Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik hier om deze in je browser te bekijken.
 

REISNIEUWS

Vakantiekriebels

 
 
Rama Tours Holland 020 - 6734773
Vakantiekriebels
Over ons
Rondreizen
Offerte
Contact

Vakantiekriebels

Heeft u de koffers al gepakt? Waar uw reis ook naar toe gaat, wij wensen u een hele mooie en onvergetelijke vakantie!

Het team van Rama Tours Holland,
Arielle, Daphne, Djordy, Irene, Karolien, Shilla, Meta en Henk

Op reis

Het hoogseizoen is in volle gang en dat betekent dat weer velen van u op vakantie gaan!

De komende weken staan bij ons in het teken van het voorbereiden van reisbescheiden en het beantwoorden van de laatste vragen voordat men op avontuur gaat naar een van de prachtige landen in Zuidoost Azië. Uiteraard staan wij voor u klaar en zullen wij, samen met onze lokale touroperators, ervoor zorgen dat uw reis vlekkeloos verloopt.

Heeft u al zin in uw reis en bent u al klaar met de voorbereidingen? We zijn heel benieuwd naar uw ervaringen en zouden het leuk vinden als u bij terugkomst wat foto’s en/of filmpjes met ons zou willen delen via onze Facebook pagina, Instagram account, YouTube kanaal of per mail.

Is uw verre reis nog niet geboekt, maar krijgt u toch (nog) vakantiekriebels? Wij kunnen altijd voor u kijken welke mogelijkheden er op korte termijn nog zijn. Vanaf half augustus wordt het zelfs alweer iets minder druk op een aantal bestemmingen, zoals het schitterende Sumatra en Sulawesi (combi-reis) of het ongerepte Flores, zie ook de rondreizen hieronder.

Gunung Agung

De laatste weken is de vulkaan Gunung Agung op Bali weer wat actiever. Door de aswolken die de vulkaan tijdelijk uitspuwde is het vliegveld zelfs een dag gesloten geweest. Het is echter veilig om naar Bali te reizen, alleen een straal van 4 kilometer rondom de vulkaan is verboden gebied. Bekende plaatsen als Sanur, Ubud, Legian, Seminyak, Lovina en Pemuteran liggen op ruime en veilige afstand. Ook Candi Dasa, Sidemen en Amed liggen binnen de veilige zone.

Het is voor u goed om te weten dat wij bij een eventuele calamiteit alles in werk zullen stellen om u veilig naar uw volgende reisbestemming te brengen of te zorgen dat u terug naar huis kunt vliegen. Indien dat niet vanaf Bali zou kunnen, zijn er luchthavens in de buurt vanaf waar u huiswaarts kunt keren. Zowel de luchtvaartmaatschappijen, onze lokale agenten en wij zullen daar hun volle medewerking aan verlenen!

Duurzaamheid

Duurzaam op reis? Hier een aantal tips!

Duurzaam toerisme is een manier van reizen waarbij rekening wordt gehouden met de lokale bevolking en de natuur. We streven er naar om het belang van duurzaam toerisme meer onder de aandacht te brengen, zodat niet alleen wij maar ook toekomstige generaties kunnen blijven genieten van prachtige reizen en bestemmingen.

• Respecteer de lokale cultuur en tradities
• Laat geen afval achter en ga zorgvuldig om met water
• Laat geen lichten of airconditioning onnodig aan wanneer u de hotelkamer verlaat
• Koop lokale souvenirs. Let er op dat u geen illegale souvenirs koopt die van bedreigde dier- en plantensoorten zijn gemaakt. Op de website van de belastingdienst staat een overzicht van wat u wel en niet mee mag nemen naar Nederland.
• Maak kennis met de authentieke keuken van de bestemming en eet in lokale restaurantjes
• Neem deel aan milieuvriendelijke activiteiten zoals fiets- en wandeltochten en raften. Jetski’s kunt u beter laten liggen en ritjes per olifant of olifantenshows kunt u ook beter overslaan.
• Geniet van de prachtige onderwaterwereld, maar raak niks aan. Koraal sterft al na één aanraking.

Zie hieronder ook onze uitgebreide blog voor meer informatie!

Uitgelichte rondreizen

Alle rondreizen »
Schitterend Sumatra en Sulawesi

Schitterend Sumatra en Sulawesi

21-daagse rondreis

Deze afwisselende en avontuurlijke reis door Sumatra en Sulawesi neemt u mee naar ongerepte gebieden waarbij natuur en cultuur centraal staan. De reis begint in het land van goud: Sumatra. Na aankomst in de hoofdstad Medan wordt u naar Bukit Lawang gereden. Dit dorpje ligt aan de Bohorok-rivier aan de rand van grootste nationale park van Zuidoost-Azië: het Gunung Leuser Nationaal park. Tijdens een avontuurlijke jungle trekking van een paar uur (of dagen) heeft u de kans om oog in oog met de …

Bekijk de rondreis hier »

Flores Ongerept

Flores Ongerept

22-daagse rondreis

Ontdek het ongerepte Flores tijdens deze prachtige rondreis over dit bijzondere eiland. Deze reis neemt u mee door een afwisselend landschap van prachtig gekleurde vulkaanmeren, indrukwekkende gebergtes en jungle. U ontdekt mooie strandjes en koraaleilandjes en bezoekt nog echt authentieke dorpjes. De lokale bevolking zal u als gast verwelkomen waardoor u kunt kennis maken met hun dagelijkse leven en gewoonten. Stel uw rondreis samen…

Bekijk de rondreis hier »

Reisblog

Nieuwsoverzicht »
Tips voor duurzaam toerisme

Tips voor duurzaam toerisme

Voor veel mensen is reizen een belangrijk onderdeel van hun leven en daar zijn wij het natuurlijk helemaal mee eens! De onvergetelijke ervaringen die u tijdens uw reizen opdoet verrijken uw leven en bovendien heeft het toerisme vaak een positieve invloed op de welvaart van de lokale bevolking. Toch kan het maken van verre reizen en een duurzame levensstijl een lastige combinatie zijn. Zo is de CO2-uitstoot van vliegreizen bijvoorbeeld belastend voor het milieu, is water in veel landen schaars …

Lees meer »

 
 

Geleenstraat 3
1078LB Amsterdam
Tel. +31 (0)20 6734773
ramatours.nl
info@ramatours.nl

ANVR SGR Calamiteitenfonds

Volg ons op social media:

Facebook Instagram Twitter YouTube Pinterest
Footer