Rama Tours
Magisch Sri Lanka: top-vijf van Karolien | Rama Tours Holland

Magisch Sri Lanka: de top-vijf van Karolien

16 oktober 2017

Sri Lanka is een reisbestemming die steeds populairder wordt en dat is niet voor niets! Onze collega Karolien bracht onlangs een bezoek aan dit magische land en stelde speciaal voor u haar top-vijf van hoogtepunten in Sri Lanka samen. Lees onderstaand haar reisverslag en ontdek waarom u deze vijf bijzondere plaatsen zeker niet over mag slaan tijdens een rondreis door Sri Lanka!
 

Rondreis door Sri Lanka maken »

 
 

1. De leeuwenrots van Sigirya en het nabijgelegen Polonnaruwa

De leeuwenrots van Sigirya is letterlijk een van de hoogtepunten van een reis door Sri Lanka. Nadat u de rots heeft beklommen kunt u namelijk van een adembenemend uitzicht genieten! Sigirya’s ‘Lion’s Rock’ staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en dat is geheel verdiend. Naast de enorme leeuwenpoten die boven op de rots op mij stonden te wachten, heb ik tijdens de klim tevens mogen genieten van verschillende prachtige rotsschilderingen en een bijzondere gepolijste rotswand.
 
Mijn tip voor Lion’s Rock: “Vergeet tijdens de beklimming van de leeuwenrots geen foto’s te maken, want de afdaling van de rots volgt een andere route.”
 
Lion's Rock Sigirya Sri Lanka | Rama Tours Holland
 
U kunt een bezoek aan Lion’s Rock gemakkelijk combineren met het nabijgelegen Polonnaruwa. Deze eeuwenoude koningsstad prijkt ook op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Hier bezocht ik bijzondere stoepa’s en ruïnes van tempels en paleizen, waarvan een aantal met behulp van oude technieken prachtig zijn gerestaureerd. Daarnaast zijn er aan aantal gigantische Boeddhabeelden, waaraan u zich kunt vergapen.
 

2. De magische grottempel van Dambulla

Grottempel van Dambulla Sri Lanka | Rama Tours HollandDambulla ligt samen met Sigirya en Polonnaruwa in de zogenaamde culturele driehoek van Sri Lanka. Hier bezocht ik de grottentempel. Dit complex bestaat uit maar liefst 80 verschillende grotten, waarvan de belangrijkste vijf de beroemde Gouden Tempel vormen. In de verschillende grotten bekeek ik de vele Boeddhabeelden en prachtige schilderingen. Bijzonder feitje is dat er in de grotten van Dambulla zowel hindoeïstische als boeddhistische beelden en schilderingen te vinden zijn!
 

3. De bergachtige omgeving en theeplantages van Ella

Demodara Nine Arch Bridge Sri Lanka | Rama Tours HollandMijn bezoek aan Ella begon met een bijzondere treinreis vanuit Nuwara Eliya. Doordat het spoor langs prachtige bergen en theeplantages voert, wordt deze reis beschouwd als een van de mooiste treinreizen ter wereld. De omgeving van Ella ligt in bergachtig gebied, waardoor het klimaat er wat koeler is. U kunt er de prachtige Ravana Falls bezoeken, de imposante Demodara Nine Arch Bridge aanschouwen en Ella Rock beklimmen. Wie de beklimming van Ella Rock net even te veel van het goede vindt, die kan als alternatief voor Little Adam’s Peak kiezen. Hier vindt u eenzelfde uitzicht, maar de klim is veel korter. In de omgeving van Ella kunt u bovendien alles over de Ceylon thee te weten komen. Ik bezocht een theeplantage en theefabriek en heb hier natuurlijk ook een aantal theesoorten geproefd!
 
Mijn tip voor Ella: “Wanneer u een theefabriek in de buurt van Ella wilt bezoeken, dan kunt u dit het beste vroeg in de ochtend doen. ’s Middags is de geplukte thee vaak al verwerkt.”
 

4. De bijzondere dieren en landschappen van Yala National Park

 
Olifanten in Yala National Park Sri Lanka | Rama Tours Holland
 
Yala National Park is het bekendste natuurpark van Sri Lanka. Het is een groot park met een gevarieerd landschap. Bovendien maakt u hier de grootste kans om een luipaard te spotten. Een bezoek aan Yala National Park kon ik dan ook niet aan mij voorbij laten gaan! Tijdens een jeepsafari door het park kunt u luipaarden, beren, herten, krokodillen, olifanten, adelaars en vele verschillende vogels (o.a. neushoornvogels) tegenkomen. Houd er rekening mee dat er meerdere groepen tegelijk op safari zijn. Dit kan soms wat toeristisch overkomen. Het park is in september en oktober gedeeltelijk gesloten.
 
Mijn tip voor Yala National Park: “Houd uw camera in de aanslag tijdens een jeepsafari door het park. U heeft vaak maar kort de tijd voor de perfecte foto.”
 

5. De zuidelijke bounty stranden van Tangalle, Mirissa en Unawatuna

Het strand van Tangalle Sri Lanka | Rama Tours HollandNa mijn reis langs de verschillende hoogtepunten van Sri Lanka, heb ik een aantal ontspannen dagen door mogen brengen op de prachtige bounty stranden van Tangalle, Mirissa en Unawatuna. Deze stranden worden gekarakteriseerd door wuivende palmbomen, perfect goudgeel zand en heldere oceaan. Voor wie hele dagen ontspannen niet is weggelegd, is het hier ook mogelijk om een walvisexcursie te maken of een bezoek te brengen aan een strand waar zeeschildpadden ’s nachts hun eieren leggen. Het is zelfs mogelijk om een jonge zeeschildpad in zee vrij te laten!
 

Stel uw eigen rondreis naar Sri Lanka samen

Ook genieten van het prachtige Sri Lanka? Stel dan uw eigen rondreis samen met Rama Tours. Doordat mijn collega’s en ik alle reisbestemmingen zelf bezocht hebben, kunnen wij u perfect adviseren. Rama Tours stelt uw rondreis altijd in nauw overleg met u samen. Zo weet u zeker dat u het maximale uit uw rondreis door Sri Lanka zult halen. Bekijk alvast onze voorbeeldreizen en laat u inspireren!
 
Groetjes, Karolien
 

Bekijk voorbeeldreizen »

Volgende

Reisverslag Ariëlle: de unieke dieren van Sulawesi

ZELF ZOEKEN? DAT KAN!

Zoek hier tussen al onze bestemmingen.

Rama Tours Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.