Rama Tours
Reisverslag Ariëlle: de unieke dieren van Sulawesi | Rama Tours

Reisverslag Ariëlle: de unieke dieren van Sulawesi

26 oktober 2017

Sulawesi is helemaal hot dit jaar! Het Indonesische eiland wordt namelijk in diverse ranglijsten getipt als bijzondere onontdekte reisbestemming. Sulawesi wordt ook wel het eiland van de orchideeën genoemd en wordt gekarakteriseerd door prachtige landschappen en een zeer vriendelijke lokale bevolking. Hoog tijd voor onze collega Ariëlle om een kijkje op Noord-Sulawesi te nemen! Lees onderstaand haar reisverslag.

Rondreis door Sulawesi maken »
 
 

Tangkoko National Park

Mijn rondreis door Noord-Sulawesi stond vooral in het teken van het ontdekken van de bijzondere flora en fauna die er te vinden is. Daarom was Tangkoko National Park mijn eerste reisdoel. Dit enorme natuurgebied bestaat uit circa 800 hectare regenwoud en er leven maar liefst 127 soorten zoogdieren, 233 soorten vogels en 104 reptielensoorten. Tot de meest bijzondere diersoorten die u er kunt vinden behoren de beerkoeskoes, de zwarte makaak en het tarsier aapje (ook wel spookdiertje genoemd).

U kunt het park bijvoorbeeld bezoeken vanuit de stad Tomohon of vanuit de provinciehoofdstad Manado. Ik koos ervoor om te overnachten in de eenvoudige accommodatie die het Tangkoko National Park zelf biedt. Overnachten in deze natuurlijke omgeving biedt u de mogelijkheid om meerdere wandelingen door het park te maken en is daarmee een absolute aanrader!

Mijn tip voor Tangkoko National Park: “U kunt het Tangkoko National Park het best bezoeken samen met een lokale gids. Deze gidsen zijn namelijk zeer bedreven in het ontdekken van wilde dieren.”

Eerste wandeling door Tangkoko National Park: tarsier aapjes

Tarsier aapjes Sulawesi | Rama Tours Holland De meeste mensen komen naar dit natuurgebied om een glimp van het kleinste aapje ter wereld op te vangen. Dit tarsier aapje wordt pas actief wanneer het begint te schemeren. Daarom ging ik tegen het einde van de middag op pad om deze spookdiertjes te spotten. We hadden geluk! We hebben een aantal Tarsier aapjes kunnen vinden! Daarnaast zijn we ook een aantal mindere liefelijke vogelspinnen tegengekomen tijdens deze eerste wandeling door de jungle.

Tweede wandeling door Tangkoko National Park: kuifmakaken en ijsvogels

De volgende ochtend begon al vroeg met een tweede wandeling door de jungle. Dit keer was het ons doel om de zeldzame zwarte makaak (ook wel kuifmakaak genoemd) te zien. Dankzij onze lokale gids was ook dit geen enkel probleem. Tijdens deze wandeling zagen we ook nog een aantal frivool gekleurde kingfisher vogels (ijsvogels), die zijn te herkennen aan hun prachtige gezang. De beerkoeskoes, vernoemd naar een beer vanwege zijn dikke vacht, verstopt zich vaak. Wij hadden het geluk om er, hoog in de bomen, een glimp van op te vangen.

Kuifmakaken Sulawesi | Rama Tours Holland

Bunaken National Park

Bunaken Sulawesi | Rama Tours Holland Na mijn onvergetelijke verblijf in Tangkoko National Park was het tijd om het (onder)waterleven van Sulawesi te ontdekken. Daarom stond het Bunaken National Park op het programma. Dit bijzondere natuurpark, in het noordwesten van Sulawesi, bestaat namelijk voor meer dan 90 procent uit water! Het Bunaken National Park is vernoemd naar het grootste eiland in deze regio en dit was het eiland waar ik verbleef. Hoewel Bunaken enorm populair is als duik- en snorkelbestemming, hoeft u hier nog geen massatoerisme te verwachten.

Bunaken wordt omringd door prachtige koraalriffen en er zijn meer dan 50 duikspots te vinden. Wij raden duikers dan ook aan om vooraf na te denken welke duikspots ze bij een bezoek aan Bunaken National Park zeker niet over willen slaan. U bereikt Bunaken het gemakkelijkst vanuit Manado.

Vanaf het eiland Bunaken heb ik een boottocht gemaakt op zoek naar de bijzondere spinnerdolfijnen. Deze vrolijke dolfijnen springen er lustig op los, waarbij ze hoog boven het water komen, salto’s maken en speels met hun staart op het water slaan. Een geweldig spektakel om te zien!

Stel uw eigen rondreis naar Sulawesi samen

Nieuwsgierig geworden naar Noord-Sulawesi en haar geweldige flora en fauna? Dan is onze voorbeeldreis ‘Sulawesi compleet’ misschien wel iets voor u! Samen met mij of een van mijn collega’s is het mogelijk om iedere reis compleet naar uw wensen samen te stellen. Doordat wij alle bestemmingen zelf bezocht hebben, kunnen wij u uitstekend adviseren. Zo weet u zeker dat u de droomreis krijgt die perfect bij uw persoonlijke wensen past.

Groetjes, Ariëlle

Bekijk voorbeeldreizen »

Vorig

Magisch Sri Lanka: de top-vijf van Karolien

Volgende

Rama Tours beste kleinschalige reisorganisatie van Nederland 2017

ZELF ZOEKEN? DAT KAN!

Zoek hier tussen al onze bestemmingen.

Rama Tours Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.