Rama Tours

Vakantie Dubai

Dubai is een van de zeven Arabische Emiraten en leeft 24 uur per dag! Liefhebbers van architectuur kijken hun ogen uit naar de vele imposante gebouwen, vestigingen van westerse multinationals en 5, 6- en 7-sterren hotels. Het Burj Al Arab is misschien wel het meest bekende hotel van Dubai en van de wereld. Dit zevensterren hotel ligt direct aan het strand van Jumeirah Beach. Het hele hotel straalt luxe uit en sommigen vinden het misschien allemaal over de top. Boven in het restaurant heeft u een prachtig uitzicht over zee en kunt u terecht voor heerlijke gerechten en drankjes.

Door de ligging aan de Perzische Golf is Dubai al eeuwenlang een belangrijke handelsnederzetting geweest. De handel met India en omringende landen heeft ervoor gezorgd dat er altijd volop bedrijvigheid is geweest in Dubai. Lange tijd woonden de meeste bewoners in Dubai in nomadententen. Deze bedoeïenen begonnen zich steeds vaker in lemen versies van hun tenten te vestigen. Deze woningen met de karakteristieke windtorens ziet u tegenwoordig nog in sommige stukken van het oude Dubai en in de architectuur van luxueuze hotelcomplexen zoals Madinat Jumeirah.

De vondst van olie in de jaren zestig van de vorige eeuw heeft gezorgd voor een snelle groei van de stad Dubai. Naast steeds belangrijker wordende handelsstad werd Dubai ook een olie exporterend emiraat. Het besef dat de olievoorraad niet voldoende zou zijn om Dubai eeuwenlang van rijkdom te voorzien heeft ertoe geleid dat de focus vanaf de jaren negentig vooral op het toerisme is komen te liggen. Miljarden dollars zijn geïnvesteerd in hotels, infrastructuur, voorzieningen en het flink uitbreiden van kustlijn door het creëren van kunstmatige eilanden voor de kust. Dit heeft geleid tot een bijna surrealistische moderne stad die inmiddels miljoenen toeristen per jaar trekt.

Bekijk onze voorbeeldreizen voor Dubai »

Reisvoorstel aanvragen »

Dubai: bruisende stad

Dubai is een stad van contrasten. Aan de ene kant van de stad vindt u hier hoogbouw, moderne en luxe gebouwen en grote winkelcentra. Hier kan men naar hartenlust winkelen! Steekt u de Dubai Creek over, dan komt u in een heel andere wereld, namelijk het oude Dubai met de wijken Al Shingdagha, Bur Dubai en Bastakiya. Hier vindt u een wirwar van smalle straatjes, de Grote Moskee en de souks met markten en heel veel kleine winkeltjes. U kunt hier terecht voor allerhande souvenirs zoals kruiden en specerijen, Arabische slofjes, tassen en sierraden. In dit deel van de stad ligt ook het Al Fahidi Fort, waar zich nu een museum in bevindt. U kunt dit oude deel van Dubai zelf verkennen, maar er ook voor kiezen om een begeleide tour te boeken.

De strandliefhebber kan in Dubai genieten aan een van de prachtige stranden van deze stad. Op culinair gebied komt u tevens niets tekort. Kortom, elk moment van de dag is er iets te zien en beleven!

Dankzij de vele traditionele markten, Arabische winkeltjes, indrukwekkend grote shopping malls, maar ook de mooie stranden biedt Dubai voor ieder wat wils. Ook op culinair gebied komt u hier ook niets te kort! Kortom, elk moment van de dag is er iets te zien en beleven.

Bekijk onze voorbeeldreizen voor Dubai »

Reisvoorstel aanvragen »

Praktische informatie

Visuminformatie

Er is voor Dubai geen visum nodig voor een maximaal verblijf van 90 dagen.

Vaccinaties

Voor Dubai zijn geen inentingen verplicht. Wel wordt een aantal vaccinaties aangeraden, zoals DTP, hepatitis A en buiktyfus. Voor sommige gebieden kan er aangeraden worden malaria tabletten te slikken. Raadpleeg voor actuele informatie altijd tijdig uw huisarts, de lokale GGD of het vaccinatiebureau. Het is raadzaam 4 tot 6 weken voor vertrek bij één van bovengenoemde instanties te informeren. Tip: neem uw reisprogramma mee, zodat de instantie kan zien waar uw reis exact heengaat.

U kunt ook informatie inwinnen via de vaccinatielijn: 0900-9584 of via de website http://www.gezondopreis.nl/.

Kleding

Dubai heeft in het Midden Oosten een reputatie van grote tolerantie ten aanzien van zaken waar in andere Islamitische landen met gefronste wenkbrauwen naar werd gekeken. Maar zelfs in Dubai zijn er grenzen!

Om eventuele problemen te voorkomen dient u rekening te houden met een aantal kledingvoorschriften. Bij winkelcentra, religieus gebouwen en overige openbare gebouwen geldt dat bij zowel de mannen als de vrouwen de schouders en knieën bedekt moeten zijn.

Voor vrouwen raden wij het dragen van erg korte rokken (minirokjes), jurken en hotpants op straat af. Ook doorschijnende kleding wordt sterk afgeraden omdat deze aanstootgevend kan worden bevonden. Natuurlijk hoeft u met de zomerse temperaturen in Dubai niet met een warme lange broek en lange mouwen te lopen maar hou het netjes en vooral niet te kort! Op straat is het geen probleem om een korte broek te dragen, maar zorg er dan wel voor dat deze de knieën bedekt, dan is er niets aan de hand.

Indien u als vrouw over straat loopt met blote schouders zorg er dan voor dat u altijd iets bij u  waarmee u uw schouders kunt bedekken. Het bezoeken van een (luxe) restaurant in een korte broek (voor de mannen) wordt in Dubai als “not done” gezien.

In Dubai is het alleen toegestaan om badkleding te dragen bij het zwembad en op het strand. De badkleding mag bovendien niet te sexy zijn, bikini’s zijn geen probleem alleen zorg ervoor dat deze niet doorschijnt of teveel van uw billen laat zien. Ook topless / naakt zonnen en zwemmen is in Dubai verboden, hiervoor kunt u zelfs beboet of opgepakt worden! Niet doen dus!

Ook het zwemmen in een onderbroek (vooral witte boxershorts) raden wij sterk af omdat dit door sommige Moslims als aanstootgevend kan worden gezien.

Let er op dat het nemen van foto’s (vooral foto’s van andere vrouwen) op de openbare stranden in principe verboden is. Men is hierin in Dubai vrij tolerant maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.

 

Taal

De officiële taal van Dubai is Arabisch, maar vrijwel iedereen begrijpt Engels.

Telefonie & internet

In Dubai kunt u vanuit de meeste hotels met een satelliettelefoon bellen met het thuisfront. Houdt er wel rekening mee het hotel hier vaak hoge kosten voor rekent. Het is ook mogelijk ter plaatse een simkaart aan te schaffen. De kosten voor het gebruik van uw  mobiele telefoon zijn in dit geval lager dan bij het gebruik van uw Nederlandse simkaart.

Tegenwoordig kunt u in grote, luxere hotels gebruik maken van het draadloos internet. Bij de receptie kunt u eventueel vragen naar de inloggegevens. In sommige gevallen vragen zij hiervoor een kleine vergoeding.

Verzekeringen

Wanneer u een mooie reis heeft geboekt of wilt gaan boeken is het natuurlijk verstandig om een goede verzekering af te sluiten. U wilt tenslotte onbezorgd op reis! Er zijn twee soorten verzekeringen: de reisverzekering en de annuleringsverzekering. Met de reisverzekering bent u goed verzekerd tegen bijvoorbeeld de kosten van opname in een (duur) ziekenhuis of kliniek in het buitenland of tegen repatriëring van u en uw reisgenoten na een ongeval of ziekte. De annuleringsverzekering vergoedt uw annuleringskosten in geval u de reis voor vertrek moet annuleren. Deze verzekering vergoedt ook de reeds door u voldane reissom, indien u plotseling naar huis moet terugkeren. Rama Tours Holland werkt samen met één van de beste reisverzekeraars van Nederland: De Europeesche Verzekeringen. Deze maatschappij hanteert gunstige voorwaarden en kent een uitstekende service!

Kortlopende- of doorlopende verzekering

De kortlopende verzekering geldt voor de duur van één vakantie, terwijl u de doorlopende verzekeringen voor minimaal 1 jaar afsluit waarmee elke vakantie tijdens dat jaar gelijk is verzekerd. Indien u vaker in een jaar op vakantie gaat of een duurdere reis onderneemt, is het vaak verstandig om een doorlopende reis- of annuleringsverzekering af te sluiten. Bovendien zijn kinderen bij een doorlopende reisverzekering tot 5 jaar GRATIS en blijvend tot 27 jaar (ook uitwonend) voor een geringe toeslag meeverzekerd! Bij de Europeesche kunt u een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten voor reissommen tot maximaal €1.500 of maximaal €3.000 per persoon. De doorlopende annuleringsverzekering tot maximaal €3.000 is alleen mogelijk in combinatie met een doorlopende reisverzekering. Bij hogere reissommen kunt u het verschil kortlopend bijverzekeren

Reisverzekering

Met een goede reisverzekering gaat u onbezorgd en goed voorbereid op vakantie. U kunt kiezen tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Zo kunt u zelf bepalen welke verzekering het best bij u past. Een reisverzekering bestaat standaard uit de basisdekking. Heeft u bijvoorbeeld onverwachte reiskosten, of maakt u iets stuk in de hotelkamer dan bent u hiervoor verzekerd. Daarnaast kunt u de basisdekking uitbreiden en onder meer rechtsbijstand, ongevallen en geneeskundige kosten meeverzekeren zodat u ten allen tijden goed verzekerd bent tegen bijvoorbeeld de kosten van opname in een (duur) ziekenhuis in het buitenland, of tegen repatriëring van u en uw reisgenoten na een ongeval of ziekte.

Annuleringsverzekering

Behalve een reisverzekering is ook een annuleringsverzekering erg belangrijk. Het zal u maar gebeuren dat de door u geboekte reis niet door kan gaan, of dat u de reis vroegtijdig dient te beëindigen. Met een annuleringsverzekering zijn zowel de kosten voor annulering als de eventuele ongebruikte reisdagen verzekerd. Daarbij kunt u de annuleringsverzekering uitbreiden met de allrisk-annulering en een verzekering voor de (zaak)waarnemer:

Allrisk-annuleringsverzekering
Bij de allrisk annuleringsverzekering kunt u zelf bepalen om welke reden u uw vakantie annuleert. In dit geval kunt u niet alleen beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag u zelf bepalen om welke reden u liever niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld als u toch die nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen, of wanneer uw beste vriend(in) ziek is. Voor deze extra annuleringsredenen krijgt u 75% van uw annuleringskosten vergoed. Voor uitzonderingen verwijzen wij u door naar de voorwaarden.

  • WAARNEMER

Indien u een waarnemer meeverzekert en hij of zij overkomt iets waardoor u de reis dient te annuleren of vroegtijdig dient af te breken, krijgt u de ongebruikte reisdagen en kosten voor annulering vergoed.

Verzekering voor afkoop eigen risico
Dit product verzekert het eigen risico in het geval van cascoschades bij huur van een auto, motor, camper of caravan en biedt daarnaast dekking voor door het verhuurbedrijf uitgesloten cascoschades.

NB: Indien u al in het bezit bent van een doorlopende annuleringsverzekering
Als u reeds een doorlopende annuleringsverzekering heeft, let u dan goed op de maximaal verzekerde reissom per persoon. Meestal bedraagt deze € 1.250 of € 1.500. Rama Tours Holland kan het verschil tussen de totale reissom en het maximaal verzekerd bedrag voor u bijverzekeren op een aflopende annuleringsverzekering. Uiteraard kan Rama Tours Holland ook een offerte voor u uitbrengen om uw verzekering op maat bij de Europeesche onder te brengen tegen een scherpe premie, of zelfs een topdekking voor u regelen waarmee u de meest complete reisverzekering heeft die u zich maar kan wensen!

Paspoort

Uw paspoort dient bij aankomst in Dubai nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Belgische reizigers dienen te beschikken over een internationale reispas. Tevens adviseren wij u om een kopie van het paspoort mee te nemen of naar uzelf te mailen. Bij verlies of diefstal kan dit erg handig zijn. Indien uw paspoort is gestolen of zoekgeraakt, dient u een nieuw reisdocument aan te vragen bij de Nederlandse ambassade in Dubai. Voor de resterende periode van uw verblijf kunt u gebruik maken van een noodpaspoort. Vergeet echter niet om ter plaatse een verklaring van vermissing in te vullen en/of aangifte van diefstal te doen.

Geldzaken

Munteenheid

De munteenheid van Dubai is de Dirham (AED). 5 AED is ongeveer 1 euro. Deze koers is aan verandering onderhevig, voor actuele koersinformatie verwijzen wij u naar: www.xe.com. Er zijn biljetten van 1, 5, 10, 50, 100, 200, 500 en 1000 Dirham. Zorg dat u altijd wat kleinere coupures bij u heeft voor fooitjes of kleinere uitgaven.

Pinnen

U kunt prima geld uit de geldautomaten halen (zogenaamde ATM’s), waardoor het niet persé noodzakelijk is contant geld mee te nemen. U vindt de geldautomaten op de luchthaven en op veel plaatsen in de stad zelf. In sommige plaatsen is het niet mogelijk om geld op te nemen. Wij raden u aan om voldoende geld op zak te hebben. Daarnaast adviseren wij u een kleine hoeveelheid contant geld in Euro’s of Dollars mee te nemen. (let op: biljetten zonder scheuren, zonder vouwen en volledig onbeschreven Dollars mogen niet ouder zijn dan seriejaar 1999). Deze kunt u gemakkelijk wisselen bij hotels, postkantoren en banken.

Credit Card

U kunt vaak in de grote hotels, restaurants en warenhuizen en bij veel duikscholen gebruik maken van uw creditcard. We adviseren u wel om het gebruik van uw credit card te vermijden omdat er namelijk nog weleens gefraudeerd wordt. In de internationale hotels kunt u uiteraard wel op een veilige manier uw credit card gebruiken.

Fooi

Het geven van fooien is vanzelfsprekend in Dubai. Het is gebruikelijk dat taxiritten naar boven, worden afgerond. Voor kruiers raden wij een tip van 2 AED tot 5 AED per koffer aan voor en kamermeisjes 5 AED per dag. In restaurants is een fooi van 10% gebruikelijk, tenzij er in de prijs al een service charge berekend is.

Tijd

Tijdens onze zomertijd is het in de Verenigde Arabische Emiraten 2 uur later. Zodra bij ons de wintertijd ingaat, komt hier nog een uurtje bij.

 

Elektriciteit

In Dubai wordt vrijwel overal 220 Volt spanning gebruikt. U dient een wereldstekker mee te nemen voor deze bestemming.

Beste reistijd

Dubai kunt u het hele jaar door bereizen al kan het in de zomers erg heet zijn.
De zomers (halverwege mei tot eind oktober) in Dubai zijn droog, zonnig en zeer heet met temperaturen die kunnen oplopen tot bijna 50 graden in de schaduw. De heetste maanden zijn juli, augustus en september, in deze maanden loopt het kwik dagelijks op naar temperaturen boven de 40 graden. In de avonduren koelt het nauwelijks af en laat de thermometer nog steeds waarden zien van rond de 30 graden.

In de winter, die van november tot begin april loopt, is het in Dubai nog prima vertoeven met een gemiddelde temperatuur van 24 graden. De winterperiode is dan ook veruit het aangenaamste seizoen om in Dubai te verblijven.

Wie aan Dubai denkt zal niet snel aan regen denken, regen komt immers bijna nooit voor in de woestijn. Maar niets is minder waar, ook in Dubai moet u soms de paraplu uit de kast halen vanwege een regenbui. Van november tot begin april is er kans op regen. Dit zijn dan wel vaak kleine regenbuien van maximaal een kwartier tot een uurtje.

Heeft u vragen, of wilt u een van onze specialisten spreken? Neem dan gerust contact op via: 020 - 673 47 73

Dubai, Arabian Park hotel | Rama Tours

Dubai, Arabian Park hotel

Het Arabian Park hotel is gunstig gelegen aan Oud Metha Road, dichtbij de luchthaven.

Lees meer
Dubai, Flora Grand hotel | Rama Tours

Dubai, Flora Grand hotel

Het Flora Grand hotel is in het hart van Dubai en op een paar minuten rijden van de luchthaven. T

Lees meer
Dubai, Dessert Safari | Rama Tours

Dubai, Dessert Safari

Dubai ligt midden in de woestijn.

Lees meer
Dubai, Dubai Creek | Rama Tours

Dubai, Dubai Creek

De Dubai Creek verdeelt de stad in twee delen, namelijk Bur Dubai en Deira.

Lees meer
Dubai, Souks | Rama Tours

Dubai, Souks

Souks zijn traditionele markten in Dubai waar u van alles kunt kopen.

Lees meer
Dubai, stranden | Rama Tours

Dubai, stranden

Langs de kustlijn van Dubai zijn in totaal 12 stranden te vinden welke allemaal openbaar toegankelijk zijn.

Lees meer
Dubai, winkelen | Rama Tours

Dubai, winkelen

Als shopliefhebber bent in in Dubai een het juiste adres.

Lees meer
Dubai, Arabian Park hotel | Rama Tours

Dubai, Arabian Park hotel

Het Arabian Park hotel is gunstig gelegen aan Oud Metha Road, dichtbij de luchthaven.

Lees meer
Dubai, Flora Grand hotel | Rama Tours

Dubai, Flora Grand hotel

Het Flora Grand hotel is in het hart van Dubai en op een paar minuten rijden van de luchthaven. T

Lees meer
Dubai, Dessert Safari | Rama Tours

Dubai, Dessert Safari

Dubai ligt midden in de woestijn.

Lees meer
Dubai, Dubai Creek | Rama Tours

Dubai, Dubai Creek

De Dubai Creek verdeelt de stad in twee delen, namelijk Bur Dubai en Deira.

Lees meer
Dubai, Souks | Rama Tours

Dubai, Souks

Souks zijn traditionele markten in Dubai waar u van alles kunt kopen.

Lees meer
Dubai, stranden | Rama Tours

Dubai, stranden

Langs de kustlijn van Dubai zijn in totaal 12 stranden te vinden welke allemaal openbaar toegankelijk zijn.

Lees meer
Dubai, winkelen | Rama Tours

Dubai, winkelen

Als shopliefhebber bent in in Dubai een het juiste adres.

Lees meer

ZELF ZOEKEN? DAT KAN!

Zoek hier tussen al onze bestemmingen.

Rama Tours Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.