Rama Tours

Vakantie Australië

Australië, letterlijk het ‘Zuidland’ is één van de meest fascinerende en spectaculaire plekken op aarde. Het is een jonge staat, maar ook een land waar de oudste cultuur, die van de aboriginals, nog steeds aanwezig is. De aantrekkingskracht van Australië is niet alleen het prachtige landschap, maar ook de heerlijk ontspannen leefstijl en de frisse lucht in combinatie met voedsel en wijn van wereldklasse en een overvloed aan zon.

 

Bekijk onze voorbeeldreizen voor Australie »

Reisvoorstel aanvragen »

Australië: land vol contrasten

Aan de zuidwestkust vindt u moderne steden als Perth, Melbourne en Adelaide en één van ’s werelds mooiste kustwegen, the Great Ocean Road, met adembenemende uitzichten en de beroemde twaalf apostelen, indrukwekkende rotsformaties in zee.

Het roodkleurige centrum, de ‘outback’ wordt ook wel het spirituele hart van Australië genoemd met als hoogtepunt het door de Aboriginals vereerde Ayer’s Rock, de grootste monoliet ter wereld.

De outback is een uitgestrekt landschap met gigantische monolieten, ruige rotsachtige spelonken, bizarre termiethopen, wouden met spookachtige gombomen en adembenemende zonsondergangen.

In nationale parken als de Blue Mountains leven kangoeroes en koala’s. Het uitgestrekte Kakadu National Park is één van de meest bijzondere gebieden van Australië: er zijn schitterende watervallen, rotsplateaus, billabongs en rode rotswanden. Ook is er de beroemde rotskunst van de Aboriginals te zien

De bekendste stad van Australië is Sydney. Hier vindt u het beroemde Opera House, de Sydney Harbour Bridge, Darling Harbour en het befaamde Bondi Beach.

De tropische Whitsundays Islands zijn prachtig om per zeilboot te verkennen. Het mooist is het paradijselijke Whitehaven Beach, dat vanwege zijn hagelwitte zand en kristalheldere water in de top tien van mooiste stranden ter wereld staat.

De Gold Coast is de uitgelezen plek om te leren surfen. De kosmopolitische stad Brisbane, gelegen aan de oostkust, is harmonisch verweven met de natuurlijke omgeving. Het unieke Frasier Island is het grootste zandeiland ter wereld. Hier kunt u per jeep over kilometers strand rijden, zwemmen in helderblauwe meren en zonnen op witte zandstranden omringd door een uitbundige natuur.

Vanuit de gezellige kustplaats Cairns kunt u het beroemde Great Barrier Reef verkennen: het grootste koraalrif ter wereld en het leefgebied van kleurrijke vissen, schildpadden, dolfijnen en haaien.

Australië kunt u het beste op eigen initiatief verkennen. Wij verzorgen voor u de vluchten, hotels, auto- of camperhuur en stellen in overleg met u de gewenste reisroute samen.

 

Bekijk onze voorbeeldreizen voor Australie »

Reisvoorstel aanvragen »

Landkaart Australië

Praktische informatie

Visuminformatie

Een visum is verplicht voor iedereen die naar Australië reist, ongeacht de leeftijd. Australië werkt met de zogenaamde Electronic Travel Authority (ETA), een elektronisch visum dat geldig is voor een verblijf van maximaal 3 maanden en is maximaal 1 jaar geldig na datum van aanvraag. U kunt dit visum online aanvragen op de volgende website:

https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/evisitor-651 

Een veilige marge is om uw visum een maand voor vertrek te regelen. Met dit visum kunt u zo vaak Australië in en uit reizen en mag u elke keer maximaal 3 maanden blijven. Wilt u in Australië werken of langer blijven dan 3 maanden aaneengesloten, dan zult u een ander visum moeten aanvragen.

Vaccinaties

Voor Australië zijn geen vaccinaties vereist, zolang u direct naar Australië vliegt. Het is in alle opzichten een modern land, waar ook de medische voorzieningen goed geregeld zijn. Ondanks dat er voor Australië geen vaccinaties vereist zijn adviseren wij u echter uw huisarts of de GG & GD te raadplegen. U kunt ook meer informatie inwinnen via de vaccinatielijn: 0900-9584 of via de website http://www.gezondopreis.nl/.

Kleding

We adviseren u zowel luchtige kleding mee te nemen als wat dikkere/ warmere kleding en eveneens een windjack. Vanwege de immense omvang van het land kunnen de verschillen namelijk redelijk groot zijn. Het zal echter niet snel heel warm of erg koud zijn (tenzij u in de ‘outback’ verblijft waar het ’s nachts behoorlijk kan afkoelen, terwijl het overdag behoorlijk heet kan zijn). Meerdere laagjes kleding is erg geschikt zodat u meerdere kledingstukken voor verschillende temperaturen kunt gebruiken. Zorg ook voor goede (wandel)schoenen.

Taal

De officiële taal in Australië is het Engels.

Telefonie & internet

Het meest handige is om bij aankomst in Australië een simkaart te kopen en/of een goedkope prepaid telefoon. Het is ook mogelijk om een telefoonkaart te kopen waarmee u tegen een laag tarief naar Nederland kunt bellen. Verder is er tegenwoordig in de meeste hotels draadloos internet aanwezig.

Verzekeringen

Wanneer u een mooie reis heeft geboekt of wilt gaan boeken is het natuurlijk verstandig om een goede verzekering af te sluiten. U wilt tenslotte onbezorgd op reis! Er zijn twee soorten verzekeringen: de reisverzekering en de annuleringsverzekering. Met de reisverzekering bent u goed verzekerd tegen bijvoorbeeld de kosten van opname in een (duur) ziekenhuis of kliniek in het buitenland of tegen repatriëring van u en uw reisgenoten na een ongeval of ziekte. De annuleringsverzekering vergoedt uw annuleringskosten in geval u de reis voor vertrek moet annuleren. Deze verzekering vergoedt ook de reeds door u voldane reissom, indien u plotseling naar huis moet terugkeren. Rama Tours Holland werkt samen met één van de beste reisverzekeraars van Nederland: De Europeesche Verzekeringen. Deze maatschappij hanteert gunstige voorwaarden en kent een uitstekende service!

Kortlopende- of doorlopende verzekering

De kortlopende verzekering geldt voor de duur van één vakantie, terwijl u de doorlopende verzekeringen voor minimaal 1 jaar afsluit waarmee elke vakantie tijdens dat jaar gelijk is verzekerd. Indien u vaker in een jaar op vakantie gaat of een duurdere reis onderneemt, is het vaak verstandig om een doorlopende reis- of annuleringsverzekering af te sluiten. Bovendien zijn kinderen bij een doorlopende reisverzekering tot 5 jaar GRATIS en blijvend tot 27 jaar (ook uitwonend) voor een geringe toeslag meeverzekerd! Bij de Europeesche kunt u een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten voor reissommen tot maximaal €1.500 of maximaal €3.000 per persoon. De doorlopende annuleringsverzekering tot maximaal €3.000 is alleen mogelijk in combinatie met een doorlopende reisverzekering. Bij hogere reissommen kunt u het verschil kortlopend bijverzekeren

Reisverzekering

Met een goede reisverzekering gaat u onbezorgd en goed voorbereid op vakantie. U kunt kiezen tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Zo kunt u zelf bepalen welke verzekering het best bij u past. Een reisverzekering bestaat standaard uit de basisdekking. Heeft u bijvoorbeeld onverwachte reiskosten, of maakt u iets stuk in de hotelkamer dan bent u hiervoor verzekerd. Daarnaast kunt u de basisdekking uitbreiden en onder meer rechtsbijstand, ongevallen en geneeskundige kosten meeverzekeren zodat u ten allen tijden goed verzekerd bent tegen bijvoorbeeld de kosten van opname in een (duur) ziekenhuis in het buitenland, of tegen repatriëring van u en uw reisgenoten na een ongeval of ziekte.

Annuleringsverzekering

Behalve een reisverzekering is ook een annuleringsverzekering erg belangrijk. Het zal u maar gebeuren dat de door u geboekte reis niet door kan gaan, of dat u de reis vroegtijdig dient te beëindigen. Met een annuleringsverzekering zijn zowel de kosten voor annulering als de eventuele ongebruikte reisdagen verzekerd. Daarbij kunt u de annuleringsverzekering uitbreiden met de allrisk-annulering en een verzekering voor de (zaak)waarnemer:

Allrisk-annuleringsverzekering
Bij de allrisk annuleringsverzekering kunt u zelf bepalen om welke reden u uw vakantie annuleert. In dit geval kunt u niet alleen beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag u zelf bepalen om welke reden u liever niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld als u toch die nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen, of wanneer uw beste vriend(in) ziek is. Voor deze extra annuleringsredenen krijgt u 75% van uw annuleringskosten vergoed. Voor uitzonderingen verwijzen wij u door naar de voorwaarden.

  • WAARNEMER

Indien u een waarnemer meeverzekert en hij of zij overkomt iets waardoor u de reis dient te annuleren of vroegtijdig dient af te breken, krijgt u de ongebruikte reisdagen en kosten voor annulering vergoed.

Verzekering voor afkoop eigen risico
Dit product verzekert het eigen risico in het geval van cascoschades bij huur van een auto, motor, camper of caravan en biedt daarnaast dekking voor door het verhuurbedrijf uitgesloten cascoschades.

NB: Indien u al in het bezit bent van een doorlopende annuleringsverzekering
Als u reeds een doorlopende annuleringsverzekering heeft, let u dan goed op de maximaal verzekerde reissom per persoon. Meestal bedraagt deze € 1.250 of € 1.500. Rama Tours Holland kan het verschil tussen de totale reissom en het maximaal verzekerd bedrag voor u bijverzekeren op een aflopende annuleringsverzekering. Uiteraard kan Rama Tours Holland ook een offerte voor u uitbrengen om uw verzekering op maat bij de Europeesche onder te brengen tegen een scherpe premie, of zelfs een topdekking voor u regelen waarmee u de meest complete reisverzekering heeft die u zich maar kan wensen!

e premie, of zelfs een topdekking voor u regelen waarmee u de meest complete reisverzekering heeft die u zich maar kan wensen!

Paspoort

Uw paspoort dient bij aankomst in Australie nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Belgische reizigers dienen te beschikken over een internationale reispas. Tevens adviseren wij u om een kopie van het paspoort mee te nemen of naar uzelf te mailen. Bij verlies of diefstal kan dit erg handig zijn. Indien uw paspoort is gestolen of zoekgeraakt, dient u een nieuw reisdocument aan te vragen bij de Nederlandse ambassade in Canberra of het Nederlandse consulaat in Sydney of Perth. Voor de resterende periode van uw verblijf kunt u gebruik maken van een noodpaspoort. Vergeet echter niet om ter plaatse een verklaring van vermissing in te vullen en/of aangifte van diefstal te doen. 

Geldzaken

Munteenheid

De nationale munteenheid in Australië is de Australische Dollar. Voor 1 Euro krijgt u ongeveer 1,50 AUD.

Pinnen

U kunt prima geld uit de geldautomaten halen, waardoor het niet perse noodzakelijk is contant geld mee te nemen. U vindt de geldautomaten op de luchthavens en sowieso in de grotere plaatsen. Tevens vindt u regelmatig geldautomaten in supermarkten. Wij raden u echter aan om een kleine hoeveelheid contant geld in Euro’s of Dollars mee te nemen. (let op: biljetten zonder scheuren, zonder vouwen en volledig onbeschreven Dollars mogen niet ouder zijn dan seriejaar 1999). Deze kunt u makkelijk wisselen bij hotels, postkantoren en banken.

Credit Card

Overal in Australië worden credit cards geaccepteerd. Hou er rekening mee dat u in de outback waarschijnlijk niet met een credit card kan betalen. In dat geval is het handig om contant geld op zak te hebben.

Fooi

Als het op fooien aan komt geldt in Australië hetzelfde als bij ons in Nederland. Het is niet verplicht maar wordt wel gewaardeerd.

Tijd

In onze wintermaanden (november t/m maart) is in het westen van Australië is het 7 uur later dan in Nederland. In South Australia en The Northern Territory is het 9,5 uur later. En in New South Wales, Australian Capital Territory, Victoria, Tasmanië en Queensland 9 uur later.

Als het in Nederland zomertijd is (april t/m oktober), trek je een uur van het tijdsverschil af. In Australië geldt ook een zomertijd. Deze is echter niet gelijk met onze zomertijd. Als het in Australië zomertijd is, reken je een uur bij het tijdsverschil. Om het nog ingewikkelder te maken, gelden er in de diverse delen van Australië verschillende  zomertijden. In New South Wales, Australian Capital Territory, Victoria en South Australia duurt de zomertijd van eind oktober tot eind maart. In Tasmanië duurt de zomertijd van begin oktober tot eind maart. In Northern Territory, West Australië en Queensland is er geen sprake van zomertijd.

StaatNederlandse zomertijdNederlandse wintertijd
Northern Territory7,5 uur later9,5 uur later
Queensland8 uur later9 uur later
South Australia7,5 uur later9,5 uur later
Victoria en New South Wales8 uur later9 uur later
West Australia6 uur later7 uur later

Elektriciteit

Het voltage in Australië is 240/50 Volt en daarom geschikt voor Nederlandse apparatuur. De stopcontacten zijn doorgaans echter geschikt voor 3-polige stekkers, neem dus een universele wereldstekker mee voor het gebruik van uw elektrische apparaten.

Beste reistijd

In principe kunt u het hele jaar door Australië bezoeken. De seizoenen in Australië zijn tegenovergesteld aan die van ons in Europa. Tijdens onze zomermaanden is het daar winter en in onze winter is het daar zomer. De beste reistijd is dan ook van december tot en maart. Dit betekent wel dat deze periode duurder en drukker is dan de overige maanden. De Australiërs hebben hun grote zomervakantie in december en gaan dan zelf ook op pad. Voor het noorden geldt dat de beste reistijd van mei t/m november is (droge periode), in het zuidoosten is de beste reistijd van september t/m december en voor een trip naar de outback is het voor- en najaar de beste periode. Van november t/m maart wordt afgeraden om in zee te zwemmen vanwege ‘stingers’, giftige kwallen.

Heeft u vragen, of wilt u een van onze specialisten spreken? Neem dan gerust contact op via: 020 - 673 47 73

Noosa, Breakfree International Hotel | Rama Tours

Noosa, Breakfree International Hotel

Een familie vriendelijk resort waar u een heerlijke verblijf zult beleven, gelegen aan de Sunshine Coast. Op de top van de Noosa heuvel, ligt het Breakfree hotel nabij Hastings Street, Noosa’s strand en Noosa Nationaal Park.

 

Kamers

Het Breakfree resort bestaat uit diverse type appartementen, variërend van studio’s tot 2 kamer appartementen. U kunt in de appartementen zelf koken en een heerlijk ontbijt samenstellen.

 

Faciliteiten

De appartementen hebben zicht op de tropische tuin en allen beschikken ze over een balkon, keuken en was faciliteiten. Op het terrein is zwembad en een spa met sauna.

 

Meer informatie rondreis Australië »

Lees meer
Sydney, Harbour Rocks hotel | Rama Tours

Sydney, Harbour Rocks hotel

In het hart van Sydney vindt u het boutique hotel Harbour Rocks. Een kleinschalig en intiem hotel, in het historische deel van het Rocks district. Vanuit het hotel kunt u de bruisende stad Sydney op uw gemak verkennen. Op een korte wandelafstand, vindt u de bekende Harbour Bridge en het Operahouse.

 

Kamers

Het hotel biedt 59 diverse type kamers en voelt aan als een echte thuishaven. Na een drukke dag in de stad, biedt het Harbour Rocks hotel alle comfort. De kamers zijn modern en stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien.

 

Faciliteiten

Alle kamers zijn voorzien van de laatste moderne technieken, zoals highspeed internet, LED televisie, airconditioning en koffie- en thee faciliteiten. Verder biedt het hotel een sfeervol restaurant en wijnbar waar het na een inspannende dag goed toeven is.

 

Meer informatie rondreis Australië »

Lees meer
Rockhampton, Travelodge | Rama Tours

Rockhampton, Travelodge

Een goed verzorgd hotel, in het centrum van Rockhampton. Vanuit het hotel heeft u zicht op de Fitzroy rivier. Op vijf minuten rijden met de auto vindt u het vertrekpunt naar Great Keppel Island.

 

Kamers

Alle 74 kamers beschikken over airconditioning en een eigen badkamer. De kamers zijn gebruikelijk ingericht en bieden voldoende ruimte.

 

Faciliteiten

In het Riverside restaurant kunt u genieten van het ontbijt en diner. Ook biedt het zwembad de nodige ontspanning.

 

Meer informatie rondreis Australië »

Lees meer
Adelaide | Rama Tours

Adelaide

Adelaide is de hoofdstad van South West Australia en is de vijfde stad van Australië, maar klein genoeg om alles te voet te ontdekken. De stad heeft vele kerken en mooi aangelegde groene parken om heerlijk te vertoeven. Bij de wijk Glenelg ligt een prachtig strand, makkelijk te bereiken per tram. In de omgeving kunt u o.a. een bezoek brengen aan het beroemde wijngebied de Barossa Valley, aan Flinders Ranges in outback en aan Kangaoroo Island voor de kust van Adelaide. Boten naar dit eiland vertrekken vanaf Cape Jervis en doen er ca. 3 kwartier over. Op het eiland is geen openbaar vervoer aanwezig.

Meer informatie rondreis Australië »

Lees meer
Blue Mountains | Rama Tours

Blue Mountains

Niet ver van Sydney, op ca. 150 km afstand, vindt u het mooie Blue Mountains National Park, dat staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Hier vindt u een oase van rust en geniet u van regenwoud, watervallen, machtige rotspartijen, diepe valleien en eucalyptus bossen. In het park vindt u diverse uitzichtpunten waar u kunt genieten van schitterende vergezichten. In dit park kunt u diverse wandelingen maken, maar u kunt het park ook ter paard verkennen, gaan mountainbiken, abseilen, rotsbeklimmen en grotten verkennen. U kunt er een dagtrip van maken, maar om het park goed te verkennen is het een aanrader om hier te overnachtingen in één van de accommodaties die u hier vindt.

Meer informatie rondreis Australië »

Lees meer
Brisbane en Fraser Island | Rama Tours

Brisbane en Fraser Island

De Gold Coast is de uitgelezen plek om te leren surfen. De kosmopolitische stad Brisbane, gelegen aan de oostkust, is harmonisch verweven met de natuurlijke omgeving. De stad ligt aan de Brisbane River en de omgeving biedt diverse leuke uitstapjes, zoals Moreton Bay. Hier vindt u mooie baaien en worden regelmatig dolfijnen, walvissen en schilpadden gespot!

 

Zes uur ten noorden van Brisbane ligt het unieke Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld. Hier kunt u meerdaagse tochten maken over dit schitterende eiland. U slaapt in tenten en maakt zelf uw eten klaar. Per jeep rijdt u kilometers over het strand, zwemt u in helderblauwe meren en kunt u zonnen op de witte zandstranden. Onderweg kunt u dingo’s en kangoeroes tegen komen en in zee ziet u schildpadden en dolfijnen.

Meer informatie rondreis Australië »

Lees meer
Cairns en het Great Barrier Reef | Rama Tours

Cairns en het Great Barrier Reef

Cairns ligt in het noordoosten van Australie en biedt vele mogelijkheden om dit gebied te verkennen. Er valt hier veel te zien en te doen en heeft diverse bezienswaardigheden. Cairns zelf is een gezellige kustplaats in een tropisch gebied. Vanuit Cairns kunt u het wereldberoemde Great Barrier Reef verkennen. Dit is het grootste koraalrif ter wereld en het leefgebied van kleurrijke vissen, schilpadden, dolfijnen en haaien. U kunt mee met diverse boten om vervolgens aan te meren en al snorkelend deze magische onderwaterwereld te verkennen.

Meer informatie rondreis Australië »

Lees meer
Cape Tribulation | Rama Tours

Cape Tribulation

Cape Tribulation ligt ca. 150 km ten noorden van Cairns. Hier komen 2 unieke gebieden samen, namelijk het Great Barrier Reef en Daintree Rainforest. U vindt u hier een unieke flora en fauna, zoals krokodillen, slangen en de kasuaris, een grote loopvogel. In het park kunt u wandelingen maken, paardrijden door het regenwoud en langs het strand, snorkelen in het Great Barrier Reef, zeekayaken en tochten per 4-wheel drive maken.

Meer informatie rondreis Australië »

Lees meer
Darwin en Kakadu National Park | Rama Tours

Darwin en Kakadu National Park

Het kustplaatsje Darwin ligt helemaal in het noorden van The Northern Terrority. Het is een gemoedelijk stadje en een goede uitvalsbasis voor diverse highlights in de omgeving. In Darwin zelf kunt u een bezoek brengen aan de Mindil Beach Sunset Market, een zeiltocht maken in de haven van Darwin en verder naar de Tiwi Islands.

 

Het uitgestrekte Kakadu National Park is één van de meest bijzondere gebieden van Australië: er zijn schitterende watervallen, rotsplateaus, billabongs en rode rotswanden. Ook is er de beroemde rotskunst van de Aboriginals te zien. Met een lokale gids kunt u dit park bezoeken of met uw eigen auto. In het park leven vele dieren zoals (zeer grote) krokodillen en kangoeroes. Vanaf Darwin is het ca. 2 uur rijden naar dit park.

Meer informatie rondreis Australië »

Lees meer
Melbourne | Rama Tours

Melbourne

De bruisende stad Melbourne ligt in de staat Victoria en is tevens de hoofdstad van deze staat. Het is een zeer gemoedelijke stad met een mix van Victoriaanse rijtjeshuizen en koloniale panden en het doet Europees aan. Hotspots in de stad zijn o.a. Federation Square en Centre Place. Hier vindt u vele restaurants, bars, theaters en kunt u heerlijk winkelen. De mooiste kerk vindt u in het centrum bij Flinders Street en Swanston Street. Wilt u een heerlijk dagje vertoeven aan het strand, ga dan naar het gezellige St. Kilda, een voorstad van Melbourne. Verder wordt in Melbourne jaarlijks het tennistoernooi The Australian Open georganiseerd. Het toernooi vindt altijd plaats in januari. Mocht u hier dus zijn in deze periode, dan is dit zeker een bezoekje waard!

Meer informatie rondreis Australië »

Lees meer
Noosa, Breakfree International Hotel | Rama Tours

Noosa, Breakfree International Hotel

Een familie vriendelijk resort waar u een heerlijke verblijf zult beleven, gelegen aan de Sunshine Coast. Op de top van de Noosa heuvel, ligt het Breakfree hotel nabij Hastings Street, Noosa’s strand en Noosa Nationaal Park.

 

Kamers

Het Breakfree resort bestaat uit diverse type appartementen, variërend van studio’s tot 2 kamer appartementen. U kunt in de appartementen zelf koken en een heerlijk ontbijt samenstellen.

 

Faciliteiten

De appartementen hebben zicht op de tropische tuin en allen beschikken ze over een balkon, keuken en was faciliteiten. Op het terrein is zwembad en een spa met sauna.

 

Meer informatie rondreis Australië »

Lees meer
Sydney, Harbour Rocks hotel | Rama Tours

Sydney, Harbour Rocks hotel

In het hart van Sydney vindt u het boutique hotel Harbour Rocks. Een kleinschalig en intiem hotel, in het historische deel van het Rocks district. Vanuit het hotel kunt u de bruisende stad Sydney op uw gemak verkennen. Op een korte wandelafstand, vindt u de bekende Harbour Bridge en het Operahouse.

 

Kamers

Het hotel biedt 59 diverse type kamers en voelt aan als een echte thuishaven. Na een drukke dag in de stad, biedt het Harbour Rocks hotel alle comfort. De kamers zijn modern en stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien.

 

Faciliteiten

Alle kamers zijn voorzien van de laatste moderne technieken, zoals highspeed internet, LED televisie, airconditioning en koffie- en thee faciliteiten. Verder biedt het hotel een sfeervol restaurant en wijnbar waar het na een inspannende dag goed toeven is.

 

Meer informatie rondreis Australië »

Lees meer
Rockhampton, Travelodge | Rama Tours

Rockhampton, Travelodge

Een goed verzorgd hotel, in het centrum van Rockhampton. Vanuit het hotel heeft u zicht op de Fitzroy rivier. Op vijf minuten rijden met de auto vindt u het vertrekpunt naar Great Keppel Island.

 

Kamers

Alle 74 kamers beschikken over airconditioning en een eigen badkamer. De kamers zijn gebruikelijk ingericht en bieden voldoende ruimte.

 

Faciliteiten

In het Riverside restaurant kunt u genieten van het ontbijt en diner. Ook biedt het zwembad de nodige ontspanning.

 

Meer informatie rondreis Australië »

Lees meer
Adelaide | Rama Tours

Adelaide

Adelaide is de hoofdstad van South West Australia en is de vijfde stad van Australië, maar klein genoeg om alles te voet te ontdekken. De stad heeft vele kerken en mooi aangelegde groene parken om heerlijk te vertoeven. Bij de wijk Glenelg ligt een prachtig strand, makkelijk te bereiken per tram. In de omgeving kunt u o.a. een bezoek brengen aan het beroemde wijngebied de Barossa Valley, aan Flinders Ranges in outback en aan Kangaoroo Island voor de kust van Adelaide. Boten naar dit eiland vertrekken vanaf Cape Jervis en doen er ca. 3 kwartier over. Op het eiland is geen openbaar vervoer aanwezig.

Meer informatie rondreis Australië »

Lees meer
Blue Mountains | Rama Tours

Blue Mountains

Niet ver van Sydney, op ca. 150 km afstand, vindt u het mooie Blue Mountains National Park, dat staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Hier vindt u een oase van rust en geniet u van regenwoud, watervallen, machtige rotspartijen, diepe valleien en eucalyptus bossen. In het park vindt u diverse uitzichtpunten waar u kunt genieten van schitterende vergezichten. In dit park kunt u diverse wandelingen maken, maar u kunt het park ook ter paard verkennen, gaan mountainbiken, abseilen, rotsbeklimmen en grotten verkennen. U kunt er een dagtrip van maken, maar om het park goed te verkennen is het een aanrader om hier te overnachtingen in één van de accommodaties die u hier vindt.

Meer informatie rondreis Australië »

Lees meer
Brisbane en Fraser Island | Rama Tours

Brisbane en Fraser Island

De Gold Coast is de uitgelezen plek om te leren surfen. De kosmopolitische stad Brisbane, gelegen aan de oostkust, is harmonisch verweven met de natuurlijke omgeving. De stad ligt aan de Brisbane River en de omgeving biedt diverse leuke uitstapjes, zoals Moreton Bay. Hier vindt u mooie baaien en worden regelmatig dolfijnen, walvissen en schilpadden gespot!

 

Zes uur ten noorden van Brisbane ligt het unieke Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld. Hier kunt u meerdaagse tochten maken over dit schitterende eiland. U slaapt in tenten en maakt zelf uw eten klaar. Per jeep rijdt u kilometers over het strand, zwemt u in helderblauwe meren en kunt u zonnen op de witte zandstranden. Onderweg kunt u dingo’s en kangoeroes tegen komen en in zee ziet u schildpadden en dolfijnen.

Meer informatie rondreis Australië »

Lees meer
Cairns en het Great Barrier Reef | Rama Tours

Cairns en het Great Barrier Reef

Cairns ligt in het noordoosten van Australie en biedt vele mogelijkheden om dit gebied te verkennen. Er valt hier veel te zien en te doen en heeft diverse bezienswaardigheden. Cairns zelf is een gezellige kustplaats in een tropisch gebied. Vanuit Cairns kunt u het wereldberoemde Great Barrier Reef verkennen. Dit is het grootste koraalrif ter wereld en het leefgebied van kleurrijke vissen, schilpadden, dolfijnen en haaien. U kunt mee met diverse boten om vervolgens aan te meren en al snorkelend deze magische onderwaterwereld te verkennen.

Meer informatie rondreis Australië »

Lees meer
Cape Tribulation | Rama Tours

Cape Tribulation

Cape Tribulation ligt ca. 150 km ten noorden van Cairns. Hier komen 2 unieke gebieden samen, namelijk het Great Barrier Reef en Daintree Rainforest. U vindt u hier een unieke flora en fauna, zoals krokodillen, slangen en de kasuaris, een grote loopvogel. In het park kunt u wandelingen maken, paardrijden door het regenwoud en langs het strand, snorkelen in het Great Barrier Reef, zeekayaken en tochten per 4-wheel drive maken.

Meer informatie rondreis Australië »

Lees meer
Darwin en Kakadu National Park | Rama Tours

Darwin en Kakadu National Park

Het kustplaatsje Darwin ligt helemaal in het noorden van The Northern Terrority. Het is een gemoedelijk stadje en een goede uitvalsbasis voor diverse highlights in de omgeving. In Darwin zelf kunt u een bezoek brengen aan de Mindil Beach Sunset Market, een zeiltocht maken in de haven van Darwin en verder naar de Tiwi Islands.

 

Het uitgestrekte Kakadu National Park is één van de meest bijzondere gebieden van Australië: er zijn schitterende watervallen, rotsplateaus, billabongs en rode rotswanden. Ook is er de beroemde rotskunst van de Aboriginals te zien. Met een lokale gids kunt u dit park bezoeken of met uw eigen auto. In het park leven vele dieren zoals (zeer grote) krokodillen en kangoeroes. Vanaf Darwin is het ca. 2 uur rijden naar dit park.

Meer informatie rondreis Australië »

Lees meer
Melbourne | Rama Tours

Melbourne

De bruisende stad Melbourne ligt in de staat Victoria en is tevens de hoofdstad van deze staat. Het is een zeer gemoedelijke stad met een mix van Victoriaanse rijtjeshuizen en koloniale panden en het doet Europees aan. Hotspots in de stad zijn o.a. Federation Square en Centre Place. Hier vindt u vele restaurants, bars, theaters en kunt u heerlijk winkelen. De mooiste kerk vindt u in het centrum bij Flinders Street en Swanston Street. Wilt u een heerlijk dagje vertoeven aan het strand, ga dan naar het gezellige St. Kilda, een voorstad van Melbourne. Verder wordt in Melbourne jaarlijks het tennistoernooi The Australian Open georganiseerd. Het toernooi vindt altijd plaats in januari. Mocht u hier dus zijn in deze periode, dan is dit zeker een bezoekje waard!

Meer informatie rondreis Australië »

Lees meer
Sydney | Rama Tours

Sydney

De bekendste stad van Australië is Sydney. Deze heerlijke stad heeft ontzettend veel te bieden. Geniet van de vele prachtige stranden, zoals het beroemde Bondi Beach. Andere bezienswaardigheden zijn natuurlijk het beroemde Operah House, de Sydney Harbour Bridge en Darling Harbour.

Meer informatie rondreis Australië »

Lees meer
The Great Ocean Road | Rama Tours

The Great Ocean Road

The Great Ocean Road is één van ’s werelds mooiste kustwegen en is 240 km lang. Het biedt adembenemende uitzichten en de beroemde twaalf apostelen, indrukwekkende rotsformaties in zee. Eigenlijk zijn dit er nooit 12 geweest maar 9 en tien jaar geleden is een van de ‘apostelen’ ingestort waardoor er nu nog maar acht staan! Andere bezienswaardigheden die u tijdens deze route kunt zien zijn o.a. het stadje Torquay, het walhalla voor surfers, Apolla Bay en Moonlight Head.

Meer informatie rondreis Australië »

Lees meer
The Outback: Ayer's Rock, The Olgas en Kings Canyon | Rama Tours

The Outback: Ayer's Rock, The Olgas en Kings Canyon

De outback is een uitgestrekt landschap met gigantische monolieten, ruige rotsachtige spelonken, bizarre termiethopen, wouden met spookachtige gombomen en adembenemende zonsondergangen.

 

Het roodkleurige centrum, de ‘outback’ wordt ook wel het spirituele hart van Australië genoemd met als hoogtepunt het door de Aboriginals vereerde Ayer’s Rock, met 348 meter hoog de grootste monoliet ter wereld. De Aboriginals noemen de monoliet ‘Uluru’. Er is de mogelijkheid om de Ayer’s Rock te beklimmen, maar de Aboriginals hebben dit liever niet omdat het voor hen een heilige plek is. De beste momenten om Uluru te bezoeken zijn heel vroeg in de ochtend of aan het begin van de avond wanneer de zon ondergaat. Tijdens deze momenten kunt u genieten van prachtige kleurschakelingen. Wilt u rondom Ayer’s Rock lopen maakt u zich dan op voor een lange wandeling van ca. 10 km.

 

Een andere bezienswaardigheid, op ca. 30 kilometer afstand van Ayer’s Rock, zijn The Olgas, door de Aboriginals ‘Kata Tjuta’ genoemd, wat ‘Veel Hoofden’ betekent. De Olgas bestaan uit een groep ronde monolieten en is 200 meter hoger dan Ayer’s Rock. U kunt hier een wandeling van ca. 2,5 tot 3 uur maken en naar boven klimmen, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft. Zorg dat u goede schoenen draagt voor u aan deze wandeling begint en neem genoeg te drinken mee.

 

Op ca. 300 km van Ayer’s Rock ligt Kings Canyon, een kloof in het Watarrka Nationale Park. Deze kloof is wel 300 meter diep en biedt spectaculaire vergezichten. Hier kunt u diverse wandelingen maken om te genieten van deze prachtige omgeving. Omdat het in deze omgeving ontzettend warm kan worden, dient men voor 11.00 uur of voor 09.00 uur aan de wandeling te beginnen omdat het anders overdag te warm is. Neemt u voldoende water mee, zonnebrand crème, een hoed en draag goede schoenen.

Meer informatie rondreis Australië »

Lees meer

ZELF ZOEKEN? DAT KAN!

Zoek hier tussen al onze bestemmingen.

Rama Tours Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.