Rama Tours

Introductie

Deze schitterende reis leidt u langs de mooiste plekjes van de archipel! U ervaart ten volste hoe gevarieerd Indonesië is en alle unieke aspecten van de ‘Gordel van de Smaragd’ komen aan bod; van koloniale geschiedenis en vruchtbare plantages tot indrukwekkende vulkaanlandschappen en mystieke eeuwenoude tempelcomplexen. Van ongerepte jungle met bijzondere diersoorten tot fascinerende culturen met kleurrijke rituelen. De variëteit aan landschappen waar u doorheen reist is enorm; van de open uitgestrekte sawa’s op Java tot de dichte jungle van Kalimantan, van de tropische valleien rond Ubud op Bali tot de droge en ruige bergkammen van de Komodo eilanden. U komt ook verschillende religies tegen; op Java de islam, op Kalimantan het animisme van de Dayaks en op Bali het intrigerende Balinees hindoeïsme. U reist per auto, trein, vliegtuig en boot en doet binnen een tijdsbestek van 3 weken een groot aantal eilanden aan. Maar de reis is zeker niet gehaast en druk; de reisafstanden zijn op de meeste dagen relatief kort en er zitten voldoende rustpunten in waarbij u meerdere nachten op dezelfde plek verblijft.

Hoewel dit een reis is langs hoogtepunten, zullen niet veel mensen het startpunt van de reis kennen; het plaatsje Losari. Hier bevindt zich het Mesa Stila resort, gelegen op een oude koffieplantage uit de koloniale tijd, in het vruchtbare landschap van midden-Java tussen maar liefst 8 vulkanen! Tijdens een verblijf hier ervaart u Indonesië in een notendop; waanzinnig mooie uitzichten, koloniale geschiedenis, de vriendelijkheid van het Indonesische personeel en heerlijk eten! Natuurlijk bezoekt u vanuit hier de Borobudur, het grootste boeddhistische tempelcomplex ter wereld.

Stel uw rondreis samen »

LANDKAART

U reist door naar Yogyakarta, misschien wel de leukste stad van het land, met zijn vele musea, batik- en zilverfabriekjes en het ten oosten gelegen tempelcomplex Prambanan. U bezoekt niet alleen de stad zelf, maar gaat in de omgeving een heerlijke fietstocht in de ochtenduren maken en ziet met eigen ogen hoe het platteland van Java ontwaakt.

U reist per trein door naar het oosten van Java, waar een bezoek aan het op 2700 m hoogte gelegen uitzichtpunt van de Bromo zowel letterlijk als figuurlijk één van de hoogtepunten is van uw reis. De zonsopgang en het spel van kleuren boven de vulkanen Bromo en Batok met op de achtergrond de actieve Gunung Semeru is buitengewoon spectaculair.

Natuurlijk ervaart u tijdens deze reis ook het ongerepte karakter van Indonesië. Op Kalimantan gaat u de unieke diersoorten proberen te spotten die jungle van het Tanjung Puting National Park herbergt. U komt oog in oog te staan met orang utans en met enig geluk veel ander wild, zoals neushoornvogels, krokodillen en rivierotters!

Op Bali vestigt u zich in Ubud, het culture hart van het eiland. De rijstterrassen en vruchtbare valleien rondom Ubud bieden de mogelijkheid om te wandelen, te fietsen of te raften en in het plaatsje zelf kunt u een bezoek brengen aan één van de vele kunstgalerieën, musea en tempels. U maakt misschien wel de mooiste dagtocht op Bali; in het noord-oosten van het eiland maakt u deze dag onder andere de bijzondere Barong dans mee, kijkt u uit over het Batur meer en de gelijknamige vulkaan en aanschouwt u de intrigerende rituelen bij de watertempel Tirta Empul.

Indonesië is een eilandenrijk en dat er in de omringende zee veel bijzonders valt te ontdekken ervaart u ten volste tijdens een 3-daagse boottocht naar de Komodo eilanden. U gaat voor anker bij diverse kleine eilandjes om te snorkelen en uiteraard op zoek te gaan naar de prehistorische Komodo-varaan.

De reis sluit u af met 3 heerlijke dagen aan de westkust van Lombok, waar u in het prachtige Jeeva Klui resort uitrust aan het zwembad, geniet van uw uitzicht over zee en de vulkanen op Bali en de verfrissende cocktails en de heerlijke hapjes die het restaurant serveert aan uw tafeltje op het strand. Een perfect sluitstuk van deze bijzondere reis langs de hoogtepunten van het veelzijdige Indonesië!

Deze rondreis aanpassen »

  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 : Vertrek uit Amsterdam

Vlucht Amsterdam – Semarang.

Dag 2 : Aankomst Semarang – Losari

Bij aankomst wordt u opgehaald door een airconditioned privé auto/minibus met chauffeur die u zal begeleiden tijdens uw reis over Java. Vandaag brengt de chauffeur u in ongeveer 1,5 uur naar het Mesa Stila Resort in het kleine plaatsje Losari. Dit schitterende hotel ligt op een heuvel en biedt een panoramisch uitzicht over 8 omliggende vulkanen in het midden Javaanse berglandschap, een fantastisch begin van de reis! De rest van de dag is vrij te besteden om bij te komen van de lange vliegreis.

Dag 3 : Losari

U proeft in Mesa Stila de geschiedenis, omdat veel elementen uit de koloniale tijd nog goed bewaard zijn gebleven. Om het hotel is een schitterende tuin aangelegd, met zicht op de groene natuur en indrukwekkende vulkanen. De plantage produceert een kwalitatief uitstekende robusta koffie en u begint vandaag met een rondleiding op de plantage om het verbouwen en oogsten van de koffie te aanschouwen. Vervolgens maakt u samen met een lokale gids een mooie wandeling door rijstvelden en lommerrijke dorpjes, onderweg diverse oude bruggen over snelstromende riviertjes passerend.

Dag 4 : Losari – Yogyakarta

‘s Ochtends rijdt u in ongeveer 1 uur naar de Borubudur, wat letterlijk het “boeddhistische klooster op de heuvel” betekent. Dit duizend jaar oude tempelcomplex is het grootste Boeddhistische heiligdom ter wereld. U kunt na uw bezoek aan de Borobudur altijd met uw chauffeur overleggen of u nog andere tempels wilt bezichtigen zoals de minder bezochte Mendut en Pawon, in de buurt van de Borobudur. De chauffeur brengt u er naar toe! Vervolgens rijdt u door naar Yogyakarta. In de middag kunt u met uw chauffeur de stad verkennen. Of neem zelf de fietstaxi -“becak”- een perfect vervoersmiddel dat u voor één enkel ritje of voor een paar uur kunt huren, en bezichtig de drukke winkelstraat Malioboro met zijn kleurrijke markt, de batikfabrieken, het waterpaleis, de kraton (het paleis van de sultan) en de levendige vogeltjesmarkt.

Dag 5 : Yogyakarta

Vandaag gaat u een fietstour door authentieke dorpjes in de omgeving van Yogyakarta maken. Hier proeft u de Javaanse sfeer en maakt u kennis met de lokale bevolking. Zo ziet u de lokale mensen werken in de rijstvelden, naar de stad reizen en de andere dagelijkse bezigheden. De rest van de dag is ter vrije besteding, u kunt met uw chauffeur u overleggen wat u vandaag wilt zien. Een aanrader is ook om even ten oosten van Yogyakarta de Prambanan te bezoeken, het grootste Hindoeïstische tempelcomplex van Indonesië. Sommigen vinden deze tempel zelfs mooier dan de Borobudur.

Dag 6 : Yogyakarta – Bromo

Na het ontbijt zeer vroeg in de ochtend transfer naar het treinstation voor de reis per trein naar Mojokerto. U reist eerste klas met airconditioning. Vanuit uw coupé heeft u een prachtig uitzicht over de uitgestrekte sawa’s. Daarnaast heeft u alle tijd om een boek te lezen, even weg te dommelen en te genieten van de couleur locale op de kleine stationnetjes waar fruit en andere etenswaren worden verkocht. Bij aankomst op het station wordt u afgehaald door de chauffeur en in ongeveer 3 á 4 uur verder naar uw hotel bij de Bromo gereden. U heeft er pas tegen zonsondergang te zijn. Vanaf uw hotel heeft u al een prachtig uitzicht over de immense Temenggor krater.

Dag 7 : Bromo (Java) – Tanjung Puting (Kalimantan)

Een bezoek aan het op 2700 m hoogte gelegen uitzichtpunt van de Bromo is één van de hoogtepunten van de reis door Java. De zonsopgang boven de vulkanen Bromo en Batok met op de achtergrond de Gunung Semeru is buitengewoon spectaculair! Hierna transfer terug per jeep naar uw hotel voor het ontbijt en een frisse douche om vervolgens met uw eigen auto met chauffeur in ongeveer 3 uur naar de luchthaven van Surabaya te rijden. Hier neemt u afscheid van uw chauffeur en vliegt u naar Pangkalanbun op Kalimantan. Bij aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door een Engelssprekende gids die u de komende 4 dagen zal begeleiden op uw boottrip door het Tanjung Puting National Park. U vaart vandaag stroomopwaarts het national park in en ziet wellicht al de eerste dieren.

Dag 8 : Tanjung Puting National Park

In de ochtend gaat u in het Pondok Tanggui orang utan rehabilitatiecentrum de voeding van de apen meemaken. U vaart vervolgens stroomopwaarts richting de Rimba Lodge en Camp Leaky, het beroemde orang utan opvangcentrum, gelegen temidden van de prachtige ongerepte jungle. Na de lunch die op de boot wordt geserveerd vaart u dwars door de natuur en gaat u regelmatig aan land om het unieke wildleven van dit gebied te verkennen. Dit natuurgebied bestaat uit diverse ecosystemen, waarin vele inmiddels beschermde diersoorten leven, zoals orang utans, neusapen, rode langoeren, honing beren en nevelpanters.

Dag 9 : Tanjung Puting National Park

Ook vandaag vaart u met de boot door het nationale park Tanjung Puting over de Sekonyer rivier om het unieke wildleven van dit gebied te verkennen. U bezoekt ook het Pasalat Forest, een stuk bos dat nieuw wordt aangelegd op een plek waar voorheen veel boskap plaatsvond en waar u leert over het herplantingsproces. U maakt een wandeling en gaat wederom op zoek naar wilde dieren. Na de lunch die op de boot wordt geserveerd bezoekt u tevens ook het dorp Tanjung Harapan, een kleine nederzetting van de Dayak bevolking. Hier kunt u handicrafts van Dayak stammen bewonderen of kopen.

Dag 10 : Tanjung Puting National Park (Kalimantan) – Ubud (Bali)

U staat op met het gezang van fluitende vogels en andere oerwoudgeluiden op de achtergrond. U kunt er de vroege ochtend van genieten terwijl u stroomafwaarts terug vaart naar Pangkalanbun en vervolgens naar de luchthaven wordt gebracht voor uw vluchten via Semarang naar Denpasar op Bali. Bij aankomst op Bali, privé transfer in ongeveer 1,5 uur naar uw hotel in Ubud.

Dag 11 : Ubud

Dag ter vrije besteding. Ubud ligt in het heuvelachtige centrale Bali, ingebed tussen groene sawa’s en diepe valleien. Vlakbij Ubud liggen de ambachtsdorpjes Mas, Celuk, Batubulan en Sangeh. In de directe omgeving kunt u prachtig wandelen of fietsen door de weelderige Balinese natuur: een leuke manier om kennis te maken met de lokale bevolking. Verschillende rivieren, zoals de Ayung rivier, bieden de mogelijkheid om te raften. Kunstliefhebbers komen aan hun trekken in de vele galeries en musea, zoals het Neka museum, het Puri Lukisan museum of het Agung Rai museum of Art. In deze musea kunt u de verschillende beroemde Balinese kunstvormen bewonderen van moderne hedendaagse kunst tot en met de meest traditionele verfijnde schilderkunst.

Dag 12 : Ubud (Barong Dance en Kintamani tour)

U maakt vandaag één van de mooiste dagtochten op Bali! U wordt om half negen ’s ochtends opgehaald door uw chauffeur en gids en bezoekt Batubulan, dichtbij Ubud, waar u de unieke Barong dans bijwoont. Hierna gaat u naar de ambachtsdorpen Mas en Celuk waar zeer vakkundig goud, zilver en hout bewerkt worden. Vervolgens richting Goa Gajah, een heilige grot die dateert uit de 11de eeuw. Daarna rijdt u naar Penelokan-Kintamani waar u kunt genieten van een panoramisch uitzicht over het Batur-meer en de Batur-vulkaan. Op de terugweg stopt u bij Tampaksiring voor de koninklijke graven (gunung kawi) en heilige bronnen (tirta empul).

Dag 13 : Ubud (Bali) – Labuan Bajo (Flores, de kleine Sunda eilanden)

Privé transfer naar de luchthaven van Denpasar, voor uw vlucht met Garuda Indonesia naar Labunabajo op Flores. De rest van de dag is ter vrije besteding. Het havenplaatsje Labuan Bajo is mooi in een baai gelegen vanwaar u kunt genieten van schitterende zonsondergangen. Tevens treft u in het plaatsje diverse goede restaurantjes aan en is een bezoek aan de traditionele vismarkt de moeite waard. U kunt ook een wandeling naar de mooie canyon en waterval Cunca Wulang maken. Middenin een prachtig tropisch regenwoud stort een zoetwater rivier uit in een natuurlijk basin. Een prima plek om de dag door te brengen!

Dag 14 : Labuanbajo – Komodo eilanden

Na het ontbijt privé transfer naar de haven, waar u aan boord gaat van een omgebouwde vissersboot. U vaart vandaag eerst naar Bidadari, een klein eilandje even ten westen van Labuanbajo waar u fantastisch kunt snorkelen. In de middag overtocht naar het eiland Rinca. Uw boot gaat voor anker in een rustige baai nabij het eiland. Hier maakt de bemanning ’s avonds een heerlijke maaltijd voor u klaar

Dag 15 : Komodo eilanden (Rinca)

Na een vroeg ontbijt wandelt u onder begeleiding van gids en ranger over het eiland Rinca en ziet u de komodo-varanen en andere dieren in hun natuurlijke leefomgeving. De komodo-varaan, de grootste hagedis ter wereld, kan rond de 3 meter lang en 150 kg zwaar worden. Op de boot worden lunch en diner geserveerd. In de middag heeft u de gelegenheid om te snorkelen, bijvoorbeeld bij Pantai Merah, waar de koraaltuinen en grote scholen tropische vissen een lust voor het oog zijn.

Dag 16 : Komodo eilanden – Labuanbajo

In de ochtend heeft u de gelegenheid om samen met een ranger wandelingen over het eiland Komodo te maken, bijvoorbeeld een tocht (ongeveer 1,5 km) naar Banugulung waar u wederom de komodo-varaan kunt bewonderen. Vervolgens gaat u weer aan boord van uw boot en wordt de tocht vervolgd terug naar Labuan Bajo; bij aankomst privé transfer naar uw hotel.

Dag 17 : Labuan Bajo (Flores) – Klui (Lombok)

Vroeg in de ochtend privé transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Lombok. Bij aankomst op Lombok privé transfer in ongeveer 2,5 uur naar uw hotel aan de westkust. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 18-19 : Klui

Dagen ter vrije besteding. Hier rust u uit aan het zwembad, geniet van uw uitzicht over zee, de verfrissende cocktails en de heerlijke hapjes die het restaurant serveert aan uw tafeltje op het strand. Daarnaast zijn vele excursies mogelijk, bijvoorbeeld per fiets en onder begeleiding van een gids. Een prettige bijkomstigheid is dat u, al rijdend over geasfalteerde binnenweggetjes, gemakkelijk in contact komt met de nieuwsgierige en vriendelijke lokale bevolking. Ook kunt u per auto een excursietocht maken naar de traditionele Sasak dorpjes of de omgeving van Mataram verkennen, de hoofdstad van Lombok. Indien u sportief bent ingesteld en de benen graag wilt strekken, behoort een wandeltocht rondom Tetebatu tot de mogelijkheden, een dorpje aan de voet van de heilige vulkaan Rinjani. Deze vulkaan is de op twee na hoogste vulkaan van Indonesië (3726 meter) en een uitdaging voor avonturiers met goede klimconditie. U wandelt langs sawa’s, tabaksterrassen en bamboebossen.

Dag 20 : Vertrek Lombok

U heeft nog de hele ochtend en vroeg middag ter vrije besteding. In de namiddag privé transfer naar de luchthaven van Lombok voor uw vluchten huiswaarts.

Dag 21 : Aankomst Amsterdam

Aankomst op Schiphol. Einde van een prachtige reis!

Losari, MesaStila resort

Uw verblijf in MesaStila resort (voorheen Losari Coffee Plantation) zal gegarandeerd onvergetelijk zijn!

Lees meer

Yogyakarta, The Phoenix hotel

Het monumentale vijfsterren hotel The Phoenix, vlakbij Jalan Malioboro, is een prachtig hotel.

Lees meer

Bromo, Lava View Lodge

Voor een overnachting nabij de Bromo is Lava View Lodge een geschikte keuze.

Lees meer

Tanjung Puting, Klotok houseboat

De mooiste manier om het Tanjung Puting National park te verkennen is per klotok. Dit is een zogenaamde houseboat, waarmee u de flora en fauna langs de rivieren en zijrivieren van Tanjung Puting verkent. U gaat op zoek gaat naar orang oetans, neusapen, slangen, krokodillen, kleurrijke vogels en de vele andere dieren die dit primaire oerwoud rijk is. Tijdens uw verblijf in het park overnacht u ook op deze boot! Er zijn verschillende versies, van zeer eenvoudig tot wat luxer. De boot is altijd privé voor u, met z’n tweeën of vieren tot en met grotere boten voor zes of zelfs acht personen. De boot wordt bemand door een ervaren kapitein die de wateren op zijn duimpje kent, een zeer toegewijde bemanning en een kok die de lekkerste maaltijden voor u bereidt!

Meer informatie rondreis door Kalimantan »

Lees meer

Ubud, Maya Ubud resort

Het Maya Ubud is zonder meer een van Ubud’s beste hotels. De unieke locatie aan...

Lees meer

Flores, Labuan Bajo, Golo Hilltop hotel

Met prachtig uitzicht over zee heeft het kleinschalige Golo Hilltop hotel een schitterende ligging. Heerlijk genietend van dit mooie uitzicht over zee en de eilandjes gelegen voor de kust, kunt u hier uitstekend tot rust komen. Het hotel ligt net buiten het centrum van Labuan Bajo, op ongeveer 15 minuutjes lopen.

 

Kamers

Elke kamer beschikt over een uniek uitzicht over de baai vanwaar u, als u geluk heeft, tevens een prachtige zonsondergang kunt aanschouwen. De standard kamers zijn voorzien van een ventilator en koud water en de superior en deluxe kamers van airconditioning en warm water. Ondanks dat alle kamers beschikken over een schitterend panorama, zijn de deluxe kamers wat hoger gelegen en hebben deze het allermooiste uitzicht. Tevens zijn deze kamers wat ruimer.

 

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een restaurant eveneens met uitzicht over zee waar u ‘s ochtends heerlijk kunt wakker worden met een goed ontbijt. Tevens heeft het hotel een mooie tuin, met tal van tropische prachtig gekleurde bloemen en beschikt het over een mooi zwembad.

 

Meer informatie rondreis over de Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Flores, Komodo, omgebouwde vissersboot

Een omgebouwde vissersboot waarmee u de omgeving van Komodo en Rinca kunt verkennen. We maken echter gebruik van diverse gelijkwaardige boten, waardoor het zou kunnen dat uw boot niet identiek is aan de getoonde foto’s.


Kamers
Beneden zijn er slaapcabines. De cabines zijn simpel maar prima voor 1 of 2 overnachtingen. Bovendien kunnen wij u aanraden om op een matrasje op het bovendek van de boot te overnachten. In het donker kunt u dan genieten van de geluiden van het water en de overweldigende sterrenhemel. Absoluut een ervaring die u zich uw leven lang gaat herinneren!


Faciliteiten
Op het bovendek van de boot zijn zonnebedden aanwezig, maar is er ook een gedeelte waar u in de schaduw kunt zitten. Op het benedendek is er een tafel met bankjes aanwezig en een toilet en eenvoudige douche. Verder zijn er handdoeken aan boord.

 

Meer informatie rondreis over de Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Senggigi, Jeeva Klui resort

In het westen van Lombok,4 km ten noorden van Senggigi, ligt het unieke Jeeva Klui resort. Een klein paradijs op...

Lees meer

Borobudur

Een reis over Java is niet compleet zonder een bezoek aan de Borobudur. Dit boeddhistische heiligdom is één van de meest indrukwekkende tempels van dit land en behoort tot één van de hoogtepunten tijdens uw reis over Java.

Het immense bouwwerk ligt zo’n 40 km ten noordwesten van de stad Yogyakarta en is gelegen in een prachtige uitgestrekte vallei, omringd door bossen. Het is het grootste boeddhistische tempelcomplex ter wereld! Vanaf de Borobudur heeft u uitzicht op de Mount Merapi, de meest actieve vulkaan van Indonesië.

Borobudur betekent ‘het boeddhistische klooster op de heuvel’. Het complex is gebouwd tussen 750 en 850, en zodra u voor het complex staat is het bijna niet voor te stellen hoe dit vroeger gerealiseerd is. Wilt u in alle rust de tempel bekijken, dan heeft u aan uur waarschijnlijk niet genoeg. De tempel heeft alleen al een basis van 123 bij 123 meter en telt negen verdiepingen. Deze verdiepingen zijn negen oefeningen in meditatie ter voorbereiding op het hoogste platform, het Nirwana of hiernamaals. De eerste vier rechthoekige terrassen laten ruim 1500 bas-reliëfs zien. Ze illustreren het leven van Boeddha. De drie daaropvolgende terrassen zijn cirkelvormig en hebben meer dan 400 stoepa’s met allen een Boeddhabeeld erin.

Volgens het boeddhisme staat de Borobudur symbool voor de stappen die een boeddhist moet maken om het hoogst haalbare als mens te bereiken. De Borobudur wordt daarom ook veel bezocht door boeddhisten die komen bidden. Daarbij lopen zij iedere etage 7 keer rond, met de klok mee.

Ondanks dat de Borobudur al meer dan 1000 jaar oud is, is het tempelcomplex niet altijd zichtbaar geweest. Het heeft jarenlang onder de as gelegen, afkomstig van de Merapi. Pas in 1814 is de tempel herontdekt, door een Nederlander. Vanaf dat moment is men hard bezig geweest om de tempel te restaureren en vandaag de dag doet de overheid nog steeds veel om de Borobudur in goede staat te bewaren.

Wilt u dit bijzondere tempelcomplex van dichtbij zien, dan adviseren we u de tempel in de zeer vroege ochtend te bezoeken. Ondanks dat het er tegenwoordig druk is, kunt u zich opmaken voor een prachtige zonsopkomst boven de Merapi vulkaan. Wilt u liever niet vroeg opstaan of de Borobudur bezoeken zodra het wat rustiger is, dan is het aan te raden om tegen het einde van de middag te gaan. De zonsondergang vanaf de tempel is namelijk ook heel mooi!

Meer informatie rondreis Java »

Lees meer

Prambanan tempel

Het Prambanan tempelcomplex werd in de 9e eeuw na Chr. voltooid en telt acht gebouwen die gewijd zijn aan de goden van het hindoeïsme, Shiva, Brahma en Vishnu. Bij volle maan, tijdens de maanden mei tot oktober, wanneer de voorstelling van de Ramayana in de open lucht wordt gegeven, biedt de Prambanan een sprookjesachtige aanblik.

Meer informatie rondreis Java »

Lees meer

Losari, MesaStila resort

Uw verblijf in MesaStila resort (voorheen Losari Coffee Plantation) zal gegarandeerd onvergetelijk zijn!

Lees meer

Yogyakarta, The Phoenix hotel

Het monumentale vijfsterren hotel The Phoenix, vlakbij Jalan Malioboro, is een prachtig hotel.

Lees meer

Bromo, Lava View Lodge

Voor een overnachting nabij de Bromo is Lava View Lodge een geschikte keuze.

Lees meer

Tanjung Puting, Klotok houseboat

De mooiste manier om het Tanjung Puting National park te verkennen is per klotok. Dit is een zogenaamde houseboat, waarmee u de flora en fauna langs de rivieren en zijrivieren van Tanjung Puting verkent. U gaat op zoek gaat naar orang oetans, neusapen, slangen, krokodillen, kleurrijke vogels en de vele andere dieren die dit primaire oerwoud rijk is. Tijdens uw verblijf in het park overnacht u ook op deze boot! Er zijn verschillende versies, van zeer eenvoudig tot wat luxer. De boot is altijd privé voor u, met z’n tweeën of vieren tot en met grotere boten voor zes of zelfs acht personen. De boot wordt bemand door een ervaren kapitein die de wateren op zijn duimpje kent, een zeer toegewijde bemanning en een kok die de lekkerste maaltijden voor u bereidt!

Meer informatie rondreis door Kalimantan »

Lees meer

Ubud, Maya Ubud resort

Het Maya Ubud is zonder meer een van Ubud’s beste hotels. De unieke locatie aan...

Lees meer

Flores, Labuan Bajo, Golo Hilltop hotel

Met prachtig uitzicht over zee heeft het kleinschalige Golo Hilltop hotel een schitterende ligging. Heerlijk genietend van dit mooie uitzicht over zee en de eilandjes gelegen voor de kust, kunt u hier uitstekend tot rust komen. Het hotel ligt net buiten het centrum van Labuan Bajo, op ongeveer 15 minuutjes lopen.

 

Kamers

Elke kamer beschikt over een uniek uitzicht over de baai vanwaar u, als u geluk heeft, tevens een prachtige zonsondergang kunt aanschouwen. De standard kamers zijn voorzien van een ventilator en koud water en de superior en deluxe kamers van airconditioning en warm water. Ondanks dat alle kamers beschikken over een schitterend panorama, zijn de deluxe kamers wat hoger gelegen en hebben deze het allermooiste uitzicht. Tevens zijn deze kamers wat ruimer.

 

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een restaurant eveneens met uitzicht over zee waar u ‘s ochtends heerlijk kunt wakker worden met een goed ontbijt. Tevens heeft het hotel een mooie tuin, met tal van tropische prachtig gekleurde bloemen en beschikt het over een mooi zwembad.

 

Meer informatie rondreis over de Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Flores, Komodo, omgebouwde vissersboot

Een omgebouwde vissersboot waarmee u de omgeving van Komodo en Rinca kunt verkennen. We maken echter gebruik van diverse gelijkwaardige boten, waardoor het zou kunnen dat uw boot niet identiek is aan de getoonde foto’s.


Kamers
Beneden zijn er slaapcabines. De cabines zijn simpel maar prima voor 1 of 2 overnachtingen. Bovendien kunnen wij u aanraden om op een matrasje op het bovendek van de boot te overnachten. In het donker kunt u dan genieten van de geluiden van het water en de overweldigende sterrenhemel. Absoluut een ervaring die u zich uw leven lang gaat herinneren!


Faciliteiten
Op het bovendek van de boot zijn zonnebedden aanwezig, maar is er ook een gedeelte waar u in de schaduw kunt zitten. Op het benedendek is er een tafel met bankjes aanwezig en een toilet en eenvoudige douche. Verder zijn er handdoeken aan boord.

 

Meer informatie rondreis over de Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Senggigi, Jeeva Klui resort

In het westen van Lombok,4 km ten noorden van Senggigi, ligt het unieke Jeeva Klui resort. Een klein paradijs op...

Lees meer

Borobudur

Een reis over Java is niet compleet zonder een bezoek aan de Borobudur. Dit boeddhistische heiligdom is één van de meest indrukwekkende tempels van dit land en behoort tot één van de hoogtepunten tijdens uw reis over Java.

Het immense bouwwerk ligt zo’n 40 km ten noordwesten van de stad Yogyakarta en is gelegen in een prachtige uitgestrekte vallei, omringd door bossen. Het is het grootste boeddhistische tempelcomplex ter wereld! Vanaf de Borobudur heeft u uitzicht op de Mount Merapi, de meest actieve vulkaan van Indonesië.

Borobudur betekent ‘het boeddhistische klooster op de heuvel’. Het complex is gebouwd tussen 750 en 850, en zodra u voor het complex staat is het bijna niet voor te stellen hoe dit vroeger gerealiseerd is. Wilt u in alle rust de tempel bekijken, dan heeft u aan uur waarschijnlijk niet genoeg. De tempel heeft alleen al een basis van 123 bij 123 meter en telt negen verdiepingen. Deze verdiepingen zijn negen oefeningen in meditatie ter voorbereiding op het hoogste platform, het Nirwana of hiernamaals. De eerste vier rechthoekige terrassen laten ruim 1500 bas-reliëfs zien. Ze illustreren het leven van Boeddha. De drie daaropvolgende terrassen zijn cirkelvormig en hebben meer dan 400 stoepa’s met allen een Boeddhabeeld erin.

Volgens het boeddhisme staat de Borobudur symbool voor de stappen die een boeddhist moet maken om het hoogst haalbare als mens te bereiken. De Borobudur wordt daarom ook veel bezocht door boeddhisten die komen bidden. Daarbij lopen zij iedere etage 7 keer rond, met de klok mee.

Ondanks dat de Borobudur al meer dan 1000 jaar oud is, is het tempelcomplex niet altijd zichtbaar geweest. Het heeft jarenlang onder de as gelegen, afkomstig van de Merapi. Pas in 1814 is de tempel herontdekt, door een Nederlander. Vanaf dat moment is men hard bezig geweest om de tempel te restaureren en vandaag de dag doet de overheid nog steeds veel om de Borobudur in goede staat te bewaren.

Wilt u dit bijzondere tempelcomplex van dichtbij zien, dan adviseren we u de tempel in de zeer vroege ochtend te bezoeken. Ondanks dat het er tegenwoordig druk is, kunt u zich opmaken voor een prachtige zonsopkomst boven de Merapi vulkaan. Wilt u liever niet vroeg opstaan of de Borobudur bezoeken zodra het wat rustiger is, dan is het aan te raden om tegen het einde van de middag te gaan. De zonsondergang vanaf de tempel is namelijk ook heel mooi!

Meer informatie rondreis Java »

Lees meer

Prambanan tempel

Het Prambanan tempelcomplex werd in de 9e eeuw na Chr. voltooid en telt acht gebouwen die gewijd zijn aan de goden van het hindoeïsme, Shiva, Brahma en Vishnu. Bij volle maan, tijdens de maanden mei tot oktober, wanneer de voorstelling van de Ramayana in de open lucht wordt gegeven, biedt de Prambanan een sprookjesachtige aanblik.

Meer informatie rondreis Java »

Lees meer

Yogyakarta

Het sultanaat Yogyakarta is het culturele centrum van Indonesië en tevens één van de belangrijkste universiteitssteden van Java. De stad is gezellig door de kleine straatjes, de grote rommelige bedrijvigheid en de vele studenten. Yogyakarta staat bekend om zijn typische Javaanse zilverwerk, de batikfabrieken, de moderne schilderkunst, het mysterieuze schaduwspel, het Ramayana ballet en de traditionele Javaanse muziek (gamelan). Om dit alles te zien en te beleven, moet u beslist meerdere dagen in deze stad logeren! Het leukst is om de stad per becak (fietstaxi) te verkennen en een bezoek te brengen aan de centrale winkelstraat Malioboro, het paleis van de sultan (de kraton), het waterpaleis Tamansari, de pasar burung (vogeltjesmarkt) en de zilverstad Kota Gede.

Even buiten de stad vindt u de wereldberoemde tempels Borobudur en Prambanan. De muren van de Borobudur zijn gebeeldhouwd in bas-reliëfs en hebben en totale lengte van wel zes kilometer. Op weg naar de Borobudur ziet u twee boeddhistische tempels, de Mendut en Pawon. Het hindoeïstische Prambanan-complex ligt ten oosten van Yogya dat door sommigen als mooier en imposanter dan de Borobudur wordt beschouwd.  ’s Avonds wordt bij de Prambanan tempel het klassieke Ramayana-verhaal als dans uitgevoerd door het Ramayana ballet.  Ten zuiden van Yogya liggen Imogiri, de begraafplaats van de sultans en Parangtritis, het strand aan de zuidkust met zwarte zandduinen.

Meer informatie rondreis Java »

Lees meer

Treinreizen

Eén van de meest indrukwekkende en onvergetelijke treinreizen op Java loopt van Bandung naar Yogyakarta. Vanuit uw luxe wagon ziet u het majestueuze Javaanse landschap aan u voorbijtrekken. U kunt de gehele route naar Yogyakarta afleggen, maar ook uitstappen in Banjar of Kroya vanwaar u verder kunt reizen naar respectievelijk Pangandaran of het Dieng Plateau.

Een groot voordeel van een treinreis is het prachtige uitzicht over het Javaanse landschap. U overbrugt snelstromende rivieren en rijdt door rijstvelden en langs kleine dorpjes met de silhouetten van hoge vulkanen aan de horizon.

Indien u een korter stuk per trein af wilt leggen, dan is de route van Jakarta naar Bandung ook een mooie optie. Het eerste stuk van deze treinreis gaat door stedelijk gebied en vlak landschap, daarna gaat het bergopwaarts de Preanger in. De bedrijvigheid in de arme buitenwijken van Jakarta is fascinerend; hier proberen miljoenen mensen hun dagelijkse kost bij elkaar te verdienen door onder andere fruit, kleding en huishoudelijke producten te verkopen. Ook op de kleine stationnetjes is het een drukte van jewelste; een bonte mix van straatverkopers en reizigers die proberen in- of uit te stappen verzamelt zich rondom uw trein.

Als alternatief voor de route door de binnenlanden van Java, kunt u ook per trein langs de noordkust reizen. Deze route wordt niet vaak door toeristen afgelegd, maar is daarom niet minder mooi. U krijgt zo een uniek kijkje in het dagelijkse leven van de bevolking in de Javaanse kustplaatsen, van de ‘garnalenstad’ Cirebon tot de hoofdstad van Midden-Java Semarang, of zelfs helemaal door tot de havenstad Surabaya. Onderweg passeert u onder meer Tegal, dat in het voormalige Nederlands-Indië samen met het nabijgelegen Pekalongan als hoofdstad diende van de koloniale suikerindustrie.

Welke treinrit u ook maakt, het is zonder meer een onvergetelijke toevoeging aan uw reis over Java!

Meer informatie rondreis Java »

Lees meer

Bromo

Een absoluut hoogtepunt van Java is de vulkaan Bromo. Het is de bekendste vulkaan van Java en dat is niet voor niets. De opkomende zon kleurt de lucht rood of oranje en verlicht langzaamaan de Bromo, de vulkanen eromheen en het prachtige omliggende maanlandschap. Een buitengewoon spectaculair uitzicht!

De Bromo ligt op zo’n drie uur rijden van de oud koloniale stad Malang. In de nabije omgeving van de Bromo liggen voldoende accommodaties waar u de nacht kunt doorbrengen. Of beter gezegd de halve nacht, want om half 4 ’s ochtends wordt u gewekt voor de tocht naar de vulkaan. Het is vroeg opstaan, maar zeer zeker de moeite waard. Zorg wel dat u warm bent aangekleed, want het is nog fris. Met de jeep rijdt u eerst naar één van de uitzichtpunten voor misschien wel de mooiste zonsopkomst die u tijdens uw reis zult beleven! Zodra de eerste zonnestralen op het landschap schijnen trekt de mist op en doemt de vulkaan op uit de duisternis. Het grijze maanlandschap rondom de krater wordt zichtbaar en alles kleurt langzaam van donkerrood naar rood en groen. Een adembenemend schouwspel! Rondom het uitzichtpunt is de omgeving groen en vruchtbaar, en dat zorgt voor de mooiste foto’s.

Na het uitzichtpunt rijdt u met de jeep verder naar het maanlandschap waarna u te paard of te voet richting de krater gaat en de Bromo zult beklimmen. Het is een bijzondere tocht en gelukkig niet heel zwaar. Vanaf de krater, met een doorsnede van 10 kilometer, heeft u ook mooie uitzichten heeft over de omliggende vulkanen. De Bromo is met haar bijna 2400 meter overigens niet de hoogste vulkaan van Java. Dat is de Gunung Semaru die achter de Bromo ligt. Zorg in ieder geval dat u nog voldoende geheugen heeft op uw camera, want met deze uitzichten blijft u foto’s maken!

Meer informatie rondreis Java »

Lees meer

Tanjung Puting

Het Tanjung Puting reservaat beslaat een oppervlakte van 205.000 hectare. Hier leven nog vele beschermde diersoorten zoals orang utans, nevelpanters, rode langoeren, honingberen en neusapen. Gemakkelijk te herkennen aan de grote platte neus, u zult deze apen ongetwijfeld in de bomen zien zitten. Verder vindt u in dit gebied meer dan 220 vogelsoorten, diverse krokodillen, slangen en kikkers. De tocht per boot naar dit prachtige gebied is een bijzondere ervaring door moerassig gebied. In het noordelijke deel van het park is een rehabilitatie centrum waar orang utans bestudeerd worden, de trekpleister van dit gebied. Het reservaat kent drie buitenposten van waaruit u de mensapen kunt bewonderen. In Tanjung Harapan worden jonge wees orang utans verzorgd, u kunt hier ook een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum. De bekendste van de bezoekerscentra is Camp Leaky. Dit onderzoeksstation is al in 1971 opgezet om het gedrag van orang utans te bestuderen.

Meer informatie rondreis Kalimantan »

Lees meer

Ubud

Ubud ligt in het heuvelachtige centrale Bali, ingebed tussen groene sawa’s en diepe valleien.

Lees meer

Flores, Labuan Bajo

Het havenplaatsje Labuan Bajo is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Komodo national park. Middels een (meerdaagse) boottocht op een omgebouwde vissersboot kunt u een bezoek brengen aan Rinca en Komodo, waar u de bijzondere Komodo varanen kunt aanschouwen. Tevens kunt u de prachtige koraaltuinen rondom de kleine eilandjes voor de kust bezoeken. Labuan Bajo is mooi in een baai gelegen vanwaar u, als u geluk heeft, kunt genieten van schitterende zonsondergangen. Tevens treft u in het plaatsje diverse goede restaurantjes aan en is een bezoek aan de traditionele vismarkt de moeite waard.

 

Meer informatie rondreis Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Flores, Komodo eilanden

Op de kleine eilanden Komodo en Rinca, ten westen van Flores gelegen, leeft de indrukwekkende Komodovaraan. Van alle reptielen spreekt deze Komodovaraan waarschijnlijk het meest tot de verbeelding; het is de grootste hagedis ter wereld en het beest kan zo’n 3 meter lang en 150 kg zwaar worden. Het totale aantal van deze dieren wordt geschat tussen de 3.000 en 4.500 en zij leven op deze eilandjes. De beste manier om de varanen van dichtbij te bewonderen, de eilanden te verkennen en in verlaten baaien te zwemmen en snorkelen, is per boot. Tijdens deze bootreis val je van de ene verbazing in de andere. Een omgebouwde vissersboot  wordt privé voor je afgehuurd en samen met je kapitein, bemanning, kok en eventueel gids begin je aan een onvergetelijk meerdaags Komodo-avontuur!

Op Komodo en Rinca ga je samen met een ranger op zoek naar de Komodovaraan. De ranger vertelt je alles over dit prehistorische reptiel. Voor ieders veiligheid heeft de ranger altijd een stok mee om de varaan te kunnen afleiden, want de varanen zijn snel en kunnen gevaarlijk zijn. Het is dan ook belangrijk om afstand te houden en te allen tijde te luisteren naar de instructies van de ranger.

Vanaf het viewpoint op Padar eiland heb je een fantastisch uitzicht over de omringende eilandjes en zie je hoe bijzonder en grillig het landschap is. Het is een pittige wandeling van een half uurtje naar boven (wel via ongelijke treden), maar iedereen met een beetje conditie kan deze beklimming prima aan. In juni 2018 hebben wij de beklimming rond zonsopgang gedaan. Op dat tijdstip is het nog niet zo heet en dan zie je de mooiste kleurschakeringen in de lucht terwijl het langzaam aan lichter wordt.

Je privéboot meert ook aan bij eilandjes als Kelor en Pink Beach (Komodo). Aan deze tropische witte en roze strandjes is het heerlijk vertoeven en kun je van de rijke onderwaterwereld genieten. Hoogtepunt is ook het Karang Makassar rif, waar je met de manta roggen mee kunt zwemmen. Deze giganten zijn zo’n 2 tot 3 meter breed. De kans is heel groot dat je ze ziet. Een geweldige ervaring!

 

Meer informatie rondreis Kleine Sunda Eilanden »

Lees meer

Senggigi beach

Senggigi Beach is de bekendste strandplaats van Lombok. De azuurblauwe zee, het witte strand...

Lees meer

Recensies

85 mensen beoordelen Rama Tours Holland gemiddeld met een 9.1  / 10