Rama Tours

De jungle van Zuid-Thailand

6 maart 2019

In het zuiden van Thailand ligt het prachtige Nationale Park Khao Sok. Khao Sok bestaat uit tropisch regenwoud, karstgebergtes, spiegelgladde blauwe meren, grotten en diepe valleien. In deze omgeving komen meer soorten planten en dieren voor dan waar ook ter wereld! Er groeien onder andere reusachtige bomen van meer dan 50 meter hoog, wilde orchideeën en varens. In het National Park leven olifanten, pythons, cobra’s, schorpioenen, apen en zelfs tijgers! Het natuurgebied is meer dan 160 miljoen jaar oud en behoort daarmee tot de oudste oerbossen ter wereld.

Khao Sok heeft voor ieder wat wils, zo kun je het Nationale Park gaan ontdekken, tubend op de rivier: in een grote opgeblazen band vaar je de rivier af terwijl je kunt genieten van de levendige jungle om je heen. Daarnaast behoren bamboo raften en kanoën ook tot de mogelijkheden.

Khao Sok National Park

khao sok national park khao sok nature resort

Voor het ultieme jungle gevoel kun je overnachten in een boomhut, bijvoorbeeld in het Khao Sok Tree house Resort of het Khao Sok Nature resort. Deze hotels liggen midden in het weelderige oerwoud van Khao Sok, op een paar minuten afstand van de ingang van het nationale park. De kamers zijn simpel maar ‘s ochtends word je wakker met de geluiden van de ontwakende jungle. Een fantastische ervaring!

Khao Sok National Park

Een boomhut niet spannend genoeg? Voor nog meer avontuur kun je er ook voor kiezen om te overnachten in een drijvende accommodatie op het Cheow Lan Lake. Het Cheow Lan Lake is een prachtig stuwmeer dat onderdeel is van het nationale park. Om hier te komen ga je aan boord van een traditionele longtail boot. De tocht over het meer is adembenemend. Karstgebergtes rijzen recht omhoog uit het smaragdgroene water en er heerst absolute rust.

Khao Sok National Park

Bij aankomst bij de drijvende bungalows wordt een traditionele Thaise lunch geserveerd. ’s Middags kun je er voor kiezen om samen met een gids de jungle te verkennen door middel van een trekking. Liever even relaxen? Het meer leent zich perfect voor een verfrissende duik in het blauwgroene water, of om een stukje te gaan kajakken.

Zodra de zon ondergaat komt het regenwoud om je heen tot leven. Je valt in slaap met het gezang van krekels, vogels en het groep van gibbon-apen. Een magische ervaring en een absolute aanrader tijdens een rondreis door Thailand!

Bekijk de voorbeeldreis ‘Avontuur en strand in het zuiden van Thailand’ »

Volg ons op:

Rama Tours Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.