Rama Tours

Stand van zaken rondom het coronavirus

1 juli 2020

Laatst bijgewerkt: 22 juli 2020

Het coronavirus is nu al een paar maanden een realiteit waar iedereen dagelijks wel wat van merkt: we houden afstand, wassen onze handen stuk, werken zoveel mogelijk thuis, dragen mondkapjes in het openbaar vervoer, enzovoort. Gelukkig hebben we met elkaar het virus redelijk onder controle gekregen, zijn in veel landen de eerste maatregelen inmiddels versoepeld en pakken we met z’n allen langzaamaan ook het ‘normale’ leven weer op. Ondanks dat de maatregelen minder streng zijn en er weer meer mag en kan, kunnen we ons wel heel goed voorstellen dat u nog de nodige vragen heeft over wat dit betekent voor uw reeds geboekte reis.

In dit nieuwsbericht zullen we proberen antwoord te geven op de meest gestelde vragen. We doen ons uiterste best om de informatie op deze pagina voortdurend te updaten en actueel te houden en volgen de situatie op de voet. We hebben daarom nauw contact met de ANVR, onze agenten ter plekke, de lokale autoriteiten en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen of wilt u meer informatie, neem dan gerust per e-mail contact met ons op. De maatregel ‘werk zoveel mogelijk thuis’ is nog steeds van kracht en daarom werken meeste collega’s vanuit huis en is onze bezetting op kantoor geringer dan normaal. Telefonisch zijn we van maandag tot en met vrijdag gewoon bereikbaar. Tot en met 5 september zijn we op zaterdagen gesloten.

Ik vertrek dit najaar. Kan de reis gewoon doorgaan?

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt voorlopig vakantiereizen buiten Europa nog af, met als gevolg dat reizen naar een verre bestemming er helaas nog niet in zit deze zomer. We hebben met al onze klanten die in de zomervakantie zouden vertrekken contact gehad over de beste oplossing en in veel gevallen de reis kunnen verplaatst naar een later tijdstip.

Niemand kan in de toekomst kijken, maar we hopen dat over een aantal maanden de situatie op onze bestemmingen weer langzaamaan terugkomt op het niveau van vóór de coronacrisis en het weer mogelijk is om op reis te gaan. Wel is het niet ondenkbaar dat, net als in Nederland, ook op die bestemmingen de nodige maatregelen van kracht blijven, zoals afstand houden en vaak handen wassen. Onze lokale partners en luchtvaartmaatschappijen doen er in ieder geval alles aan om straks een veilige reis en verblijf mogelijk te maken. Tot die tijd houden we de situatie nauwlettend in de gaten en nemen we, op volgorde van vertrekdatum, contact op met onze reizigers. Voorop staat dat we onze klanten de beste oplossing willen bieden, natuurlijk ook met inachtneming van onze voorwaarden en belangen. Wij zijn daarbij afhankelijk van de flexibiliteit van de luchtvaartmaatschappijen, hotels en onze lokale partners. Indien u niet wilt reizen of wanneer het onverstandig is om de reis te laten plaatsvinden, zullen wij proberen de reis tegen geen of minimale kosten te verplaatsen. We hopen dat u begrijpt dat als u pas later in het najaar of in de winter vertrekt, het op dit moment nog te vroeg is om daar nu al een verregaande beslissing over te nemen. Op dit moment dienen we voorrang te geven aan reizigers die binnen een aantal weken vertrekken.

Wilt u uw reis, voor later dit jaar, nu toch al annuleren, dan gelden onze gebruikelijke voorwaarden. In sommige gevallen dekt een (all-risk) annuleringsverzekering deze kosten, mits die verzekering vóór de uitbraak van het coronavirus al afgesloten was.

Ik wil een reis boeken voor de winter of volgend jaar, wat is jullie advies?

Dat is natuurlijk uw persoonlijke keuze en iedereen staat daar anders in. Wij begrijpen uiteraard uw twijfels. We hebben goede hoop dat reizen later dit jaar en volgend jaar weer zorgeloos kan. Zowel wij, als onze lokale partners en de luchtvaartmaatschappijen, zullen er, als het zover is, alles aan doen om te zorgen dat u kunt genieten van een onbezorgde en fantastische reis!

Mocht u twijfelen om op reis te gaan, neem dan contact met ons op! Rekening houdend met de bestemming en de periode waarin u gaat reizen, overleggen we dan samen hoe we hier het beste mee om kunnen gaan. U kunt ons op dit moment het best via e-mail bereiken: info@ramatours.nl

Volg ons op:

Rama Tours Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.