Rama Tours

Introductie

De onderstaande rondreis is een voorbeeld van een individuele reis door India en kan naar wens worden aangepast.

India heeft een zeer diverse en gevarieerde natuur. Wij hebben voor u een wildlife rondreis samengesteld waarbij u het beste van de Indiase flora en fauna zult zien. In de meeste parken worden jeepsafari’s gemaakt. In Ranthambore maakt u de meeste kans om tijgers te spotten en in Gir is die kans er voor de leeuw. Ook vogelliefhebbers komen aan hun trekken in Keoladeo.

Het nationale park van Gir geldt als een van de meest belangrijkste reservaten van Azië vanwege de vele zeldzame dierensoorten die hier te vinden zijn. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Perzische leeuwen waarvan er nog maar slechts 359 zijn geteld. Het park heeft diverse riviertjes en meren waar ruim 250 verschillende soorten vogels huizen zoals de (Engelse benamingen) Painted saingrouse, Quails, Asia Paradise flycatcher, Black-naped monarch en greenish warbler. Daarnaast leven er krokodillen, hyena’s, antilopes, luipaarden en diverse soorten katachtigen zoals de cheetah.

Bandhavgarh National park wordt beschouwd als de kroon van alle wildlife parken in Madhya Pradesh. Gelegen midden in de heuvels van centraal India, staat het park voornamelijk bekend om de ‘koninklijke’ Bengaalse tijger.

Stel uw rondreis samen »

LANDKAART

Bandhavgarh National park wordt beschouwd als de kroon van alle wildlife parken in Madhya Pradesh. Gelegen midden in de heuvels van centraal India, staat het park voornamelijk bekend om de ‘Koninklijke’ Bengaalse tijger, hoe lastig het soms ook is om die te spotten, cheeta’s en luipaarden (maar ook beren, wilde biggen en de witte (albino) tijger). In vergelijking met parken als Kanha en andere parken in Madhya Pradesh is de oppervlakte van Bandavgarh een stuk kleiner, maar heeft het wel dezelfde populatie van tijgers en ander wildleven.

Sinds 1974 is Kaziranga een nationaal park en het is een van de laatste echte ongerepte gebieden in Oost-India. Het gebied wordt bewoond door ’s werelds grootste populatie van eenhoornige neushoorns maar ook tijgers, olifanten, waterbuffels, panters en beren kunnen op uw pad komen. Safari’s gaan per jeep of per olifant, maar een leuke en ook afwisselende manier om het park te verkennen is per boot over de Brahmaputra rivier.

Elk park heeft dus zijn eigen charme en natuur wat deze rondreis erg afwisselend maakt. Tevens bezoekt u de Taj Mahal in Agra en reist u via Khajuraho, bekend door de erotische tempels.

Deze rondreis aanpassen »

  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 : Vertrek uit Amsterdam

Vlucht Amsterdam-Delhi

Dag 2 : Delhi

Aankomst op de luchthaven van Delhi waar u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent ter plaatse. Hij zal u begeleiden naar uw hotel, waar u kunt bijkomen/slapen na de vlucht.

Vandaag verkent u de stad. U begint met een city tour door Oud-Delhi, bestaande uit een wirwar van straatjes, mensen, fietsen, karren en koeien. Alle geuren en kleuren van India zijn nadrukkelijk aanwezig in deze gezellige en chaotische drukte. De markt Chandni Chwok is hier een goed voorbeeld van. In de oude stad staan nog veel gebouwen uit het oude Moghulse rijk. Een van de bekendste is het Rode Fort, gebouwd in opdracht van Shah Jahan en de Qutab Minar, gebouwd ter ere van de komst van de Islam in India. Ook bezoekt u de moskee Jama Mashjid. Vervolgens maakt u een city tour door New Delhi: de Humayuns tombe, de India Gate (oorlogsmonument) en Raj Ghat

Dag 3 : Delhi-Bandavgarh

transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Jabalpur. Bij aankomst transfer naar Bandavgarh (ca. 4 uur rijden)

Dag 4 : Bandavgarh

U maakt vandaag een ochtend en een middag gamedrive. Bandhavgarh National park wordt beschouwd als de kroon van alle wildlife parken in Madhya Pradesh. Gelegen midden in de heuvels van centraal India, staat het park voornamelijk bekend om de ‘koninklijke’ Bengaalse tijger, hoe lastig het soms ook is om die te spotten, cheeta’s en luipaarden (maar ook beren, wilde biggen en de witte (albino) tijger). Naast het vele wildleven biedt het park een prachtige natuur met diverse soorten planten met een afwisselend type bossen en zelfs nog een paar interessante grotten met inscripties uit de eerste eeuw voor Christus.

Dag 5 : Bandavgarh-Khajuraho

Transfer naar Khajuraho. In de middag bezoekt u de tempels van Khajuraho. Khajuraho is bekend geworden vanwege de vele tempels met erotische afbeeldingen en beeldhouwwerken uit de Kamasutra. De vele erotische beelden zijn aan de gevels geplaatst. Deze beelden staan echter alleen aan de buitenmuren en niet aan de binnenkant en ze vormen slechts een klein deel van de vele beelden en symbolen die de tempels rijk zijn.

Dag 6 : Khajuraho-Agra

Transfer naar het treinstation van Jhansi, via Orcha. U bekijkt deze prachtige stad van prachtige paleizen en tempels. Orchha was eens de hoofdstad van de Bundela Rajputs en de Jehangir Mahal (paleis), Chaturbhuj Mandir (tempel) en Laxmi Mandir zijn een bezoek zeer de moeite waard. Bij aankomst in Jhansi neemt u de express trein naar Agra. Hier wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger waarna transfer naar uw hotel.

Dag 7 : Agra

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de wereldberoemde Taj Mahal. Het enorme oppervlak van het gebouw en de prachtige symmetrie, het schitterende marmer en de reflectie ervan in het water is werkelijk adembenemend. Niet voor niets staat de Taj op de lijst van de moderne zeven wereldwonderen. ’s Middags bekijkt u het Agra Fort (gemaakt van rode zandsteen) en bezoekt u het Mother Teresa charity home.

Dag 8 : Agra-Bharatpur-Ranthambore

Na het ontbijt transfer naar Bharatpur. Onderweg bezoekt u Fatehpur Sikri. De “spookstad” Fatehpur Sikri ligt op ongeveer 40 kilometer afstand van Agra en is gebouwd door keizer Akbar in 1569 en 15 jaar later alweer verlaten wegens tekort aan waterbronnen.
Aangekomen in Bharatpur, gaat u per rickshaw (fietstaxi) het nationaal park verkennen. Het Bharatpur Bird Sanctuary (of Keoladeo Ghana National Park) ligt ingeklemd tussen de twee meest historische steden van India; Agra en Jaipur. Er zijn hier ongelooflijk veel vogels te zien. Tot op dit moment zijn er ongeveer 377 soorten gespot zoals ijsvogels, kraamvogels en diversen soorten uilen. Hierna reist u per trein naar Ranthambore National Park.

Dag 9 : Ranthambore National Park

U maakt vandaag een ochtend- en middag jeep/canter safari in het park.
De jungle van Ranthambore bezit prachtige flora en fauna. Het nationale park bezit meer dan 300 boomsoorten, 50 plantensoorten, 300 vogelsoorten en andere bijzondere bewoners. Ranthambore Nationale Park is vooral beroemd vanwege de tijgers die hier te vinden zijn. Op dit moment leven er nog circa 30 Bengaalse tijgers die zich zeer regelmatig bij de verschillende drinkplaatsen laten zien. Naast tijgers wonen in dit park ook jakhalzen, mangoesten, luiaards, luipaarden en krokodillen.

Dag 10 : Ranthambore-Jaipur

Transfer naar Jaipur. Jaipur staat ook wel bekend als de roze stad, Pink City, en is de hoofdstad van Rajastahan. Een eeuw geleden heeft de stad zijn roze kleur gekregen, ter ere van een bezoekende prins en heeft sindsdien zijn kleur behouden. In het kleurrijke centrum van de stad zijn tal van kleine leuke winkeltjes waar u naar hartenlust kunt shoppen voor sieraden, zijden sjaals en aardewerk. 's Avonds woont u een Aarti ceremoni bij in de Birla tempel.

Dag 11 : Jaipur

Even buiten Jaipur ligt het Amber Fort in de Aravali Hills, waar u vandaag een bezoek aan brengt. Vanaf het fort heeft u een prachtig uitzicht over de heuvels. De architectuur en schilderingen van het fort zijn geweldig mooi.

Bij terugkomst maakt u een fotostop bij Het Paleis der Winden (Hawa Mahal), een vijf verdiepingen tellend gebouw van roze zandsteen heeft erg veel ramen die de hoofdweg van de stad overkijken en was oorspronkelijk gebouwd om de hofdames het dagelijks leven te laten bekijken.

Vervolgens maakt u een city tour waarbij u Het City Palace de de Jantar Mantar bezoekt.

Aan het einde van de middag gaat u in de bioscoop de Raja Mandir een heuse Bollywood film bekijken. Een hindi-film in Jaipur is echt een Indiase ervaring, Niet alleen de film is spectaculair maar ook het publiek dat aan het klappen, zingen en fluiten is tijdens de voorstelling.

Dag 12 : Jaipur-Deogarh

Transfer naar Deogarh. De hoofdattractie van Deogarh is Deogarh Mahal, een historisch hotel dat oorspronkelijk in de 17e eeuw is gebouwd en nu is omgebouwd tot een erfgoedhotel en biedt een indrukwekkend uitzicht op de omliggende bergketen en de vele meren.

’s Middags wandelt u door Deogarh Village en krijgt u een indruk hoe de mensen hier leven.

Dag 13 : Deogarh-Udaipur

Na het ontbijt kunt u genieten van de rit met de landelijke Phulad-trein. Het bergachtig Ghat-gedeelte is zeer mooi vanwege zijn panoramische uitzichten, heuvels, tunnels van 100 voet hoge bruggen en externe eenmansstations. Vervolgens transfer naar Udaipur

Udaipur wordt ook wel het Venetië van het oosten genoemd omdat het is gebouwd langs drie meren en omgeven door groene heuvels. De schitterende paleizen, tuinen, ghats, tempels en witte huizen geven Udaipur een sprookjesachtige en romantische sfeer. U kunt de stad heel goed te voet verkennen.

Dag 14 : Udaipur

‘s Ochtends kunt door het kleurrijke Udaipur wandelen en bezoekt u het City Palace, het grootste in Rajasthan en de Jagdish Temple bekend vanwege de olifantenafbeeldingen. Net buiten de oude stad ligt de mooie Saheliyon Ki Bari tuin. In vroeger tijden was deze tuin alleen toegankelijk voor de koningin en haar hofdames, vandaar ook de bijnaam ‘vrouwentuin’. Nu is de tuin openbaar en is het een oase van rust als u even de drukte van mensen en verkeer wilt ontvluchten. Tegen de avond maakt u een mooie boottocht over het Pichola meer. Dit meer is omgeven door heuvels, paleizen, tempels en ghats.

Dag 15 : Udaipur-Ahmedabad

Na het ontbijt rijdt u naar Ahmedabad. Onderweg brengt u een bezoek aan Adalaj Wav stepwell. De Adalaj Wav bron ligt 18 kilometer ten noorden van Ahmedabad in de wijk Gandhi Nagar. Hoewel de bron nu is opgedroogd, voorzag het water ooit vermoeide reizigers en pelgrims van water langs de wegen buiten Ahmedabad.

De stad Ahmedabad biedt een unieke stijl van architectuur, die een mix is van hindoeïstische en islamitische stijlen De monumenten dateren voornamelijk uit de 15e eeuw.

Dag 16 : Ahmedabad-Velvadar

In de ochtend bezoekt u de Jumma Mashjid. Dit heiligdom is gebouwd in het jaar 1423, tijdens het bewind van Sultan Ahmed Shah. De Masjid is gebouwd in gele zandsteen en trekt de aandacht met zijn pure schoonheid. De meest fascinerende structuur in het heiligdom is de westelijke kamer, die 260 pilaren met fijn houtsnijwerk bevat. De Sidddi Sayed moskee staat bekend om het befaamde fantastische Jhali-scherm, dat zich in de tien halfronde ramen bevindt. De moskee heeft een gele kleur, wat heel gebruikelijk is in deze regio, maar uitgebreide bloemige en architecturale werken maakten het anders dan dat van de anderen. Als laatste brengt u een bezoek aan de Sabarmati Ashram.

Vervolgens transfer naar Velvadar, Blackbuck National Park.

Blackbuck National Park in Velavadar is gelegen in het district Bhavnagar in de deelstaat Gujarat, India. Het park werd in 1976 in de Bhal-regio Saurashtra opgericht. Een blackbuck is een Indiase antilope.

Dag 17 : Velvadar-Bhavnagar

Na een vroeg ontbijt kunt u genieten van een safari (in open voertuig) in Velvadar National Park.

Terwijl u door het nationale park rijdt, zou u zomaar kunnen geloven dat u op de Afrikaanse savanne bent met de uitgestrekte graslanden en de enorme kuddes antilopen.

Na terugkeer in uw hotel reist u door naar Bhavnagar.

Bhavnagar heeft een rijke geschiedenis van tradities, handel en cultuur. Het was een belangrijke haven sinds 1743 en het commerciële belang leidde tot nauwe banden met landen als Afrika, Mozambique, Zanzibar en Perzië.

Dag 18 : Bhavnagar-Palitana-Sasangir

Transfer naar Sasangir via Palitana, waar u ’s werelds grootste Jain tempelcomplex bezoekt.

De tempelheuvel van Palitana ligt ongeveer 56 km van Bhavnagar, aan de voet van de Shatrunjaya of 'plaats van de overwinning'-heuvel. Het is een architectonisch en sculpturaal wonder met bijna 900 tempels die allemaal de lucht in lijken vliegen. Deze tempels zijn gebouwd over een periode van 900 jaar. De klim van 600 meter naar de top wordt meestal te voet gemaakt.
Hierna rijdt u verder naar Sasan Gir National Park.

Dag 19 : Sasan Gir National Park

Samen met een naturalist maakt u vandaag een ochtend en een middag jeepsafari (u deelt de jeep met anderen). Het nationale park van Gir geldt als een van de meest belangrijkste reservaten van Azië vanwege de vele zeldzame dierensoorten die hier te vinden zijn. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Perzische leeuwen waarvan er nog maar slechts 359 zijn geteld. Het park heeft diverse riviertjes en meren waar ruim 250 verschillende soorten vogels huizen zoals de (Engelse benamingen) Painted saingrouse, Quails, Asia Paradise flycatcher, Black-naped monarch en greenish warbler. Daarnaast leven er krokodillen, hyena’s, antilopes, luipaarden en diverse soorten katachtigen zoals de cheetah.

Dag 20 : Sasangir-Diu

Na een vroeg ontbijt transfer naar Diu. In Diu bezoekt u ondermeer het Diu Fort, het Diu museaum en de St. Paul’s kerk.

Dag 21 : Diu-Mumbai

Transfer naar de luchthaven van Diu voor uw vlucht naar Mumbai Bij aankomst transfer naar uw hotel.

Dag 22 : vertrek Mumbai

Transfer naar de luchthaven van Mumbai voor uw internationale vlucht huiswaarts.

Dag 23 : Aankomst Amsterdam

Delhi

Delhi, de hoofdstad van India, bestaat uit twee aan elkaar vast gebouwde steden: Old Delhi en New Delhi. De laatste is aangebouwd tijdens de Britse overheersing. De splitsing tussen New en Old Delhi is het belangrijkste kenmerk van de splitsing van het Britse en Moghulse rijk. Delhi is de op een na grootste stad van India met maar liefst ruim 1 miljoen inwoners. De binnenstad, Old Delhi, bestaat uit een wirwar van straatjes, mensen, fietsen, karren en koeien. Alle geuren en kleuren van India zijn nadrukkelijk aanwezig in deze gezellige en chaotische drukte. De markt Chandni Chwok is hier een goed voorbeeld van. In de oude stad staan nog veel gebouwen uit het oude Moghulse rijk. Een van de bekendste is het Rode Fort, gebouwd in opdracht van Shah Jahan. Binnen de muren van rode steen ziet u de weelde van weleer: badhuizen, marmeren paviljoenen en mooie zalen. De 73 meter hoge Qutab Minar  vormt het middelpunt van de stad. Deze minaret werd in de 13e eeuw gebouwd om de overwinning van de moslims op de Hindoes te vieren. In New Delhi, wat minder druk dan de oude stad, bezoekt u zeker Raj Ghat, de Humayuns tombe, de India Gate (oorlogsmonument) en de beroemde Lotus tempel.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer

Bandhavgarh National Park

Bandhavgarh National park wordt beschouwd als de kroon van alle wildlife parken in Madhya Pradesh. Gelegen midden in de heuvels van centraal India, staat het park voornamelijk bekend om de ‘Koninklijke’ Bengaalse tijger, hoe lastig het soms ook is om die te spotten, cheeta’s en luipaarden (maar ook beren, wilde biggen en de witte (albino) tijger). In vergelijking met parken als Kanha en andere parken in Madhya Pradesh is de oppervlakte van Bandavgarh een stuk kleiner, maar heeft het wel dezelfde populatie van tijgers en ander wildleven. Naast het vele wildleven biedt het park een prachtige natuur met diverse soorten planten met een afwisselend type bossen en zelfs nog een paar interessante grotten met inscripties uit de eerste eeuw voor Christus.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer

Khajuraho

Khajuraho is bekend geworden vanwege de vele tempels met erotische afbeeldingen en beeldhouwwerken uit de Kamasutra. De vele erotische beelden zijn aan de gevels geplaatst en vormen slechts een klein deel van de vele beelden en symbolen die de tempels rijk zijn. De tempels werden in de periode 950 – 1050 gebouwd en staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De meest bekende tempels zijn Kandariya Mahadevatatempel, Lakshmanatempel en Devi Jagademtempel. En ook de Varaha tempel is interessant. U kunt de tempels heel goed lopend of per fiets bezoeken.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer

Agra

Bent u in Agra, dan brengt u een bezoek aan de wereldberoemde Taj Mahal. De Taj Mahal is als graftombe gebouwd in 1630 door de Moghul Keizer Shahjehan voor zijn geliefde vrouw Mumtaz Mahal. Het enorme oppervlak van het gebouw en de prachtige symmetrie, het schitterende marmer en de reflectie ervan in het water is werkelijk adembenemend. Niet voor niets staat de Taj op de lijst van de moderne zeven wereldwonderen. Het Agra Fort (gemaakt van rode zandsteen) is ook zeker een bezoek waard. De Pearl Mosque en de tombe van Itmad-ud-Daulah zijn gebouwd door de keizerin Noorjehan ter nagedachtenis aan haar vader.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer

Bharatpur Bird Sanctuary

Het Bharatpur Bird Sanctuary (of Keoladeo Ghana National Park) ligt ingeklemd tussen de twee meest historische steden van India; Agra en Jaipur. De naam Keoladeo komt voort uit een oude Hindoe tempel in het centrale deel van het park, toegewijd aan Shiva. Er zijn hier ongelooflijk veel vogels te zien. Tot op dit moment zijn er ongeveer 377 soorten gespot. Voorbeelden hiervan zijn ijsvogels, kraanvogels en diversen soorten uilen. Behalve vogels heeft u kans om diverse antilopensoorten, jakhalzen, apen en uitzonderlijk grote pythons te spotten. De beste manier om het park te verkennen is per fietsriksja.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer

Ranthambore National Park

De jungle van Ranthambore bezit prachtige flora en fauna. Het nationale park bezit meer dan 300 boomsoorten, 50 plantensoorten, 300 vogelsoorten en andere bijzondere bewoners. Ranthambore Nationale Park is vooral beroemd vanwege de tijgers die hier te vinden zijn. Op dit moment leven er nog circa 30 Bengaalse tijgers die zich zeer regelmatig bij de verschillende drinkplaatsen laten zien. Naast tijgers wonen in dit park ook jakhalzen, mangoesten, luiaarden, luipaarden en krokodillen. De beste reistijd is van oktober tot en met mei. Buiten deze periode is het park ook vaak gesloten.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer

Jaipur

Deze stad staat ook wel bekend als de roze stad, Pink City, en is de hoofdstad van Rajastahan. Een eeuw geleden heeft de stad zijn roze kleur gekregen, ter ere van een bezoekende prins en heeft sindsdien zijn kleur behouden. Gebouwd door Maharaja Jai Singh, een bekende astronoom is deze stad inmiddels 260 jaar oud. In het kleurrijke centrum van de stad zijn tal van kleine leuke winkeltjes waar u naar hartenlust kunt shoppen voor sieraden, zijden sjaals en aardewerk. Het City Palace in het hart van de oude stad is een mix van Rajasthan en Moghul architectuur. Het Paleis der Winden (Hawa Mahal), een vijf verdiepingen tellend gebouw van roze zandsteen heeft erg veel ramen die de hoofdweg van de stad overkijken en was oorspronkelijk gebouwd om de hofdames het dagelijks leven te laten bekijken. Even buiten Jaipur ligt het Amber Fort in de Aravali Hills. Vanaf het fort heeft u een prachtig uitzicht over de heuvels.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer

Udaipur

Udaipur wordt ook wel het Venetië van het oosten genoemd omdat het is gebouwd langs drie meren en omgeven door groene heuvels. De schitterende paleizen, tuinen, ghats, tempels en witte huizen geven Udaipur een sprookjesachtige en romantische sfeer. U kunt de stad heel goed te voet verkennen. Wandelend door de kleine, smalle straatjes snuift u de geuren op van deze bijzondere stad en ziet u de lokale vrouwen gekleed in haar prachtige kleurrijke sari’s met mooie sieraden. Op het meer van Pichola kunt u een mooie boottocht maken of een waterfiets huren (aanrader!). In het meer bevinden zich twee eilanden, Jag Mandir en Jag Niwas met het beroemde Lake Palace hotel. Hier is de bekende James Bond film ‘Octopussy’ opgenomen. Ook het City Palace, het grootste paleiscomplex in Rajasthan en de Jagdish Temple bekend vanwege de olifantenafbeeldingen zijn zeker een bezoek waard. Net buiten de oude stad ligt de mooie Saheliyon Ki Bari tuin. In vroeger tijden was deze tuin alleen toegankelijk voor de koningin en haar hofdames, vandaar ook de bijnaam ‘vrouwentuin’. Nu is de tuin openbaar en is het een oase van rust als u even de drukte van mensen en verkeer wilt ontvluchten.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer

Gir National Park

Het nationale park van Gir geldt als een van de meest belangrijkste reservaten van Azië vanwege de vele zeldzame dierensoorten die hier te vinden zijn. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Perzische leeuwen waarvan er nog maar slechts 359 zijn geteld. Het park heeft diverse riviertjes en meren waar ruim 250 verschillende soorten vogels huizen zoals de (Engelse benamingen) Painted saingrouse, Quails, Asia Paradise flycatcher, Black-naped monarch en greenish warbler. Daarnaast leven er krokodillen, hyena’s, antilopes, luipaarden en diverse soorten katachtigen zoals de cheetah.

Let op : Gir National Park is gesloten in de periode van half juni tot en met half oktober.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer

Recensies

82 mensen beoordelen Rama Tours Holland gemiddeld met een 9.1  / 10