Rama Tours

Introductie

De onderstaande rondreis is een voorbeeld van een individuele reis naar Bali en kan naar wens worden aangepast.

Dat grote delen van Bali nog zeer ongerept zijn, ontdekt u tijdens deze bijzondere rondreis langs idyllische strandbestemmingen en authentieke binnenlanden.

Beginnend aan het goudgele strand in het zuiden voert deze rondreis u door een weelderig heuvellandschap omgeven door rijstterrassen naar het kunstenaarsdorpje Ubud, het culturele hart van Bali met zijn tempels, kunstgalerieën en musea. Via het groene binnenland van Bali rijdt u door naar het bergdorpje Sanda, de plek bij uitstek om “actief te ontspannen” en prachtige wandelingen te maken langs uitgestrekte rijstvelden en authentieke Balinese dorpjes.

Stel uw rondreis samen »

LANDKAART

Over de hoge uitlopers en flanken van Bali’s vulkanen rijdt u vervolgens naar Munduk, een gebied dat bekend staat om de vele koffieplantages. Fraaie vergezichten, kabbelende beekjes, geluiden van tropische vogels: wandelen in Munduk is puur genieten! Na Munduk reist u af naar Menjangan, misschien wel de meest afgelegen plek van Bali. Ver weg van het massatoerisme geniet u hier in alle rust van het Bali Barat National Park en kunt u per paard of te voet op zoek gaan naar herten, apen, varanen en unieke vogels zoals de uiterst zeldzame Bali-spreeuw. In de heldere baai voor de kust kunt u bovendien heerlijk zwemmen, snorkelen of per kano door de mangrovebossen peddelen.

Na het verblijf aan de kust keert u terug naar het binnenland en verblijft u in het kleine dorpje Sambangan. Deze plek wordt nog nauwelijks door toeristen bezocht, maar leent zich uitstekend voor bijzondere ontmoetingen met de lokale bevolking en interessante uitstapjes naar de omliggende fruitplantages. U vervolgt uw rondreis naar het oosten van Bali, waar u afwisselend aan de kust of in het binnenland verblijft.

Deze rondreis aanpassen »

Zo kunt u bij Amed genieten van kleurrijke duik- en snorkelplekken, om vervolgens in Tirtagangga en Sidemen uit te kijken over de frisgroene sawa’s en eindeloze bergkammen van de Gunung Agung, de hoogste en heiligste berg van Bali.

Geheel in de stijl van deze unieke rondreis, sluit u tenslotte af in het onbekende plaatsje Manggis, even ten zuiden van het veel bekendere Candidasa. Een heerlijke plaats om de laatste dagen te relaxen, te duiken of traditionele dorpjes zoals Tenganan te bezoeken!

Deze rondreis als basis nemen »

  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 : Vertrek uit Amsterdam

Vlucht Amsterdam – Denpasar (eventueel met stopover in o.a. Singapore, Kuala Lumpur, Doha, Dubai of Hong Kong).

Dag 2 : Aankomst op Bali

Bij aankomst in Denpasar privé transfer naar uw hotel in Sanur.

Dag 3 : Sanur

Dag ter vrije besteding. Ofschoon Sanur zich in rap tempo heeft ontwikkeld van een slaperig vissersdorpje tot een gezellige kustplaats met een prachtig wit strand, heeft het gelukkig z’n Balinese karakter weten te behouden. Sfeervolle hotels en restaurants liggen vaak direct aan zee en er zijn tal van watersportmogelijkheden zoals zeilen, snorkelen of duiken

Dag 4 : Sanur-Ubud

Privé transfer naar het kunstenaarsdorpje Ubud.

Dag 5 : Ubud

Dag ter vrije besteding. Ubud ligt in het heuvelachtige centrale Bali, ingebed tussen groene sawa’s en diepe valleien. Dit koele, hooggelegen plaatsje is van oudsher een kunstenaarsdorp met mooie ateliers en galeries van kunstschilders, houtbewerkers en beeldhouwers. In en rondom Ubud worden traditionele muziek- en dansvoorstellingen opgevoerd. De omgeving leent zich voor prachtige wandelingen en fietstochten langs terrasvormige rijstvelden, heldere riviertjes en verscholen tempeltjes. Verschillende rivieren, zoals de Ayung rivier, bieden tevens de mogelijkheid om te raften.

Dag 6 : Ubud-Sanda

Privé transfer door het groene binnenland naar het bergdorpje Sanda.

Dag 7 : Sanda

Dag ter vrije besteding. In dit dunbevolkte bergland van Bali kunt u prachtige wandelingen maken door de uitgestrekte rijstvelden, door koffie- en sinaasappelplantages en langs watervallen. De dorpjes zijn nog echt Balinees en onderweg kunt u genieten van prachtige vergezichten.

Dag 8 : Sanda-Munduk

Privé transfer van Sanda naar Munduk, een op 700 meter hooggelegen bergdorpje omringd door prachtige rijstvelden en watervallen. Vroeger was Munduk een oude nederzetting met koffie- en kruidnagelplantages. Ook nu nog ziet u hoe de kruidnagels langs de kant van de weg worden gedroogd.

Dag 9 : Munduk-Menjangan

Privé transfer naar Menjangan.

Dag 10 : Menjangan

Dag ter vrije besteding. Als u van rust houdt, van natuur, van vogels en wilde dieren, die u vooral ‘s ochtends en tijdens de avondschemering bij uw kamer kunt zien, dan is dit een heerlijke plek om te verblijven. Naast de prachtige natuur biedt dit gebied vele activiteiten en een schitterend uitzicht over het nabij gelegen Menjangan eiland.

Dag 11 : Menjangan-Sambangan

Privé transfer langs de noordkust en het groene binnenland naar Sambangan.

Dag 12 : Sambangan

Dag ter vrije besteding. Sambangan leent zich uitstekend voor mooie wandelingen langs authentieke Balinese dorpjes, langs sawa’s en fruitplantages. Ook de beroemde watervallen van Gitgit en Aling-aling zijn niet ver weg.

Dag 13 : Sambangan-Amed

Privé dagexcursietransfer naar Amed. U wordt ‘s ochtends door uw chauffeur en privé gids bij uw hotel afgehaald en rijdt eerst naar de watervallen van Gitgit. Daarna brengt u een bezoek aan de lokale markt van het hooggelegen Bedugul. Dit bergdorp ligt aan het Bratanmeer, het kratermeer van de slapende vulkaan Catur. Vanwege de hoge ligging en het koele klimaat leeft men hier van de landbouw en bloementeelt. Tevens bezoekt u hier het tempelcomplex Pura Ulun Danu Bratan, in het Bratanmeer gebouwd en gewijd aan de godin van het meer.

Dag 14 : Amed

Dag ter vrije besteding. Amed is een rustig vissersdorpje gelegen aan de oostkust van Bali. Voor de kust liggen de mooiste snorkel- en duikplekken. Bij helder weer heeft u vanuit Amed prachtig uitzicht over de hoogste berg van Bali; de Gunung Agung. Amed heeft daarnaast samen met Candidasa het mooiste achterland van Bali en is uitstekend geschikt als uitvalsbasis voor dagtochtjes in de omgeving.

Dag 15 : Amed-Tirtagangga

Privé transfer naar Tirtagangga. Tirtagangga betekent letterlijk “water van de ganges” en staat bekend om zijn Koninklijke baden. De omgeving van Tirtagangga met zijn overweldigende groene sawa’s (rijstvelden) is één van de mooiste van Bali.

Dag 16 : Tirtangangga-Sidemen

Privé transfer naar Sidemen. U overnacht in de bungalows van de plaatselijke schoolmeester van dit traditionele Balinese dorp. De bungalows zijn prachtig gelegen in een schitterende vallei in het bergachtige landschap van oost Bali, met uitzicht op de hoogste en heiligste berg, de Gunung Agung.

Dag 17 : Sidemen

U kunt in Sidemen mooie wandelingen maken door de ongerepte natuur en als u de schoolmeester om toestemming vraagt, mag u mee naar de school waar hij les geeft. Een leuke ervaring! Tevens kunnen wij vanuit hier eventueel een trekking naar de top van de Gunung Agung voor u organiseren. Eenmaal op de top aangekomen wacht u een spectaculaire zonsopkomst en heeft u een geweldig uitzicht over Bali en Lombok!

Dag 18 : Sidemen-Manggis

Privé dagexcursietransfer van Sidemen naar Manggis. Allereerst rijdt u naar Kintamani, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over de bijzondere vulkaan en het kratermeer. Vervolgens gaat u naar de belangrijkste en tevens grootste tempel van Bali: de Besakih, ook wel de moedertempel genoemd. Daarna bezoekt u de oude gerechtsstad Klungkung en rijdt u naar Goa Lawah, een grot aan de zuidoostkust die bewoond wordt door duizenden vleermuizen. Tot slot wandelt u door het authentieke dorp Tenganan, even buiten Candidasa.

Dag 19-20 : Manggis

Dagen ter vrije besteding. Manggis, even ten zuiden van het bekendere Candidasa, is een aangenaam en relatief onbedorven oord voor wie wil genieten van rust, een vriendelijke golfslag, goed eten, weinig opdringerige verkopers en luieren in de zon. Ook kunt u uitstapjes maken naar het mooiste achterland van Bali, of duik- en snorkeltochtjes maken naar de kleine eilandjes voor de kust.

Dag 21 : Vertrek uit Bali

Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts (eventueel met stopover in o.a. Singapore, Kuala Lumpur, Doha, Dubai of Hong Kong).

Dag 22 : Aankomst in Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Sanur, Inna Sindhu Beach hotel

Het Inna Sindhu Beach hotel ligt midden in Sanur, direct aan zee. Vanwege de gunstige...

Lees meer

Ubud, Bali Spirit hotel

In het Bali Spirit hotel waant u zich in een oase van rust. Dit unieke boutique hotel is...

Lees meer

Sanda, Sanda Butik hotel

Het Sanda Butik hotel is prachtig gelegen in het heuvelachtige binnenland van Bali. In dit...

Lees meer

Munduk, Puri Lumbung Cottages

Het kleinschalige Puri Lumbung Cottages resort ligt pal aan de rijstvelden...

Lees meer

Pemuteran, The Menjangan resort

Het uitgestrekte Menjangan resort ligt verscholen in het Bali Barat National park...

Lees meer

Sambangan, Shanti Sambangan

Bij Shanti Sambangan bent u aan het juiste adres las u op zoek bent naar het pure...

Lees meer

Tirtagangga, Tirta Ayu

Tirta Ayu heeft een zeer unieke locatie en ligt op het terrein van het sprookjesachtige...

Lees meer

Sidemen, Villa Karma Loka

Villa Karma Loka ligt ingenesteld tussen de groene sawa’s van het heuvelachtige...

Lees meer

Manggis, Alila Manggis resort

Het Alila Manggis resort ligt op korte afstand van het bekendere plaatsje Candidasa en...

Lees meer

Sanur

Sanur is een gezellige kustplaats met een prachtig wit strand en heeft haar Balinese karakter weten te behouden.

Lees meer

Sanur, Inna Sindhu Beach hotel

Het Inna Sindhu Beach hotel ligt midden in Sanur, direct aan zee. Vanwege de gunstige...

Lees meer

Ubud, Bali Spirit hotel

In het Bali Spirit hotel waant u zich in een oase van rust. Dit unieke boutique hotel is...

Lees meer

Sanda, Sanda Butik hotel

Het Sanda Butik hotel is prachtig gelegen in het heuvelachtige binnenland van Bali. In dit...

Lees meer

Munduk, Puri Lumbung Cottages

Het kleinschalige Puri Lumbung Cottages resort ligt pal aan de rijstvelden...

Lees meer

Pemuteran, The Menjangan resort

Het uitgestrekte Menjangan resort ligt verscholen in het Bali Barat National park...

Lees meer

Sambangan, Shanti Sambangan

Bij Shanti Sambangan bent u aan het juiste adres las u op zoek bent naar het pure...

Lees meer

Tirtagangga, Tirta Ayu

Tirta Ayu heeft een zeer unieke locatie en ligt op het terrein van het sprookjesachtige...

Lees meer

Sidemen, Villa Karma Loka

Villa Karma Loka ligt ingenesteld tussen de groene sawa’s van het heuvelachtige...

Lees meer

Manggis, Alila Manggis resort

Het Alila Manggis resort ligt op korte afstand van het bekendere plaatsje Candidasa en...

Lees meer

Sanur

Sanur is een gezellige kustplaats met een prachtig wit strand en heeft haar Balinese karakter weten te behouden.

Lees meer

Ubud

Ubud ligt in het heuvelachtige centrale Bali, ingebed tussen groene sawa’s en diepe valleien.

Lees meer

Sanda

Prachtig gelegen in het heuvelachtige binnenland van Bali kunt u in Sanda uitstekend tot rust komen en genieten van het koelere klimaat. U waant zich hier ver weg van de bewoonde wereld gezien de afgelegen ligging. De omgeving met zijn grasgroene rijstvelden, watervallen en vulkanen leent zich uitstekend om wandelingen te maken waarbij u kunt genieten van het mooie uitzicht.

 

Meer informatie rondreis Bali »

Lees meer

Munduk

Bali staat bekend om zijn paradijselijke zandstranden, idyllische tempeltjes, sprookjesachtige watervallen en groene

Lees meer

Bali Barat National Park

Houdt u ervan gewekt te worden door de geluiden van de natuur? Dan adviseren we u een paar dagen te verblijven in het Bali Barat National Park. In dit grootste nationale park van Bali leven wilde zwijnen, herten, apen, varanen en zeldzame vogels. In het park zijn wandelroutes uitgezet en in de heldere baai kunt u zwemmen en snorkelen of per kano in alle rust door de mangrovebossen peddelen. Het onbewoonde eilandje Menjangan heeft stijl aflopende koraalwanden en een enorme rijkdom aan kleurrijke vissen en is daarmee een van de mooiste duikstekken op Bali.

 

Meer informatie rondreis Bali »

Lees meer

Amed en Tulamben

Amed is een rustig vissersdorpje gelegen aan de oostkust van Bali. Voor de kust liggen de mooiste snorkel- en duikplekken. Bij helder weer heeft u vanuit Amed prachtig uitzicht over de hoogste berg van Bali; de Gunung Agung. Amed heeft daarnaast samen met Candidasa het mooiste achterland van Bali en is uitstekend geschikt als uitvalsbasis voor dagtochtjes in de omgeving.

Tulamben is eveneens een klein vissersdorpje gelegen aan de oostkust, iets ten noorden van Amed. Het is een van de beste en bekendste duikstekken van Bali vanwege de kleurrijke en afwisselende onderwaterwereld. U kunt hier onder andere schitterend duiken en snorkelen bij het Liberty scheepswrak, een rijk begroeid scheepswrak wat vrij dichtbij het wateroppervlak is gelegen.

 

Meer informatie rondreis Bali »

Lees meer

Tirtagangga

Tirtagangga betekent letterlijk “water van de ganges” en staat bekend om zijn Koninklijke baden. Het waterpaleis is gebouwd door de koning van Karangasem die het destijds gebruikte om heerlijk bij te komen. Tegenwoordig kan iedereen gebruik maken van de koninklijke baden en zijn deze uitermate geschikt om te zwemmen, dus zwemkleding meenemen! De omgeving van Tirtagangga met zijn overweldigende groene sawa’s (rijstvelden) is één van de mooiste van Bali. De foto’s van sawa’s die op ansichtkaarten en in boeken afgedrukt staan, worden vaak hier gemaakt.

 

Meer informatie rondreis Bali »

Lees meer

Sidemen

Dichtbij Candidasa, aan de voet van de vulkaan Gunung Agung, ligt het dorpje Sidemen. Vanuit uw hotelletje kijkt u uit over deze imposante vulkaan die door de Balinezen gezien wordt als hun heiligste berg. U kunt hier wandelen door authentieke dorpjes, langs rijstvelden en snelstromende riviertjes. Wanneer u vroeg opstaat, kunt u een bezoek brengen aan de kleurrijke lokale markt.

 

Meer informatie rondreis Bali »

Lees meer

Jatiluwih

Jatiluwih ligt in het westelijke deel van Bali en staat vooral bekend om het schitterende uitzicht over de

Lees meer

Recensies

82 mensen beoordelen Rama Tours Holland gemiddeld met een 9.1  / 10