Rama Tours
Agra | Rama Tours

Agra

Bent u in Agra, dan brengt u een bezoek aan de wereldberoemde Taj Mahal. De Taj Mahal is als graftombe gebouwd in 1630 door de Moghul Keizer Shahjehan voor zijn geliefde vrouw Mumtaz Mahal. Het enorme oppervlak van het gebouw en de prachtige symmetrie, het schitterende marmer en de reflectie ervan in het water is werkelijk adembenemend. Niet voor niets staat de Taj op de lijst van de moderne zeven wereldwonderen. Het Agra Fort (gemaakt van rode zandsteen) is ook zeker een bezoek waard. De Pearl Mosque en de tombe van Itmad-ud-Daulah zijn gebouwd door de keizerin Noorjehan ter nagedachtenis aan haar vader.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Amritsar | Rama Tours

Amritsar

De pelgrimstad Amritsar staat bekend om de Gouden Tempel, de belangrijkste heilige plek voor de Sikhs en wordt ook wel het Mekka van de Sikhs genoemd. De Sikh zijn ontzettend sociaal en vriendelijk en nemen u graag mee in hun ‘way of living’. Naast de tempel zijn ook Jallianwala Bagh, Maharaja Ranjit Singh Summer Palace, Durgiana Mandir en de Baba Atal Rai Tower de moeite van een bezoek waard. Vanaf de Babaa Atal Rai heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de omgeving. De grenslegerpost Wagah ligt op de grens tussen Lahore (Pakistan) en Amritsar (India). Hier kunt u getuige zijn van de dagelijkse ceremoniële parade ‘Beating the Retreat’ van soldaten van deze twee landen. Het belangrijkste moment van de parade is het omlaag halen van de vlaggen van beide landen. Als de zon ondergaat vertrekken de soldaten onder het slaan van drums. Bijzonder om eens mee te maken.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Allepey-Kumarakom (Houseboat) | Rama Tours

Allepey-Kumarakom (Houseboat)

Allepey is een rustig stadje middenin de beroemde backwaters van Kerala en is vooral een uitvalsbasis voor een tocht door deze backwaters. Met de boot vaart u door de wateren van/naar  Kumarakom, een bekend backwaters gebied. Deze tocht leidt u langs diverse meertjes, lagunes, eilandjes, waterplanten en groene rijstvelden. Het leven van de lokale bevolking speelt zich af op het water, kinderen spelen, vrouwen doen de was en mannen vissen. Een mogelijkheid is ook om een 2- of 3-daagse tocht per houseboat te maken waarbij u het grote meer van Vembanad oversteekt. U overnacht dan op een rijstboot, ook wel Kettuvallam genoemd. Op de boot wordt u geheel in de watten gelegd door de kok, die alle gerechten speciaal voor u bereidt

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Bandhavgarh National Park | Rama Tours

Bandhavgarh National Park

Bandhavgarh National park wordt beschouwd als de kroon van alle wildlife parken in Madhya Pradesh. Gelegen midden in de heuvels van centraal India, staat het park voornamelijk bekend om de ‘Koninklijke’ Bengaalse tijger, hoe lastig het soms ook is om die te spotten, cheeta’s en luipaarden (maar ook beren, wilde biggen en de witte (albino) tijger). In vergelijking met parken als Kanha en andere parken in Madhya Pradesh is de oppervlakte van Bandavgarh een stuk kleiner, maar heeft het wel dezelfde populatie van tijgers en ander wildleven. Naast het vele wildleven biedt het park een prachtige natuur met diverse soorten planten met een afwisselend type bossen en zelfs nog een paar interessante grotten met inscripties uit de eerste eeuw voor Christus.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Bangalore | Rama Tours

Bangalore

Bangalore is de IT hoofdstad van India ook wel ‘Silicon Valley’ genoemd, refererend aan de grote elektronische en computerbedrijven die de stad rijk is. Bangalore bezit ook veel parken en paleizen zoals de botanische tuinen van Lal Bagh met het Chrystal Palace. De Bull tempel, gewijd een het rijdier van Shiva, is gebouwd in de Dravidiaanse architectuur. U vindt hier een gigantische granieten standbeeld van Nandi, de stier van Shiva, van wel 5 meter hoog en 6 meter lang. Cubbon Park, het Zomerpaleis van Tipu en Bangalore paleis zijn ook interessant al is het wel wat vergane glorie. Wandelend door brede lanen met veel bomen krijgt u een goede indruk van de stad, die ooit ‘tuinstad van India’ werd genoemd.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Bharatpur Bird Sanctuary | Rama Tours

Bharatpur Bird Sanctuary

Het Bharatpur Bird Sanctuary (of Keoladeo Ghana National Park) ligt ingeklemd tussen de twee meest historische steden van India; Agra en Jaipur. De naam Keoladeo komt voort uit een oude Hindoe tempel in het centrale deel van het park, toegewijd aan Shiva. Er zijn hier ongelooflijk veel vogels te zien. Tot op dit moment zijn er ongeveer 377 soorten gespot. Voorbeelden hiervan zijn ijsvogels, kraanvogels en diversen soorten uilen. Behalve vogels heeft u kans om diverse antilopensoorten, jakhalzen, apen en uitzonderlijk grote pythons te spotten. De beste manier om het park te verkennen is per fietsriksja.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Bikaner | Rama Tours

Bikaner

De kleurrijke woestijnstad Bikaner is in 1488 gesticht door Rao Bika Ji. De stad is van grote historische waarde, aangezien het gelegen was op de karavaanroute die Azië en Noord-India verbond. Bikaner is omgeven door indrukwekkende stadsmuren en huist een groot fort met oude paleizen, tempels en moskee daterend uit de 16de eeuw. Het Junargarh fort is gebouwd door Raja Rai Singh en is zeer indrukwekkend met zijn hoge ramen en rijen balkons. Een enorme doorgang leidt naar de Joramal Temple. Hier is ook de Koninklijke kapel Har Mandir waar ooit koninklijke trouwerijen en geboortes zijn gevierd. In een klein plaatsje vlakbij Bikaner, Deshnok, ligt de Karni Mata Temple of ook wel ‘rattentempel’ genoemd. De tempel wordt bevolkt door grote getale (zwarte) ratten die door de lokale bevolking vereerd worden. Het brengt geluk als de ratten over de voeten van de bezoekers in de tempel lopen. Er zijn verschillende legendes die claimen waarom de ratten zo vereerd worden. Niemand weet precies wat de juiste is.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Bundi | Rama Tours

Bundi

Bundi is een van de minst bekende, maar boeiendste steden van Rajasthan met een grote historische rijkdom. Het wordt omringd door de Aravali heuvels en is aan drie zijden begrensd door een massieve wand met vier poorten. De vele interessante monumenten, waaronder indrukwekkende middeleeuwse forten, paleizen, haveli’s en tempels, tezamen met een schilderachtig meer in het hart van de stad, dragen bij aan de charme van Bundi. Ook is de stad zeer beroemd om zijn verfijnde houtsnijwerk en muurschilderingen. U bezoekt het Taragarh Fort uit de 13e eeuw, gelegen op een 500 meter hoge heuvel.  Ook  bezoekt u het indrukwekkende Raniji Ki Baori, een zeer opmerkelijk architectonisch wonder. De 46 meter diepe put wordt geflankeerd door steile trappen die naar het voormalige privé-zwembad van de koninklijke Rajput dames leiden. De hoge gewelfde poort van deze trap goed is net zo indrukwekkend als de prachtige beeldhouwwerk op de pilaren. Op ongeveer 1 uur rijden van Bundi ligt Kota. De belangrijkste bezienswaardigheid in Kota is het ‘Garh Palace’. Het paleis is een wandel-complex van suites en appartementen gebouwd door verschillende heersers op verschillende tijdstippen. Ook het museum in de stad paleis is een bezoek waard, dit het herbergt een goede verzameling van artefacten.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Chennai | Rama Tours

Chennai

Chennai, de gateway van Zuid-India heeft een rijke geschiedenis. Als een van de belangrijkste havens in Zuid-Azië hebben zich hier achtereenvolgens de Portugezen, Hollanders en Engelsen gevestigd. Er is ontzettend veel te zien en te doen in deze stad waaronder tempels, tuinen, grotten, stranden, kerken en natuurparken. Voorbeelden hiervan zijn: Vivekananda House & Museum en Elliot beach, waar u heerlijk kunt luieren en picknicken. De zee hier is ook veilig om in te zwemmen. Het Fort St.George en St. Mary’s Church uit de Britse koloniale tijd, de Kapaleswar tempel waarvan de inscripties dateren uit het jaar 1250. Marina Beach is een van de populairste stranden en is maar liefst 12 kilometer lang, maar helaas niet geschikt om in de zee te zwemmen vanwege de sterke stroming. Langs het strand staan prachtige statische gebouwen als Chetpauk Palace, de universiteit en de Icehouse. Ook het aquarium en het reptielenhuis zijn een bezoekje waard.

Meer informatie rondreis India »

Lees meer
Chettinad | Rama Tours

Chettinad

Op ongeveer twee uur rijden van Madurai ligt Chettinad, een regio die 72 dorpjes omvat en vooral bekend is door de mooie, vaak verlaten, herenhuizen van rijke koopmanslieden. De meeste zijn rond 150 jaar oud, andere dateren uit de Franse tijd en zijn rond de 80 jaar oud. De huizen zijn prachtig en groot. Ze omvatten meerdere vertrekken en zijn gedecoreerd met bijzondere tegelwerken en houtsnijwerk. Veel huizen zijn verlaten en worden door de zogenoemde ‘caretakers’ onderhouden. De eigenaars zelf wonen vaak in de grote stad zoals Chennai. Sommige zijn verbouwd tot boutique hotel waarvan het Visalam hotel een goed voorbeeld is. In het verlaten dorpje Kanadukathan kunt u wandelend of per fiets veel van dit soort huizen bekijken.. Echt bijzonder. Hier staat ook het grootste en luisterrijke Chettinad Palace. Als u in deze regio bent, moet u beslist een typische chettinar lunch (Thalin) nuttigen: dit bestaat uit minimaal 5 vegetarische, 1 vis-, 1 vleesgerecht, witte of rode rijst en yoghurt geserveerd op een bananenblad. Verrukkelijk!!

Meer informatie rondreis India »

Lees meer