Rama Tours
stop over singapore blog header

Spectaculaire stopovers in Azië

30 november 2022

Een stopover is een stop van één of meerdere dagen op de heen- of terugreis naar je eindbestemming en hoewel de meeste mensen het liefst in één keer doorvliegen, is dat helaas niet altijd mogelijk. Vlieg je bijvoorbeeld met Singapore Airlines of Emirates, dan dien je altijd over te stappen in Singapore of Dubai. Het is daarom ook helemaal geen gek idee om één of meerdere dagen in die stad door te brengen. Sterker nog, het is de ideale onderbreking van een lange reis en de perfecte manier om onderweg een andere (nieuwe) stad te ontdekken! Je kunt lekker de benen strekken, een andere cultuur bewonderen en eventueel je uren slaap inhalen in een comfortabel stadshotel. Wat ons betreft reden genoeg om de stopover in deze blog in de ‘spotlight’ te zetten en jullie te inspireren met onze favoriete stopover steden van Zuidoost-Azië.

Bangkok

De hoofdstad van Thailand is misschien wel de leukste stad van Azië om een aantal dagen door te brengen. Het is een stad die je gezien wilt hebben en dat is niet voor niets. Bangkok bruist, 24 uur per dag, en er is ontzettend veel te zien en doen. Zeker voor een paar dagen! De stad kent vele gezichten en is een smeltkroes van oud en nieuw, rijkdom en armoede, en moderniteit en tradities. Wandel door het drukke Chinatown, verken de stad per tuktuk (wel goed onderhandelen!) of ontdek de groene buitenwijken per fiets. In de buitenwijken maak je kennis met het échte leven: vrouwen die kleren wassen, kinderen die in het water spelen en mannen die vis schoonmaken. Je ontdekt plekken waar je normaal nooit zou komen.

rondreis thailand bangkok blog 1

Kenmerkend voor Bangkok zijn natuurlijk de prachtige tempels, zoals de  heiligste tempel ‘Wat Phra Kaew’ en het oudste en grootste tempelcomplex, de ‘Wat Pho’. Typisch zijn ook de klongs (zijrivieren) en drijvende markten. Wil je naar zo’n ‘floating market’, ga dan ’s ochtends vroeg wanneer deze het meest levendig is. Je kunt per boot het water op en van dichtbij zien hoe groenten en fruit worden verkocht.

rondreis thailand bangkok blog stop over

rondreis thailand bangkok blog stop over 2

En ook niet onbelangrijk: je kunt in Bangkok heerlijk eten! De lekkerste gerechten koop je eenvoudig bij een van de eetstalletjes langs de weg. ’s Avonds raden we aan om een drankje te doen in de Sky Bar. Deze bar ken je misschien wel van de film ‘Hangover’ én behoort tot de beste rooftopbars ter wereld. Het uitzicht over de stad met zonsondergang is fantastisch!

Singapore

Als je naar Zuidoost-Azië vliegt met Singapore Airlines, is het eigenlijk wel een must om er een aantal dagen in Singapore aan vast te plakken. De stad is uniek, super modern, heel gestructureerd en verrassend schoon. Je kunt hier naar hartenlust shoppen bij Orchard Road, heerlijk eten in zowel chique restaurants als foodcourts, of je de hele dag vermaken in een van de pretparken op Sentosa Island. Genoeg vertier voor zowel jong als oud!

rondreis singapore blog stop over

Aangezien in Singapore vele culturen samenkomen, vind je hier ook een aantal etnische wijken die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo heb je in Chinatown, Little India en de Arabische wijk vele leuke marktjes, kleurrijke gebouwen, street art en natuurlijk tal van eetkraampjes waar je de lekkerste lokale snacks kunt kopen!

rondreis singapore blog stop ovr 3

Verder raden we aan om een bezoek te brengen aan Gardens by the Bay. Deze futuristische stadstuin is maar liefst 101 hectare groot en behoort tot de belangrijkste hoogtepunten van de stad. Je vindt hier tal van planten- en bloemensoorten, een waterval én de beroemde z.g. Supertree Grove. Deze grote bomen (gemaakt van metaal) zorgen ’s avonds voor een onvergetelijke lichtshow. Voor een mooi uitzichtpunt ga je naar het Marina Bay Sands hotel. Niet alleen van een afstand is dit hotel schitterend, het uitzicht vanaf de 56e of 75e verdieping is spectaculair! Wanneer je een stopover in combinatie met vluchten per Singapore Airlines boekt, dan kun je gebruik maken van interessante kortingen en soms heb je zelfs gratis toegang tot een aantal leuke attracties waaronder de Night Safari, Singapore Zoo, drie zogeheten ‘heritage’ -musea en het Jurong Bird Park.

Kijk en luister hieronder naar de indrukwekkende lichtshow ‘Schaatswals in Singapore’ van Emil Waldteufel (Les patineurs opus 183)

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en meestal ook het startpunt van een reis door dit land. Daarnaast is het een zeer geliefde stopover bestemming en wij begrijpen wel waarom. Deze metropool ligt op een klein uur rijden van de luchthaven en je vindt er de perfecte mix van het traditionele Azië met de Westerse wereld. Het is een stad van contrasten en vele culturen met verschillende geloofsovertuigingen wat duidelijk is terug te zien in het straatbeeld. Kuala Lumpur is modern en karakteristiek, kleurrijk en alledaags, lekker chaotisch maar op sommige plekken ook een oase van rust. In een paar dagen kun je hier ontzettend veel zien! Neem bijvoorbeeld de bekende Hop-on-Hop-off bus die je leidt langs alle hoogtepunten van de stad. We raden aan om uit te stappen bij onder andere de Petronas Twin Towers, hét gezicht van de stad. Vanaf de Skybridge en het observatiedeck (op de 86e verdieping) heb je een schitterend panoramisch uitzicht over de stad! De bus stopt daarnaast op 26 andere plekken waaronder de Botanical Gardens en Merdeka square. Op dit plein vind je veel historie en een aantal prachtige koloniale gebouwen.

rondreis maleisie kuala lumpur blog stop over

rondreis maleisie kuala lumpur blog stop over 2

Net als vele andere Aziatische steden heeft Kuala Lumpur haar eigen ‘Chinatown’ en tijdens een stopover mag een bezoek aan deze wijk uiteraard niet ontbreken. De straten zijn sfeervol versierd met lampionnen en je geniet hier van de beste streetfood van de stad. Wil je op een andere leuke manier kennis maken met Kuala Lumpur? Boek dan een fietstour onder leiding van een gids die je alles kan vertellen over Kuala Lumpur. Om per tweewieler de weg te vinden tussen het drukke verkeer is absoluut al een ervaring op zich en een om niet snel te vergeten.

rondreis maleisie kuala lumpur blog stop over 3


Dubai

Niet in Zuidoost-Azië gelegen, maar wel een stad die we graag in de spotlight zetten. Het hypermoderne Dubai is namelijk steeds meer in trek als vakantiebestemming en is daarnaast ook zeer populair voor een stopover. Want al ben je er maar één dag, het is zonde om niet verder te gaan dan de douane op het vliegveld. De stad leeft namelijk 24 uur per dag, dus er is altijd iets te beleven! Dubai staat vooral bekend om de meest extreme architectonische bouwwerken. Wat je eerder als modern of luxe beschouwde, gaat in Dubai nog een stap verder. Ben je een liefhebber van architectuur, dan kijk je je ogen uit naar de vele imposante gebouwen en indrukwekkende luxe sterrenhotels, waarbij de Burj Khalifa en Burj Al Arab absolute hoogtepunten zijn. Burj Khalifa is het hoogste gebouw ter wereld, en Burj Al Arab is een 7-sterren hotel gelegen op een eigen eiland en het meest prestigieuze hotel ter wereld!

rondreis dubai blog stop over 3

Naast alle moderniteit is er aan cultuur ook geen gebrek. De Jumeirah moskee behoort tot de mooiste moskeeën van de Verenigde Arabische Emiraten en met name ’s avonds, als de moskee prachtig is verlicht, is het magisch! Ook raden we een bezoek aan de historische wijk Deira aan ten oosten van Dubai Creek. Hier kun je heerlijk slenteren over de sfeervolle Arabische marktjes, ofwel souks. Hier proef je de sfeer van het Midden-Oosten en komen de heerlijke geuren van kaneel, kardemom en nootmuskaat je tegemoet.

rondreis dubai souks hoogtepunt 6

Op culinair gebied kom je in Dubai tevens niets tekort. In de restaurants zijn tal van internationale keukens vertegenwoordigd of je kunt terecht bij een foodcourt in een van de winkelcentra. Ben je langer dan een dag in Dubai en wil je tussendoor ook ontspannen? Langs de kustlijn vind je maar liefst 12 openbare stranden met parelwit zand dat overloopt in de turquoise zee. En aangezien het hier vrijwel altijd mooi weer is (in de zomermaanden is het zelfs heet), zal je hier zeker genieten.  Of ga op avontuur en maak een tocht door de woestijn!

Ben je enthousiast geworden over één van deze steden en wil je graag meer informatie? Neem gerust contact met ons op en we denken graag met je mee!

Ja, ik wil graag meer informatie

Volg ons op:

Rama Tours Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.