Jón Jonker
Mijn persoonlijke verhaal
Reizen is mij met de paplepel ingegoten. Vanaf mijn geboorte in een klein dorpje in het noorden van IJsland namen mijn ouders me mee op ontdekkingsreizen door de ongerepte natuur. Als kind reisde ik vaak door Scandinavië, maar toen ik in 2007 voor het eerst zelf naar Bali ging, ging de wereld pas écht voor me open. Sindsdien heb ik een groot deel van de wereld mogen verkennen, met Nepal, Myanmar, Thailand en Sri Lanka als enkele van mijn favoriete bestemmingen.
Het ontdekken van nieuwe plekken, culturen en lokale gerechten maakt reizen voor mij zo bijzonder. De meest onvergetelijke momenten beleefde ik op unieke locaties, ver van de gebaande paden. Van dansen met locals rond een bamboe kampvuur in een afgelegen bergdorpje in Nepal, die geweldige hike door het binnenland van Myanmar waar we bij een lokale familie mochten overnachten, tot uitgenodigd worden voor lunch door een lokale familie op Oost-Bali. Deze ervaringen zullen me voor altijd bijblijven.
Voor mij zijn het juist de bijzondere contacten die je onderweg maakt, die een reis echt speciaal maken. Als productmanager is het mijn doel om onvergetelijke reizen te ontwikkelen die jou op dezelfde manier raken.
Mijn favoriete foto’s
Mijn hoogtepunt in Azië
Mijn verblijf op Koh Lipe was een geweldige ervaring. Dit kleine zuidelijke eiland in Thailand, onderdeel van Taruto National Park is een waar paradijs, met prachtige duikspots. Wat was het fantastisch om tijdens een van onze duikexcursies, geheel onverwacht een reusachtige walvishaai tegen te komen!
Mijn favoriete hotel
Dat moet het Castaway Beach Resort op Koh Lipe zijn. Een tropisch resort met simpele bamboe bungalows. De fijne vibe en het prachtige uitzicht maakt dat dit een unieke accommodatie is om te verblijven. Vanaf het balkonnetje, kijk je zo de azuurblauwe zee over.
Mijn favoriete gerecht in Azië
In Sri Lanka hoor je van een afstand al dat er Kothu op het menu staat. Met grote, vierkante messen wordt het roti-gerecht op de bakplaat fijngehakt tot een smakelijke mix vol groenten, kruiden en aroma’s. Iedere bereider heeft zijn eigen ritme en melodie, waardoor het hakken van dit gerecht bijna een muzikaal optreden lijkt.