Rama Tours

Vakantie India

India is één van de meest fascinerende en verbazingwekkende bestemmingen in Azië. Als u hier naartoe reist zult u merken dat al uw zintuigen worden geprikkeld. Het geurige eten, rumoerige, hectische steden, de heilige tradities en rituelen, de kleurrijke kleding en natuurlijk de honderden miljoenen mensen die u tegenkomt in dit indrukwekkende land.

India is niet alleen een enorm groot land in oppervlak (3,3 miljoen vierkante kilometer)en aantal inwoners (ruim 1,2 miljard) maar ook zeker qua verscheidenheid aan landschappen, kunstschatten en cultuur. Het is de bakermat van grote religies als het hindoeïsme, boeddhisme en sikhisme. De grootste steden zijn de metropolen Delhi, de hoofdstad, en Mumbai, de toegangspoort tot Zuid-India.

Grofweg genomen heeft India in het noorden de Himalaya met haar uitlopers, de vruchtbare laagvlakte in het midden als stroomgebied van de grote rivieren, de droge Thar woestijn in het westen en een plateaulandschap in het zuiden en die wordt geflankeerd door de bergketens van de Oost- en West-Ghats. Tijdens uw reis door een of meerdere van deze gebieden kijkt u uw ogen uit in de diversiteit en schoonheid van de natuur die India te bieden heeft.

 

Bekijk onze voorbeeldreizen voor India »

Reisvoorstel aanvragen »

India: fascinerend en betoverend

Het land kent een rijke historie door de oude religies en culturen en overheersingen door Portugal, Groot-Brittannië en Frankrijk. U ziet dit terug in de prachtige Hindoe en Jaïn tempels en de meest sprookjesachtige paleizen, immense forten en bijzondere haveli’s in de kleurrijke deelstaat Rajasthan. Prachtige voorbeelden hiervan zijn het City Palace van de radja’s in Udaipur en het machtige fort in Jaisalmer. Het paleis van Udaipur is gedurende 300 jaar gebouwd. U ziet de invloed van verschillende generaties terug in de rijkversierde ruimtes, zoals de ontvangstruimte Diwan-i-Khas. Het oude fort in Jaisalmer rijst statig boven de stad en de woestijn uit en bij zonsondergang krijgt het een gouden gloed over zich heen. Een sprookjesachtig schouwspel! De genoemde haveli’s zijn een soort stadspaleizen geweest voor de gegoede bovenlaag van de bevolking. Deze huizen zijn bijzonder mooi met prachtige schilderingen op de buitenmuren en houtgesneden vensters en deuren.

Een ander heel belangrijk hoogtepunt van India is de Taj Mahal in Agra. De Taj Mahal is als graftombe gebouwd in 1630 door de Moghul Keizer Shahjehan voor zijn geliefde vrouw Mumtaz Mahal. Het enorme oppervlak van het gebouw en de prachtige symmetrie, het schitterende witte marmer en de reflectie ervan in het water is werkelijk adembenemend. Terecht ook dat dit monument een plek heeft op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

In het zuiden van India waant u zich bijna in een heel ander land. De deelstaten Tamil Nadu, Kerala en Karnataka zijn minder bekend maar daarom zeker niet minder de moeite waard! Door het eigen, ontspannen zuidelijke karakter, de kleurrijke tempelsteden, nationale parken, de groene backwaters, tropische stranden, koloniale en historische stadjes heeft een rondreis door de punt van India u zeer veel te bieden!

Daarnaast vindt u op onze website ook een speciale rondreis door India langs nationale parken. U maakt safari’s per jeep of te voet en gaat op zoek naar de wilde dieren en prachtige flora die India te bieden heeft. India heeft ruim 40 nationale parken die allemaal hun eigen bijzonderheden hebben. De parken, zowel in Noord- Centraal- als Zuid-India zijn zeer gevarieerd en bieden een onderkomen aan zeldzame dier- en plantensoorten. De Bengaalse tijger is een van de belangrijkste reden om de nationale parken van India te bezoeken. India is een weinige landen waar de tijger nog in het wild leeft. In Ranthambore National Park heeft u grote kans om de tijger te zien. Maar ook vogelliefhebbers komen in India aan hun trekken. Er zijn diverse parken die speciale vogelexpedities organiseren, zoals het Keoladeo National Park. Wij hebben een selectie voor u gemaakt uit de mooiste parken, maar uiteraard kunt ook uw eigen ‘wildlife’ reis samenstellen.

Godsdienst en religie nemen een ontzettende belangrijke plek in in het leven van de Indiërs. Zoals eerder vermeld is India de bakermat van religies als het hindoeïsme, boeddhisme en sikhisme. Het overgrote deel van de bevolking is aanhanger van het hindoeïsme, ongeveer 80 procent, daarna komt de Islam met 11 procent.. Daarnaast vindt u ook het boeddhisme, christendom, Jainisme (afscheiding van hindoeïsme) en sikhisme veel terug. Religie ziet u in het dagelijkse leven van de bevolking terug. Overal ziet u kleine tempeltjes waar offers worden gebracht en bijna elke dag is er wel een festival of feest waar een heilige, God of profeet vereerd wordt. De Ganges is de belangrijkste, en samen met de Indus, de heilige rivier van India. Aan de Ganges ligt Varanasi, de heilige stad. Pelgrims komen hier van heinde en verre om te bidden en zich te baden in het water van deze heilige rivier. Bekend en zeer indrukkend zijn ook de crematies die hier plaatsvinden op de ghats aan de oevers van de rivier.

De keuken van India is zeer gevarieerd. Het meest bekende gerecht is de curry. En ook hier zitten verschillen in. Curry’s worden gemaakt met diverse ingrediënten als peper, kurkuma, koriander, komijn, kardamom en venkel. Daarnaast wordt vlees (geen rund!), vis en/of groentes gebruikt. De pittigheid van het gerecht varieert en kunt u vaak ook zelf aangegeven. Een bord Biryani is ook een aanrader: rijst met kruiden en groenten en eventueel wat vlees, vis of ei. Ook zitten er veel verschillen in de gerechten in Noord- en Zuid-India. Over het algemeen is het eten in het zuiden wat pittiger, maar dat heeft u natuurlijk ook zelf in de hand! Proef ook eens een kopje Chai, een kruidige thee met melk of een verfrissende lassi (yoghurtdrankje).

 

Bekijk onze voorbeeldreizen voor India »

Reisvoorstel aanvragen »

Landkaart India

Praktische informatie

Visuminformatie

Voor een reis naar India heeft u een visum nodig, dat van tevoren in Nederland dient te worden aangevraagd. Sinds kort kunt u ook voor vertrek via internet een e-visum aanvragen. De kosten hiervoor bedragen USD 62 . Voor het aanvragen en betalen van het visum kunt u terecht op: https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html

Reizigers met een e-visum kunnen India binnenkomen op de volgende luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bangalore, Chennai, Cochin, Delhi, Gaya, Goa, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mumbai, Tiruchirapalli en Trivandrum. U kunt wel bij alle grensovergangen weer het land uit.

U kunt gebruikmaken van het e-Tourist Visa wanneer u maximaal 60 dagen in India verblijft, per vliegtuig aankomt en vertrekt, een enkele inreis heeft en uitsluitend voor een toeristische reis.  Voor de aanvraag van het visum heeft u van ons een reisschema nodig. Deze versturen wij u per email. Let op: het e-visum is na aanschaf nog 60 dagen geldig, u dient binnen deze periode dus India in te reizen. U kunt het visum dus pas vanaf 60 dagen voor vertrek aanvragen.

Voor de overige steden dient men nog via de reguliere weg een visum aan te vragen:

Alle aanvragers van een regulier visum voor India zijn verplicht om biometrische gegevens, zoals vingerafdrukken en een gezichtscan, af te laten nemen. Dit betekent dat iedere aanvrager persoonlijk naar een kantoor van het Visa Application Centre van VFS Global moet om deze af te laten nemen op één van de kantoren in Den Haag, Amsterdam of Rotterdam. Aanvragers moeten een afspraak maken om hun biometrische data af te geven. Dit kan van maandag t/m vrijdag maar aanvragers dienen rekening te houden met mogelijk beperkte (openings)tijden waarop dit plaats kan vinden. (www.vfsglobal.com/india/netherlands)

Vaccinaties

Voor India zijn geen inentingen verplicht. Wel wordt een aantal vaccinaties aangeraden, zoals DTP, hepatitis A en buiktyfus. Vaccinatie tegen gele koorts is voor India alleen verplicht als u in de zeven dagen voordat u India binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Eventuele vaccinatie tegen hepatitis B en tuberculose zijn persoonsgebonden. Raadpleeg voor actuele informatie altijd tijdig uw huisarts, de lokale GGD of het vaccinatiebureau. Het is raadzaam 4 tot 6 weken voor vertrek bij één van bovengenoemde instanties te informeren. Tip: neem uw reisprogramma mee, zodat de instantie kan zien waar uw reis exact heengaat.

India is een land waar de malariamug voorkomt. Het advies is dan ook om hiertegen malariatabletten te gebruiken. Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. De kans op malaria wordt verminderd door kleding te dragen met lange mouwen en broekspijpen. Ook een insectenwerend middel met DEET is aan te raden. Dengue of knokkelkoorts komt ook voor in India en wordt overgebracht door de mug. U kunt zich hier niet tegen vaccineren of tabletten slikken. Beschermd u zich daarom goed tegen muggenbeten!

U kunt ook informatie inwinnen via de vaccinatielijn: 0900-9584 of via de website http://www.gezondopreis.nl/

Kleding

Voor India adviseren wij u luchtige, katoenen kleding mee te nemen. In de bergen kan het ’s avonds en ’s nachts wat afkoelen. Het is daarom aan te raden een trui of vest en lange broek mee te nemen voor de avonduren. In de winter kan het in de bergen en zeker ook in de woestijn ’s nachts erg koud zijn. Houdt u hier rekening mee en neem wat warme kleding mee. Kleding met lange mouwen en lange broekspijpen kunnen overigens ook handig zijn tegen de muggen. Een paraplu tegen de regen of tegen de zon is ook geen overbodige luxe.

Probeer uzelf aan te passen aan de kleding en gewoontes van de lokale bevolking. U zult merken dat er deuren voor u opengaan die voor anderen gesloten blijven. Korte rokken en broeken worden niet in alle plaatsen gewaardeerd. Het is daarom verstandig shorts en rokken tot op de knie mee te nemen. Neem tevens een set nette kleding mee voor bepaalde gelegenheden (een duurder restaurant, een uitnodiging om bij iemand te eten, officiële of religieuze bijeenkomst).

Daarnaast raden wij u aan niet al te veel kleding mee te nemen omdat u uw kleding doorgaans gemakkelijk kunt laten wassen in hotels waar u minimaal 2 nachten verblijft. En komt u kleding tekort, dan is India de beste plek om nieuwe kleding te kopen

Taal

De officiële primaire taal van India is Hindi. Daarnaast zijn er nog 21 officiële talen van de diverse deelstaten en bijna 400 zogenoemde levende talen. Al deze talen zijn op te delen in verschillende groepen: de Indo-Arische talen in het noorden en midden, de Dravidische talen in het zuiden, de Austroaziatische talen in het midden en oosten en de Tibeto-Burmaanse talen in de Himalaya. Het Hindi en Engels zijn de meest gesproken talen. Steeds meer mensen  spreken goed Engels. Alleen in de dorpjes zult u zich nog vaak met handen en voeten verstaanbaar moeten maken.

Telefonie & internet

In India kunt u tegenwoordig vanuit de meeste hotels bellen met het thuisfront. Houdt er wel rekening mee het hotel hier vaak hoge kosten voor rekent. Het is ook mogelijk ter plaatse een simkaart aan te schaffen. De kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon zijn in dit geval lager dan bij het gebruik van uw Nederlandse simkaart.

In de meeste (toeristische) steden zijn internetcafés te vinden waar u voor relatief weinig geld  gebruik kunt maken van het internet. Ook kunt u hier vaak voordeliger bellen naar het buitenland. Daarbij hebben tegenwoordig de meeste hotels draadloos internet. Bij de receptie kunt u eventueel vragen naar de inloggegevens. Daarnaast kunnen de hotels vragen om een kleine vergoeding. Houdt u er wel rekening me dat het internet in India soms erg traag kan zijn.

Verzekeringen

Wanneer u een mooie reis heeft geboekt of wilt gaan boeken is het natuurlijk verstandig om een goede verzekering af te sluiten. U wilt tenslotte onbezorgd op reis! Er zijn twee soorten verzekeringen: de reisverzekering en de annuleringsverzekering. Met de reisverzekering bent u goed verzekerd tegen bijvoorbeeld de kosten van opname in een (duur) ziekenhuis of kliniek in het buitenland of tegen repatriëring van u en uw reisgenoten na een ongeval of ziekte. De annuleringsverzekering vergoedt uw annuleringskosten in geval u de reis voor vertrek moet annuleren. Deze verzekering vergoedt ook de reeds door u voldane reissom, indien u plotseling naar huis moet terugkeren. Rama Tours Holland werkt samen met één van de beste reisverzekeraars van Nederland: De Europeesche Verzekeringen. Deze maatschappij hanteert gunstige voorwaarden en kent een uitstekende service!

Kortlopende- of doorlopende verzekering

De kortlopende verzekering geldt voor de duur van één vakantie, terwijl u de doorlopende verzekeringen voor minimaal 1 jaar afsluit waarmee elke vakantie tijdens dat jaar gelijk is verzekerd. Indien u vaker in een jaar op vakantie gaat of een duurdere reis onderneemt, is het vaak verstandig om een doorlopende reis- of annuleringsverzekering af te sluiten. Bovendien zijn kinderen bij een doorlopende reisverzekering tot 5 jaar GRATIS en blijvend tot 27 jaar (ook uitwonend) voor een geringe toeslag meeverzekerd! Bij de Europeesche kunt u een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten voor reissommen tot maximaal €1.500 of maximaal €3.000 per persoon. De doorlopende annuleringsverzekering tot maximaal €3.000 is alleen mogelijk in combinatie met een doorlopende reisverzekering. Bij hogere reissommen kunt u het verschil kortlopend bijverzekeren

Reisverzekering

Met een goede reisverzekering gaat u onbezorgd en goed voorbereid op vakantie. U kunt kiezen tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Zo kunt u zelf bepalen welke verzekering het best bij u past. Een reisverzekering bestaat standaard uit de basisdekking. Heeft u bijvoorbeeld onverwachte reiskosten, of maakt u iets stuk in de hotelkamer dan bent u hiervoor verzekerd. Daarnaast kunt u de basisdekking uitbreiden en onder meer rechtsbijstand, ongevallen en geneeskundige kosten meeverzekeren zodat u ten allen tijden goed verzekerd bent tegen bijvoorbeeld de kosten van opname in een (duur) ziekenhuis in het buitenland, of tegen repatriëring van u en uw reisgenoten na een ongeval of ziekte.

Annuleringsverzekering

Behalve een reisverzekering is ook een annuleringsverzekering erg belangrijk. Het zal u maar gebeuren dat de door u geboekte reis niet door kan gaan, of dat u de reis vroegtijdig dient te beëindigen. Met een annuleringsverzekering zijn zowel de kosten voor annulering als de eventuele ongebruikte reisdagen verzekerd. Daarbij kunt u de annuleringsverzekering uitbreiden met de allrisk-annulering en een verzekering voor de (zaak)waarnemer:

Allrisk-annuleringsverzekering
Bij de allrisk annuleringsverzekering kunt u zelf bepalen om welke reden u uw vakantie annuleert. In dit geval kunt u niet alleen beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag u zelf bepalen om welke reden u liever niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld als u toch die nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen, of wanneer uw beste vriend(in) ziek is. Voor deze extra annuleringsredenen krijgt u 75% van uw annuleringskosten vergoed. Voor uitzonderingen verwijzen wij u door naar de voorwaarden.

  • WAARNEMER

Indien u een waarnemer meeverzekert en hij of zij overkomt iets waardoor u de reis dient te annuleren of vroegtijdig dient af te breken, krijgt u de ongebruikte reisdagen en kosten voor annulering vergoed.

Verzekering voor afkoop eigen risico
Dit product verzekert het eigen risico in het geval van cascoschades bij huur van een auto, motor, camper of caravan en biedt daarnaast dekking voor door het verhuurbedrijf uitgesloten cascoschades.

NB: Indien u al in het bezit bent van een doorlopende annuleringsverzekering
Als u reeds een doorlopende annuleringsverzekering heeft, let u dan goed op de maximaal verzekerde reissom per persoon. Meestal bedraagt deze € 1.250 of € 1.500. Rama Tours Holland kan het verschil tussen de totale reissom en het maximaal verzekerd bedrag voor u bijverzekeren op een aflopende annuleringsverzekering. Uiteraard kan Rama Tours Holland ook een offerte voor u uitbrengen om uw verzekering op maat bij de Europeesche onder te brengen tegen een scherpe premie, of zelfs een topdekking voor u regelen waarmee u de meest complete reisverzekering heeft die u zich maar kan wensen!

Paspoort

Uw paspoort dient bij aankomst in India nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Belgische reizigers dienen te beschikken over een internationale reispas. Tevens adviseren wij u om een kopie van het paspoort mee te nemen of naar uzelf te mailen. Bij verlies of diefstal kan dit erg handig zijn. Indien uw paspoort is gestolen of zoek is geraakt, dient u een nieuw reisdocument aan te vragen bij de Nederlandse ambassade in Delhi of het Consulaat Generaal in Mumbai. Vergeet echter niet om ter plaatse een verklaring van vermissing in te vullen en/of aangifte van diefstal te doen.

Geldzaken

De munteenheid van India is de  Rupee (INR). De waarde van deze munt fluctueert en ligt de laatste jaren tussen de 70 en 85 rupee voor 1 euro. Voor actuele informatie over wisselkoersen verwijzen wij u naar de website www.xe.com. 1 Rupee is 100 paise. Er zijn biljetten van 5, 10, 20, 50, 100, 500 en 1000 rupee en munten van 50 paise,  1, 2, en 5 rupee. Zorg dat u altijd wat kleinere coupures bij u heeft voor fooitjes of kleinere uitgaven.

Pinnen

U kunt in heel veel steden pinautomaten vinden, maar niet in de dorpjes en tijdens trektochten en safari’s.. Uw kaart moet wel voorzien zijn van de juiste logo’s en de automaten werken ook niet altijd. Zorg dus dat u altijd wat cash geld op zak heeft. Dollars en euro’s kunt u bijna overal bij hotels en wisselkantoren omwisselen.

Creditcards

U kunt vaak in de grote hotels, restaurants en warenhuizen gebruik maken van uw creditcard. Wel wordt er bijna altijd een commissie berekend. We adviseren u wel om het gebruik van uw credit card te vermijden omdat er namelijk nog weleens gefraudeerd wordt.

Fooien

In India is het gebruikelijk om fooien (baksheesh) te geven. Vooral uw chauffeur en/of gids zullen het op prijs stellen een extraatje te ontvangen na hun inzet. Het bedrag dat u geeft aan fooi is volledig aan uzelf en afhankelijk van uw mate van tevredenheid. Ook porters en kamermeisjes kunnen een extraatje wel waarderen. Misschien wat vreemd voor ons, maar een klein extraatje beloven om een bepaalde service te krijgen is ook heel gewoon. Wij adviseren u wel om de fooien persoonlijk te overhandigen. In de restaurants is de service charge soms al verwerkt in de rekening. Soms wordt er 10% tax en 10% service charge aan de rekening toegevoegd.

Afdingen

Het is in India de normaalste zaak om te onderhandelen over de prijs van producten en diensten, vooral op markten en in lokale winkels. Voelt u zich dus niet bezwaard om een lagere prijs te vragen dan wat er wordt gevraagd. Maar ga nooit afdingen als u het toch niet gaat kopen, dit wordt niet gewaardeerd. Ook bij het gebruik van lokaal vervoer, bijvoorbeeld taxi’s en riksja’s (fietstaxi), is het gebruikelijk te onderhandelen over de prijs. In supermarkten en restaurants wordt in de regel niet afgedongen. Hier worden in de meeste gevallen vaste prijzen gehanteerd. Voor het afdingen zijn geen echte richtlijnen. Neem vooraf een bedrag in gedachte wat u maximaal wilt uitgeven voor het product of de dienst. We adviseren altijd op respectvolle manier te onderhanden. Blijf te allen tijde lachen en probeer niet te schreeuwen of kwaad weg te lopen.

Tijd

In onze zomertijd is het in India 3,5 uur later dan in Nederland. Zodra bij ons de wintertijd ingaat, komt hier nog een uurtje bij.

Elektriciteit

India heeft over het algemeen een redelijk betrouwbaar elektriciteitsnetwerk, hoewel stroomstoringen regelmatig voorkomen. Het voltage is meestal 220/240 volt maar 110/120 komt ook voor. Het is altijd handig om een wereldstekker mee te nemen. Deze zijn te koop bij onder andere ANWB, Kijkshop en Hema

Beste reistijd

In het grootste deel van India heerst een tropische regenklimaat met maar liefst zeven klimaatzones. De temperaturen schommelen tussen de 20 en 34 graden, afhankelijk van het seizoen en regio. In de bergen kan het bijvoorbeeld flink koud zijn in de winter, in de woestijn is het zomers enorm heet en in het zuiden is de temperatuur het hele jaar door vrij stabiel rond de 30 graden.. Het is van groot belang dat u bij een eventuele reis naar India goed te kijken in welk seizoen u wilt gaan. Globaal heeft India 3 seizoenen. Het koele seizoen van oktober tot februari, het hete seizoen van maart to juni en het regenseizoen (moesson) van half juni tot september. De zuidwest kust en het noordoosten (3000 mm regenval per jaar) kennen de meeste regenval en in de Thar woestijn blijft het meest droog (slechts 50mm regenval per jaar).

Heeft u vragen, of wilt u een van onze specialisten spreken? Neem dan gerust contact op via: 020 - 673 47 73

Agra, Clarks Shiraz hotel | Rama Tours

Agra, Clarks Shiraz hotel

Clarks Shiraz is een 5 sterren luxe hotel op 2 kilometer van de Taj Mahal

Lees meer
Agra, Utkarsh Vilas | Rama Tours

Agra, Utkarsh Vilas

Op 1 kilometer van de Taj Mahal ligt Utkarsh Vilas. Een geweldige locatie dus voor een bezoek aan dit wereldwonder.

 

Kamers

De 62 kamers zijn luxe en van alle gemakken voorzien. De badkamer heeft een bad en u beschikt over satelliet tv en minibar.

 

Faciliteiten

Na een indrukwekkende dag kunt u even bijkomen in het zwembad en een drankje doen in de koffiebar of een genieten van een weldadige massage in de spa. ’ s Avonds biedt het restaurant een ruime keuze aan het buffet van Indiase en internationale gerechten. Leuk is ook dat u bij dit hotel fietsen kunt huren!

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Bangalore, The Pride hotel | Rama Tours

Bangalore, The Pride hotel

Dit hotel ligt zeer centraal in in de stad, vlakbij de Lal Bagh tuinen. Een goed 4 sterren toeristenhotel waar u zich snel op uw gemak zult voelen.

 

Kamers

De 55 kamers zijn luxe en van alle gemakken voorzien. Vraagt u wel specifiek naar een niet-rokers kamer als u dat wenst.

 

Faciliteiten

In de mooie lobby is het ontspannen vertoeven met een goed boek of tijdschrift. De keuken van het hotel is uitstekend. Ze serveren elke dag, voor ontbijt, lunch en diner, een buffet met heerlijk Indiase gerechten als paneer en curry en een saladebar.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Chettinad, Bangalar hotel | Rama Tours

Chettinad, Bangalar hotel

Het Bangalar hotel ligt midden in een dorpje op ongeveer 12 kilometer van de beroemde mansions in de Chettinad regio. Het is een zeer gezellig hotel. De eigenaresse maakt graag een praatje met u.

 

Kamers

De 24 kamers zijn ruim maar wel wat donker. Voordeel is dat dit de warmte grotendeels buiten de kamer houdt. Wij raden u aan te verblijven in de kamers in de nieuwe vleugel. Deze zijn wat luxer en hebben een heerlijke inloopdouche. Elke verdieping heeft een eigen bibliotheek met zitjes en televisie.

 

Faciliteiten

Als u in dit hotel bent moet u zeker eens de traditionele Chettinad Thali proberen. Dit wordt geserveerd op een groot bananenblad met minimlaa 5 vegetarische gerechten, 1 vlees- en 1 visgerecht, witte of rode rijst en een schaaltje yoghurt. U eet dit met de hand, dus u likt u vingers er letterlijk bij af!

Hierna kunt u lekker bijkomen bij het zwembad en genieten van uw verblijf in dit vriendelijke hotel.

Lees meer
Cochin, Holiday Inn | Rama Tours

Cochin, Holiday Inn

Een prachtig modern vijf sterren resort gelegen in het zakendistrict van Cochin op ongeveer een half uur rijden van de oude stad. Het Holiday Inn is zeker geen zakenhotel. U wordt warm verwelkomd en het personeel zal u altijd van dienst willen waardoor u zich meteen op uw gemak zult voelen.

 

Kamers

Holiday Inn heeft ruim 200 kamers. Zeer modern en voorzien van airconditioning, luxe badkamer, kluisje en koffie– en theezetfaciliteiten.

 

Faciliteiten

Het hotel huist twee restaurants, een bar, zwembad en fitnesscentrum. In het Italiaanse restaurant kunt u a la carte de heerlijkste gerechten bestellen. Wifi is beschikbaar.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Cochin, The Brunton Boatyard | Rama Tours

Cochin, The Brunton Boatyard

Het beste hotel in Fort Kochi! Brunton Boatyard is een heritage hotel en is van oorsprong een Britse scheepswerf geweest. Schitterend gerenoveerd brengt het hotel u luxe en comfort. De ligging is ideaal, middenin het centrum van Kochi. Op loopafstand vind u de Chinese visnettten, St. Francis kerk en de Joodse wijk met vele winkeltjes.

 

Kamers

De kamers zijn heel ruim en de koloniale bedden zijn bijzonder; u kunt er alleen in komen door een opstapje, zo hoog zijn ze. Dat maakt het wel weer dat u zo vanuit uw bed een geweldig uitzicht heeft over de backwaters en de haven van Kochi. De flessen met water op uw kamer zijn gemaakt van gerecycled glas. De luxe badkamer heeft een aparte douche en bad. Verder heeft u airconditioning, fan, koffie en thee en een kluisje

 

Faciliteiten

In de met bloemen omringde tuin kunt u ‘s ochtends in alle rust ontbijten. Anders dan veel andere hotels kunt u hier uw ontbijt a la carte bestellen. Een duik in het mooie zwembad is is niet te weerstaan na een warme dag in de stad.  Aan het einde van de middag wordt er in de Tea Lounge thee en snacks geserveerd (inbegrepen bij uw verblijf). ‘s Avonds kunt u dineren in het restaurant.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Coorg (Madikeri), Heritage resort | Rama Tours

Coorg (Madikeri), Heritage resort

Het Heritage resort ligt midden in het hillstation van het district Coorg, bekend door de vele koffieplantages, op ongeveer 8 kilometer van het plaatsje Madikeri. Een kronkelige weg vanaf Madikeri leidt u naar dit gezellige hotel bovenop de heuvel met sublieme uitzichten over de jungle om u heen. U vertoeft hier in de absolute rust!

 

Kamers

De mooie bungalows met rieten daken liggen verspreid door de tuin en elk is  met een eigen paadje toegankelijk. Sommige zijn vrijstaand maar de meeste geschakeld. De inrichting is eenvoudig maar warm met veel hout. U heeft een televisie, kluisje en ruime badkamer. Tevens staat er bij uw aankomst een fruitschaaltje klaar. Houdt u er rekening mee dat het hotel veel niveauverschillen heeft.

 

Faciliteiten

Absoluut hoogtepunt van het hotel is infinity zwembad wat op de top van de heuvel ligt. Een paar verkoelende baantjes trekken met magnifiek uitzicht op de jungle, wat wilt u nog meer? Hierna een cocktail drinken op het terras terwijl u geniet van de rust om u heen. De barman maakt graag zijn ‘special’ voor u. Het restaurant serveert traditionale Indiase gerechten uit de streek maar u kunt ook enkele continentale snacks bestellen.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Delhi, Rockwell Plaza | Rama Tours

Delhi, Rockwell Plaza

Rockwell Plaza ligt middenin de gezellige wijk Karol Bagh. Op maar 5 minuten lopen bevindt zich de chaotische en ietwat hectische Karol Bagh markt. Een ervaring om mee te maken. En het is slechts 10 minuten met een rickshaw of auto naar het treinstation. India Gate, de Laxminarayan tempel en diverse winkelparadijzen als Sadar Bazaar, Gole markt en de Chandni Chowk markt zijn niet ver.

 

Kamers

Het kleinschalige en relatief nieuwe hotel telt 22 prima kamers met air conditioning. De gebruikelijke faciliteiten zijn aanwezig zoals de badkamer, zitje, koffie- en theezet mogelijkheden, flat screen tv en een minibar.

 

Faciliteiten

Op het dak vindt u het restaurant waar u kunt bestellen van een Indiase, Chinese en Westerse kaart. Zin in een potje poolen? Ook de pool tafel staat hier tot uw beschikking.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Hassan, Hoysala Village | Rama Tours

Hassan, Hoysala Village

Hoysala Village is gelegen in het hart van Karnataka, ‘ Land of Sunflowers. Hier vindt u rust en rustieke dorpjes op het platteland. Het stadje Hassan is een perfect uitgangspunt voor de bijzondere tempels van Halebid en Belur en het centrum van het Jain geloof Sravanabeloga.

 

Kamers

Dit kleinschalige ‘ dorp’ heeft mooie kamers verspreid over het kleine landgoed. Ze zijn rustiek ingericht met veel hout. Sommige kamers hebben een balkon en ze zijn alleen voorzien van de standaard faciliteiten. De suite rooms zijn het waard om even apart te noemen omdat deze prachtige handgeschilderde muren hebben

 

Faciliteiten

De mooi tuin geeft u alle gelegen om te ontspannen met een boek of een duik te nemen in het zwembad. Het hotel biedt ook tours aan in een ossenkar door lokale dorpjes. In het ‘ Belur’ restaurant worden uw maaltijden geserveerd. Hoysana Village heeft ook een inhouse goochelaar. Hij laat de gasten verschillende, soms onbegrijpbare, trucjes zien wat hij op een heel leuke en grappige manier doet.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Jaipur, Mandawa Haveli | Rama Tours

Jaipur, Mandawa Haveli

Mandawa Haveli is gebouwd in de typische architectuur van Jaipur met vele pilaren en bogen. Het hotel ligt in het hart van de stad maar heeft toch heerlijke rustige tuinen met laantjes en terrassen met uitzicht op het Nahargarh Fort, waar u in alle rust kunt rondwandelen.

 

Kamers

Het hotel heeft 70 kamers die mooi en traditioneel zijn ingericht met hout gesneden en mooi versierde bedden en er hangen historische foto’s van Jaipur en Koninklijke portretten. Dit gecombineerd met de moderne faciliteiten van nu.

 

Faciliteiten

Vanaf het rooftop restaurant heeft u tijdens uw lunch of diner mooie uitzichten. Ook kunnen hier ‘candle light’ dineetjes worden georganiseerd.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Agra, Clarks Shiraz hotel | Rama Tours

Agra, Clarks Shiraz hotel

Clarks Shiraz is een 5 sterren luxe hotel op 2 kilometer van de Taj Mahal

Lees meer
Agra, Utkarsh Vilas | Rama Tours

Agra, Utkarsh Vilas

Op 1 kilometer van de Taj Mahal ligt Utkarsh Vilas. Een geweldige locatie dus voor een bezoek aan dit wereldwonder.

 

Kamers

De 62 kamers zijn luxe en van alle gemakken voorzien. De badkamer heeft een bad en u beschikt over satelliet tv en minibar.

 

Faciliteiten

Na een indrukwekkende dag kunt u even bijkomen in het zwembad en een drankje doen in de koffiebar of een genieten van een weldadige massage in de spa. ’ s Avonds biedt het restaurant een ruime keuze aan het buffet van Indiase en internationale gerechten. Leuk is ook dat u bij dit hotel fietsen kunt huren!

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Bangalore, The Pride hotel | Rama Tours

Bangalore, The Pride hotel

Dit hotel ligt zeer centraal in in de stad, vlakbij de Lal Bagh tuinen. Een goed 4 sterren toeristenhotel waar u zich snel op uw gemak zult voelen.

 

Kamers

De 55 kamers zijn luxe en van alle gemakken voorzien. Vraagt u wel specifiek naar een niet-rokers kamer als u dat wenst.

 

Faciliteiten

In de mooie lobby is het ontspannen vertoeven met een goed boek of tijdschrift. De keuken van het hotel is uitstekend. Ze serveren elke dag, voor ontbijt, lunch en diner, een buffet met heerlijk Indiase gerechten als paneer en curry en een saladebar.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Chettinad, Bangalar hotel | Rama Tours

Chettinad, Bangalar hotel

Het Bangalar hotel ligt midden in een dorpje op ongeveer 12 kilometer van de beroemde mansions in de Chettinad regio. Het is een zeer gezellig hotel. De eigenaresse maakt graag een praatje met u.

 

Kamers

De 24 kamers zijn ruim maar wel wat donker. Voordeel is dat dit de warmte grotendeels buiten de kamer houdt. Wij raden u aan te verblijven in de kamers in de nieuwe vleugel. Deze zijn wat luxer en hebben een heerlijke inloopdouche. Elke verdieping heeft een eigen bibliotheek met zitjes en televisie.

 

Faciliteiten

Als u in dit hotel bent moet u zeker eens de traditionele Chettinad Thali proberen. Dit wordt geserveerd op een groot bananenblad met minimlaa 5 vegetarische gerechten, 1 vlees- en 1 visgerecht, witte of rode rijst en een schaaltje yoghurt. U eet dit met de hand, dus u likt u vingers er letterlijk bij af!

Hierna kunt u lekker bijkomen bij het zwembad en genieten van uw verblijf in dit vriendelijke hotel.

Lees meer
Cochin, Holiday Inn | Rama Tours

Cochin, Holiday Inn

Een prachtig modern vijf sterren resort gelegen in het zakendistrict van Cochin op ongeveer een half uur rijden van de oude stad. Het Holiday Inn is zeker geen zakenhotel. U wordt warm verwelkomd en het personeel zal u altijd van dienst willen waardoor u zich meteen op uw gemak zult voelen.

 

Kamers

Holiday Inn heeft ruim 200 kamers. Zeer modern en voorzien van airconditioning, luxe badkamer, kluisje en koffie– en theezetfaciliteiten.

 

Faciliteiten

Het hotel huist twee restaurants, een bar, zwembad en fitnesscentrum. In het Italiaanse restaurant kunt u a la carte de heerlijkste gerechten bestellen. Wifi is beschikbaar.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Cochin, The Brunton Boatyard | Rama Tours

Cochin, The Brunton Boatyard

Het beste hotel in Fort Kochi! Brunton Boatyard is een heritage hotel en is van oorsprong een Britse scheepswerf geweest. Schitterend gerenoveerd brengt het hotel u luxe en comfort. De ligging is ideaal, middenin het centrum van Kochi. Op loopafstand vind u de Chinese visnettten, St. Francis kerk en de Joodse wijk met vele winkeltjes.

 

Kamers

De kamers zijn heel ruim en de koloniale bedden zijn bijzonder; u kunt er alleen in komen door een opstapje, zo hoog zijn ze. Dat maakt het wel weer dat u zo vanuit uw bed een geweldig uitzicht heeft over de backwaters en de haven van Kochi. De flessen met water op uw kamer zijn gemaakt van gerecycled glas. De luxe badkamer heeft een aparte douche en bad. Verder heeft u airconditioning, fan, koffie en thee en een kluisje

 

Faciliteiten

In de met bloemen omringde tuin kunt u ‘s ochtends in alle rust ontbijten. Anders dan veel andere hotels kunt u hier uw ontbijt a la carte bestellen. Een duik in het mooie zwembad is is niet te weerstaan na een warme dag in de stad.  Aan het einde van de middag wordt er in de Tea Lounge thee en snacks geserveerd (inbegrepen bij uw verblijf). ‘s Avonds kunt u dineren in het restaurant.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Coorg (Madikeri), Heritage resort | Rama Tours

Coorg (Madikeri), Heritage resort

Het Heritage resort ligt midden in het hillstation van het district Coorg, bekend door de vele koffieplantages, op ongeveer 8 kilometer van het plaatsje Madikeri. Een kronkelige weg vanaf Madikeri leidt u naar dit gezellige hotel bovenop de heuvel met sublieme uitzichten over de jungle om u heen. U vertoeft hier in de absolute rust!

 

Kamers

De mooie bungalows met rieten daken liggen verspreid door de tuin en elk is  met een eigen paadje toegankelijk. Sommige zijn vrijstaand maar de meeste geschakeld. De inrichting is eenvoudig maar warm met veel hout. U heeft een televisie, kluisje en ruime badkamer. Tevens staat er bij uw aankomst een fruitschaaltje klaar. Houdt u er rekening mee dat het hotel veel niveauverschillen heeft.

 

Faciliteiten

Absoluut hoogtepunt van het hotel is infinity zwembad wat op de top van de heuvel ligt. Een paar verkoelende baantjes trekken met magnifiek uitzicht op de jungle, wat wilt u nog meer? Hierna een cocktail drinken op het terras terwijl u geniet van de rust om u heen. De barman maakt graag zijn ‘special’ voor u. Het restaurant serveert traditionale Indiase gerechten uit de streek maar u kunt ook enkele continentale snacks bestellen.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Delhi, Rockwell Plaza | Rama Tours

Delhi, Rockwell Plaza

Rockwell Plaza ligt middenin de gezellige wijk Karol Bagh. Op maar 5 minuten lopen bevindt zich de chaotische en ietwat hectische Karol Bagh markt. Een ervaring om mee te maken. En het is slechts 10 minuten met een rickshaw of auto naar het treinstation. India Gate, de Laxminarayan tempel en diverse winkelparadijzen als Sadar Bazaar, Gole markt en de Chandni Chowk markt zijn niet ver.

 

Kamers

Het kleinschalige en relatief nieuwe hotel telt 22 prima kamers met air conditioning. De gebruikelijke faciliteiten zijn aanwezig zoals de badkamer, zitje, koffie- en theezet mogelijkheden, flat screen tv en een minibar.

 

Faciliteiten

Op het dak vindt u het restaurant waar u kunt bestellen van een Indiase, Chinese en Westerse kaart. Zin in een potje poolen? Ook de pool tafel staat hier tot uw beschikking.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Hassan, Hoysala Village | Rama Tours

Hassan, Hoysala Village

Hoysala Village is gelegen in het hart van Karnataka, ‘ Land of Sunflowers. Hier vindt u rust en rustieke dorpjes op het platteland. Het stadje Hassan is een perfect uitgangspunt voor de bijzondere tempels van Halebid en Belur en het centrum van het Jain geloof Sravanabeloga.

 

Kamers

Dit kleinschalige ‘ dorp’ heeft mooie kamers verspreid over het kleine landgoed. Ze zijn rustiek ingericht met veel hout. Sommige kamers hebben een balkon en ze zijn alleen voorzien van de standaard faciliteiten. De suite rooms zijn het waard om even apart te noemen omdat deze prachtige handgeschilderde muren hebben

 

Faciliteiten

De mooi tuin geeft u alle gelegen om te ontspannen met een boek of een duik te nemen in het zwembad. Het hotel biedt ook tours aan in een ossenkar door lokale dorpjes. In het ‘ Belur’ restaurant worden uw maaltijden geserveerd. Hoysana Village heeft ook een inhouse goochelaar. Hij laat de gasten verschillende, soms onbegrijpbare, trucjes zien wat hij op een heel leuke en grappige manier doet.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Jaipur, Mandawa Haveli | Rama Tours

Jaipur, Mandawa Haveli

Mandawa Haveli is gebouwd in de typische architectuur van Jaipur met vele pilaren en bogen. Het hotel ligt in het hart van de stad maar heeft toch heerlijke rustige tuinen met laantjes en terrassen met uitzicht op het Nahargarh Fort, waar u in alle rust kunt rondwandelen.

 

Kamers

Het hotel heeft 70 kamers die mooi en traditioneel zijn ingericht met hout gesneden en mooi versierde bedden en er hangen historische foto’s van Jaipur en Koninklijke portretten. Dit gecombineerd met de moderne faciliteiten van nu.

 

Faciliteiten

Vanaf het rooftop restaurant heeft u tijdens uw lunch of diner mooie uitzichten. Ook kunnen hier ‘candle light’ dineetjes worden georganiseerd.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Agra | Rama Tours

Agra

Bent u in Agra, dan brengt u een bezoek aan de wereldberoemde Taj Mahal. De Taj Mahal is als graftombe gebouwd in 1630 door de Moghul Keizer Shahjehan voor zijn geliefde vrouw Mumtaz Mahal. Het enorme oppervlak van het gebouw en de prachtige symmetrie, het schitterende marmer en de reflectie ervan in het water is werkelijk adembenemend. Niet voor niets staat de Taj op de lijst van de moderne zeven wereldwonderen. Het Agra Fort (gemaakt van rode zandsteen) is ook zeker een bezoek waard. De Pearl Mosque en de tombe van Itmad-ud-Daulah zijn gebouwd door de keizerin Noorjehan ter nagedachtenis aan haar vader.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Amritsar | Rama Tours

Amritsar

De pelgrimstad Amritsar staat bekend om de Gouden Tempel, de belangrijkste heilige plek voor de Sikhs en wordt ook wel het Mekka van de Sikhs genoemd. De Sikh zijn ontzettend sociaal en vriendelijk en nemen u graag mee in hun ‘way of living’. Naast de tempel zijn ook Jallianwala Bagh, Maharaja Ranjit Singh Summer Palace, Durgiana Mandir en de Baba Atal Rai Tower de moeite van een bezoek waard. Vanaf de Babaa Atal Rai heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de omgeving. De grenslegerpost Wagah ligt op de grens tussen Lahore (Pakistan) en Amritsar (India). Hier kunt u getuige zijn van de dagelijkse ceremoniële parade ‘Beating the Retreat’ van soldaten van deze twee landen. Het belangrijkste moment van de parade is het omlaag halen van de vlaggen van beide landen. Als de zon ondergaat vertrekken de soldaten onder het slaan van drums. Bijzonder om eens mee te maken.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Allepey-Kumarakom (Houseboat) | Rama Tours

Allepey-Kumarakom (Houseboat)

Allepey is een rustig stadje middenin de beroemde backwaters van Kerala en is vooral een uitvalsbasis voor een tocht door deze backwaters. Met de boot vaart u door de wateren van/naar  Kumarakom, een bekend backwaters gebied. Deze tocht leidt u langs diverse meertjes, lagunes, eilandjes, waterplanten en groene rijstvelden. Het leven van de lokale bevolking speelt zich af op het water, kinderen spelen, vrouwen doen de was en mannen vissen. Een mogelijkheid is ook om een 2- of 3-daagse tocht per houseboat te maken waarbij u het grote meer van Vembanad oversteekt. U overnacht dan op een rijstboot, ook wel Kettuvallam genoemd. Op de boot wordt u geheel in de watten gelegd door de kok, die alle gerechten speciaal voor u bereidt

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Bandhavgarh National Park | Rama Tours

Bandhavgarh National Park

Bandhavgarh National park wordt beschouwd als de kroon van alle wildlife parken in Madhya Pradesh. Gelegen midden in de heuvels van centraal India, staat het park voornamelijk bekend om de ‘Koninklijke’ Bengaalse tijger, hoe lastig het soms ook is om die te spotten, cheeta’s en luipaarden (maar ook beren, wilde biggen en de witte (albino) tijger). In vergelijking met parken als Kanha en andere parken in Madhya Pradesh is de oppervlakte van Bandavgarh een stuk kleiner, maar heeft het wel dezelfde populatie van tijgers en ander wildleven. Naast het vele wildleven biedt het park een prachtige natuur met diverse soorten planten met een afwisselend type bossen en zelfs nog een paar interessante grotten met inscripties uit de eerste eeuw voor Christus.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Bangalore | Rama Tours

Bangalore

Bangalore is de IT hoofdstad van India ook wel ‘Silicon Valley’ genoemd, refererend aan de grote elektronische en computerbedrijven die de stad rijk is. Bangalore bezit ook veel parken en paleizen zoals de botanische tuinen van Lal Bagh met het Chrystal Palace. De Bull tempel, gewijd een het rijdier van Shiva, is gebouwd in de Dravidiaanse architectuur. U vindt hier een gigantische granieten standbeeld van Nandi, de stier van Shiva, van wel 5 meter hoog en 6 meter lang. Cubbon Park, het Zomerpaleis van Tipu en Bangalore paleis zijn ook interessant al is het wel wat vergane glorie. Wandelend door brede lanen met veel bomen krijgt u een goede indruk van de stad, die ooit ‘tuinstad van India’ werd genoemd.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Bharatpur Bird Sanctuary | Rama Tours

Bharatpur Bird Sanctuary

Het Bharatpur Bird Sanctuary (of Keoladeo Ghana National Park) ligt ingeklemd tussen de twee meest historische steden van India; Agra en Jaipur. De naam Keoladeo komt voort uit een oude Hindoe tempel in het centrale deel van het park, toegewijd aan Shiva. Er zijn hier ongelooflijk veel vogels te zien. Tot op dit moment zijn er ongeveer 377 soorten gespot. Voorbeelden hiervan zijn ijsvogels, kraanvogels en diversen soorten uilen. Behalve vogels heeft u kans om diverse antilopensoorten, jakhalzen, apen en uitzonderlijk grote pythons te spotten. De beste manier om het park te verkennen is per fietsriksja.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Bikaner | Rama Tours

Bikaner

De kleurrijke woestijnstad Bikaner is in 1488 gesticht door Rao Bika Ji. De stad is van grote historische waarde, aangezien het gelegen was op de karavaanroute die Azië en Noord-India verbond. Bikaner is omgeven door indrukwekkende stadsmuren en huist een groot fort met oude paleizen, tempels en moskee daterend uit de 16de eeuw. Het Junargarh fort is gebouwd door Raja Rai Singh en is zeer indrukwekkend met zijn hoge ramen en rijen balkons. Een enorme doorgang leidt naar de Joramal Temple. Hier is ook de Koninklijke kapel Har Mandir waar ooit koninklijke trouwerijen en geboortes zijn gevierd. In een klein plaatsje vlakbij Bikaner, Deshnok, ligt de Karni Mata Temple of ook wel ‘rattentempel’ genoemd. De tempel wordt bevolkt door grote getale (zwarte) ratten die door de lokale bevolking vereerd worden. Het brengt geluk als de ratten over de voeten van de bezoekers in de tempel lopen. Er zijn verschillende legendes die claimen waarom de ratten zo vereerd worden. Niemand weet precies wat de juiste is.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Bundi | Rama Tours

Bundi

Bundi is een van de minst bekende, maar boeiendste steden van Rajasthan met een grote historische rijkdom. Het wordt omringd door de Aravali heuvels en is aan drie zijden begrensd door een massieve wand met vier poorten. De vele interessante monumenten, waaronder indrukwekkende middeleeuwse forten, paleizen, haveli’s en tempels, tezamen met een schilderachtig meer in het hart van de stad, dragen bij aan de charme van Bundi. Ook is de stad zeer beroemd om zijn verfijnde houtsnijwerk en muurschilderingen. U bezoekt het Taragarh Fort uit de 13e eeuw, gelegen op een 500 meter hoge heuvel.  Ook  bezoekt u het indrukwekkende Raniji Ki Baori, een zeer opmerkelijk architectonisch wonder. De 46 meter diepe put wordt geflankeerd door steile trappen die naar het voormalige privé-zwembad van de koninklijke Rajput dames leiden. De hoge gewelfde poort van deze trap goed is net zo indrukwekkend als de prachtige beeldhouwwerk op de pilaren. Op ongeveer 1 uur rijden van Bundi ligt Kota. De belangrijkste bezienswaardigheid in Kota is het ‘Garh Palace’. Het paleis is een wandel-complex van suites en appartementen gebouwd door verschillende heersers op verschillende tijdstippen. Ook het museum in de stad paleis is een bezoek waard, dit het herbergt een goede verzameling van artefacten.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Chennai | Rama Tours

Chennai

Chennai, de gateway van Zuid-India heeft een rijke geschiedenis. Als een van de belangrijkste havens in Zuid-Azië hebben zich hier achtereenvolgens de Portugezen, Hollanders en Engelsen gevestigd. Er is ontzettend veel te zien en te doen in deze stad waaronder tempels, tuinen, grotten, stranden, kerken en natuurparken. Voorbeelden hiervan zijn: Vivekananda House & Museum en Elliot beach, waar u heerlijk kunt luieren en picknicken. De zee hier is ook veilig om in te zwemmen. Het Fort St.George en St. Mary’s Church uit de Britse koloniale tijd, de Kapaleswar tempel waarvan de inscripties dateren uit het jaar 1250. Marina Beach is een van de populairste stranden en is maar liefst 12 kilometer lang, maar helaas niet geschikt om in de zee te zwemmen vanwege de sterke stroming. Langs het strand staan prachtige statische gebouwen als Chetpauk Palace, de universiteit en de Icehouse. Ook het aquarium en het reptielenhuis zijn een bezoekje waard.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Chettinad | Rama Tours

Chettinad

Op ongeveer twee uur rijden van Madurai ligt Chettinad, een regio die 72 dorpjes omvat en vooral bekend is door de mooie, vaak verlaten, herenhuizen van rijke koopmanslieden. De meeste zijn rond 150 jaar oud, andere dateren uit de Franse tijd en zijn rond de 80 jaar oud. De huizen zijn prachtig en groot. Ze omvatten meerdere vertrekken en zijn gedecoreerd met bijzondere tegelwerken en houtsnijwerk. Veel huizen zijn verlaten en worden door de zogenoemde ‘caretakers’ onderhouden. De eigenaars zelf wonen vaak in de grote stad zoals Chennai. Sommige zijn verbouwd tot boutique hotel waarvan het Visalam hotel een goed voorbeeld is. In het verlaten dorpje Kanadukathan kunt u wandelend of per fiets veel van dit soort huizen bekijken.. Echt bijzonder. Hier staat ook het grootste en luisterrijke Chettinad Palace. Als u in deze regio bent, moet u beslist een typische chettinar lunch (Thalin) nuttigen: dit bestaat uit minimaal 5 vegetarische, 1 vis-, 1 vleesgerecht, witte of rode rijst en yoghurt geserveerd op een bananenblad. Verrukkelijk!!

Meer informatie rondreis India »

Lees meer

ZELF ZOEKEN? DAT KAN!

Zoek hier tussen al onze bestemmingen.

Rama Tours Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.