Rama Tours

Stand van zaken rondom het coronavirus

18 maart 2020

Laatst bijgewerkt: 1 april 2020
Inmiddels beheerst het coronavirus volledig het nieuws en zijn er ook in Nederland verregaande voorzorgsmaatregelen getroffen. We hoeven u waarschijnlijk niet meer uit te leggen wat het virus is, wat de symptomen zijn en hoe u besmetting en verspreiding kunt voorkomen. Maar we kunnen ons wel heel goed voorstellen dat u de nodige vragen heeft over wat dit betekent voor uw reis bij Rama Tours Holland. Niet alleen als u al een reis geboekt heeft, maar ook als u nog van plan bent om te boeken voor een reis later dit jaar of volgend jaar.

In dit nieuwsbericht zullen we proberen antwoord te geven op de meest gestelde vragen. We doen ons uiterste best om de informatie op deze pagina voortdurend te updaten en actueel te houden en volgen de situatie op de voet. We hebben daarom nauw contact met de ANVR, onze agenten ter plekke, de lokale autoriteiten en het Ministerie van Buitenlandse zaken. Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen of wilt u meer informatie, neem dan gerust per e-mail contact met ons op. Door de maatregelen van de overheid werken de meeste collega’s vanuit huis en is onze bezetting op kantoor geringer dan normaal. Telefonisch zijn we alleen nog in urgente gevallen bereikbaar. Vanaf zaterdag 6 april tot en met zaterdag 30 mei zijn we op zaterdagen gesloten. Tevens kunnen afspraken bij ons op kantoor voorlopig pas weer na 28 april plaatsvinden.

Ik vertrek binnenkort. Kan ik nog gaan?

Het reisadvies voor alle bestemmingen wereldwijd is op 16 maart aangepast naar ‘reis alleen naar het buitenland indien noodzakelijk’ (code oranje). Het ministerie heeft duidelijk gemaakt dat dit niet vanwege gezondheidsrisico’s is, maar vooral omdat steeds meer landen inreisbeperkingen- of verboden hebben opgelegd aan Europese reizigers. Dit aangepaste reisadvies geldt vooralsnog tot 6 april aanstaande. Sinds 24 maart adviseert de ANVR echter aan om geen reizen door te laten gaan tot tenminste 30 april. Hoewel dit slechts een advies is, gaan wij hier als Rama Tours in mee. Uw veiligheid en vakantieplezier staan bij ons voorop! Uiteraard heeft dit verregaande gevolgen voor ons en u als klant en zijn we op dit moment heel hard aan het werk om met iedereen die binnen deze periode zou vertrekken, contact op te nemen. We bespreken dan samen met u wat de beste oplossing is, omboeken, verplaatsen of annuleren. We hopen dat u begrijpt dat als u pas in de zomervakantie vertrekt, het op dit moment nog te vroeg is om daar nu al een verregaande beslissing over te nemen. Op dit moment dienen we voorrang te geven aan klanten die nu op reis zijn of binnen een aantal weken vertrekken.

Naast het officiële reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het advies van de ANVR, is er ook een aantal luchtvaartmaatschappijen dat hun internationale vluchten geschrapt heeft, soms al tot eind mei. Als uw vluchten met één van deze maatschappijen uitgevoerd zouden worden, nemen wij zo snel mogelijk, in volgorde van vertrekdatum, contact met u op. Ook gelden er voor veel van onze bestemmingen inreisbeperkingen- of verboden voor Europeanen en deze worden wellicht verlengd tot na 30 april. Mocht dat het geval zijn, dan nemen wij uiteraard ook met u contact op.

Kortom, we proberen zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van alle laatste ontwikkelingen en doen ons uiterste best om voor al onze klanten een passende oplossing te vinden.

Wat gebeurt er met degenen die op dit moment op reis zijn?

We hebben contact gehad met al onze klanten die op dit moment met ons op reis zijn en, indien gewenst, vliegen zij zo snel mogelijk terug naar Nederland en uiteraard assisteren we deze klanten hierbij.

Ik vertrek deze zomer of dit najaar. Kan de reis gewoon doorgaan?

Niemand kan in de toekomst kijken, maar we hopen dat over een paar maanden de wereld langzaamaan weer terug is naar hoe we deze kende vóór de coronacrisis en het weer mogelijk is om op reis te gaan. Tot die tijd houden we de situatie nauwlettend in de gaten en nemen we, op volgorde van vertrekdatum, contact op met onze reizigers. We willen u in deze, voor iedereen uitzonderlijke tijden, vragen om uw geduld. Zowel vanuit huis, als met een minimale bezetting op ons kantoor, werken we met man en macht om voor al onze klanten de beste oplossing te vinden. Wij zijn hierbij afhankelijk van de flexibiliteit van de luchtvaartmaatschappijen, hotels en onze lokale partners. Maar het uitgangspunt van bijna iedereen die werkzaam is in het toerisme, is om reizen zoveel mogelijk te verplaatsen of om te boeken en de kosten van de wijzigingen zo laag mogelijk te houden.

Wilt u uw reis, voor de zomer of later dit jaar, nu toch al annuleren, dan gelden onze gebruikelijke voorwaarden. In sommige gevallen dekt een annuleringsverzekering deze kosten. Het is dus aan te raden om een goede annuleringsverzekering af te sluiten en na te vragen of deze ook annuleringen vanwege het coronavirus dekt.

Ik wil een reis boeken voor de zomermaanden, het najaar of volgend jaar, wat is jullie advies?

Dat is natuurlijk uw persoonlijke keuze en iedereen staat daar anders in. Wij begrijpen uiteraard uw bezorgdheid volledig. Zowel wij, als onze lokale partners zullen er, tegen die tijd, zoals altijd alles aan doen om te zorgen dat u kunt genieten van een onbezorgde en fantastische reis!

Mocht u toch twijfelen om op reis te gaan, neemt u dan vooral contact met ons op! Rekening houdend met de bestemming en de periode waarin u gaat reizen, overleggen we dan samen hoe we hier het beste mee om kunnen gaan. U kunt ons op dit moment het best via e-mail bereiken: info@ramatours.nl

Volg ons op:

Vorig blog

Reisverslag Lauren: de magie van Myanmar

Rama Tours Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.