Rama Tours

Vakantie Cambodja

Het koninkrijk Cambodja is bij de meesten vooral bekend om het Angkor Wat tempelcomplex, dat behoort tot één van de zeven moderne wereldwonderen. Cambodja heeft echter veel meer te bieden en is gezegend met prachtige berglandschappen, enorme meren en rivieren, paradijselijke stranden, interessante steden en traditionele bergstammen. Het land heeft een rijke, veelbewogen geschiedenis en de Khmer, de grootste bevolkingsgroep, bestuurden ooit een machtig rijk.

 

Bekijk onze voorbeeldreizen voor Cambodja »

Reisvoorstel aanvragen »

Cambodja: Land van de Khmer

Cambodja heeft vele oorlogen gekend, waardoor toeristen het land lange tijd hebben gemeden. Het dieptepunt hierin was het schrikbewind van de Rode Khmer tussen onder leiding van Pol Pot. Deze periode duurde vier jaar waarin ruim twee miljoen Cambodjanen zijn omgekomen, een kwart van de bevolking destijds. Nog steeds zijn de diepe sporen die deze burgeroorlog heeft achtergelaten voelbaar in het dagelijkse leven.

Gelukkig is de stabiliteit sinds geruime tijd weer teruggekeerd en is Cambodja een prachtige en zeer veelzijdige vakantiebestemming geworden.

Vrijwel alle Cambodjanen hangen het boeddhisme aan en dan wel de zogenoemde theravada-variant. Dit is de oudste en oorspronkelijke stroming in het boeddhisme. Meditatie, moreel gedrag en wijsheid worden als de belangrijkste onderdelen gezien voor het pad naar verlichting.

 

Bekijk onze voorbeeldreizen voor Cambodja »

Reisvoorstel aanvragen »

Landkaart Cambodja

Praktische informatie

Visuminformatie

Voor een reis naar Cambodja is een visum noodzakelijk. Een visum kunt u bij aankomst aanvragen op de luchthavens van Phnom en Siem Reap. Dit visum is geldig voor een maximaal verblijf 30 dagen en kost ca. 35 USD per persoon. U dient hiervoor een aantal formulieren in te vullen en tevens te beschikken over een recente pasfoto en twee kopieën van uw paspoort. Bij de volgende grensposten kunt u dit visum ook aanvragen: Dong Lor en Ban Nong Kok Khen (Laos), Bavet-Moc Bai en Ving Xuong-Chau Doc (Vietnam), Aranyaphratet, Ban Hat Lek, Aur Smach, Phu Sing, Phsar Prom en Daun Lem (Thailand).

Vaccinaties

Voor Cambodja zijn geen inentingen verplicht. Wel wordt een aantal vaccinaties aangeraden, zoals DTP, hepatitis A en buiktyfus. Vaccinatie tegen gele koorts is voor Cambodja alleen verplicht als u in de zeven dagen voordat u Cambodja binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Raadpleeg voor actuele informatie altijd tijdig uw huisarts, de lokale GGD of het vaccinatiebureau. Het is raadzaam 4 tot 6 weken voor vertrek bij één van bovengenoemde instanties te informeren. Tip: neem uw reisprogramma mee, zodat de instantie kan zien waar uw reis exact heengaat.

Cambodja is een land waar de malariamug voorkomt. Het advies is dan ook om hiertegen malariatabletten te gebruiken. Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. De kans op malaria wordt verminderd door kleding te dragen met lange mouwen en broekspijpen. Ook een insectenwerend middel met DEET is aan te raden.

U kunt ook informatie inwinnen via de vaccinatielijn: 0900-9584 of via de website http://www.gezondopreis.nl/.

Kleding

Voor Cambodja adviseren wij u luchtige, katoenen kleding mee te nemen. In de bergen kan het ‘s avonds en ‘s nachts wat afkoelen, dan is het prettig om een vestje bij u te hebben. Ook shirts en broeken met lange mouwen zijn aan te raden voor de avond in verband met de aanwezigheid van muggen.

Voor Cambodjanen is bedekte kleding de norm. U zult merken dat er deuren voor u opengaan die voor anderen gesloten blijven, als u zich aanpast aan kleding en gewoonten. Het is daarom verstandig t-shirts met een kort mouwtje en shorts en rokjes tot op de knie mee te nemen, dan zit u meestal goed. In tempelcomplexen gelden vaak iets striktere kledingvoorschriften. Neem voor de zekerheid een set nette kleding mee voor bepaalde gelegenheden (een duurder restaurant, een uitnodiging om bij iemand te eten, een officiële of religieuze bijeenkomst). Daarnaast raden wij u aan niet al te veel kleding mee te nemen omdat u uw kleding doorgaans gemakkelijk kunt laten wassen in hotels waar u minimaal 2 nachten verblijft. En komt u kleding tekort, dan is Cambodja de beste plek om nieuwe kleding te kopen.

Taal

De officiële taal van Cambodja is het Khmer. Ruim 90 % van de bevolking spreekt deze taal. Het Khmer behoort tot de Austro-Aziatische talen en is voor ons niet leesbaar. Het schrift komt uit Zuid India en heeft invloeden uit het Sanskriet en Pali. In de toeristische gebieden is Engels vaak de voertaal en kunt u zich goed verstaanbaar maken. De oudere generatie in Cambodja spreekt dikwijls ook nog Frans, wat terugvoert naar de Frans-koloniale tijd.

Telefonie & internet

In Cambodja kunt u tegenwoordig vanuit de meeste hotels met een satelliettelefoon bellen met het thuisfront. Houdt er wel rekening mee het hotel hier vaak hoge kosten voor rekent. Het is ook mogelijk ter plaatse een simkaart aan te schaffen. De kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon zijn in dit geval lager dan bij het gebruik van uw Nederlandse simkaart.

In de meeste (toeristische) steden in Cambodja zijn internetcafé’s te vinden waar u spotgoedkoop gebruik kunt maken van het internet. Houdt u er wel rekening me dat het internet soms erg traag kan zijn. Ook kunt u hier vaak voordeliger bellen naar het buitenland.

Verzekeringen

Wanneer u een mooie reis heeft geboekt of wilt gaan boeken is het natuurlijk verstandig om een goede verzekering af te sluiten. U wilt tenslotte onbezorgd op reis! Er zijn twee soorten verzekeringen: de reisverzekering en de annuleringsverzekering. Met de reisverzekering bent u goed verzekerd tegen bijvoorbeeld de kosten van opname in een (duur) ziekenhuis of kliniek in het buitenland of tegen repatriëring van u en uw reisgenoten na een ongeval of ziekte. De annuleringsverzekering vergoedt uw annuleringskosten in geval u de reis voor vertrek moet annuleren. Deze verzekering vergoedt ook de reeds door u voldane reissom, indien u plotseling naar huis moet terugkeren. Rama Tours Holland werkt samen met één van de beste reisverzekeraars van Nederland: De Europeesche Verzekeringen. Deze maatschappij hanteert gunstige voorwaarden en kent een uitstekende service!

Kortlopende- of doorlopende verzekering

De kortlopende verzekering geldt voor de duur van één vakantie, terwijl u de doorlopende verzekeringen voor minimaal 1 jaar afsluit waarmee elke vakantie tijdens dat jaar gelijk is verzekerd. Indien u vaker in een jaar op vakantie gaat of een duurdere reis onderneemt, is het vaak verstandig om een doorlopende reis- of annuleringsverzekering af te sluiten. Bovendien zijn kinderen bij een doorlopende reisverzekering tot 5 jaar GRATIS en blijvend tot 27 jaar (ook uitwonend) voor een geringe toeslag meeverzekerd! Bij de Europeesche kunt u een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten voor reissommen tot maximaal €1.500 of maximaal €3.000 per persoon. De doorlopende annuleringsverzekering tot maximaal €3.000 is alleen mogelijk in combinatie met een doorlopende reisverzekering. Bij hogere reissommen kunt u het verschil kortlopend bijverzekeren

Reisverzekering

Met een goede reisverzekering gaat u onbezorgd en goed voorbereid op vakantie. U kunt kiezen tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Zo kunt u zelf bepalen welke verzekering het best bij u past. Een reisverzekering bestaat standaard uit de basisdekking. Heeft u bijvoorbeeld onverwachte reiskosten, of maakt u iets stuk in de hotelkamer dan bent u hiervoor verzekerd. Daarnaast kunt u de basisdekking uitbreiden en onder meer rechtsbijstand, ongevallen en geneeskundige kosten meeverzekeren zodat u ten allen tijden goed verzekerd bent tegen bijvoorbeeld de kosten van opname in een (duur) ziekenhuis in het buitenland, of tegen repatriëring van u en uw reisgenoten na een ongeval of ziekte.

Annuleringsverzekering

Behalve een reisverzekering is ook een annuleringsverzekering erg belangrijk. Het zal u maar gebeuren dat de door u geboekte reis niet door kan gaan, of dat u de reis vroegtijdig dient te beëindigen. Met een annuleringsverzekering zijn zowel de kosten voor annulering als de eventuele ongebruikte reisdagen verzekerd. Daarbij kunt u de annuleringsverzekering uitbreiden met de allrisk-annulering en een verzekering voor de (zaak)waarnemer:

Allrisk-annuleringsverzekering
Bij de allrisk annuleringsverzekering kunt u zelf bepalen om welke reden u uw vakantie annuleert. In dit geval kunt u niet alleen beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag u zelf bepalen om welke reden u liever niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld als u toch die nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen, of wanneer uw beste vriend(in) ziek is. Voor deze extra annuleringsredenen krijgt u 75% van uw annuleringskosten vergoed. Voor uitzonderingen verwijzen wij u door naar de voorwaarden.

  • WAARNEMER

Indien u een waarnemer meeverzekert en hij of zij overkomt iets waardoor u de reis dient te annuleren of vroegtijdig dient af te breken, krijgt u de ongebruikte reisdagen en kosten voor annulering vergoed.

Verzekering voor afkoop eigen risico
Dit product verzekert het eigen risico in het geval van cascoschades bij huur van een auto, motor, camper of caravan en biedt daarnaast dekking voor door het verhuurbedrijf uitgesloten cascoschades.

NB: Indien u al in het bezit bent van een doorlopende annuleringsverzekering
Als u reeds een doorlopende annuleringsverzekering heeft, let u dan goed op de maximaal verzekerde reissom per persoon. Meestal bedraagt deze € 1.250 of € 1.500. Rama Tours Holland kan het verschil tussen de totale reissom en het maximaal verzekerd bedrag voor u bijverzekeren op een aflopende annuleringsverzekering. Uiteraard kan Rama Tours Holland ook een offerte voor u uitbrengen om uw verzekering op maat bij de Europeesche onder te brengen tegen een scherpe premie, of zelfs een topdekking voor u regelen waarmee u de meest complete reisverzekering heeft die u zich maar kan wensen!

Paspoort

Uw paspoort dient bij aankomst in Cambodja nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Belgische reizigers dienen te beschikken over een internationale reispas. Tevens adviseren wij u om een kopie van het paspoort mee te nemen of naar uzelf te mailen. Bij verlies of diefstal kan dit erg handig zijn. Indien uw paspoort is gestolen of zoek is geraakt, dient u een nieuw reisdocument aan te vragen bij de Nederlandse ambassade in Bangkok (de ambassade voor Cambodja wordt vertegenwoordigd door de Nederlandse ambassade in Thailand). Voor de resterende periode van uw verblijf kunt u gebruik maken van een noodpaspoort. Vergeet echter niet om ter plaatse een verklaring van vermissing in te vullen en/of aangifte van diefstal te doen.

Geldzaken

Munteenheid

De munteenheid van Cambodja is de Riel (KHR). De waarde van deze munt fluctueert en ligt de laatste jaren tussen de 5500 tot 6000 Riel voor 1 euro. Voor actuele informatie over wisselkoersen verwijzen wij u naar de website www.xe.com. Er zijn biljetten van 50, 100, 500, 1000, 2000, 5000, 10,000, 50,000 en 100,000 Riel. De biljetten van 500, 1000 en 2000 zijn handig in het dagelijks gebruik. Zorg dat u altijd wat kleinere coupures bij u heeft voor fooitjes of kleinere uitgaven.

De Riel die u overhoudt kunt u in het buitenland niet meer omwisselen. Wij adviseren u daarom de laatste dagen niet al te veel geld meer op te nemen of om te wisselen.

Pinnen

U kunt vrijwel overal pinautomaten vinden, behalve in de wat afgelegen gebieden. Let op: de automaten geven dollars uit, geen Riel.

Creditcards

U kunt vaak in de grote hotels, restaurants en warenhuizen en bij veel duikscholen gebruik maken van uw creditcard. Wel wordt er bijna altijd een commissie van ongeveer 2% berekend. We adviseren u wel om het gebruik van uw credit card te vermijden omdat er namelijk nog weleens gefraudeerd wordt. In de internationale hotels kunt u uiteraard wel op een veilige manier uw credit card gebruiken. De meest geaccepteerde creditcards zijn van Mastercard en Visa.

Fooien

In Cambodja is het tegenwoordig steeds vaker gebruikelijk om fooien te geven. Vooral uw chauffeur en/of gids zullen het op prijs stellen een extraatje te ontvangen na hun inzet. Het bedrag dat u geeft aan fooi is volledig aan uzelf en afhankelijk van uw mate van tevredenheid. Ook porters en kamermeisjes kunnen een extraatje wel waarderen. Wij adviseren u wel om de fooien persoonlijk te overhandigen.

Afdingen

Het is in Cambodja de normaalste zaak om te onderhandelen over de prijs van producten en diensten, vooral op markten en in lokale winkels. Voelt u zich dus niet bezwaard om een lagere prijs te vragen dan wat er wordt gevraagd. Ook bij het gebruik van lokaal vervoer, bijvoorbeeld taxi’s en tuktuks (motortaxi), is het gebruikelijk te onderhandelen over de prijs. In supermarkten en restaurants wordt in de regel niet afgedongen. Hier worden in de meeste gevallen vaste prijzen gehanteerd. Voor het afdingen zijn geen echte richtlijnen. Neem vooraf een bedrag in gedachte wat u maximaal wilt uitgeven voor het product of de dienst. We adviseren altijd op respectvolle manier te onderhanden. Blijf te allen tijde lachen en probeer niet te schreeuwen of kwaad weg te lopen.

Tijd

In onze zomertijd is het in Cambodja vijf uur later dan in Nederland, in onze wintertijd zes uur. Cambodja bevindt zich in dezelfde tijdszone als de omliggende landen Vietnam, Laos en Thailand, maar in China en Maleisië is het een uur later.

Elektriciteit

Cambodja heeft over het algemeen een redelijk betrouwbaar elektriciteitsnetwerk, hoewel in de meer landelijke gebieden stroomstoringen regelmatig voorkomen. Het voltage is meestal 220 volt. Daarnaast is het handig om een wereldstekker mee te nemen. Deze zijn te koop bij onder andere ANWB, Kijkshop en Hema.

Beste reistijd

Klimatologisch is Cambodja in te delen in drie seizoenen, namelijk het droge seizoen, het hete seizoen en het regenseizoen. Het droge seizoen van oktober tot en met februari is wellicht de meest aangename periode om naar Cambodja te reizen. Het is over het algemeen droog en de temperaturen liggen rond de 26 tot 29 graden Celsius. Eind februari beginnen de temperaturen al fors op te lopen en maart, april en begin mei zijn over het algemeen zeer heet. Na deze hete periode brengt de moesson enigszins verkoeling, maar uiteraard ook veel regen met zich mee. De zwaarste regens vallen meestal in juli en augustus. Het betekent niet dat het de hele dag door regent. Vaak zijn het dagelijks hevige maar korte buien. En daar tegenover staat dat het landschap wel heel mooi en groen wordt en de rivieren (en watervallen!) voller en spectaculairder worden.

Heeft u vragen, of wilt u een van onze specialisten spreken? Neem dan gerust contact op via: 020 - 673 47 73

Banlung, Terres Rouges Lodge | Rama Tours

Banlung, Terres Rouges Lodge

Deze sfeervolle lodge ligt aan de rand van het Banlung meer. Hier huisde de voormalige gouverneur van de provincie. De lodge is een mooie mix tussen een Cambodjaanse traditionele villa en luxe bungalow, te midden van een bijzonder mooie exotische tuin. Een ideale uitvalsbasis voor excursies in de wondermooie omgeving en uw ontdekkingstocht naar de bergstammen van Cambodja.

 

Kamers
De kamers zijn gemeubileerd en gedecoreerd met Cambodjaanse antiek en kunstobjecten die gemaakt zijn door één van de twaalf bergstammen in de provincie Ratanakiri. Elke kamer is hierdoor ook uniek. Naast de ‘gewone’ kamers heeft de lodge ook één deluxe kamer en zeven suites.

 

Faciliteiten
Verborgen tussen de bungalows ligt het fraaie zwembad waar u baantjes kunt trekken of kunt genieten van een drankje aan de pool bar of een ontspannende massage in de spa. Het restaurant biedt u een diversiteit aan gerechten uit de Franse, Chinese en Khmer keuken.

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Battambang, Bambu hotel | Rama Tours

Battambang, Bambu hotel

Dit sfeervolle boutique hotel is geopend in september 2010 en gebouwd in een mix van de authentieke Khmer bouwstijl en de Frans koloniale stijl. De locatie midden in het centrum van Battambang is prima te noemen. Interessant om te vermelden is dat het Bambu hotel een project steunt in het dorpje Slarkram, 8 kilometer buiten Battambang. The English School biedt hier gratis Engelse lessen aan kinderen van wie de familie zich geen schoolgeld kan veroorloven. Gasten van het Bambu hotel worden uitgenodigd en gestimuleerd om een kijkje te nemen bij deze school en te helpen in de klassen (zie ook de website www.bambuhotel.com/community-school)

 

Kamers
De 16 kamers zijn onderverdeeld in 4 gebouwen en hebben allemaal een privé terras of balkon. Er zijn vier suite kamers met king size bed, zes superior en zes deluxe kamers waarvan elk vier kamers heeft met authentiek Khmer-stijl bed. In alle kamers is een flat screen tv met DVD speler aanwezig en ze hebben allemaal airco, een Ipod dock, minibar, kluisje en gratis wifi.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft een goed restaurant, The Russey, wat bamboe betekent, waar de internationale keuken wordt geserveerd. Na de lunch of diner kunt u nog een drankje doen in de gezellige bar. Bij het zoutwater zwembad kunt u lekker bijkomen na een lange dag van excursies.

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Battambang, La Villa | Rama Tours

Battambang, La Villa

Een sfeervol en kleinschalig boutique hotelletje uit de jaren ’30. Het gebouw heeft een koloniale uitstraling  met een een Art-Deco bouwstijl. La Villa is gelegen aan de mooie Sangke rvier en op loopafstand van het gezellige centrum van Battambang.

 

Kamers
La Villa heeft slechts 7 kamers welke allemaal in een eigen stijl zijn ingericht met prachtige authentieke meubelen. De twee kamers op de begane grond hebben zicht op de tuin of de entree terwijl de twee kamers op de eerste verdieping een balkon hebben met zicht op de rivier, net als de twee kamers op de bovenste verdieping. De zevende kamer ligt in de tuin met privé terras met direct toegang tot het zwembad. Alle kamers hebben de standaardfaciliteiten als airco, badkamer met douche en toilet, kluisje en koffie- en theezetfaciliteiten.

 

Faciliteiten
Na een dag het platteland van Battambang te hebben verkend is het heerlijk vertoeven aan de rand van het kleine maar fijne zwembad en daarna een hapje te eten in het restaurant met westerse en lokale gerechten.

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Kep, Champey Inn | Rama Tours

Kep, Champey Inn

Het Champey Inn ligt aan de avenue de la plage, ofwel aan de strandboulevard. Op loopafstand van de krab markt en het centrum van Kep.

Tegenover de boulevard is een klein opgespoten strandje waar u lekker kunt eten.

 

Kamers

Dit driesterren resort is kleinschalig opgezet en heeft slechts 8 kamers en een klein zwembad. De kamers (bungalowtjes) zijn ruim en in Khmer stijl ingericht. Elke kamer heeft een klein terrasje.

 

Faciliteiten

Alle kamers hebben AC en draadloos gratis internet.

Het restaurant serveert overheerlijke Khmer en Franse gerechten. De Franse eigenaar Nicolas zal alles er aan doen om uw verblijf zo prettig mogelijk te maken.

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Kep, Kep Lodge | Rama Tours

Kep, Kep Lodge

Kep Lodge is een gemoedelijk, kleinschalig hotelletje. U wordt meteen gegrepen door de gezellige en ongedwongen sfeer. Dit maakt het gebrek aan echte luxe meer dan goed! Het strand en de markt van Kep zijn op een kilometer gelegen. U kunt gemakkelijk  zelf een tuk tuk regelen, of het hotel doet dit voor u.


Kamers
De 13 gezellige bungalows zijn ruim en comfortabel en van alle gemakken voorzien. Ze zijn gelegen in een tropische , prachtig bloeiende tuin. Een aantal bungalows heeft airconditioning.


Faciliteiten
Bij het mooie zwembad kunt u genieten van de rust en kalmte om u heen. Ook heeft u vanaf hier een mooi uitzicht. Verder beschikt het hotel over een prima restaurant. ’s Avonds worden hier allemaal kleine lichtjes aangestoken en komt iedereen samen om te eten en te drinken.

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Kep, Knai Bang Chatt | Rama Tours

Kep, Knai Bang Chatt

Dit unieke kleinschalige boutique resort  ligt op drie uur rijden van Pnom Penh en 2 uur rijden van Sihanoukville. Het ligt als enige hotel in Kep direct aan zee (de golf van Thailand). Andere hotels in Kep staan op een heuvel of liggen aan een weg. Het dorpje Kep ligt prachtig aan zee, maar heeft helaas geen strand. Het hotel heeft echter een stukje grond met zand opgespoten in haar tuin, zodat u toch een beetje strandgevoel heeft. De jetty biedt uitkomt voor een frisse duik in zee!. De krabmarket, het centrum van Kep, is op loopafstand!

 

Kamers
In 2002 heeft de Belg Jef Moons samen met zijn partner oude Khmer bungalows gerenoveerd en er een nieuw huis bij gebouwd op een uniek plekje in Kep. Zij gaven het de naam “Knai Bang Chatt” dat staat voor “regenboog”. Thans bestaat Knai Bang Chatt uit drie bungalows met in totaal 11 kamers. Ofschoon de bungalows ( de blauwe, rode en witte) aan de buitenkant modern zijn opgezet, en ook makkelijk in Miami hadden kunnen staan, is Knai Bang Chatt een paradijsje in Cambodja. De bungalows, tuin en kamers zijn perfect in harmonie met hun omgeving.De airconditioning kamers zijn sfeervol ingericht met hier en daar een antiek Kmer detail, maar er is geen tv en mini bar. Alle kamers hebben AC, een safety box, een haardroger en internet verbinding (wifi, vraag om code) en een terras of balkon met uitzicht over de prachtige elegante Zen tuin.

 

Faciliteiten
Het resort heeft een zwembad, prachtige Zen tuin, Kmer massages, een saling club en een beach house waar u kunt genieten van heerlijke cocktails, de zeewind, de mooie zonsondergangen en lekker eten (o.a. sea food en BBQ’s). Bij de sailing club kunt u terecht voor waterskien, zeilen, catamarans, maar ook om een  brommer of fiets te huren. Ontbijt en lunch is aan zee. Het personeel doet enorm haar best om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Service staat hier hoog in het vaandel!

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Kep, Raingsey Bungalows | Rama Tours

Kep, Raingsey Bungalows

Een van onze favorieten in Kep. ‘Uw thuis, weg van huis’ is de slogan van dit hotel. Raingsey bungalows en een charmant boutique hotel in de badplaats Kep. Op steenworp afstand bevindt zich de krabmarkt en de kust.

 

Kamers
Raingsey bungalows heeft slechts 6 bungalows en 3 kamers met veel privacy. Hieronder valt ook een familiebungalow. Elke bungalow heeft een unieke inrichting en heeft een balkon of terras met tafel en comfortabele stoelen. Elke dag ontvangt u gratis een aromatische olie. Tevens heeft u de beschikking over gratis wifi, een koelkast, kluis, kabel tv en minibar.

 

Faciliteiten
Geniet bij het zwembad van een lekkere cocktail! Het restaurant biedt u een heerlijke variëteit aan Khmer, Aziatische en continentale gerechten (met Aziatische ‘touch’). U kunt diverse tochtjes ondernemen naar ondermeer Koh Tonsay (Rabbit Island), een peperplantage of maak een jungle trek door het nationale park achter Kep.

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Kep, Veranda Natural resort | Rama Tours

Kep, Veranda Natural resort

Op loopafstand van het strand van Kep liggen deze mooie bungalows boven op een heuvel met prachtig uitzicht over zee. U voelt zich hier als één met de natuur van het nationaal park Kep. Alle bungalows zijn gemaakt van bamboe en hout en zijn door bruggen onderling met elkaar verbonden. In de Frans koloniale tijd was Kep een badplaats met allure. Tegenwoordig kruipt deze plek weer langzaam uit zijn schulp.

 

Kamers
Het resort beschikt over vele verschillende bungalows:

– standaard en deluxe bungalows; hebben alle tuinzicht met een privé veranda en badkamer. Het verschil is dat alleen de deluxe variant airconditioning heeft
– ocean lodge bungalow en ocean family bungalow; hebben beide als extra zeezicht
– ocean hillside bungalow; heeft een prachtige ligging in de natuur met mooi uitzicht en open air badkamer
– deluxe familiy retreat; ideaal voor families

 

Faciliteiten
In het midden van de wonderschone tuin ligt het mooie zoutwater zwembad met ligbedden. In het Jungle restaurant kunt u genieten van perfect bereide lokale (vis) gerechten. Tip: huur eens een fiets bij het resort en ontdek de omgeving van Kep

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Phnom Penh, Amanjaya Pancam hotel | Rama Tours

Phnom Penh, Amanjaya Pancam hotel

Naast de mooie Wat Ounaloum en direct bij de rivier ligt dit luxe hotel op een weergaloos mooie plek. Dit kleine luxe suite hotel straalt sfeer en gemoedelijkheid uit, mede door de mooie inrichting met lokale invloeden.

 

Kamers
De mix tussen de Cambodjaanse architectuur en een moderne stijl maken de kamers en suites sfeervol, zeer luxe en eigentijds.

 

Faciliteiten
De K-west restaurant is de perfecte plek om te genieten van een smakelijk diner uit de Fusion keuken. Terwijl u dineert kunt u buiten het drukke en gezellige dagelijkse leven langs de boulevard gadeslaan. Het hotel beschikt over alle voorzieningen als draadloos internet, was- en droogservice, kluisjes, lift, dokter bij oproep en bagageopslag.

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Phnom Penh, FCC hotel | Rama Tours

Phnom Penh, FCC hotel

Het gebouw waar het FCC boutique hotel in huist was vroeger een Frans koloniale villa. Nu is deze helemaal gerenoveerd tot een modern en comfortabel hotel. De FCC ligt net als haar zusterhotel The Quay aan de rivier en heeft ook een ideale ligging ten opzichte van belangrijke bezienswaardigheden.

 

Kamers
Alle (slechts) 7 kamers hebben hun eigen naam, genoemd naar een Angkoriaanse tempel en hebben ook elk hun eigen sfeer, afhankelijk van de inrichting. Alle kamers beschikken tot in detail over alle moderne faciliteiten waaronder internet.

 

Faciliteiten
Het Café Fresco en het Spaanse tapas restaurant Pacharan zijn zusterbedrijven van de FCC. Beide liggen in hetzelfde blok als het hotel. U kunt hier heerlijke koffie drinken of genieten van echte Spaanse tapas!

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Banlung, Terres Rouges Lodge | Rama Tours

Banlung, Terres Rouges Lodge

Deze sfeervolle lodge ligt aan de rand van het Banlung meer. Hier huisde de voormalige gouverneur van de provincie. De lodge is een mooie mix tussen een Cambodjaanse traditionele villa en luxe bungalow, te midden van een bijzonder mooie exotische tuin. Een ideale uitvalsbasis voor excursies in de wondermooie omgeving en uw ontdekkingstocht naar de bergstammen van Cambodja.

 

Kamers
De kamers zijn gemeubileerd en gedecoreerd met Cambodjaanse antiek en kunstobjecten die gemaakt zijn door één van de twaalf bergstammen in de provincie Ratanakiri. Elke kamer is hierdoor ook uniek. Naast de ‘gewone’ kamers heeft de lodge ook één deluxe kamer en zeven suites.

 

Faciliteiten
Verborgen tussen de bungalows ligt het fraaie zwembad waar u baantjes kunt trekken of kunt genieten van een drankje aan de pool bar of een ontspannende massage in de spa. Het restaurant biedt u een diversiteit aan gerechten uit de Franse, Chinese en Khmer keuken.

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Battambang, Bambu hotel | Rama Tours

Battambang, Bambu hotel

Dit sfeervolle boutique hotel is geopend in september 2010 en gebouwd in een mix van de authentieke Khmer bouwstijl en de Frans koloniale stijl. De locatie midden in het centrum van Battambang is prima te noemen. Interessant om te vermelden is dat het Bambu hotel een project steunt in het dorpje Slarkram, 8 kilometer buiten Battambang. The English School biedt hier gratis Engelse lessen aan kinderen van wie de familie zich geen schoolgeld kan veroorloven. Gasten van het Bambu hotel worden uitgenodigd en gestimuleerd om een kijkje te nemen bij deze school en te helpen in de klassen (zie ook de website www.bambuhotel.com/community-school)

 

Kamers
De 16 kamers zijn onderverdeeld in 4 gebouwen en hebben allemaal een privé terras of balkon. Er zijn vier suite kamers met king size bed, zes superior en zes deluxe kamers waarvan elk vier kamers heeft met authentiek Khmer-stijl bed. In alle kamers is een flat screen tv met DVD speler aanwezig en ze hebben allemaal airco, een Ipod dock, minibar, kluisje en gratis wifi.

 

Faciliteiten
Het hotel heeft een goed restaurant, The Russey, wat bamboe betekent, waar de internationale keuken wordt geserveerd. Na de lunch of diner kunt u nog een drankje doen in de gezellige bar. Bij het zoutwater zwembad kunt u lekker bijkomen na een lange dag van excursies.

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Battambang, La Villa | Rama Tours

Battambang, La Villa

Een sfeervol en kleinschalig boutique hotelletje uit de jaren ’30. Het gebouw heeft een koloniale uitstraling  met een een Art-Deco bouwstijl. La Villa is gelegen aan de mooie Sangke rvier en op loopafstand van het gezellige centrum van Battambang.

 

Kamers
La Villa heeft slechts 7 kamers welke allemaal in een eigen stijl zijn ingericht met prachtige authentieke meubelen. De twee kamers op de begane grond hebben zicht op de tuin of de entree terwijl de twee kamers op de eerste verdieping een balkon hebben met zicht op de rivier, net als de twee kamers op de bovenste verdieping. De zevende kamer ligt in de tuin met privé terras met direct toegang tot het zwembad. Alle kamers hebben de standaardfaciliteiten als airco, badkamer met douche en toilet, kluisje en koffie- en theezetfaciliteiten.

 

Faciliteiten
Na een dag het platteland van Battambang te hebben verkend is het heerlijk vertoeven aan de rand van het kleine maar fijne zwembad en daarna een hapje te eten in het restaurant met westerse en lokale gerechten.

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Kep, Champey Inn | Rama Tours

Kep, Champey Inn

Het Champey Inn ligt aan de avenue de la plage, ofwel aan de strandboulevard. Op loopafstand van de krab markt en het centrum van Kep.

Tegenover de boulevard is een klein opgespoten strandje waar u lekker kunt eten.

 

Kamers

Dit driesterren resort is kleinschalig opgezet en heeft slechts 8 kamers en een klein zwembad. De kamers (bungalowtjes) zijn ruim en in Khmer stijl ingericht. Elke kamer heeft een klein terrasje.

 

Faciliteiten

Alle kamers hebben AC en draadloos gratis internet.

Het restaurant serveert overheerlijke Khmer en Franse gerechten. De Franse eigenaar Nicolas zal alles er aan doen om uw verblijf zo prettig mogelijk te maken.

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Kep, Kep Lodge | Rama Tours

Kep, Kep Lodge

Kep Lodge is een gemoedelijk, kleinschalig hotelletje. U wordt meteen gegrepen door de gezellige en ongedwongen sfeer. Dit maakt het gebrek aan echte luxe meer dan goed! Het strand en de markt van Kep zijn op een kilometer gelegen. U kunt gemakkelijk  zelf een tuk tuk regelen, of het hotel doet dit voor u.


Kamers
De 13 gezellige bungalows zijn ruim en comfortabel en van alle gemakken voorzien. Ze zijn gelegen in een tropische , prachtig bloeiende tuin. Een aantal bungalows heeft airconditioning.


Faciliteiten
Bij het mooie zwembad kunt u genieten van de rust en kalmte om u heen. Ook heeft u vanaf hier een mooi uitzicht. Verder beschikt het hotel over een prima restaurant. ’s Avonds worden hier allemaal kleine lichtjes aangestoken en komt iedereen samen om te eten en te drinken.

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Kep, Knai Bang Chatt | Rama Tours

Kep, Knai Bang Chatt

Dit unieke kleinschalige boutique resort  ligt op drie uur rijden van Pnom Penh en 2 uur rijden van Sihanoukville. Het ligt als enige hotel in Kep direct aan zee (de golf van Thailand). Andere hotels in Kep staan op een heuvel of liggen aan een weg. Het dorpje Kep ligt prachtig aan zee, maar heeft helaas geen strand. Het hotel heeft echter een stukje grond met zand opgespoten in haar tuin, zodat u toch een beetje strandgevoel heeft. De jetty biedt uitkomt voor een frisse duik in zee!. De krabmarket, het centrum van Kep, is op loopafstand!

 

Kamers
In 2002 heeft de Belg Jef Moons samen met zijn partner oude Khmer bungalows gerenoveerd en er een nieuw huis bij gebouwd op een uniek plekje in Kep. Zij gaven het de naam “Knai Bang Chatt” dat staat voor “regenboog”. Thans bestaat Knai Bang Chatt uit drie bungalows met in totaal 11 kamers. Ofschoon de bungalows ( de blauwe, rode en witte) aan de buitenkant modern zijn opgezet, en ook makkelijk in Miami hadden kunnen staan, is Knai Bang Chatt een paradijsje in Cambodja. De bungalows, tuin en kamers zijn perfect in harmonie met hun omgeving.De airconditioning kamers zijn sfeervol ingericht met hier en daar een antiek Kmer detail, maar er is geen tv en mini bar. Alle kamers hebben AC, een safety box, een haardroger en internet verbinding (wifi, vraag om code) en een terras of balkon met uitzicht over de prachtige elegante Zen tuin.

 

Faciliteiten
Het resort heeft een zwembad, prachtige Zen tuin, Kmer massages, een saling club en een beach house waar u kunt genieten van heerlijke cocktails, de zeewind, de mooie zonsondergangen en lekker eten (o.a. sea food en BBQ’s). Bij de sailing club kunt u terecht voor waterskien, zeilen, catamarans, maar ook om een  brommer of fiets te huren. Ontbijt en lunch is aan zee. Het personeel doet enorm haar best om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Service staat hier hoog in het vaandel!

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Kep, Raingsey Bungalows | Rama Tours

Kep, Raingsey Bungalows

Een van onze favorieten in Kep. ‘Uw thuis, weg van huis’ is de slogan van dit hotel. Raingsey bungalows en een charmant boutique hotel in de badplaats Kep. Op steenworp afstand bevindt zich de krabmarkt en de kust.

 

Kamers
Raingsey bungalows heeft slechts 6 bungalows en 3 kamers met veel privacy. Hieronder valt ook een familiebungalow. Elke bungalow heeft een unieke inrichting en heeft een balkon of terras met tafel en comfortabele stoelen. Elke dag ontvangt u gratis een aromatische olie. Tevens heeft u de beschikking over gratis wifi, een koelkast, kluis, kabel tv en minibar.

 

Faciliteiten
Geniet bij het zwembad van een lekkere cocktail! Het restaurant biedt u een heerlijke variëteit aan Khmer, Aziatische en continentale gerechten (met Aziatische ‘touch’). U kunt diverse tochtjes ondernemen naar ondermeer Koh Tonsay (Rabbit Island), een peperplantage of maak een jungle trek door het nationale park achter Kep.

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Kep, Veranda Natural resort | Rama Tours

Kep, Veranda Natural resort

Op loopafstand van het strand van Kep liggen deze mooie bungalows boven op een heuvel met prachtig uitzicht over zee. U voelt zich hier als één met de natuur van het nationaal park Kep. Alle bungalows zijn gemaakt van bamboe en hout en zijn door bruggen onderling met elkaar verbonden. In de Frans koloniale tijd was Kep een badplaats met allure. Tegenwoordig kruipt deze plek weer langzaam uit zijn schulp.

 

Kamers
Het resort beschikt over vele verschillende bungalows:

– standaard en deluxe bungalows; hebben alle tuinzicht met een privé veranda en badkamer. Het verschil is dat alleen de deluxe variant airconditioning heeft
– ocean lodge bungalow en ocean family bungalow; hebben beide als extra zeezicht
– ocean hillside bungalow; heeft een prachtige ligging in de natuur met mooi uitzicht en open air badkamer
– deluxe familiy retreat; ideaal voor families

 

Faciliteiten
In het midden van de wonderschone tuin ligt het mooie zoutwater zwembad met ligbedden. In het Jungle restaurant kunt u genieten van perfect bereide lokale (vis) gerechten. Tip: huur eens een fiets bij het resort en ontdek de omgeving van Kep

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Phnom Penh, Amanjaya Pancam hotel | Rama Tours

Phnom Penh, Amanjaya Pancam hotel

Naast de mooie Wat Ounaloum en direct bij de rivier ligt dit luxe hotel op een weergaloos mooie plek. Dit kleine luxe suite hotel straalt sfeer en gemoedelijkheid uit, mede door de mooie inrichting met lokale invloeden.

 

Kamers
De mix tussen de Cambodjaanse architectuur en een moderne stijl maken de kamers en suites sfeervol, zeer luxe en eigentijds.

 

Faciliteiten
De K-west restaurant is de perfecte plek om te genieten van een smakelijk diner uit de Fusion keuken. Terwijl u dineert kunt u buiten het drukke en gezellige dagelijkse leven langs de boulevard gadeslaan. Het hotel beschikt over alle voorzieningen als draadloos internet, was- en droogservice, kluisjes, lift, dokter bij oproep en bagageopslag.

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Phnom Penh, FCC hotel | Rama Tours

Phnom Penh, FCC hotel

Het gebouw waar het FCC boutique hotel in huist was vroeger een Frans koloniale villa. Nu is deze helemaal gerenoveerd tot een modern en comfortabel hotel. De FCC ligt net als haar zusterhotel The Quay aan de rivier en heeft ook een ideale ligging ten opzichte van belangrijke bezienswaardigheden.

 

Kamers
Alle (slechts) 7 kamers hebben hun eigen naam, genoemd naar een Angkoriaanse tempel en hebben ook elk hun eigen sfeer, afhankelijk van de inrichting. Alle kamers beschikken tot in detail over alle moderne faciliteiten waaronder internet.

 

Faciliteiten
Het Café Fresco en het Spaanse tapas restaurant Pacharan zijn zusterbedrijven van de FCC. Beide liggen in hetzelfde blok als het hotel. U kunt hier heerlijke koffie drinken of genieten van echte Spaanse tapas!

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Angkor en Siem Reap | Rama Tours

Angkor en Siem Reap

Siem Reap, ten noorden van het Tonle sap meer,  is hét uitgangspunt voor een bezoek aan de wereldberoemde en majestueuze tempels van Angkor Wat. Dit unieke tempelcomplex bestaat uit talloze ruïnes en religieuze monumenten die veelal dateren uit de 12e eeuw. Het complex beslaat een oppervlakte van maar liefst 81 hectare en vormde ooit het hart van het welvarende Khmer Rijk. Na de instorting van dit rijk werd Angkor Wat verlaten en raakten de gebouwen overwoekerd door de jungle. De meest indrukwekkende bouwwerken zijn Angkor Wat, Wat Bo, de Bayon tempel, het olifantenterras, Angkor Thom, Ta Prohm, de wat verder weg gelegen klassieke tempels van de Roulos-groep en de Bantai Srei. Na een paar dagen bent u eigenlijk nog niet uitgekeken op deze bijzondere bouwwerken.

 

Siem Reap zelf is een gemoedelijk stadje. In het centrum zijn nog veel Franse, koloniale invloeden te zien en ’s avonds is het erg gezellig bij de barretjes en restaurantjes . Genoeg vertier in en rondom “pub street” in het oude stadsdeel “ the old market” ! U moet hier zeker het typisch Cambodjaanse gerecht Amok gaan proeven! Of een klassieke  apsara dansvoorstelling bewonderen. Leuke souvenirs zijn op de markt te vinden (afdingen!) of bij “Les Chantiers Ecoles”, het opleidingsinstituut voor jongeren, waar zijde en beeldhouwwerk(jes) worden vervaardigd en verkocht. Afdingen is in deze mooie winkels helaas niet mogelijk!

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Battambang | Rama Tours

Battambang

Battambang is de tweede stad van Cambodja, maar in tegenstelling tot de drukke hoofdstad Phnom Penh, een oase van rust. Het landelijk gelegen stadje Battambang ademt nog de sfeer van de Frans koloniale periode. De Franse huisjes aan de rivierkade zijn een bezienswaardigheid. De omgeving van Battambang geeft een goede indruk van het plattelandsleven van Cambodja. Met de auto of tuk tuk rijdt u door pittoreske boerendorpjes en groene rijstvelden en bezoekt u verschillende tempels. Een scherp contrast vormen de ‘Killing Fields’; een plek waar veel Cambodjanen om het leven zijn gekomen tijdens het bewind van de Khmer Rouge.

 

Per boot kunt u vanuit Battambang naar Siem Reap varen en vice versa. Deze pittoreske tocht over de Tonle Sap en Sangker rivier duurt tijdens de natte moesson 4 tot 6 uur, maar kan in het droge seizoen aanmerkelijk langer duren. U vaart door de prachtige natuur en komt langs traditionele dorpjes waar u het lokale leven kunt aanschouwen.

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Kep | Rama Tours

Kep

Kep was vroeger de badplaats van vooraanstaande Cambodjanen en Fransen. Hier bouwden zij luxueuze koloniale villa’s, maar deze staan er sinds de tijd van de Khmer Rouge verlaten bij. Zij zijn de stille getuige van een rijk verleden. Maar goed nieuws: sinds afgelopen jaar is het strand aanzienlijk vergroot en zijn grote hoeveelheden zand aangevoerd vanuit de mondaine badplaats Sihanoukville. Hierdoor komt Kep weer langzaam terug op de kaart. En terecht! Koloniaal genieten op een mooi breed zandstrand, genieten van de heerlijkste krab, vers van de markt of zo uit zee, met de rust en prachtige natuur van het nationaal park op steenworp afstand! Wat wil je nog meer?

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Kratie en Koh Trong | Rama Tours

Kratie en Koh Trong

Vanuit Phnom Penh rijdt u via een prachtige route door enorme rubberplantages en langs de rivier naar Kratië. Kratië is een slaperig stadje aan de oever van de Mekong rivier. Het stadje is weinig aangetast tijdens de oorlogen en heeft dan ook nog een aantal mooie koloniaal Franse huizen en huizen in de traditionele Khmer bouwstijl. Er is een levendige markt en in de namiddag is het gezellig vertoeven aan de rivier met al haar eetstalletjes en drankkraampjes. Net buiten het dorp vertrekken dagelijks bootjes de rivier op om de bijzondere Irrawaddy dolfijnen te spotten. Nog leuker is het om de ferry te nemen naar het eiland Koh Trong. Ook hier kunt u de dolfijnen zien en maakt u een mooie fietstocht over het eiland. Zo ontdekt u het echte plattelandsleven van Cambodja. Langs smalle paadjes rijdt u langs traditionele houten Khmer huizen en pagodes. Onderweg maakt u verschillende stops voor het proeven van fruit en andere lokale producten. U overnacht op Koh Trong in een homestay.

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Mondulkiri | Rama Tours

Mondulkiri

Op een dag rijden en ten noordoosten van Phnom Penh ligt Mondulkiri, één van de meest ongerepte gebieden in Cambodja. De provincie is nog weinig bezocht en daardoor is de rust en het karakter van Mondulkiri nog bewaard en niet aangetast. Het eerste gedeelte van de reis rijdt u nog over een goede weg, maar zodra u de hoofdweg af moet, gaat het laatste stuk over slecht onderhouden of onverharde wegen. Maar het is de avontuurlijke reis meer dan waard! Mondulkiri heeft schitterend divers natuurschoon met een heuvelachtig gebied met mooie groene dennenbossen, jungle, meren en vele karakteristieke bergstamdorpjes zoals van de Phnong, waar de bevolking nog op primitieve en traditionele wijze leeft. Erg leuk is het om een jungletocht te maken. Tijdens de tocht krijgt u een picknicklunch en kunt u heerlijk zwemmen en even uitrusten voordat u weer teruggaat naar het dorp.

 

Sen Monorom is de hoofdstad van deze regio is niet veel meer dan een dorp. Het is een kleine plaats met twee mooie meren en een gezellige plaatselijke markt. Rondom de meren kunt u mooie wandelingen maken. In de omgeving zijn een aantal prachtige watervallen als de Chrey Tom, de Sen Monorom en de Busra waterval.

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Phnom Penh | Rama Tours

Phnom Penh

Phnom Penh is de bedrijvige hoofdstad van Cambodja en ligt aan de Tonle Sap rivier. Phnom Penh heeft verscheidene interessante bezienswaardigheden zoals het sprookjesachtige Koninklijk Paleis, de Zilveren Pagode met 5000 zilveren tegels en het indrukwekkende Nationaal Museum. In dit museum zijn prachtig grote beeldhouwwerken van de tempels van Angkor tentoongesteld. Erg confronterend is een bezoek aan het Tuol Sleng (S21) Museum, een voormalige martelgevangenis en de ‘Killing Fields’ uit de tijd van de verschrikkelijk overheersing van de wrede generaal Pol Pot en zijn Khmer Rouge. Gelukkig is in Phnom Penh ook te zien dat het weer beter gaat met Cambodja. Langs de oever van de rivier is het vooral ’s avonds gezellig vertoeven bij de vele restaurantjes. De kleurrijke markten, zoals de Russische markt en de centrale markt in een prachtig Art Deco gebouw en de kleine eetstalletjes met smakelijke lekkernijen langs de kant van de weg vormen het middelpunt in deze gezellige stad.

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Ratanakiri | Rama Tours

Ratanakiri

Het dichtbeboste Ratanakiri is een provincie in het noordoosten van Cambodja, met als hoofdstad Ban Lung, het leefgebied van de Khmer Loeu bergstammen. U rijdt over “bumpy roads” (hobbelige wegen), omdat de infrastructuur minder ontwikkeld is dan in de rest van Cambodja.  Een aangenaam vervoermiddel is de rug van een olifant om kleine dorpjes in de jungle te kunnen bereiken. Hoogtepunten zijn de watervallen van Cha Ung, Kachan en van Katieng, de vulkaanmeer Yeak Lom lake en de dorpjes tegen de grens van Laos.

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Sihanoukville | Rama Tours

Sihanoukville

Deze plaats heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot de belangrijkste strandbestemming van Cambodja, maar de stranden zijn gelukkig nog vrijwel verlaten. Sommige hotels hebben zelfs  hun eigen privéstrand zoals op het Sokha- en Independence strand. Met de voeten in het zand kunt u heerlijke visgerechten eten op een terrasje van het Ochheutal en het Serendepity strand.   Voor de kust liggen enkele mooie onbewoonde eilandjes, waar u uitstekend kunt snorkelen, duiken en genieten van de onderwaterwereld. Het is een mooie omgeving waar u uw reis door Cambodja rustig kunt afsluiten en genieten van zon, zee en strand.

 

Vanuit Sihanoukville kunt u excursies maken naar bijvoorbeeld de gezellige havenplaatsjes Kep en Kampot, waar u nog invloeden uit de Franse tijd aantreft, of naar het mystieke Bokor Hill station, een oude Frans verlaten casino gelegen op een heuvel voor het mooie uitzicht. Voor de natuurliefhebbers is een bezoek aan het Ream Nationaal Park de moeite waard. Het park ligt op 30 kilometer van de stad en is een beschermd mangrovebos waar verschillende vogels leven. Sihanoukville biedt voor een ieder wat wils!

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Takeo | Rama Tours

Takeo

Op weg van Phnom Penh naar Kep is het zeer interessant om de regio rondom Takeo te bekijken. Bij Tonle (meer) Bati staat de Ta Phrom Tempel en even verder vind u Phnom Chisor. Op de top van deze 380 meter hoge heuvel staat een tempel die werd gebouwd door Koning Sorayak Varman I in de 11de eeuw. U kunt de heuvel beklimmen via de trap met 408 treden aan de zuidzijde. Vanaf de top van de berg heeft u een prachtig uitzicht op de rijstvelden. Vanuit  het stadje Takeo zelf, kunt u per boot naar Phnom Da dat op ongeveer 20 km van Takeo ligt. De boot tocht gaat over de vele kanalen en riviertjes die de Takeo provincie rijk is. U ziet het lokale leven op en rondom het water van dichtbij voorbij komen. Het gebied is al meer dan 2500 jaar bewoond en u treft hier opgravingen aan uit verschillende tijdperken. Een voorbeeld hiervan is Phnom Da, een heuvel waarop een brokstuk en een zandstenen toren staan uit de 11de eeuw

Meer informatie rondreis Cambodja »

Lees meer
Koh Rong en Koh Rong Sanloem | Rama Tours

Koh Rong en Koh Rong Sanloem

Voor de kust van Sihanoukville liggen de paradijselijke en idyllische eilandjes Koh Rong en Koh Rong Sanloem.

Lees meer

ZELF ZOEKEN? DAT KAN!

Zoek hier tussen al onze bestemmingen.

Rama Tours Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.