Rama Tours

Introductie

De onderstaande rondreis is een voorbeeld van een individuele duikreis naar Bali en kan naar wens worden aangepast.

Hoewel Bali als duikbestemming vaak wordt onderschat, vindt u langs de kusten van dit prachtige vulkanische eiland de meest bijzondere en unieke duikplekken, die tot de absolute wereldtop behoren.

U begint deze rondreis aan de kust van Sanur, waar u even bij kunt komen van een lange vlucht en desgewenst al een eerste duik kunt maken bij de koraalriffen voor de kust. U vervolgt de rondreis naar Pemuteran, een afgelegen plaatsje in het uiterste noordwesten van Bali. De mooie riffen voor de kust van Pemuteran zijn prima te bereiken vanaf het strand, maar u komt hier uiteraard voor de duikstekken van het eiland Menjangan, misschien wel Bali’s beste duikbestemming. Steile wanden (drop-offs), volledig begroeid met harde en zachte koralen en het zicht onderwater is hier uitstekend; soms meer dan 30 meter!

Stel uw rondreis samen »

Landkaart

De volgende stop tijdens deze rondreis is Amed, een plaats aan de noordoostkust. Het snorkelen en duiken vanaf het strand is hier subliem, en de onderwaterwereld heel apart vanwege de zwarte vulkanische bodem. Hoogtepunt van deze regio is het wrak van de U.S.S. Liberty bij Tulamben. Vervolgens naar Candidasa, waar de kleine rotseilandjes voor de kust de beste plek zijn om zwartpunt- en witpunt rifhaaien te bewonderen.

U sluit de rondreis af op Nusa Lembongan, een klein eilandje ten zuidoosten van Bali. Langs de kustlijn van dit eiland en van de nabijgelegen eilanden Nusa Penida en Nusa Ceningan vindt u de grootste verscheidenheid aan duikstekken, met steile wanden, diepe kanalen, de mogelijkheid voor driftduiken en “cleaning stations” voor mantaroggen. En wie weet ziet u zelfs een Mola Mola!

Deze rondreis aanpassen »

  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 : Vertrek uit Amsterdam

Vlucht Amsterdam – Denpasar (eventueel met stopover in o.a. Singapore, Kuala Lumpur, Doha, Dubai of Hong Kong).

Dag 2 : Aankomst op Bali

bij aankomst in Denpasar privé transfer naar uw hotel in Sanur.

Dag 3 : Sanur

Dag ter vrije besteding. Ofschoon Sanur zich in rap tempo heeft ontwikkeld van een slaperig vissersdorpje tot een gezellige kustplaats met een prachtig wit strand, heeft het gelukkig z’n Balinese karakter weten te behouden. Sfeervolle hotels en restaurants liggen vaak direct aan zee en er zijn tal van watersportmogelijkheden zoals zeilen, snorkelen of duiken. De koraalriffen van Sanur liggen even uit de kust, maar een snorkel- of duiktripje ernaartoe is zeker de moeite waard.

Dag 4 : Sanur-Pemuteran

Privé transfer van Sanur naar Pemuteran. De route gaat door het groene binnenland van Bali, met zijn vele rijstterrassen en kratermeren. U komt vroeg in de middag aan, zodat u wellicht nog een eerste duik kunt maken bij de riffen van Pemuteran.

Dag 5-6 : Pemuteran

Duik/Snorkeldagen. Pemuteran is de meest westelijke strandbestemming langs de noordkust van Bali en de riffen bieden uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden. Voor de kust ligt het eilandje Menjangan, wellicht Bali’s beste duikgebied, met prachtige met koraal bedekte steile wanden. Op de plekken met veel stroming aan de oostkant van het eiland heeft u kans op een ontmoeting met een manta of walvishaai. Ook een aanrader is “Secret Bay”, een plek die ideaal is voor “muckdiving”. Hier vindt u onder andere zeepaardjes, ghost pipefish of frogfish.

Dag 7 : Pemuteran-Amed

Privé transfer van Pemuteran naar Amed. De route voert langs prachtige rijsterassen en uitzichten op vulkanen, zoals de Gunung Agung, Bali’s hoogste berg.

Dag 8-9 : Amed

Duik/Snorkeldagen. Amed is een rustig vissersdorpje dat bekend staat als goede duikbestemming. Hier kunt u heerlijk snorkelen vanaf het strand. Voor de kust liggen de prachtige snorkel- en duikplekken. De bodem bestaat hier over het algemeen uit zwart vulkanisch zand, wat een prachtig contrast vormt met de kleurrijke harde en zachte koralen. U kunt hier onder andere lionfish en stonefish tegenkomen, en met een beetje geluk scholen barracuda’s, haaien en andere grote pelagische vissen. Niet ver van Amed ligt Tulamben, bekend om het Amerikaanse wrak U.S.S. Liberty, volledig begroeid met harde en zachte koralen.

Dag 10 : Amed-Candidasa

Transfer naar Candidasa. U komt hier aan het eind van de ochtend aan en als de tijd het toelaat kunt u nog een middagduik maken.

Dag 11 : Candidasa

Duik/Snorkeldag. De duikstekken van Candidasa liggen uit de kust en zijn alleen per boot bereikbaar. Gili Tepekong en Gili Mimpang, twee rotseilandjes, staan bekend om de vele zwartpunt- en witpunt rifhaaien die er voor komen. Het onderwaterlandschap is hier fascinerend, met vele grotten en overhangende rotspartijen.

Dag 12 : Candidasa-Nusa Lembongan

Privé transfer terug naar het zuiden van Bali en vervolgens oversteek per boot naar het eilandje Nusa Lembongan.

Dag 13-15 : Nusa Lembongan

Duik/Snorkeldagen. Nusa Lembongan vormt met Nusa Penida en Nusa Ceningan de drie buureilanden van Bali die door de Badung Strait worden gescheiden. Er is een grote keuze aan verschillende duikstekken, met aflopende koraalriffen, maar ook drop-offs en “pinnacles”. De straat tussen Nusa Ceningan en Nusa Lembongan leent zich uitstekend voor driftduiken en is een geliefde plek van onder andere eagle-rays en Mola Mola’s. Ten zuiden van Nusa Lembongan vindt u bovendien een “cleaning station”, waar het nagenoeg gegarandeerd is dat u een of meerdere mantaroggen ziet. U zult hier nooit een saaie duik maken!

Dag 16 : Vertrek uit Bali

Transfer per boot en auto naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts (eventueel met stopover in o.a. Singapore, Kuala Lumpur, Doha, Dubai of Hong Kong).

Dag 17 : Aankomst in Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Sanur, Inna Sindhu Beach hotel

Het Inna Sindhu Beach hotel ligt midden in Sanur, direct aan zee. Vanwege de gunstige...

Lees meer

Pemuteran, Mimpi Menjangan resort

Het mooie Mimpi Menjangan resort ligt op het noordoostelijke puntje van Bali, verscholen...

Lees meer

Amed, Anda Amed resort

Anda Amed is een kleinschalig boutique hotel, tegen een heuvel aangebouwd met schitterend...

Lees meer

Candidasa, Tjendana villas Nirwana resort

Tjendana villas Nirwana resort is een ideale plek voor wie wil genieten van rust, goed eten...

Lees meer

Sanur

Sanur is een gezellige kustplaats met een prachtig wit strand en heeft haar Balinese karakter weten te behouden.

Lees meer

Pemuteran

Pemuteran is een rustige strandbestemming aan de noordwestkust van Bali, vlakbij het Bali Barat National Park.

Lees meer

Amed en Tulamben

Amed is een rustig vissersdorpje gelegen aan de oostkust van Bali. Voor de kust liggen de mooiste snorkel- en duikplekken. Bij helder weer heeft u vanuit Amed prachtig uitzicht over de hoogste berg van Bali; de Gunung Agung. Amed heeft daarnaast samen met Candidasa het mooiste achterland van Bali en is uitstekend geschikt als uitvalsbasis voor dagtochtjes in de omgeving.

Tulamben is eveneens een klein vissersdorpje gelegen aan de oostkust, iets ten noorden van Amed. Het is een van de beste en bekendste duikstekken van Bali vanwege de kleurrijke en afwisselende onderwaterwereld. U kunt hier onder andere schitterend duiken en snorkelen bij het Liberty scheepswrak, een rijk begroeid scheepswrak wat vrij dichtbij het wateroppervlak is gelegen.

 

Meer informatie rondreis Bali »

Lees meer

Candidasa

Candidasa is een vriendelijk kustplaatsje in het noordoosten van Bali. In het groene en heuvelachtige achterland liggen kleine dorpjes waar zelden toeristen komen en waar u kennis maakt met het traditionele Bali. Vanuit Candidasa kunt u excursies maken naar de hindoeïstische Besakih tempel, het duikplaatsje Amed, het traditionele Bali Aga dorpje Tenganan, de Goa Lawah grotten en de tempel van Ujung. Een prachtige tocht door de heuvels voert naar het koninklijke waterpaleis van Tirtagangga, omgeven door groene rijstterrassen. Vlakbij Candidasa ligt tevens een klein strandje, plaatselijk bekend als White Sandy Beach. Dit is het mooiste strand van de omgeving, waar u heerlijk kunt relaxen en zwemmen.

 

Meer informatie rondreis Bali »

Lees meer

Nusa Lembongan

Nusa Lembongan vormt met Nusa Penida en Nusa Ceningan de drie buureilanden van Bali die door de Badung Strait worden afgescheiden. Nusa Lembongan is ongeveer 4 km. lang en 2 km. breed. Het eiland leent zich met haar witte stranden en helder water uitstekend voor snorkel- en duikactiviteiten. Vanuit de Jungut Batu baai heeft u de mooiste zonsondergangen. Daarnaast staan Mushroom Bay, Dream Beach en Sunset Beach bekend om hun prachtige rotsformaties en gezellige restaurantjes aan zee.

 

Meer informatie rondreis Bali »

Lees meer

Sanur, Inna Sindhu Beach hotel

Het Inna Sindhu Beach hotel ligt midden in Sanur, direct aan zee. Vanwege de gunstige...

Lees meer

Pemuteran, Mimpi Menjangan resort

Het mooie Mimpi Menjangan resort ligt op het noordoostelijke puntje van Bali, verscholen...

Lees meer

Amed, Anda Amed resort

Anda Amed is een kleinschalig boutique hotel, tegen een heuvel aangebouwd met schitterend...

Lees meer

Candidasa, Tjendana villas Nirwana resort

Tjendana villas Nirwana resort is een ideale plek voor wie wil genieten van rust, goed eten...

Lees meer

Sanur

Sanur is een gezellige kustplaats met een prachtig wit strand en heeft haar Balinese karakter weten te behouden.

Lees meer

Pemuteran

Pemuteran is een rustige strandbestemming aan de noordwestkust van Bali, vlakbij het Bali Barat National Park.

Lees meer

Amed en Tulamben

Amed is een rustig vissersdorpje gelegen aan de oostkust van Bali. Voor de kust liggen de mooiste snorkel- en duikplekken. Bij helder weer heeft u vanuit Amed prachtig uitzicht over de hoogste berg van Bali; de Gunung Agung. Amed heeft daarnaast samen met Candidasa het mooiste achterland van Bali en is uitstekend geschikt als uitvalsbasis voor dagtochtjes in de omgeving.

Tulamben is eveneens een klein vissersdorpje gelegen aan de oostkust, iets ten noorden van Amed. Het is een van de beste en bekendste duikstekken van Bali vanwege de kleurrijke en afwisselende onderwaterwereld. U kunt hier onder andere schitterend duiken en snorkelen bij het Liberty scheepswrak, een rijk begroeid scheepswrak wat vrij dichtbij het wateroppervlak is gelegen.

 

Meer informatie rondreis Bali »

Lees meer

Candidasa

Candidasa is een vriendelijk kustplaatsje in het noordoosten van Bali. In het groene en heuvelachtige achterland liggen kleine dorpjes waar zelden toeristen komen en waar u kennis maakt met het traditionele Bali. Vanuit Candidasa kunt u excursies maken naar de hindoeïstische Besakih tempel, het duikplaatsje Amed, het traditionele Bali Aga dorpje Tenganan, de Goa Lawah grotten en de tempel van Ujung. Een prachtige tocht door de heuvels voert naar het koninklijke waterpaleis van Tirtagangga, omgeven door groene rijstterrassen. Vlakbij Candidasa ligt tevens een klein strandje, plaatselijk bekend als White Sandy Beach. Dit is het mooiste strand van de omgeving, waar u heerlijk kunt relaxen en zwemmen.

 

Meer informatie rondreis Bali »

Lees meer

Nusa Lembongan

Nusa Lembongan vormt met Nusa Penida en Nusa Ceningan de drie buureilanden van Bali die door de Badung Strait worden afgescheiden. Nusa Lembongan is ongeveer 4 km. lang en 2 km. breed. Het eiland leent zich met haar witte stranden en helder water uitstekend voor snorkel- en duikactiviteiten. Vanuit de Jungut Batu baai heeft u de mooiste zonsondergangen. Daarnaast staan Mushroom Bay, Dream Beach en Sunset Beach bekend om hun prachtige rotsformaties en gezellige restaurantjes aan zee.

 

Meer informatie rondreis Bali »

Lees meer

Recensies

87 mensen beoordelen Rama Tours Holland gemiddeld met een 9.1  / 10