali.

Uw vakantie begint in het drukke, chaotische Medan, ook wel de poort naar Sumatra genoemd. Hier maakt u kennis met de kleurijke en diverse bevolking, bestaande uit onder andere Chinezen, Sumatranen en Atjehers. Daarna verkent u de jungle van Bukit Lawang en Tangkahan waar u kennis maakt met de diverse flora en fauna van deze omgeving. Zo komt u met een beetje geluk oog in oog te staan met orang-oetans en kunt u helpen met het wassen van olifanten. Ervaringen die u nooit meer vergeet! U vervolgt uw reis naar het schitterende Tobameer waar u de cultuur van deze omgeving verkent en in contact komt met de lokale mensen van de Batak bevolking. Ook kunt u hier even tot rust komen en een verfrissende duik in het meer.

Stel uw rondreis samen »

Na Sumatra gaat u op weg naar indrukwekkend Java met de bruisende stad Jakarta waar u ook nog een stukje Nederlandse geschiedenis vindt, de botanische tuinen van Bogor en onder andere de stad Bandung. Ten tijde van de Nederlandse overheersing had Bandung de bijnaam Parijs van Java, vanwege de statige lanen en prachtige art-deco gebouwen. In Bandung kunt u mooie fiets- en wandeltochten maken, vulkanen ontdekken en kennismaken met de theecultuur van dit gebied. Vanaf Bandung maakt u een van de mooiste treinreizen ter wereld waarbij u uitkijkt op groene valleien en lokale mensen de was ziet doen in de riviertjes terwijl de kinderen hier heerlijk aan het spelen zijn. Uiteraard beklimt u ook de wereldberoemde Borobudur. Vroeg in de ochtend beklimt u deze tempel om vervolgens de zon op de zien komen en de mist tussen de bomen te zien wegtrekken. Een prachtige ervaring! Ook bezoekt u het sultanaat Yogyakarta. Hier kunt u door gezellige straatjes wandelen en fietsen en bijvoorbeeld het Ramayana ballet bijwonen. De reist gaat verder naar het oosten van Java. U reist verder naar het oosten waarbij u een technische stop maakt in het plaatsje Kediri. Via de bergen bereikt u de bestemming Malang, waarbij een bezoek aan het historische café-restaurant Toko Oen, waar men vroeger kwam voor de Hollandse taartjes en kroketjes, niet mag worden overgeslagen.

Deze rondreis aanpassen »

Een bezoek aan het op 2700 m hoogte gelegen uitzichtpunt van de Brom is ook zeker één van de hoogtepunten van Java. Geniet van een spectaculaire zonsopkomst! De rondreis over Java sluit u af met een bezoek aan de Kawah Ijen, de enige vulkaan ter wereld waar zwavel wordt gewonnen! U ontmoet zwaveldragers en geniet van prachtig uitzicht over het omringende regenwoud en het kratermeer met de aparte kleurschakeringen. Alvorens u per boot naar het Godeneiland Bali reist maakt u nog een mooie plantagetour in de omgeving van Kaliklatak.

Met de boot reist u naar Bali waar u allereerst in de plaats Pemuteran verblijft in het noordwesten van dit eiland. Hier kunt u even tot rust komen in deze prachtige baai en genieten van de mooie zonsondergangen. Ook kan u hier de fascinerende onderwaterwereld van het eiland Menjangan verkennen. Via een dagexcursietransfer reist u verder naar Ubud en stopt u ondertussen bij leuke bezienswaardigheden zodat u een goed beeld krijgt van Bali. Ubud is een kunstenaarsdipje in centraal Bali. In de omgeving vindt u groene rijstvelden, kunt u heerlijk wandelen en fietsen, deelnemen aan een kookworkshop, raften en bijvoorbeeld over de leuke marktjes struinen. Deze geweldige reis sluit u af aan het strand van Sanur waar u de indrukken van de reis op u in kunt laten werken en volop kunt genieten van zon, zee en strand.

Deze rondreis als basis nemen »

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 : Vertrek uit Amsterdam

Vlucht Amsterdam – Medan (eventueel met stopover in o.a. Singapore, Kuala Lumpur, Jakarta, Doha, Dubai of Hong Kong).

Dag 2 : Medan

Bij aankomst in Medan transfer naar uw hotel. Desgewenst kunt u ’s middags een stadstour doen. Bezoek het oude stadhuis, postkantoor, de oude bank, het sultanpaleis (“istana Maimoon”), de grote moskee en de boeddhistische tempel.

Dag 3 : Medan-Bukit Lawang

Transfer naar Bukit Lawang met onderweg een stop bij palmolie- en rubberplantages.

Dag 4 : Bukit Lawang

Na het ontbijt maakt u samen met een lokale gids een junglewandeling van 2 a 3 uur door de prachtige natuur van deze omgeving. U gaat op zoek naar de orang utans, die u met geluk soms zelfs een banaantje kunt voeren! Vervolgens gaat u 20 minuten Tuben, al zittend in een grote opgeblazen band vaart u de rivier af terwijl de lokale bevolking u vrolijk toezwaait!

Dag 5 : Bukit Lawang-Tangkahan

U reist verder naar Tangkahan. Om bij uw accommodatie te komen dient u een rivier over te steken.

Dag 6 : Tangkahan

Vandaag gaat u helpen met het wassen van olifanten. Verder kunt u vandaag genieten van het prachtige jungle gebied of lekker zwemmen in de rivier.

Dag 7 : Tangkahan-Berastagi

Privé transfer naar Berastagi, met onderweg een stop in een traditioneel dorp bij Peceren waar u nog de traditionele huizen van de Karo Batakstam en een kleurrijke fruitmarkt aantreft.

Dag 8 : Berastagi-Samosir (Tobameer)

Transfer naar het Tobameer via een schitterende route door hooglanden. Onderweg maakt u een stop bij de Sipisopiso waterval vanwaar u adembenemend uitzicht heeft over het Tobameer. Bij Prapat steekt u per boot over naar Samosir.

Dag 9 : Samosir (Tobameer)

Dag ter vrije besteding. Verken samen met een lokale gids het eiland Samosir, het land der Batakkers. Maak kennis met de zeden en gewoontes van de lokale bevolking, of maak een boottocht en vaar langs het eiland Samosir.

Dag 10 : Samosir (Tobameer)-Medan-Jakarta

Privé transfer naar de luchthaven voor vlucht Sumatra – Java; bij aankomst transfer naar uw hotel. ’s Middags kunt u eventueel een stadstour maken. Bezoek de haven van Jakarta, één van de interessante musea of drink een heerlijke kop koffie bij Café Batavia.

Dag 11 : Jakarta-Bogor

Transfer naar Bogor. In Bogor kunt u een wandeling maken door de Botanische tuinen.

Dag 12 : Bogor-Bandung

Transfer naar Bandung over de fraaie Puncak, een bergpas die vroeger en nu nog steeds zeer geliefd was bij de oud Indische mensen, omdat het er altijd aangenaam koel is.

Dag 13 : Bandung

Dag ter vrije besteding. Verken Bandung door middel van een stadswandeling. . Onderweg bezoekt u een aantal zeer fraaie koloniale gebouwen, zoals rond Jalan Braga, de straat met de grootste concentratie art-deco gebouwen ter wereld.

Dag 14 : Bandung-Borobudur

Na het ontbijt zeer vroeg in de ochtend transfer naar het treinstation van Bandung voor de reis per trein naar Yogyakarta. Bij aankomst op het station in Yogya wordt u afgehaald door de chauffeur en verder naar uw hotel bij de Borobudur gereden.

Dag 15 : Borobudur-Yogyakarta

‘s Ochtends vroeg wandelt u vanuit uw hotel naar de Borubudur. In alle stilte maakt u de zonsopgang mee bij dit duizend jaar oud tempelcomplex, dat het grootste Boeddhistische heiligdom ter wereld is. U kunt altijd met uw chauffeur overleggen of u nog andere tempels wilt bezichtigen zoals de minder bezochte Mendut en Pawon, in de buurt van de Borobudur. De chauffeur brengt u er naar toe! Vervolgens transfer naar Yogyakarta.

Dag 16 : Yogyakarta

Vandaag gaat u een fietstour door authentieke dorpjes in de omgeving van Yogyakarta maken. Hier proeft u de Javaanse sfeer en maakt u kennis met de lokale bevolking.

Dag 17 : Yogyakarta-Kediri

Transfer naar Kediri. Er zijn verscheidene mogelijkheden voor stops die u onderweg kunt maken. Wegens de lange rit van Yogyakarta naar Kediri is het helaas niet mogelijk al deze bezienswaardigheden te bezichtigen.

Dag 18 : Kediri-Malang

Vandaag gaat u op weg naar Malang. Onderweg kunt u uiteraard stoppen wanneer gewenst.

Dag 19 : Malang

Vandaag kunt u een nostalgische stadswandeling maken langs een aantal bezienswaardigheden.

Dag 19 : Malang-Bromo

Transfer naar Bromo (ongeveer 4 a 5 uur rijden). U hoeft er pas tegen zonsondergang te zijn. Een bezoek aan het op 2700 m hoogte gelegen uitzichtpunt van de Bromo is één van de hoogtepunten van de reis door Java. De zonsopgang boven de vulkanen Bromo en Batok met op de achtergrond de Gunung Semeru is buitengewoon spectaculair.

Dag 20 : Bromo-Kaliklatak

U wordt al om half vier ’s ochtends gewekt voor de tocht per jeep naar het hoogste gelegen uitkijkpunt. Hier wacht u op de spectaculaire zonsopkomst met uitzicht over de kraterbodem van de Bromo. Na uw bezoek aan de Bromo reist u naar Kaliklatak.

Dag 21 : Kaliklatak

Wederom vroeg uit de veren voor de 4-WD tocht naar het hooggelegen Paltuding door plantages en het regenwoud. Dit regenwoud is een van de weinige op Java waar nog enorme varens en reuzenbomen groeien! Vanaf Paltuding maakt u een 1½ tot 2 uur durende wandeling over een schaduwrijk pad met indrukwekkende vergezichten naar de Kawah Ijen, ofwel Ijen vulkaan. Dit is de enige vulkaan ter wereld waar zwavel wordt gewonnen!

Dag 22 : Kaliklatak-Pemuteran

U wordt al om half vier ’s ochtends gewekt voor de tocht per jeep naar het hoogste gelegen uitkijkpunt. Hier wacht u op de spectaculaire zonsopkomst met uitzicht over de kraterbodem. Na uw bezoek aan de Bromo reist u naar Kaliklatak.

Dag 23 : Pemuteran

Na het ontbijt krijgt u een uitgebreide rondleiding op de plantage waar gewassen zoals cacao, rubber, koffie, tabak en allerlei specerijen op traditionele wijze worden verbouwd. Vervolgens transfer naar Ketapang voor de oversteek naar Bali per boot (inbegrepen) en vervolgens transfer naar uw hotel op Bali.

Dag 24-25 : Pemuteran

Dagen ter vrije besteding. Pemuteran is een klein vissersdorpje met een aantal hotels aan het strand. Het is de meest westelijke strandbestemming langs de noordkust van Bali. Voor de kust ligt op relatief korte afstand (ongeveer 45 minuten varen) het eilandje Menjangan waar u uitstekend kunt duiken en snorkelen langs de prachtig met koraal bedekte steile wanden.

Dag 26 : Pemuteran-Ubud

Privé dagexcursietransfer van Pemuteran naar Ubud. Onderweg maakt u een stop bij de watervallen bij het 700 meter hooggelegen dorpje Munduk, het tempelcomplex Pura Ulun Danu Bratan, een lokale markt in Bedugul en de apenjungle “Alas Kedaton”.

Dag 27 : Ubud

Dag ter vrije besteding. Ubud ligt in het heuvelachtige centrale Bali, ingebed tussen groene sawa’s en diepe valleien. In de directe omgeving kunt u prachtig wandelen of fietsen door de weelderige Balinese natuur. Eventueel kunt u ook een kookcursus volgen.

Dag 28 : Ubud-Sanur

Privé transfer naar het schildersdorpje Ubud.

Dag 29-30 : Sanur

Dagen ter vrije besteding. In Sanur vindt u vele gezellige restaurantjes, barretjes en leuke boetiekjes.

Dag 31 : Vertrek naar Amsterdam

Privé transfer naar de luchthaven van Bali voor uw vlucht huiswaarts (eventueel met stopover in o.a. Singapore, Kuala Lumpur, Jakarta, Doha, Dubai of Hong Kong).

Dag 32 : Aankomst op Schiphol

Aankomst op Schiphol.

Medan, Deli River hotel

Het prachtige Deli River hotel ligt aan de buitenrand van Medan en is omringd door een tropische tuin.

Lees meer

Bukit Lawang, Eco Lodge

Aan de rand van het Gunung Leuser National Park ligt de prachtige Eco Lodge in het dorpje Bukit Lawang.

Lees meer

Tangkahan, Jungle Lodge

Deze (zeer) eenvoudige lodge is gelegen in Tangkahan met uitzicht over de rivier en de jungle.

Lees meer

Berastagi, Grand Mutiara Hotel

Het Grand Mutiara ligt net buiten het centrum van Berastagi. Met uitzicht op de Sinabung vulkaan.

Lees meer

Samosir, Tabo Cottages

Dit zeer gemoedelijke hotel ligt direct aan het meer en tussen de rijstvelden en beschikt over een heerlijk zwembad.

Lees meer

Jakarta, Santika Premiere hotel

In het hart van deze boeiende metropool ligt het prachtige Santika Premiere hotel.

Lees meer

Bogor, Happy Valley Guesthouse

Rust, eenvoud, ontspanning en natuur zijn de kernwaarden die van het Happy Valley Guesthouse een prachtige plek maken. U ontdekt al snel waarom onze favoriete accommodatie in Bogor niet midden in de stad ligt, maar juist in het verfrissende groen van het west-Javaanse platteland. Het concept ‘Back to nature’ doet zijn naam eer aan en de ligging aan een kabbelend riviertje en rijstterrassen is een welkome verrassing na de drukte van Jakarta. Het personeel ontvangt u met een vriendelijke glimlach en doet er alles aan om het u naar de zin te maken.


Kamers
De 17 kamers van Happy Valley zijn ruim maar eenvoudig ingericht. De kamers zijn allen voorzien van een televisie, telefoon, een badkamer met bad/douche en een ventilator. Bogor ligt vrij hoog, waardoor airconditioning niet echt nodig is. De meeste kamers hebben een prachtig uitzicht over de landelijke omgeving.


Faciliteiten
Het Happy Valley Guesthouse heeft een aantal wandelroutes in de omgeving uitgezet en het personeel zal u graag mee nemen op tochtjes door de sawa’s en langs dorpjes. Na een mooie wandeling zorgt het verkwikkende zwembad voor de nodige verkoeling. In het restaurant van dit guesthouse worden goede Indonesische maaltijd geserveerd terwijl u geniet van het uitzicht.

Lees meer

Bandung, Grand Preanger hotel

Dit hotel is wellicht het beste voorbeeld van Art-deco architectuur in Bandung.

Lees meer

Borobudur, Saraswati Boutique hotel

Door de ligging, de grandeur en unieke sfeer is Saraswati Boutique hotel een van onze favorieten!

Lees meer

Yogyakarta, The Phoenix hotel

Het monumentale vijfsterren hotel The Phoenix, vlakbij Jalan Malioboro, is een prachtig hotel.

Lees meer

Medan, Deli River hotel

Het prachtige Deli River hotel ligt aan de buitenrand van Medan en is omringd door een tropische tuin.

Lees meer

Bukit Lawang, Eco Lodge

Aan de rand van het Gunung Leuser National Park ligt de prachtige Eco Lodge in het dorpje Bukit Lawang.

Lees meer

Tangkahan, Jungle Lodge

Deze (zeer) eenvoudige lodge is gelegen in Tangkahan met uitzicht over de rivier en de jungle.

Lees meer

Berastagi, Grand Mutiara Hotel

Het Grand Mutiara ligt net buiten het centrum van Berastagi. Met uitzicht op de Sinabung vulkaan.

Lees meer

Samosir, Tabo Cottages

Dit zeer gemoedelijke hotel ligt direct aan het meer en tussen de rijstvelden en beschikt over een heerlijk zwembad.

Lees meer

Jakarta, Santika Premiere hotel

In het hart van deze boeiende metropool ligt het prachtige Santika Premiere hotel.

Lees meer

Bogor, Happy Valley Guesthouse

Rust, eenvoud, ontspanning en natuur zijn de kernwaarden die van het Happy Valley Guesthouse een prachtige plek maken. U ontdekt al snel waarom onze favoriete accommodatie in Bogor niet midden in de stad ligt, maar juist in het verfrissende groen van het west-Javaanse platteland. Het concept ‘Back to nature’ doet zijn naam eer aan en de ligging aan een kabbelend riviertje en rijstterrassen is een welkome verrassing na de drukte van Jakarta. Het personeel ontvangt u met een vriendelijke glimlach en doet er alles aan om het u naar de zin te maken.


Kamers
De 17 kamers van Happy Valley zijn ruim maar eenvoudig ingericht. De kamers zijn allen voorzien van een televisie, telefoon, een badkamer met bad/douche en een ventilator. Bogor ligt vrij hoog, waardoor airconditioning niet echt nodig is. De meeste kamers hebben een prachtig uitzicht over de landelijke omgeving.


Faciliteiten
Het Happy Valley Guesthouse heeft een aantal wandelroutes in de omgeving uitgezet en het personeel zal u graag mee nemen op tochtjes door de sawa’s en langs dorpjes. Na een mooie wandeling zorgt het verkwikkende zwembad voor de nodige verkoeling. In het restaurant van dit guesthouse worden goede Indonesische maaltijd geserveerd terwijl u geniet van het uitzicht.

Lees meer

Bandung, Grand Preanger hotel

Dit hotel is wellicht het beste voorbeeld van Art-deco architectuur in Bandung.

Lees meer

Borobudur, Saraswati Boutique hotel

Door de ligging, de grandeur en unieke sfeer is Saraswati Boutique hotel een van onze favorieten!

Lees meer

Yogyakarta, The Phoenix hotel

Het monumentale vijfsterren hotel The Phoenix, vlakbij Jalan Malioboro, is een prachtig hotel.

Lees meer

Medan

De hoofdstad van Sumatra is de poort naar dit prachtige eiland.

Lees meer

Bukit Lawang

Het dorpje Bukit Lawang ligt aan de Bohorok-rivier.

Lees meer

Tangkahan

Tangkahan is een dorp aan de rand van Gunung Leuser National park.

Lees meer

Berastagi

Berastagi is een bergdorpje en heeft een aangenaam fris klimaat.

Lees meer

Tobameer

Vanaf Berastagi naar Prapat voert de route langs de Sipisopiso waterval.

Lees meer

Jakarta

Jakarta is een stad met veel gezichten.

Lees meer

Bogor

Ten zuiden van Jakarta ligt Bogor, het vroegere Buitenzorg.

Lees meer

Bandung

Ten tijde van de Nederlandse overheersing had Bandung de bijnaam Parijs van Java.

Lees meer

Borobudur

De Borobudur is het beroemdste en meest indrukwekkende tempelcomplex in Indonesië.

Lees meer

Yogyakarta

Het sultanaat Yogyakarta is het culturele centrum van Indonesië.

Lees meer

Recensies